2018-04-25 30 瀏覽
係大圍油站附近,都係一些舊式傳統火鍋之類 嘅小店,估唔到近住轉角位有間型格嘅酒吧西餐廳!上星期經過呢間bar & restaurant 估唔到有些驚喜,menu都很豐富,而且是一些型格的西餐款式,我們點了頭盤、main course 每碟菜都很有個性……北海道帶子沙律帶子實在鮮甜,沙律菜新鮮。意大利式辣肉腸炒大蝦大蝦爽口彈牙,辣肉腸很入味。西班牙脆乳豬乳豬外皮鬆脆,中間只係少量嘅脂肪,不算太肥油膩 。班牙燒春雞春雞果然幼細嫩滑, 肉質香味緊緊鎖住!法式龍蝦湯入口龍蝦味十足,上枱香噴噴熱辣辣。值得一讚係廚師確有個人風格,每碟西餐擺碟都花了心思,正所謂色香味美,擺碟賣相是否吸引,確實喺西餐角度是十分重要!

北海道帶子沙律

帶子實在鮮甜,沙律菜新鮮。

意大利式辣肉腸炒大蝦

大蝦爽口彈牙,辣肉腸很入味。

西班牙脆乳豬

乳豬外皮鬆脆,中間只係少量嘅脂肪,不算太肥油膩 。

班牙燒春雞

春雞果然幼細嫩滑, 肉質香味緊緊鎖住

法式龍蝦湯

入口龍蝦味十足,上枱香噴噴熱辣辣。

2018-04-22 45 瀏覽
今日陪同家人來到這間叫風車的餐廳酒吧晚餐,這星期以來個兩間不同地區的餐廳酒吧,兩間餐廳酒吧都各具特色,但都是有同一個特點就係以直播足球及有洒精飲品為主。呢間酒吧有單叫及套餐形式可供選擇晚餐我們選了有Caesar 沙律、北海道帶子刺身配蜜桃沙沙、蕃茄蓉麵包配以薯仔餐湯,沙律新鮮味美,配合埋芝士碎味道提升不少,另外薯仔餐湯應該用攪拌機將薯仔打爛在煲湯,所以每一啖湯都有強濃郁的薯仔蓉味道主菜選了紐西蘭肉眼扒焦糖菠蘿另外仲有個法式燴羊膝兩款主菜賣相上枱視覺一流,唔知味道如何呢?切開兩碟不同肉類的進食後發覺羊膝下使用蘆筍同埋蕃茄、薯仔蓉伴碟,薯仔蓉跟薯仔餐湯一樣都係用新鮮薯仔搞爛製造而成肉眼扒我女兒說入口即溶配搭埋焦糖菠蘿都OK得喎!至於甜品有埋泡芙同埋cake,其實已經好飽了!勉強食埋個泡芙同埋半件cake已經over晒啦!餐後包埋杯飲品我叫你杯果茶,有些像台灣的果茶淡淡的茶香配以應該是水蜜桃的味道OK啦!總括而言這間餐廳所提供的食物有一定的水準,應該會再次光臨!唯一要彈的是廁所位置較為狹窄

主菜選了紐西蘭肉眼扒焦糖菠蘿另外仲有個法式燴羊膝
肉眼扒我女兒說入口即溶配搭埋焦糖菠蘿都OK得喎!

至於甜品有埋泡芙同埋cake,其實已經好飽了!
勉強食埋個泡芙同埋半件cake已經over晒啦!

2018-04-22 34 瀏覽
今天係星期天,family day,沙田大會堂陪仔女睇完管弦樂團表演, 再去沙田香港文化博物館逛逛, 行完之後覺得兩頭唔到岸,於是乎就決定行去大圍站坐火車出番九龍。 途中見這間餐廳酒吧播着利物浦的重播, 於是膽粗粗問我太坐不如醫完肚先再返屋企吧!她又ok!於是便推門入去呢間餐廳酒吧, bar內已經有兩枱客一而是食緊嘢另一台係飲緊酒打緊牙膠的外籍人士。看完menu 叫咗個龍蝦湯、薯仔湯,頭盤係煙三文魚 、有沙律竟然仲有蕃茄蓉麵包 ,主菜叫了波士頓龍蝦意大利粉、燒春雞,甜品仲有puff & choco cake,包埋餐飲沙律菜新鮮好味,咬落去有脆口感覺,自己不太喜歡紅菜頭龍蝦湯是價錢的 應該是15蚊 湯內香味龍澳 還有蝦肉 煙三文魚芝士卷賣相ok口感一流三文魚ok新鮮芝士焗波士頓龍蝦意大利粉 ,內會有露筍一齊炒,還有蘑菇洋蔥,味道ok龍蝦尺寸亦大隻都好味㗎!反觀燒春雞碟頭可以有進步空間 ,味道係ok嘅略為細隻啦!甜品其實都是應該多了出來,因為已吃得8,9成飽了……今日同家人响呢度吃晚餐 ,總體而言, 好在沒有白來一趟,味道賣相價錢都可接受範圍,也值得推介, 下次一定會再嚟!
ok!

