2022-12-03 495 瀏覽
今天和女朋友在旺角逛街,忽然想起我們更加沒有吃韓國菜,我便硬著頭皮在 OpenRice 上 尋找韓國菜的資料,看到這家新開不久的韓國菜餐廳。事實上,我韓國菜沒有什麼好感,不是甜辣,就是清淡。不過看著女朋友的份上,也來試試這間位於創興中心中的新餐廳。因為大廈還在裝修的緣故,餐廳門口的位置仍是用深黑色的膠袋遮掩著天花板,實在很不美觀。不過踏入餐廳的時候,這種不愉快的感覺立時消退。因為餐廳的裝潢滿是傳統的韓國風,用上大量深木色的間隔和鮮橙色的梳化,而且燈光非常分明。遠離門口一邊的牆上還裝上了傳統韓式的壁畫。十品前菜我和女朋友坐下不久後,餐廳店員便端上了十款 韓式傳統的餐前小品,當中包括:烤紫菜配脆花生、炒魚糕、炒鯷魚、炆蓮藕、炆薯仔、涼拌蘿蔔、泡菜、炆紛絲、涼拌豆芽涼拌菠菜和煮西蘭花。每款小品也各有特色,味道新鮮明確。女朋友當然最欣賞的是他們自家醃製的泡菜,泡菜鮮甜香辣,但仍然可以品嘗到了大白菜的翠綠甜美。醬油蟹雖然我們只是點選了一隻醬油蟹,給端上的時候,實在定住了我們的目光。整隻蟹也充滿了醬油的味道,是甜甜的,又帶點鹹味,還帶了一絲絲的辣椒香。蟹肉鮮甜嫩滑,蟹膏豐富甘香,實在令人垂涎欲滴。
十品前菜
原味香脆雞
我自己點選了韓式原味炸雞。香脆雞外層爽脆可口,但是雞肉竟然濕潤嫩滑,肉汁豐富,實在令人意想不到。甜辣醬和蘿蔔漬物也同時端上,更令味道更添層次。三個芝士波波外層香脆軟稔,芝士煙韌拉絲。
牛肋骨
湯牛骨湯看似清淡,但契了兩口,味道甚為鮮甜,實在可以品嚐到牛骨的肉香。
Hite Extra Cold
韓國工業啤酒,味道清甜,酒精度比較低。吃炸雞一定必備的。

總結而言,環境環垃舒適寬闊,菜餚製作用心專業,味道富有層次, 實在令我 對韓國菜甚為改觀。
2022-11-02 235 瀏覽
新開餐廳環境舒適,可以同朋友坐耐一啲聊天, 沒有限制時間 ,服務良好, 正宗韓國燒烤, 現在有套餐比較優惠,新開張有折扣 88折, 不是放題 而係單點, 應該提供更多款式套餐。
2022-10-30
2022-10-01 2011 瀏覽
之前創興中心一樓都有一間韓國菜,但最近易手了,換了一間新餐廳,主打地道韓國菜式和烤肉,還有阿珠媽坐鎮,當然要一試!一入座職員就先送上八小碟配菜,二人份來說款式算非常多了,薯仔、蓮藕、泡菜、菠菜、豆角,應有盡有。另外還有比較少見的生泡菜,絕對是正宗韓國菜的認證!烤過後的泡菜夾上紫蘇葉和烤肉一流!有別於一般的烤肉店,餐廳更會因應客人所點的食物附送額外的配菜,讓配搭更地道更完整~而包烤肉的醬料也十分講究,除了一般的麻油、醬油外,師傅還特地預備了石窩味噌醬,上檯時香氣泗溢,非常惹味!【烤五花豬腩】雖然二人餐份量十足,但烤肉又怎少得五花豬腩呢?一份的份量都夠四人用了,才收$168,CP值高!師傅特意選了肥瘦均勻的五花豬腩,沒那麼油膩,但同時保留了油脂香,肉質軟腍~【烤牛肉什錦】烤牛肉什錦共有三款,包括牛肋骨、牛肉薄片和牛頸脊。三款均用水果汁醃過,牛肉軟嫩帶有肉汁,同時不失牛味~【海鮮火鍋】這道海鮮辣鍋的確令人想起濟州島的味道啊!單憑賣相已經可見用料十足,所有海鮮都非常新鮮,而湯底亦預先還過熬製而成,因此鮮味更加提升~職員更貼心地將章魚剪碎、將海蝦剝殼、將蟹切件,食用時不會弄髒雙手~本來套餐甜品包

