2023-01-18
推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌑—————————————————————📍HK 西環/香港大學附近 - 頑石燒肉所 💛讀HKU嘅同學應該對水街唔陌生,呢間新開嘅和牛燒肉店,裝修好似置身如 日本居酒屋 🏮 提供7款和牛燒肉部位: 包括牛舌 / 漢堡扒 / 西冷 / 一口牛 / 三角腩 / 吉列牛小排 / 牛肉眼✨ 所有燒肉均可 加錢轉[御膳套餐set]+ $38 日式雜菜沙律 + 白飯 + 蜆湯+ $48 日式雜菜沙律 + 月見蛋白飯 + 蜆湯•【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】◐ 極上薄燒A4黑毛和牛西冷 $198 |8/10 🌟油脂分佈得好平均嘅西冷!睇相都感嘆雪花點解可以咁靚 ❄️ 配上 甜椒+青瓜+杏鮑菇+ 迷你紫薯,食牛食到膩可以balance返 🍠◐ 吉列A4黑毛和牛牛小排 $178|7/10 一共5塊,相比西冷 脂肪較多&集中 🐮 但勝在和牛厚切,口感較實在。可惜在個吉列皮比較普通,無特別香脆,個人會鍾意薄燒!-[𝗦𝗶𝗱𝗲-𝗱𝗶𝘀𝗵追加小食🍢]◐ 蒜香A4黑毛和牛他他 $88 |8/10 🌟配上月見生蛋,濃郁嘅蛋漿 配上 蒜蓉醬油,入口順滑!本foodie其實平時唔食牛,但都覺得呢個無牛臊味
推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌑
—————————————————————
📍HK 西環/香港大學附近 - 頑石燒肉所 💛
所有燒肉均可 加錢轉[御膳套餐set]
+ $38 日式雜菜沙律 + 白飯 + 蜆湯
+ $48 日式雜菜沙律 + 月見蛋白飯 + 蜆湯
【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】
[𝗦𝗶𝗱𝗲-𝗱𝗶𝘀𝗵追加小食🍢]
配上月見生蛋,濃郁嘅蛋漿 配上 蒜蓉醬油,入口順滑!本foodie其實平時唔食牛,但都覺得呢個無牛臊味~ 第一次試和牛他他有驚喜!
一共4隻,配上沙律醬,雞皮煎得香脆,味道不過不失。
頗大杯 🫶🏻 啱晒我呢啲酒鬼( ´▽` )ノ 啤酒啲氣好足,同埋都容易入口!見poster 做緊「買3送1」 ‼️
🥢 @rockwagyuhk
📍地址: