2021-05-15 225 瀏覽
朋友揀咗呢間燒肉食生日飯,一早打電話book咗7:30pm,去到都幾full,等咗幾個字先入到去我哋四個女仔都叫咗幾多嘢食🤣日本A4和牛肉眼上蓋🥩油花均勻,肉質嫩滑,肉汁充滿油脂香,食完一碟再encore特大薄切牛舌初頭以為會係大大片,點知係細細塊一片,賣相幾靚💯,牛脂味十足,軟腍有口感安格斯牛仔骨牛味幾重,不過有啲肥同韌牛油蒜蓉金菇面頭有牛油同芝士,金菇新鮮,如果蒜蓉多啲會更加好食廣島蠔🦪肉汁豐富,唔會好乾日式味噌黑豚五花入口唔會太肥,好夠油香黑松露漬雞肉山黑松露味重,份量都幾多,雞肉嫩滑雞泡魚干平時食多數係剪好上,呢度一大塊上,自己燒完再剪嚟食,好好味,必叫❤️‍🔥菠蘿一人一串,一串有四大件,入口無渣,多汁唔酸,必食生啤買一送一🍻燒肉配啤酒一定唔少得,呢度仲要買一送一好抵飲呀!朋友飲咗四杯😆呢間燒肉店冇乜油煙,唔會燒到成身油煙味,真係好好,但係店員就唔係幾好,好地地一個靚靚蛋糕🎂拎到出嚟整爛咗d,一句唔好意思都冇😢

我哋四個女仔都叫咗幾多嘢食🤣

日本A4和牛肉眼上蓋🥩
油花均勻,肉質嫩滑,肉汁充滿油脂香,食完一碟再encore

特大薄切牛舌

安格斯牛仔骨
牛味幾重,不過有啲肥同韌

牛油蒜蓉金菇
面頭有牛油同芝士,金菇新鮮,如果蒜蓉多啲會更加好食

廣島蠔🦪
肉汁豐富,唔會好乾

日式味噌黑豚五花
入口唔會太肥,好夠油香

黑松露漬雞肉山
黑松露味重,份量都幾多,雞肉嫩滑

雞泡魚干

菠蘿
一人一串,一串有四大件,入口無渣,多汁唔酸,必食

生啤買一送一🍻

2021-05-15 154 瀏覽
驚安燒肉尖沙咀分店都開咗一段時間,最開心係呢刻仲做緊新張期間優惠🥳,午市單點一律7折,生啤買一送一優惠🍻!計返分分鐘抵食過放題燒肉👅!⤑🔸九宮格燒牛盛盒 $ 288招牌菜之一基本上每格都必叫👍🏻,啱晒三心兩意唔知叫邊款嘅你😂,一個價錢就可以試勻九款肉類🥩!▫️A4和牛▫️Prime牛小排▫️厚切牛舌腩▫️安格斯牛仔骨▫️薄燒頂級肉眼▫️芫荽辣漬牛梅花▫️生薑燒小牛扒▫️壺漬牛肋肉▫️汁燒護心肉盛盒會用上九宮格奉上🍱,店員會溫馨提示先吃淡味兩邊再吃上較濃味嘅醃肉💁🏻‍♂️!每件肉質鮮嫩,色澤新鮮💯!尤其推薦牛舌腩,厚身夠爽脆相當有咬口!A4和牛油脂分泌平均,入口油香十足😍!⤑🔸特大薄切牛舌 $ 68份量超大盤😱,兩邊輕輕燒得焦脆,自行再灑上黑胡椒、少量椒鹽,香口又惹味!⤑🔸壺漬牛肋肉 $ 88醬漬醃得十分入味,味道甜甜地有啲似日式燒肉醬汁,牛肋肉偏長身肉厚,所以燒嘅時間會長少少🤏🏻小心燶😆!⤑🔸柚子漬雞肉山 $ 38驚安五大名物之一,柚子漬醃得超入味!每件雞肉燒過,外皮都脆脆地💥肉質夠嫩滑,價錢亦抵食,好有驚喜,超讚!⤑🔸芝士年糕 $ 28記得擺放係爐邊位慢烤,兩邊就會燒得金黃焦脆🤤,入口煙韌散發糯米香,芝

🔸九宮格燒牛盛盒 $ 288

🔸特大薄切牛舌 $ 68

🔸壺漬牛肋肉 $ 88

🔸柚子漬雞肉山 $ 38

🔸芝士年糕 $ 28

記得擺放係爐邊位慢烤,兩邊就會燒得金黃焦脆🤤,入口煙韌散發糯米香,芝士呈現流心狀態,小心辣口🤭!沾埋個煉奶,好完美,推薦必點💓

🔸菠蘿串 $ 12
燒過嘅菠蘿🍍清甜多汁冇渣!

