2023-04-13 277 瀏覽
今天和好友食馬辣台式鴛鴦火鍋任食任食,湯底有八款可選:酸菜白肉鍋、台式麻辣鍋、泰式冬蕯功辣、蔬菜清湯鍋、胡椒豬肚鍋、芫茜皮蛋鍋、馬拉沙爹鍋、西紅杮洋蔥海皇鍋。我們選左芫茜皮蛋鍋&胡椒豬肚鍋。用QR code落單,牛肉、豚肉、羊肉、海鮮,美國prime頂級牛梅花、安格斯牛肉味香濃很好吃😋,羊肉略肥肉香都不錯,蝦很新鮮,沙白蜆、青口很新鮮味美,雞子大大粒好爽口,脆肉鯇魚腩、白鱔片鮮甜爽口。自助區:各式丸類、自家製餃子🥟蔬菜🥬很新鮮嫩綠、醉雞件、台灣鴨血、響鈴、雲耳、海帶等⋯飲品區:Jolly Shandy 、啤酒、汽水、自製花茶等⋯甜品區:雪糕🍦雪條、啫喱、奶凍、台式芋圓糖水、雪米糍、專人即製香蕉班戟、焦糖燉蛋、Dreyers雪糕。總結:選擇多又新鮮,超級抵值得回頭。
我們選左芫茜皮蛋鍋&胡椒豬肚鍋。
飲品區:
Jolly Shandy 、啤酒、汽水、自製花茶等⋯

甜品區:
總結:選擇多又新鮮,超級抵值得回頭。
2023-04-13 237 瀏覽
#星星之食評💜 💜 💜其實間唔中都會想打下邊爐,過下邊爐癮😍😍於是,比我搵到間$200內嘅任飲任食馬辣台式鴛鴦火鍋認真抵食👍🏻仲要係旺角創興!真係夠哂方便~🧡 🧡 🧡首先,揀左個湯底先~ 揀左台式麻辣鍋同蔬菜清湯鍋~ 然後揀肉啦😍有美國prime頂級牛梅花、美國精選牛五花、美國無骨牛小排、美國安格斯黑牛仔、頂級小肥羊肉、黑豚五花肉、黑毛豬梅花、脆肉鯇魚腩、海生蝦….仲有仲有,有魚皮餃、台灣腸、滑牛肉、豬頸肉、響鈴、炸魚腐、魚片頭等等,一定要食嘅係台灣花枝丸,花枝丸入面仲要有花枝粒粒,好有口感!蔬菜都種類繁多~ 有雞髀菇、秀珍菇、萵筍片、冬瓜片、金針菇、海帶~而萵筍片,打邊爐真係要食!夠爽脆!仲有仲有,有甜品添!有芝麻糕、栗子忌廉餅、芒果布甸、香芋奶凍、香草慕絲、三色啫喱同埋雪糕!雪糕揀左比利時焦糖餅🤎🤎雪條仲有紅豆樂添❤️❤️😋 😋 😋食左好多野🥰🥰真係非常滿足~所有食材浸過麻辣鍋之後我都食得好過癮~ 有時食食下太辣呢就食返下蔬菜清湯鍋先,中和下🤣🤣🤣⚠️ ⚠️ ⚠️但!有一種野係麻辣鍋記得一定要叫架!就係鴨血!鴨血襯麻辣鍋真係無得輸😍😍真係諗起都會掛住架!💛 💛 💛馬辣台式鴛鴦火鍋 (創興廣場
#星星之食評
💜 💜 💜
其實間唔中都會想打下邊爐,
過下邊爐癮😍😍
真係夠哂方便~
🧡 🧡 🧡
首先,揀左個湯底先~
揀左台式麻辣鍋同蔬菜清湯鍋~
然後揀肉啦😍
蔬菜都種類繁多~
仲有仲有,有甜品添!
雪糕揀左比利時焦糖餅🤎🤎
雪條仲有紅豆樂添❤️❤️
😋 😋 😋
食左好多野🥰🥰真係非常滿足~
所有食材浸過麻辣鍋之後我都食得好過癮~
有時食食下太辣呢就食返下蔬菜清湯鍋先,
中和下🤣🤣🤣
⚠️ ⚠️ ⚠️
但!有一種野係麻辣鍋記得一定要叫架!
就係鴨血!鴨血襯麻辣鍋真係無得輸😍😍
真係諗起都會掛住架!
💛 💛 💛
馬辣台式鴛鴦火鍋 (創興廣場) (旺角)
旺角彌敦道593-601號創興廣場14樓

