2022-01-07 328 瀏覽
係觀塘放lunch又唔想食米飯,去左同事介紹嘅依間駿運士多。一到午市就條隊好長,不過好彩姐姐都好快手,唔洗話等到lunch time都完埋。叫左腸粉同埋豬肉燒賣。19蚊大大碗熱辣辣,腸粉味道正常,而豬肉燒賣同味道酒樓好似不過較細粒,最最最重要係都冇蒸過頭淋晒,7蚊6粒依加真係難搵。聽講魚肉燒賣較受歡迎下次要試下!
2021-11-11 569 瀏覽
本身諗住去食佢兩送麵不過原來12點後就無啦唯有叫佢小食當lunch咁大碗有腸粉 燒賣 同粉果都係$25最岀名燒賣 果然利害🥲好耐無係觀塘食到依一種既燒賣而且魚肉燒賣只係1蚊1粒正!
本身諗住去食佢兩送麵
不過原來12點後就無啦
唯有叫佢小食當lunch

咁大碗有腸粉 燒賣 同粉果都係$25
最岀名燒賣 果然利害🥲
好耐無係觀塘食到依一種既燒賣
而且魚肉燒賣只係1蚊1粒正!

2021-10-20 548 瀏覽
早上返工會經過呢間士多,幫襯佢買早餐已經兩星期了。之前試過買腸粉餐 (2 條腸粉+燒賣),姐姐用同一個兜裝,食腸粉就冇嘢,但食燒賣食到我想反胃,始終接受唔到燒賣會撈埋啲甜醬麻醬一齊食。今早再幫襯,叫咗腸粉餐 (2 條腸粉+燒賣) 同兩粒粉果,叫姐姐幫我分開腸粉同燒賣,腸粉一個兜,燒賣同粉果一個兜。姐姐拒絕,話腸粉餐係一個餐,一定要放埋一齊,唔可以分開擺。我頭都大埋咁話「我有另外買粉果嘅,粉果都有一個兜㗎喇,你只係幫我將啲燒賣,擺去粉果嗰邊姐,我又冇另外要多你一個兜,點解唔可以呢?」姐姐就繼續話,總之就唔得啦,我真係唔明呢份堅持。之後就話老闆唔俾,咁做人人都要求分兜,佢哋會好麻煩,我真係諗唔明有咩咁麻煩。我已經另外再買粉果,無增加你嘅成本。如果有增加你嘅成本,好似啲餐廳咁,加一蚊要個兜咪得囉。算啦,我都費事堅持,最後冇買到腸粉餐,因為啲燒賣撈埋啲甜醬麻醬一齊食,真心食到反胃。最後我買咗 2 粒粉果 + 2 粒牛肉,因為 Menu 上係獨立嘅食物,唔係一個餐,所以姐姐就終於肯同我分兜喇。我話牛肉要喼汁,姐姐已經一嘢落咗豉油,我心諗喼汁咁深色㗎咩?十秒後,「喼汁」呢句說話終於由姐姐隻耳,傳

最後我買咗 2 粒粉果 + 2 粒牛肉,因為 Menu 上係獨立嘅食物,唔係一個餐,所以姐姐就終於肯同我分兜喇。我話牛肉要喼汁,姐姐已經一嘢落咗豉油,我心諗喼汁咁深色㗎咩?十秒後,「喼汁」呢句說話終於由姐姐隻耳,傳到上個腦度,姐姐再補落喼汁,然後仲話我「你諗清楚未,早啲講」,呢個早餐唔食到我反胃,但買到我反咗眼!

成個買早餐嘅過程5分鐘,我已經見識到排我前面嗰個人都買到忟咗。買 $16 嘢,比 $106 姐姐,姐姐找咗 2 次錢都係找 $80 比人,人哋最後頂唔順,話找 $90,然後姐姐繼續數錢,用另一個 $10 $20 嘅組合,再找 $80 比人。人哋反咗眼,嘆晒氣話,仲爭 $10 呀!

