餐廳: 鳴門割烹料理
資訊:

2019-09-23 1859 瀏覽
今日入左Megabox附近,食鳴門既Semi-buffet~~~.星期六中午12點去到,都無乜人,好似包場咁😂😂.🐟💬:.同朋友叫左3色丼,分別有海膽、三文魚籽、吞拿魚蓉~~~~三文魚籽粒粒分明,卜卜聲!海膽都算新鮮~不過吞拿魚蓉就無乜味⋯⋯.刺生幾好食~~~三文魚、油甘魚同甜蝦都唔錯!.日式蒸蛋無乜送,得粒菇~~~.三文魚鰭好食👍🏻炸蠔係即炸的😍.明太子玉子好味~~~~.但所有乳酸特飲都好甜⋯⋯.🐟FISH'S REMINDER🐟💡阿魚提醒💡.牛舌係無燒的⋯⋯😭😭😭😭齋煮⋯⋯無味,好浪費⋯⋯.🐟📝:6.5/10.🍽🐟📝📌 鳴門割烹料理📍 九龍灣宏照道33號國際交易中心2樓2號舖📞電話: 27967788⏳營業時間:星期一至五:11:30-15:1518:30-23:00星期六、日:12:00-15:1518:00-23:00

星期六中午12點去到,都無乜人,好似包場咁😂😂

🐟💬:

三色丼

刺生幾好食~~~三文魚、油甘魚同甜蝦都唔錯!
日式蒸蛋無乜送,得粒菇~~~
三文魚鰭好食👍🏻炸蠔係即炸的😍
明太子玉子好味~~~~
但所有乳酸特飲都好甜⋯⋯
白桃乳酸
炸物
日式蒸蛋
沙津

🐟FISH'S REMINDER🐟💡阿魚提醒💡
牛舌係無燒的⋯⋯😭😭😭😭齋煮⋯⋯無味,好浪費⋯⋯
🐟📝:6.5/10
2019-09-21
炸物
沙津
2019-07-15 1445 瀏覽
不能容忍的經理,質素勁差!不能再去,不要浪費時間和金素!影響心情和食慾!連帶其他分店也不能再去試,太差!服務員不答問題,經理回答了等於冇答,因為資訊是錯的或假的
不能容忍的經理,質素勁差!
不能再去,不要浪費時間和金素!
影響心情和食慾!
連帶其他分店也不能再去試,太差!
服務員不答問題,經理回答了等於冇答,因為資訊是錯的或假的
2019-04-29 1627 瀏覽
日食大愛😜😜😜今次同朋友去咗位於九龍灣的鳴門。一入餐廳,整個氣氛好日本式,宛如置身國外。因為之前有打黎預約留位,所以一行六人唔洗等就入得去啦。菜單好多款式,😂😂突然間有選擇困難症。經過一輪掙扎,終於選咗鰻魚飯定食。太約二十分鐘後,店員陸陸續續上菜。映入眼簾,好厚身的鰻魚心花朵朵開。由於係午餐定食,有埋蒸蛋、沙拉、味噌湯👍🏼👍🏼正正~~淋滿汁的鰻魚格外吸引,一大口咬下去,滿滿一口鰻魚香,嘻嘻😜好滿足。
太約二十分鐘後,店員陸陸續續上菜。映入眼簾,好厚身的鰻魚
2019-04-18
2019-04-17 3218 瀏覽
呢間餐廳已經成為我嘅假日飯堂之一因為覺得啲質素真係幾OK喎座得又舒服只係時間短左啲,得90分鐘半自助放題啱晒我呀真係每次都必嗌三色丼啲海膽真係勁抽新鮮同埋真係好鮮甜每次都會嗌埋個燒京魚既,我真係好欣賞哩度既魚燒得岩岩好好岩我哩啲魚控呀今次嗰牛排又燒得幾喎係咸左小小不得不提啲刺身好新鮮同埋厚切串燒呀,壽司呀都好正!其實每次黎嘅目的都係食呢度嘅燒玉子既不過今次玉子燒漏哂單食到最後先有玉子燒同埋啲燒三文魚鮨都係好出色今次唔知點解啲order全部漏晒我最鍾意食嘅嘢💕💕三色丼💕💕帶子海膽丼💕💕豚肉鍋💕💕燒京魚💕💕燒牛排💕💕厚切刺身💕💕壽司💕💕燒三文魚鰭💕💕玉子燒💕💕芝麻雞翼💕💕串燒