#馬辣台式鴛鴦火鍋 #旺角美食 #旺角 #旺角好去處 #火鍋 #火鍋控 #火鍋吃到飽 #麻辣火鍋 #火鍋推薦
🥘馬辣台式駌鴦火鍋🥘🍲火鍋店係香港開到成行成市,到處到可以隨時搵到打邊爐地方。💰💰但今時今日百物騰貴,好多地方打個邊爐平極都至少約$300一個人,但今日乳豬想介紹大家一個性價比特高既打邊爐火鍋任食地方!!$200唔洗!!就可以任飲飲食!!🫕🫕🫕🚨🚨無錯!佢就係馬辣駌鴦火鍋店,食材應有盡有,肉方面豬牛羊基本事啦,任叫唔嬲~~其他食材分別係魚皮餃、台灣腸、滑牛肉、豬頸肉、響鈴、台灣豆串等等,你諗到既有,想唔到既都有呀!!!😚😚😚食品種類繁多,肉類、菜類、麵類及什至甜品都一應俱全,仲有飲品任飲,果汁汽水等,當中包含日本生啤任添飲🤩🤩🤩當然仲有罐裝啤酒🍻啦!!甜品方面有雪糕🍦、啫喱仲有布甸🍮同埋奶凍🤗🤗🤗🤗性價高成咁樣簡直就係癲呀😖😖😖🔥🔥你快啲帶埋一班朋友上去報復式食盡佢啦,千其唔好蝕底吖嘛!!😜😜😜
🥘馬辣台式駌鴦火鍋🥘

🍲火鍋店係香港開到成行成市,到處到可以隨時搵到打邊爐地方。

2023-03-31 204 瀏覽
最好天氣突然又轉冷了一點,火鍋癮又來了,這次就約上了同事在公司附近的餐廳吃一下,想不到還是有驚喜的!台式駌鴦火鍋放題(2.5小時)(1630-2130 188元)名字就有駌鴦兩個字了,所以就很明顯的是可以選兩個鍋底,而且是不用加錢就可以選,這個真的是很不錯的!所以湯底我就選了胡椒豬肚和沙嗲味的,兩個湯底都挺濃的,胡椒豬肚因為沒有雞湯,所以只有胡椒味,配合起來會單調一點。而沙嗲就冇很濃的沙嗲味,花生香味很重!湯底選好以後,那肯定是出去看一下有什麼好吃的啦!餐廳中間有大大架電車造型的食物架,上面放滿了大量的食物,有菜有肉有丸,常見的都基本上有,不常見的如牛筋,豬潤,滑牛等等,都是挺特別的!我就拿了點自己喜歡的來吃,味道都挺不錯!這裡的手製餃類質素挺高的,可以吃一下!而另外手機下單的就有各種肉類向海鮮,牛肉的質素都不錯,以這個價錢能吃上牛小排真的性價比挺高的,吃起來肉質柔軟,有油香!想吃肉感一點還可以選牛梅花!海鮮類就有我最喜歡的白鱔片,吃起來爽滑有油香!是日海鮮是蜆,吃起來也挺鮮甜的!我也挺喜歡這裡的甜品,除了有常見的雪糕雪條外,還可以在櫃檯那裡拿到特別的甜品,如麵包布丁,香蕉班戟,焦糖布

我也挺喜歡這裡的甜品,除了有常見的雪糕雪條外,還可以在櫃檯那裡拿到特別的甜品,如麵包布丁,香蕉班戟,焦糖布丁,其中最特別是有榴槤雪糕可以取,店員一球球地給你,榴槤味香濃,愛榴槤的必食!另外還有一煲芋圓給你無限自取也是很不錯!

飲品的也是常見的都有,也有生啤,蘋果酒可選,性價比高!

