一向都知道,黃埔附近有好多食肆,但因為交通唔係咁方便,以往好少過泥,但自從地鐵通左車,這陣子呢一排就成日過泥食好野,今晚就試左呢間香湘辣妹,由地鐵站B出口行過泥唔洗十分鐘就到,非常方便。本來以為湘菜(湖南菜)和四川菜嘅野係差唔多,都係得個辣字,但Menu入面原來都好多係唔辣嘅菜式,我見到個時都覺得幾意外,不過最以為嘅係,Meun入面嘅菜式係用周杰倫嘅歌泥命名。先泥一個手抓羊排,碎碎嘅紅椒同蔥粒灑係炸得香口嘅羊排上,淨係個賣相已經令人垂涎三尺,即刻忍唔住往嘴裏送,炸得香酥可口,加上小小麻辣,雖然我怕辣,但我都忍唔住食多左,話咁快已經比我地清理左。跟住嘅係一碟辣子雞。送上泥個時全碟都係紅色好似指天椒咁嘅辣椒,先夾左一件鷄粒試試,本來以為一定會好辣,但原來不係,食落去只有微微嘅辣味,而且香口非常,好惹味,就係因為太好味啦,稍嫌鷄件嘅分量較有啲少,食食下屋企人連辣椒都唔放過,用泥撈飯食!我地都點了依到嘅另一個招牌菜酸菜魚,熱騰騰咁送上枱,香味四溢,岩岩煮熟嘅鯇魚片同酸菜嘅結合,真係無懈可擊,鯇魚片肉質滑嫩,配上微咸嘅酸菜,又可以添多碗飯。酸辣味嘅菜式試過啦,之後再上嘅乾煱鹿茸菌都令我地喜出望外

酸辣味嘅菜式試過啦,之後再上嘅乾煱鹿茸菌都令我地喜出望外,煱燒嘅菇加上得宜嘅調味,清香可口。
另外我地都點了一碟有機菜心,綠油油嘅菜心,食得出的確係有機品種,清炒得泥都十分美味。
雖然已經吃到飽飽地,但我地都係忍不住咁點了一客香芋金絲酥,因為我地不嬲都對甜品有無限大嘅興趣,而且從未試過湖南甜品,呢款金絲酥真係不得了,個啲芋絲真係炸得好香脆,咬落去一絲絲嘅,裡面仲包著我最鍾意食嘅麥芽糖,我一個人已食左三件,實在係停唔到口。
2017-03-03 897 瀏覽
行遠少少去黃埔果邊食個靚lunch,同事想試下呢間裝修的好前衛的四川菜館,而且個名仲幾惹火: Spicy girl唔知老闆(spicy girl本人? ) ,係咪周杰倫的忠實fans呢?menu裏面的餸菜除了有本身的菜名,仲會有一個以周杰倫的歌曲名作菜名,現場仲會播下周杰倫的歌,雖然我唔係勁鍾意聽周杰倫的歌,但我幾欣賞呢個別出心裁的主題!經理姐姐幾好招呼,同我哋講可以放心叫多幾味送,因為湘菜的份量係不會太大碟,讓人可以細味品嚐的。呢個看上去咁可愛的包包原來有個幾有詩意的名- 銀絲巻 (甜甜的)看上去好似係好素的一個白饅頭,其實食落甜甜的,又蒸得夠熱,好鬆軟,在濃味的菜式之間嚐一個銀絲卷係不錯的中和。三鮮湯真係非一般的鮮啊,用了又鮮又嫩的豬肉煮成的鮮肉湯,加上雲耳同菜苗,看似簡單的食材,但出來的味道十分之鮮美,飲完一碗又一碗!手抓羊扒,對於我來講係一種好新的食法,平時唔係食西餐的羊架或者中菜的羊肉片,呢個手抓羊扒,完全唔覺得有羊騷味,而且好酥脆,係之前食羊未食過的質感。干鍋田雞,好耐冇食過田雞肉啦,呢味田雞的田雞肉好firm,又好香口,我哋叫咗少少辣,如果送酒一流!酸菜魚, 本來對酸菜呢

