2015-10-12 2505 瀏覽
韓韓館都食過好幾次,吾算好貴又吾係平!ok啦我最like 佢鐵板邊有蛋漿及芝士粟米!食完仲可以添食前菜例牌泡菜,蘿蔔,及生菜我地叫左個豬肉拼盤 $188肉吾會硬,豬頸肉幾爽口,豬腩肉香滑煙肉年糕 $58煙肉快熟快燶!所以我會分開煎!整好再卷埋一齊紫菜牛肉卷 $48吾知點解來親都要叫來食!好鍾意食 整體上吾錯,吾太貴! 我地係會員有會員卡有9折,埋單$294 ,算ok啦!可以再來食
韓韓館都食過好幾次,吾算好貴又吾係平!ok啦
我最like 佢鐵板邊有蛋漿及芝士粟米!食完仲可以添食

前菜例牌泡菜,蘿蔔,及生菜

我地叫左個豬肉拼盤 $188
肉吾會硬,豬頸肉幾爽口,豬腩肉香滑

煙肉年糕 $58
煙肉快熟快燶!所以我會分開煎!整好再卷埋一齊
紫菜牛肉卷 $48
吾知點解來親都要叫來食!好鍾意食

2015-07-25 3549 瀏覽
終於有時間相約舊同事食飯,大家一排無見,見到真係雞啄唔斷!幾個女仔最緊要搵間舒服乾淨而又坐得耐ge食店。為左睇最近當紅的蛋黃哥,所以就約左朗豪坊。大家揀左食韓風大熱的—韓韓屋早排都有睇到雜誌介紹下,今日終於一試首先環境唔錯 油煙唔多 而且枱與枱之間都夠寬四個人叫左個二人餐 再散叫小小講左二人餐先有 兩條五花腩,一份牛肉,一份豬肉。再有大醬湯,牛肉拌飯,海鮮煎餅,兩杯飲品,兩份雪糕。 二人餐就大概四百幾另外散叫左份半半炸雞 同 炒年糕。炸雞不得不說真係好普通,如有下之唔會再叫;年糕就正正常常,而且份量充足。至於大醬湯,個面鼓醬未拌好就上菜,要自己不停攪勻,味道是ok的。拌飯味道唔算辣,怕辣的朋友都食到。海鮮煎餅夠哂脆,而且用料豐富,絕對可以encore。肉類方面,五花腩比較肥同多油。除左泡菜、生菜蛋漿同芝士栗米都係無限refill , 所以encore左好幾次,蛋真係好滑,而芝士栗米就夠哂惹味!上菜速度超快,所以張枱放唔哂野食,店長好快就開多張枱仔比我地放食物,相當貼心
終於有時間相約舊同事食飯,大家一排無見,見到真係雞啄唔斷!
幾個女仔最緊要搵間舒服乾淨而又坐得耐ge食店。
為左睇最近當紅的蛋黃哥,所以就約左朗豪坊。
大家揀左食韓風大熱的—韓韓屋
早排都有睇到雜誌介紹下,今日終於一試
首先環境唔錯 油煙唔多 而且枱與枱之間都夠寬
四個人叫左個二人餐 再散叫小小
另外散叫左份半半炸雞 同 炒年糕。
拌飯
大醬湯
2015-07-23
2015-07-24 2955 瀏覽
本身之前黎過一次,諗住等睇戲就食餐開心啲,點知今次好大落差,失哂望一入去即刻點野食,點左個厚切味噌豬腩肉,牛肋湯,同涼拌冷麵,蛋醬任添,滿心期待前菜有3碟,蘿蔔片,泡菜,泡菜味蘿蔔,蘿蔔片幾好味,而另外2碟,唔需要擺入口啦,咸到食唔到,同埋係一樣味既😑其他野未到,發現隻匙羹污漕左,叫人換過隻😒點知佢比番隻更污漕既比我,隻匙羹係有上手既蛋漬。。。第二隻既漬仲勁過第一隻。。。厚切豬腩肉同平時既豬肉片無分別,分量有4塊,好消息。。。係有肉味,不過味噌只係求其擺啲醬係上面😅,一啲味噌味都無。。。牛肋湯好重味精,好咸,飲耐左,真係咸到唔會再飲得落個拌麵,等左半個鐘都未到,追左一次,個待應應完我之後無左影,到追第二次搵個年資大啲既黎講,當我地話未落就唔要之後👿,5分鐘左右個麵就到左,個麵睇落都可以。。。一擺入口,啲麵淋到想反胃,好努力食左2啖之後,即刻埋單走。。。個個待應好似唔想做,以後無可能會再黎😡伏位其多,主要食朗豪坊既租金

