駿運士多一開IG就見到呢間「駿運士多」開到3月31日,有時真係想鬧d業主,呢個時勢仲加咁多租,比下香港人食下d好味野得唔得,好味野已經唔多,仲要比你加租,搞到我要提早出post同大家講有得食好食,希望佢哋喺觀塘搵到新鋪頭啦,遇到好業主肯租金平d啦!😣😣😣1.牛肉$5(1粒)(9/10)買咗兩粒,牛肉球好彈牙,牛肉嘅比例都算多,入面好似食到好耐無食過嘅馬蹄,口感一流!2.魚肉燒賣$10(8粒)(10/10)真係無講錯,史上最強(暫時)最好味魚肉燒賣,好有魚肉味,好煙韌,蒸得唔會過龍,燒賣好挺身,唔會塌下來,點埋辣椒油最好味!3.豬肉燒賣$10(8粒)(10/10)呢個豬肉燒賣一樣好味,豬肉嘅比例都算多,仲食到有少少冬菇,每粒都脹卜卜,蒸得唔會過龍,燒賣好挺身,唔會塌下來,點埋辣椒油最好味!2人總共價錢$30個人口味總評分:9.66/10@hksiumaiconcerngroup地址:觀塘駿業街60號地舖Please follow me🙆‍♂️ @wheelchaireatinhongkong 如果鍾意我嘅分享,麻煩請follow我,仲有記得Like同Share!🙏🏻🙇🏻‍♂️#駿運士多 #燒
駿運士多

1.牛肉$5(1粒)(9/10)

2.魚肉燒賣$10(8粒)(10/10)

3.豬肉燒賣$10(8粒)(10/10)

2人總共價錢$30

個人口味總評分:9.66/10

@hksiumaiconcerngroup

地址:觀塘駿業街60號地舖

#駿運士多 #燒賣 #燒賣關注組 #牛肉球 #香港掃街 #觀塘好去處 #觀塘美食 #香港美食 #hkig #hkboy #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong

• 牛肉
  • 魚肉燒賣
2023-11-21 1367 瀏覽
這陣子真的很喜歡吃燒賣,小小一串能過口癮又可以滿足果腹,教人怎麼不愛呢?不過說到好吃的魚肉燒賣,觀塘這人氣店應該是不少朋友心目中的第一位吧!魚肉燒賣 $10/8粒偷偷跟大家說一個秘密:這是我初嚐店家售賣的魚肉燒賣啊~ 雖然很清楚這店用哪間魚肉燒賣供應商取貨售賣,但眼看著一籃籃放滿燒賣蒸得熟透的魚肉燒賣還是會有衝動要買來吃!價錢方面早已不是一塊錢一粒,即使成本上漲這個定價還是比外邊吃到的還要划算啊!由於有大量客人排隊光顧的關係,燒賣皮不會蒸到溶爛仍能保有濕度~ 魚肉燒賣蒸得剛好,口感是軟綿軟糯,富彈性且還帶魚味!對比粉感偏重的,這無疑是用上更好魚肉跟麵粉團的比例~ 豉油、辣椒油跟燒賣是最佳拍擋,沾上滿滿的辣豉油入口進食,這款絕對是令人想一吃再吃店家在觀塘區,以至燒賣關注組上下都是無人不曉~ 一家在工廠樓下地鋪的一間小士多,自己之前幾次都是無功而回,直至這次才拜訪成功!這次到訪全因是在平日下午,看著店員從未停過的雙手,卻是每天大排人龍就知道這店有多火熱的人氣啦!其實除了魚肉燒賣外還有其他類型的點心可選,只是大家太喜歡這家的魚肉燒賣才忽略了,還有跟我一樣未曾試過要找對時間來呀
魚肉燒賣 $10/8粒
2023-10-13
5 分鐘 (外賣自取)
2024-03-22 64 瀏覽
📍駿運士多 (觀塘)觀塘駿業街60號地舖☁️魚肉燒賣/豬肉燒賣$10/8粒觀塘人氣燒賣,燒賣有兩款,豬肉和魚肉,價錢平民,除咗燒賣仲有牛肉.潮州粉果.腸粉等小食。每次去都有好多人排隊,今次食到啦燒賣用竹籠蒸到熟透,軟綿軟糯,加上豉油和辣油,好好食個人覺得豬肉燒賣好食啲,有豬肉粒和冬菇粒,口感豐富#觀塘#觀塘美食#香港#hongkong#hkfood#hkfoodie#食好西#相機食先#手機食先#香港好去處#週末好去處#情侶好去處#閨蜜好去處#燒賣#牛肉#粉果#魚肉燒賣#豬肉燒賣#小食#駿運士多#eating_and_working_in_h_觀塘
📍駿運士多 (觀塘)
觀塘駿業街60號地舖
魚肉燒賣

☁️魚肉燒賣/豬肉燒賣
$10/8粒

燒賣用竹籠蒸到熟透,軟綿軟糯,加上豉油和辣油,好好食
個人覺得豬肉燒賣好食啲,有豬肉粒和冬菇粒,口感豐富

#觀塘#觀塘美食
#駿運士多
#eating_and_working_in_h_觀塘
魚肉燒賣
2024-03-20 94 瀏覽
由好耐之前已經見到好多人食,所以bookmark左🔖知道呢間好出名啲燒賣就嚟結業,就終於的起心肝去試!點知去緊嘅時候已經3:30,一開google map睇發現收3點,已經好失望,但係見出左門就點都去埋啦🥺好好彩!佢居然仲排緊長龍,不過只有魚肉燒賣同埋腸粉有貨,其他全部賣晒試左$10/8粒嘅魚肉燒賣🥹好感動,抵食又煙韌好味🤤感恩有喺結業前試到一次!有機會嘅話想試埋豬肉燒賣,原來咁多人介紹係真係掂!
2024-03-07 132 瀏覽
傳聞中嘅 #駿運士多,#小秘書 呢日終於試到🤤 其貌不揚嘅小店,原來都幾多fans。$10八粒嘅 #豬肉燒賣,睇嚟都幾真材實料👀 一啖咬落去會食到豬肉嘅味道,而唔係一般嘅麵粉糰😚 最後加埋佢哋秘製嘅豉油同辣油,份外惹味🤤論盡到死嘅 #小秘書,喺俾錢嘅時候可能掛住接電話,攞完錢出嚟居然成個👛跌咗都唔知😅 好彩多得隔籬個小朋友幫我執返咋😅😅 呢次 #小秘書 真係出路遇貴人喇!📍 駿運士多 (觀塘)駿業街60號地舖

📍 駿運士多 (觀塘)駿業街60號地舖
2024-03-06
$10 (其他)
Siu Mai. It's such an obsession, there are social media pages dedicated to it. And this hole in the wall is mentioned as the best place in Kwun Tong.We went in search. And it's literally a hole in the wall. It appeared they had towers of steam baskets and sold more than just siu mai. Menu is in Chinese only. There is no English and no 10% service charge. It's also take away only.We got ourselves  8 siu mai for $10. With a quick squeeze of random sauces, we picked up our wooden sticks and poked o

We got ourselves  8 siu mai for $10. With a quick squeeze of random sauces, we picked up our wooden sticks and poked one in our mouths. The verdict? A decent pork and fish taste. Not mushy as it had a good firm texture. It was also piping hot. A nice bite to temporarily fend off the hunger pangs.
2024-01-16
5 分鐘 (外賣自取)
2024-01-10 423 瀏覽
今日朝早經過附近,順便嚟呢間名店買早餐,附近都有類似舖頭,但即使接近朝早10點,唯獨佢呢間係人龍不絕,名店效應真厲害。叫咗以下幾樣嘢:腸粉4條,$10,齊醬豬肉燒賣2粒,$2.5魚肉燒賣2粒,$2.5粉粿一隻,$5一共$20然後過對面公園慢慢食腸粉,無咩特別,但唔爛、唔硬、唔嚡已經叫合格;粉粿亦無咩驚喜,好食嘅粉粿應該係花生要炸過,夠香口而帶啲辣味,但交來貨式唔係自己做就唔能夠要求太多;魚肉燒賣有魚味,亦唔會有太多粉;豬肉燒賣其中一粒有筋,而且有肉嘅質感,但無肉嘅香味。總括嚟講,唔係好似網上留言好食得咁緊要
叫咗以下幾樣嘢:
腸粉4條,$10,齊醬
豬肉燒賣2粒,$2.5
魚肉燒賣2粒,$2.5
粉粿一隻,$5
一共$20
然後過對面公園慢慢食