沙律菜新鮮好味,咬落去有脆口感覺,自己不太喜歡紅菜頭
龍蝦湯是價錢的 應該是15蚊 湯內香味龍澳 還有蝦肉

煙三文魚芝士卷賣相ok口感一流三文魚ok新鮮

反觀燒春雞碟頭可以有進步空間 ,味道係ok嘅略為細隻啦!
甜品其實都是應該多了出來,因為已吃得8,9成飽了……

• 波士頓龍蝦意大利粉
2018-04-20 29 瀏覽
酒吧兼餐廳,估唔到食物同服務可以咁好,環境舒服,適合同知己聚會,服務都好快有禮。前菜有好多款,因為比較肚餓就揀左飽同既西班牙香腸同大蝦,香腸口感煙韌,味道小辣,咬落去會有油份同肉汁流出,不過唔會油膩,大蝦彈牙新鮮,好脆口。一上菜就有濃濃既牛柳香氣撲鼻而來,牛柳外層充滿香料同牛油既香味,切開就係粉嫩既牛肉,濃郁既牛味同香料係口中爆發,味道好有層次,非常豐富。醬汁係黑椒蒜蓉汁,係成個菜既靈頓,但黑椒唔會好似坊間個種嗆辣,發揮提升香味的作用,蒜蓉係好好既一個襯托,唔會搶走其他食物既味道,配上薯蓉又好好食,薯蓉細滑,配埋煙肉好好食。甜品都好有質素,係泡芙同朱古力慕絲蛋糕。泡芙好充料,入面係雲呢拿雪糕。朱古力慕絲蛋糕,有濃濃朱古力味,非常細滑,唔係死甜,好好食,荔枝果茶,好香濃果味, 少甜,飲完好舒服。

荔枝果茶,好香濃果味, 少甜,飲完好舒服。

2018-04-17 1055 瀏覽
前兩日收工同男朋友黎大圍搵嘢食,甘啱呢日有男朋友鍾意睇嘅球隊比賽,佢就話揀間有電視睇嘅餐廳食,咁我緊係揀有情調少少嫁啦! 行行吓經過呢間bar有兩部大電視,餐牌有幾吸引我,所以就入咗去啦男友全程望住個電視食野二人餐好似抵食啲,而自選套餐就多嘢揀啲。最後我揀咗自選套餐x2呢度嘅餐包係西班牙番茄包,脆口嘅麵包配上蕃茄,酸酸地幾開胃頭盤揀咗北海道帶子刺身配蜜桃莎莎,我將佢切開3份,配埋青瓜一齊食,口感又爽又滑。帶子好鮮甜而且味道突出,完全冇比醬汁蓋過另一款就揀咗煙三文魚忌廉芝士卷,芝士卷有一條cream cheese,一條少見的sunflower tomato,咸酸得黎帶點甜味,同煙三文魚幾夾至於餐湯我就試晒兩款龍蝦湯好濃郁,有蝦肉,味道偏重粟米忌廉湯有好多粟米蓉, 甜而不漏,冇忌廉帶來嘅油膩感主菜黎啦!西班牙脆皮乳豬配彩椒汁乳豬比想像中大塊同埋瘦,平時好鍾意食乳豬皆因佢層皮,但係又會好驚好多肥豬肉,而呢個係冇乜肥豬肉的佢個皮好脆口,滿足鐘意食乳豬嘅女生呀! 值得一提既係薯角炸得好脆!!法式燴羊膝呢個嘅配菜係薯蓉,薯蓉好綿滑,調味亦都啱啱好羊膝好稔,無乜羊膻味兩款主菜,我比較鐘意前者甜品係朱

男友全程望住個電視食野

呢度嘅餐包係西班牙番茄包,脆口嘅麵包配上蕃茄,酸酸地幾開胃

另一款就揀咗煙三文魚忌廉芝士卷,
至於餐湯我就試晒兩款
龍蝦湯好濃郁,有蝦肉
,味道偏重

粟米忌廉湯有好多粟米蓉, 甜而不漏,冇忌廉帶來嘅油膩感

主菜黎啦!

