呢間餐廳主打魚肉製嘅主食🐟 主食入面有50%嘅魚肉,之前睇 YouTube見有人介紹,覺得好特別,一定要去試😍・ 蟹皇Fishotto魚米粒粒🦀 ($98) 呢個飯俾咗一個好特別嘅體驗我🤩 魚造嘅米完全唔會差得過 risotto,魚米口感好特別,比ritsotto 更Q彈😋 而且勁足料,每一口飯都有濃烈嘅蟹皇味🦀 同埋口感脆脆嘅蟹籽😳 呢個餐仲要配一杯飲品🍹 解下膩👍🏻 呢個價錢冇加一又配嘢飲,嘢食大份又足料,價錢合理💯・ Don't陰功魚麵2.0🍜 ($90)到我最期待嘅魚麵🐟!落單嗰陣時可以揀食咩類別嘅麵🤩,例如: 爽彈魚麵、芫荽魚麵、掛湯米線、手打烏冬、索湯米粉。食唔慣魚麵都可以揀返普遍食開嘅麵👍🏻 我揀左芫荽魚麵😍,食落去當然唔夠平時啲麵滑,但好有魚味🐟,而且感覺都相對健康,適合減肥人士🥰 呢個餐有好多餸,魚皮餃、蟹籽丸、魚肉、草菇等,佢個湯底唔似泰式冬陰功咁濃,反而好清😳😳😳 我勁中意,又夠辣,加埋青檸汁多左一份清爽🌿 ・ 炸魚狗腸🌭 ($28)有唔同醬汁選擇,我揀左惹味山椒汁,本身以為會辣辣地🌶️,原來個醬汁係甜甜哋嘅🙈 好好味😆 有少少麻醬嘅香味同埋千島醬嘅甜味❤️ 魚腸上面

・ 蟹皇Fishotto魚米粒粒🦀 ($98)

・ Don't陰功魚麵2.0🍜 ($90)

・ 炸魚狗腸🌭 ($28)
有唔同醬汁選擇,我揀左惹味山椒汁,本身以為會辣辣地🌶️,原來個醬汁係甜甜哋嘅🙈 好好味😆 有少少麻醬嘅香味同埋千島醬嘅甜味❤️ 魚腸上面有炸蒜同蔥,所以多咗番風味,好香口☺️ 而炸魚狗腸係完全用魚肉而製,好濃魚味,正😋

・ 咩都有啲小食拼盤🧆 ($58)
望到都嚇親😨 勁大份,好多嘢! 包括: 炸魚無薯條🍟、無豬肉燒賣、無豬肉芫荽燒賣、炸雞軟骨🦴 全部嚟到熱辣辣、脆卜卜,點埋中間嗰個魚辣醬😘 好惹味

・ 魚湯翡翠苗🥬 ($13)
勁抵叫!因為佢除咗有爽口清甜嘅翡翠苗,仲有魚湯🥰 平時出街好少都得叫菜食,呢間店好好都得叫下菜食,仲要配埋湯😳 值得叫😋😆

・ 環境🏡
店內裝修到都唔同顏色😍 碗碟係糖果色🍬 而枱/牆係灰調 我覺得好靚,店面藍色,有分外賣區同堂食區,分隔好特別,成個屋仔咁🏠

😋味道4.9/5
🏡環境4.8/5
🍽️服務4.9/5
🙆🏻‍♀️再去5/5
⭐️總體評分:19.6/20
💰總消費: $287/2人(冇加一)
2023-03-19 114 瀏覽
魚事者地址:北角炮台山宏安道14-28號威德閣地下14號舖Shop 14, G/F, Victor Court, 14-28 Wang On Road, Fortress Hill, North Point門口是BABY GREEN , 以魚作為主題的食店, 定價平民, 而MENU 上種類豐富, 食過幾過癮得意, 岩曬喜歡試新野架人‧香脆雞翼 加 炸魚冇薯條 加 魚粒莎莎 $43 ,一個小食拼盤,雞翼大隻肥美,炸完入口好脆,魚粒莎莎用來點薯條,薯條麵係魚肉整🥳+ 38 本地少爺手工啤好多卜卜蜆 昆布木魚湯底 魚麵 $65 簡單好食,昆布湯清租好飲,魚麵彈牙DAY DAY FISH, 魚小日款款都好好食, 如果開設TAKE AWAY .我真係會日日來拮串魚肉燒賣食。
魚事者
地址:北角炮台山宏安道14-28號威德閣地下14號舖

+ 38 本地少爺手工啤

1K
2023-03-16 60 瀏覽
我去試了他們的黑蒜油木魚湯沾魚麵 $159讓我對這家餐廳更加印象深刻。魚麵本身就很好吃,麵條彈牙有嚼勁,配上魚肉和海鮮湯頭更是美味。而加入黑蒜油,味道更加濃郁。黑蒜油的香氣和木魚片的獨特風味,讓這道菜的味道更加豐富,讓人回味無窮。還點了熱蜂蜜柚子茶+炸魚狗腸(蜜糖芥末)$28+卜卜脆鹹豬手(半份)$58最後,讓我來說一下餐廳的環境和服務。魚事者的環境非常舒適,室內裝修現代簡潔,讓人感到放鬆舒適。而服務方面,服務人員非常熱情友好,讓人感到賓至如歸。
我去試了他們的黑蒜油木魚湯沾魚麵 $159
讓我對這家餐廳更加印象深刻。

還點了熱蜂蜜柚子茶
+炸魚狗腸(蜜糖芥末)$28
+卜卜脆鹹豬手(半份)$58

魚🐟全部都係魚⁉️掃街有堂食👍🏻正呀🤩其實有隱藏豬🐷同雞🐔之前係旺角掃街食過買外賣,今次竟然俾我發現原來屋企附近有間,仲有堂食⁉️即時去幫襯,唔使返去煮飯😂呢間真係好抵食,叫到成枱都係$300蚊都唔洗,大部分野都係魚做,不同嘅形狀同口味。每款十零廿蚊既小食,可以試多好多款。魚湯翡翠苗,非常清爽。炸魚皮扮墨西哥片,配牛油果蕃茄,又脆又fresh 🥑烏卒卒炸魷魚撈麵(黑椒味),香辣嘢未夠晒飽肚。魷魚炸到脆卜卜,脆粉好香。排名不分先後,CP值爆棚,小食包括:魚🐟類炸魚薯條,黑白鴛鴦春卷,炸魚狗腸(芥末味)非魚類椒鹽花枝丸,脆皮豬手(好香脆),明太子玉子燒每類都好好味,有啲係跟餐加錢($1x)可以食到,細細份,可以叫多幾款試。有啲正常價錢($2x-3x),好抵食已經大大份👍🏻重要有位坐,堂食同外賣都可以㊙️外賣仲全日有九折,贏晒啦💯推薦度(10👍🏻滿):8.5👍🏻滴汗度(10😅滿):不適用衞生(10⭐️滿):8.5⭐️環境(10⭐️滿):8.5⭐️賣相(10⭐️滿):8.5⭐️味道(10⭐️滿):8.5⭐️價錢(10⭐️滿):8.5⭐️服務(10⭐️滿):8.5⭐️地點(10⭐️滿):8.5⭐️[魚事者 (威德閣) (北角)]
魚🐟全部都係魚⁉️掃街有堂食👍🏻正呀🤩
其實有隱藏豬🐷同雞🐔

魚湯翡翠苗,非常清爽。
炸魚皮扮墨西哥片,配牛油果蕃茄,又脆又fresh 🥑

排名不分先後,CP值爆棚,小食包括:
魚🐟類
炸魚薯條,黑白鴛鴦春卷,炸魚狗腸(芥末味)

非魚類
椒鹽花枝丸,脆皮豬手(好香脆),明太子玉子燒

有啲正常價錢($2x-3x),好抵食已經大大份👍🏻

重要有位坐,堂食同外賣都可以

㊙️外賣仲全日有九折,贏晒啦💯

推薦度(10👍🏻滿):8.5👍🏻
服務(10⭐️滿):8.5⭐️
地點(10⭐️滿):8.5⭐️

[魚事者 (威德閣) (北角)]
📍北角炮台山宏安道14-28號威德閣地下14號舖

#晚餐#晚市 #食飯 #推介 #美食 #美食推薦 #美食日記 #堂食 #食好西 #吃貨 #hkfoodpic #hkfood #topcitybiteshk #香港美食 #美食推薦 #食評分享 #美食博客 #美食分享 #美食しい #食左先講 #852ig #foodiegram #instagood #winsomelai
2023-03-13 56 瀏覽
🙈Don’t 陰功魚麵2.0冬陰功湯底酸辣得好過癮,魚麵爽滑彈牙有鮮味,其他配料就隨隨便便啦。🙈炸魷魚魚麵撈撈麵醬料好味但偏油,醬料會覆蓋魚麵特有既鮮味。炸魷魚粉衣啱啱好,脆卜卜。🙈炸魚冇薯條好新奇,真係有魚味,又好彈牙,有啲啲似整成薯條狀既彈彈墨魚丸。餐廳新奇又好玩,睇menu會想認真睇晒啲介紹,心入面仲想偷偷笑。食物亦都整得有心機。