呢間餐廳已經成為我嘅假日飯堂之一
因為覺得啲質素真係幾OK喎
座得又舒服
只係時間短左啲,得90分鐘
半自助放題啱晒我呀真係
每次都必嗌三色丼啲海膽真係勁抽新鮮同埋真係好鮮甜
每次都會嗌埋個燒京魚既,我真係好欣賞哩度既魚燒得岩岩好
好岩我哩啲魚控呀
今次嗰牛排又燒得幾喎
係咸左小小
不得不提啲刺身好新鮮同埋厚切
串燒呀,壽司呀都好正!其實每次黎嘅目的都係食呢度嘅燒玉子既
不過今次玉子燒漏哂單

💕💕玉子燒

💕💕芝麻雞翼

💕💕串燒
2019-04-14 1757 瀏覽
今日公司請食飯,當然有大食大。 可惜我玻璃肚,唔食得咁多生野,否則我都想食最貴既北海親雜錦丼。點餐後要等一段時間先上菜,而且係分開上,相信佢係即點即煮,所以食物非常新鮮。我點了雜錦壽司御膳,有壽司🍣、天婦羅🍤、茶碗蒸、烏冬、沙律菜。我食完咁多野都無肚痛,證明佢好新鮮。壽司🍣有四件,全部都好新鮮。天婦羅雖然得三件,但炸得香脆可口,油而不膩,而且粉漿好薄,每件炸物都係熱辣辣。茶碗蒸非常滑溜,蒸得恰到好處。其他食物太出色,所以烏冬和沙律🥗相對普通。
今日公司請食飯,當然有大食大。

壽司🍣有四件,全部都好新鮮。
茶碗蒸非常滑溜,蒸得恰到好處。
其他食物太出色,所以烏冬和沙律🥗相對普通。
2019-04-14
2019-03-10 913 瀏覽
行開MegaBox,見到Openrice附近有間日本野,一心黎試下。6點左右去到可能太早,所以冇咩人。裝修好新淨,仲可以揀出面户外坐。室內樓底非常高,令到感覺唔覺太逼。前菜叫咗芥辣八爪魚同刺身拼盤。八爪魚芥辣味十足,同埋好有咬口。 刺身有生蠔,赤貝同海膽。 生蠔驚氣地生鮮,好有海水味。 赤貝同海膽反而中規中舉,不過不失。主菜就叫咗壽喜燒同火炙三文魚卷。壽喜燒十分足料,牛肉超多。 火炙三文魚超大份,十分抵食。整體而言有驚氣,係唔起眼嘅地方依間日本野都算非常出色,晚市都唔使排隊,但係嘢食方面都係非常之新鮮好有水準。

