2022-01-08 143 瀏覽
周街賣海南雞飯,大部分是垃圾質素, 馬泰海南雞飯十分之好味道,係灣仔銅鑼灣一帶之冠,要極力推介我仲鍾意食馬泰海鮮叻沙,很惹味,吃起來有去東南亞旅遊時的味道今次有叫泰式鳳爪小食,但一般

今次有叫泰式鳳爪小食,但一般

• 泰式無骨海南雞飯
  • 馬來海鮮喇沙
話說我嘅中醫師,兼朋友同半個阿哥之前話好耐冇同我食過飯,於是我就喺schedule book篤咗兩日出嚟~ 而今日就係第二日,亦都係我考車筆試前嘅一個晚上🚘。可以同佢傾吓又呻下,再加埋美食當前,真係咩煩惱都暫時冇晒~~🤩😋😋·泰式炒金邊粉🦐🦐係我食星馬泰菜既有嘅班底,金邊粉炒得夠乾身,又冇話會黐埋晒一齊,跟住配料都十足嘅~其實我覺得咁就已經好好~👍🏻 不過小弟唔食得蝦,就俾晒我阿哥食,佢話啲蝦都好有鮮味,唔係hea嘅~·泰式厚切香茅豬扒摻摻喇沙香茅豬扒炸得脆口之餘,又唔油身,再加上真係厚切,食落個口感係正嘅~ 至於摻摻就係兩種麵溝埋一齊,係馬來西亞嘅傳統。食落個感覺係幾特別嘅~ 至於喇沙湯底唔係話太辣、太油,食到好重椰奶味嘅濃湯。🤤😬·泰式芒果糯米飯🥭🥭食到尾梗係要整返個芒果糯米飯先夠圓滿啦~ 講吓佢個賣相先,整到好似一件件壽司🍣,再放喺一塊木板上面,感覺好日系。糯米飯暖暖甜甜好開胃,再加上上面甜甜酸酸嘅芒果塊,食落fresh得嚟成件事好夾。最後仲有無限量嘅椰漿refill,鍾意椰奶味嘅我,真係開心到癲咗!! 亦都為今晚畫上一個完美嘅句號!!!
泰式炒金邊粉🦐🦐
泰式芒果糯米飯🥭🥭
鮮椰青
龍眼冰(自行走冰)
2021-12-24 124 瀏覽
睇網上評價呢間馬泰確實唔差......尤其下午茶時段超抵又 全日免加一本人又鍾情於星馬泰菜 , 趁今日星期日經開銅鑼灣一於試下佢同老友4:30PM到達 , 門口及內部店面佈置都幾繽紛牆上更有一眾酒器 , 飲品 , 調味料等裝飾點綴 , 另外一邊牆有泰國街頭鬧相片 , 頗為精美店面大約500多呎左右 , 餐枱接近20張 , 容納50多人也不成問題店員都客客氣氣 , 接過餐牌後 , 下午茶餐總共有18個餐揀 , 仲有優惠價加小食及轉特飲 , 實有你岩既點左3樣 招牌推介既下午茶餐 + 1小食T7 特式街頭撈檬粉配厚切豬排 $56懞粉份量都幾多 , 也不乏伴菜 , 豬排都大大件好有咬口 , 少量焦香味旁邊汁醬成支俾你加 , 咸咸酸酸, 好味得黎勁開胃 , 建議就住慢慢加 , 加太多可能過鹹T3 馬來海鮮摻摻喇沙 $ 62所謂摻摻者 即米粉油面兩溝 , 叻沙色澤金黃味湯底濃稠滑溜 , 配料有豆卜,蝦米,蟹柳,魷魚, 蝦等等海鮮 , 海鮮爽口鮮甜跟在新加坡食的叻沙摻摻一樣好味 , 份量不少T13 招牌無骨海南雞飯 $68名附其實完全無骨 , 雞嫩滑雞油味足 , 有咬口油飯米尖長,香味,帶淺黃色,
本人又鍾情於星馬泰菜 , 趁今日星期日經開銅鑼灣一於試下佢
同老友4:30PM到達 , 門口及內部店面佈置都幾繽紛