🙈Don’t 陰功魚麵2.0

🙈炸魷魚魚麵撈

🙈炸魚冇薯條

• Don't陰功魚麵2.0
  • 炸魚冇薯條
2023-03-12 58 瀏覽
又去炮台山搵食,見到有間魚麵舖頭好似幾正幾有話題性,一於過去試吓咩料先。12點半舖頭仲未有太多客人,手機落單揀個「我要自由點」,好似食車仔麵咁揀,重點一定係魚湯魚麵架啦😏😏,不建議非魚麵非魚湯。包一個餸,加餸就按價錢加。見其他人推薦莞茜魚麵,小編唔食就無叫🤭。爽彈魚麵配白雪雪魚湯 🐟🍜4.5/5魚麵粗粗的,咬落去似魚蛋咁既口感,唔係麵質既軟爛感,好爽口好c伏🤭🤪。魚湯幾香甜,無過分既咸味,飲幾啖都唔會口渴。其他配菜,卜卜蜆細隻無沙,墨魚春卷,蝦卷正常發揮。煎年糕 4/5Follow佢哋ig page就會送煎年糕比我哋,咁當然唔執輸啦🤪🤘🏻,加左蛋既年糕,似日式個隻,唔係中式紅糖年糕,所以又唔會太甜。蛋皮外脆內有糬軟,增加小編飽肚感🥰🥰。地點:炮台山站一出向油街行,過埋AIA個棟轉左行入內街會見到有唔少小餐廳,外賣店😊。行過一間綠色舖頭就係啦。環境:4人枱之間距離大,有私隱度,仲有高身吧枱坐唔洗迫。欣賞店舖唔會太迫,舒服空間仲有唔少本土文化裝飾同設計👍🏻👍🏻😉。價錢:每人叫了3餸麵加飲品都係60幾蚊一個人,性價比幾好,好滿意。服務:手機落單,店員溫馨提示有follow ig有野送好滿意☺️

爽彈魚麵配白雪雪魚湯 🐟🍜4.5/5

煎年糕 4/5

地點:

環境:

價錢:

服務:

手機落單,店員溫馨提示有follow ig有野送好滿意☺️。
2023-03-07 248 瀏覽
由細到大都好鐘意食魚,知道北角有一間專食魚製品既餐廳,想試好耐店舖名係魚事者fisholic,由個名就睇得出一啲熱愛食魚到瘋狂上癮地步既人一定要試啦,佢地仲有一句slogan, 世界太紛擾,生活太忙碌,如是者,懂得給自己一個小休,很重要。如是者,亦是店舖名,魚事者。從店舖環境,名字看來,店舖老闆都係希望入嚟既食客都可以遠離外面既煩惱,可以入嚟好好休息下午茶時段嚟到,冇咩人,可以舒服咁慢慢坐,店員亦好親切咁介紹店舖既特色食物,下午茶餐牌有多士熱狗等既輕食,亦有麵餐,難得嚟到當然要試佢既魚麵魚湯底,好清好有魚味,飲哂成碗都仲得,貪得意揀咗芫荽魚麵,口感幾特別,有魚味,負擔冇咁重,墨魚春卷同魚肉春卷都好食,熱辣辣脆卜卜好彈牙清清哋加嗌左個翡翠苗,都唔錯,份量都幾多另外店員極力推介兩個小食,一個係炸魚狗腸,一個係炸魚無薯條魚狗腸係成條都魚肉,食落好彈牙,仲可以揀唔同既醬,我揀咗他他醬,少少濃味配上清淡既魚肉腸,啱啱好炸魚無薯條係用魚肉拎去炸,口感幾特別,煙煙韌韌,幾有咬口,仲有4種醬比你揀,他他,雙子,山椒同松露,我就揀咗雙子(明太子加蟹籽)有咬口得嚟又鹹鹹地,作為傾計小食一流總結嚟講,呢一間

