2010-02-22 56 瀏覽
聞旺角家樂商場對面開了一間雞蛋仔專門店,最愛吃雞蛋仔的我今日來"朝聖"!!特別的這間雞蛋仔專門店有芝士口味($18)選擇,其他的口味有原味($12),士多啤梨味($13),朱古力($13)和香芋($13)因為怕芝士味跟雞蛋仔本身的味道不太match,所以都是先試士多啤梨味雞蛋仔是即叫即做的,又超多食客光顧,所以感覺非常之新鮮,等了大約五分鐘就有了,可是師傅放雞蛋仔吹了一會就拿給我(好想叫他吹多一會)入口非常有士多啤梨.....的香料味,似是一般的雞蛋仔料再混入士多啤梨油,所以令雞蛋仔呈深粉紅色,賣相是好,但是令味道感覺"好假"如果要求不高的話,so far味道不錯PS: 如果要令雞蛋仔脆口,不應入袋後才擺雞蛋仔在風機吹,或者在紙袋開幾個小洞,因為不脆口雞蛋仔跟吃麵包沒有分別
聞旺角家樂商場對面開了一間雞蛋仔專門店,
最愛吃雞蛋仔的我今日來"朝聖"!!

特別的這間雞蛋仔專門店有芝士口味($18)選擇,
因為怕芝士味跟雞蛋仔本身的味道不太match,
所以都是先試士多啤梨味

雞蛋仔是即叫即做的,又超多食客光顧,所以感覺非常之新鮮,
等了大約五分鐘就有了,
可是師傅放雞蛋仔吹了一會就拿給我(好想叫他吹多一會

入口非常有士多啤梨.....的香料味,
似是一般的雞蛋仔料再混入士多啤梨油,
所以令雞蛋仔呈深粉紅色,
賣相是好,但是令味道感覺"好假"
如果要求不高的話,so far味道不錯

PS: 如果要令雞蛋仔脆口,
不應入袋後才擺雞蛋仔在風機吹,
或者在紙袋開幾個小洞,因為不脆口雞蛋仔跟吃麵包沒有分別
$13 (其他)
2010-02-19 20 瀏覽
開左間新野, 未食過芝士味雞蛋仔, 走埋黎試下$18 一底芝士味雞蛋仔, 呢個價錢係人都負擔得起的但係芝士味就唔濃郁, 如果再重味道d 就更好蛋漿亦都冇乜蛋香味, 味道只是僅僅合格食一次就唔會點想再黎添食 ( 因為好味的雞蛋仔其他地方都有 )旺角登打士街出名多街邊小食, 但亦是汰弱留強的地方希望老闆在食物質素上再尋求突破

開左間新野, 未食過芝士味雞蛋仔, 走埋黎試下
$18 一底芝士味雞蛋仔, 呢個價錢係人都負擔得起的
但係芝士味就唔濃郁, 如果再重味道d 就更好
蛋漿亦都冇乜蛋香味,
味道只是僅僅合格
旺角登打士街出名多街邊小食, 但亦是汰弱留強的地方
希望老闆在食物質素上再尋求突破