2023-03-24 27 瀏覽
好味指數:🌟🌟🌟🌟抵食指數:🤑🤑🤑🤑今天與朋友小酌一杯,餐廳裝潢雅致,燈光柔和,營造出舒適的氛圍。此外服務亦相當貼心✅焦糖玉子:口感濃郁,讓人無法抗拒。玉子鮮嫩多汁,加上焦糖後散發出令人陶醉的香氣。✅蜜柑鯛薄切:細薄的魚片有淡淡蜜柑的清新果味。入口即化的鯛魚,與果香交織,令人陶然✅鐵板北寄貝:北寄貝經過鐵板烹調,散發出令人垂涎的海味。外皮微焦的口感配合北寄貝的鮮美滋味,令人非常回味
好味指數:🌟🌟🌟🌟
抵食指數:🤑🤑🤑🤑

我好鍾意食海鮮,久唔久會book鐵板燒食順便解下海鮮癮😋😋 -餐廳環境乾淨企理,師傅好專業,每一份食物都有同我哋介紹同講解,成個用餐過程好舒服👏🏻👏🏻 坐bar枱可以近距離欣賞師傅嘅手勢,呢個亦都係我鍾意食鐵板燒嘅原因之一🤤-以下係我特別推薦嘅食物:🌟黑豚肉五花腩:份量慷慨,加咗蔥花同食用花做裝飾,賣相睇落去更加精緻。五花腩油香較重,肉質肥美,口感唔會鞋口同太乾身,煮得幾入味。🌟是日MVP係鐵板大蝦😋用蝦膏炒過既蝦肉,非常香濃,食返蝦本身嘅原汁原味。口感彈牙,完全無霉既感覺,都幾新鮮!🌟煙燻鰹魚:鰹魚本身比較濃味,加埋煙燻味作點綴,提升香氣,好加分😋😋一間唔錯嘅鐵板燒餐廳,值得同朋友一齊去試試!
我好鍾意食海鮮,久唔久會book鐵板燒食順便解下海鮮癮😋😋
以下係我特別推薦嘅食物:

一間唔錯嘅鐵板燒餐廳,值得同朋友一齊去試試!
有冇人都鐘意食鐵板燒呢? 前排經朋友介紹就去左一間位於尖沙咀既日本餐廳,佢地除左鐵板燒仲有壽司同各款日本料理,餐廳裝修有格調,有bar枱亦有一個private room可以一大班人黎食! 今次Lunch黎有壽司午市套餐,亦有鐵板燒餐,味道有驚喜🐟深海池魚王刺身師傅推介所以叫左黎試下! 池魚肉質鮮嫩肥美,油脂非常厚,魚油甘香,入口質感爽脆,唔洗沾醬油已經好好食🥩A4宮崎和牛薄燒薄燒和牛肉味香濃,油花分佈均勻,肉嫩好juicy,鐘意食牛既朋友絕對不能錯過🐷煙熏豚肉平時好少機會係屋企可以整倒煙熏既野食,豚肉本身肉質幾嫩,經過燻制,煙燻味濃郁,欣賞師傅會係旁邊擺左啲瓜菜,翠肉瓜輕輕燒過清甜多汁,食完肉食番舊有助解膩下次有機會帶埋屋企人黎試下先

🐟深海池魚王刺身

🥩A4宮崎和牛薄燒

🐷煙熏豚肉

下次有機會帶埋屋企人黎試下先

2023-03-22 27 瀏覽
好耐無食鐵板燒了,最近同朋友在尖東發現一間唔錯嘅鐵板燒餐廳。位置在科學館道新文華中心,十分方便,裝修以黑色型格風為主調,神秘得嚟又帶點高雅。燒白鱔初初驚白鱔會有好多骨,唔敢order,不過原來都唔係太多骨,仲外脆內軟,廚師秘製醬汁也十分好味黑豚肉五花腩腩肉一層一層,油脂分明,入口即溶上面舖咗小小蘿蔔溶、蔥花,感覺無咁油膩宮崎和牛薄燒必試,牛肉厚薄剛剛好,師傅烹煮時間掌握得好好,唔會太生,亦唔會太熟,蒜香味濃