法式燴羊膝
呢個嘅配菜係薯蓉,薯蓉好綿滑,調味亦都啱啱好
羊膝好稔,無乜羊膻味

兩款主菜,我比較鐘意前者
甜品係朱古力mosse cake 同埋Vanilla ice cream puff,其實已經好飽了,以細細份甜品畫上句號 岩岩好。朱古力慕絲蛋糕有好香郁嘅朱古力味,慕絲同蛋糕一層夾一層,雙重口感;雲呢拿雪糕泡芙嘅雪糕係半溶狀態,又滑又夠凍!

成餐飯五百幾蚊,質素不錯!
2018-04-12 33 瀏覽
成日經過呢個餐廳酒吧,開左好耐都未食過,今日終於入去食。原來係一間西班牙菜既酒吧餐廳。環境好靚,裝修得好華麗,大圍少有既華麗酒吧餐廳。叫左個set dinner黎食。北海道帶子刺身配蜜桃莎莎。上菜超靚。而且帶子好新鮮,好好食。同埋青瓜一齊食,爽口清甜。蜜桃同帶子味道都夾。再黎個西班牙番茄包。呢個包烤得好脆,食左一啖,麵包有陣香味。好似食緊豬皮果陣香味,真係勁好味。第一次咁鍾意前菜既包,好特別。之後就係青豆蓉忌廉湯。濃濃既青豆味,湯底滑,飲得好順口。最期待既西班牙乳豬終於上菜。好大個乳豬。豬皮整得超級脆同埋夠熱同香。豬皮加埋豬肉一齊食,再加乳豬汁,味道真係好正。豬肉軟身,豬皮脆得黎中間有少少脂肪,乳豬汁令乳豬更加甜。呢個真係有驚喜,好少食西班牙乳豬食到咁好味。仲可以點辣醬,好惹味。薯角炸得脆,全部野食都整得好好。估唔到酒吧有咁既水準,真係好抵食。之後黎個朱古力慕絲同雲尼拉雪糕泡芙。甜品都唔會輸蝕,好啱我口味。最後飲個荔枝果茶結束今晚既浪漫晚餐。抵食同埋好食!下次再黎!
成日經過呢個餐廳酒吧,開左好耐都未食過,今日終於入去食。
叫左個set dinner黎食。

之後就係青豆蓉忌廉湯。濃濃既青豆味,湯底滑,飲得好順口。
呢個真係有驚喜,好少食西班牙乳豬食到咁好味。

Lunch 與同事去左食Burger,聽同事講風車嘅Burger唔錯,所以跟住佢地黎試下。我叫左Beef Burger with Blue Cheese,同事話lee個好好食,不過我覺得牛肉太實,唔夠Juicy,但個包好香口,加埋blue cheese一流跟餐水果茶都好好飲
跟餐水果茶都好好飲
2018-03-15 79 瀏覽
今日同朋友仔去大圍lunch~佢話想食burger,所以就去jor風車。佢好多飽款lunch set揀~仲有意粉、扒類,都係跟沙律or湯同飲品。想食好啲可以加錢變其他湯以及飲品我地兩個都嗌jor藍芝士漢堡成個course仲有薯角同沙律份量好足夠,不過我覺得舊牛肉好硬唔夠juicy,而且藍芝士好少芝士味唔濃郁。但個薯角好好食!超鍾意炸得好香~(100分)中午都坐得舒服,而且有大電視睇夜晚應該會幾正服務都唔錯~會再黎試下其他嘢食
今日同朋友仔去大圍lunch~
佢話想食burger,所以就去jor風車。

佢好多飽款lunch set揀~
仲有意粉、扒類,都係跟沙律or湯同飲品。

想食好啲可以加錢變其他湯以及飲品
我地兩個都嗌jor藍芝士漢堡

成個course仲有薯角同沙律
份量好足夠,不過我覺得舊牛肉好硬
唔夠juicy,而且藍芝士好少
芝士味唔濃郁。
但個薯角好好食!超鍾意
炸得好香~(100分)

