其實我係第二次嚟。因為感覺比第一次更差, 所以好想反映一下。一間聲稱「無服務」的自助式cafe, 既然可以俾客訂位, 咁去到自然係報到先。但店員係唔會同你對booking, 只係叫你自己搵位,分分鐘無枱就係你嘅事。我唔明「訂位」意義何在。因為訂位呢個問題, 我朋友出去向店員了解。店員一臉呆咗唔識答, 望住另一個店員, 第2位店員又係呆咗再望第3位店員。店員話訂咗位嘅客人, 原來佢哋會擺個「留座」牌喺枱上。但自由出入下唔排除一d無訂位walk-in嘅客人會無視個「留座」牌照坐低。因為店員唔會同你對booking。店員回應我朋友期間, 好似覺得我哋唔知咩係self service咁歧視我朋友。最後店員更一而再, 再而三咁強調佢哋係「無服務」。「無服務」就係咁樣嘅態度對客人? 我哋知道咩叫self service, 不滿嘅係店員嘅「態度」。喺openrice訂位落單滿$350有心太軟送, 咁落單時就提了店員我哋係openrice訂位嘅, 估唔到個心太軟係同正餐一齊上, 真係多謝晒呀👍🏻👍🏻👍🏻 未食正餐就食甜品先~ 而由始至終都無show過任何訂位證明嘅情況下, 店員都照送俾我哋, 即係店員

喺openrice訂位落單滿$350有心太軟送, 咁落單時就提了店員我哋係openrice訂位嘅, 估唔到個心太軟係同正餐一齊上, 真係多謝晒呀👍🏻👍🏻👍🏻 未食正餐就食甜品先~ 而由始至終都無show過任何訂位證明嘅情況下, 店員都照送俾我哋, 即係店員同客人係講個「信」字, 又或者其實訂唔訂位都有得送啦。

我朋友叫咗個素全日早餐, 落單時店員有講明要等, 等本身係無問題嘅, 但冇諗過一等就個幾鐘。等到我哋其他人食完, 佢個餐都未出。出去問店員, 只係同我朋友講「你要等㗎喎」而且態度不屑。最後我哋坐到要走時, 想話取消個餐, 店員先話就整好, 要唔要pack外賣咁樣。但朋友拎住個外賣紙盒上手時, 個紙盒係唔熱的。即係一係個紙盒隔熱好勁, 一係就整好咗好耐, 但就係特登唔出俾我朋友。順帶一提, 我叫咗杯latte都係唔熱嘅。

既然店員強調佢地無「服務」, 咁我就唔同你講「服務」。對人的基本「態度」可以有喇卦? 問咩都唔知, 無諗住幫客人解決問題。一副問多句都嫌你煩的「態度」回應, 好似答多你一句都俾多咗「服務」你咁樣。真係長知識了。

其實食物質素係ok嘅, 但店員的「態度」真係不敢恭維。呢樣係好可惜。唯一可取之處係呢度係一個可以同朋友去傾吓偈relax吓嘅地方, 係現今少數無時間限制的cafe。(雖然我記得第一次去時, 店員話係有時間限制。但最後佢都唔會趕你走。)