燒白鱔

黑豚肉五花腩
腩肉一層一層,油脂分明,入口即溶
上面舖咗小小蘿蔔溶、蔥花,感覺無咁油膩

宮崎和牛薄燒
燒白鱔
黑豚肉五花腩
宮崎和牛薄燒
2023-03-22 21 瀏覽
尖東其實好多隱世餐廳,今次黎到新文華中心既日式鐵板燒食好啲,間唔中獎勵下自己零舍開心😆餐廳係黑色型格風做主題,環境一流,睇黎下次同朋友仔慶祝都可以黎🎊蜜柑鯛薄切想試好耐既蜜柑鯛魚刺身,果然一如其名,魚肉鮮味有點蜜柑香🟠(因為蜜柑鯛出產地係蜜柑王國愛媛縣,會用蜜柑作飼料養殖鯛魚)而且肉質爽口,入入淡淡橘甜味真係好特別🤤煙薰鰤魚鰤魚刺身切得好厚,油脂充足,而且煙薰味冇蓋過魚肉鮮甜味,兩者互相配合,令到口感提升左好多牛肉火鍋呢個鍋簡直係去親日式餐廳必點既comfort food❤️香甜濃郁既醬汁加上軟嫩既牛肉,香而不膩,除左香菇同蔬菜,仲有2舊滑嘟嘟既豆腐,真係好惹味😋

蜜柑鯛薄切
蜜柑鯛薄切
煙薰鰤魚

煙薰鰤魚
牛肉火鍋

牛肉火鍋

📍🇭🇰 香港 | 尖沙咀 | 鱘昧—————————————————————🧑🏻‍🍳 呢間主打日式鐵板燒嘅餐廳食物令人驚豔,除咗鐵板燒,仲有單點同omakase,而餐廳以黑色為主,感覺好型格而優雅,環境舒服,成餐飯感覺好chill好relax~ 今次嚟到lunch time叫咗幾款鐵板燒,性價比高,絕對值得一試🫶🏻—————————————————————🍴 鐵板澳洲鮑魚 「口感細膩、風味濃郁」澳洲鮑魚好新鮮,口感都令人讚不絕口,師傅喺我地前面嘅鐵板,煎烤鮑魚嘅過程,已經聞到好香嘅味道,食嘅時候鮑魚嘅鮮味同口感保留得好好,而鮑魚都濃郁😋😋 美味指數: 9/10—————————————————————🍴 鐵板廣島蠔 「鮮美滑嫩嘅廣島蠔🦪」鐵板廣島蠔係鐵板燒必叫嘅嘢食,每一顆廣島生蠔都好新鮮,而師傅喺鐵板上烹煮廣島蠔嘅時候,將廣島蠔獨特嘅滑嫩口感同鮮味完美地呈現出來,再搭配上餐廳特製嘅醬汁,真係好吸引🫶🏻😋 美味指數: 8.5/10—————————————————————🍴 鐵板鵝肝 「質地鬆軟、鵝肝油味重😍」鐵板鵝肝真係驚艷到我,師傅將鵝肝放喺鐵板上,只係放咗一陣已經散發出好吸引嘅香
📍🇭🇰 香港 | 尖沙咀 | 鱘昧
🍴 鐵板澳洲鮑魚
「口感細膩、風味濃郁」
😋 美味指數: 9/10
鐵板澳洲鮑魚

🍴 鐵板廣島蠔
「鮮美滑嫩嘅廣島蠔🦪」
😋 美味指數: 8.5/10

🍴 鐵板鵝肝
「質地鬆軟、鵝肝油味重😍」
鐵板鵝肝真係驚艷到我,師傅將鵝肝放喺鐵板上,只係放咗一陣已經散發出好吸引嘅香味,食落去係勁岀色,鵝肝嘅質地好鬆軟,口感豐滿,而鵝肝燒完之後更加突出到佢嘅油味,再搭配上餐廳特制的醬汁,同埋加上一塊薄薄嘅麵包,令呢個菜式更加美味🥹🫶🏻
😋 美味指數: 9.5/10
鐵板鵝肝

🍴 鐵板大蝦
「醬汁濃厚,大蝦好鮮甜」
大蝦非常新鮮,師傅喺鐵板燒上煎大蝦嘅同時亦都加入咗餐廳秘製醬汁,香味撲鼻,未煮完已經急不及待好想食,食落去大蝦鮮甜多汁,好爽口,而醬汁同大蝦完美合體,真係好好食🍤
😋 美味指數: 8/10
鐵板大蝦