【烤五花豬腩】

【烤牛肉什錦】

【海鮮火鍋

本來套餐甜品包括雪糕,但最後職員竟然提供了紅棗茶這個選項~紅棗茶並非現成茶包,而是原粒紅棗煮成,非常濃郁,自帶甘甜的香味 好想打包回家啊~~~
2022-09-30 327 瀏覽
8碟前菜,lunch set 燒黃花魚+ 豬雜湯 + 炸雞 mix + 甜品= $378, 超值。 service 好,新裝修, 坐得舒服。黃花魚燒得夠香,脆。炸雞雙拼有3個拉絲芝士球, waiters 見我們一直聊天忘了吃還來提我們要趁熱才有拉絲效果。雞塊無雪味,炸粉也不厚,好吃! 前菜有苦瓜,魚仔黑豆,青瓜段(有誠意),魚餅,白蘿蔔,豆菜,泡菜,涼拌紫菜,都很出色。坐左近2小時,其間 waiters 一直過來加茶水收碟。下周再試其他。
黃花魚燒得夠香,脆。
坐左近2小時,其間 waiters 一直過來加茶水收碟。
下周再試其他。
2022-09-30
紅棗茶極其濃郁,薯仔排骨湯味道正宗~~~話說政府宣佈0+3之後,本來諗住去韓國,點知收工睇機票,機票已經爆升!買唔到機票心情低落,係朋友嘅介紹下,就嚟咗旺角嘅呢間韓式餐廳食飯散心。~~~食韓國嘢,最掛住嘅梗係韓式前菜,香脆魚仔、帶有麻油香氣嘅菠菜同埋爽脆芽菜、仲有辣度剛好嘅下飯泡菜~~~平時食得烤肉多,是日突然想食海鮮,好彩呢間餐廳可以揀選海鮮拼盤,海鮮拼盤有多款式,而且中間仲有少少肉俾你過下肉癮,都幾體貼。海蝦大大隻、魚塊份量好多、青口又幾爽口有少少海水味,加埋鮮甜帶子,質素係唔錯。~~~海鮮拼盤高質,但我最愛都係薯仔排骨湯。熱辣辣嘅排骨湯裏面有大量嘅薯仔同埋蔬菜,排骨燉得軟淋,輕輕一夾就輕易離骨,獨特嘅韓式湯底風味,味道調配到位正宗。~~~食完海鮮同埋薯仔排骨湯之後,最後就係佢哋嘅甜品,紅棗茶極其濃郁,味道非常真材實料,值得一試。~~~優惠tips:餐廳做緊九月新開張大優惠,有88折(唔計+1),抵玩。~~~韓朝盛韓國料理 (旺角)旺角彌敦道593-601號創興廣場1樓
紅棗茶極其濃郁,薯仔排骨湯味道正宗
~~~
韓朝盛韓國料理 (旺角)
旺角彌敦道593-601號創興廣場1樓
❣️韓朝盛韓國料理 🔎旺角彌敦道593-601號創興廣場1樓-----有一段時間都冇食過韓國野 ,呢間一片橙紅色裝修嘅韓國菜非常eye catching,環境整潔,加上有新開張88折優惠(加一服務費無折)感覺可以一戰。✨Set B $768烤海鮮雜錦:裡面有唔同嘅海鮮材料,例如有魷魚、大蝦、魚、帶子、青口同少少牛肉(如果唔食牛可以叫餐廳換豬肉),雜錦大大盤,份量夠兩個人食。海鮮味道不錯,帶自然海水鹹味,而且服務員嘅態度亦佳,唔小心將爐燒膿,服務員就會主動幫忙換爐架。薯仔豬骨煲:味道調配得當,肉多菜乾也多,肉頗軟爛,方便食唔會好難咬。薯仔入味,普普通通嘅蔬菜吸收湯汁後亦是非常惹味,加少許白飯🍚落去索汁食,味道很是上癮。.除了主食,附送的小菜也有值得推薦的,好似中咗化骨綿掌咁綿嘅薯仔!香甜蜜豆魚仔,爽脆芽菜,帶麻油香嘅菠菜,正宗泡菜等等的,全部都好下飯。
❣️韓朝盛韓國料理
🔎旺角彌敦道593-601號創興廣場1樓
-----

✨Set B $768