以上係作為一個普通客人發表嘅意見。
後來睇過吓佢哋請人嗰d post, 總算明白點解店員態度咁樣。請繼續秉承你們的「無服務」精神吧😊😊😊 相信佛系客人一定會明白你哋嘅宗旨!
2018-07-07
90 分鐘 (堂食)
2018-07-08 91 瀏覽
响號機失靈,由得食物放在出餐處不理,食客人白等!客人查問下,竟然愛理不理, 服務態度差,客人知道要自己取食物,問題是他們的設備不妥善。還有蒼蠅飛來飛去!食物選擇太少。
食物選擇太少。
2018-07-07
20 分鐘 (堂食)
2018-07-07 111 瀏覽
本身見到postcard做主題好似幾吸引咁... 仲見到openrice訂座有心太軟送就同朋友試下啦去到見到同想像中有出入 原來係自助形式既 但環境都好似唔錯咁就坐低啦 同店員講話openrice訂左位 佢一句就話你自己搵位得架喇自助架 我同朋友講 下 咁點解要訂位呀 店員聽到又話 等我地full左既時候咪可以幫你搵位囉 ... Ok fine... 無所謂啦 照自己搵位坐啦 反正平日既8點都仲有好多位可以揀.. 睇menu其實選擇唔多 唔係有好多野可以揀揀左薄餅 order既時候同我講薄餅賣晒 再㨂青口意粉 青口又賣晒 好啦再揀左另外兩款意粉之後 㨂沙律揀左蜜桃巴拿馬火腿沙律 又話無蜜桃!! 店員都好似有dd唔好意思咁話可以幫我轉做火龍果... 其實你有咁大個顯示器做餐牌都可以標示下有d咩係售罄丫... 最後order左超過$350咁就要埋訂座送既個個心太軟啦 店員又「呀」一聲 我即刻話唔係連心太軟都賣晒呀 店員話唔係 我先安心啦 食物質素都可以既 都幾好食既到拎甜品既時候發現 e點解個心太軟同平時個樣有d唔同既 我問店員係咩黎啦 佢話無晒心太軟轉左蘋果批 我話下我落單既時候無人話無
我同朋友講 下 咁點解要訂位呀
睇menu其實選擇唔多 唔係有好多野可以揀
揀左薄餅 order既時候同我講薄餅賣晒
再㨂青口意粉 青口又賣晒
好啦再揀左另外兩款意粉之後
其實你有咁大個顯示器做餐牌都可以標示下有d咩係售罄丫...
最後order左超過$350咁就要埋訂座送既個個心太軟啦
食物質素都可以既 都幾好食既
佢話無晒心太軟轉左蘋果批
我話下我落單既時候無人話無架喎 店員仲要答拎餐既時候講左..
我拎到番位問朋友拎餐有無聽到 朋友話無......
order親咩都無既時候 其實我都只能怪自己黑仔..

本身食完見食物質素ok都好食既就算啦 都無諗住會寫食評架喇
點知我星期三食完 佢過左兩日星期五晚先同我係openrice到取消我既訂座!! 仲要原因係餐廳滿座!
我見到即刻火都黎埋... openrice既訂座儲分都無埋... 真係貫徹始終既唔需要訂位....

