2022-06-22 867 瀏覽
約左好姐妹去食燒肉+啤啤佢!喺銅鑼灣渣甸街嘅 “響”日本燒肉🇯🇵一個價錢滿足多個願望!裝潢以黑色型格風加上紅燈籠🏮點綴,特大卡位濶落坐得舒服。晚市限時120分鐘燒肉放題,我地揀左78品料理($398) 🥩除左刺身頭盤同燒肉頭盤外,有美國同澳洲和牛可追加:澳洲和牛肉眼、薄炙澳洲和牛牛肋肉、薄炙美國牛里脊肉、澳洲肥牛薄燒等,仲有🐷豬肉、🐔雞肉、🐟海鮮、炸物、壽司、沙律同甜品等,🧃加$48仲有酒之放題!清酒🍶到啤酒🍻都係任飲超級抵!掃qr code落單📱快捷又清晰!🥩美國和牛,澳洲和牛 78品料理 $398/位 🍣刺身頭盤:有生蠔、甜蝦、三文魚、八爪魚、北寄貝、帶子、劍魚腩同油甘魚等,樣樣刺身都好新鮮朮其係劍魚腩魚油甘脂香肥美!生蠔帶點海水味又爽甜🦪讚!🥩燒肉頭盤:有澳洲和牛胸腹、澳洲和牛肉眼、美國牛肋骨、米澤三元豚西冷、米澤三元豚肉腩、骨付雞肉腸同手羽,份量按人頭比例,所以每一款都食倒又唔會太多!⭐個人推介⭐薄炙美國牛里脊肉:薄薄一片一煎即熟,肉味香濃油脂甘香!點埋蛋汁食更香滑!必食!💛比較特別💛醬汁米澤豚肉博燒:食落肥瘦均勻肉質煙韌口感豐富,炭火燒更有焦香! 🐥另外雞髀肉都肥美肉汁多!🌽

🥩美國和牛,澳洲和牛 78品料理 $398/位

朮其係劍魚腩魚油甘脂香肥美!生蠔帶點海水味又爽甜🦪讚!

🐥另外雞髀肉都肥美肉汁多!🌽蔬菜都好多選擇、有南瓜、菇類🍄茄子等必食之選!
🍜食到尾聲,點少得食返碗清湯烏冬暖暖胃!
🧃飲品揀左菊花茶同酒之放題,清酒🍶選擇都好多!仲有日本麥啤感覺可解解膩!
🍮最後竟然有movenpcik雪糕做甜品!完美!
響日本燒肉
地址📍: 銅鑼灣渣甸街66號亨環2樓
  • 美國牛肋骨
  • 澳洲和牛胸腹
  • 澳洲和牛
  • 美國和牛肉眼
2022-06-17 876 瀏覽
平時一般都係食開啲連鎖店嘅燒肉放題,食得多都有啲悶,同埋通常90mins, 食得有啲趕🫣上網見到銅鑼灣呢間「響日本燒肉」放題好似好正咁🤤除咗燒肉吸引,仲有🦪刺身同埋任食Movenpick雪糕🍨仲要係120mins😍真係可以慢慢嘆😝一出lift,見到餐廳周圍掛咗好多紅燈籠🏮樓底夠高,以卡位為主,坐得幾舒服,感覺幾有🎌日式Feel🤗👅美國及澳洲和牛放題 78品 2hrs $398-入座後,選好餐,好快…-店員先上一個刺身拼盤,有生蠔🦪、三文魚、帶子、甜蝦🍤、油甘魚、八爪魚🐙及北寄貝等等,刺身食落新鮮、鮮甜而且份量都幾多😋正❗️-再嚟,就送上🥩燒肉拼盤,賣相幾吸引😍有澳洲和牛肉眼、澳洲和牛胸腹、美國牛肋骨、米澤三元豚西冷、米澤三元豚腩片、手羽先及骨付雞肉腸!食完之後,覺得好味嘅可以再單點㗎😛👻💜當中最愛💜🐮澳洲和牛胸腹:食落油脂充足,肉質軟淋,有牛味,好食😋🐮澳洲和牛肉眼:油脂相對少啲,但口感都非常唔錯🐣手羽先:日本雞肉翼喺好食啲,燒到皮脆肉嫩😋🥩美國肉眼扒: 好大塊,店員好貼心咁提醒唔好燒太耐,輕輕燒一燒真係好食啲,軟淋有牛味😋燒耐咗會有啲鞋口~🎈食完啲嘢就開始單點啦,掃Qr code落單🤗