銀絲卷(甜甜的)
銀絲卷的closeup
三鮮湯(外婆)
手抓羊肉(千山萬水)
干鍋田雞(梯田)
干鍋田雞的close up
酸菜魚(好久不見)
酸菜魚, 本來對酸菜呢類型的醃制食物冇乜好感,但係食過酸菜魚發現酸菜的酸加上其他香料調味出來的味道再滲入鮮滑的魚肉之中,係一種好新奇的食法!辣之中仲有酸有魚鮮,而且吞食之後,嗰種麻辣仲會留在口腔一陣,真係令人上癮!
其實現場裝修有少少酒吧或者cafe的感覺,如果生日喺度包場搞party ,食湘菜,我覺得會好有新鮮感,睇吓未來有邊個好朋友生日,同佢搞個surprise湘菜party先!
2017-01-17
銀絲卷(甜甜的)
銀絲卷的closeup
三鮮湯(外婆)
手抓羊肉(千山萬水)
干鍋田雞(梯田)
干鍋田雞的close up
酸菜魚(好久不見)
  • 酸菜魚
  • 干鍋田雞
  • 三鮮湯
2017-03-03 127 瀏覽
有邊個唔鍾意辣妹👙香湘辣妹有唔少湘菜辣野,不過事實上辣妹欠奉啊😳科科-【手抓羊排】$148 冬天進補好啊😂都幾香啊,拎住食都幾爽㗎,不過外層略為乾身左啲😚而且只係少少辣都幾惹味,份量都唔少-【酸菜魚】$158 呢到啲份量都大,岩曬叫菜食飯😬魚質頗為滑嫩,但酸辣不足,唔算好入味😶對我呢啲嗜辣人士泥講爭啲啲-【蝦蒸蛋】$75 好滑喔,仲有新鮮蝦仔🍤無計啦有人唔食得辣要就下佢😶如果唔係其他抵啲
【酸菜魚】$158 呢到啲份量都大,岩曬叫菜食飯😬
【蝦蒸蛋】$75 好滑喔,仲有新鮮蝦仔🍤
無計啦有人唔食得辣要就下佢😶如果唔係其他抵啲
2017-03-02 120 瀏覽
成日經過都好想食,今次可以食啦終於!鍾意辣既你不可錯過,辣味夠勁,老闆娘又好人😆.......仲有15。蚊現金卷!真係低食!最喜歡食魚頭!好夠味道!仲有豬肚!正呀
2017-03-02 83 瀏覽
之前食Cafe Charms 已經發現有呢個湘菜館, 可惜大家一聽到湘菜就怕辣, 無人陪我試.今日同朋友經過睇睇餐牌, 見D 菜名幾搞笑就成功氹左佢陪我食!呢間餐廳位都唔算少, 有少少佈置.睇餐牌真係哂好多時間, 因為會好吸引你慢慢睇佢D 菜式名.全部菜名都係周杰倫既歌名, 無聊既我地會思考點解個味菜係個首歌~~搞到呢個晚上都幾歡樂~最後我地點左孜然寸骨, 香辣QQ蝦, 紅薯粉.香辣QQ蝦 - 說好的幸福呢怎麼了 你累了 我要吃QQ蝦~~呢碟個菜名我諗極都唔明, 希望有一日有人開估.呢碟簡單D黎講係重蒜蒸蝦~ 呢碟唔知點解有d媽媽煮既感覺.隻碟係異常地大, 又有少少似屋企既碟.入面有勁多粉絲, D 蝦Size已經開哂邊, 唔算好大隻, 但係肉都夠爽口~~都幾好味的, 不過味道偏咸, 鼓油輕手少少會更好~孜然寸骨 - 雙截棍因為係雙截棍, 所以都叫左2 Pair~~孜然粉都幾多, 上面有好多辣椒同葱粒~~幾惹味幾辣~蘿蔔紅薯粉 - 髮如雪呢碟叫髮如雪都明白, 因為D 紅薯粉係白色架~~~呢碟清清地, 用黎做主食真係唔錯, 而且佢幾大兜.紅薯粉都幾多~~感覺去左一間幾有趣既食店, 但如果D

呢間餐廳位都唔算少, 有少少佈置.
睇餐牌真係哂好多時間, 因為會好吸引你慢慢睇佢D 菜式名.

搞到呢個晚上都幾歡樂~

最後我地點左孜然寸骨, 香辣QQ蝦, 紅薯粉.

香辣QQ蝦 - 說好的幸福呢

怎麼了 你累了 我要吃QQ蝦~~

呢碟個菜名我諗極都唔明, 希望有一日有人開估.