2018-07-04 95 瀏覽
今日奇怪地工作狂老公叫我收工約我食晚飯我開心左一陣,然後發現美國假期ChurrrAnyway, 都好開心立即上網search下老公公司附近有咩好嘢食,俾我搵到呢間個名好搞笑嘅Cafe呢間Cafe前身唔係食肆,唔知點解可以轉咗做餐廳生意嘅,不過環境非常舒服,可能地方夠大而且佢好似台灣式咁,又有Postcard卡寄賣講番啲食物,賣相係唔錯嘅👍🏻我哋嗌咗一個沙律加包,另外一個蒜香意粉再加一杯蘋果芒果沙冰老實講個蒜香意粉冇乜味道,老公落咗好多滴辣椒仔先至OK,而且見到有好多油😅不過個蒜香味係重嘅👍🏻沙律啲菜感覺都好新鮮但係個汁出事老公話沙律唔應該個汁係甜嘅我㗳真啲疑似藍梅汁,都OK嘅但個包就麻麻,啲餡太少個包太厚,對比太強烈😅😅同埋我哋想嗌薄餅可惜賣晒總括嚟講一大班人聚餐一流for自律嘅人因為自助形式, 要自己攞餐食完要自己收餐
今日奇怪地工作狂老公叫我收工約我食晚飯
我開心左一陣,然後發現美國假期Churrr
講番啲食物,賣相係唔錯嘅👍🏻
我哋嗌咗一個沙律加包,另外一個蒜香意粉再加一杯蘋果芒果沙冰
不過個蒜香味係重嘅👍🏻
沙律啲菜感覺都好新鮮但係個汁出事
老公話沙律唔應該個汁係甜嘅
我㗳真啲疑似藍梅汁,都OK嘅
但個包就麻麻,啲餡太少個包太厚,對比太強烈😅😅
同埋我哋想嗌薄餅可惜賣晒
2018-07-04
2018-07-04 72 瀏覽
朋友帶我來這食店,她說這裡別有天堂,我很好奇尖沙咀區會有這樣的地方嗎?一到步就明白一切,這裡裝修不算很靚,反而有一份寫意感,木系裝修很舒服,我沿路見到客人坐在不同角落做著不同事情,傾計、打機、溫書,各適其適,很有家庭feel,而且沒有阿媽管住,後生仔女應該很自由自在。這裡還有個明信片閣,擺放著不同設計的明信片,旁邊有個郵筒方便投遞,我相信是店主幫忙每天拿去郵局吧,因為郵差不會自動上來收信吧,不過還是很有特色的。 拿鐵咖啡 $38 奶和啡的比例不錯,期待的拉花有層薄薄的奶泡,奶中和了咖啡的苦而帶出淡淡的甜,一呷一呷,享受其中。 煙三文魚火箭菜沙律 $68 新鮮沙律菜配上車厘茄很多汁惹味,煙三文魚也很鮮甜,吃後整個人也感覺精神了。 水牛芝士巴拿馬火腿蕃茄醬薄餅 $128 濃郁配料及醬料非常吸引,份量夠八件,人多分享啱晒,薄餅鋪滿了芝士、火腿及其他材料夠晒惹味豐富,味道不錯,比起其他薄餅店有著個人特色。 百利甜酒阿法奇朵 $48 咖啡與雪糕簡單的融合,加上了甜酒增加獨特風味,我尤其愛那漫漫滲出的咖啡濃香,是道不錯的甜品,尤其夏天吃雪糕特別開心。 這裡的優點是沒人叫你食完要急急腳走,可以和三五

拿鐵咖啡 $38

煙三文魚火箭菜沙律 $68

水牛芝士巴拿馬火腿蕃茄醬薄餅 $128

百利甜酒阿法奇朵 $48

這裡的優點是沒人叫你食完要急急腳走,可以和三五知己慢慢食住享受,尤其放假無事做可以上來飲杯嘢享受生活。
2018-07-04 3460 瀏覽
☘假期和朋友到尖沙咀逛逛購物,這區是旺市閙區人頭湧湧,找食店不難,但要找個舒適無驅無束而又經濟實惠的食店卻是一個難題,而位於尖沙咀近尖東位置的首都廣場卻有間「香港郵意」主打閒情茶座風格,是朋友介紹相信不錯吧,我們一去到商場,發現原來是一間小型商場,各商戶店鋪面積不是很大,也較冷清。相反,「香港郵意」面積大,內裡環境與外間是天淵之別,這裡不像其他餐廳有侍應守在門口接待,我們可以自由選擇坐在那裏也可,現場有榻榻米的也有一般座椅的, 我們就選了後者而坐。 ☘現場其中一閣擺放了很多明信片,款式精美不老土,大部分明信片只賣 $5,可同時郵寄,我醒起了有位朋友就快生日,所以便興起買了張明信片寫上祝福語並順道寄給朋友,這種情懷與現時用手機傳送祝福語的方式很不同,感覺十分新鮮有趣。 ☘食物方面,提供了意粉、沙律、Pizza、飲品、甜品等選擇,我便和朋友點了好幾樣食物: 🥢龍蝦肉鮮茄醬意粉 $98 意粉炒出來的時候香氣飄飄,濃郁鮮茄醬包著了每一條意粉令味蕾很有滿足感,龍蝦已起肉並拆成一顆顆肉粒很爽口,鮮甜美味,不錯! 🍴蜜桃巴拿馬煙肉水牛芝士沙律 $88 沙律最重要是新鮮,看見一串車厘茄已讓人心花怒放,