好耐冇打邊爐,所以上星期同朋友揾到呢間係旺角性價比極高嘅台式任食火鍋店🤪呢間火鍋店真係好抵食,平時12:00-16:30 放題3個鐘成人每位都係$158😋16:30-21:30就$188, 仲要連生啤都可以任飲🍻🍻🍻而且6人同行嘅話,有甜品師傅可以免費整埋蛋糕,非常貼心😍如果慶祝生日嘅話就唔洗將個蛋糕拎黎拎去,好方便😋🔻佢嘅湯底係鴛鴦湯底,都幾多選擇,例如係台式麻辣鍋、胡椒豬肚鍋,泰式冬蔭功都有!超正,咁就可以一次過試曬兩個湯底😙佢個湯底都幾足料,夠濃味😆🔻好多食物都可以係出面自助形式咁拎,真係好多選擇,有丸類、唔同嘅蔬菜、醉雞、牛筋、台灣香腸等,另外都有啲配料係手機落單,包括有各款嘅牛肉,好似頂級牛梅花、極上無骨牛小排、海生蝦、脆肉鯇魚腩等,真係應有盡有😄🔻啲食物全部都好新鮮,擺放都好乾淨企理,想食乜都有,而且落左單嘅食物都會上齊,真係食到好飽!最後仲有甜品作結,真係超級滿足🥰果然係性價比極高😛
2023-03-20
2023-03-28 197 瀏覽
旺角真係美食嘅天堂,趁住天氣仲係涼涼地,就更係要去打邊爐啦,今次嚟到創興14樓食馬辣台式鴛鴦火鍋,佢係一間性價比極高的任食鴛鴦火鍋,佢有好多材料可以選擇之外,一個價錢連生啤都可以任飲。一入到門口就見到有一㗎火車擺設,車身全部都係嘢食配料,淨係蔬菜嘅裏面都已經好多唐生菜、菜心、娃娃菜、白菜、西洋菜等等。另外腸仔,午餐肉,丸都超過十款。甜品方面有班戟、棉花糖、焦糖燉蛋、麵包布甸、窩夫等。除此之外仲會有甜品師傅整蛋糕慶祝任何節日(夠6人免費送)。咁我今次就叫咗芫荽皮蛋同埋沙嗲湯。肉類都係有好多款式可以選擇,我每樣叫咗一碟。另外仲有時令海鮮可以揀,鮮蝦蜆等等。120分鐘真係食到飽,同朋友一齊喺度聚會真係一流,大家都快啲試吓啦。

2023-03-22 310 瀏覽
幾個月冇出街食shabu shabu,今日中午兩個人去咗食呢間馬辣台式火鍋。今日禮拜日,$168一位,唔收服務費(假日比平日貴$10)。我抱住一個陪人去食一餐普普通通打邊爐嘅心態,結果係比想像中好!中午12點03左右到達,一出lift已經見到食客被安排入座,而我哋二人拎咗飛等咗陣就可以入座啦。入座率都有九成以上。出面任拎嘅食物好多款,多過40樣,而用手機order 嘅就有3款牛,2款豬,1款羊,海蝦,鯇魚腩/片及是日海鮮,共10樣。仲有嘅係,有個即場做嘅甜品!焦糖法式燉蛋(有專人即時用火槍制成焦糖效果),棉花糖(有專人用部機即時拉絲)同埋脆脆格仔餅。一上枱就有牛羊蝦,我覺得特選安格斯牛仔最好味,而蝦都係算唔錯,彈牙有甜味。自家製豆漿都算濃味,飲咗大杯!

),棉花糖(有專人用部機即時拉絲)同埋脆脆格仔餅

羊肉
特選安格斯牛仔
頂級梅牛花
牛油麵包布甸
法式燉蛋
雪糕
豆漿
2023-03-12
3 分鐘 (堂食)
羊肉
特選安格斯牛仔
頂級梅牛花
雪糕
豆漿
  • 焦糖法式燉蛋
  • 窩夫(格仔餅)
2023-03-16 310 瀏覽
環境方面乾淨衛生坐嘅位置非常之方便又舒服最緊要係有電視可以睇一路打邊爐一路傾偈,仲可以看電視節目,啱晒追劇嘅朋友。呢個黃巴士提供大量自選食材,除咗肉類同丸類有好多選擇之外,蔬菜都非常之多款式。落單叫牛豬羊同海鮮都有!仲點海鮮都新鮮。叫左幾轉都同一水準,很可以野飲有小小估佢唔到,除左一個價錢生啤任飲之外,我更欣賞佢有豆漿、椰青水、同花茶🤣就算唔飲汽水既你都一定有野岩你飲!當然唔少得甜品同雪糕,重點係有師傅整棉花糖!呢個加分位!氹小朋友同女仔一流,不過要小心溶得快最後有小小想講啲員工服務幾好,重點落單上肉上海鮮都好快,又會有人主動加湯。整體黎講都幾抵食!環境加食野總括嚟講性價比極高,一個價錢生啤任飲,岩哂大家收工齊齊去圍爐食餐好。