呢碟簡單D黎講係重蒜蒸蝦~ 呢碟唔知點解有d媽媽煮既感覺.

隻碟係異常地大, 又有少少似屋企既碟.

都幾好味的, 不過味道偏咸, 鼓油輕手少少會更好~
孜然寸骨 - 雙截棍

因為係雙截棍, 所以都叫左2 Pair~~

孜然粉都幾多, 上面有好多辣椒同葱粒~~

幾惹味幾辣~
蘿蔔紅薯粉 - 髮如雪

呢碟叫髮如雪都明白, 因為D 紅薯粉係白色架~~~

呢碟清清地, 用黎做主食真係唔錯, 而且佢幾大兜.

紅薯粉都幾多~~
感覺去左一間幾有趣既食店, 但如果D店員係用歌名點菜就更好~~

而家點雙截棍, 侍應唔明我做乜, 有少少哂左個賣點同互動~~
2017-03-02 284 瀏覽
今日同一位愛食辣的朋友食湘菜,到紅磡呢間湖南私房菜。門面帶點新朝菜館,可能鋪名叫Spicy girl 有關。餐牌好多食物相,唔需要估,就點了有相的特別菜色,先叫涼拌配菜,激麻辣海帶絲,菜名叫斷了的弦,有心思的菜名爽口冰涼,有不同味覺享受。再叫了涼伴木耳,餐牌寫住黑色幽默,被個名吸引了而叫的,有黑醋調味,果然爽脆開胃。有連爐上的幹鍋田雞$128,熱辣辣,田雞超彈牙,有刺激的青椒辣椒,一路有爐熱住,香氣撲鼻,食落有啲搶喉添。再叫了湘菜必選手抓羊排$148,香料味濃,惹味,羊肉有質感,帶點脆口,用手一支支咁食,名乎其實手抓住食。。最後未飽叫埋個窩窩頭$48,用脆卜卜的菜蒲及微甜梅菜釀入飽內,唔會太咸。埋單二百幾蚊,有咁多碟菜色,價錢合理呀!
今日同一位愛食辣的朋友食湘菜,到紅磡呢間湖南私房菜。
門面帶點新朝菜館,可能鋪名叫Spicy girl 有關。
再叫了涼伴木耳,餐牌寫住黑色幽默,被個名吸引了而叫的
,有黑醋調味,果然爽脆開胃。
手抓羊排
窩窩頭
埋單二百幾蚊,有咁多碟菜色,價錢合理呀!
手抓羊排
窩窩頭
去左黃埔同朋友食late late lunch ,又肚餓又到三點,行到紅磡南道附近必嘉街,見到好幾間餐廳,選了呢間門面新潮店鋪既Spicy girl ,原來裡面係食湖南私房菜,好似置身內地中高端菜館般,本Menu 好特別成本Magazine 咁,裡面好多選擇,先叫了兩碟前菜,涼拌木耳,有啲酸醋,開胃爽脆,另一碟係海帶絲,超級辣,有啲麻辣口味,好刺激,愛辣人士不妨試試。主菜叫了干鍋田雞$128,用爐上,邊食邊煮熱,惹味,田雞肉彈牙,唔算太辣,愛辣者可食埋尖椒更滿足。用心擺設,連碗碟都有店名,仲叫了手抓羊扒$148,脆香蒜蓉辣椒粒,香料醃製的羊排,羊味濃。最後叫了窩窩頭$48,中間菜蒲梅菜,放入包芯,包好軟熟。最後每人二百幾蚊,連張單都好有心機菜名隔離仲有啲語句,好有心思。
本Menu 好特別成本Magazine 咁,裡面好多選擇,
涼拌黑木耳
干鍋田雞
用心擺設,連碗碟都有店名,
手抓羊扒
最後叫了窩窩頭$48,中間菜蒲梅菜,放入包芯,包好軟熟。
涼拌黑木耳
手抓羊扒
2017-02-27 55 瀏覽
今晚約左老友睇皇上皇后演唱會開show 前緊係搵餐好野食啦紅磡堅係越來越多野食了 辣野更加多見到有間粉紅招牌嘅餐廳 非常搶眼全場爆滿喎 睇黎應該幾好食餐廳啲餸菜都配有一個歌名我地㨂左千里之外 雙椒魚頭一邊酸菜一邊辣椒 非常惹味 岩晒食辣同唔食椒嘅朋友一齊食魚肉非常嫩滑 一啲都唔腥 非常鮮嫌食魚有啲齋 我地叫左個髮如雪煙煙靭靭嘅薯粉最後緊要要來一點肉 哇呢個孜然骨不得了香脆嘅外層再加上嫩滑彈牙 令人不禁一食再食 加埋少許椒粒 勁惹味
今晚約左老友睇皇上皇后演唱會
雙椒魚頭
紅薯粉
孜然寸骨
2017-02-26 69 瀏覽
同朋友食 Sat lunch, 好想食辣嘢搵咗呢間餐廳....spicy girl 即刻諗起碧咸嫂叫咗兩個前菜兩個主菜海帶絲 辣到阿媽都唔認得! 我鍾意食辣:::木耳都好食, 酸辣適中手抓羊, 我估係用孜然粉調味, 非常惹味最後就係我最鍾意嘅田雞煲,係幾好味嘅,不過份量太少囉……同埋好多油我哋兩個女仔食其實唔飽㗎…… 下次可能叫埋啲粉麵飯就會好啲……整體唔錯
同朋友食 Sat lunch, 好想食辣嘢
搵咗呢間餐廳....spicy girl
即刻諗起碧咸嫂