然後排我後面嗰個人,見到買早餐過程咁唔順利,我同埋另一個人都反晒眼,嚇走咗無買到 👋🏿
2021-10-16 407 瀏覽
每日朝早經過都排晒長龍又起燒賣關注群組到講到係觀塘第一既燒賣今次特登早d去買好彩星期六唔使好似平日咁大排長龍要左大腸粉+燒賣燒賣食落煙un不過有幾粒中間個心好粉腸粉就正常其實係咪比網上d 人吹得太大經過可以一試但如果特登搭車黎我又唔覺得值
每日朝早經過都排晒長龍

其實係咪比網上d 人吹得太大
經過可以一試
但如果特登搭車黎我又唔覺得值
外賣自取
一蚊一粒燒賣🤩燒賣關注組成員要出動啦‼️▫️為食兔又唔知幾時開始好鍾意食燒賣,係燒賣關注組成員之一🙋🏻‍♀️難得見到有咁平嘅燒賣,梗係衝衝過去啦💨見到門口人流都幾多一個接一個,痴線啦,呢度嘅燒賣咁平!真係一蚊一粒!真係唔知邊度先有咁平嘅價錢!仲要唔係難食嗰種!買埋腸粉都係$20都唔使!超級抵食!邊度仲有一蚊一粒燒賣食!個人覺得魚肉燒賣好味過豬肉燒賣,口感都幾煙韌,而豬肉燒賣有香菇,真係真材實料!呢間真係可以再戰🤩▫️地址:駿運士多 (觀塘)觀塘駿業街60號地下▫️#goeat燒賣#goeat觀塘#燒賣關注組#香港燒賣關注組#駿業士多#駿業里#駿業街#觀塘美食#魚肉燒賣#30Store#叁拾士多#觀塘工廈#觀塘美食#觀塘街頭小食#香港美食#香港街頭小食#香港地道小食#魚肉燒賣#豬肉燒賣
一蚊一粒燒賣🤩燒賣關注組成員要出動啦‼️
▫️
地址:駿運士多 (觀塘)
觀塘駿業街60號地下
2021-08-01 389 瀏覽
❤️觀塘抵食燒賣🍢相信大家都對呢家燒賣舖唔陌生😉周不時會係燒賣關注組見到佢地嘅蹤影🥳我果日晏就5點幾去到 🕔只係得番牛肉球同燒賣賣 🍢可見佢地係非常之受歡迎😎佢地嘅燒賣 好抵食👍🏻只係$1 1粒 我好耐都味見過咁平嘅燒賣🤣每一粒係好煙銀嘅口感 帶有少少魚味🐟而豉油亦好香帶有少少甜😻係算好高質嘅燒賣🙌🏾.事關我果日好唔小心咁跌親🙈我自己嘅左腳kick 右腳 兩次🥲成日人趴在係街咁濟 🙈好在自己識得起番身💪🏻之後食完咁好食嘅燒賣就繼續我嘅下一站~.回頭率💫: 🌕🌕🌕🌕🌖.#yms_觀塘#yms_港式
❤️觀塘抵食燒賣🍢
事關我果日好唔小心咁跌親🙈
我自己嘅左腳kick 右腳 兩次🥲
成日人趴在係街咁濟 🙈
好在自己識得起番身💪🏻
之後食完咁好食嘅燒賣就繼續我嘅下一站~
回頭率💫: 🌕🌕🌕🌕🌖
#yms_觀塘#yms_港式
2021-06-15 531 瀏覽
官塘最強燒賣⁉️官塘·駿運士多星期六朝早要做嘢真心人都癲🥲早餐食啲Comfort Food 安慰吓自己經過見到個舊式大蒸籠😌視覺效果已經覺得好好📌魚肉燒賣味道:淡魚味🤩🤩🤩口感:薄皮而且彈牙🤩🤩🤩🤩豉油:偏甜🤩🤩🤩🤩💰$7/7粒☝🏻合理價當然唔好同自己買包金龍返去蒸嚟比啦朝早人流多,貨如輪轉😂唔會有蒸過龍嘅問題其他小食麵食就下次再試今日沖多杯茶就夠留肚等人帶我食Lunch🤤至於係咪最強呢😌我自己比較掛住以前收工巧明街某停車場嗰檔喇
官塘最強燒賣⁉️