魚湯底,好清好有魚味,飲哂成碗都仲得,

翡翠苗

清清哋加嗌左個翡翠苗,都唔錯,份量都幾多

另外店員極力推介兩個小食,一個係炸魚狗腸,一個係炸魚無薯條
炸魚狗腸

炸魚非薯條

總結嚟講,呢一間特色小店值得大家支持,如果大家鐘意食魚既不妨一試呀

下次要試埋撈既同下午茶先,店員話撈麵就比較重口味,清既就食湯麵比較好
翡翠苗
炸魚狗腸
炸魚非薯條
  • 魚湯翡翠苗
  • 炸魚無薯條
2023-03-06 69 瀏覽
放工又可以和朋友聚一聚, 特登帶他來這裏試試特色與魚麵。 餐牌有少少轉咗, 多咗特色選擇, 看見鄰座的蟹皇魚米粒粒, 用魚肉做的意大利飯, 好有趣 好特別。 本來想試試,但係太受歡迎已經售罄。手機落單好方便, 可以慢慢睇慢慢揀。烏卒卒炸魷魚魚撈麵, 炸魷魚脆卜卜, 加埋沙律醬非常惹味, 魚撈麵加咗芝麻紫菜, 好有日式感覺, 蕃茄莎莎可以消除 油膩感覺, 味道好清新。黃金魚蛋蛋羅定豆腐 芫茜魚麵見到有芫茜魚麵朋友即刻 揀咗, 綠綠地色好得意, 淡淡的芫茜味道。 配搭大大粒魚蛋, 仲有魚腐同埋 芝士魚豆腐。另外叫咗幾款小食 ,卜卜脆鹹豬手, 炸到個皮卜卜脆, 夠曬鹹香而且份量不少。炸魚狗腸 日式和風 紫菜, 非常彈牙的魚肉, 醬汁很惹味。魚湯翡翠苗, 蔬菜很新鮮, 淡淡的魚湯味道很滋潤。檸檬杞子蜂蜜生薑茶超鍾意的 熱飲, 生薑味道 不會太辣, 加埋蜜糖同埋檸檬, 味道啱啱好, 仲有杞子可以明目。

手機落單好方便, 可以慢慢睇慢慢揀。

黃金魚蛋蛋羅定豆腐 芫茜魚麵

檸檬杞子蜂蜜生薑茶

2023-03-05 73 瀏覽
🐠 #炮台山 #魚事者之前同朋友做完運動食個下午茶,揀咗呢間食魚嘅主題餐廳,佢全部嘢都好新鮮好香魚味!🐠 好多卜卜蜆昆布木魚湯底 ($65)麵底我揀咗「爽彈魚麵」,果然係好彈牙好好味,份量仲好多添😋! 成個湯底都好新鮮,有蜆同木魚嘅味道,再加啲昆布嘅鹹香🫶🏻🐣 下午茶餐A.香煎雞扒+炸魚無薯條+魚粒莎莎 ($43 配熱飲)下午茶餐比較輕食,份量唔大,但好食! 雞扒香嫩、鹹香,炸魚扮成薯條,但其實條條都好香魚味㗎!🥬 魚湯翡翠苗 (+$13)魚湯超鮮甜,食完菜苗可以飲晒佢!😆🍡 燒賣雙拼 (+$20)雙拼分別係「芫荽無豬肉燒賣」同「無豬肉燒賣」,兩個都係pork free,比較健康冇咁肥!醬料方面揀咗超香,少少辣嘅「魚辣醬」,推薦!🍢 黃金魚餅(+$8)魚餅係魚仔形狀,好可愛!裏面仲有啲芝士味添㗎😳
🐠 #炮台山 #魚事者

🐠 好多卜卜蜆昆布木魚湯底 ($65)

🥬 魚湯翡翠苗 (+$13)
魚湯超鮮甜,食完菜苗可以飲晒佢!😆

🍡 燒賣雙拼 (+$20)

