2023-02-11
無論店面定內部嘅木系裝潢滲透濃厚嘅日風 近期好多知名過江龍拉麵沾麵店 但對我黎講阿久根吸引在佢獨特靚牛menu + 一試驚人嘅湯底 + 優質麵條❤🍜拉麵沾麵都有 再有多種高汁湯底可選: 豚骨湯、雞白湯、濃蝦湯、黑蒜湯等 有下次小妹會想再試濃蝦湯!! 仲有香煎虎蝦🤩🧂枱頭仲有香港品牌X-1493嘅自製辣粉😝洋蔥辣味真係會令人聯想起薯片嘅洋蔥味🤣蒜香辣味就再辣啲 幾過癮 原味就等你地試^^。。。🦔👉霜燒美國安格斯牛小排魚介湯沾麵 $138說真的平時食燒烤牛小排/石燒牛小排……多種食法都解鎖得多 但食咁高級而又好食牛餸沾麵真係難得🤪雪花紋平均得美 浸一浸新鮮滾起嘅魚介湯後口感剛好 入口香嫩即化 至於魚介湯就啱哂我呢啲重口味人士🤤配上高質沾麵完全係相輔相成!不得不提係令人滿意嘅沾麵🤤有彈性不在話下 真係可以放心寫掛湯力十足的👍湯底由上枱時完全滾起嘅熱氣騰騰 沾到最後都仲保持到溫度🤭。。。🦔👉慢煮A4和牛叉燒雞白湯沾麵 $148呢個又係必試招牌!阿久根西冷先用慢煮形式處理 再用一日浸泡於日式汁 上菜前再用火槍微炙 依然遮掩唔到嫩紅嘅肉質 入口滲透啖啖和牛味真係好jenggg😝不過湯底更驚豔!
🍜
🧂
👉霜燒美國安格斯牛小排魚介湯沾麵 $138
👉慢煮A4和牛叉燒雞白湯沾麵 $148
呢個又係必試招牌!阿久根西冷先用慢煮形式處理 再用一日浸泡於日式汁 上菜前再用火槍微炙 依然遮掩唔到嫩紅嘅肉質 入口滲透啖啖和牛味真係好jenggg😝不過湯底更驚豔!有別於平庸嘅雞湯 真係極鮮嘅雞味又唔膩!! 原來用咗雞+豬骨熬足8個鐘 推薦食沾麵但又唔想太重口味嘅朋友仔試呢個🤪
👉沖繩苦瓜餃子 $48
盛意拳拳嘅自家製餃子 微綠嘅外表感覺好健康🤭食落唔會好重苦瓜味唔怕唔怕~ 大小適中 滿滿的餡料😚