美國及澳洲和牛放題 78品

👅美國及澳洲和牛放題 78品 2hrs $398
-入座後,選好餐,好快…

💜當中最愛💜
🐮澳洲和牛胸腹:食落油脂充足,肉質軟淋,有牛味,好食😋
🐮澳洲和牛肉眼:油脂相對少啲,但口感都非常唔錯
🐣手羽先:日本雞肉翼喺好食啲,燒到皮脆肉嫩😋

薄炙澳洲和牛牛肋肉

🎈食完啲嘢就開始單點啦,掃Qr code落單🤗方便!
🫶🏻推薦:薄炙澳洲和牛牛肋肉、泡菜石狩鍋、海蝦、南瓜蕃薯天婦羅、炸紫芋圓同埋Movenpick雪糕🍨仲encore咗幾轉澳洲牛😋好滿足!
南瓜蕃薯天婦羅、炸紫芋圓

🍹飲品
飲品櫃自取,基本嘅罐裝飲品都有,比較特別嘅有🎌日本果汁汽水,我都飲咗兩罐😝

🍨甜品
有幾款雪糕,係任食㗎😍分別係Movenpick、Dreyers、榴連雪糕同埋芝麻雪糕

總結💕放題嚟講,食物真係好高質😋以前成日覺得澳洲牛唔好食,但今次真係俾到驚喜😍原來都好食㗎😋環境舒服,食完都冇周身油煙味👍🏻可以任食120mins真係舒服好多,唔使食得咁狼狽🫶🏻如果喜歡飲酒🍻嘅更加要嚟試下,加$48就可以任飲🍶清酒、紅白🍇葡萄酒及🍺啤酒,真係好正😍
美國及澳洲和牛放題 78品
薄炙澳洲和牛牛肋肉
南瓜蕃薯天婦羅、炸紫芋圓
  • 天婦羅
2022-06-17 84 瀏覽
看評語,其他食客都說了,我想說說話食物質素不錯,未點餐前,先上了多款肉類和魚生,這個方法不錯,試了後可以專點喜歡吃的部分,不浪費食物,另外榴槤球非常好吃,餐廳職員非常有禮貌
燒肉放題
2022-06-09 143 瀏覽
呢間放題(響)由佐敦搬咗去銅鑼灣都係第一次幫襯,三佰幾蚊位 兩小時 我哋揀咗 A ,都有好多嘢食,剌身新鮮,真心覺得唔錯呀,職員好勤力收拾枱面,又唔漏單,手機落單嘢食好快送到,最正係 Movenpick 雪糕任叫,last order後職員話如果仲想要雪糕,手機落唔到單就叫佢攞比我哋,本人唔食牛,所以唔知啲牛點樣,望外表都唔錯,豬肉就普通,唔係韓式豬腩肉嗰種,大至都好嘅。重頭戲嚟啦…….真係嚇死死😱😱😱😱,真係青晒,我以後唔會再食沙律菜,証明啲菜好新鮮,有機,仲無洗,學識一樣嘢,包肉食啲菜一定要分開上,唔可以同肉放埋一齊就算有器皿裝住都會造成感染風險,所以唔係另外上千祈唔好食,唔好話有蟲,咁樣有機會互相污染,我係其他群組分享呢件事,好多人都提醒我。事發經過😱😱😱😱職員提我哋話嗰啲沙律菜唔係伴碟用,你可以包住啲肉食無咁漏,一直食一直食好開心都食晒啲菜,到隔咗陣,睇到裝菜個器皿有條好肥大嘅蟲🐛🐛🐛係麵包蟲咁大條,想爬出嚟,嚇到我死,🙈🙈🙈隔離枱係咁望住我,唔知我哋發生咩事,我老公拿拿聲攞走去比職員,攪到我以後唔咁再食沙律菜,蟲蟲就係圈住個器皿入面。

