2021-06-16 138 瀏覽
< 韓珍 >📍尖沙咀琴晚同fd去咗尖沙咀呢間好出名嘅韓珍 連gdragon都食過😆😆❤️店員先上前菜 大約有八、九碟 有泡菜、芽菜同豆乾😛 另外仲有一碟送嘅煎蛋餅😋醬油蟹 配牛油紫菜飯 好耐冇食醬油蟹 佢會跟埋一碗牛油紫菜飯 醬油蟹有一大隻🤤🤤 都幾大隻 蟹肉鮮甜 重點係有好多橙黃色蟹膏 一啖食晒好滿足🥰🥰 牛油紫菜飯中間有隻生蛋黃 撈埋蟹膏一齊食好正😆八方美人 另外仲叫咗一個燒肉同海鮮拼盤😆 店員會幫我地燒👍🏻 海鮮有鮑魚同大蝦🦐 肉類有牛肉、雞肉同豬頸肉🤤🤤 鮑魚大大隻 而且用醬油醃過 肉質彈牙 好好食😋 牛肉好重牛味 雞肉燒到皮脆肉嫩😋 豬頸肉一啲都唔肥膩 好爽口 夾埋生菜食好惹味🥰
< 韓珍 >📍尖沙咀

醬油蟹 配牛油紫菜飯

八方美人
2021-06-09 226 瀏覽
上星期六和朋友慶祝生日,一早訂左六點,食客都有韓國人,店員全是韓國人,用英文和我們講英文溝通點菜,無問題都方便。我地選左韓燒加點菜式,店員推介叫左個醬汁雞和濟洲黑毛豬腩肉,我地就叫左,我地比較鐘意食醬汁雞因燒完好好食,雖然黑毛豬味道都好食似我前幾年去旅行濟洲食既一樣香,但我鐘意醬汁雞野味,我地叫左個冷麵好食,加左芥末醬和醋好食,提提不要加太多芥末唔係似我朋友咁食到流眼水,最後食部隊鍋,我覺得鹹左。最後講服務加茶要叫店員,因佢地太忙怪。
2021-06-05
慶祝紀念
生日
2021-06-09 939 瀏覽
位於尖沙咀帝國中心< 𝓗𝓪𝓷𝓒𝓱𝓪𝓶 >, 一間韓國人主理韓式燒肉店, 相當正宗。環境亦很寬敞, 檯與檯之間帶有距離感, 非常舒適。落單後有多款自家製韓式風味前菜, 辣甜清爽味道。再送有鐵板芝士蛋, 放有洋蔥粒、青紅椒🤩ᴮˡᵃᶜᵏ ᴮᵉᵃⁿ ˢᵃᵘᶜᵉ ᴺᵒᵒᵈˡᵉ $⁸⁸炸醬麵配有豬肉🐷青瓜絲🥒洋蔥🌰充滿正宗韓國味道🇰🇷麵條軟硬度剛好, 再帶點煙韌, 而且醬汁不會過鹹。ˢᵖⁱᶜʸ ᴿⁱᶜᵉ⁻ᶜᵃᵏᵉ ʷⁱᵗʰ ᶜʰᵉᵉˢᵉ $¹²⁰芝士炒年糕好邪惡🔥煙煙韌韌好味道😋ᴾᵒʳᵏ ᵃⁿᵈ ᴮᵉᵉᶠ ˢᵉᵗ ᴮᴮQ $⁵⁸⁰二人套餐, 相當豐富💗燒肉全程專人代勞, 包括有蜂窩五花肉🥩豬肩肉🐖以及調味特級牛肋骨🐂油脂分佈均勻, 肉質亦夠軟腍👍配料放有南瓜片🎃菇片🍄仲有一份生菜, 供燒肉用。ᴬᵛᵒᶜᵃᵈᵒ & ᶠʳᵘⁱᵗ ˢᵃˡᵃᵈ牛油果生果沙津🥑🥗非常新鮮又健康。ˢᵒʸᵇᵉᵃⁿ ᴾᵃˢᵗᵉ ˢᵗᵉʷ ʷⁱᵗʰ ᴮᵉᵉᶠ ᴮʳⁱˢᵏᵉᵗ牛胸肉大醬湯中附有大量牛胸肉及豆腐, 啖啖濃重鮮味。另附有碗飯, 拌飯一流🙌ᶜⁱᵗʳᵒⁿ ᵀᵉᵃ柚子茶為整個套餐, 畫上完美句號。韓珍 (帝國中心