叫咗兩個前菜兩個主菜

辣到阿媽都唔認得! 我鍾意食辣:
木耳都好食, 酸辣適中
手抓羊, 我估係用孜然粉調味, 非常惹味

整體唔錯
2017-02-24 87 瀏覽
唔好辣既我,係咪會好奇點解我會走黎食辣?我自己本來都有d驚會食到臉都紅。不過聽講哩間店既老闆係周杰倫既粉絲!!我都好鐘意佢d歌嫁~最鐘意就係佢首稻香❤ 老闆仲用哂周董既歌黎就菜名!就因為佢咁所以就黎試試佢!雙截棍…(孜然寸骨) 豬仔骨燒得入味,香料十足,用手揸住咁咬就最正喇😋彩虹…(包菜水晶粉) 炒水晶粉原來比有湯更好食😍 炒得夠香夠辣,水晶粉條條分明,質感好似薯粉咁好煙韌!好久不見…(酸菜魚) Yeah終於到主角出場喇!我最期待既魚魚,放喺面層既魚質好滑,不過略有幼骨食得不太爽。下層係魚既另一個部位,冇上層既咁滑,不過勝在兩種魚都冇俾酸菜辣湯蓋過,同樣有魚鮮味😃

雙截棍
2017-02-10
雙截棍
2017-02-23 64 瀏覽
今日經朋友介紹去咗黃埔一間食辣餐廳食dinner😋😋入到餐廳個環境好似party room咁好舒服好乾淨,好年輕既感覺完全唔似食辣野👍🏼👍🏼三鮮湯 (外婆)服務員介紹我地要試下湯🍵🍵果然,湯如其名,非常鮮👍🏼分量啱啱夠四個人每人一碗豬仔飽 (園遊會)共五隻小豬包住豆沙蓉賣相可愛,而且豆沙唔會太甜👍🏼👍🏼金牌蒜香骨 (七里香)必食👍🏼👍🏼金脆既外皮,咬入去肉質仲好幼嫩,仲有肉汁總括黎講,裝飾環境服務都好好重點係食物質素非常好絕對值得推介👍🏼👍🏼😋😋
今日經朋友介紹去咗黃埔一間食辣餐廳食dinner😋😋

入到餐廳個環境好似party room咁
好舒服好乾淨,好年輕既感覺完全唔似食辣野👍🏼👍🏼
三鮮湯 (外婆)
服務員介紹我地要試下湯🍵🍵
果然,湯如其名,非常鮮👍🏼
分量啱啱夠四個人每人一碗
豬仔飽 (園遊會)
共五隻小豬包住豆沙蓉
賣相可愛,而且豆沙唔會太甜👍🏼👍🏼
金牌蒜香骨 (七里香)
必食👍🏼👍🏼
金脆既外皮,咬入去肉質仲好幼嫩,仲有肉汁
總括黎講,裝飾環境服務都好好
重點係食物質素非常好
絕對值得推介👍🏼👍🏼😋😋