事發經過😱😱😱😱
蟲蟲就係圈住個器皿入面

2022-05-05
2022-06-07 180 瀏覽
2022.06.04 (Sat)同男朋友響時代廣場睇完戲,心血來潮想食放題,響openrice搵搵下搵到哩間,打去問仲有冇位但無人聽電話不過好快就call back (哩個位讚👍🏻),有位!即刻行過去~滿心期待,結果。。。對唔住,真心覺得好難食。。。可能因為我地揀左最平個嗰餐 (但都要400幾蚊一位),每一款肉都好難食,難食在係完全無味,到底我食左啲乜😵 限時2個鐘,完結前45分鐘前就last order,服務還可以啦,唔知點解待應不斷向隔離枱提供資訊但係對住我地就咩都無交帶🤷🏻‍♀️ 如果每人收$200我諗我會覺得無咁難食。。。唯一可取嘅係movenpick🍦同dreyer's甜筒任點。或者400蚊以上套餐嘅肉會好啲~
2022.06.04 (Sat)
2022-06-04
2022-06-07 114 瀏覽
今晚同朋友慶祝生日,佢話想食燒肉,我咁不如去響日本燒肉啦!我哋叫咗美國澳洲和牛食之放題如果喜歡飲酒仲可以加$48 飲之放題最衰我朋友又唔飲酒🤣我哋一坐低店員已經送上一盆海鮮刺身有幾款食完仲可以任你追加。美國肉眼😍同埋呢碟指定既肉店員話你哋食完可用手機再追加澳洲和牛胸腹好香既牛味,仲有少少油脂滲透出嚟。我哋已經急不及待叫咗啲蝦同埋辣醬魷魚串醬汁安格斯牛肩胛肉眼博燒呢個醬汁牛肩胛我最愛好入味仲追加咗幾次😆牛舌夾菠蘿朋友介紹我呢個食法食落又幾夾好幾味我哋仲叫咗啲天婦羅同串燒tim 仲要留肚食雪糕😆
今晚同朋友慶祝生日,佢話想食燒肉,
我咁不如去響日本燒肉啦!
我哋叫咗美國澳洲和牛食之放題
如果喜歡飲酒仲可以加$48 飲之放題
最衰我朋友又唔飲酒🤣