ᴮˡᵃᶜᵏ ᴮᵉᵃⁿ ˢᵃᵘᶜᵉ ᴺᵒᵒᵈˡᵉ $⁸⁸
ᴮˡᵃᶜᵏ ᴮᵉᵃⁿ ˢᵃᵘᶜᵉ ᴺᵒᵒᵈˡᵉ

芝士炒年糕好邪惡🔥煙煙韌韌好味道😋
ˢᵖⁱᶜʸ ᴿⁱᶜᵉ⁻ᶜᵃᵏᵉ ʷⁱᵗʰ ᶜʰᵉᵉˢᵉ

ᴾᵒʳᵏ ᵃⁿᵈ ᴮᵉᵉᶠ ˢᵉᵗ ᴮᴮQ $⁵⁸⁰
ᴾᵒʳᵏ ᵃⁿᵈ ᴮᵉᵉᶠ ˢᵉᵗ ᴮᴮQ

ᴬᵛᵒᶜᵃᵈᵒ & ᶠʳᵘⁱᵗ ˢᵃˡᵃᵈ
牛油果生果沙津🥑🥗非常新鮮又健康。

ᶜⁱᵗʳᵒⁿ ᵀᵉᵃ
柚子茶為整個套餐, 畫上完美句號。

韓珍 (帝國中心)
📍尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖
2021-06-08
ᴮˡᵃᶜᵏ ᴮᵉᵃⁿ ˢᵃᵘᶜᵉ ᴺᵒᵒᵈˡᵉ
ˢᵖⁱᶜʸ ᴿⁱᶜᵉ⁻ᶜᵃᵏᵉ ʷⁱᵗʰ ᶜʰᵉᵉˢᵉ
ᴾᵒʳᵏ ᵃⁿᵈ ᴮᵉᵉᶠ ˢᵉᵗ ᴮᴮQ
ᴬᵛᵒᶜᵃᵈᵒ & ᶠʳᵘⁱᵗ ˢᵃˡᵃᵈ
朋友生日,問佢想食咩,佢一來就話想食韓燒👍🏻👍🏻 之後就send 左呢間俾我睇,睇相感覺幾好食咁,而且見係韓國人主理,當堂勁有興趣,即刻打去book 位!🤣🤣🤣好在我地有book 位,成座樓,得呢度門口有人排,其他都勁靜,而且佢仲要爆house!🤣🤣🤣 準時7:30pm 到,一來到見老闆同waitress 姐姐好似鬆一口氣咁,之後同waitress 姐姐講開,先知原來佢地抄錯我個電話,全日打俾我confirm 張枱但揾唔到我,見我來到所以鬆口氣,haha....so cute....好在我都準時出現🤣🤣👍🏻👍🏻3個女仔,睇來睇去都係覺得4人set 最抵,又有牛肉,豬肉,又有熟食,水冷麵,海鮮煎餅,沙律,真係好多嘢食,而且仲有啲韓式小菜,又送個焗蛋,成張枱都擺唔晒🤣🤣🤣🤣豬肉好好食,唔太肥又有啲油脂,而且唔識燒唔緊要,店員好好會主動幫我地燒,另外個海鮮煎餅好足料,我地覺得好好食🤣🤣👍🏻👍🏻不過個水冷麵我地就覺得麻麻地,可能我地擺左都幾耐先動手,嚴格來講係Waitress 姐姐可能見我地咁耐唔食,所以出手分俾我地,不過佢太辣,我覺得唔太好食🤣🤣🤣我覺得呢度食都幾韓國,而且service 幾

我覺得呢度食都幾韓國,而且service 幾好,又唔趕人走,很不錯。。。下次想試下人蔘雞湯🤣🤣

2021-06-01 161 瀏覽
夏天熱辣辣🌞想食燒烤但又唔想燒到成身汗,韓燒會唔會係一個好既選擇呢😉今次👦🏻👧🏻要介紹既韓國餐廳除左韓燒之外,當然仲有唔少韓國特色菜啦👍🏻韓國餐廳一般都會有好多開胃小菜除此之外呢度仲會有個蛋餅送食落都幾香口☺️今次👦🏻👧🏻主要想食韓燒,所以其他菜式淨係叫左個甜酸炸雞估唔到都幾有驚喜,脆卜卜既炸雞加埋開胃既醬汁啱晒夏天食,而且份量多到可以同朋友一齊開心share;講番韓燒先,如果海鮮同肉都試下既可以叫八方美人豬、牛、雞、蝦同鮑魚都有齊,啱晒選擇困難症既朋友仔;另外中意燒海鮮既朋友仔都唔好錯過個拼盤有原條魷魚勁吸引;牛肉愛好者亦可以試下雪花牛肉軟淋既牛肉燒過之後香味更加突出😋評分:8 / 10

韓國餐廳一般都會有好多開胃小菜
除此之外呢度仲會有個蛋餅送

評分:8 / 10
  • 前菜
  • 甜酸炸雞
2021-05-31 221 瀏覽
見朋友在fb post 食飯相而認識此店,OpenRice 訂位方便,同時太掛念首爾,食咗當去咗系列🤤🤤🤤當天星期日晚上6:00 ,已經fullhouse ,唔訂位真係唔得,訂位仲有八五折,very nice😍😍😍兩個人叫左 韓牛西冷150g,蜂巢五花腩170g,牛舌一碟,醬油蟹一隻,海鮮豆腐湯😁😁😁我一上菜先有六小碟,生菜生蒜片辣椒,様樣齊全👍🏻👍🏻👍🏻醬油蟹,韓牛當然比不上在首爾吃,但是已經可以止了心癮。其實大致上食物嘅味道已經好地道好韓式了,只係本人唔知足,想要求更多🤤🤤🤤當晚客人太多,服務人員稍為不足夠,但是睇得出每個服務人員都好努力同埋好好態度👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻值得一試嘅餐廳👏🏻👏🏻👏🏻
餐前六小碟
  • 蜂窩五花腩
  • 韓牛
  • 牛舌
2021-05-27 135 瀏覽
之前聽朋友介紹韓珍呢間燒肉店,環境唔錯幾乾淨闊落,仲有店員幫我哋燒埋啲嘢食添!食物都好正,好適合一班懶人。前菜及醬料 $0佢哋呢度免費包咗好多紫菜同埋醬料,全部都可以refill,抵!有魚糕泡菜豆芽雜菜沙律翠玉瓜等等,醬料都有三款。蛋薄餅 $0原來店舖會送一個免費嘅蛋薄餅,一開始仲以為啲面寫錯咗添。食落口感好鬆軟,清新。蜂窩五花腩 $150呢一條望落去好肥美,份量都唔少。燒完之後大約有一半肥肉一半瘦肉。夾埋一齊食就啱啱好。特級牛肋骨(無醃) $250呢個超大份有成250克,店員燒完之後先到10幾塊肉出嚟。牛肉味超濃,大約六七成熟嗰陣就最嫩滑、好好食!牛五花肉 $150份量都唔少,佢嘅味道醃咗好鮮甜。油脂感都幾豐富,薄薄一片係高級嘅肥牛。50cm長韓式雞蛋捲 $158朋友話呢條好長好震撼,一定要試吓!上到嚟真係好誇張,有成八大嚿。雞蛋鬆軟,入邊仲有啲泡菜同埋餡料,味道十分之夾同埋有層次。Cold Plum Tea $20呢幾日好熱,要飲返啲凍野,我覺得有少少甜。其實呢度包嘅免費熱茶都好好飲,好有茶香!