🥢龍蝦肉鮮茄醬意粉 $98

🍴蜜桃巴拿馬煙肉水牛芝士沙律 $88
沙律最重要是新鮮,看見一串車厘茄已讓人心花怒放,沙律菜及蜜桃也很多汁清甜,主角巴拿馬煙肉微微咸香絕對與沙律很夾,加上灑滿的芝士充滿了誘惑感,一吃滿足。

🍹你啊你啊 $48
原來是新鮮榨的蘋果和雪梨汁,不會有太濃的果甜,反而感覺清新滋味,是咖啡之外另一值得選擇的飲品。

🍧朱古力心太軟配雲呢拿雪糕 $58
是標準規格的甜品,朱古力味不會過濃,甜度啱我心水,口感亦不錯。

除了食物外,我和朋友最欣賞「香港郵意」的三個“不”:

☕不驅束-自由選坐,自由活動,想點就點。

☕不限時-坐到打佯都仲得,當然都要至少幫襯杯飲品吧。

☕不打擾-只要唔騷擾到人,基本上無人理你。

比起其他咖啡店,這裡更適合我和朋友吹水的地方,是個輕輕鬆鬆的聚腳點,所以下次會約上來聚聚呢。
2018-06-30
  • 龍蝦肉鮮茄醬意粉
2018-07-04 85 瀏覽
同朋友系尖沙咀行街,系商場經過依間餐廳。依間餐廳幾特別,系開放式既,唔似平時d 餐廳,依間系無門無窗,無同其他舖頭隔開。餐廳空間好大又多位,燈光夠光猛,靜而舒適,好適合約三五知己黎依道嘆世界或者約人黎傾野。佈置確實充滿郵意,有英式信箱,postcard 同自創小手作賣,亦有個黑板,好文青!!!個人認為postcard 幾抵,系由香港郵意製作既,設計唔錯,只賣$5一張! 欣賞完環境到野食,依道叫野食似food court 既模式,系先要自己攞menu,揀完就系counter 點餐同時埋單,有餐時要自己出去拎,食完要自律收拾餐具,做埋分類。我地分別叫左個墨魚汁青口意粉同煙三文魚意粉,用紙盒裝住,墨魚汁白酒青口意粉好在有多青口,味道就白酒稍為過濃左d。煙三文魚意粉較好味,有少少乾,但香香既洋蔥味,整體唔錯。至於甜品,我地叫左雪糕+心太軟,可以話系依餐既主角,心太軟夠熱,朱古力味濃,雪糕系好好既搭配。
2018-07-01 129 瀏覽
小女生今天想到科學館,去玩之前當然要找地方吃個午餐。早前同事介紹我們去香港郵意人,今天就順路前往。香港郵意是一間自助形式的餐廳,自己找坐位,自行到收銀處點餐及領取食物,餐後也得要自行回收餐盤。餐廳的裝修頗具特色,很適合在這裡看看書或與朋友相聚傾談 。選好食物後,就到收銀處點餐。我點了牛油果香草包乳酪沙律$68。意大利包烘得脆脆,內裡有牛油果,蕃茄,芝士和生菜,配搭清新又健康。沙律菜都幾新鮮,入口爽脆,加入的沙律醋,酸酸甜甜,很開胃。小女生點了黑松露野菌意粉$68。意黑松露的份量也不少,毫不吝嗇。意粉軟硬適中,醬汁不用太杰,入口有陣陣的松露的香味,但不會太濃,容易入口。原來餐廳使用10%黑松露醬,如果喜歡的話,還可以在這裏買樽松露回家慢慢吃。總括來說,餐廳位置方便,地方也吧!十分寬趟,也沒有入座時限,最合適來吃一頓悠閑的午餐!!
餐廳的裝修頗具特色,很適合在這裡看看書或與朋友相聚傾談 。

