2025-06-24
又嚟我嘅餓媽家姐飯堂,平時食其他OMAKASE,大食嘅我永遠都覺得食唔飽,唯獨呢度先至食得飽🤪差唔多每次都會有其他食客話太多食唔落,要求壽司少飯或者走飯,又唔食玉子又唔飲湯又唔食甜品,我心諗:「有冇咁細食呀?個個都扮細食😒」…點知近呢兩次竟然連我都食唔晒🙈上次少飯,都叫做勉強淨係食唔晒個栗子蛋糕,今次走飯,竟然食唔落玉子燒同埋勁量海膽😱😱😱👇🏻今次食咗1. 壽司:帶子✧櫻花淡雪鹽2. 北海道賴尿蝦:好多膏,鮮甜3. 赤崎生蠔:新鮮,調味適中,不過我更愛另一款重口味嘅味噌煮生蠔4. 大分縣渡蟹5. 蝦夷島鮑魚✧肝醬拌飯:調味一如既往咁好6. 北海道紫海膽:佢本身自帶一種類似香茅嘅味道,我自己就覺得冇香茅味嘅海膽比較好食7. 燒頂級牛小排:第一次喺呢到食到肉,牛味香濃,油脂分佈均勻,非常軟熟8. 鱈場蟹9. 櫻煮八爪魚:應該係招牌菜,次次都食到,八爪魚煮得好入味而且好柔軟,飲埋啲汁真係超正10. 芝麻白子:好鮮味,可惜唔係成日食到11. 明太子龍蝦✧三文魚籽:我經常要求食呢個主菜,龍蝦新鮮,外邊炸到鬆脆,再加埋明太子汁真係超級好食12. 沖繩白粟米✧生食:鮮甜清新,好有驚喜13
👇🏻今次食咗
壽司:池魚王+活赤貝+地金目鯛
15. 壽司:銀鱈魚✧中拖羅✧大拖羅:勁肥美,正
壽司:銀鱈魚+中拖羅+大拖羅
16. 魚骨味噌湯
17. 甜品:橙果凍✧自家製青森蘋果蛋糕✧梅酒水晶凍:個蛋糕超級好食,我覺得係我喺呢到食過最好食嘅一款蛋糕,梅酒水晶凍都易入口,我唔鍾意飲酒,但都接受到,不過我唔食粒梅,因為索晒啲酒味
甜品:橙果凍+自家製青森蘋果蛋糕+梅酒水晶凍
食唔落放棄:
18. 布甸玉子燒
19. 勁大堆澎湃海膽
今次個青森蘋果蛋糕超級好食,就算幾飽都要食埋隔籬食唔晒嗰份😬😬😬仲有白粟米生食,勁清新又鮮甜,好掛住佢🥰