前菜及醬料 $0

蛋薄餅 $0

蜂窩五花腩 $150

特級牛肋骨(無醃) $250

牛五花肉 $150

50cm長韓式雞蛋捲 $158

Cold Plum Tea $20
太耐無去旅行,屋企人心癮起所以決定帶佢地黎食地道韓燒止止癮😋 聽聞餐廳係韓國人主理,淨係知道裝修格局都同韓國食韓燒好似,可以暫時比幾分假象我🥲 座位大致寬敞,疏發卡位尤其舒服👍🏻 抽氣做得好足,食完唔會成身油煙味😎未食正餐先黎好多小碟前菜😌 有魚糕、泡菜、茄汁腸等,款式又多,質素唔錯🤤 仲有個迷你嘅蛋薄餅都係餐包埋嘅😳《 八方美人 》$588 4.5 / 5 🤩🤩🤩🤩🤩想一次過試晒牛肉豬肉雞肉同海鮮,「八方美人」就最適合不過!😋 八方包括:牛舌、雪花牛肉、豬頸肉、大蝦鮑魚等,如果唔打算再點其他小食,兩個人都夠食👍🏻 一嚟到急不及待燒咗鮑魚先,估唔到唔使調味就咁燒鮑魚都係咁鮮甜😍😍😍 豬頸肉同豬頰肉好爽口;雪花牛肉亦有入口即溶嘅感覺🤤 牛舌又爽又大塊;雞肉就多汁滑溜😋 韓式食法包埋生菜同泡菜食,越食越開胃😋《 泡菜薄餅 》5 / 5好軟熟嘅薄餅😍 薄餅邊少少脆口,泡菜多得黎唔會好辣,好岩口味😍😍😍 《 人蔘雞湯 》 4 / 5食傳統韓國菜少不了要叫返碗人蔘雞湯,半隻雞份量好足,聞到好香人蔘味😃 飲落味道溫和唔會特別甘苦😋 底下仲有少少粥索晒啲精粹🤤 整體無論環境、食物定係服務都相當滿意

《 八方美人 》$588 4.5 / 5 🤩🤩🤩🤩🤩

雞肉就多汁滑溜😋 韓式食法包埋生菜同泡菜食,越食越開胃😋

《 泡菜薄餅 》5 / 5

《 人蔘雞湯 》 4 / 5

整體無論環境、食物定係服務都相當滿意,一大人黎圍住燒實仲過癮😎
  • 八方美人
【來一埸韓式盛宴🇰🇷尖沙咀豪歎1++韓牛高級韓國餐廳👅】小編一直都覺得韓燒黎講,任食同單點真係兩個質素😇想食啲靚啲嘅肉,就真係要食單點嘅餐廳🤓除咗韓國街(金巴利道)可以食到之外,行過少少麼地道都有一間好出名嘅韓燒餐廳😎佢哋肉類嘅款式都唔少,更重要嘅係可以食到1++韓牛同埋dry-aged嘅肉😍佢哋亦有一啲價錢比較相宜嘅套餐😌一叫完嘢食店員就會拎一大炸唔同嘅前菜黎,如果食晒就應該已經半飽,所以要忍口😂 另外亦都會送一盤生菜用嚟夾燒肉,當日仲每一台都送咗一個蛋餅😌—《 #1++韓牛西冷》$365 ⭐⭐⭐💥既然係為咗食靚牛而來,當然要試吓佢哋最貴嘅1++韓牛😋$365可以揀150g嘅西冷或者肉眼😗上枱係有少少失望,因為塊西冷都幾薄下🙁韓牛係sell牛味重,油脂少,所以預咗無好靚嘅雪花紋😀但1++韓牛當然係信心嘅保證,一入口已經食到超級重嘅牛味,肉汁濃郁但又唔係和牛個種油脂香,零罪惡感😍可惜個牛overcook左,所以令到塊扒韌哂,扣咗啲分😢—《 #豬肉拼盤》$280 ⭐⭐⭐⭐因為想試多幾樣肉類,所以就叫咗呢個豬肉拼盤,入面包括左豬臉頰、豬頸肉、護心肉😎每樣只有四塊,豬臉頰同護心肉都正常,無特
【來一埸韓式盛宴🇰🇷尖沙咀豪歎1++韓牛高級韓國餐廳👅】

《 #1++韓牛西冷》$365 ⭐⭐⭐💥

《 #豬肉拼盤》$280 ⭐⭐⭐⭐
因為想試多幾樣肉類,所以就叫咗呢個豬肉拼盤,入面包括左豬臉頰、豬頸肉、護心肉😎每樣只有四塊,豬臉頰同護心肉都正常,無特別驚艷😫而豬頸肉就比較出色,比一般會食到嘅厚一倍,燒完之後外脆內軟,有咬勁同肉味重,放落生菜夾埋韓式醬、蒜片、泡菜一齊食,超級正🤪

《 #水冷麵》$88 ⭐⭐⭐
食燒肉配水冷麵係一個非常好嘅搭配,水冷麵清新嘅酸甜味能夠中和翻食肉嘅飽膩😋入面有半粒蛋、青瓜、蘿白同椎山😗味道還可以,不過如果個麵無咁痴埋咗一團就更加好啦😟