牛肋湯好重味精,好咸,飲耐左,真係咸到唔會再飲得落

個個待應好似唔想做,以後無可能會再黎😡

伏位其多,主要食朗豪坊既租金
2015-07-14 2696 瀏覽
大概12點半到達,只有一圍枱。叫了泡菜海鮮豆腐鍋,完全唔得......首先勁多麻油,差唔多成個面都係,把泡菜味都給蓋過了。咬了口泡菜,由於湯把辣味都帶走了,只有咸菜味,很失望。至於海鮮,都是細細粒的,唯一最滑算是豆腐了。這麽"特別"的泡菜海鮮豆腐鍋,我想不會有下次了。泡菜味道正常,可再添。
大概12點半到達,只有一圍枱。
泡菜味道正常,可再添。

2015-07-11 2605 瀏覽
好少可會忍唔住特登寫負評,用膳時間己經就十點,唔係full house.叫完餐,送左碟肉黎就算,等好耐都無人開火,算,我自己開,但爐邊蛋,芝士,泡菜,生菜小食個d等左勁耐都無,忍唔住問佢,佢話唔記得,我回佢一句已經燒緊架啦喎,不過佢應該聽唔到,呢d嘢應該未上肉己經要攪掂啦跟住叫佢加生菜,睇住佢拎住碟生菜行左成個場都揾唔到我地,周圍問其他枱係咪佢地既,遊魂到咁!到full house個時咪亂到七彩?再講d肉。。。牛無牛味。。。豬都係一般紫菜飯卷味道ok但飯太濕,口感麻麻,但己經係最好食個樣唔講以為個餐只係二百幾蚊⋯服務質素都無樣可取
到full house個時咪亂到七彩?
再講d肉。。。牛無牛味。。。豬都係一般紫
菜飯卷味道ok但飯太濕,口感麻麻,但己經係最好食個樣
唔講以為個餐只係二百幾蚊⋯服務質素都無樣可取
2015-06-28 2525 瀏覽
我們2人叫了一個水晶套餐加炸雞原味,共499。首先,上了前菜,細細碟,有泡菜,不知名的菜同芽菜,但味道不錯,有小小驚喜。再來就是在爐邊放了芝士corn、泡菜蛋,同蛋only,好像韓國姜虎東韓肉店一樣,味道好好,可能我們喜歡食芝士,蛋的就好滑,味道剛剛好,沒有很salty,btw, 他們也有jammy cheese ribs食,下次可以一試。開始試炸雞,真的好像香港某連鎖快餐店的炸雞,味道是好的,因為炸雞都好難唔好食,但不是韓式有小小失望,都是李家的好。份量有6份,還好,有蘿蔔陪碟,好好味,這同韓國的有得比。上大醬湯了,外表真的一般般,但好好味,沒有很salty,很香的大醬味,足料湯料,有豆腐,好滑滑的,海鮮什麼的,一口一湯,感覺好舒服,湯對韓餐來說好重要。主食當然是燒肉,有牛肉,豬頸肉同重點的五花腩,自己燒自己控制火候,友人燒肉手藝一流,我這大懶人就是等食,牛肉同豬頸肉都泡得很入味,可惜就是沒有太多包菜提供,也沒有醬料提供,不過是夠味的。重點的五花腩是韓燒的重中之重,半肥瘦,脆波波,好好味,是的,我的形容詞很泛味,總之五花腩是必食燒物。其他的石頭鎬飯同海鮮煎餅也很足料同好食,加上跟餐的
我們2人叫了一個水晶套餐加炸雞原味,共499。
其他的石頭鎬飯同海鮮煎餅也很足料同好食,加上跟餐的飲品,也很用心,如果點真露就更happy,一口肉一口酒,正。可惜友人滴酒不沾,所以沒有點。