腸粉,無咩特別,但唔爛、唔硬、唔嚡已經叫合格;
魚肉燒賣有魚味,亦唔會有太多粉;
豬肉燒賣其中一粒有筋,而且有肉嘅質感,但無肉嘅香味。
總括嚟講,唔係好似網上留言好食得咁緊要
2023-12-05 397 瀏覽
好多人都介紹要試依間燒賣,終於有機會嚟到,當然要買嚟試試。分別點咗魚肉燒賣同豬肉燒賣,兩款都好味,仲要豬肉燒賣都係同價,10蚊8粒,超抵食。個人比較鍾意魚肉燒賣,加點豉油、辣油,更加滋味。唔夠飽,可以加牛肉或粉果,10蚊兩個,食得十分滿足!

2023-12-05
  • 魚肉燒賣
  • 豬肉燒賣
駿運士多非常出名,好多燒賣關注組嘅人士都覺得呢間燒賣好好食,今日專程嚟到諗住試吓,但係已經冇晒魚肉燒賣啦,唯有食豬肉燒賣,真係好受歡迎🤣🤣🍴豬肉燒賣 $10 8粒 (7.5/10)1:00已經買唔到魚肉燒賣,只能夠買豬肉燒賣,豬肉燒賣都幾有豬肉味,入邊會有啲豬肉粒粒,食到有少少冬菇嘅味道,一定要落辣油,個辣油幾香,$10.8粒都抵食嘅,係咪真係好有驚喜?好好食就還好。推薦指數: 7.5/10豬肉就OK啦,抵食,下次試吓魚肉燒賣?

🍴豬肉燒賣 $10 8粒 (7.5/10)

推薦指數: 7.5/10
豬肉就OK啦,抵食,下次試吓魚肉燒賣?
2023-11-02 440 瀏覽
之前都已經食過駿運幾次😌所以對於個menu一啲都唔陌生行到埋去就知自己想食啲咩🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣.今次因為lunch time唔太餓又黎到駿運輕食一下🤤😌🤤Order左 $15/12粒燒賣同埋$10/4條腸粉👅👅👅👅👅.我揀左魚肉燒賣😘😘最鍾意佢口感煙煙韌韌咬落一啲都唔粉 仲有啲魚香味配埋豉油同辣椒油真係冇得頂😍😍😍呢個價錢絕對係性價比高👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻.另外怕唔夠飽叫埋腸粉😂蒸得十分香滑但略嫌份量偏少.Total $25既輕食lunch絕對係冇咩好挑剔又好食又夠抵岩晒鍾意快靚正既朋友😄😄😄😄
之前都已經食過駿運幾次😌

又好食又夠抵
岩晒鍾意快靚正既朋友😄😄😄😄
2023-11-02
2023-10-20 381 瀏覽
觀塘最強燒賣 $20/16粒 有魚肉、豬肉兩款口味 🐟🐖 豬肉燒賣有豬油香、冬菇粒 皮薄有咬口 加埋 🌶️ 油絕配 This is the most delicious siu mai I've ever had! The best siu mai in Kwun Tong for $20/16 pieces. It comes in two flavors: fish and pork 🐟🐖 The pork siu mai has a fragrant pork fat and diced shiitake mushrooms. The skin is thin and chewy, and it pairs perfectly with chili oil 🌶️
觀塘最強燒賣 $20/16粒
有魚肉、豬肉兩款口味 🐟🐖
豬肉燒賣有豬油香、冬菇粒
皮薄有咬口 加埋 🌶️ 油絕配
2023-08-26 571 瀏覽
講起港人早餐一定唔少得腸粉。呢間抵食及好味腸粉4條及燒賣4粒 $15。食腸粉一定唔少得加芝麻,甜醬,花生醬,辣油,豉油。魚肉燒賣🐟一點都不腥及彈牙。豬肉燒賣🐷香及食落有點點豬肉粒,味道唔錯腸粉唔會太細條,太過水
講起港人早餐一定唔少得腸粉。
呢間抵食及好味