🔸杯邊鹽檸檬梳打 $ 28

食得太多肉,飲返杯梳打再加上檸檬,更解油膩感,爽啊😙!
2021-05-14 158 瀏覽
🔥🇯🇵日式燒肉店🥩🔥#黃店 💛-👉🏻九宮格燒牛盛合🥩💲288• 厚切牛舌腩• A4和牛• Prime牛小排• 安格斯牛仔骨• 薄燒頂級肉眼• 汁燒護心肉• 生薑燒牛小扒• 壺漬牛助肉• 芫荽辣漬牛梅花👉🏻黑松露漬雞肉山🍖💲38👉🏻黑松露牛油果沙律🥑🥗(📍尖沙咀店限定✨)💲38👉🏻野菜六盛合🥬💲58👉🏻鵪鶉蛋串🥚💲12-覺得呢間啲肉類都幾抵食 九宮格啱晒我呢啲選擇困難症嘅人 次次叫朋友揀食咩但最後個波都係比返我🙂A4和牛油花分布平均 牛舌冧得嚟幾彈牙 醃肉汁味啱啱好唔會搶咗牛嘅鮮味😛雞肉山真係山咁高有好多舊🤣肉質都嫩滑不過覺得黑松露再以再重手少少🤣反而個沙律嘅黑松露就好夠味 分量啱啱好 而個野菜六盛合我就覺得少咗啲🤔-埋單每人二百幾覺都幾抵 因為通常食呢啲單點都好易叫好多食好貴 但佢啲肉都幾大份幾抵👍🏻用手機落單🤳🏻而且上菜都幾快😗〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️驚安燒肉商店 (尖沙咀)📍尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖🔗#7eating尖沙咀#7eating黃店#7eating日本菜#7eating筲箕灣
🔥🇯🇵日式燒肉店🥩🔥#黃店 💛

👉🏻黑松露牛油果沙律🥑🥗(📍尖沙咀店限定✨)💲38

👉🏻野菜六盛合🥬💲58

👉🏻鵪鶉蛋串🥚💲12

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
驚安燒肉商店 (尖沙咀)
📍尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖

2021-05-14 108 瀏覽
小編是食肉獸😬,無肉不歡,最喜歡吃燒肉🥩。見好多Foodies都勁讚驚安燒肉,決定同朋友一齊試試。小編沒有訂位,下午五點半膽粗粗衝上去碰碰運氣,竟然服務員說可以安排到,實在太感動🥲。我地三個女子叫左一份必吃的九宮格燒牛盛合,最正係一次過可以試到九個牛嘅唔同部位,每款兩件,有選擇困難症嘅朋友太幸福🥺了!咁啱其中一個朋友唔食牛,我跟另一個朋友可以試哂所有部位。除了牛肉,我地仲叫左蒜蓉元貝、鹽味雞翼、味噌黑豚五花、厚牛舌、牛油芝士雜菇,照顧一下不吃牛肉的朋友。另外,小編推介紫菜月見飯,生雞蛋加上紫菜和醬汁實在太太太吸引,小編平時少吃澱粉質,也破例吃了一大碗🍚。整體而言,驚安燒肉性價比高,飲飽食醉人均只是$200幾,無論肉類或海鮮質素都不錯,只是味道偏淡,即使是醃過味的,小編也要額外勁灑海鹽才有味。