—————————————————————
除咗美食,呢間鐵板燒餐廳嘅性價比真係幾高,材料品質高,廚師嘅廚藝同服務都好好,我覺得物超所值,唔使去日本都可以品嚐到最地道、最美味嘅日本鐵板燒,而且價格卻十分合理,都令到我難以忘懷,下次再嚟幫襯要試埋佢其他食物先得✨—————————————————————
🤤 整體食物質素: 9/10
🥂 環境: 8.5/10
💡 性價比: 8/10
🔥 推薦指數: 8/10
2023-03-19
鐵板澳洲鮑魚
鐵板鵝肝
鐵板大蝦
鱘昧 (尖沙咀)精選二人前晚餐 $899而家揀呢個餐仲包左季節清酒🍶,今次係小左衛門純米大吟釀~~🇯🇵茶碗蒸首先呈上了熱騰騰既蟹肉茶碗蒸😍蛋蒸得恰度好處好滑溜,而且充滿蟹肉鮮甜味😋🇯🇵兩點刺身:中拖羅、赤蝦師傅準備了2款時令刺身,赤蝦肉質爽實,再加上蝦膏,充分運用食材❤️ 中拖羅無筋而且仲加左金箔,賣相精緻~🇯🇵七彩三文魚籽迷你丼呢個飯丼岩晒小編!係食材多過飯😍😍大大粒飽滿既三文魚籽、角切三文魚、吞拿魚、蟹🦀️肉,每啖都係料,好滿足😋🇯🇵天婦羅盛合天婦羅粉漿好薄好脆身,除了有經典既炸蝦🍤,仲有小編喜愛既日本南瓜🎃同埋男朋友喜歡既秋葵😊🇯🇵美國安格斯牛扒(200 gm)嘩~~ 鐵板燒得紅紅的,做到滋滋咋咋既效果~ 牛肉份量大約200g左右,醬汁比較惹味,黑椒味為主😋😋🇯🇵炒野菜野菜唔會加太多油去炒,保持蔬菜🥬既健康但又唔會淡口味~ 🇯🇵迷你北海道松葉蟹肉烏冬雖然說是迷你,但對小編來說烏冬既份量唔少,仲加左松葉蟹肉~~🇯🇵吸物:麵豉湯麵豉湯唔會太鹹,而且係熱騰騰好暖胃~🇯🇵甘味:芝士蛋糕師傅說這款蛋糕🍰是自家製的,食落似tiramisu😃😃*需加一服務費地址:尖沙咀科學館道14號新文華中心1樓

精選二人前晚餐 $899

而家揀呢個餐仲包左季節清酒🍶,今次係小左衛門純米大吟釀~~

🇯🇵茶碗蒸

🇯🇵兩點刺身:中拖羅、赤蝦

🇯🇵七彩三文魚籽迷你丼

🇯🇵天婦羅盛合

🇯🇵美國安格斯牛扒(200 gm)

🇯🇵炒野菜
野菜唔會加太多油去炒,保持蔬菜🥬既健康但又唔會淡口味~

🇯🇵迷你北海道松葉蟹肉烏冬

🇯🇵吸物:麵豉湯
麵豉湯唔會太鹹,而且係熱騰騰好暖胃~

🇯🇵甘味:芝士蛋糕
師傅說這款蛋糕🍰是自家製的,食落似tiramisu😃😃

*需加一服務費
地址:尖沙咀科學館道14號新文華中心1樓155-156號舖
2023-03-17 31 瀏覽
鱘昧 (尖沙咀)尖沙咀科學館道14號新文華中心1樓155-156號舖-精選二人前dinner set $899季節性清酒輕盈且芳香,非常適合搭配淡味料理,絕對值得一試❤️-蟹肉茶碗蒸好多蟹肉🥹口感柔軟,鮮美可口,香氣四溢,正!-Sashimi:中拖+赤蝦味道鮮美甜脆,搭配清酒享用好match!-七彩三文魚籽迷你丼有三文魚籽、蟹肉、三文魚、吞拿魚等不同種類的生魚片,口感豐富,適合作為前菜享用-黑椒牛扒牛肉配上黑椒醬汁,口感豐富,肉質嫩滑,味道濃郁,幾有特色-天婦羅拼盤有蝦、南瓜、秋葵,表面酥脆,內裡柔軟鮮嫩,非常適合搭配清酒享用-炒雜菜-北海道蟹肉烏冬以北海道蟹肉為主要食材,烏冬煮熟後配上豐滿、帶有酒香嘅清酒,突顯螃蟹鮮味-麵豉湯-自家製甜品
尖沙咀科學館道14號新文華中心1樓155-156號舖
精選二人前dinner set $899
季節性清酒
輕盈且芳香,非常適合搭配淡味料理,絕對值得一試❤️
蟹肉茶碗蒸
好多蟹肉🥹口感柔軟,鮮美可口,香氣四溢,正!
Sashimi:中拖+赤蝦
味道鮮美甜脆,搭配清酒享用好match!
七彩三文魚籽迷你丼
黑椒牛扒
牛肉配上黑椒醬汁,口感豐富,肉質嫩滑,味道濃郁,幾有特色
天婦羅拼盤
炒雜菜
北海道蟹肉烏冬
麵豉湯
自家製甜品
2023-03-17 406 瀏覽
尖沙咀新開既鐵板燒🍾環境靚靚 又優雅 晚市竟然有咁平既二人set😍仲有酒飲🍶環境 chill 酒🍶 💯💯精選二人前晚餐 $899✐茶碗蒸✐兩點刺身✐七彩三文魚籽迷你丼✐天婦羅合盛✐美國安格斯牛扒✐炒野菜✐迷你北海道松葉蟹肉烏冬✐吸物✐甘味✐季節清酒(200ml)🍶🍶🥚茶碗蒸落左勁多蟹肉絲同蟹籽😍每啖都有絲絲鮮味蟹肉拌住好滑既蛋💯出色另外有蟹籽 可以增加口感🥰刺身分別係中拖同赤蝦中拖入口即溶唔駛講🥰赤蝦真係勁彈牙 質感好 鮮甜😋中拖上面仲有勁大塊既金箔 奢華感爆燈🥰七彩三文魚籽迷你丼 賣相非常吸引🤭大大粒三文魚籽加埋三文魚拌飯👍🏻天婦羅🍤分別有蝦 秋葵 同南瓜三樣都各有特色 蝦勁大隻 而蔬菜天婦羅好甜🥰好食美國安格斯牛扒用左黑椒汁烹調 夠曬野味😆而牛扒生熟程度岩岩好👍🏻牛味濃炒野菜👍🏻調味非常好迷你北海道松葉蟹肉烏冬 係其中一道一定要讚既菜式因為餐廳既松葉蟹肉係超多❗️仲要超鮮甜❗️落重本Arr😍而烏冬個湯我都好鐘意 勁多蛋絲 我飲曬😂烏冬咬感好好 爽口彈牙💯而e個餐最正既梗係季節清酒🍶🍶有埋酒飲都仲咁抵🥰酒迷一路飲🍶一路食好野😋
尖沙咀新開既鐵板燒🍾

烏冬咬感好好 爽口彈牙💯

而e個餐最正既梗係季節清酒🍶🍶
有埋酒飲都仲咁抵🥰酒迷一路飲🍶一路食好野😋

2023-03-16 23 瀏覽
鱘昧Takarateppanyaki真。食過返尋味,今次去鱘昧,揾返日本嘅味道,解解思鄉情懷!珍寶大虎蝦大大隻虎蝦做打頭陣,大隻到同師傅把刀一樣咁長,好未燒見到已經好震撼!師傅手工好好,啲蝦肉燒到岩岩好熟,好惹味!鐵板廣島蠔必叫食物,廣島蠔燒到岩岩好,咬落隻蠔好夠熱之餘,又唔會太熟,仲鎖住啲蠔嘅鮮味!A4宮崎和牛厚燒宮崎和牛厚燒,啲和牛油花好靚,食落唔會覺得好濟,牛味仲好濃郁,牛味好出Tim ,食落肉質仲好彈牙!
鱘昧Takarateppanyaki

真。食過返尋味,今次去鱘昧,揾返日本嘅味道,解解思鄉情懷!