2023-03-14 289 瀏覽
今日入去食午市,門口姐姐叫個男侍應帶位佢唔肯帶走左,我哋環自己盲摸摸搵位,去到見個位太窄,問可唔可以坐其他位或者比車仔我地擺食物,佢態度好差咁差話:乜都唔得,你地兩個人係咁㗎啦,一係等吓囉,等到啲人走晒咪俾你坐囉其他位囉。而果陣附近有十幾張4人枱都係冇人坐既,我好客氣咁問係咪可以比我坐果啲位,因為今日都冇咩人,佢就話唔得,之後黑面走咗,我地都唯有離開。佢個樣真係一開始已經好似我地得罪佢咁,呢間野真係冇下次

佢個樣真係一開始已經好似我地得罪佢咁,呢間野真係冇下次
朋友話想搵間平價自助餐,唔知點解今次一定要食牛,出旺角試吃馬辣,因為台灣食過覺得好正,我哋結果吃了一大堆食物,個肚的確非常滿足,但說實話味道一般質素都好一般,最後飲埋杯咖啡☕️呢杯算是成晚最好味
Mocha
入座即選2款鴛鴦湯底可選:台式麻辣鍋、蔬菜清湯鍋、胡椒豬肚鍋、芫茜皮蛋鍋、酸菜白肉鍋、馬拉沙爹鍋、西紅杮洋蔥海皇鍋、泰式冬蕯功辣我哋點嘅台式麻辣/馬拉沙爹鍋,可是只有樣, 又唔麻又唔香, 實際失水準雖然話是台式,但我覺得沒有太多台式食物,看介紹好似有好多台式小食, 但今天都沒有提供。這間餐廳,牛肉和豬肉, 脆肉鯇片,蝦和 鱔片等等的食品,是用 QR code 下單,但每次同款食物 只能點兩碟,但要等了半小時食物還未有, 店員建議我們重新再點餐才有食物送上, ,好失望,就要點完再點,有點麻煩甜品雖然連基本啫喱糖都無, 不過棉花糖即刻整,是此店唯一有些特色如果三五知己去慶祝生日,仲可以播生日歌,6位仲可以送生日蛋糕1片, 另外店員都親切有禮貌
入座即選2款
我哋點嘅台式麻辣/馬拉沙爹鍋,
可是只有樣, 又唔麻又唔香, 實際失水準

, 另外店員都親切有禮貌
炸物
牛排
即整棉花糖
甜品
2023-02-12
慶祝紀念
生日
2023-01-12 1103 瀏覽
午市12時到,只等<1分鐘就有位!位置舒服,三人坐四至六人枱,$158任飲任食冇加一!QRcode 落牛,豬,羊,鳝片,爽魚腩,蝦+是日海鮮→蜆!其餘出外→黃巴士任取:花枝丸;牛柏葉;鱿魚;鴨血;牛丸都非常新鲜好食!甜品特色有即制焦糖布丁,麵包pudding, banana pancake..最好味!三小時不趕不廹好舒服!值得消費
2023-01-12
1 分鐘 (堂食)
2023-01-10 1091 瀏覽
今日中午十二點左右去到旺角創興廣場,見到呢間有3小時任食火鍋,由12:00到下午4:30,平日去食只係$158仲唔使加一添,去到楪拎飛仔後,等左十分鐘有得入坐今日就揀左胡椒豬肚湯底,喺手機QR Code落單嘅有牛五花,牛梅花,黑牛仔,小肥羊肉,黑毛豬梅花等,啲肉切得幾薄,不過牛五花脂肪較多,整體牛肉同豬肉質素幾好,而羊肉中規中距,另外仲有白鱔片,脆鯇魚片,脆鯇魚腩,海蝦等海鮮,呢幾款食落味道唔錯至於自助區配料同幾多,拎左牛丸,潮州札肉,魚蛋,魚皮餃,蝦肉條,芝心丸,海胆丸,韭菜餃,響鈴,冬瓜,南瓜,芋頭等,全部都唔錯,較為好食嘅有滑牛肉,豬潤同醉雞肉,食落肉味幾好,加埋仲有蔬菜任食可以幫助消滯添甜品都幾多款式,有麵包布甸,雪糕,雪條,奶凍等,質素唔錯,所有飲品都係全部任飲今日lunch火鍋放題食足3個鐘超飽肚仲要價錢平,值得再返黎食