2021-05-12 116 瀏覽
呢間燒肉黃店其實我哋之前已經食過佢哋嘅筲箕灣店,今次翻兜試佢哋嘅尖沙咀店都係超高質,暫時係我哋最愛嘅燒肉黃店,超級推介👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻.▪️九宮格燒牛盛合 $288▪️黎到緊係要點返個人氣推介燒牛盛合,當中包括厚切牛舌腩、A4和牛、Prime牛小排、安格斯牛仔骨、芫茜辣漬小牛扒、薄燒頂級肉眼、生薑燒骰仔牛梅花、壺漬牛肋肉、汁燒護心肉。9款牛當中,我地覺得A4和牛同牛舌表現比較突出—A4和牛油脂豐富,牛舌好厚身食落好爽🤤!其他牛都好食嘅,只不過冇咁突出咁🤣▪️日式味噌黑豚五花 $68▪️薄切五花肉肥瘦適中,啲肥位勁香但食落又唔覺油膩😍,本身有味噌汁,唔使再點醬已經好夠味🤤▪️柚子漬雞肉山 $38▪️呢個真係大推,平時燒肉食雞最怕會好韌好柴咁,但呢到嘅雞肉好滑好嫩口🤤,用柚子醃過嘅雞都好清爽,仲有份量都唔少😱,絕對要試呀👍🏻▪️鮑魚 $28隻▪️鮑魚燒到金金黃黃好爽口😍,$28一隻好抵食!溫馨提示:鮑魚要掉轉燒啲肉呀,燒個殻有排先會熟~▪️活元貝 $28隻▪️加左大量蒜蓉喺面嘅元貝簡直係我地嘅最愛🤤😍,燒完都仲係大大粒冇縮水👍🏻▪️芝士年糕 $28/2件▪️食左咁多肉最後一人一粒年糕作為甜品,記得燒嘅時候喺爐

▪️九宮格燒牛盛合 $288▪️

▪️日式味噌黑豚五花 $68▪️

▪️柚子漬雞肉山 $38▪️

▪️鮑魚 $28隻▪️

▪️活元貝 $28隻▪️

▪️芝士年糕 $28/2件▪️
食左咁多肉最後一人一粒年糕作為甜品,記得燒嘅時候喺爐邊燒,如果唔係好易痴底😳,年糕本身煙煙韌韌🥰,加上燒完好流心嘅芝士再點埋煉奶好邪惡🤤

▪️青檸菠蘿梳打、可爾必思梳打 $28/杯▪️
食燒肉唔飲酒,飲呢兩樣梳打都係唔錯嘅選擇🤪!青檸加大量菠蘿,配埋梳打甜甜地都幾解渴;可爾必思梳打就同平時便利店買到嘅差唔多味🤣
  • 芝士年糕
  • 味噌黑豚五花
2021-05-09 3027 瀏覽
坐落尖沙咀佔地過千呎嘅🇯🇵日式燒肉店餐廳環境幾寬躺~座位亦夠舒服油煙唔算好多👍🏻平日晚上黎到都爆哂場就知道幾旺幾高人氣⬆️.|| 🥩九宮格燒牛盛合 $288 ||平時出面食既拼盤最多只有三四款而呢道九宮格竟然可以一次過試哂九款!係九款牛肉!細細格但係每款有2~4塊勁抵食~🔥原汁原味系:厚切牛舌腩、A4和牛、牛小排、Prime肉眼、安格斯牛仔骨、牛梅花🔥經過調味嘅就要以下三款:壺漬牛肋肉、芫茜辣漬小牛扒、汁燒護心肉試勻之後中意邊款就另叫一客都仲得🤩我就比較中意軟滑既厚切牛舌腩同牛味濃郁既肉眼.|| 🍚紫菜月見飯 $28 ||平時食燒肉好少嗌飯類嘅我都超愛佢絕對係另一必點菜式珍珠米有咬口之餘仲加入飯素、雞蛋黃、大量紫菜片、七味粉撈埋一齊就食得!仲可以將充滿油脂嘅燒肉放上面索晒牛汁之後真係一流🤣好想encore多碗.|| 🐔 柚子漬雞肉山 $38 ||性價比滿分呢個價錢竟然有10塊雞肉~仲有柚子汁調好味👍🏼燒過既雞肉非常嫩滑香口無諗過$38有呢個驚人份量既雞肉.|| 🍄 牛油蒜蓉雜菇 $26 ||起動之前就將整個錫紙兜放入烤爐好快就會聞到牛油蒜蓉香氣雜菇香氣四溢呢個配搭真係邪惡得來又健康🥳.仲
坐落尖沙咀佔地過千呎嘅🇯🇵日式燒肉店
餐廳環境幾寬躺~座位亦夠舒服
油煙唔算好多👍🏻
平日晚上黎到都爆哂場就知道幾旺幾高人氣⬆️
|| 🥩九宮格燒牛盛合 $288 ||
平時出面食既拼盤最多只有三四款
而呢道九宮格竟然可以一次過試哂九款!係九款牛肉!
細細格但係每款有2~4塊勁抵食~
🔥原汁原味系:
🔥經過調味嘅就要以下三款:
壺漬牛肋肉、芫茜辣漬小牛扒、汁燒護心肉
試勻之後中意邊款就另叫一客都仲得🤩
我就比較中意軟滑既厚切牛舌腩同牛味濃郁既肉眼
|| 🍚紫菜月見飯 $28 ||
平時食燒肉好少嗌飯類嘅我都超愛佢
絕對係另一必點菜式
珍珠米有咬口之餘
仲加入飯素、雞蛋黃、大量紫菜片、七味粉
撈埋一齊就食得!
仲可以將充滿油脂嘅燒肉放上面
平時食燒肉飲一杯啤酒已經$70-80
今次全餐飯加埋每人$250都唔使~抵食💰
正所謂食野最重要value for money 😌
2021-05-09 1167 瀏覽
店是激安燒肉工房的姊妹店💗我們在平日晚上六時入座,不久就差不多座無虛席,超人氣的~用餐時間只有90分鐘,所以要嗱嗱臨😅動作慢少少都驚燒唔切。◾️九宮格燒牛盛合 $288這個牛肉九宮格是店家最人氣的💗共有9款牛,包括有厚切牛舌腩丶A4和牛丶Prime牛小排丶安格斯牛仔骨丶芫荽辣漬牛梅花丶薄燒頂級肉眼丶生薑燒小牛扒丶壺漬牛肋肉丶汁燒護心肉。除了頂級肉眼是一整塊之外,其餘的大約有兩至三件。一個盛合足夠2人享用的。我最喜歡是A4和牛,肉質嫩滑,那入口即溶的油脂香~好滋味💗而厚切牛舌腩也很不錯👍🏼有彈性又軟嫩◾️大虎蝦 $ 30/1隻 +蟹膏$2點餐時可選口味,有椒鹽燒丶明太子同蟹膏,大虎蝦好大隻呀~燒過之後肉厚爽嫰啖啖肉👍🏼◾️廣島蠔 $ 28/2隻1客有2大隻,在點餐的時候可選鹽味丶芝士丶蒜蓉或清酒豉油,我們選了鹽味,燒過的蠔好肥美鮮甜◾️ 雞泡魚干 $ 36整塊雞泡魚干放上爐上燒,服務生說燒到它金黃💗中間微微谷起就差不多了,燒過後可以用鉸剪剪開條狀,然後大家享用。入口微脆有魚香,鮮甜惹味💗◾️ 鶴鶉蛋串 $ 12很久沒有吃鵪鶉蛋,點了一串來試一下。這個沒有什麼太特別,就是鵪鶉蛋的味道👍🏼◾️鹽味京蔥月