2019-03-05
2019-03-07 1801 瀏覽
上次帶父母食【家賀】不太滿意。今日再接再厲帶父母到日式新餐廳,其實不是什麼新餐廳,只是在工作地點附近而且父母未去過。這間【鳴門】有供應周末半自助(成人 $188/ 小童 $98),從價錢角度看都叫抵食。Book 位時才知道分兩輪,Book 了2點時段。其實當日客人不太多,沒有必要分時段。環境四四正正,有室內室外,光綫充足環境靜寂。半自助,有八款主菜任選一款,另外沙律、刺身、小食、串燒,壽司任點,不過細看後覺得種類太少,幸好有飲品任點。【刺身】只有五款: 三文魚、油甘魚、鯛魚、八爪魚及甜蝦;款式普通不太有驚喜。呈上的刺身擺放得整齊,令平凡的刺身增添不少色彩。這裡的三文魚賣相比【家賀】好些,但味道也只是一般。【壽司】只有八款:三文魚、劍魚腩、帆立貝、熟北寄貝、蛋、蟹籽、蟹棒及加州卷。 吸引力不大,只是點了帆立貝及加州卷。壽司跟刺身一樣, 壽司款式普通不太有驚喜。雖然款式平平,不過夠新鮮,比【家賀】好些。【串燒】更加少,只有四款:雞肉棒、雞軟骨、厚燒牛舌及冬菇。味道極差!串聯呈上時温度欠奉,大打折扣。冬菇燒得非常乾身,牛舌又乾又鞋口又冇味道,雞軟骨漏單,雞肉棒叫做不過不失。【小食】有九款:日
刺身只有五款: 三文魚、油甘魚、鯛魚、八爪魚及甜蝦;款式普通不太有驚喜。呈上的刺身擺放得整齊,令平凡的刺身增添不少色彩。這裡的三文魚賣相比【家賀】好些,但味道也只是一般。
壽司只有八款:三文魚、劍魚腩、帆立貝、熟北寄貝、蛋、蟹籽、蟹棒及加州卷。 吸引力不大,只是點了帆立貝及加州卷。壽司刺身一樣, 壽司款式普通不太有驚喜。雖然款式平平,不過夠新鮮,比【家賀】好些。
【小食】有九款:日式蒸蛋、吉烈炸蠔、枝豆、芝士年糕、明太子玉子、芝麻雞翼、牛肉烏冬、麵豉湯及三文魚魚鰭。日式蒸蛋只是微温、又浠又冇料。
日式蒸蛋
吉烈炸蠔外脆內裡 juicy,不過蠔比較細粒,缺少口感。
吉烈炸蠔
牛肉烏冬比較油膩、三文魚魚鰭味道不太差。
牛肉烏冬
芝麻雞翼炸到over ,外表極度乾……胃口盡失。
芝麻雞翼
最後叫主菜,八款主菜任選一款。主菜味道質素比任食好。【汁燒銀雪魚】銀雪魚越賣越貴,但這裡有供應都幾唔錯。銀雪魚好味正正因為銀雪魚魚油豐富,燒過後更加香。
汁燒銀雪魚
【大蝦天婦羅】天婦羅粉漿夠薄不太厚,入口香脆沒有一口粉,蝦大大隻,味道不錯。
大蝦天婦羅
【安格斯牛肉眼扒】如果牛扒靚,簡單的調味已經好足夠,這個牛扒肉質軟淋,只是少了份牛味。
安格斯牛肉眼扒
安格斯牛肉眼扒
【吉烈鹿兒島黑豚】這個點了兩份,因為只主菜當中味道比較好的。這個吉烈鹿兒島黑豚粉漿夠薄不太厚,入口香脆,過略嫌吉烈一夾即碎。黑豚肉帶些脂肪,入口軟腍又有肉汁,不錯!
吉烈鹿兒島黑豚
飲品可以任點。除了一些色素特飲外,仲有一些罐裝飲品,飲到飽!
價錢雖然抵食,但位置不太方便,而且任食的食物款式不多,且質素平平。正式的壽司店,有些午餐只不過三百元左右,寧願多付多少少錢食好少少,加上我們食量不大,如其任食不如重質不重量。
2018-12-23
星期六早上天氣晴🤩🤩🤩又係要揾好野食既時候啦哩排好想食玉子燒呀😋😋😋🥰🥰🥰朋友就介紹呢間位於MegaBox對面既日式半放題佢話之前食過玉子燒幾好食啵唔洗我諗食咩梗係GOGOGO啦!!星期六,日有仼食brunch meal望下係米有王子燒先,真係有呀!係玉子燒呀!呢度嘅Menu好特別,首先有好多款嘅主菜俾你揀一樣,然後魚生,壽司,串燒,炸物同埋野飲都係仼叫既我同朋友嗌左個安格斯牛扒同埋京燒鱈魚🐟作為主食,然後就帶咗三文魚,八爪魚,希靈魚刺身重頭戲更係玉子燒啦,仲有仲有,係燒三文魚鰭呀,分別嗌左兩round💕💕💕💕嘢飲方便有巨峰提子汁,白桃汁
星期六早上天氣晴🤩🤩🤩又係要揾好野食既時候啦
佢話之前食過玉子燒幾好食啵
望下係米有王子燒先,真係有呀!係玉子燒呀!

星期日,去左九龍灣試想試好耐既鳴門半放題。188加一,1:45入座,食個半鐘。首先可以揀個主菜,我地就揀左帆立貝海謄丼同埋西京燒銀鱈魚。帆立貝冇乜鮮味,海膽就OK,唔係太腥,我地唔太喜歡海膽都可以接受。西京燒銀鱈魚好好味,D皮好脆,D魚肉好滑,D汁都好味~橙汁一般,exactly果汁先生不過係淡左既果汁先生~麵豉湯幾好飲~蒸蛋唔錯好滑,D雞肉一般,入面既菇就好味,後段再叫已經賣晒lu~北寄貝、劍魚、帆立貝、蟹籽壽司,帆立貝壽司既帆立貝鮮味好多,北寄貝都唔錯,蟹籽同劍魚反而冇乜特別~D飯握得OK,又有壽司醋味~迷你牛肉烏冬,牛肉好牛味,好食,烏冬都好食,又唔係太大碗所以食左兩碗,用尼配我D三文魚鰭,如果唔係就好溜~三文魚鰭、明太子玉子、燒牛舌,三文魚鰭好食,好香好脆,D肉好滑好多魚油,牛吞就厚左D不過都咬到既,玉子就甜左D~芝麻雞翼同炸蠔,芝麻雞翼好味再叫多左幾隻,好脆,炸蠔就OK啦,D蠔唔腥臭,不過有D溜~
星期日,去左九龍灣試想試好耐既鳴門半放題