點左3樣 招牌推介既下午茶餐 + 1小食

T7 特式街頭撈檬粉配厚切豬排 $56

T3 馬來海鮮摻摻喇沙 $ 62
跟在新加坡食的叻沙摻摻一樣好味 , 份量不少

T13 招牌無骨海南雞飯 $68
名附其實完全無骨 , 雞嫩滑雞油味足 , 有咬口
油飯米尖長,香味,帶淺黃色,蒜香味濃 , 有咬口又不會過硬
冬瓜湯同樣出色 , 少許胡椒味更帶出該湯神髓

S5 芭堤雅炭燒豬頸肉 $28 跟餐追加小食
豬頸肉爽口帶油香 , 口感juicy , 肉有咬口都幾彈牙 , 點埋汁食無得輸

跟餐飲品 - 班蘭椰汁冰 , 馬來手拉奶茶 , mai thai 魔法梳打
各有特色 , 椰汁冰 椰汁味勁重 , 奶茶有就返港人口味不會過甜 , 魔法梳打幾新鮮配搭埋耶果及青檸汁

全日免加一 , 埋單$238 , 下午茶相當抵食 , 食物味道又唔差
去灣仔老銅附近一帶想食星馬泰野會優先再返食呢間
雞絲扎肉湯河粉,個湯底用咗鮮雞湯,所以個湯底係好好味,個湯連埋啲河粉一齊食真系唔錯,配料方面有雞絲,扎肉同埋蘿蔔,下午茶餐會包埋嘢飲㗎。招牌無骨海南雞飯,碟雞個份量都唔少,每一嚿都係啖啖肉,而且啲雞肉的肉身都係好滑,啲飯都係用咗雞油飯,所以啲飯會有雞油嘅香味,醬汁方面有一個系辣嘅醬汁,另外一個就係甜嘅豉油。香芒糯米飯,下午茶餐加28蚊,會有呢個甜品可以食呀。餐廳嘅裝修都幾新淨,應該係裝修咗冇幾耐,餐廳用咗好多顏色作為佢嘅裝修風格。

香芒糯米飯,下午茶餐加28蚊,會有呢個甜品可以食呀。

上星期朋友生日,佢話想食泰國菜,我平時放工經過見到呢間開咗冇幾耐嘅餐廳,就膽粗粗同左佢嚟食😎👨👩Staff人數唔多,不過好有禮貌👍👍;餐廳座位唔算好多,但係環境整齊光猛🗒餐牌嘅嘢食嘢飲選擇種類有好多,而有選擇困難症嘅我哋揀咗好耐😂😂,終於揀左以下幾款嘢食同嘢飲👇🌟招牌無骨海南雞(半隻)$118- 有一隻同半隻選擇,我哋得兩個人,所以揀咗半隻;海南雞好滑,而且朋友好鍾意食雞,所以我哋好快清左😌😌🌟馬泰小食拼盤$138- 好靚咁用左兩層嘅盤擺放,好似去咗hightea咁🤩🤩,而我哋選擇拼盤嘅原因,係因為可以食到好多唔同款小食,有蝦餅、春卷、雞翼、酸辣鳳爪、紫米卷😋😋🌟馬拉盞炒通菜$66- 小辣,味道冇乜特別,都係鹹鹹地,好食👍,不過估唔到份量都幾多🤣🤣🌟泰式炒金邊粉$82- 份量超級多,係真係超級多,我哋每人食咗兩碗,都淨咗半碟喺度食唔晒🙈🙈飲品方面我哋都叫咗兩杯特別飲品👇🌟Ma Thai魔法梳打$28- 嘢飲紫色,好特別,打卡一流😍🌟Cool爆芒果冰冰$42- 好好好大杯,冰冰上邊放咗新鮮芒果粒,好醒神,呢個又係飲唔晒😌總括來講,價錢唔算貴,而且每一碟份量都好多,好滿足❤️。我哋兩個人都食
👨👩Staff人數唔多,不過好有禮貌👍👍
;餐廳座位唔算好多,但係環境整齊光猛
飲品方面我哋都叫咗兩杯特別飲品👇
總括來講,價錢唔算貴,而且每一碟份量都好多,好滿足❤️。我哋兩個人都食唔晒,好多嘢都食淨左,有啲浪費😅😅
呢間舖頭可以encore再嚟多次😌😌