中午都坐得舒服,而且有大電視睇
夜晚應該會幾正
服務都唔錯~會再黎試下其他嘢食
跟餐沙律
藍芝士漢堡
2018-03-15
2018-02-07 1534 瀏覽
仲有唔夠半個月就新年啦!預早同姊妹出嚟食團年飯,因為嚟緊佢要去半個月歐洲旅行啦!發達啦第一站就係西班牙,但我提醒佢,去到西班牙都未必食到正宗味道!因為我見佢啲行程超緊迫,根本冇時間慢慢嘆一餐。咁我就一於同佢 rehearsal, 就喺附近都可以感受一下異地風情。開咗一段時間我哋都冇試過,見到晚餐好抵食,一於來一個團年 happy hours一坐低侍應就問我地洗唔洗飲啲嘢先,望吓個 drink Menu, Mocktails 都唔錯,點要我喜歡的 mojito ,第一次飲蘋果口味雖然我哋仲未叫嘢食,侍應先送上 welcome snack,好貼心。今次我哋都係決定食親民嘅二人套餐,只係需要加$28就可以嘆番盤 白酒煮蜆,芳香濃郁嘅酒味,肥美多汁的蜆肉,為今晚嘅團年飯開靚個頭接着是二人份量的凱撒沙律,羅馬菜 I like ~ 清新翠綠,refresh 的感覺。Upgrade 了法式龍蝦湯,口感 creamy, 濃郁味道而且仲真係有用龍蝦肉㗎我哋兩個人share左 main, 有肉有飯。紐西蘭肉眼扒 肉質柔軟嫩滑, medium 恰到好處,炸薯角香脆可口,焦糖菠蘿味道清新而且香甜多汁成個配搭真

而且仲真係有用龍蝦肉㗎

成個配搭真係唔錯。

而我哋兩個都係澱粉質女生,所以一定要食飯
波士頓龍蝦意大利飯。龍蝦真材實料,蝦肉爽口彈牙,意大利飯吸收晒龍蝦汁嘅精華,鬆軟可口

最後仲送埋精美嘅甜品,鳥結糖慕絲有心思又特別。

餐廳冇用餐時間限制,坐得舒服,燈光柔和,食飽之後仲有餐飲,一邊飲一邊傾計,傾埋下半場
想約出年拜年見面啦!
慶祝紀念
團年飯
  • Apple  Mojito
  • 白酒煮蜆
  • 紐西蘭肉眼扒 焦糖菠蘿
2018-02-07 896 瀏覽
作為地膽,大圍很多餐廳其實都有去過,只是自從男人買了車後,便少了留在大圍覓食,特別是路程不算近,又不方便泊車的,便更容易錯過。早已從朋友口中推介過這間風車,卻因上述的原因,在早陣子才第一次進去用膳。晚餐可以選擇二人套餐或自選套餐。餐前小食是一份西班牙蕃茄包,入口脆卜卜很香口,啖啖新鮮蕃茄味很開胃。香煎帶子伴蘆筍及蜜桃沙沙北海道帶子煎香了,配上香甜帶微酸蜜桃沙沙,再配合青翠新鮮的蘆筍及黑醋汁,很清爽開胃。秘魯辣醬豬腩仔配手工粟米餅豬腩肉上是秘魯醬汁,而墊底的是自家製粟米餅,另跟蕃茄醬及牛油果醬一起上桌。以粟米餅包著豬腩肉及醬料一起吃,燒得香口的豬腩肉,香辣的秘魯醬,清新的牛油果醬和酸酸甜甜的蕃茄醬,很惹味醒神。野菌忌廉湯野菌都被打成碎,入口啖啖野菌碎粒,香濃野菌香,加上忌廉口感更滑。法式龍蝦湯湯內有不少蟹肉,入口很有口感,龍蝦的味道亦很出,啖啖香濃鮮味。香煎黑鱈魚配黑松露忌廉汁鱈魚皮的部分煎香了,魚肉保滑嫩多汁,而且很鮮味。墊底的薯蓉薯味十足,口感軟綿,配合黑松露香重但不會過於濃味的黑松露忌廉汁,還有煎得香脆,帶著鹹香的煙肉,口感味道都很讚。西班牙脆皮乳豬配彩椒汁乳豬燒到很香,皮脆肉嫩,

