2010-12-17
新開既火窩店﹐少年食神有推介﹐甘岩有人叫去試﹐即去。花甲蟹窩﹐係澳門食得多﹐香港有太多選擇﹐通常比其他特色湯底吸引左﹐所以花甲窩會留返去澳門食水佬榮。依度可能因為新開﹐裝修十分企理。洗手間好舒服﹐依樣野有時打邊爐好重要﹐食得耐丫麻﹐太污糟真係唔係太好。講返個窩﹐個湯底佢間野advice 你食前飲碗個湯先﹐但係我唔太advice﹐ 因為滾唔夠﹐食一陣先飲甜好多。湯底唔錯﹐但係如果落多d 海鮮落去熬會儂郁d -> 仍有進步空間。個蟹我地無叫佢果個 $488 既澳州花蟹﹐叫$288 only﹐ 但係係出乎想像的香甜﹐肉好多﹐好肥美﹐同台即時encore one more 個蠔都係我recommend 既﹐一樣肥美﹐新鮮﹐大大粒。d 丸好一般﹐無特別﹐可以唔叫。牛肉同羊肉都好新鮮﹐聖子就一般喇。 記住食完/食都好辣時食個椰子雪糕丫﹐好正架﹐用椰殼裝架﹐好味又得意﹗$250左右一位﹐都唔錯﹐但唔算好特別﹗
新開既火窩店﹐少年食神有推介﹐甘岩有人叫去試﹐即去。
個蠔都係我recommend 既﹐一樣肥美﹐新鮮﹐大大粒。
d 丸好一般﹐無特別﹐可以唔叫。
牛肉同羊肉都好新鮮﹐聖子就一般喇。
$250左右一位﹐都唔錯﹐但唔算好特別﹗