188加一,1:45入座,食個半鐘。

首先可以揀個主菜,我地就揀左帆立貝海謄丼同埋西京燒銀鱈魚。
帆立貝海謄丼
西京燒銀鱈魚

西京燒銀鱈魚好好味,D皮好脆,D魚肉好滑,D汁都好味~

橙汁一般,exactly果汁先生不過係淡左既果汁先生~
橙汁

北寄貝、劍魚、帆立貝、蟹籽壽司
迷你牛肉烏冬
三文魚鰭、明太子玉子、燒牛舌
芝麻雞翼、炸蠔
我去過好多間鳴門不同分店進餐, 發覺九龍灣呢間裝修最靚, 樓底高 ,坐得最舒服, 晚上可以靜靜地 同 三五知己食晚飯,真係賞心樂事。我同朋友坐低發覺 餐牌上的二人套餐非常抵食, 因為我有vip卡 ,只需半價,即大約500蚊就可以食到以下食物:青芥辣八爪魚前菜, 食得出事是新鮮wasabi味道, 我的至愛。松葉蟹蟹子沙律,好好味!四式刺身盛, 刺身新鮮, 鮮帶子入口非常鮮味。三色壽司盛,正!網燒安格斯牛肉眼, 七成熟, 分量好足夠, 如果五至六成熟會更加好。鹽燒鯖魚, 魚皮燒到卜卜脆,上枱即食,非常好味滑蛋鰻魚飯, 呢個餸配兩大碗白飯, 食完飽到上頸, 只係略嫌滑蛋加醬汁 太多水, 加個芡可能會好好多。另外我哋散叫咗一杯生啤,正呀!

松葉蟹蟹子沙律,好好味!

四式刺身盛, 刺身新鮮, 鮮帶子入口非常鮮味。

三色壽司盛,正!

鹽燒鯖魚, 魚皮燒到卜卜脆,上枱即食,非常好味

另外我哋散叫咗一杯生啤,正呀!
平日lunch去食, 人都幾多, 未至於要等位, 不過都坐滿. 叫咗吞拿魚刺身lunch set. $150. 有一個燉蛋, 沙律, 湯同吞拿魚刺身飯. 食完都幾飽. 沙律同湯沒技術可言, 不評論了. 燉蛋裡面有啲其他料, 有啲怪. 裡面有啲喺海鮮, 可能唔喺好新鮮, 苦的. 差啲想嘔返出嚟. 吞拿魚刺身普普通通, 食唔出刺身既鮮味. 食物質素整體嚟講有啲失望. 仲要喺咁既價錢. 坐得好迫. 四面都聽到隔離枱啲人講咩. 我聽到好多八卦. 野食唔算好食, 又貴, 坐得又唔舒服, 不了.

坐得好迫. 四面都聽到隔離枱啲人講咩. 我聽到好多八卦.

野食唔算好食, 又貴, 坐得又唔舒服, 不了.
2018-09-21 2163 瀏覽
一早預約咗附近嘅一間壽司店,之前聽朋友推介呢間壽司店嘅壽司好好食,所以就揀咗呢度食,之前預約咗,唔使等就可以入去,我哋被安排到兩人坐位,諗咗一陣,就決定咗嗌兩個餐,一個係雞扒烏冬配壽司,另一個係雜錦壽司丼。雜錦壽司丼嘅顏色好鮮豔-壽司嘅擺法都好親切,點一點wasabi再入口, 配上餐廳環境,感覺自己真係喺日本食緊飯咁。另外一個烏冬好弹牙爽口,食落嘅口感非常之令人滿意 ,雞排嘅内好軟身,唔需要花時間去咬。另外仲有個滑蛋同味噌湯,滑蛋蒸嘅時間啱啱好,入口即浴,份量亦好夠。今次我哋兩個都食得好開心,對餐廳個環境同埋食物嘅品質都好滿意,相信下次會再嚟