腸粉4條及燒賣4粒 $15。
食腸粉一定唔少得加芝麻,甜醬,花生醬,辣油,豉油。
魚肉燒賣🐟一點都不腥及彈牙。
豬肉燒賣🐷香及食落有點點豬肉粒,味道唔錯

腸粉唔會太細條,太過水

以前聽人講呢間野既燒賣好好食,又平又抵,所以行過都會試下,而味道同價錢真係幾合理既。最近買左幾次,發現一個幾嚴重既問題,就係幾次都數少左!!!唔係1-2粒, 係4-5粒!!點解會知? 因為次次買都用大兜裝,好奇點解突然用細兜可以裝得曬。 數數下,哇 !買25蚊燒賣, 個收錢哥哥仔都話夾20粒,點知數返先得15粒。 可能買25蚊比較少見啦,你少夾而夾錯,但你同事開口提埋幾多粒啦喎,咁都有錯?最嬲係,大佬啊, 就算我買20蚊最少都16粒啦吓。 你先夾15粒? 有冇搞錯啊,好心夾野個位女士認真少少數得唔得,次次係你負責夾野都錯,一係又試下我畀少啲錢得唔得? 今日又買,好野! 買25蚊,又係得15粒,又係同一位女士夾,真係好野! 大家買既時候都可以數下!

2023-03-27 1274 瀏覽
睇社交平台嘅燒賣關注組好多人都大推呢間位於觀塘嘅駿運士多之前經過幾次都摸門釘今次終於都食到😊駿運士多有2️⃣款燒賣分別係豬肉燒賣、魚肉燒賣價錢都一樣係$10/8粒見大家推薦豬肉燒賣多啲所以買咗$10豬肉燒賣、$5魚肉燒賣豬肉燒賣口感彈牙入面有冬菇粒好香豬肉味鍾意佢食落爽口、唔會好粉👍🏻👍🏻魚肉燒賣食落好煙韌無腥味口感一樣唔會好粉食燒賣點可以唔落辣油🌶️加埋甜豉油真係絕配🤤兩款燒賣都好出色個人認為豬肉燒賣比較重口味第一次食嘅話 建議食咗魚肉燒賣先咁就唔會被濃濃嘅豬肉味蓋過魚肉味🤣🤣去到見到要排長龍仲擔心要等好耐但姐姐好快手 唔使5分鐘已經到我態度仲好好🥰
睇社交平台嘅燒賣關注組
好多人都大推呢間位於觀塘嘅駿運士多
之前經過幾次都摸門釘
今次終於都食到😊

駿運士多有2️⃣款燒賣
分別係豬肉燒賣、魚肉燒賣
價錢都一樣係$10/8粒

見大家推薦豬肉燒賣多啲
所以買咗$10豬肉燒賣、$5魚肉燒賣

豬肉燒賣口感彈牙
入面有冬菇粒
好香豬肉味
鍾意佢食落爽口、唔會好粉👍🏻👍🏻

魚肉燒賣食落好煙韌

去到見到要排長龍仲擔心要等好耐
但姐姐好快手 唔使5分鐘已經到我
態度仲好好🥰
2023-03-17 782 瀏覽
去開觀塘咁當然吳少得試觀塘名物豬肉燒賣去到就無曬魚肉燒賣🥲豬肉燒賣一黎就聞到幾香食落同聞落都好像 點心店食到既有冬菇入面既燒賣性價比👍🏻$10,8粒去開值得一試既😉#豬肉燒賣#駿運士多
去開觀塘
咁當然吳少得試觀塘名物