🛎評分
食物: 7.5/10
環境: 8.5/10
價位: 中高(~$400/位)
性價比: 7/10
推介度: 7.5/10
2021-05-22 100 瀏覽
呢間人氣🔥韓式餐廳,平日夜晚都滿座,深得客人愛戴,原因係食物質素高,服務友善周到啦😌菜式有韓式燒肉,亦有韓式湯,醬油蟹等,多款選擇。 前菜有沙律🥗、醃蘿蔔、醃鵪鶉蛋、泡菜、腐皮、醬汁香腸等,仲有熱辣辣,鐵板上嘅蛋餅。韓珍新鮮的套餐-八方美人($588)見到個名咁靚,加上可以試幾款肉及海鮮,都想試吓😋。 每款肉都色澤紅潤,賣相好得! 尤其喜歡雪花牛肉🥩,脂肪比例均勻,入口即化。 豬頸肉爽而不膩。 護心肉肉味香濃,食落滿有嚼勁。醬油雞肉醃得入味,雞肉嫩滑,肉汁豐富。仲有好大隻蝦🦐及鮑魚,新鮮,肉質彈牙鮮甜。 套餐仲包括一盤蔬菜🥬韓方牛肋骨湯($138)店員推介呢款,唔辣而且牛肉味香濃,牛肋骨煮得好腍。仲加有蛋絲,香蔥等,果然令人回味😋韓式燒酒-桃味($70)想飲酒又想飲啲甜甜哋嘅、不坊點呢款燒酒,配烤肉都啱

菜式有韓式燒肉,亦有韓式湯,醬油蟹等,多款選擇。

韓珍新鮮的套餐-八方美人($588)

韓方牛肋骨湯($138)

韓式燒酒-桃味($70)
想飲酒又想飲啲甜甜哋嘅、不坊點呢款燒酒,配烤肉都啱
  • 韓方牛肋骨湯
2021-05-17 1035 瀏覽
耐冇食過韓燒,所以就嚟到呢一間係尖沙咀帝國中心嘅韓珍。之前有朋友介紹過,仲要係由韓國人主理,相信質素都唔差☺️ 當日七點幾去,幾旺場,仲見到有唔少韓國人食。餐廳抽風系統幾好,唔會有好大陣油煙味,座位都幾寛落。前菜韓珍有好多前菜,有六小碟:魚糕、泡菜、辣醬魷魚、茄汁腸仔、雜菜、沙律,六小碟可以refill😍 同埋生菜(叫燒肉送一份)。我最鍾意食辣醬魷魚,佢唔會太辣,有濃郁蒜頭味😆,仲有啲芝麻調味,魷魚爽口,好好味,我仲refill咗碟。蜂窩五花腩 $150五花腩腩肉層次分明,可以見到有一層脂肪一層肉。餐廳特意割到蜂窩紋,燒起上嚟就更加靚同多脆邊😛。我會建議五花腩燒耐少少,等啲肥膏燒到脆香,入口仲帶啲溶化感覺。雖然五花腩無特別調味,不過本身嘅五花腩已經好香口夠肉味🤤,撈埋生菜一齊包住食,就冇咁肥膩。特級牛肋骨 $250牛肋骨好靚,油脂分布都好均勻。餐廳同樣割咗一條條嘅坑紋,令牛肉更容易咬。我覺得呢份牛肋骨份量都幾大份同厚身。店員好好人咁介紹咗我點樣燒牛肋骨,佢提議我原塊牛肋骨鋪喺爐頭上燒,可以保留返牛肋骨入邊啲肉汁。燒到大概五成熟,之後先再剪細。牛肋骨冇特別醃製,所以我就點啲麻油、鹽,突出

前菜
前菜
辣醬魷魚

蜂窩五花腩 $150
蜂窩五花腩

特級牛肋骨 $250
牛肋骨好靚,油脂分布都好均勻。餐廳同樣割咗一條條嘅坑紋,令牛肉更容易咬。我覺得呢份牛肋骨份量都幾大份同厚身。店員好好人咁介紹咗我點樣燒牛肋骨,佢提議我原塊牛肋骨鋪喺爐頭上燒,可以保留返牛肋骨入邊啲肉汁。燒到大概五成熟,之後先再剪細。牛肋骨冇特別醃製,所以我就點啲麻油、鹽,突出多啲牛味。而且佢嘅油脂分布豐富,所以食落去唔會話好硬或者好韌。
特級牛肋骨