用餐時間只有90分鐘,所以要嗱嗱臨😅動作慢少少都驚燒唔切。

◾️九宮格燒牛盛合 $288

◾️大虎蝦 $ 30/1隻 +蟹膏$2

◾️廣島蠔 $ 28/2隻

◾️ 雞泡魚干 $ 36

◾️ 鶴鶉蛋串 $ 12

◾️鹽味京蔥月見飯 $ 28
把京蔥花丶溫泉蛋丶白飯和秘製調味攪拌好之後,再跟惹味的燒肉一起吃💗真是絕配呀~

◾️百香果梳打/杯邊鹽檸檬梳打 $ 28
同樣是清爽透心涼的飲品💗一解吃燒肉的油膩感💗
  • 雞泡魚干
上次係食過佢地嘅燒肉🔥已經講過一定會返兜,不過太遠一直都冇機會去千等萬等,終於等到佢地係尖沙嘴開新店啦🤩地點就腳而且環境都寬敞好多😎-九宮格燒牛盛合 $288如果人少少一定要嗌呢個盛合,啱晒每樣都想試又唔想嗌太多野嘅人🙌🏻裡面包括爽彈嘅牛舌芯、入口即溶嘅A4牛三角同牛味重嘅黑毛牛仔骨等🥳仲有用唔同醬汁醃過嘅護心肉、牛肋肉同牛梅花,都好好味❤️❤️-芝士年糕 $28呢度嘅芝士年糕超推😆我地就算第二次來食都瘋狂追加!燒到表皮燶燶地,咬開裡面芝士流晒出來,口感味道一流🤩🤩🤩-野菜六盛合 $58燒肉一定要食d菜清清佢呢個盛合有6款蔬菜咁多,每樣嘢食落都非常新鮮望落靚仔🙈-蟹膏飯糰🍙 $20食燒肉食到最後一定要dum個飯糰落去燒🔥外皮好脆,蟹膏嘅量都好多,大🈵️足🔥🔥
千等萬等,終於等到佢地係尖沙嘴開新店啦🤩
地點就腳而且環境都寬敞好多😎