2021-12-09
  • 泰式無骨海南雞飯
2021-12-07 223 瀏覽
餐廳喺銅鑼灣鵝頸橋附近,裝修都用咗繽紛嘅顏色,同埋都坐得幾舒服唔錯。行街行到攰攰地都幾方便,可以坐式嘆個tea。Tea menu 嘅選擇都唔少,價錢大概係50幾到60幾。上枱嘅嘢食都係正常size,都幾抵食喎。泰式軟殼蟹撈檬粉呢個撈檬粉一上台就好吸引人,因為佢有原隻軟殼蟹喺面,軟殼蟹咬落脆卜卜好香口,撈夢粉仲有配上蔬菜絲等等,夠清新。泰式青咖哩飯配豬扒而呢個青咖喱都幾辣下,啱晒啲鍾意食辣嘅朋友。咖喱裏面有菇、茄子等等再加上豬扒,青咖喱都幾香椰汁味。馬泰香芒糯米飯呢個糯米飯好得意成個壽司咁,味道方面就正正常常。泰國豆奶紫米冰下午茶餐加錢有得轉特色飲品,呢個豆奶紫米冰出邊比較少見,飲落又幾夾好似甜品咁。鮮椰青鮮椰青好清甜,食辣嘢就啱曬飲。

泰式軟殼蟹撈檬粉

泰式青咖哩飯配豬扒

馬泰香芒糯米飯
呢個糯米飯好得意成個壽司咁,味道方面就正正常常。

泰國豆奶紫米冰

鮮椰青
鮮椰青好清甜,食辣嘢就啱曬飲。
2021-12-05 115 瀏覽
見到好多人推介佢嘅馬來喇沙海南雞,今晚就試試佢先🥰🤩去到六點幾,未算好多人去堂食,反而好多外賣咼,成枱都係等人去拎😂🤣Menu方面都幾多野揀咼!!有炒飯有咖哩飯有喇沙有撈檬,有湯河!好多選題!!不過今日梗係要試佢個喇沙啦!!無骨海南雞喇沙 $78都有少少辣!一上菜嘅時候好吸睛,佢個奶黃令人諗到佢好濃味😍有幾舊豆卜同蛋,芽菜!!佢係好傳統有米粉加油麵添呀!有馬拉風味!!!雞嚟講,都好嫩咼!而且雞皮好黃,黃油雞!雖然佢似係雞胸,但佢咬落口就唔似😂真係好嫩滑😚另外仲叫咗個肉骨茶 $96本來以為佢會配一碗飯,原來無🥲性價比就低咗!!佢有好多配料,有冬菇,枝竹,排骨,油炸鬼另上!湯味道好濃嘅都!如果有埋碗飯,就更加完美🥺另外叫咗個椰青 $38好新鮮!配喇沙之首選,食完辣辣就飲番一啖清涼下真係正!!!佢呢度啲碗都好靚好有特色!!

無骨海南雞喇沙 $78

另外仲叫咗個肉骨茶 $96

另外叫咗個椰青 $38
好新鮮!配喇沙之首選,食完辣辣就飲番一啖清涼下真係正!!!

佢呢度啲碗都好靚好有特色!!
2021-11-30 142 瀏覽
想吃肉骨茶,又想吃海南雞飯,這裡是首選。以前吃過很多次肉骨茶,都不太滿意,不是太淡,就是太甜,這裡的肉骨茶,香濃美味,端上來時熱氣騰騰,聞到味道就食慾大增。今晚剛好降溫,吃一碗充滿熱量的肉骨茶,真是溫暖又幸福。又點了無骨海南雞飯,份量還真不小。無骨海南雞賣相超靚,晶瑩剔透的雞皮包著香滑厚重的雞肉,蘸上泰式酸辣醬,味道超吸引,再加上青瓜花生醃菜做伴菜,渾素搭配,濃淡相宜。餐廳雖不是很大 ,裝潢是頗有特色,牆壁上有馬泰地方的舊照片,擺設也是懷舊感覺,座位寬敞舒適。最值得一讚的,是這裡的餐具,用的是不銹鋼筷子和湯匙,放餐具的抽屜非常乾淨,讓人感覺安心又放心。這裡的菜式很多,下次再來試咖哩和喇沙菜式,特別想吃咖央多士。
2021-11-30 117 瀏覽
今天下班與朋友聚會,大家想吃泰菜,於是找來銅鑼灣這間泰菜,它不是在大型商場內,是一間小店,單是望入店內,裝潢覺得企理整潔,而且擺放的裝飾都五光十色,十分有趣。看了看門外的餐牌,以吃晚飯的價格來說十分抵食,於是便決定試試。平日晚上未多人到需要排隊,所以我們很快便坐下點餐,點了必吃泰式無骨海南雞飯、香茅厚切豬扒摻摻喇沙加要一碟馬拉盞炒通菜。上菜時發現食物份量也不少,先講泰式無骨海南雞飯,海南雞肉質嫩滑肥美,附有脆口花生,點上醬料令我吃完一舊又一舊;另外碗湯都好鮮甜足料,忍不住整碗都喝光;友人點了香茅厚切豬扒摻摻喇沙,內有一些配料如豆腐芽葉,厚切豬扒很大塊,帶點葱香茅味,點上醬汁更惹味;再來馬拉盞炒通菜,份量比我在其他餐廳吃的份量多,而且通菜爽口。總括而言,這個價錢這個份量這個質素會令我想下次再光臨😊