選好食物後,就到收銀處點餐。
我點了牛油果香草包乳酪沙律$68。

沙律菜都幾新鮮,入口爽脆,加入的沙律醋,酸酸甜甜,很開胃。

2018-07-01 84 瀏覽
估唔到尖沙咀既一個比較無人氣既商場會有一個差開放既空間樣樣都比較自助式去到有d 人坐係地台既枱有d 人係度用電腦 等等好自由既感覺至於野食 都係西式有pasta , salad, all day breakfast 等等 野飲就有果汁 yogurt 沙冰 1.龍蝦 意粉好味 龍蝦肉好多炒得好味 2. all day breakfast 素食麻麻地3. 沙冰伊甸園 -apple mango yogurt smoothie曖昧- strawberry blueberry yogurt smoothie唔太好飲 無咩味 可能真係鮮果 咩糖都無不過值得推介係尖沙咀行到攰想休息hea 下係好既選擇
估唔到尖沙咀既一個比較無人氣既商場會有一個差開放既空間

唔太好飲 無咩味 可能真係鮮果 咩糖都無

不過值得推介係
尖沙咀行到攰想休息hea 下係好既選擇

2018-06-29 98 瀏覽
Cafe在商場2樓,屬於開放式既Cafe, 都幾特別全自助式餐廳,自己去收銀落order, 自己拎餐,自己收拾,都幾好,可以教育一下食客有手尾👍🏻由於店係自助式,所以亦好自由,無人理你,無人不停收你碟趕你走。 地上有好多書借比大家睇,如果一個人黎想靜靜地睇下書都幾好嫁野食品質整體都好食,大份,價錢都唔算貴,我同朋友叫左2杯飲品,一份沙律, All Day加甜品都唔駛$300 (無加一)應該以後都會變成我的飯堂
Cafe在商場2樓,屬於開放式既Cafe, 都幾特別

應該以後都會變成我的飯堂
Latte
2018-06-28
慶祝紀念
生日
Latte
  • 全日早餐
早已聽聞過香港郵意📩以Postcard同郵局為主題既一間Cafe☕Cafe其實係置身於首都廣場2樓既一個Corner成個area都好Open...唔似係一間店入面確係幾特別~加上而家做緊期間限定既美少女戰士展覽 有一”辣”櫥窗都係放滿美少女+飛天少女豬事丁既精品勾起好多童年回憶!❤呢度採取自助式放任制度😂由搵位取餐同收餐盤都係自己黎~員工真係唔會特別serve你...當然你有問題係可以問佢地啦不過正如傳說中既員工傳聞一樣 佢地果然係幾cool😂野食方面主要都係pasta, all day breakfast同pizza!野飲就多d選擇喇🍹而且d名都幾得意! 好似”若如初見”, ”小確幸”同”綠野仙蹤”咁我地3個人share 2個意粉同1份egg benedict!去counter落左單之後 都等左大約20-30分鐘... 呢個時候最岩就係周圍參觀下啦!!呢度有一個corner係專賣店家設計既postcard呢✉💌📩而且D款真心幾靚同令人有共鳴!! 仲可以即刻係度寄埋架~令人很有共鳴<<好似呢幾款咁😙最後買左地道港式美食系列🥢真心覺得不錯~ 而且$5/張 好合理的價錢!👍
Cafe其實係置身於首都廣場2樓既一個Corner
成個area都好Open...唔似係一間店入面
確係幾特別~
勾起好多童年回憶!
呢度採取自助式放任制度😂由搵位取餐同收餐盤都係自己黎~
不過正如傳說中既員工傳聞一樣 佢地果然係幾cool😂
野飲就多d選擇喇🍹