九宮格燒牛盛合 $288

芝士年糕 $28
呢度嘅芝士年糕超推😆
我地就算第二次來食都瘋狂追加!
燒到表皮燶燶地,咬開裡面芝士流晒出來,口感味道一流🤩🤩🤩

野菜六盛合 $58
燒肉一定要食d菜清清佢
呢個盛合有6款蔬菜咁多,
每樣嘢食落都非常新鮮望落靚仔🙈

蟹膏飯糰🍙 $20
食燒肉食到最後一定要dum個飯糰落去燒🔥
外皮好脆,蟹膏嘅量都好多,大🈵️足🔥🔥
1K
2021-05-05 1708 瀏覽
諗起熱辣辣的日式燒肉,就充滿食慾。<驚安燒肉>洋溢日式風情,空間感寬闊,坐在舒適的座位,用手機落單,有多款高質和牛提供,絕對是牛魔王必選! 九宮格燒牛盛合 $ 288燒牛盛合以九宮格盛上,每塊牛肉色澤鮮紅,肥美厚切,建議先吃原味牛肉,再吃醃肉,由香至濃慢慢吃上去,十分吸引。●厚切牛舌腩●A4和牛●Prime牛小排●安格斯牛仔骨●薄燒頂級肉眼●汁燒護心肉●生薑燒小牛扒●壺漬牛肋肉●芫荽辣漬牛梅花牛舌腩粉嫩、矜貴,表面燒至油光亮澤,肉身微微彎曲,外脆內爽彈的口感,滋味誘人。牛小排放在熊熊烈火上,入口焦脆香郁,帶誘人的網紋,入口軟腍,沾上燒肉汁,細嫩的肉汁在口中迴盪,十分吸引。A4和牛充滿雲石紋,迷人牛香,令人難忘。頂級肉眼雪花均勻滿佈,肥油被迫出,令爐火更旺盛。肉眼的褐色網紋,令人食慾大振,入口油脂豐腴,濃郁滋味,鮮嫩可口。壺漬牛肋肉事先以刀,劃開表面做醃漬,讓醬漬透入牛肉,不需要再沾上醬汁,入口油香四溢,讓烈火烤出外層醬汁酥香,內裡肉味香濃的口感。特大薄切牛舌 $68薄切牛舌份量很多,灑上黑椒粒調味,邊緣帶焦香,味道Juicy,柔軟綿滑口感,令人心動。鮑魚 $56/ 2隻

九宮格燒牛盛合 $ 288
●壺漬牛肋肉
●芫荽辣漬牛梅花

特大薄切牛舌 $68

鮑魚 $56/ 2隻
新鮮的鮑魚放在爐端上燒,鮮味十足,口感挺身而有嚼勁,椒鹽燒調味,鮮香中帶惹味,燒好再切成一口size,方便細味品嚐,大快朵頤!

芝士年糕 $28
年糕由圓扁烤至脹卜卜,金黃焦脆,十分治癒。沾上煉奶後,入口綿稠,滿滿的糯米香和甜奶香,咬開時芝士傾瀉出來,令人回味。
黑糖珍珠千層蛋糕 $28
賣相誘人,忌廉質感濃厚,夾層有軟糯珍珠,Q彈煙韌,奶味中洋溢黑糖甜香,口感更濕潤、甜絲絲,是嗜甜者的之選。
10 分鐘 (堂食)
2021-05-04 1405 瀏覽
喺香港都有出色嘅日式燒肉🔥,緬懷一下日本嘅旅行時光~位於尖沙咀嘅「驚安燒肉商店」,除咗食物有驚喜,環境都一樣令人滿意!用餐位置夠闊落,2人獨享3人吧檯位👫🏻,叫多啲菜都冇問題!另外,抽風做得好,全餐都覺得油煙味唔重,衣物都無咩異味~幾鍾意牆上Slogan “NO BEEF NO LIFE”🐮同埋播放充滿活力嘅日文歌,用餐心情都愉快啲~————————————————👅九宮格燒肉盛盒($288)👍🏻一盤食齊九款特色牛肉🥩,建議先食淺色再食深色醃製過嘅牛肉,更能品嘗真味,檯上亦有蒜蓉香草醬🌱、燒肉醬及泰式青檸辣汁~🔸A4和牛:油花分布均勻,肉質非常軟,油脂感重🔸厚切牛舌腩:軟中帶彈,牛舌果然要食厚切,九款中嘅三甲之品🔸汁燒護心肉:薄得嚟紮實有彈勁,鎖住肉汁🔸Prime牛小排:牛味更重,邊邊有少少筋位🔸薄燒頂級肉眼:薄片好快燒好,包飯食好味🔸生薑燒小牛扒:生薑燒除左豬肉混搭,同牛肉都幾夾,醃製過令汁水更豐盈🔸安格斯牛仔骨:油脂夠多且唔會痴骨,加少少檸檬汁更解膩🔸壺漬牛肋肉:纖維感重,肉質偏韌🔸芫荽辣漬牛梅花:味道甜甜辣辣,芫荽味唔重,亦唔會搶過牛味,醃製過就算有筋位都會腍啲👅特大薄切牛舌($