最後最後,送的ice cream完整了美味的一餐,好飽飽。
服務,年輕的真的好時下,要點飲品,他說29元或以下的都可以,那有什麼呢?年輕人再一次重複29元以下,可否提供餐牌一看,難道我做足功課,背左你個menu來食飯???有一位年長一點的就好有誠意,無論介紹及收拾都是。
六時開始食的晚餐
最後完整一餐韓燒的甜點。
燒五花腩加石頭鎬飯
未攪的石頭鎬飯
重點五花腩,好好味!
燒好的牛肉
港式炸雞一般
鎬邊的食物
前菜,賣相一般,但味道不錯
大量免費水,好好啊!
2015-06-27
最後完整一餐韓燒的甜點。
燒五花腩加石頭鎬飯
未攪的石頭鎬飯
重點五花腩,好好味!
燒好的牛肉
鎬邊的食物
前菜,賣相一般,但味道不錯
大量免費水,好好啊!
  • 五花腩
2015-06-23 2055 瀏覽
昨天是我生日所以想去食喜歡的韓式BBQ,所以去呢間試下,結果很失望!雖然話是韓式但只是皮毛:泡菜3款少少地用一位小碟仔上,沒有上韓式辣椒醬及豆板醬及醬油(要叫才攞少少辣椒醬嚟,但味道差)。我們點了加拿大豬腩肉,調味豬腩肉,大腸,啲加拿大豬腩肉是冇肉味,調味嘅豬腩玉肉味道一般⋯ 水冷面比較我以前食的糊⋯ 呢餐只有個韓國壽司比較好味,及在爐邊有煎蛋醬、泡菜蛋醬及芝士粟米比較特別。啲服務人員水平也是一般⋯ 所以都費事影相。
2015-06-19 1632 瀏覽
難食到離譜,牛肋肉無味,食到一半已經唔想食,汽水一杯得七成,炸雞味道還可以,但呢個係港式炸雞唔係韓式,鐵板燒一次就有炭屎,叫佢換塊新嘅都係禁,不知所謂。😖😖😖
2015-05-23 2118 瀏覽
今次嚟到韓韓館食燒肉午市套餐, 叫咗牛舌套餐同牛胸腹套餐, 每個餐都包一碟生肉, 前菜, 湯同埋飯 牛舌五十九蚊, 而牛胸腹就六十九, 都算合理.內在嘅裝修都幾新, 好韓國feel 尼到多圓檯, 啱哂一班三五知己聚舊, 一路燒肉一路談天說地每碟生肉量都幾大, 唔洗驚唔飽. 牛舌好爽嫩, 好好咬囗, 而且鹽燒都醃到好入味可惜牛胸腹就唔太新鮮, 一上碟已經係暗啡色, 有兩三塊略肥, 而且冇乜牛味, 建議大家唔好喊
 牛舌五十九蚊, 而牛胸腹就六十九, 都算合理.
內在嘅裝修都幾新, 好韓國feel
 尼到多圓檯, 啱哂一班三五知己聚舊, 一路燒肉一路談天說地
每碟生肉量都幾大, 唔洗驚唔飽.
牛舌好爽嫩, 好好咬囗, 而且鹽燒都醃到好入味

2015-05-22
2015-04-12 2673 瀏覽
如果想食韓燒,呢間野真係麻麻。雖然我在星期六,6點半去到唔洗等位,我同朋友2人叫了1份豬面肉,1份牛肉,1碗水冷面。豬面肉係好食嘅,不過失望係因為原來D蛋,食完無得再加。 唔係呀麻。。。韓燒喎,無得再加 之後到碗水冷面,一拎上枱,水呢~雪呢~ 連最基本嘅都無,D面變咗撈麵,仲要淡而無味添。我朋友第一次食水冷面,佢仲問我水冷面係咁㗎?唉。。。。呢餐真係好失望。
唔係呀麻。。。韓燒喎,無得再加

之後到碗水冷面,一拎上枱,水呢~雪呢~
2015-04-11
  • 豬面肉
2015-03-24 3159 瀏覽
是日同朋友一齊到朗豪坊覓食,搵左呢間開左有一段日子嘅韓韓館嚟試下 本身一眾同行友人都係韓燒熱愛者,見到有新韓燒餐廳當然二話不說衝左入去  由於係閒日,午市人流唔算多,所以唔洗等位就可以入座!最令人意想不到嘅係呢度嘅lunch都幾抵食呢!我地一共叫左幾款唔同嘅Lunch Set share嚟食,牛、雞、豬都叫齊哂 而每一set都配有泡菜作為前菜、牛肉湯、一碟肉類、一碗白飯同埋飲品,認真抵食又齊全。叫左咁多樣之中,大家一致認為最好食嘅係牛肋肉、豬頸肉。牛肉由呈上時已經見到色澤幾靚,脂肪與肉比例亦好平均 雖然份量睇落唔算多,但其實佢係厚切的,加上白飯唔夠食嘅話仲可以任添,非常貼心 至於豬頸肉就稍為略遜於牛肋肉,但都仍然好食,唔太肥膩,調味料仲好入味。不過要注意,爐火好快就將豬肉烤熟,建議大家都要小心啲燒,好易燒燶呢  我地另外仲有叫到雞肉果一set,不過味道就冇咩驚喜嘞,相比之下,如果下次再嚟食就會選擇返牛肋肉/豬頸肉!

牛肋肉、豬頸肉set Lunch
牛肋肉豬頸肉Set
題外話/補充資料: 其實食品質素算係唔錯,喺朗豪坊就算去food court都未必食到咁平價而又好食嘅韓國lunch。反而人手不足嘅問題真係好嚴重,唔知係咪因為午市故意放少左人手,有時要叫侍應都要等好耐等佢地經過先見到我地招手,連要埋單都要我地走到出去先知,未免太過怠慢咗客人喇。而且,衛生方面都仲有好大改善空間!食具油膩不在話下,始終韓燒店咁多油污係難洗啲,唯有自己用紙巾抹下筷子匙羹,但係連斟水到杯中都呈現好多浮油,叫客人點放心飲呢?希望日後會改善下啦,咁就一定可以客似雲來喇~
2015-03-24
牛肋肉、豬頸肉set Lunch
牛肋肉豬頸肉Set
  • 牛肋肉
2015-03-08 2754 瀏覽
是日晚餐朋友想食韓式BBQ,所以睇戲前為方便起見就試試呢間餐廳點知…等咗大約半小時就有枱侍應先給水杯給我們,一加水後發現如前文所提及有層油浮面,要求換新一套杯後再試,結果一様!唯有好似飲茶前般清洗一番由於洗杯所以都順便抹下個碗,一抹下真的不能相信白色的紙巾上即染成淺橙色食慾即時大減!但我們都叫了紫菜卷、年糕、牛排、簿豬片及厚切五花腩紫菜卷,好似小學生第一次做的,鬆鬆散散,不能完整夾起,賣相差,味道一般炒年糕,味道清淡不辣燒牛排,味道一般。反而燒簿豬片可能有調味味道較佳,厚切五花腩都係比牛肉出色!所以想燒肉嘅大家都係擇豬比較好了!前菜、調味漿、生菜都係叫才會付上!如有需要一定要自己先提出哦!總結:只會試一次!清潔差!味道一般!應該不會有下次吧
點知…

等咗大約半小時就有枱

結果一様!唯有好似飲茶前般清洗一番

炒年糕,味道清淡不辣

前菜、調味漿、生菜都係叫才會付上!
如有需要一定要自己先提出哦!