令人很有共鳴<<好似呢幾款咁😙
明信片
最後買左地道港式美食系列🥢真心覺得不錯~ 而且$5/張 好合理的價錢!👍🏻
行完之後再等左陣... Food pager終於響起... 就可以出返去counter拎野食啦!!
龍蝦肉蕃茄醬意粉
龍蝦肉蕃茄醬意粉 HKD$98
覺得係幾唔錯的一款, 意粉軟硬度係中等偏硬身, 個人幾鐘意
加上呢一款意粉醬汁比較多, 蕃茄醬微微酸, 幾開胃!
黑松露汁雜菌意粉
黑松露汁雜菌意粉 HKD$68
相對起黎呢一款就比較普通... 松露味可以再突出D
不過雜菌既份量都幾多呢~~
Egg Benedict
Egg Benedict
個人很喜愛的Egg Benedict HKD$98
中間夾既係Parma Hams! 咸香味幾突出, 而荷蘭醬份量同蛋既配合比例都幾適中
egg benedict整體不錯, 不過旁邊既沙律我地幾個都唔係太岩食
可能係佢既醬汁唔係我地鐘意既口味
呢2杯既顏色賣相好相似 都係超靚既紫色💜
不過店員一次過比我地真係傻傻分不清😂好彩我地取餐既時候主動問店員邊杯打邊杯 咁就唔驚搞錯啦: )

飲品方面
如果 HKD$58 其實係藍梅+火龍果既Smoothie💙
不過陣藍梅味比火龍果味掩蓋了,, 其實都有少少預左既, 有藍梅味既飲品好容易就會係比搶味/^\"

曖昧 HKD$58 士多啤梨+藍梅的Smoothie🍓
呢杯係我揀既~ 係三杯之中最好飲個杯黎! <3
呢度既smoothie飲落其實都係比較raw既感覺.. 唔會太甜
幾岩注重健康既朋友仔黎飲!

你啊你啊 HKD$58 蘋果+梨汁🍎🍐
基本上都係比較飲到梨既味道多D...而且好明顯飲得出無額外加糖份,,, 所以唔係特別鮮甜, 但同時亦會比較健康

總結:: 呢度係係香港黎講有特色的一家CAFE
以Postcard為主題, 可以即時買同寫/寄postcard, 令人回想起旅行的美好: )
而食物方面可以花更多心思去調味, 飲品款式配搭幾新鮮但可能可以比客人揀選甜度更可以迎合唔同人既要求呢~~
2018-06-09
明信片
2018-06-26 128 瀏覽
久仰大名,只因看到某雜誌一篇鱔稿。佔地四千多尺,空間感十足,暫時離開充滿壓感的家,悲情斗室,無緣千尺豪宅,還好有四千尺共享空間Cafe,讓自己透透氣。黑板,木桌木椅,小忌廉的玩具,擺設,是小桃,我記起你的名字了; 還想起那些年的中學時光! 跟友人脫掉鞋子躺坐在塌塌上,吃著香草蒜油意粉,幽香的香草香蒜,啖啖混著清香橄欖油,意粉腍軟,沒有過濃稠汁醬,沒有大大塊扒,還完基本步,清新也可以很美味。All day breakfast ,有菇,雞肉腸,沙律菜,蕃茄,沙律菜和蕃挺新鮮,牛角包也是熱得讓人窩心,我想如果可以配一㸃千島汁,更美味,整體也好吃,吃英式早餐,讓我想念曾是英國殖民地的香港。 來了壺藍莓水果茶,多酸微甜,有淡淡的藍莓果味,夠份量,慢慢品嚐,好不寫意。那些本地味濃厚的明信片,深深吸引著我,我走到明信片的陳列架,看到很多地道香港美食的明信片,印有西多土,蝦餃,咖喱魚蛋,砵仔糕…我拿了雞蛋仔的明信片,打算寄給最疼愛我的人,在無手機不歡的年代,明信片讓喚起了我寄出心意的衝動,英式郵筒更令人懷念英國殖民地的香港。我和友人談天,邊嘆茶,時間觀念已拋諸腦後,融入文青人的悠然自得,透透氣真好。
2018-06-25 105 瀏覽
今晚嚟到一間位於尖東非常有特色嘅文青Cafe,環境舒服,選播的美、台歌曲亦好好聽,好適合客人坐低飲杯野食個甜品在鬧市中享受一下慢活嘅時光。如果·乳酪奶昔,用好多藍莓加乳酪打成,唔會太甜,味道好易入口而且好美味,仲好大杯,真係好飲!跟住嚟個前菜開開胃先,煙三文魚火箭菜沙律🥗,有好多連支嘅小蕃茄,咬落卜卜脆夠多茄汁,好fresh好健康!再嚟係主菜,揀左龍蝦肉蕃茄意粉,有一些龍蝦肉混合意粉,幾有口感,佢個鮮蕃茄一樣好好味,成個意粉感覺好新鮮,勁好食!最後嚟個甜品,楓糖果實磅蛋糕🍰,外脆內軟,即叫即製,甜度適中,不過可能因為太多客人,製作時間耐左少少,但都算幾值得等嘅!
,好適合客人坐低飲杯野食個甜品在鬧市中享受一下慢活嘅時光。