晚餐可以選擇二人套餐或自選套餐。

香煎帶子伴蘆筍及蜜桃沙沙

秘魯辣醬豬腩仔配手工粟米餅

野菌忌廉湯

香煎黑鱈魚配黑松露忌廉汁
鱈魚皮的部分煎香了,魚肉保滑嫩多汁,而且很鮮味。

西班牙脆皮乳豬配彩椒汁
乳豬燒到很香,皮脆肉嫩,乳豬香口鬆脆,肉質鬆軟好咬,配上的彩椒汁很香椒味卻不搶豬肉香,除此以外沒有多餘調味,入口啖啖豬的原味及骨膠原。

鳥結糖慕絲蛋糕 配朱古力雪糕泡芙
我還真沒想過鳥結糖也可以成為慕絲蛋糕,而且更如此好吃。入口有鳥結糖的味道,但口感卻非常輕巧軟綿,加上果仁和果醬,味道口感一流。
朱古力雪糕泡芙對比下好像普通了點,但其實一樣做足本份,泡芙口感鬆脆,內裡的朱古力雪糕味道亦夠濃。
整道甜品讓這次晚餐有個完美的句號。

2018-02-04 626 瀏覽
是日入到新界工作至晚,就順道吃個晚餐才回家。偶然看到“風車”,是一家酒吧餐廳。雖然我隻身一人好像有點格格不入,但還是鼓起勇氣進去了。餐廳的面積不算大,但是酒吧區卻在供應不同種類的生啤,好齊全呢!甫坐下先奉上餐前小食,新鮮清甜蕃茄蓉配脆法包,每個角落都是脆的!孤獨的我只好點一人晚餐,看看二人餐其實頗抵食喔!一個人就來點刺激,點個辣的前菜。意式香辣大蝦是即炒的,上菜時好香,原來是加了不少蒜片,洋蔥和鹹香微辣的辣肉腸同炒,所以整體香口。大蝦有4件,每隻都新鮮,又甜又爽口豪氣加10元要了龍蝦湯吃完大蝦緊接著,橙紅色的湯無論香味還是味道都有濃郁龍蝦鮮味更重要的是湯內有爽口龍蝦肉吃,好抵呀!主菜選了推介的西班牙脆皮乳豬配彩椒汁。乳豬是完整一大件奉上。配菜有雙花和邪惡的薯角,像包了一層粉再炸的樣子,特別鬆脆香口味道重。內裡的薯肉既滑又軟,實在讓人忍不住!看它的皮薄薄的,咬下去相當香脆,只連著丁點脂肪部份讓其更香,完全不怕吃啊。肉的部份好嫩,一點也不乾,不點醬汁已經好吃。配的彩椒汁相當特色,用black pepper做的,甜酸苦辣四味都齊了,但卻不會覺得奇怪,反而有好清新的感覺呢!bb豬製作工序複雜才

孤獨的我只好點一人晚餐,看看二人餐其實頗抵食喔!

意式香辣大蝦

豪氣加10元要了龍蝦湯
吃完大蝦緊接著,橙紅色的湯無論香味還是味道都有濃郁龍蝦鮮味

法式龍蝦湯

更重要的是湯內有爽口龍蝦肉吃,好抵呀!

西班牙脆皮乳豬配彩椒汁

配的彩椒汁相當特色,用black pepper做的,甜酸苦辣四味都齊了,但卻不會覺得奇怪,反而有好清新的感覺呢!bb豬製作工序複雜才做到那麼脆的效果,不是所有西餐廳都能做到皮脆不硬的啊!

天氣嚴寒就不喝啤酒了,喝熱茶暖身就好。點的peach tea好香,喝下去又有蜜桃的香甜味道,暖入心啊~
Peach tea

甜品有泡芙和藍莓蛋糕。前者軟,內裡有雪糕,後者冰凍的忌廉和藍莓果醬入口即溶,味道酸甜頗為清新。不過真的好凍

精選甜品

又龍蝦又蝦又乳豬,我覺得我今晚實在太豐富了
2018-01-31
意式香辣大蝦
Peach tea
  • Peachtea
2018-02-02 195 瀏覽
今日早放工,約埋女友去大圍搵食西餐,行左陣入左間叫風車嘅西餐廳。座位舒適寬敞,餐廳前後各有一部大電視,正正播緊籃球及足球賽事,啱晒我呢個球迷。睇番餐牌,我地揀左2人套餐。凱撒沙律法式龍蝦湯紐西蘭肉眼扒波士頓龍蝦意大利飯了結糖配雪糕窩夫整體食物質數同味道都很好,但值得一提的是,同餐廳員工傾開,原來佢地遲d會播埋世界盃,今年時間又啱晒香港人,我又多個睇波嘅選擇啦~加上佢呢到有happy hour,飲住吹住水等睇波,又係另一種男人的浪漫。
睇番餐牌,我地揀左2人套餐。

凱撒沙律

紐西蘭肉眼扒

波士頓龍蝦意大利飯

了結糖配雪糕窩夫

2018-01-19 346 瀏覽
1月公司要清大假嘅關係,去咗轉日本休息咗幾日,但未返香港就收到通告,要提早一日返工😓之後忙忙忙~嚟到今日,被喻為公司最好動嘅我地,終於有個小聚會了,我地一坐埋就好多野講🤣笑聲不絕今次嚟到大圍一間小店餐廳地方不失幽雅,暗暗的燈光,播放著英文流行歌,令我想起酒吧,不過,並無貶意,只感到氣氛輕鬆而已😊一埋枱就掛住傾傾傾~就揀咗個快靚正的dinner set🤤頭盤上之前有個小食蕃茄麵包先送上,外表小小但卻是個意外驚喜,麵包好香,且脆得咬落有聲音的。而那些包上的蕃茄酸酸甜甜的,塗在包上,更覺香甜,確實好醒胃🤩意式香辣大蝦@蝦雖然沒有很大隻,但是感覺的確是很新鮮,肉質很有彈性👍🏻一口咬下蝦的時候,就能感受到蝦的鮮味與香辣。另外在旁的洋蔥和腸仔都很惹味😍法式龍蝦湯@我自己鍾意飲熱辣辣的湯,這個湯熱度啱晒我😬個湯幾滑身,入口的龍蝦味幾香濃,仲有幾粒龍蝦肉🤩好飲👍🏻香煎黑鱈魚配黑松露忌廉汁@忌廉汁的熱力逼出香氣,非常誘人🤤今晚主菜吃魚,這件魚煎得相當香,魚皮和外層都好脆,而魚肉又鬆軟,煎得剛剛好。不要以為這碟的份量少,實則吃完後,頓覺有些飽😝最後是女生最喜愛的甜品😋左手邊的鳥結糖芝士蛋糕不會太軟但又不會
一埋枱就掛住傾傾傾~就揀咗個快靚正的dinner set🤤
最後是女生最喜愛的甜品😋左手邊的鳥結糖芝士蛋糕不會太軟但又不會太硬而且充滿奶香味
仲唔黐牙

右手邊的朱古力泡芙一口半個,加上內裡擠滿甜美的朱古力雪糕,真是人見人愛
2018-01-18
2017-11-12 482 瀏覽
曾幫襯三四次,覺得環境不錯,有多款啤酒選擇.食物只可以話一般,但看得出有落心机.故在大圍算是一個happy hour的不錯地方.但最近一次竟發現容許食客在餐廳内公然食煙,非焢客只好避之則吉.
2017-10-15 579 瀏覽
太座表示想去遊下車河。遊到咁上下,話不如早d食dinner 無咁逼!好!沙田有咩地方唔逼?一車落大圍la!唔想食大排擋,因為有2滴雨。。。剛好路過見到風車嘅藍燈,就回想起之前食過佢嘅西班牙燒豬!見時間尚早,人又唔多,即刻入閘!頭盤幾好食,個豬腩仔再加好似tacos嘅餅,小小辣,好開胃,十足智利風!亦都因為太好食嘅關係,唔記得影我入閘嘅原因!咁耐都無變!皮脆,肉嫩!同中式燒乳豬嘅差別就係佢爽脆,中式嘅就"so"脆!太座份魚都唔錯,肉身好滑,皮剛剛好煎香!要食一餐好d嘅,有頭盤,湯,再加main course都只係200左右一個人,真係唔話得!外面幾錢租?扣埋扣埋仲有幾多你落肚?

頭盤幾好食,個豬腩仔再加好似tacos嘅餅

西班牙燒豬
我入閘嘅原因!咁耐都無變!
皮脆,肉嫩!同中式燒乳豬嘅差別就係佢爽脆
,中式嘅就"so"脆!

太座份魚都唔錯,肉身好滑,皮剛剛好煎香!

外面幾錢租?扣埋扣埋仲有幾多你落肚?
2017-08-31
慶祝紀念