我哋一坐低店員已經送上一盆海鮮刺身
有幾款食完仲可以任你追加。

美國肉眼😍

同埋呢碟指定既肉
店員話你哋食完可用手機再追加

澳洲和牛胸腹
好香既牛味,仲有少少油脂滲透出嚟。

我哋已經急不及待叫咗啲蝦同埋辣醬魷魚串

我哋仲叫咗啲天婦羅同串燒tim

仲要留肚食雪糕😆

• 醬汁安格斯牛肩胛肉眼博燒
2022-06-06 82 瀏覽
男朋友👱🏾‍♂️話要搵間坐得舒服又好食嘅日本燒肉店🥩。我諗起幾年前同朋友食過佐敦果間都唔錯😋。不過原來已經冇咗啦🫣,今次我地去食銅鑼灣果間啦。😉一出𨋢抬頭就見到大大個「響」字。🥳下面就係飲品櫃同小食、沙律櫃。😊成間燒肉店都係和風設計🎎,每個位都有掛住紅燈籠🏮。座位舒服,我地坐嘅靠窗位置🪟,剛好望住近期大熱嘅麻糬波波舖。😎今次我地揀嘅係”88品料理”。🤤主要食嘅係日本黑毛和牛🇯🇵、美國和牛🇺🇸、澳洲和牛🦘。而特別嘅係😍有日本黑毛和牛壽司食🍣。除此之外,每人仲有一份海鮮頭盤。🤭其中嘅三文魚、八爪魚、北寄貝、劍魚腩刺身可以任食。🥰另外仲可以任點天婦羅🍤、椒鹽燒🍢、海鮮燒🦑。食到飽晒仲可以點埋雪糕食🍦,滿足埋第2個胃。🫠有Movenpick嘅杯裝雪糕🍨、Dreyer’s嘅甜筒🍦。仲有第一次食嘅Fruttato Gelato🍧 ,有芝麻味同榴蓮味。芝麻味食落好似食緊芝麻糊咁。😍雖然價錢偏貴😬,但呢間燒肉店不論食材定係環境,質素都係高❣️幾年後再食依然保持到水準❣️
男朋友👱🏾‍♂️話要搵間坐得舒服又好食嘅日本燒肉店🥩。
我諗起幾年前同朋友食過佐敦果間都唔錯😋。
不過原來已經冇咗啦🫣,今次我地去食銅鑼灣果間啦。😉

一出𨋢抬頭就見到大大個「響」字。🥳
下面就係飲品櫃同小食、沙律櫃。😊

成間燒肉店都係和風設計🎎,每個位都有掛住紅燈籠🏮。

今次我地揀嘅係”88品料理”。🤤
主要食嘅係日本黑毛和牛🇯🇵、美國和牛🇺🇸、澳洲和牛🦘。

而特別嘅係😍有日本黑毛和牛壽司食🍣。

除此之外,每人仲有一份海鮮頭盤。🤭
其中嘅三文魚、八爪魚、北寄貝、劍魚腩刺身可以任食。🥰

另外仲可以任點天婦羅🍤、椒鹽燒🍢、海鮮燒🦑。

食到飽晒仲可以點埋雪糕食🍦,滿足埋第2個胃。🫠
芝麻味食落好似食緊芝麻糊咁。😍

幾年後再食依然保持到水準❣️
2022-06-02 68 瀏覽
裝修好舒適嘅🇯🇵響日本🇯🇵燒肉餐廳🌟刺身拼盤生蠔,蝦,三文魚,八爪魚,帶子等,新鮮甜美🌟燒肉拼盤澳洲和牛西冷,美國牛肋骨,手羽(雞翼),米澤三元豚西冷,骨付雞肉腸,米澤三元豚腩片,澳洲和牛胸腹👍🏻燒烤一定係睇食材要夠靚夠高質,和牛嘅油花香氣撲鼻,米澤三元豚肉味濃郁,我老友就好喜歡食骨付雞肉腸,這個拼盤真係無得頂呀❤️炸彈榴櫣,榴櫣控一定要食🌟另外更有多款式雪糕,甜品,汽水,啤酒,清酒🍶,梅酒等等可供選擇👍🏻重有鍋物,天婦羅🍤等等超級多豐富美食#yummy #燒肉 #日本料理 #響Hibiki #日本燒肉放題 #任食和牛 #燒肉放題
裝修好舒適嘅🇯🇵響日本🇯🇵燒肉餐廳