泰式無骨海南雞飯
香茅厚切豬扒摻摻喇沙
馬拉盞炒通菜
2021-11-29
泰式無骨海南雞飯
香茅厚切豬扒摻摻喇沙
馬拉盞炒通菜
2021-11-29 79 瀏覽
今日係銅鑼灣行街 見到呢間下午茶好似唔錯 就同友人坐低抖抖 估唔到又幾高質🤪普通茶餐廳嘅擺設 牆壁上有唔同嘢食嘅壁畫 令整體感覺唔會太茶餐廳feel 下午茶選擇多 而且價錢唔算太貴包埋嘢飲🤪🤪重點係份量絕對唔止下午茶 可以當lunch或者dinner都絕對夠飽😌😌招牌無骨海南雞摻摻喇沙賣相唔錯😍 海南雞嫩滑 係雞腿位 有兩款醬汁 點唔點都好食👍🏻喇沙味道濃郁 配埋米粉同油麵都掛汁 份量多 仲有啲豆卜同🥚👍🏻泰式青咖喱配白飯(雞扒)裝咖喱嘅器皿好得意😆而且咖哩熱辣辣😚 都幾辣下 咖喱入面嘅配料豐富 雞扒煎香放係入面 肉質唔會好老 好送飯😆無骨酸辣鳳爪沙律酸酸辣辣地好開胃🥳🥳份量OK 唔係果種得幾舊鳳爪加好多配菜充數🤪🤪芭堤雅炭燒豬頸肉呢個真係幾驚喜👍🏻 雖然薄薄地但係燒得幾香 易咬開 唔會好韌 點埋個酸辣汁 都好正🥳馬拉手拉奶茶(凍)個staff好好會提醒我地 呢款飲品偏甜 叫我地可以叫少甜🤪果然個味道真係啱啱好👍🏻 之前未試過馬拉奶茶 不夠呢個味道好似泰式奶茶 而且好濃郁茶味👍🏻👍🏻而且口感絲滑斑斕椰汁冰斑斕味濃郁 多配料 叫左少甜 味道ok 不過都係奶茶正啲😆😆呢間餐廳真係幾sur

招牌無骨海南雞摻摻喇沙

泰式青咖喱配白飯(雞扒)

無骨酸辣鳳爪沙律

芭堤雅炭燒豬頸肉

馬拉手拉奶茶(凍)