總結:只會試一次!清潔差!味道一般!應該不會有下次吧

2015-03-07
  • 豬肉
早前朋友話想食, 但繁忙時間只可以walk in所以先派朋友黎等位, 未夠七點, 本身有檯, 但我地四人, 侍應話要有半數人先可以入得點知當我地到時, 已無位, 只得番最入果張8人檯, 由於我地4人, 又唔想再等, 所以唔介意搭檯之前食過第二間韓燒, 唔係任食果d, 人地既燒板唔係用呢d佢呢個圓烤板好易痴燶底, 要換左3次側邊既蛋汁, 一條是加左泡菜, 一邊就原味味道ok 的, 不過就無得免費refill喇, 要比$28至於前菜, 3小碟例牌必有泡菜, 椰菜, 辣蘿蔔我只好說, 連基本的做不好, 相信其他都不好吃韓國菜的基本菜"泡菜"都泡得唔好, 我不知怎能辦到韓國菜館?!!完全唔入味的泡菜, 我真係第一次食, 怒! 雖然是free, 也可無限refillbut i'm sorry, bad comment真的要給!叫左豚, 牛肉各4款, 煙肉年榚卷是最好食同特別的d肉唔知點解, 燒完都幾乾, 無乜肉汁唔似出面既韓燒, 燒完有肉汁諗住問侍應有無醬汁 , 無錯....是要問的, 請不要忘記我地坐的位置, 好似一間隔離房, 完全係無人理叫野, 加野都好辛苦, 我建議佢應該好似沙x王, 加個
早前朋友話想食, 但繁忙時間只可以walk in
之前食過第二間韓燒, 唔係任食果d, 人地既燒板唔係用呢d
佢呢個圓烤板好易痴燶底, 要換左3次
側邊既蛋汁, 一條是加左泡菜, 一邊就原味
味道ok 的, 不過就無得免費refill喇, 要比$28
至於前菜, 3小碟
例牌必有泡菜, 椰菜, 辣蘿蔔
我只好說, 連基本的做不好, 相信其他都不好吃
完全唔入味的泡菜, 我真係第一次食, 怒!
雖然是free, 也可無限refill
前菜
叫左豚, 牛肉各4款,
煙肉年榚卷是最好食同特別的
煙肉年榚卷
d肉唔知點解, 燒完都幾乾, 無乜肉汁
唔似出面既韓燒, 燒完有肉汁
側邊d蛋無得free refill
諗住問侍應有無醬汁 , 無錯....是要問的,
請不要忘記我地坐的位置, 好似一間隔離房, 完全係無人理
叫野, 加野都好辛苦, 我建議佢應該好似沙x王, 加個鐘仔囉
醬汁黎到....好似要配給咁, 份量少 , 真的呆了
烤牛肉4款
生菜是有給我們, 都是free, 但份量唔多
出面會比埋綠色尖椒同生蒜, 但呢度又係無架囉

除左生野之外, 仲有叫左炸雞half & half
朋友不吃辣, 所以唔辣的未試過
紅色辣既, 真係幾辣, 甜甜辣辣的辣醬
包著的脆皮仲脆的, 呢個算係做得唔錯
炸雞 half & half
食到尾升其實都麻麻地, 又無service, d野食麻麻
所以想加多樣填得飽肚的熟食, 壽司有3隻味
我地叫牛肉卷, 點知食左一舊落口....咬唔到有牛肉
原來佢地黎左韓韓卷, 仲要都幾凍下, 紫菜又無味, 好似放左好耐咁
因為落完order呢個好快就上檯
雖然食左3件 (友人各1) , 但我地都要求佢換番牛肉卷
不過等得太久, 所以cancel , 索性埋單走人去食甜品算了
埋單時張單都無out番壽司價錢出黎, 係我地check單先扣番
我地坐嘅位置完全無人理, 越吃越不高興
呢間我唔會再黎
題外話/補充資料: 唔該學好點整泡菜先開韓國菜館! 無service食物又唔叫好好,好難會有下次
2015-03-05
煙肉年榚卷
炸雞 half & half
2015-03-04 2366 瀏覽
星期一晚上8:00pm, 都幾多人等位, 要等30分鐘到. 終於到我同友人啦.我地諗緊散叫定二人餐, 散叫都貴貴地, 二人餐雖然抵食, 但超飽. 而且最後坐左陣都冇送上雪糕.加上我地都太飽都忘記左雪糕. 最後回家時先記起佢地冇上雪糕, 唉.而且店員唔夠, 加生菜, 泡菜都有難度, 仲要一開始冇俾前菜(泡菜)我地.- 二人餐 ($468) : 加拿大豬腩肉 - 2大塊分量十足, 睇唔出燒好會甘多, 食得好飽. 夠嫩入口油甘香, 燒得香口, 用生菜包住食一流. 而且好有豬肉味.牛肋肉 - 又嫩又有點咬口, 肉味越咬越出, 不過牛味唔算重.豬頸肉 - 爽口有彈性, 帶點油香. 薄薄地易咬口, 配泡菜好正.海鮮大醬湯 - 好似味噌湯, 唔算太咸, 熱熱地易入口, 飲得好舒服. 海鮮料好多, 但只係雪藏細細粒個d貨.冇咩味道, 反而豆腐滑滑更吸引.海鮮香蔥餅 - 海鮮料同上都是雪藏細細粒個d貨. 不過個香蔥餅就好香好軟綿, 只係油左少少, 都好味.石鍋泡菜牛肉飯 - 呢個最岩食, 因為拌勻後, 用石鍋既熱力, 除左令個飯熱落去, 仲有飯焦. 好正.飲品2杯 - 雪梨特飲, 清甜爽口, 仲有生果粒