烤海鮮雜錦:

薯仔豬骨煲:

2022-09-23 200 瀏覽
跟朋友旺角逛100yen店,路經新店開張有88折,很久沒跟朋友食韓燒,所以就擔粗粗去試吓,一入座就感覺環境很像韓國的烤肉店,很有到了韓國旅遊的感覺,看看餐牌,主打是套餐,有2人、4人餐。眼見有豬骨薯仔鍋已經心心眼,所以就二話不說決定來個set B,有海鮮燒烤加薯仔豬骨鍋,份量很多,兩人食到滿滿飽飽的,八碟前菜小吃很地道,推介蓮藕和海帶裙邊,味道正宗又好味。薯仔豬骨鍋就不用說,味道香濃,裡面的津白吸盡湯的精華,豬骨的肉也挺多,一起煮後又肉不會太老,薯仔夠軟林。侍應全部應該都是韓國人吧,因為有很重的韓國口音,而且都很熱情有禮,這餐味道非常讚。
2022-09-22 188 瀏覽
本身經過去$12店見到一樓新開張有88折 約埋朋友四人過嚟試食 新開張晚市無咩人得3-4枱 座位闊落坐得舒適 餐廳員工服務友善 叫左辣海鮮鍋 泡菜煎餅 五花腩肉 牛肋骨 石鍋飯 送韓國餐廳必備嘅前菜 每款小食都好味 飯後仲有芝麻雪糕甜品總括以上都可以值得一食比尖沙咀出名既韓國餐廳更好食

總括以上都可以值得一食比尖沙咀出名既韓國餐廳更好食
  • 海鮮煎蔥餅
  • 海鮮火鍋
2022-09-21 169 瀏覽
朋友有日經過見到韓店新開有88折,望過餐牌都挺吸引,所以就約了我來試試。店舖裝修風格很韓燒風,環境好新淨,侍應相信大部分都是韓國人?因為偷聽到佢地用韓語傾計,但招待食客就用廣東話的。跟朋友商量後決定點B餐,因為我好想食燒海鮮,而朋友就想食飲薯仔豬骨湯。前菜全部都很不錯,泡菜不會太辣,比較易入口,薯仔好香甜好軟綿綿。跟餐的湯好足料非常味美,燒海鮮方面比較推介帶子和大蝦,吃得出非常鮮味和厚肉,中間的牛骨肉都好有肉味好厚。而豬骨鍋都很不錯,濃濃的豬骨配上軟糯的薯仔和索湯的配菜,雖說是2人餐,但其實應該3人都夠食,仲要有88折,好抵的一餐
2022-09-20 138 瀏覽
創興廣場開咗一間非常正宗嘅韓國料理餐廳, 原來係經由韓國廚師主理嘅韓式烤肉和火鍋。 套餐A賣相和食物都非常吸引, 可以食到烤牛肉什錦同埋海鮮火鍋,所以就點嚟試下。先嚟8款韓式前菜: 正宗韓式泡菜,微辣入口爽脆,涼拌豆芽菠菜, 麻油味香,豆芽和菠菜爽甜,炒細鯷魚, 鹹香味濃,入口帶甜,酸甜蘿蔔絲, 酸甜爽脆,炆土豆, 非常淋滑香甜,涼拌蓮藕,爽脆開胃,炒魚糕,辣辣地,送酒一流, 所以我哋嗌咗一支韓國覆盆子酒用嚟佐洒, 入口順滑,酸酸甜甜,好醒胃。主食當然唔少得燒烤牛肉拼盤, 用咗韓式做法醃製嘅醬汁非常之入味, 燒出嚟嘅牛肉唔單止保留到肉質鮮美,而且入口口感非常鮮嫩, 味道偏濃還帶點甜味, 用準備好嘅生菜同埋蒜片包住一齊食, 又可以減低過油膩感之餘,食落更有層次,令到牛肉整體味道更突出, 而且餐廳選用原條牛肋骨, 大細適中,肉質非常嫩滑,完全唔韌, 鍾意食韓式燒烤嘅朋真係可以一試再試。之後當然唔少得海鮮火鍋, 淨係睇賣相已經大滿足, 由韓國廚師主理嘅海鮮配搭真係唔同啲, 佢哋採用既材料非常豐富包括有:大蝦、花蟹、青口、大蜆、特大八爪魚、明太魚、帆立貝、可以話係應有盡有,而且所有海鮮都係非常

之後當然唔少得海鮮火鍋, 淨係睇賣相已經大滿足, 由韓國廚師主理嘅海鮮配搭真係唔同啲, 佢哋採用既材料非常豐富包括有:大蝦、花蟹、青口、大蜆、特大八爪魚、明太魚、帆立貝、可以話係應有盡有,而且所有海鮮都係非常新鮮, 入口好彈牙,啖啖肉,份量十足,配菜方面亦好足料, 韭菜、娃娃菜、 火箭菜、金菇、秀珍菇、翠玉瓜和蕃茄等等, 所以令到淆製出嚟嘅湯底非常之鮮味,亦都可以話係整盤海鮮火鍋嘅精髓, 鍾意滾下滾下嘅嘅火鍋朋友絕不能錯過。
食韓國嘢第一時間就會諗到尖沙咀旺角啱啱新開無耐嘅一間韓國餐廳就係正創興廣場 搭電梯扶手上幾層 daiso下面就到 唔使迫lift上去 地方超級寬敞 超大張嘅卡位座位 座位闊落坐得舒服 都唔覺得自己係旺角 招呼非常好 店員款待好親切☺️以為呢度主打係燒烤 仔細啲睇仲有炸雞 醬油蟹 其他嘢食 一打開個Menu真係有超級多選擇 ♥︎Kimchi 我自己最鍾意食蜜糖薯仔 仲有醃蘿蔔 呢度更加有新鮮醃製嘅Kimchi $50/份 ♥︎醬油蟹 $260/隻 叫咗一隻切開兩邊幾份 擺入口剛剛好 唔會食到好論盡 之前食過嘅都唔及呢度嘅好味 呢度值得推介 會再想黎食😋 ♥︎原味脆雞 $138大大份 啖啖肉 外脆內嫩 好有韓國嘅味道 呢個價錢好抵食 ! 仲有三粒炸芝士年糕 原味都會配埋個醬 特別惹味♥︎牛肋骨湯 $158呢個都係必點推介 又香又好飲 見到一嚿嚿牛肋骨 非常足料 啲湯清晒 但係食得太飽 食唔晒啲牛肋骨 ♥︎韓國啤酒 hite $50 大 好少飲韓國啤酒 都好好飲 唔錯 一大支2個人share都飲到2-3杯 依家仲有個優惠 不得錯過 人人都有2022年9月1日開始 新張期間 可享有 88 折優惠 (不包
食韓國嘢第一時間就會諗到尖沙咀

好少飲韓國啤酒 都好好飲 唔錯
一大支2個人share都飲到2-3杯

依家仲有個優惠 不得錯過 人人都有
2022年9月1日開始 新張期間
可享有 88 折優惠 (不包括加一服務費)
2022-09-19 134 瀏覽
今晚同女友去旺角, 看見有間 韓朝盛韓國料理, 主打正宗韓牛燒烤, 採用新鮮由韓國抵港的韓牛, 一定要試.   位置創興廣場1樓.韓國餐廳, 佈置優雅.  每個座位也有分隔,  坐得非常舒服.   餐廳設大型水吧.  甚有氣派. 我們一坐下, 服務員很快送上熱茶, 招呼不錯.細看餐牌,   有烤肉,   種類多.有單點至拚盤, 價錢由 $158 ~ 868.  套餐烤牛及海鮮火鍋, 食品好豐富. 2~4 人套餐, $768~998.   新張期間, 全部食品有 88 折優惠. 點完餐, 侍應立即奉上前菜, 有泡菜, 涼拌豆芽, 煮西芹, 炆蓮藕, 擺設很精美. 泡菜味道溫和, 不會太酸太辣,  認真開胃.女友最喜歡紫菜配脆花生,   那種韓國風味.烤牛肋骨,   最靚的部位, 燒烤最合意.   燒起來味道香惹, 內心卻仍帶點粉嫩, 有嚼勁, 同時有些少脂肪令肉質不韌, 牛肋骨有 肉香, 不醮調味料, 味道口感已好豐富.   我們叫了 三 得利啤酒,   吃烤肉最好.牛胸脯肥肉,  韓牛油脂分佈平均, 肉嫩而且充滿牛香. 韓牛味道濃郁.   牛香滿溢, 識食之人必要品嚐. 辣黃花魚湯煲,
位置創興廣場1樓.
餐廳設大型水吧.  甚有氣派.
我們一坐下, 服務員很快送上熱茶, 招呼不錯.