2017-02-23 57 瀏覽
天氣忽冷忽熱又潮濕 最好約埋個朋友食辣野去下濕啦 黃埔區有間聽講兩個辣妹開嘅湘菜館 即係湖南菜 出名辣 一入去發覺佢地裝修竟然同我相像嘅完全不同 乾淨整潔 兼好文青風格 最鐘意他們的菜式都係周杰倫嘅歌名 佢d歌好聽嘛干鍋手撕包菜賣相平平無奇 不過上枱已聞到好香既炒辣椒同蒜香味,食落有小小辣不過同d菜夾到唔係死辣 三鮮湯味道清甜 有少少胡椒味 食慾即時提升 連湯渣都食得 無得輸金牌蒜香骨 是日推介睇起來好乾 但食落外脆內軟 肉汁無流失 鐵板魷魚絲好香椒味,唔會太鹹或者太辣不過魷魚嘅分量唔夠喉 豬仔包 點都要留肚一試 好得意既豬仔包食落有驚喜,入面係紅豆蓉不太甜 紅豆蓉分量啱啱好而且好鬆軟
佢d歌好聽嘛

干鍋手撕包菜
三鮮湯
味道清甜 有少少胡椒味 食慾即時提升 連湯渣都食得 無得輸
金牌蒜香骨 是日推介
睇起來好乾 但食落外脆內軟 肉汁無流失
鐵板魷魚絲
好香椒味,唔會太鹹或者太辣
不過魷魚嘅分量唔夠喉
豬仔包 點都要留肚一試

好得意既豬仔包
食落有驚喜,入面係紅豆蓉不太甜 紅豆蓉分量啱啱好而且好鬆軟
2017-02-22
2017-02-21 102 瀏覽
本人非常喜歡吃辣,今日約了一位同樣愛辣的朋友吃這間很有四川風味的餐廳。一進餐廳,就如其他食評所言,立即就聽到周杰倫的歌聲,看來老闆真的是杰倫fans😂價錢不算太貴,而且打開餐牌最吸引我這個粉絲痴的就是這個粉絲了(老闆連食物都以周杰倫的歌名命名)。落單了十多分鐘,第一首菜就到了。幹鍋有機花菜 $75很有獲氣,而且咸淡適中,而且這種菜在其他香港餐廳比較少見,值得一試。辣子雞 $108雞粒炸得非常香口,而且跟之前在其他餐廳食過的辣子雞比較,我覺得這個雞粒的分量算多(通常其他餐廳都配料多,但雞粒少得可憐)初嘗幾口時會覺得沒有什麼辣味,但辣味會愈食愈出,漸漸感受到那種麻辣的刺激感。酸菜魚 $158一看到這個湯就眼前一亮,最喜歡酸酸辣辣的食物。首先魚肉非常嫩滑,而且比我想像中少骨,死o靚妹最怕挑魚骨魚肉配著酸菜吃十分美味,而且湯都很濃味,令人上癮般不停不停喝,即使湯內太多油都忍不住不停喝。我最期待的粉絲終於出場。其實$158來說份量不算很多,蝦都只有十隻左右,而且是細蝦。不過!真的是香氣逼人!一上菜已經被它的香味迷惑。粉絲當然是非常索味!而且蝦非常爽口!只是有點油膩。不過食得就不要怕肥了一邊聽著友

幹鍋有機花菜 $75

辣子雞 $108

酸菜魚 $158

一邊聽著友人話怕肥但一邊看著她手都沒有停下來,不停夾粉絲。就證明這道菜真的很美味。哈哈
其實真的很油,從這張相片中就想像到自己食了多少油落肚😂不過我們能把它通通清底,就證明味道真的很惹味
2017-02-21
2017-02-21 133 瀏覽
住係紅磡反而好少留係紅磡尋找好野食呢間Spicy Girl由開鋪已經吸引了我想來的食慾 朋友終於在百忙中抽空陪我來品嚐meun中已有介紹此店來源劉漢軍Liu Hanjun Spicy girl香湘辣妹湘菜行政總厨技術總監Spicy Girl Chief Cook每個位置都好寬敞 坐得舒適菜名也比較特別 用了台灣巨星周杰倫的歌名千裏之外 童年水庫雙椒魚頭 $192一半指天椒一半黃椒蒸 比想像中的魚頭更大 非常多肉 肉質鮮嫩指天椒那邊較為鮮甜 指天椒的香味黃椒那邊比較辣 同油比較多 另外可以加錢配凍麵底 用來點魚汁食 但分開了不入味 要浸一回才吃 麵質淋淋的黑色幽默 涼拌木耳 $35小食較為細碟 需要自行搞拌 沒有搞拌上面就沒有味道了 拌完後 非常入味 蒜味加辣味配搭得好 也很辣跨時代 極品扣肉 $95切得薄薄的 入口即溶 半肥均勻 有很多梅菜作底 配飯最正 但圖中是大大塊的肉 出到來是薄薄的肉 時光機 辣子雞 $108只用花生不用腰果 無骨雞肉 夠灑入味 看似好多辣椒 原來不太辣忍者 窩窩頭 $48很特別用麥包加上咸食 夾在一起 味道特別 看meun時以為是炸曼頭 原來係蒸的 正常食很
住係紅磡反而好少留係紅磡尋找好野食