再入口, 配上餐廳環境,感覺自己真係喺日本食緊飯咁。

2018-09-13
  • 刺身
  • 蒸蛋
  • sashimi lunch set
2018-09-17 1531 瀏覽
呢間居酒屋既價錢好合理,服務態度好👍🏼.海膽赤之戀丼 $188有五大隻杜丹蝦呀!!😍仲好鮮甜爽口!🤤真心正!海膽都好鮮甜💓平時食一隻都貴啦,所以呢個價錢抵食!.蒲燒鰻魚飯 $138鰻魚肥美,味道好😋好大碗呢!如果多啲汁會更好,同埋飯既質感要改善下🙈.二人前 $298枝豆七味鱈魚棒刺身二點盛(三文魚,油甘魚)刺身超肥美呀😍🤤日本青椒和牛串 鹽燒赤海蝦呢啲送酒食一流呀😎+$1 任飲BEER❗️❗️岩晒中意飲啤酒既朋友🍻Btw 6pm後每位消費滿$150 先可以加$1任飲呀。

呢間居酒屋既價錢好合理,服務態度好👍🏼
海膽赤之戀丼 $188

平時食一隻都貴啦,所以呢個價錢抵食!
蒲燒鰻魚飯 $138

二人前 $298

枝豆
七味鱈魚棒
刺身二點盛(三文魚,油甘魚)
刺身超肥美呀😍🤤
日本青椒和牛串
鹽燒赤海蝦
呢啲送酒食一流呀😎
+$1 任飲BEER❗️❗️岩晒中意飲啤酒既朋友🍻

Btw 6pm後每位消費滿$150 先可以加$1任飲呀。

2018-09-06 1151 瀏覽
#fridayla_klb⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀早排去咗九龍灣鳴門食飯皆因佢地再度推出$1啤酒放題⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀最岩一大班fd去啤啤佢😝只要每位消費$150以上再加多$1,就可以無限飲啤酒!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀*️⃣九龍灣分店每次黎都覺得空間闊落,而且環境唔錯😳似入左一間超高級日本料理餐廳⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀*️⃣因為佢樓底實在太高,會比到食客好莊嚴既強烈感覺,但價錢又不算好貴,而且質素不錯😳⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀1⃣二人前💲298💭枝豆前菜正常,不驚喜💭鱈魚棒都幾惹味,質地軟淋😳💭三文魚同油甘魚都好新鮮肥美💭青椒和牛串差D牛味,但燒汁好正💭鹽燒赤海蝦肉質彈牙,唔錯!💭但整體而言稍貴😢⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀2⃣海膽赤之戀丼💲188💭海膽好鮮甜,絲毫沒有腥味🤤💭五隻牡丹蝦好大隻,而且鮮甜😍💭肉質新鮮彈牙,有驚喜!💭性價比都幾高😍😍⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀🔘宜家做緊推廣,$1啤酒放題😎🔘每位需要$150最低消費,晚上6點開始 ⠀⠀
#fridayla_klb
早排去咗九龍灣鳴門食飯
皆因佢地再度推出$1啤酒放題
最岩一大班fd去啤啤佢😝
只要每位消費$150以上
再加多$1,就可以無限飲啤酒!
💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1⃣二人前💲298
💭枝豆前菜正常,不驚喜
💭鱈魚棒都幾惹味,質地軟淋😳
💭三文魚同油甘魚都好新鮮肥美
💭青椒和牛串差D牛味,但燒汁好正
💭鹽燒赤海蝦肉質彈牙,唔錯!
💭但整體而言稍貴😢
2⃣海膽赤之戀丼💲188
💭海膽好鮮甜,絲毫沒有腥味🤤
💭五隻牡丹蝦好大隻,而且鮮甜😍
💭肉質新鮮彈牙,有驚喜!
💭性價比都幾高😍😍
💰痛快度:🔥🔥🔥🔥
🤡趣味度:🔥🔥🔥
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
#fridayla_japanese
#hkig #hkigfood #hk #hkfood #hk852 #hkgirl #hkgirls #hkboy #hkcouple #hkfoodie #foodporn #foodie #like #likesforlikes #dinner #hkrestaurant #sashimi #uni #海膽 #海膽丼 #鳴門 #三文魚 #和牛 #dinner #九龍灣 #日式 #香港美食 #啤酒
2018-08-31 1269 瀏覽
多得屋企人推介,上星期去左呢間鳴門度食左個半自助餐餐牌上嘅主食可以是但揀一個,我地揀左三色丼,安格斯牛肉眼扒同銀雪魚,三樣都好有水準好鎳好味刺身同其他熱食、飲品都係任食,雖然係任食但水準都好高壽司都好正除左食物,環境都坐得好舒服,值得推介
多得屋企人推介,上星期去左呢間鳴門度食左個半自助餐

刺身同其他熱食、飲品都係任食,雖然係任食但水準都好高

壽司都好正

除左食物,環境都坐得好舒服,值得推介