🌟刺身拼盤
生蠔,蝦,三文魚,八爪魚,帶子等,新鮮甜美

🌟燒肉拼盤

❤️炸彈榴櫣,榴櫣控一定要食

2022-06-02 67 瀏覽
終於約左個好耐冇見嘅好友,大家都鍾意食肉肉、又鍾意刺身,所以揀左間放題黎食!lee間日式放題有4種價錢選擇,我地就揀左$398中價位,美國澳洲和牛燒肉放題(有成78款料理),任食2小時,坐位都幾寬敞,不會覺得趕急,可以舒舒服服慢慢食同傾計。坐底一陣,店員就送上刺身拼盤、美國肉眼同燒肉拼盤。刺身拼盤:款式都幾多,有三文魚🍣、帶子、甜蝦🦐、生蠔🦪、八爪魚🐙等等,大概有8款,全部都好新鮮,顏色光澤,三文魚、帶子肥美鮮甜。燒肉拼盤:款式亦很多,有澳洲和牛肉眼/和牛胸腹/和牛西冷、米澤三元豚腩片、美國牛肋骨、骨付雞肉腸等等,我就喜歡澳洲和牛系列,肉味濃郁,仲有薄炙澳洲和牛牛助肉配埋生蛋黃好juicy同埋骨付雞肉腸燒到外脆內軟,啖啖肉😍,款款都好滿意,而且每樣都附加左名稱,encore冇難度。另外仲有炸物、壽司、鍋物、沙律、串燒等食物,必叫大蝦天婦羅、松葉蟹柳天婦羅、榴槤炸彈,榴槤炸彈外面脆裏面係濃郁榴槤蓉,大愛🫶🏻。雪糕種類都幾多,有movenpick 、dreyers、榴槤雪糕等等,食完熱辣辣燒肉,食番幾柸雪糕降火,正爆🤣

坐底一陣,店員就送上刺身拼盤、美國肉眼同燒肉拼盤。

刺身拼盤:

燒肉拼盤:

最近渣甸街美食版圖新浪湧過舊浪,有最新熱爆既脆皮麻糬波波成日排長龍🚶‍♂️🚶‍♀️🚶不過今日去食既係日本燒肉,就係對面百味市集樓上叫做響🧨打開電梯就見到充滿和風既裝修,吊掛住長紅燈籠🏮剛勁有力既響字分佈係每一個地方,位置全部都係卡位,無論兩個人黎拍拖定係四個人黎聚會都坐得好鬆動👨‍👩‍👧‍👦出面自助區就放咗兩類野,放咗飲品同前菜,飲品除咗普通汽水同茶之外,仲有日本汽泡果汁超正🍹另外加$48就可以任飲酒🥂包括清酒、柚子酒、白酒同梅酒等。前菜就係沙律、螺肉同漬物等等,食完都幾開胃🥗今日就食第2️⃣級既套餐,總共有78品料理揀,1930前埋單就398,平時都偏好早食晚餐,多d時間消化對身體都好d☺️坐低一陣就送上頭盤🐟刺身拼盤有油甘魚、北寄貝、八爪魚、帶子、甜蝦等8款日本直送刺身,其中生蠔味道最正🦪可以無限追加既係劍魚腩、三文魚、北寄貝同八爪魚🐙燒肉頭盤中亦有套餐主打既澳洲和牛肉眼、薄炙澳洲和牛牛肋肉同埋美國牛里脊肉🥓牛既油脂味好夠,切得唔會好大塊,一咬就開。汁燒方面就係醬汁安格斯牛肩胛肉眼薄燒最惹味,入口juicy唔會重鹹。另外呢度既炸物都好出色🍤上得快兼夾新鮮炸起,炸漿金黃色澤,入口香脆,最愛是松