蜂蜜梨汁生牛肉 $180
一般我都好少食生牛肉,不過見佢係一間韓國人打理又出名餐廳,都有信心保證,所以就決定叫佢。生牛肉條夠凍同好滑溜,蜂蜜味比較重,會甜甜哋。撈埋雪梨條一齊食,就可以做一個平衡。另外生牛肉嘅麻油都幾重,整體感覺幾好嘅。
蜂蜜梨汁生牛肉

醬油蟹(配牛油飯) $250/1隻
好耐冇食過醬油蟹啦,呢一隻蟹都幾大隻,佢嘅蟹膏都流晒出嚟。醬油蟹嘅醬油味比較甜,食落去蟹膏都好香。另外會配左個牛油紫菜飯,可以撈埋醬油蟹嘅蟹膏一齊食。
醬油蟹(配牛油飯)

蛋薄餅 $0
呢個蛋薄餅係餐廳免費送嘅菜,食落去鬆厚,有空氣感。另外,佢仲有啲甜椒係入邊做配料,撈埋燒肉食就無咁肥膩。

總體而言,食物質素都幾好同埋價錢上都幾合理。我最鍾意佢嘅前菜有辣醬魷魚,啲韓牛又有質素。所以,我都諗住遲啲再去。即使當日餐廳比較繁忙,店主都盡心盡力去介紹點燒問有咩好食,態度幾好嘅。
辣醬魷魚
蜂窩五花腩
特級牛肋骨
蜂蜜梨汁生牛肉
醬油蟹(配牛油飯)
2021-05-16 124 瀏覽
————📍尖沙咀🤩前排晚晚睇ASMR見啲韓國🇰🇷 YouTuber係咁係醬油蟹 又食韓燒搞到我勁想食 搵左好多餐廳🍴😚🤣 終於比我搵到間又有醬油蟹又有韓燒食🥰👅#韓珍 @韓珍🇰🇷原來餐廳係由韓國人經營 所有野都好正宗 前菜同韓國一樣都會供應好多免費小菜😍❤️餐廳仲會每枱都送煎蛋餅😍😍#醬油蟹 $250@1🤩期待已久嘅醬油蟹果然冇令到我失望 👍🏻👍🏻 醬油蟹融雪處理做得非常之好 食落唔會食到未融雪嘅蟹肉蟹膏 餐廳仲會提供牛油🧈飯(上面加左蛋黃、紫菜)將蟹膏同醬油撈落飯到一齊食 超爽😍👅🤤#八方美人 $588🤫😚呢一個拼盤啱晒選擇恐懼症嘅朋友仔 入邊會有護心肉、牛舌、雪花牛肉、鮑魚、大蝦、豬頸肉、雞腿肉 👅海鮮非常新鮮🦐 大蝦彈牙 鮑魚用左醬油先醃製再拎去燒 鮑魚好厚肉 食落亦爽口👅肉類份量正常 味道方面最推介護心肉、雪花牛肉 如果下次再嚟嘅話好想試吓佢嘅蜂窩五花肉🤤🤤————韓珍 (帝國中心) (尖沙咀)尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖
————

📍尖沙咀

#韓珍 @韓珍

餐廳仲會每枱都送煎蛋餅😍😍

#醬油蟹 $250@1

#八方美人 $588

————
韓珍 (帝國中心) (尖沙咀)
尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖
韓國老闆開店,相信都一定正宗啲添!落完柯打店員就一碟碟排好個陣咁拎上枱,有生菜、魚糕、鵪鶉蛋、大蒜、韓國辣椒、醃蘿蔔、泡菜、千島醬沙律、醃洋蔥,全部都係韓式前菜,酸辣開胃🍽蛋薄餅 (4/5) 💰0每枱都會送一份,煎蛋超熱,食個陣記得吹下先煎得好蓬鬆,有啲三色椒粒,同芝士香🍽特級牛肋骨 (4.2/5) 💰250份量十足,250G,大概剪到十幾塊出黎雪花幾靚,牛肉肉質非常好,店員幫我地燒到7成熟左右,我一開始仲怕會唔會過熟點知岩岩好!好嫩滑重牛味,超易咬開🍽韓牛西冷牛扒 (4/5) 💰365牛味再重啲,油花相對少但分佈平均,150g會薄啲啲但點少少麻油鹽其實已經好夠味燒完出黎既油脂泌哂出黎,有啲入口即溶咁🍽蜂窩五花腩 (4.2/5) 💰150五花肉得好靚,真係蜂窩紋所以燒出黎個樣好靚,可能店員燒得太好,豬肥膏食落脆脆的而且食得出好新鮮,豬脂香濃冇任何雪急凍過既味道🍽芝士炒年糕 (4/5) 💰120芝士拉絲可以拉到好高年糕比較煙韌,整體好大份!醬汁一開始食會覺得甜咗啲,但食多兩件會發配愈食愈辣,真係好夠甜辣甜辣🍽Hoegaarden (4/5) 💰55見差唔多每枱都有點啤酒,我地當然要點番杯
韓國老闆開店,相信都一定正宗啲添!