2018-06-10
宵夜
2018-06-21 120 瀏覽
香港郵意呢個名幾特別一於去睇下佢有咩食🤨兩個人最少叫一杯野飲叫左兩杯Smoothie 曖昧 ($58) 同 小確幸 ($48)我比較推薦飲小確幸 係士多啤梨同香蕉味奶味比較重 所以味道比較清淡至於煙三文魚白汁意粉 ($68)份量比較少 醬汁味道亦比較淡但煙三文魚嘅份量足夠 咸返啲應該好味啲P.S 本身叫咗個朱古力心太軟但由於店舖做緊甜品放題加上佢個通知器壞左 佢叫我再排過最後我地等左一個鐘都食唔到🤷🏻‍♀️________________________裝修環境:✨✨✨✨服務態度:✨✨食物質素:✨✨✨(5個✨為滿分)________________________唔信我嘅可以自己去試試😂
香港郵意呢個名幾特別
一於去睇下佢有咩食🤨
兩個人最少叫一杯野飲
我比較推薦飲小確幸 係士多啤梨同香蕉味
奶味比較重 所以味道比較清淡
至於煙三文魚白汁意粉 ($68)
份量比較少 醬汁味道亦比較淡
________________________
裝修環境:✨✨✨✨
服務態度:✨✨
食物質素:✨✨✨
(5個✨為滿分)
________________________
唔信我嘅可以自己去試試😂
煙三文魚白汁意粉
Smoothie
2018-06-20 103 瀏覽
約咗朋友傾暑假一齊去旅行嘅野,所以就特登上網揾咗呢間餐廳,打算一路食一路傾行程!餐廳以先到收銀處點餐,再自行取餐嘅形式運作。餐廳定期會有啲小市集舉行,食野之餘,又可以行下街,睇下野!除咗旅遊書,仲有唔少其他書類,可以比大家輕輕鬆鬆做文青,自由揀書。卡邦尼意粉份量比我想像中多,幾creamy,煙肉同洋蔥炒到好香口,意粉唔會over cook,唔會因為煮得太耐嘅變乾。全日早餐All day breakfast 同普通餐廳提供嘅差唔多,煙肉同香腸都煎得微脆,好香口;本菇調味濃郁,唔會好寡;雖然雞蛋唔係唔係我最喜歡嘅煎蛋,但呢度嘅滑蛋都好滑嫩,不錯;而牛角包就有少少微𤓓。熱朱古力食飽飽之後,就叫多杯熱朱古力,方便繼續悠悠閒閒咁plan行程,見到熱朱古力上嘅心形圖案,又令人會心一笑☺️

餐廳以先到收銀處點餐,再自行取餐嘅形式運作。

餐廳定期會有啲小市集舉行,食野之餘,又可以行下街,睇下野!

卡邦尼意粉

全日早餐