口感:薄皮而且彈牙🤩🤩🤩🤩
豉油:偏甜🤩🤩🤩🤩

💰$7/7粒☝🏻合理價
當然唔好同自己買包金龍返去蒸嚟比啦

朝早人流多,貨如輪轉😂
唔會有蒸過龍嘅問題

其他小食麵食就下次再試
今日沖多杯茶就夠
留肚等人帶我食Lunch🤤

至於係咪最強呢😌我自己比較掛住以前收工巧明街某停車場嗰檔喇
魚肉燒賣
$10 (早餐)
魚肉燒賣
2021-03-05 813 瀏覽
駿運士多 1蚊1粒燒賣今次試左豬肉燒賣 魚肉燒賣 牛肉球魚肉燒賣好食過 豬肉豬肉 彈牙得多估唔到觀塘區都搵到街頭價燒賣-豬肉燒賣($7/7pcs)魚肉燒賣($7/7pcs)牛肉球($9/2pcs)
駿運士多 1蚊1粒燒賣

今次試左豬肉燒賣 魚肉燒賣 牛肉球
魚肉燒賣好食過 豬肉豬肉 彈牙得多
估唔到觀塘區都搵到街頭價燒賣
豬肉燒賣($7/7pcs)
魚肉燒賣($7/7pcs)
牛肉球($9/2pcs)
2021-02-25
  • 魚肉燒賣
作為香港燒賣關注組活躍成員,有時燒賣癮起就會search下group入面有無附近嘅好介紹。咁啱去到觀塘🚗,就試一試其他成員大讚嘅駿運士多燒賣。見到個post下面一片都係有讚無彈,朋友返工仲話成日見到有人排隊,甚至有人冠名觀塘最強燒賣,搞到我對佢期望值set得太高🥶。🥢 魚肉燒賣 $7@7粒首先燒賣喺傳統蒸籠入面拎出嚟,加分👍🏻!外觀粒粒都睇落好飽滿,唔會巢皮一舊舊。可惜食落冇咩特別嘅魚肉味🐟,反而有陣豬肉燒賣嘅豬肉味🤣,可能因為擺埋一齊蒸。鼓油俾得少,唔能夠每粒都佔滿醬。鼓油聞落好香,但食落只得甜味,無咩鹹味。整體燒賣口感係做得唔錯,唔會蒸得太耐變到太軟,依然係有煙韌嘅咬感。不過我哋都覺得唔算好突出,只能夠話係中上水平。👅評分:7/10

🥢 魚肉燒賣 $7@7粒
👅評分:7/10
魚肉燒賣7粒
\\自從加入左燒賣聯盟 hksiumaiconcerngroup 之後~肥都照食🤤,真係日日都比佢引誘🤣;今次嚟開觀塘,咁岩得咁橋經過呢間出晒名嘅小店,哇~ $7/7粒😱😱·星期六中午12點嚟到,唔洗排隊,姐姐好nice咁話得燒賣咋啊妹~~ 我· 就係要呢啲🤤·燒賣皮薄,煙煙銀銀,幾彈牙👍🏻,食落仲有陣陣魚味,豉油香帶少少甜味,辣油唔麻·另外仲有腸粉、粉果、糯米卷、蘿蔔糕、牛肉等賣~ 係附近上班族唔錯嘅早餐選擇🌟··推薦指數:★ ★ ★ ★ ★·📍 駿運士多 (觀塘)觀塘駿業街60號地下
\
\
推薦指數:★ ★ ★ ★ ★
📍 駿運士多 (觀塘)
觀塘駿業街60號地下
燒賣
燒賣
2021-02-06 481 瀏覽
平日朝早每日都大排長龍嘅駿運平時趕時間番工真係未必排到買早餐難得星期六朝早終於冇咁多人可以食🌻今日叫咗早餐A 有兩條腸粉加七粒魚肉燒賣 ($12)額外叫多三粒就 $15🤣🤣據聞燒賣嘅貨源係金龍🤩普通一串魚肉燒賣 七粒都只係七蚊 😋性價比高🤑唔怪得每朝都咁多人排隊買燒賣皮薄🤤食落煙韌有口感🤌🏻冇奇怪魚腥味👍🏻蒸得啱啱好唔會林到好難食🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️腸粉彈滑帶麻油香🤩姐姐好貼心會問走咩醬👍🏻
平日朝早每日都大排長龍嘅駿運
平時趕時間番工真係未必排到買早餐
難得星期六朝早終於冇咁多人可以食🌻