細看餐牌,   有烤肉,   種類多.
有單點至拚盤, 價錢由 $158 ~ 868.

泡菜味道溫和, 不會太酸太辣,  認真開胃.
女友最喜歡紫菜配脆花生,   那種韓國風味.

牛肋骨有 肉香, 不醮調味料, 味道口感已好豐富.
我們叫了 三 得利啤酒,   吃烤肉最好.

牛香滿溢, 識食之人必要品嚐.
辣黃花魚湯煲,  有紅綠椒, 茼蒿菜, 大葱, 芽菜配料十分豐富. 黃花魚肉質滑, 清甜,
湯汁濃香.  很不錯, 充滿口感!

餐後送甜品, 有紅棗茶, 不太甜,  助養生而味香濃, 好滿意,  重有芒果雪糕,  簡單好食.

韓朝盛韓國料理, 傳統烤肉菜式, 燒出來份外惹味.  滿足了我們的要求.
  • 烤牛肋骨
  • 牛胸脯肥肉
  • 辣黃花魚湯煲
2022-09-19 190 瀏覽
同屋企人慶祝生日😊又想坐得舒服啲❗️見呢間新開,望落走又好似舒服喎,重點係單點係放題😁因為我唔想食得太趕😂👏🏻👏🏻👏🏻好❗️就Try Try佢啦❗️我哋膽粗粗點咗幾款邊食邊點,因為唔知好唔好食😅首先,菜未到給我們來一點餐前小食,好味❗️我哋點咗生牛肉同醬油蟹😋生牛肉配埋啲梨絲同蒜絲,味道又鮮又清新👍🏻😋呢度個醬油蟹味調得很好,襯托出蟹嘅鮮味👍🏻跟住我哋點咗韓牛同埋點咗個燒烤的肉同埋炒年糕❗️店員怕我哋唔式燒好主動咁同我哋燒,真係太好了👏🏻👏🏻👏🏻😋韓🐮正呀❗️鮮,有肉味,仲好Juice添🤩🤩🤩😋燒肉(有🐷🐮🐑🐔)正正常常😁都好味嘅😁食呢度已經飽咗一大半,🤣🤣最好笑嘅就係,每食一味餸,我細仔都話好好味,真係俾佢笑死😆失禮死人😉😋因為之前啲食物太好味了,所以顯得個炒年糕無乜特別,不過都好食嘅❗️😋個人煎海鮮餅也不錯😋煎蠔餅一般😋炸雞👌🏻整體而言我們對這頓飯都很滿意😋👍🏻下次會再來試吓其他
👏🏻👏🏻👏🏻好❗️就Try Try佢啦❗️
我哋膽粗粗點咗幾款邊食邊點,因為唔知好唔好食😅
😋生牛肉配埋啲梨絲同蒜絲,味道又鮮又清新👍🏻
😋呢度個醬油蟹味調得很好,襯托出蟹嘅鮮味👍🏻
跟住我哋點咗韓牛同埋點咗個燒烤的肉同埋炒年糕❗️
店員怕我哋唔式燒好主動咁同我哋
燒,真係太好了👏🏻👏🏻👏🏻
😋韓🐮正呀❗️鮮,有肉味,仲好Juice添🤩🤩🤩
😋燒肉(有🐷🐮🐑🐔)正正常常😁都好味嘅😁

炆牛肋骨
煎蠔餅
韓式炸雞
2022-09-17 93 瀏覽
最近看韓劇又被劇中的韓國燒肉吸引了,朋友隨即介紹了這家在旺角新開張的「韓朝盛韓國料理」,地理位置非常方便之餘,新開張期間有全單88折優惠(不包括加一服務費),就決定放工一起試一試。餐廳的裝潢很有韓國風格,而且好乾淨,座位舒服闊落,枱櫈上沒有半點油漬,值得一讚。最後我們點了二人餐SetA,有一盤烤牛肉拼盤、海鮮火鍋、白飯及湯,非常豐盛~不過貪心的我再另加了一份烤五花豬腩肉。點菜後就送上前菜了,足足有八款前菜,蜜糖薯仔和醃蓮藕就最得我歡心,調味剛剛好,好開胃。另外還有用石鍋燒的韓式麵豉醬、生菜、青陽辣椒和蒜片可以包肉食,最特別的是餐廳有生泡菜和涼拌辣蔥絲菜提供,燒過的生泡菜特別好味,以五花腩的豬油來燒簡直一流~五花腩先上菜,欣賞餐廳挑選了脂肪比例平均的五花腩,油脂適中,不會過肥,口感爽口,燒得香脆的五花腩包菜食令人非常滿足~烤牛肉拼盤則有三個部位的牛肉,三款肉都是以韓式的方法醃製的,加入了生果醃製,肉質更嫩滑,當中以牛肋骨最出色,肉質鬆軟富肉汁,牛味濃。食完烤肉就上海鮮辣鍋了~份量非常多!有一隻蟹、兩大隻章魚、兩隻大蝦、蜆、青口及明太魚。職員竟然會幫客人剝蝦殻,實在太貼心。而且將蝦頭保留在