🍽蛋薄餅 (4/5) 💰0
每枱都會送一份,煎蛋超熱,食個陣記得吹下先
煎得好蓬鬆,有啲三色椒粒,同芝士香

🍽特級牛肋骨 (4.2/5) 💰250
份量十足,250G,大概剪到十幾塊出黎
點知岩岩好!好嫩滑重牛味,超易咬開

🍽韓牛西冷牛扒 (4/5) 💰365
牛味再重啲,油花相對少但分佈平均,150g會薄啲啲
但點少少麻油鹽其實已經好夠味
燒完出黎既油脂泌哂出黎,有啲入口即溶咁

🍽蜂窩五花腩 (4.2/5) 💰150
五花肉得好靚,真係蜂窩紋
所以燒出黎個樣好靚,可能店員燒得太好,豬肥膏食落脆脆的
而且食得出好新鮮,豬脂香濃冇任何雪急凍過既味道

🍽芝士炒年糕 (4/5) 💰120
芝士拉絲可以拉到好高
年糕比較煙韌,整體好大份!

🍽Hoegaarden (4/5) 💰55
見差唔多每枱都有點啤酒,我地當然要點番杯啦
佢寫就500ml,但我每次飲都要雙手捧住飲,兩隻手都捉唔曬成杯你諗下有幾大杯!
2021-05-14
  • 500
韓珍我哋都係我哋一班同事經常幫襯嘅食店,堂食質素係好穩定,份量又好豐富,係幾唔錯嘅食店,我哋 keep 住個月月都幫襯幾次。近來唔知係咪因為疫症,所以設有最低消費,規定每人至少要叫一個餐。哩個我哋明白嘅,但係點解落單時唔講呢?細食嘅女同事經常都係兩個人 share 一個餐,依家話唔得,但係我哋四個人落叫三個餐,侍應完全無提過。跟住兩個餐到咗,第三個餐差唔多佢哋食完先嚟到,咁都算啦,反正我食得快。點知,等到我都食完啦,侍應先攞住 menu 走埋嚟話有最低消費!小姐,唔係等大家食飽先講呀嘛?咁無法啦,我哋又唔想同你嘈,lunch 大家都趕時間,我哋就叫個鮑魚人參雞打包啦!我真心覺得佢個人參雞唔錯,我先至叫,唔係求其搵個最平嘅餐填數。點知返到去發現個人參雞真係唔係幾得,你幫我折埋骨,我真係感謝你嘅,但係碗嘢“杰”個碗粥,所以嘢溶溶爛爛咁塞落個碗度就算,我加水煮都㗎唔掂,唔好話跟佢用微波爐翻叮,根本見到完全唔想食。你要我俾多個錢,保障你收入,你至少俾啲食得嘅嘢我,咁樣真係好浪費食物。相中已經加咗一飯碗水再加熱嘅樣………

相中已經加咗一飯碗水再加熱嘅樣………
2021-05-11 120 瀏覽
呢間韓國燒烤成日full house,幾次walk in 都要等位,今次醒目訂左先黎。普遍啲韓國燒肉店都係好大陣味同埋好大油煙,但呢問韓珍完全冇呢種情況,好難得抽風系統做得好好。媽咪話唔想食肉,食得多肉唔好,咁唯有就下佢燒海鮮啦試吓,個海鮮set $350價錢非常抵,有好多種海鮮,有兩隻譏燒小鮑魚、四隻青口、三隻芝士帶子、一隻大魷魚、兩隻大蝦、仲有啲蜆肉仔,以呢個價錢來講有咁多種海鮮好化算。啲海鮮尚算新鮮,因為都係貝殼類多,都幾容易燒,唔會話好燒濃,而且侍應都好好服務,見到唔對路都會幫幫手。