今日叫咗早餐A
有兩條腸粉加七粒魚肉燒賣 ($12)
額外叫多三粒就 $15🤣🤣

唔會林到好難食🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️

腸粉彈滑帶麻油香🤩
姐姐好貼心會問走咩醬👍🏻
2021-02-01 433 瀏覽
因為燒賣關注組而變成大熱嘅小店🤣喺附近返工,呢間燒賣變咗我嘅日常早餐,魚肉燒賣$1/粒,最少7粒起,咁嘅價錢比起同區其他有賣燒賣嘅早餐店都平,應該係因為佢唔係大街嘅關係🤨 雖然地理位置唔好,但朝朝早去到都有人龍,次次都要排5-8分鐘左右先買到😂魚肉燒賣好煙韌,食落有少少魚味,味精味唔太重,豉油有少少太咸,如果甜少少更好,辣油冇乜特別,但呢個價錢就唔強求啲咩正常黎講燒賣係好食的,但間中會蒸到過哂龍淋哂一pat野咁,呢個就要睇吓你好唔好彩啦😆😆
因為燒賣關注組而變成大熱嘅小店🤣

2021-01-07 439 瀏覽
每朝返工都急急忙忙, 早餐當然要快手買再趕返公司。.咪睇佢舖位細細,每日既早餐時間都好多人幫襯,前排佢地裝修,足足等左成個月先開返。.佢地最好食既係燒賣, 我覺得係全觀塘最好食既燒賣之一。.而佢地既雙併三文治餐都好抵食,加埋熱飲都只係$20,仲即叫即整,唔會將貨就價,所以日日都好多人排隊買早餐。.🏡 駿運士多🛤️ 觀塘駿業街60號地下📍 港鐵觀塘站A2出口,步行約6分鐘-----
每朝返工都急急忙忙, 早餐當然要快手買再趕返公司。
佢地最好食既係燒賣, 我覺得係全觀塘最好食既燒賣之一。
🏡 駿運士多
🛤️ 觀塘駿業街60號地下
📍 港鐵觀塘站A2出口,步行約6分鐘

-----

2020-11-26 850 瀏覽
姨姨啲腸粉燒賣係我每日返工經過都會幫襯架!! 一個早餐,有燒賣、腸粉、加杯凍奶茶都係賣$21裝修左一排今日終於開返,終於等到喇佢啲燒賣好彈牙,腸粉滑嘟嘟,混醬比例啱啱好,唔會太傑唔夠醬,又唔會太多醬濕答答,今朝去買個陣聽到個個第一句都係話「姨姨我等左你好耐喇!」,全部都係忠實Fans買完姨姨仲講一句「多謝你地呀,我都好掛住你地呀,大家要身體健康呀」真係好有人情味記得認住姨姨個招牌呀駿運士多唔好去錯隔離呀
裝修左一排今日終於開返,終於等到喇

記得認住姨姨個招牌呀
駿運士多
唔好去錯隔離呀
  • 燒賣
  • 腸粉
2020-08-13 1287 瀏覽
上次經「香港燒賣關注組」既推介下,緊係要黎試下全港數一數二,號稱觀塘排名第一既魚肉燒賣啦⋯果然係無令人失望既,魚肉燒賣彈牙好味,價錢又合理,$7 有7粒😁昨日就第二次去食,打算去試下佢個豬肉燒賣,但去到時已經5點3個字,事頭婆都準備收工喇。問完燒賣已經賣曬,事頭婆就問:「食唔食糯米卷啊,請你食丫」。其實我都只係第二次黎,又唔係熟客,佢都肯請我食,「你唔要,我都係掉嫁咋,唔好嘥嘛」。今時今日既香港地,「掉左佢都唔益你」應該會比較常見,難得既人情味令我心頭暖一暖,燒賣無情,人間有情......

• 魚肉燒賣