另外呢度既炸物都好出色🍤上得快兼夾新鮮炸起,炸漿金黃色澤,入口香脆,最愛是松葉蟹柳天婦羅,蟹味夠香,仲有芝士年糕同埋榴槤炸彈都好有誠意。

甜品方面就以雪糕為重點,本地品牌Fruttato Gelato提供濃郁既榴槤同芝麻味🍍真係好似食緊果肉同糊咁濃,Mövenpick就正路雪糕杯,Dreyers就有脆筒🍦全部融雪處理都做得好,唔會拎到黎係硬實實。
2022-05-30
2022-06-01 978 瀏覽
🌸銅鑼灣和牛燒肉🌸響🥩面對海外回港隔離措施解禁無期,為了感受一下日本風情,今天相約好友到一間位於銅鑼灣的主打正宗日式燒肉放題的餐廳-「響Hibiki」享用一頓高質滋味日式燒肉放題❗餐廳寬敞舒適,裝修精美,有精美日式木系素材裝飾,座位寬敞舒適❗店員殷勤有禮,會不時替客人收拾碗碟,餐廳使用二維碼自助點餐,非常方便快捷❗🍽我們惠顧了78品料理的美國及澳洲和牛套餐:💰價錢(未連加一,7:30pm前離座)👉🏻星期日至四:$398👉🏻星期五至六及公眾假期及前夕:$428而放題套餐包括:🥩日式燒肉有多款嚴選上盛燒肉,當中包括澳洲和牛西冷、胸腹、一口澳洲和牛粒、美國肉眼、牛肋骨、米澤豚西冷、腩片、香草雞、骨付雞肉腸、牛舌片、雞翼,還有澳洲和牛肉眼、生薑汁澳洲肥牛博燒、油薄炙澳洲和牛牛助肉及薄炙美國牛里脊肉,而我特別喜愛澳洲及美國的和牛肉,牛肉的肉質相當鮮嫩,口感不會韌,相當鮮味,入口即溶,滋味。🥓醬汁燒有醬汁安格斯牛肩胛肉眼博燒、醬汁米澤豚肉薄燒、醬汁羊卷肉薄燒、生薑汁澳洲肥牛博燒、生薑豚肉博燒及生薑羊西冷博燒,每款薄燒預先以秘製醬汁調製,經輕輕燒炙後的燒肉肉質香嫩,充滿著濃郁燒汁味道,非常滋味。🍤炸
🌸銅鑼灣和牛燒肉🌸響🥩

🍽我們惠顧了78品料理的美國及澳洲和牛套餐:

💰價錢(未連加一,7:30pm前離座)
👉🏻星期日至四:$398
👉🏻星期五至六及公眾假期及前夕:$428

放題套餐包括:

🥩日式燒肉
美國肉眼

🥓醬汁燒

🍤炸物 - 天婦羅
有多款即叫即制的日式天婦羅,包括香脆鮮甜的大蝦、冬菇、清甜南瓜、茄子、皮脆餡靚的日式炸餃子及鮮味松葉蟹柳天婦羅,更有榴蓮炸彈、紫芋圓及芝士蛋糕。
天婦羅

🍣刺身壽司
有多款精選新鮮刺身及手作壽司刺身有入口即溶三文魚、彈牙口八爪魚、北寄貝、香滑肥美劍魚腩;而手作壽司有三文魚壽司、八爪魚壽司、北寄貝壽司、玉子壽司、加州卷及炸蝦卷。
加洲卷

🐟海鮮燒
有多款新鮮肥美的海鮮如滋新鮮海蝦、香嫩肉滑鯖魚、紐西蘭青口及惹味辣醬魷魚串。

🍗椒鹽燒
有款惹味椒鹽燒如免治雞肉棒、雞皮串、雞軟骨串,雞肉串、青尖椒及雞腎串,當中我喜歡雞軟骨串,雞軟骨香脆惹味,鹹度適中。

🍲和食 - 烏冬
有款日式料理如清湯烏冬、清湯豆腐鍋、泡菜石狩鍋及日式豆腐海帶魚湯等,今次選了泡菜石狩鍋,湯鍋配料豐富,有炸三文魚骨、香辣開胃泡菜及香滑豆腐,味道酸酸辣辣,相當醒胃。

🥗小食 - 沙律
還有多款清新沙律冷盤小食如和牛田園沙律、溫室番茄沙律、味付螺肉及中華沙律等。
小食沙律

🍆蔬菜燒
還有多款蔬菜作為燒肉配料,當中包括香甜多汁菠蘿片、冬菇、清甜南瓜、香嫩多汁茄子、雞脾菇、有機金菇及有機本菇。

🥤飲品
有多款飲品選擇,自助吧有多款罐裝飲品如可樂、無糖可樂、紙包解膩茶飲及日式梳打等,還有多款自家製消滯解膩飲品如桂花烏龍茶,還有花茶包可供客人自行沖製清新花茶,解膩一流。

🍧甜品
甜品方面有Movenpick 的朱古力及雲呢拿雪糕杯、Dreyer's 的朱古力及抹茶脆筒,還有香濃之蔴、榴槤雪糕及芒果乳酪雪條。
甜品雪糕

醬料方面,提供烤肉必備醬油、新鮮青檸、七味料及香鹽等!