珍寶大虎蝦

A4宮崎和牛厚燒

2023-03-16 45 瀏覽
鱘昧 (尖沙咀)📍尖沙咀科學館道14號新文華中心1樓155-156號舖🎐我地walkin一心打算食鐵板燒,店員推介有個新Menu 2 人前和食套餐做緊優惠$899,好奇心驅使下180 度轉軚,由鐵板燒轉為和食試試佢🤭。呢個新套餐計埋前菜同甜品,總共有9品,仲包埋清酒添!🍶套餐包季節清酒,今期係小左衛門純米大吟釀,大概200ml,入口微甜帶辛味。Sake 加和食絕對可以令成個晚餐加分!🔅前菜:蟹肉茶碗蒸蟹肉鮮甜加埋熱辣辣又嫩滑嘅蒸蛋,清甜嘅好開始!🔅刺身: 中拖羅,赤蝦中拖羅上加埋金箔,賣相好靚,油脂均勻。赤蝦已細心起肉,蝦頭蝦膏都冇浪費,灸燒過後同蝦肉一齊食,格外甘香!🔅料理:🔹七彩三文魚子迷你丼 迷你丼內除咗三文魚之外,仲有蟹肉、吞拿魚、三文魚籽。魚生同飯嘅比例剛好,可以每啖都有爆汁嘅三文魚籽,加添更多層次!🔹天婦羅盛合包含咗炸蝦、南瓜、蝦、秋葵,每款都有兩件。外層炸粉做得酥脆有味又夠熱,炸蝦彈牙肉質緊致、秋葵大條得來爽嫩冇渣、南瓜亦帶微甜。師傅更運用粉紫色素麵做出孔雀開平效果,視覺上更豐富!呢一點幾有心思!🔅主菜:美國安格斯牛扒美國安格斯牛扒大約有200g。上菜方式比較有風格,以燒
📍尖沙咀科學館道14號新文華中心1樓155-156號舖

🔅前菜:蟹肉茶碗蒸
蟹肉鮮甜加埋熱辣辣又嫩滑嘅蒸蛋,清甜嘅好開始!
🔅刺身: 中拖羅,赤蝦
中拖羅上加埋金箔,賣相好靚,油脂均勻。
🔅料理:
🔹七彩三文魚子迷你丼
🔹天婦羅盛合
包含咗炸蝦、南瓜、蝦、秋葵,每款都有兩件。
🔅主菜:美國安格斯牛扒
美國安格斯牛扒大約有200g。
上菜方式比較有風格,以燒紅過嘅鐵板上枱,咋咋聲有效果。醬汁以日式燒汁加黑椒為主,伴碟嘅洋蔥完全吸收晒醬汁,惹味。
🔅迷你北海道松葉蟹肉烏冬
松葉蟹肉極鮮甜,烏冬如果可以再煙靭啲會更好。
🔅季節野菜
鐵板燒炒雜菜,主要用鹽同黑椒調味,食咗咁多肉點都需要啲蔬菜平衡下。
🔅吸物:麵豉湯
最後來個麵豉湯做結尾
🔅甘味:芝士蛋糕
質感比較似Tiramisu 嘅芝士蛋糕。細細件油膩感低,味道唔錯。
2023-03-09 53 瀏覽
為左去日本前做好準備(笑),最近成日去食日本野,最近就去左【鱘昧】食比較高級既日本菜同鐵板燒。餐廳裝修好靚,有bar臺之餘仲有一個private room。今次就叫左幾樣野食。焦糖玉子燒:偏甜口既玉子燒,上面既焦糖好脆好香,幫玉子燒增加D鮮味同口感,好特別。壽喜燒定食:一人分量都算大,調味不錯,牛肉肉質鮮嫩肥瘦適中。豆腐大大塊兩塊。蔬菜都好新鮮,而且吸曬D湯汁,好正!赤貝壽司:厨師本日推薦,非常鮮甜爽口。我本身都好少食刺身壽司都非常推薦

2023-03-09 30 瀏覽
隱藏在尖沙咀繁忙街道的小巷中,鱘昧是一間提供高檔日式料理的日本餐廳。一踏入寧靜的空間,便會看見以頂級食材及海鮮製成的壽司美輪美奐地呈上。醉酒牡丹蝦壽司是絕對的餐廳的必推美食!牡丹蝦肉質鮮美,鮮甜牡丹蝦,陰醸入酒,散發微酒香。牡丹蝦和日本米粒相配,口感鮮甜,入口即化。鱈場蟹腳壽司,這道菜由北海道鱈場蟹腳和日本米粒製成,口感豐富。蟹肉鮮甜,米飯口感結實,搭配醬汁口感更加豐富。每一口都能感受到蟹肉的鮮嫩和口感的豐富,自然甜味益發濃郁。鰻魚飯則作為一餐的豐實美味結束。烤得恰到好處的鰻魚片置於飯上,再淋上濃稠醬汁。鰻魚口感鮮嫩,肉質細膩。米飯口感結實,醬汁口感香甜,搭配一起完美。這裡舒適的用餐環境和良好的服務,除食物質素高外,成為了一個必訪的原因。鱘昧 (尖沙咀)尖沙咀科學館道14號新文華中心1樓155-156號舖