🍢 黃金魚餅(+$8)
魚餅係魚仔形狀,好可愛!裏面仲有啲芝士味添㗎😳
2023-03-05
下午茶
  • 魚湯翡翠苗
  • 好多卜卜蜆木魚湯魚麵
  • 炸魚冇薯條
2023-03-05 51 瀏覽
喺天后區搵食, 記得朋友介紹呢間魚麵好味, 就嚟試吓😃其中一款「自由點」好似車仔麵咁, 可以自己揀湯底, 麵底同埋如果餸, 揀咗一款芫荽魚麵配鱈魚湯底, 加咗蘿蔔, 芝士魚餅, 墨魚春卷。魚麵彈牙, 有淡淡芫荽味, 蘿蔔夠淋, 芝士魚餅最好食😋仲叫咗一款麻辣湯底魚麵, 麻辣味唔算重, 叫店員俾咗一兜辣椒醬, 幾好味😋一款必食推介係脆皮豬手, 新鮮炸起卜卜脆, 連皮嘅部份骨膠原好豐富, 口感好好🤤肉嘅部份都唔會太乾, 味道啱啱好
喺天后區搵食, 記得朋友介紹呢間魚麵好味, 就嚟試吓😃

2023-03-04 62 瀏覽
给家人买的晚餐外卖 妈妈吃了以后没有吃任何东西早上六点多醒来头晕 呕吐 吐完以后就好了 吐的全是她前晚吃的好多卜卜蚬木鱼鱼面 可能是食材不新鲜或者没有做熟或者食物的其他原因
2023-03-03 60 瀏覽
發覺炮台山AIA附近多左唔少特色餐廳今日試下用魚做主要食材既”魚事者”餐廳主打係魚麵蒜油香雞翼魚麵撈魚麵夾起時 已經感覺好有彈性雞翼外皮炸得香脆 再用一層蒜香醬汁包住雞翼 好惹味Don’t陰公魚麵可以自選麵底, 揀左芫荽魚麵芫荽魚麵比原味魚麵粗身 魚味更突出!即使係冬蔭公湯底 亦唔會蓋過魚麵既味道扮墨西哥魚皮呢個係我最鍾意既菜式魚皮又薄又脆 完全無油益味魚皮上面有牛油果莎莎醬魚皮下面又有熱溶芝士醬上面凍下面熱 幾特別小食方面+$58叫左半份鹹豬手雖然只係半份 但都好有份量皮脆 中間煙韌 肉質軟淋 唔會柴配埋芥末醬 食多都唔覺得油膩
發覺炮台山AIA附近多左唔少特色餐廳
今日試下用魚做主要食材既”魚事者”

餐廳主打係魚麵
蒜油香雞翼魚麵撈
魚麵夾起時 已經感覺好有彈性
雞翼外皮炸得香脆
再用一層蒜香醬汁包住雞翼 好惹味

Don’t陰公魚麵
可以自選麵底, 揀左芫荽魚麵
芫荽魚麵比原味魚麵粗身 魚味更突出!
即使係冬蔭公湯底 亦唔會蓋過魚麵既味道

皮脆 中間煙韌 肉質軟淋 唔會柴
配埋芥末醬 食多都唔覺得油膩

2023-03-02
2023-03-02 54 瀏覽
黃金魚彈彈+羅定魚腐 ($70)使用了清清地木魚湯,真的清清地又好飲,木魚湯的鮮味,加上爽彈魚麵,讓人以為正在吃美味魚蛋。羅定魚腐的造型是魚型,好可愛!魚湯翡翠苗(跟餐+$13)翡翠苗幼細,配上清湯,一流!檸檬杞子蜂蜜生薑茶(跟餐+$13)真心抵飲,暖暖地、甜甜地、酸酸地,又有薑味。如果可以,我會想再飲多幾杯。Don't 陰公魚麵2.0 ($90)選擇了芫荽魚麵,好特別,可以值得一試!嘗試完結就知道芫荽味的魚麵是怎樣的。沒有伏味,只有美味!咩都有啲小食拼盤(跟餐+$58)燒賣有原味和芫荽味,又有炸魚無薯條,炸雞軟骨粒。分量都不少,跟餐好抵配!凍檸檬水(跟餐+$3)食完炸嘢,飲返杯凍檸水,一流!
黃金魚彈彈+羅定魚腐 ($70)

魚湯翡翠苗(跟餐+$13)
翡翠苗幼細,配上清湯,一流!

檸檬杞子蜂蜜生薑茶(跟餐+$13)

Don't 陰公魚麵2.0 ($90)
選擇了芫荽魚麵,好特別,可以值得一試!
嘗試完結就知道芫荽味的魚麵是怎樣的。
沒有伏味,只有美味!

