2005-05-23 25 瀏覽
前個星期日去了食早餐\, 點了魚蛋米線+腸仔煎蛋+凍檸茶, 味道比以前差了, 但這是預期之內
2005-05-15 17 瀏覽
新開店時,就算排長龍等位,我同老婆都願意等,因為"又平又正又好食",點知越嚟越唔掂,最後因為發現碟生菜"有蟲",條蟲有BB手指咁粗,嚇得我吖!!! 雖然侍應生話換過碟,但係乜嘢胃口都冇啦.....今日,經過門口,又再同老婆試吓啦,唉! 點知.....坐低咗,侍應生抹檯,竟然掃晒落地,雖然只是小小的渣滓,但係都唔衛生嘛,眼見到都咁樣,見唔到未...??!!叫咗兩個湯飯套餐,D飯竟然"生米",硬掘掘,食<飯>套餐,D<飯>唔好食,可以食乜? 最基本的"飯"都唔掂,佢哋有冇諗吓食食物的人感受架??(睇吓大長今啦)加$5轉咗兩杯特飲-椰島雪香,一飲:嘩!乜嘢嚟架?好似洗杯水咁,真係淡過師姑尿。從此,我同老婆都唔會再踏足此店!

今日,經過門口,又再同老婆試吓啦,唉! 點知.....

從此,我同老婆都唔會再踏足此店!
2005-04-24 21 瀏覽
今日同bf去新都城, 見呢到好似唔錯, 就入去試下: 魚腐米粉- OK啦! 好大碗, 魚腐好香滑, 不個米粉淋D就更好.豬軟骨泡飯- 豬軟骨好入味, 唔錯.咖啡雞翼- 將D大雞翼一開二炸, 所以感覺好大碟, 個咖啡汁好香濃, 食得多有D"漏".
今日同bf去新都城, 見呢到好似唔錯, 就入去試下:

豬軟骨泡飯- 豬軟骨好入味, 唔錯.

2005-04-11 3 瀏覽
起初呢間野新開既時侯尚算可以,一直好掛住佢既炸鮮奶。直到今次一行六人再去到呢度,諗住帶個鬼婆見識下香港既米線啦,點之反而貶低香港既服務水平,個經理見一班細路去就眼超超咁,態度認真唔好,講既野語氣更加差,連個鬼婆都無眼睇,唉唉,如果野食好D都OKAY既,但係....完全唔值嚕,貴又唔係貴,但係野食同出面十幾蚊差唔多,係個炸鮮奶仲可以維持以前既水平。總之一句,唔掂啦
起初呢間野新開既時侯尚算可以,
一直好掛住佢既炸鮮奶。
直到今次一行六人再去到呢度,
諗住帶個鬼婆見識下香港既米線啦,
點之反而貶低香港既服務水平,
個經理見一班細路去就眼超超咁,
態度認真唔好,講既野語氣更加差,
連個鬼婆都無眼睇,唉唉,
如果野食好D都OKAY既,
但係....完全唔值嚕,貴又唔係貴,
但係野食同出面十幾蚊差唔多,
係個炸鮮奶仲可以維持以前既水平。
總之一句,唔掂啦
2005-03-29 4 瀏覽
豆苗又平又好食!
豆苗又平又好食!
2005-01-27 2 瀏覽
同男朋友去食, 叫咗個魚腐, 雞翼(唔記得叫咩名, 係炸雞翼上面有D泰式雞醬)同埋蛋白瑤柱炒飯都幾好食呀! 不過環境同服務就麻麻!
2004-11-26 5 瀏覽
此家米線新開張時食物質素不錯,魚腐軟熟,魚湯鮮甜,但水準每況越下。上次去是約3,4個月前,魚湯米線不熱巳扣分,湯亦不夠甜,味精重,吃完十分口渴。反而小菜不錯,炸鮮奶外皮脆內軟,但很滯。順德魚腐甜甜酸酸,像古魯肉,很開胃。未試過奧海珹分店,味道可能有分別呢!
2004-11-21 3 瀏覽
呢間野我上次去, d侍應服務態度唔得之餘, d野都唔好食, 佢地既魚湯以前就好好味, 但依家就完全唔得, 同埋我上次去, 叫左杯凍O水, 送埋o黎杯野竟然係好杰, 好似加左蛋花咁, 同埋佢地既筷子, 匙都好dirty 下, 去過三次, 其中有兩次都有野癡住係到總之呢間野我都唔會再食
總之呢間野我都唔會再食
2004-11-01 12 瀏覽
夏天去呀, 個冷氣凍到死,去左兩次凍病左兩次,所以一定要帶衫, 不過d 野食幾好食的
2004-11-01 7 瀏覽
以前都黎過呢度,今次新試左款炸鮮奶,外脆內軟,又唔特別覺油﹝當然好可能只係假象... ﹞,幾好!成碟至25蚊,都算抵。
2004-10-24 10 瀏覽
試了兩款:一是「咖啡焗雞翼」,香口得不得了,咖啡癮君子非試不可。其二是蜆蚧魚腐,中規中矩,一試無妨。結帳才五十,很便宜。其他菜式看來也很有特色,會來再試。
2004-09-23 36 瀏覽
食物還可以,不過服務態度極差! 而且我的熱奶茶及水有極濃的漂白水味. 我見服務生惡形惡相, 都等到吃完所有東西才告訴他們, 水有漂白水味. 那個服務生說會換過另一杯水給我. 他走到一角, 居然在抽煙!!!等了幾分鐘, 他終於拿水給我, 極不耐煩的說:這杯無味啦!然後大力的放下水杯便走開. 我嗅一嗅, 水還是有漂白水的味道. 雖然價錢便宜($40/人左右), 不過也不應該在食肆吸煙!服務態度又極差!而且還給客人漂白水喝, 實在不知所講, 寧願唔食!

等了幾分鐘, 他終於拿水給我, 極不耐煩的說:

這杯無味啦!

2004-08-23 12 瀏覽
大碗飯真係幾大碗,夠飽三十幾包埋個小食算係咁不過D野飲真係好唔掂,應該請個專業D既水吧
大碗飯真係幾大碗,夠飽
三十幾包埋個小食算係咁
不過D野飲真係好唔掂,應該請個專業D既水吧
2004-08-23 7 瀏覽
講開奶茶, 令我記起一個可怕的回憶, 話說有一次去呢間舖食魚腐米線, 好自然叫杯奶茶, d野來到的時候, 飲左一口奶茶就知弊, 突然記起前一次黎食的時候已覺得呢度的奶茶好難飲, 今次都一樣, 冇茶味, 溝埋d奶變左怪味, 就咁飲唔睇住都幾難估到係奶茶; 至於碗魚腐米線係幾好味, 冇乜味精, d湯咁鮮甜都只因放左唔少炸菜囉!
2004-08-09 5 瀏覽
  第一次黎食,覺得都幾費,三十幾四十蚊一個set,得一碗麵,一杯野飲,同一碟小食,不過個米線D湯真係好正呀,好甜,好鮮,D魚腐又好食,,,唔錯。