總括而言,此日式燒肉放題食物質素高,有多款新鮮肉食選擇,更有多款日式特色小食、刺身及烤肉配料❗餐廳地點鄰近銅鑼灣站,交通方便,是銅鑼灣區內必到的高質日式燒肉放題之選❗

🔖總體評分:
美味指數:⭕⭕⭕⭕⭕️
賣相指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️
抵食指數:⭕⭕⭕⭕

📍響日本燒肉 (銅鑼灣):銅鑼灣渣甸街66號亨環2樓
2022-05-31
10 分鐘 (堂食)
美國肉眼
天婦羅
加洲卷
小食沙律
甜品雪糕
  • 飲品
2022-05-29 85 瀏覽
🎏之前聽同事講呢間燒肉好正,呢日終於有時間嚟Lunch有4個餐,分別係68品、78品、88品、92品嘅120分鐘燒肉放題,我哋要咗78品🦪海鮮頭盤每人有生蠔 1隻、帶子、甜蝦 、八爪魚、三文魚、北寄貝、油甘魚、劍魚腩各2片,好新鮮又厚身🐄有和牛肉眼、和牛牛肋肉、牛里脊肉、和牛西冷、澳洲一口和牛粒、美國牛肋骨、美國肉眼、生薑汁澳洲肥牛博燒等等🐖生薑豚肉燒、三元豚腩片等等🐥免治雞肉棒、雞皮串等,邪惡但又想食🦐海鮮都係海蝦、鯖魚新鮮好味🍣另外仲有壽司、烏冬、天婦拿、炸物🍲最後食得太多肉,叫咗個清湯豆腐鍋食吓菜解吓油膩感🍨甜品有Movenpick, Dreyer’s雪糕,鐘意榴連都有榴連味🤣💰$328/68品、$398/78品、$638/88品、$908/92品(以上是lunch價格)🚩響日本燒肉 (銅鑼灣) @hibiki.hk 📍銅鑼灣渣甸街66號亨環2樓
🎏之前聽同事講呢間燒肉好正,呢日終於有時間嚟

🦪海鮮頭盤

🐖生薑豚肉燒、三元豚腩片等等

🐥免治雞肉棒、雞皮串等,邪惡但又想食

🦐海鮮都係海蝦、鯖魚新鮮好味

🍣另外仲有壽司、烏冬、天婦拿、炸物

🍲最後食得太多肉,叫咗個清湯豆腐鍋食吓菜解吓油膩感

🚩響日本燒肉 (銅鑼灣) @hibiki.hk
📍銅鑼灣渣甸街66號亨環2樓
2022-05-25
5 分鐘 (堂食)
  • 刺身拼盤
2022-05-28 55 瀏覽
同朋友初訪響- Hibiki,裝修靚而且每個烤爐有一套抽風系統,唔怕食完成身煙味🙆🏻‍♀️今次嗌左美國澳洲和牛套餐,120分鐘慢慢食78款食物!最抵讚既係服務一流,上菜快而且服務好貼心,食得好舒服選好套餐後先上刺身同埋肉類拼盤🤤刺身拼盤有生蠔、三文魚、帶子、甜蝦等,全部都好新鮮而且份量夠多。肉類拼盤就係一個好機會試勻唔同肉類再加單,每款都擺上名牌唔怕撈亂!🔸肉類最推薦澳洲和牛肉眼同埋薄炙澳洲和牛牛肋肉,肉質柔軟,點鹽已經好夠味。骨付雞肉腸比較少見,燒完之後鹹香出晒黎,好味🤤🔸串燒、炸物串燒上枱先知係生既😂但正正可以自己控制火候,尤其係鍾意雞皮串燒到乾晒既我就可以擺落去慢慢燒!炸物質素都唔錯,特別係榴槤炸彈,外面脆口入面係流心榴槤蓉,好味!🔸甜品值得一讚呢度雪糕種類好多,movenpick/dreyers 之外仲有香港品牌特色gelato!榴槤控強烈推介叫個榴槤雪糕同榴槤炸彈一齊食,兩款都超級濃味,仲有冰火享受😈

