2018-11-30
細個嗰時喺大圍住, 今日有事經過大圍, 見到大圍多咗好多餐廳, 經過一間酒吧餐廳, 見到個 set dinner for 2 幾抵, 所以入咗去試。當晚突然間好想食炸魚薯條, 所以加咗碟。坐低見到枱上面有樽即磨岩鹽 同埋即磨黑椒, 就知道餐廳對食品要求頗高。頭盤凱撒沙律, 沙律菜新鮮爽口, 凱撒醬份量適中, 唔會過多, 加上芝士粉和煙肉碎, 口味豐富。餐湯有得揀蘑菇湯同埋龍蝦湯, 我哋每樣叫咗一款呢試, 個磨菇湯夠creamy, 湯入面有好多磨菇粒, 蘑菇味濃。 個龍蝦湯夠鮮味, 湯入面有龍蝦肉。 個餐包都好有特色, 佢有啲似breadstick 好脆, 包上面仲有啲蕃茄沙律, 好味好有特色。個炸魚薯條食得出個炸魚有用香料醃過, 魚肉個質地都好滑, 個炸槳夠脆配上他他醬, 超正。波士頓龍蝦意大利粉, 足料, 龍蝦加芝士喺邊度焗過, 意大利粉有用 露筍 ,洋蔥 ,蘑菇同埋龍蝦汁嚟炒, 好入味。紐西蘭肉眼扒配焦糖菠蘿, 因為有朋友唔食得太生, 所以我哋當日個肉眼扒叫咗七成熟, 雖然叫咗七成熟 但肉嘅質地都唔會靭, 肉味濃。 個焦糖菠蘿都好有特色, 薄脆嘅焦糖包住新鮮而又好甜嘅菠蘿, 好正。
當晚突然間好想食炸魚薯條, 所以加咗碟。
是日甜品係朱古力橙味蛋糕, 朱古力味好濃, 有少少橙味中和返個濃度所以啱啱好。
餐飲叫咗個爆谷咖啡, 好特別, 飲完幾個鐘頭後 個口都有爆谷味。