2023-01-10
午餐
2023-01-01 732 瀏覽
今天去了馬辣台式 鴛鴦 火鍋打邊爐,雖然話是台式,但我覺得沒有太多台式食物,連台式小食都沒有提供,那天連台式 芋圓甜品都沒有,好失望。這間餐廳,牛肉和豬肉, 脆肉鯇片,蝦和 鱔片等等的食品,是用 QR code 下單,但每次同款食物 只能點兩碟,所以想食一款食物,就要點完再點,有點麻煩,而且蝦和鱔片,我點了的份量,每次都比唔够,我覺得這間餐廳好小氣,而且牛肉都是一般,雖然話有牛小排,和安格斯黑牛,但我覺得 牛嘅質地好普通通,不太出色, 脆肉鯇片就切得比較薄,鱔片更加 薄如紙, 因為太薄,所以食不到魚的味道。至於外面 有架黃巴士,有些食物可以自己取的,都算多款式。飲料都算可以有,有罐裝啤酒, 晚市才有 生啤提供,但只提供好细的杯,我見有個男仕,便用了裝花茶的鐵壺去裝生啤,因為餐廳提供的酒杯太细,所以要走好幾次去裝酒回枱飲用,好浪費時間。至於甜品,只是普通的雪糕, 啫喱, 雖然有 焦糖燉蛋,但只是一般。所以我覺得這一餐打邊爐只是非常普通的打邊爐,沒有太突出的食物,只是價錢平,而且剛剛有五週年 慶祝,提供了三個小時,所以好足夠時間。
至於外面 有架黃巴士,有些食物可以自己取的,都算多款式。
2022-12-15
冬天咁凍想食返啲暖嘢,最啱就喺打邊爐啦🤩 搵到呢間馬辣台式鴛鴦火鍋任食3個鐘都喺百幾蚊咋🤪平日晏就12:00-16:30打邊爐放題3個鐘只需要 $158,而繁忙時間16:30-21:30 $188、宵夜時黎21:30後就$168、星期五六日都喺+$10!真喺超級抵啊🤩 🍲入座即選2款鴛鴦湯底可選:台式麻辣鍋、蔬菜清湯鍋、胡椒豬肚鍋、芫茜皮蛋鍋、酸菜白肉鍋、馬拉沙爹鍋、西紅杮洋蔥海皇鍋、泰式冬蕯功辣我哋揀咗台式麻辣鍋& 酸菜白肉鍋🫶🏻牛肉豚肉羊肉海鮮以QR code 下單,丸類蔬菜等需要出去自助區自取~🍖美國prime頂級牛梅花、美國choice無骨小牛排、美國CAB安格斯黑牛仔、美國精選牛五花、黑豚五花肉、黑豚豬梅花、頂級小肥羊肉、海生蝦、沙白蜆、脆肉鯇魚腩/片、白鱔片青口🥢自取區:醉雞件、滑牛、豬肉、芝心丸、貢丸、蟹籽丸、手工餃子、台灣鴨血、油炸鬼、魷魚、山水滑豆腐、台灣粗麵、炸腐皮、響鈴、雲耳、海帶、蔬菜🥬🥤飲品區:任飲啤酒嘉抵呀🤩有嘉仕伯、獅威、Jolly Shandy 啤酒、汽水、普洱茶包、自製花茶🍨甜品區:啫喱奶凍、台式芋圓、雪糕雪條雪米糍

我哋揀咗台式麻辣鍋& 酸菜白肉鍋🫶🏻

🥢自取區:

🥤飲品區:

🍨甜品區:
啫喱奶凍、台式芋圓、雪糕雪條雪米糍

午餐