咩都有啲小食拼盤(跟餐+$58)
燒賣有原味和芫荽味,
又有炸魚無薯條,炸雞軟骨粒。
分量都不少,跟餐好抵配!

凍檸檬水(跟餐+$3)
食完炸嘢,飲返杯凍檸水,一流!
2023-03-01 65 瀏覽
我今晚同朋友喺炮台山附近,近近地就揀咗呢間魚事者,呢頭有好多食肆,如果下次諗唔到食咩,我都會食返呢一間!服務同埋環境都好好!侍應好細心咁樣主動提供四隻碗俾我哋share食嘢!而且本身每一抬都有紙巾供應👍好想介紹番啲必食嘅俾你哋食!🧡Fishotto 魚米粒粒扮意大利飯 hkd 98本來以為食緊飯,但係原來全部都係魚整成㗎 !所以係好有魚味,仲有啲魚子喺面,一啲都冇罪惡感!因為唔使食澱粉質🥰🧡檸檬杞子蜂蜜生薑茶 套餐再加$13呢個都係必叫!佢嘅薑味道好夠!而且又唔會太甜!如果女仔唔舒服係超適合叫!100分💯🧡卜卜脆鹹豬手 一份 hkd 98熱上嘅都好食!呢一間嘅份量非常足夠!如果叫晒主食,呢一個可以嗌半份就夠!因為我本身好鍾意食用魚整嘅面,所以呢一間就非常之正呀!回頭指數(五星為最高)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

好想介紹番啲必食嘅俾你哋食!

🧡Fishotto 魚米粒粒扮意大利飯 hkd 98

🧡檸檬杞子蜂蜜生薑茶 套餐再加$13

🧡卜卜脆鹹豬手 一份 hkd 98

因為我本身好鍾意食用魚整嘅面,所以呢一間就非常之正呀!

回頭指數(五星為最高)
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

2023-03-01 50 瀏覽
呢間餐廳主打用魚肉去整唔同菜式今次同朋友去叫咗幾款嘢嚟試下✨蟹皇魚米粒粒(💰$95)啲魚米粒幾煙韌彈牙 食落唔腥蟹黃醬汁同魚籽配埋啲魚米粒 幾香濃另外 跟配杯熱飲 揀咗要熱柚子蜜✨Double扒魚麵撈(💰$90)魚麵食落幾煙韌 再帶啲咖哩味餸菜就有豬扒 雞扒 青瓜絲同蕃茄另外 跟配杯熱飲 同樣要咗熱柚子蜜✨咩都有小食拼盤(💰$58)呢個拼盤有雞軟骨 秘製炸魚無薯條炸無豬肉燒賣同炸無豬肉芫荽燒賣小食食落都脆口 側啲雙子醬就冇咁膩✨炸魚狗腸(💰$28)食落幾爽彈 而面頭就係蜜糖芥末醬另外仲有3款口味揀 和風紫菜/山椒/他他醬 .✨魚湯翡翠苗(💰$13)菜苗食落清清地 感覺幾健康咁✨椰汁年糕Follow餐廳ig account就送一件 食落幾香椰汁味 再帶啲蛋香味
呢間餐廳主打用魚肉去整唔同菜式
今次同朋友去叫咗幾款嘢嚟試下

✨蟹皇魚米粒粒(💰$95)
啲魚米粒幾煙韌彈牙 食落唔腥
蟹黃醬汁同魚籽配埋啲魚米粒 幾香濃
另外 跟配杯熱飲 揀咗要熱柚子蜜

✨Double扒魚麵撈(💰$90)
魚麵食落幾煙韌 再帶啲咖哩味
餸菜就有豬扒 雞扒 青瓜絲同蕃茄
另外 跟配杯熱飲 同樣要咗熱柚子蜜

✨咩都有小食拼盤(💰$58)
呢個拼盤有雞軟骨 秘製炸魚無薯條
炸無豬肉燒賣同炸無豬肉芫荽燒賣
小食食落都脆口 側啲雙子醬就冇咁膩

✨炸魚狗腸(💰$28)
食落幾爽彈 而面頭就係蜜糖芥末醬
另外仲有3款口味揀 和風紫菜/山椒/他他醬
✨魚湯翡翠苗(💰$13)
菜苗食落清清地 感覺幾健康咁

✨椰汁年糕