————————————————
👅九宮格燒肉盛盒($288)
🔸A4和牛:油花分布均勻,肉質非常軟,油脂感重
🔸厚切牛舌腩:軟中帶彈,牛舌果然要食厚切,九款中嘅三甲之品
🔸汁燒護心肉:薄得嚟紮實有彈勁,鎖住肉汁
🔸Prime牛小排:牛味更重,邊邊有少少筋位
🔸薄燒頂級肉眼:薄片好快燒好,包飯食好味
🔸安格斯牛仔骨:油脂夠多且唔會痴骨,加少少檸檬汁更解膩
🔸壺漬牛肋肉:纖維感重,肉質偏韌

👅特大薄切牛舌($68)
👍🏻店員特別提醒牛舌要擺喺網邊燒🔥,燒出一層薄薄油光,口感嫩滑飽滿又有彈性,比厚切牛舌嘅牛味重啲
👍🏻雖然牛舌細細塊,口感比一大塊牛舌稍遜一籌,但勝在可以食多幾塊🤪,試埋唔同調味料

👅柚子漬雞肉山($38)
👍🏻 雞腿肉份量多到堆成一座小山🏔,柚子清香入晒味,最佳食法係燒到外皮有少少焦香,內裡仲好緊嫩,一致好評!

👅雞泡魚干($36)
👍🏻 平時燒好嘅就食得多,自己燒都係第一次!
店員話雞泡魚乾燒到漲起咗就食得🐡,估唔到過程幾好玩喎~新鮮燒好嘅魚干熱熱地,比平時更煙銀啲又有厚度,單食原味甜甜地都夠味,沾沙律醬都得,佐酒一流!
👅蒜蓉廣島蠔(兩隻$28)
👍🏻好簡單將生蠔連錫紙兜一齊燒到收水就食得,無蠔腥味之餘有一陣海水味湧出🦪,而且蒜香帶點辛辣感

👅紫菜月見飯($28)
👍🏻月見即係嗰粒漲卜卜嘅蛋黃🌕,飯量約一人份,日本米偏軟身,蛋黃淡淡甜香,夾雜脆口嘅紫菜碎、芝麻粒同飯素

👅 SAPPORO生啤($48)
👍🏻新店限定買一送一,即係48蚊有兩大杯!食燒肉一定要飲啤酒🍻,碰杯聲特別悅耳~

————————————————
🚩總結:抵食又高質素,有驚喜!
🌟注意:繁忙時間限時90分鐘
📍 驚安燒肉商店
地址:尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖
  • 雞泡魚干
2021-05-03 170 瀏覽
抵食!質素唔錯架😃食物種類多元👍🏻漬物一定要嗌呀 係平時omakase嘅伴碟小食🤣幾個女仔每人食多半個飯團🍙$300唔使都夠飽 係抵嘅🤤環境乾淨寬敞舒適,staff服務同態度都好好👍🏻
2021-03-21
慶祝紀念
生日
  • 厚切牛舌芯
午市全單有7折(❍ᴥ❍ʋ)衝衝衝~筲箕灣激安燒肉黃店喺尖沙咀開左4000呎分店💛 人均約二至三百蚊就可食靚牛食到飽!真係牛魔王嘅好去處🤩趁午市全單有7折 大家快啲book位食( ͡° ͜ʖ ͡°)記住最好早兩個禮拜前book定 因為太出名成日都full Booking🙈 我嗰陣時都係因為"皺"先生👦🏽一直好想食燒肉 所以佢生日就帶佢去食 我都早左一個月book枱🤪尼間係用電話scan QR code點餐 好方便🤣食物種類都好多 有牛,海鮮,豬羊雞,仲有啲燒物,野菜😝 另外想讚下嘅係呢度抽風系統做得幾好 冇咩油煙味😎當然最推介就一定係 A4和牛西冷🥩 ♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎〖九宮格燒肉盛合〗$288第一次食梗係要試下尼度既皇牌💫好豐富!岩晒咩都想試下既人 仲係牛魔物既恩物😋😍每樣都有少少🤏包括有:✨A4和牛: 超好食(*^o^*)油脂分佈平均 入口即溶💛 人生食既第2次和牛🥺✨安格斯牛仔骨: 濃郁既牛味 但會有少少韌😛✨厚切牛舌腩: 呢個冇得輸🤩厚度適合肥美 爽口而且唔韌 口感十足✨芫荽辣漬小牛扒: 利申唔食芫荽 但芫荽味唔算好濃 辣辣地 好惹味 吾會搶晒牛味😋✨P
午市全單有7折(❍ᴥ❍ʋ)衝衝衝~