尖沙咀科學館道14號新文華中心1樓155-156號舖
2023-03-09
2023-03-08 298 瀏覽
尖東又有一間隱世廚師發辦😋😍✦ 醋紅魚配醋啫喱 味道清新,開胃前菜👍🏻✦ 赤貝刺身赤貝顏色鮮艷奪目,肉質非常爽口,好鮮甜✦ 煙薰鰤魚刺身採用了桃木做煙燻效果,陣陣香氣撲鼻,非常吸引,可連小花朵一齊食😍鰤魚同油甘魚係同科,但相對較為肥美✦ 鯛魚壽司配黑松露鯛魚面鋪了少許黑松露,更能帶出魚嘅鮮甜味道✦ 帆立貝壽司配黑炭鵝肝好厚身帆立貝,入口好彈牙,配好惹味黑炭鵝肝,出色👍🏻✦ 牡丹蝦壽司 目測有手掌咁長嘅牡丹蝦,肉質好彈牙,中間夾雜牡丹蝦嘅蝦膏,鮮味十足✦ 深海池魚配紫蘇葉薄身池身配清新紫蘇葉,不錯✦ 磯煮鮑魚非常入味又彈牙磯煮鮑魚✦ 炙燒左口魚魚邊手卷最喜愛左口魚魚邊,炙燒後嘅魚邊魚油出晒出嚟,非常Juicy😍✦ 炙燒拖羅 |紫蘇葉 |鱈魚乾手卷三重嘅滋味嘅手卷,首先食到肥美嘅拖攞,繼而清新紫蘇葉,最後就食到脆卜卜嘅鱈魚乾✦ 海膽魚子杯最後一道菜式就係盛載滿滿魚子嘅海膽杯,海膽非常鮮甜,魚子好爽口
尖東又有一間隱世廚師發辦😋😍

✦ 醋紅魚配醋啫喱
味道清新,開胃前菜👍🏻

✦ 赤貝刺身
赤貝顏色鮮艷奪目,肉質非常爽口,好鮮甜

✦ 煙薰鰤魚刺身

✦ 鯛魚壽司配黑松露
鯛魚面鋪了少許黑松露,更能帶出魚嘅鮮甜味道

✦ 帆立貝壽司配黑炭鵝肝
好厚身帆立貝,入口好彈牙,配好惹味黑炭鵝肝,出色👍🏻

✦ 牡丹蝦壽司

✦ 深海池魚配紫蘇葉
薄身池身配清新紫蘇葉,不錯

✦ 磯煮鮑魚
非常入味又彈牙磯煮鮑魚

✦ 炙燒左口魚魚邊手卷

✦ 炙燒拖羅 |紫蘇葉 |鱈魚乾手卷

✦ 海膽魚子杯
2023-03-08 29 瀏覽
唔知大家鐘唔鐘食鐵板燒既呢,今日lunch time得閒就嚟到呢一間叫鱘味既鐵板燒度食飯,呢一間以黑色做主色既裝修好有格調令人感覺好舒服呢間有唔同既午市套餐同omakase,壽司鐵板燒都有,簡直就係你入到嚟鐘意食咩都得,最怕你唔入嚟今日突然好想食飯,見到有一個蒲燒鰻魚飯好吸精,咁試下啦,鰻魚勁大條勁厚肉,食落鰻魚汁同飯配合得好好,但大條鰻魚食落都會有啲漏,老闆好貼心咁擺一啲酸蘿蔔係旁,係漏既時候食一塊,解膩又可以食過咁難得嚟到無理由唔試下燒既野架嘛,所以都叫咗一串七里香同和牛薄燒七里香係雞屁股,係台灣特色小食,唔係度度都有,難得係呢度見到當然要試下啦,本身以為雞屁股全部係脂肪會好難食,佢呢度燒到外脆內嫩,你根本唔講唔會覺得係patpat,口感鮮嫩爽口肉滑,加埋一啲黑椒同醬汁,想一舊接一舊呀和牛薄燒係用A4宮崎和牛,只燒一面,包住蔥同蒜,入口即溶但又唔漏,令人好想再食多幾舊果然呢一間同名一樣,令人食過返尋味,下次再嚟試下鐵板燒先

果然呢一間同名一樣,令人食過返尋味,下次再嚟試下鐵板燒先