- 二人餐 ($468) :

飲品2杯 - 雪梨特飲, 清甜爽口, 仲有生果粒雪條浸雪梨汁, 好睇好玩好好飲. 如果可以加錢要有酒精既飲品更好.

雪糕2客 - 由於太飽, 以及忘記了. 店方也沒有上雪糕, 所以冇試到.

另外, 個原味蛋, 泡菜蛋 2款麵好好味, 鬆軟有蛋味, 呢個都幾吸引.

- 原隻烤魷魚 ($88) :

見成隻大大隻魷魚都係甘抵食, 就叫左啦, 點知2個人食真係太多了.

不過燒個時都幾好玩, 自己剪成一圈圈, 燒得香口d, 連同泡菜食好夾.

好新鮮彈牙, 魷魚腳嫩d, 仲好食.
加拿大豬腩肉
  • 原隻烤魷魚
  • 加拿大豬腩肉
  • 石鍋泡菜牛肉飯
2015-02-22 2649 瀏覽
新開韓國店,一行8人去試新野,裝修好特別,我好喜歡佢的椅抽氣都好強,好似去左韓國禁,入到去就遠離左香港禁啦*^O^* 朋友和我都超喜歡,而且可能多人食,樣樣我們都試,叫左12碟左右,可惜當日無我想食的甜品和特式飲品……唔知點解好多都無了=0= 我們食左好多款肉.最值得推介一定要選厚切,佢地唔會鞋又好咬口,我喜歡配生菜+泡菜+蒜頭, 配左菜就食極都膩,呢到小菜係任取添加的,我們添左好多次……另一推介係蛋啦,佢會送一次蛋醬係爐邊,又唔老喎,蛋醬應該加左d野,佢會放d泡菜成為泡菜蛋,好特別,見到有個手搖便當,又order試下,食前搖佢先,我們每人都搖左佢幾下,呢個飯盒其實幾好架,放工要發洩可以黎叫呢個飯,當佢仇人禁搖,然後食佢落肚,重點係搖完當然唔靚仔啦,但又好味喎,即拌飯禁囉!海鮮煎餅有虾,八爪魚,帶子仔都幾香脆,普通煎餅,會推介大家去試,注意旺角韓韓館同中環韓韓館名字一樣,但食物唔同架,中環主要係食部隊鍋,旺角主力韓燒,我都有係到試部隊鍋,呢到細鍋d味道淡d……最大問題係漏單好嚴重,大家有心理準備追下佢呀!
牛舌
厚切豬腩仔
煙肉年糕
手搖便當
題外話/補充資料: 做會厚厚員$98, 即時有9折,送左好多優惠卷好有用
2015-02-12
牛舌