2019-02-19
今日同老婆去開坑口行下超市買下屋企野, 自然要醫埋肚先埋歸~呢個街市裝修完我都未入過去睇下有咩好食, 一入先知多左好多選擇, 連日式餐廳都有見仲有位, 就一如試下啦雖然鋪頭唔大, 但係d位都舒服有日本風格~同好多日式餐廳一樣~除左固定既menu之外都會有是日精選同限定既~第一次黎試下標準野先有點心紙版, 選擇都非常多想睇圖片既都有~睇落非常不錯的樣子~先叫左燒玉子試一試~ 係有埋鋪頭名架味道唔錯, 甜甜地有燒既香味, 正常燒玉子味~跟住就係帶子壽司同埋燒三文魚腩壽司~幾乎每一間日式餐廳我都會叫呢兩款黎試下帶子非常新鮮, 唔會腥~燒三文魚腩就滿口都是油脂香~係好食既魚腩除左蝦之外都係老婆叫既~基本上都非常符合性價比~蝦就肉質彈牙之後試既係蟹籽, 三文魚籽 同埋蟹膏~蟹籽冇咩特別, 正正常常~三文魚籽一般都比較危險, 驚會太腥/太鹹呢度都整得唔錯~起碼唔會食完覺得鹹到飛起~新鮮度good蟹膏都係好濃香同正常好食既, 唔會有異味~下一樣試既係吞拿魚蓉軍艦同埋辣汁三文魚~吞拿魚蓉好正~絕對係encore之選~辣汁三文魚就唔係間間都有, 有得試就當然要試下~係我鍾意果隻辣汁既味道~最後一轉我地試
見仲有位, 就一如試下啦
雖然鋪頭唔大, 但係d位都舒服有日本風格~
第一次黎試下標準野先
想睇圖片既都有~睇落非常不錯的樣子~
先叫左燒玉子試一試~
係有埋鋪頭名架
味道唔錯, 甜甜地有燒既香味, 正常燒玉子味~
跟住就係帶子壽司同埋燒三文魚腩壽司~
幾乎每一間日式餐廳我都會叫呢兩款黎試下
帶子非常新鮮, 唔會腥~
燒三文魚腩就滿口都是油脂香~係好食既魚腩
除左蝦之外都係老婆叫既~
基本上都非常符合性價比~蝦就肉質彈牙
之後試既係蟹籽, 三文魚籽 同埋蟹膏~
蟹籽冇咩特別, 正正常常~
三文魚籽一般都比較危險, 驚會太腥/太鹹
呢度都整得唔錯~起碼唔會食完覺得鹹到飛起~新鮮度good
蟹膏都係好濃香同正常好食既, 唔會有異味~
下一樣試既係吞拿魚蓉軍艦同埋辣汁三文魚~
吞拿魚蓉好正~絕對係encore之選~
辣汁三文魚就唔係間間都有, 有得試就當然要試下~
係我鍾意果隻辣汁既味道~
最後一轉我地試左小鮑魚同埋有醬既燒三文魚~
小鮑魚都幾新奇下, 唔錯
三文魚冇腩咁肥美, 不過就有醬香, 另一番風味~
最後的encore就係呢堆
可見我有幾支持三文魚腩~真係好正既油脂感
絕對會再黎既小店~冇位拎番屋企都唔太遠, 很好日式選擇~