尼間係用電話scan QR code點餐 好方便🤣
食物種類都好多 有牛,海鮮,豬羊雞,仲有啲燒物,野菜😝
另外想讚下嘅係呢度抽風系統做得幾好 冇咩油煙味😎
當然最推介就一定係 A4和牛西冷🥩

〖九宮格燒肉盛合〗$288
第一次食梗係要試下尼度既皇牌💫好豐富!
岩晒咩都想試下既人 仲係牛魔物既恩物😋😍
每樣都有少少🤏包括有:
✨安格斯牛仔骨: 濃郁既牛味 但會有少少韌😛
✨Prime牛小排: 好濃郁既牛味同油香 而且吾怕鞋😍
✨汁燒護心肉: 普普通通,個人覺得太甜 醬汁蓋過咗牛味 而且肉質偏實
✨薄燒頂級肉眼: 記住唔好燒太耐!好薄 肉質好林 而且充滿濃郁嘅牛味💕
✨生薑燒骰仔牛梅花: 經過醃製之後帶有甜味 而且充滿薑味 食落都幾特別 薑味又唔會蓋過牛肉嘅香味🤪
✨壺漬牛肋肉: 尼個正😝 甜甜地 肉質好彈牙雖然落得重味 但都仲食到牛肉嘅肉味

〖日本A4和牛西冷〗$248
大大大推💛💛油脂分佈平均 油花好靚 油膩度適合 重點係牛味超重💕
入口即溶嘅感覺令我覺得我個口懷孕 🤰🤣幸福感滿瀉😍

〖柚子漬雞肉山🐔〗$38
真係多到成座山咁🐥🗻 食完啲牛就食唔晒呢個🗿 但真心推介 雞肉肉質好嫩滑 因為佢哋用柚子醃製好新鮮 入口仲品嚐到柚子既清香🤩好juicyyy😋

〖紫菜月見飯〗$28
首先佢份量唔算好多 岩晒我 唔怕食完之後會飽曬食唔到肉🤩
醬汁加蛋加紫菜同芝麻 口感好豐富🤩
每粒飯都比啲醬汁包住 好正🙈💕

☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎

#eatwithnous_尖沙咀

• 特大薄切牛舌
  • 紫菜月見飯
  • 九宮格燒牛盛盒
  • 日本A4和牛西冷
九宮格燒牛盛盒🐂$288呢個signature係一定要叫既🤣🤣講真燒曬落去都唔知邊個打邊個😀但係有幾個真係超突出既☺️右上角個個厚切牛舌芯👅真係超正厚身但係口感好好😆第一行第二個A4和牛油脂豐富入口即溶😇右下prime 牛小排 脂肪偏多但係個人特別鍾意夠曬肥😆其實仲有⋯安格斯牛仔骨、芫茜辣漬牛小扒、薄燒頂級肉眼、生薑燒骰仔牛梅花、壺漬牛肋肉 、汁燒護心肉🤣🤣🤣🤣🤣個人覺得無醃製嘅牛好食啲因為牛味出d特大薄切牛舌👅$68見個牛舌咁正所以叫埋呢個薄切版🤣🤣賣相100分味道都80分架因為夠曬薄所以燒一陣就食得但係本身小塊所以無平時食牛舌咁爽口牛油芝士金菇🍄$28哇估唔到呢個跑出真係超級好食☺️本身鍾意食芝士既朋友唔可以錯過😉超多芝士有拉絲既效果😃同埋食曬d金菇d芝士仲可以撈其他肉食😆飯團🍙$18呢個就偏乾身同埋淡味🤣🤣相對唔係太特別其實呢間性價比真係高😁佢有超多調味料可以有唔同食法😄同埋有一樣野一定要讚就係通風做得好👍🏻食完真係唔覺有好大陣燒肉味😊真係大推!!!-🚽(5🌟滿分)🌟🌟🌟🌟正常乾淨程度😀格數都正常雖然都要等🤣同埋有曬紙巾🧻同消毒😆可惜洗手盤積水太多地下都有d垃圾無人執扣左1分
九宮格燒牛盛盒🐂$288

