2021-11-26
#尖沙咀👯♀️又到咗同好姐妹談心 Shopping 的時候喇....行到攰攰哋, 本來想去食 Pizza🍕, 但係見隔離有間店新開張, 最愛試新餐廳的我倆, 點會放過呢...🤤🐟水煮沙巴魚 $248 ~ 店員推介的, 沙巴魚肉超級滑, 肉又厚又甜又唔腥, 重點係骨唔多, 啱晒我呢啲唔識食魚的人! 睇落滿滿辣椒, 但麻而不辣, 越食越起勁! 底下的芽菜及雲耳朵, 盡收湯汁, 正's! 🥬小炒皇 $88 ~ 包羅萬有的, 有大大隻蝦干、銀魚干、腰果、菜甫等, 好豐富! 腰果最讚, 超香脆! 🐖胡椒豬肚雞煲 $148 ~ 超讚, 無味精! 好多爽口酸菜, 對雞肉好有研究的表, 雞肉好似新鮮雞咁, 肉質好爽唔硬唔實, 好有雞味! 豬肚好炆得好腍, 但唔爛仲爽口, 連湯頭都好甜, 滿滿胡椒味但唔辣, 超讚! 🍚砵仔白飯 $15 ~ 媽媽教落, 砵仔飯比一般白飯好味, 難得一見, 即試, 果然香軟!