食完烤肉就上海鮮辣鍋了~份量非常多!有一隻蟹、兩大隻章魚、兩隻大蝦、蜆、青口及明太魚。職員竟然會幫客人剝蝦殻,實在太貼心。而且將蝦頭保留在鍋中煮,令湯的鮮味大增,蝦身爽口,章魚口感軟嫩,蟹肉鮮甜,整個湯頭鮮味十足。

最後竟然還有甜品,有雪糕和紅棗茶可以選擇,最近非常養身的我就點了紅棗茶,味道極濃,帶點甘甜,餐廳有這款選擇實在太貼心了。
最後飽得捧著肚子離開,離開時發現餐廳還有大房可以預訂,下次跟朋友們聚餐就可以包房再來了。
2022-09-05
  • 前菜八小碟
  • 海鮮鍋
  • 紅棗茶
2022-09-15 2119 瀏覽
今日放假, 想一想要吃個韓國晚餐, 於是看看open rice 有什麼好介紹.  打開 OpenRice 看見有間新進駐旺角創興廣場的韓國餐廳,韓朝盛韓國料理,  新張期內有 88 折優惠, 抵食, 好想試吓, 約了表妹一起去.餐廳裝修帶點韓風.  面積大, 整潔優雅.步入餐廳,  氣氛好. 座位多, 空間大, 旺角區少有的傳統韓國餐廳.家人聚會, 朋友聚餐,  還可以預訂 VIP 戶房.服務員開茶快,  有效率的送來餐牌.  餐牌, 彩色印製, 清晰易明. 價錢中等, 食物選擇多.  韓燒, 火鍋, 小菜晚飯, 菜式豐富, 點菜冇難度.夏日炎炎,   飲品以啤酒為首選.先點枝麒麟啤酒, 清涼解渴.落單後, 服務員送來美觀得體的八個前菜, 好傳統, 夠吸引.  在等候主菜的時候, 大家可以談天說地, 享受一下八小碟,  韓式泡菜.有炆土豆, 炒細鯷魚, 炒魚糕, 煮西芹, 炆蓮藕, 涼拌豆芽, 涼拌菠菜, 泡菜.  好味開胃. 烤紫菜配脆花生好入口. 主菜:   我們點了烤肉類.  牛胸脯肥肉很美的雪花紋, 肉和脂肪比例平均, 牛味極好,  燒出來牛肉味濃. 六成熟效果最好.  口感嫩
餐廳裝修帶點韓風.  面積大, 整潔優雅.
家人聚會, 朋友聚餐,  還可以預訂 VIP 戶房.
夏日炎炎,   飲品以啤酒為首選.
先點枝麒麟啤酒, 清涼解渴.
烤紫菜配脆花生好入口.
主菜:   我們點了烤肉類.  牛胸脯肥肉
很美的雪花紋, 肉和脂肪比例平均, 牛味極好,  燒出來牛肉味濃. 六成熟效果最好.  口感嫩滑,  軟滑柔軟又好食.
調味牛肋骨: 好大塊, 顏色亮麗. 脂肪夠均勻, 每片都切割得頗為厚身,  有牛味, 肉質稔滑.  燒起來肉香四溢,
辣黃花魚湯煲,  調味不錯, 份量適中, 黃花魚肉質細膩, 剌少, 高蛋白質.  配紅綠椒, 大蔥.
味道少辣開胃,  系夏天最佳菜式.
餐後贈送甜品, 有雪糕,  有濃濃芒果味, 好食.
香濃養生甜味紅棗茶.
食物質素好, 享受了一頓豐富韓式皇牌燒肉, 美味好抵食.
  • 牛胸脯肥肉
  • 調味牛肋骨