拌完後 非常入味 蒜味加辣味配搭得好 也很辣
跨時代 極品扣肉 $95
時光機 辣子雞 $108
忍者 窩窩頭 $48
很特別用麥包加上咸食 夾在一起 味道特別 看meun時以為是炸曼頭 原來係蒸的 正常食很多川菜後比較油膩 但最後食呢款包可以消除油膩感 感覺呢餐健康左
下次有機會一定叫多啲朋友一齊來

有個特別之處 可以用wetchat點單 拎外賣 送外賣 堂食
可以一坐下就有得食
2017-02-20 86 瀏覽
一向都知黃埔多野食,不過以前冇地鐵所以都冇幾何會去,但宜家有左黃埔站就方便好多喇,所以今日都約左係附近番工既朋友黎黃埔食飯。因為大家都鍾意食辣,所以我地就黎左呢到試下川菜,不過但得一提既係呢到既裝潢都幾似Cafe,而且餐牌上既菜名都以周董既歌名命名,我諗呢到既老闆都幾潮!說好的幸福呢 香辣QQ蝦 $158呢個香辣QQ蝦其實係蒜香蝦黎所以都唔太辣,蝦雖然唔係好大隻但都幾爽,不過最好味都係底下既粉絲索晒濃濃既香蒜汁,真係好正!好久不見 酸菜魚 $158酸菜魚既魚片真係好滑同埋好鮮,不過就比較多骨食既時候要小心,另外個湯酸酸地少少辣,我地都好鍾意飲,不過有略嫌油左少少。時燒機 辣子雞 $108食川菜點少得辣子雞,不過唔好睇佢鋪滿辣椒,但可能為左配合香港人口味辣子雞其實唔係真係咁辣,另外辣子雞比較切得細粒,所以炸得好透好香脆,同埋一啲都唔油。菊花臺 幹鍋有機花菜 $75呢個菜真係好有鑊氣,而且花菜面有好香椒鹽味,所以好香口,唔鍾意食清淡菜既朋友應該會好鍾意。Overall黎講,呢到既川菜都好有鑊氣同埋唔算太辣,所以都好岩香港人口味 。
一向都知黃埔多野食,

不過以前冇地鐵所以都冇幾何會去,

但宜家有左黃埔站就方便好多喇,

所以今日都約左係附近番工既朋友黎黃埔食飯。

因為大家都鍾意食辣,所以我地就黎左呢到試下川菜,

不過但得一提既係呢到既裝潢都幾似Cafe,

而且餐牌上既菜名都以周董既歌名命名,

我諗呢到既老闆都幾潮!
說好的幸福呢 香辣QQ蝦 $158

呢個香辣QQ蝦其實係蒜香蝦黎所以都唔太辣,

蝦雖然唔係好大隻但都幾爽,

不過最好味都係底下既粉絲索晒濃濃既香蒜汁,真係好正!
說好的幸福呢 香辣QQ蝦
好久不見 酸菜魚 $158

酸菜魚既魚片真係好滑同埋好鮮,

不過就比較多骨食既時候要小心,

另外個湯酸酸地少少辣,我地都好鍾意飲,

不過有略嫌油左少少。
好久不見 酸菜魚
時燒機 辣子雞 $108

食川菜點少得辣子雞,

不過唔好睇佢鋪滿辣椒,

但可能為左配合香港人口味辣子雞其實唔係真係咁辣,

時燒機 辣子雞
菊花臺 幹鍋有機花菜 $75

呢個菜真係好有鑊氣,而且花菜面有好香椒鹽味,

所以好香口,唔鍾意食清淡菜既朋友應該會好鍾意。
菊花臺 幹鍋有機花菜
2017-02-20