呢個就偏乾身同埋淡味🤣🤣相對唔係太特別

🚽(5🌟滿分)
🌟🌟🌟🌟
2021-04-28 1377 瀏覽
收工想食吓好嘢惠勞自己, 就同朋友揀咗尖沙咀呢間環境好舒服嘅燒肉, 呢度嘅牛肉好出名, 今次一於試試佢~🐮 九宮格燒牛盛合 ($288)呢個九宮格真係超級吸引!一個餐入面已經包含咗六款新鮮牛肉加三款醃製調味過嘅牛肉~ 包括厚切牛舌腩、A4和牛、Prime牛小扒、安格斯牛仔骨、芫荽辣漬牛梅花、薄燒頂級肉眼、生薑燒小牛扒、壺漬牛肋肉、汁燒護心肉。數晒出嚟已經覺得好疊馬🤣 食落都真係件件都好好味,我真係超級推薦呢個!我自己特別鍾意牛舌腩,佢真係好肥美但又唔會淋滋滋嗰種~ 醃製咗嘅就最鍾意汁燒護心肉,佢個質感係超級juicy(其實9件都好多汁) 好想食多幾件!一嚟環境好、空氣流通,二嚟啲肉好juicy唔會鞋、食完係完全唔會覺得熱氣㗎!🐚 海鮮類海鮮類我哋叫咗廣島蠔 ($28/2隻)同活元貝($28/1隻)。兩者都可以揀鹽味/ 芝士/ 蒜蓉/ 清酒鼓油味。我哋叫咗芝士蠔、蒜蓉同清酒元貝~全部都好好食、好新鮮同好juicy㗎!🥗 牛油蒜蓉雜菇 ($26)呢個雜菇都幾大盆,$26都幾抵食!佢係一大盆金菇、雞脾菇等等,上面加一片牛油同一啲蒜蓉,所以唔想太肥膩可以喺燒之前自己調節份量,我同朋友就全部落晒

🐮 九宮格燒牛盛合 ($288)

🐚 海鮮類

🥗 牛油蒜蓉雜菇 ($26)
呢個雜菇都幾大盆,$26都幾抵食!佢係一大盆金菇、雞脾菇等等,上面加一片牛油同一啲蒜蓉,所以唔想太肥膩可以喺燒之前自己調節份量,我同朋友就全部落晒,正😆😆

🍰 黑糖珍珠千層蛋糕 ($28)
見到個咁抵嘅價錢食到個千層蛋糕,應該係女仔都會想食😆😆 估唔到佢又幾好食!黑糖味香濃,珍珠比平時飲珍珠奶茶嗰啲淋少少但又夠煙韌,似麻糬嘅質感,可以encore!!!
2021-04-27
  • 九宮格燒牛盛盒
  • 厚切牛舌芯
  • 黑糖珍珠千層蛋糕
  • 活元貝
  • 廣島蠔
2021-04-27 153 瀏覽
呢日同朋友出街,約喺尖沙咀,大家都想食燒肉,所以就揀咗呢一間以九宮格燒牛盛合出名嘅餐廳我哋叫咗特大薄切牛舌、汁燒護心肉、日式味增黑豚五花、日本A4和牛肉眼上蓋、黑松露漬雞肉山、牛油蒜蓉汁雜菇、秋葵配蟹膏九宮格燒牛盛合呢個九宮格可以一次過試晒唔同款既牛肉,有牛小排、辣漬翼板肉、一口牛梅花、牛小排、A4和牛三角、牛護心肉、肉眼、厚切牛舌果漬牛肋條牛舌極力推薦,份量好多,一碟都係68蚊,燒完之後嗰邊好香脆,食落去好爽口,完全唔會鞋黑松露漬雞肉山黑松露味好重,雞肉都好嫩滑總共四個人,大家都食得好飽,買單900蚊,午市單點食品七折之後,都係700蚊左右,平均每人都係180蚊,仲抵過食放題,所以鍾意食牛嘅朋友絕對唔可以放過

九宮格燒牛盛合

黑松露漬雞肉山
黑松露味好重,雞肉都好嫩滑

• 特大薄切牛舌