斑斕椰汁冰

呢間餐廳真係幾surprise😊 一來價錢抵 二來味道唔差 三來果日個staff服務好好 好有禮貌 又會主動介紹啲食物👍🏻👍🏻欣賞🥳

2021-11-28 138 瀏覽
今日黎到係銅鑼灣行街,行到咁上下肚餓就見到附近有間馬來西亞泰國餐廳。見到水牌d野食幾吸引,就決定幫襯下😛餐廳都幾滿座,燈光夠光猛,而且佈置充滿特色,有座位亦闊落,坐得舒適!😄最驚喜係原來星期日都有下午茶menu,價錢平,份量亦唔會因此而細份左,仲免加一👍🏻👍🏻我地叫左兩個set,一份係喇沙,另一份係巴東牛肉。⭐️招牌無骨海南雞飯摻摻喇沙$66有豆卜、雞蛋,而粉麵係落左油麵同米粉,分量多,湯底濃郁,有淡淡椰香味,微辣,味道好正宗👍🏻😋。海南雞係無骨嘅,食落好滑好香。仲有兩種醬料可以點,唔錯唔錯!😛⭐️印尼娘惹巴東咖喱牛腩飯$68個盤好有東南亞特色,巴東牛腩好入味,味道濃郁,有香濃椰汁,食落少少甜,用黎撈飯一流😋⭐️芭堤雅炭燒豬頸肉$28豬頸肉燒到好香脆,同個醬汁好夾,而且跟餐只需加$28就食到,非常抵食🙈⭐️魔法梳打$8呢個飲品只係加$8就飲到,一開始係藍色,落左檸檬汁後變左紫色👀😳,難怪叫魔法梳打😂😂飲落酸酸地,仲有椰果粒,真心好正👍🏻👍🏻👍🏻⭐️凍鹹柑桔蜜$3鹹柑桔蜜味道都唔錯,柑桔味好香地址: 馬泰 (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道408號地舖

⭐️招牌無骨海南雞飯摻摻喇沙$66

⭐️印尼娘惹巴東咖喱牛腩飯$68

⭐️芭堤雅炭燒豬頸肉$28

⭐️魔法梳打$8

⭐️凍鹹柑桔蜜$3
鹹柑桔蜜味道都唔錯,柑桔味好香

地址: 馬泰 (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道408號地舖
  • 馬來無骨海南雞喇沙
2021-11-23 81 瀏覽
一睇個餐廳名就知呢間野係食馬來西亞同泰國野啦 五點幾經過見到仲有下午茶餐 就入去食返個early dinner啦🥰下午茶餐都算幾抵食 有個主食同飲品 主食基本上同正餐嘅份量無異 所以都真係幾飽㗎😹馬來雞絲喇沙 喇沙湯底有淡淡嘅椰汁味同微微嘅辣味 豆卜同滲滲都好吸湯 雞絲嘅肉質都唔錯 唔會一食落口就腍晒👻馬來咖喱牛腩飯 咖喱都幾重香料味 牛腩都食得出少少牛味 仲有啲薯仔做配料 咖喱汁都好多 足夠送晒成個飯🙊芭堤雅炭燒豬頸肉 炭燒味就冇乜㗎啦 不過豬頸肉都幾好咬口 食落口幾有油香😗馬泰香芒糯米飯 糯米飯夠黏 香芒都幾甜 配埋椰汁食都幾夾😻斑蘭椰汁冰 椰汁味好濃 不過略嫌有少少過甜🍹新鮮青檸梳打 味道幾清新 唔算太過甜🍋最後發現餐廳牆上有一幅泰國嘅相片 入面key咗呢間餐廳個名㗎 真係好有心思呀😂

馬泰香芒糯米飯 糯米飯夠黏 香芒都幾甜 配埋椰汁食都幾夾😻

斑蘭椰汁冰 椰汁味好濃 不過略嫌有少少過甜🍹

新鮮青檸梳打 味道幾清新 唔算太過甜🍋

下午茶
來了這間餐廳食下午茶,超超抵食.餐廳menu 以粉筆畫在黑板上,畫得精美吸引.餐廳職員不是香港人,但廣東話說得流利,而且態度非常親切☺️☺️很推薦下午時段到訪,主菜價錢不但便宜,更可以以平價加小食,飲品也包.叫了很多也只是$200😳😳份量又多又好食😋,真心強烈推介👍🏻👍🏻💠馬來無骨海南雞喇沙 🍜🐓$62Laksa w/Hainan Chicken (boneless)超大碗喇沙,份量超多.有雞蛋、豆卜,麵有油麵和米粉.味道超濃厚,湯汁完成浸入麵身,油麵軟身有如米線.海南雞大件,無骨食得方便,雞肉肉質嫩滑,入口香軟,有甜醬油和辣醬,超惹味😽💠秘製馬來肉骨茶配飯 🐖🥘$58Bah Kut Teh Soup w/ steamed rice初嘗肉骨茶,味道特別香濃, 有少少中藥味,但完全不會難食,反而好好味😋大碗足料多餡,有豬排骨、豆卜、冬菇、腐竹,配油炸鬼.豬排骨大件多肉,而且還有4-5條,肉質軟淋.配上油炸鬼,浸完肉骨茶食,湯汁吸收後,絕對好食😚💠芭堤雅炭燒豬頸肉 🐷+$28Charcoal Grilled Pork Neck豬頸肉切得有層次,美感爆發🤩香皮燒得焦香,浸沒有多餘脂肪,肉質爽口,

💠馬來無骨海南雞喇沙 🍜🐓$62

💠秘製馬來肉骨茶配飯 🐖🥘$58

💠芭堤雅炭燒豬頸肉 🐷+$28
Charcoal Grilled Pork Neck
豬頸肉切得有層次,美感爆發🤩香皮燒得焦香,浸沒有多餘脂肪,肉質爽口,沾上秘製醬汁,惹味香口.