🔸肉類

🔸串燒、炸物

🔸甜品
2022-05-27 705 瀏覽
銅鑼灣開咗唔少燒肉店,喺渣甸坊附近新開日式燒肉放題店,🐮和牛120分鐘放題分咗四款價錢選擇,今晚我哋揀咗美國&澳洲和牛套餐 💰3️⃣9️⃣8️⃣餐廳用咗🏮居酒屋裝潢設計,有多張卡位座可望到開場街景,環境舒服入座後首先上刺身拼盤-有生蠔、甜蝦、三文魚、八爪魚、北寄貝、帶子、劍魚腩同油甘魚,款式多刺身都好新鮮另外會上一碟燒肉拼盤先,份量係以人頭計,拼盤砌得好靚,每款食材有sticker標示,有澳洲和牛胸腹、澳洲和牛肉眼、美國牛肋骨、米澤三元豚西冷、米澤三元豚肉腩、骨付雞肉腸同手羽,唔夠食再可以自行係qr code落單📱特別喜歡美國肉眼西冷,燒至7成熟剛好,肉嫩多肉汁,帶少少油脂味道特別香😋薄炙澳洲和牛牛肋肉燒至5成熟,配蛋漿一齊食特別滑溜😚肉類燒物以外仲有少量海鮮,有大蝦、鯖魚、魷魚串等飲品可到自助區取有10幾款選擇,如果有酒類可加$48任飲食飽當然要食埋甜品,有🍦Movempick雪糕都係任食😂🎈響日本燒肉🎈銅鑼灣渣甸街66號亨環2樓

,唔夠食再可以自行係qr code落單📱

薄炙澳洲和牛牛肋肉燒至5成熟,配蛋漿一齊食特別滑溜😚

肉類燒物以外仲有少量海鮮,有大蝦、鯖魚、魷魚串等

飲品可到自助區取有10幾款選擇,如果有酒類可加$48任飲
食飽當然要食埋甜品,有🍦Movempick雪糕都係任食😂

🎈響日本燒肉🎈
銅鑼灣渣甸街66號亨環2樓
2022-05-23
2022-05-27 55 瀏覽
放題怪既我又出動啦🏃🏼‍♀️今次嚟到銅鑼灣食,價錢分別有四個選擇,我哋就揀中價位$398 美國、澳洲和牛燒肉放題(有78款料理)仲可以任食2️⃣小時添👏🏻想特別讚呢度既抽風系統好好,完全唔會有油煙味,同埋座位好寬闊坐得真係勁舒服😌🥢食物🥢坐底冇幾耐,店員就會遞上刺身拼盤及燒肉拼盤✨刺身拼盤:刺身擺得靚靚,款式仲好多添👍🏻帶子/生蠔/甜蝦/劍魚腩/三文魚等等….大約有九款,顏色好有光澤,新鮮~特別是魚類入口有種好肥美嘅感覺🤤🐮🐷🐔燒肉拼盤:有8款分別是(主打是澳洲和牛西冷/和牛肉眼/牛胸腹;美國牛肋骨;米澤三元豚肉腩等等….)等我地每樣都可以試少少先😊我就特別喜歡澳洲和牛系列,肉味比較出眾,另外骨付雞肉腸外脆內軟,口感好特別😋整個燒肉拼盤都好滿意!食哂再可以慢慢order~另外有海鮮,壽司,炸物,沙律款式都好豐富(不能盡錄😂)雪糕有movenpick/dreyer’s/芒果益力多雪條等….想飲酒類嘅仲可以加$48任飲🍺清酒/柚子酒/梅酒/啤酒🍻真係非常滿足既生日飯🤭

🥢食物🥢
坐底冇幾耐,店員就會遞上刺身拼盤及燒肉拼盤✨

想飲酒類嘅仲可以加$48任飲🍺清酒/柚子酒/梅酒/啤酒🍻

真係非常滿足既生日飯🤭