💠泰式鮮蝦米紙卷 🦐🌯+$20
Fresh Shrimp in rice paper rolls
紙米卷大件多餡,蝦肉新鮮陣牙,入面包著幼滑米粉,淋上泰式酸汁,口感清爽.

💠古早娘惹班蘭蛋糕 🍰(加厚奶)$32
Traditional Nyonya Pandan Cake
蛋糕擺設也花了一番心思,蛋糕色澤奪目,青綠色的外型吸引視線🤩蛋糕鬆軟,加上一層厚厚的椰奶,美味可口.

🔹熱柑桔 ☕️
柑桔味超香,入口飲到陣陣柑桔味,止渴清油膩.

🔹熱茶蜜 ☕️
不會太甜,易入口.

2021-11-22 63 瀏覽
平時都係帶飯食,有日行過見到有好耐冇食過嘅喇沙就約左個係附近翻工嘅朋友收工去食,食完仲可以去thankful 行🥰首先當然叫左個海南雞喇沙,之前皇室堡有間勁好食,呢間都唔輸蝕bor!!啲雞勁滑,仲要冇骨,亦唔算太油太肥,不錯!喇沙湯底唔算太濃,但飲落冇味精,食得辣要撈佢個辣醬勁惹味!另一個主食叫左pad Thai感覺冇海南雞甘出色,味道偏甜,但唔會炒到一舊舊,所以都ok! 配既大蝦都爽甜大隻,冇死蝦味!小食要左咖咉醬多士,咖咉醬偏甜,但接受到,多士一定要熱食,凍左味道差好遠!

2021-11-21 209 瀏覽
約左朋友仔係銅鑼灣行街,行到攰想食泰國嘢,又想坐得舒舒服服,經過「馬泰」比門面外既食物圖吸引左入去試試。入到去岩岩好係下午茶時段14:00-18:00。我叫了一個下午茶套餐馬來無骨海南雞喇沙 $62。首先無骨海南雞既雞肉很嫩,肥瘦適中,配上特製燒汁和薑蓉,個人較喜歡薑蓉汁。至於喇沙麵則用了兩種麵,分別有米粉和油麵,兩種麵令整個口感多了幾種層次,而喇沙湯底味道濃郁。估唔到下午茶嘅份量都可以咁多。👍🏻👍🏻朋友叫了馬來咖哩牛腩配飯 $66,咖喱味道濃郁,帶有少少辣。牛腩炆得很淋,很入味。馬來咖央多士 (斑蘭味)$32,斑蘭味道很濃,而且麵包烤得很脆,不會烤得很濃。最後還叫了一份甜品,馬泰香芒糯米飯 +$28升級。同出邊食既有少少分別,把它製作成壽司。可能已經過了芒果的季節,所以不會很甜。飲品方面叫了一杯馬來特色手拉茶 +$8,果然冇令我失望,茶很滑,很香濃。朋友叫了一杯泰式檸檬茶 凍飲+$3,可能係泰式茶嘅關係,冇左一種苦澀味,反而有一種清爽嘅味道。餐廳內部有很多插畫和以前用嘅廚具擺設。

入到去岩岩好係下午茶時段14:00-18:00。

我叫了一個下午茶套餐馬來無骨海南雞喇沙 $62。
馬來無骨海南雞喇沙

首先無骨海南雞既雞肉很嫩,肥瘦適中,配上特製
燒汁和薑蓉,個人較喜歡薑蓉汁。
海南雞

馬來咖哩牛腩配飯

馬來咖央多士  斑蘭

馬泰香芒糯米飯

餐廳內部有很多插畫和以前用嘅廚具擺設。

馬來無骨海南雞喇沙
海南雞