2024-07-19 132 瀏覽
呢間開幕五週年,今次無限時同朋友暢打邊爐傾計,試咗藥膳養生花膠雞湯底 補充下骨膠原,爆茜湯底濃味。美國Prime Grade極上牛頸脊套餐Prime Grade安格斯牛頸脊安格斯肥牛 紋理油脂平均,入口嫩滑,即使第二、三次落單 質素都保持到。西班牙伊比利亞黑毛豬肉片、,無激素豬肉片雞脾肉斬得超大件,好多肉,好少火鍋食到。手工三寶丸、手工黑松露墨魚滑味香濃、手工香菇雞軟骨餃、濃汁牛丸。 海鮮:蜆肉,生猛海蝦,脆鯇魚片新鮮自家製飲料,包括桂花烏龍茶、四季春茶、冬瓜檸檬茶同烏梅山楂茶,另外有汽水同熱飲櫃。每人可以自選一款雪糕/甜筒,我哋揀咗Mövenpick椰子同Häagen-Dazs曲奇。

美國Prime Grade極上牛頸脊套餐
Prime Grade安格斯牛頸脊

西班牙伊比利亞黑毛豬肉片、,無激素豬肉片

雞脾肉斬得超大件,好多肉,好少火鍋食到。

海鮮:蜆肉,生猛海蝦,脆鯇魚片新鮮

2024-07-17 127 瀏覽
鍋霸 - 佐敦📍佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場開幕5年既鍋霸,喺正佐敦同尖沙咀交界,位置方便。推出全新時間自主吃到飽火鍋套餐,可揀120分鐘或者無限時, 無限時。加多$40就食到,7:30離場最平$219就食到,真正時間自主,用餐時間由自己決定!真係好啱三五知己一齊嚟吹水,一邊食。湯底有10幾款,主打養生湯,好難揀。最後我哋要咗花膠雞,同最愛嘅芫荽湯,一聽都覺得正。外面有醬料同飲品自取,飲品超貼心,除咗無糖茶,同汽水及其他罐裝飲品外,佢仲有唔凍嘅選擇,真係女士恩物。醬料都好多選擇,個人覺得佢嘅豉油,係自己調校嘅,好特別。前菜仲有花枝丸同鹽酥雞,點餐前就送上,佢枱面有啲粉同一個紙袋,可以俾你當Shake Shack粉咁用,好滋味。一級無限時套餐 - $313/位呢度Menu有三款價位嘅肉,我哋叫咗最basic既,但都係Prime牛肉及西班牙豬肉,質素都好唔錯。第二同第三果級仲有一碟手切prime 牛,送。我地果款既牛肉牛花都幾靚,亦有肉味,一碟就四塊咁。我哋叫嗰兩個湯底,其實都係以雞湯維基調,花膠雞入面嘅雞超級滑,基本上熟咗就可以食,而芫荽湯唔好見佢咁青BB,係超級清甜嘅。配料方面,有好
鍋霸 - 佐敦

📍佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場

一級無限時套餐 - $313/位

配料方面,有好多台式丸,菜,面,海鮮等等選擇,見到樣樣都想試。我哋叫咗嘅蔬菜同海鮮都好新鮮,蜆嘅種類,估唔到都有兩種。花枝丸同長蟹柳,喺任食火鍋嚟講,簡直係高級,最驚喜係有王子面麵,食到好滿足。

最後仲有雪糕送,全部大牌子。
2024-07-16 152 瀏覽
我地係假日去左佐敦呢間分店打邊爐,環境唔錯,座位寬闊坐得舒服,服務好👍🏻呢度有全新時間自主吃到飽火鍋套餐,可以揀120分鐘或者無限時🙆🏻‍♀️ 套餐有3款揀,我地是晚就揀左第二級吃到飽養生火鍋套餐✨.見到呢度勁多湯底揀,最後揀左藥膳養生花膠雞涮涮鍋!想講湯底好足料,味道濃郁,係濃濃的藥膳味,而且雞肉好大件,又有桂圓紅棗杞子等等,好養生!掃barcode落單我地落左以下:.🥩美國 Prime Grade 極上安格斯牛頸脊 🥩美國Prime Grade肥牛片🥓西班牙伊比利亞黑毛豬🥓無激素豬肉片🥩沙茶牛肉🍗Shake Shake鹽酥雞🫔響鈴卷🧆手工三寶丸🦆鴨血🥠炸魚皮其實仲有好多海鮮、丸類同不同配料等等,不過淨係湯底都好足好多花膠好飽🤣花膠仲要大大塊!.肉類出色,味道濃郁,好味,唔同配料都唔錯!而出面仲有醬料區同飲品櫃,包括有汽水、果汁、仲有支裝既自家製作既茶飲👍🏻任飲!而雪糕就限每人一件,都唔錯架有Haagen Daz同Movenpick! 今晚食得好開心!值得回訪
🥩美國 Prime Grade 極上安格斯牛頸脊
🦆鴨血
🥠炸魚皮
2024-07-06
2024-07-15 141 瀏覽
Yeah🍾鍋霸開幕五週年喇阿公咁開心 係因為鍋霸成長都見證住阿公同吃寶嘅成長🤭(阿公同吃寶第一次見面食飯就係呢到喇😝)第一次見面就揀呢到嘅原因因為性價比高 仲有無限時🔁所以先可吃下吃下吃出個呀寶來🤭🤭依家分咗三個級別嘅套餐🤩仲可以自由揀時間初相識怕尷尬嘅120分鐘又得想好似阿公咁吃到個寶嘅 揀無限時又得價錢爭$40左右 係咪抵先🤪再平都要睇食物質素阿公揀咗中間級別唔多講 睇相就知咩料子🫵🏼同埋呢到選擇好多湯底🥘有20個選擇阿公最中意係椰子雞湯🥥🐓入面有埋有骨雞脾肉一齊煲平時吃寶再加埋蝦🦐花膠🏵蜆同蟶子滾滾佢自製椰蝦雞海鮮湯 Oishi🤙🏼🤙🏼🤙🏼 好啦😉講住咁多先 唔好阻阿公飲湯😆
Yeah🍾鍋霸開幕五週年喇
阿公咁開心 係因為鍋霸成長都見證住阿公同吃寶嘅成長🤭
(阿公同吃寶第一次見面食飯就係呢到喇😝)

第一次見面就揀呢到嘅原因

平時吃寶再加埋蝦🦐花膠🏵蜆同蟶子滾滾佢
自製椰蝦雞海鮮湯 Oishi🤙🏼🤙🏼🤙🏼

好啦😉講住咁多先 唔好阻阿公飲湯😆

1K
這間台式火鍋店可以選無限時,只是多40元,如果跟一大班人一起來吃,真的是很不錯,邊吃邊聊天,不怕被趕的!Prime Grade牛肩胛肉及西班牙焦激素豬肉片(無限時)雖然是最低的那個級別,但其實跟其他只有牛肉的分別,所以性價比其實挺高的。這級別的牛肉比想像中的要好,油花不錯,而且肉挺嫩的!而且現在還會送高一級的安格斯牛頸脊和西班牙黑毛豬給你吃一碟,味道當然是比較好啦,口感更滑嫩,油花更足!湯底方面,我們選了鴛鴦鍋,分別是胡椒豬肚雞鍋和沙茶牛肉鍋,兩款都平跟常的不一樣,可能就是加了藥膳的關係,味道都比較濃的!前者會帶點胡椒的辣,後者沙茶味濃!其實食物基本上都要手機下單,選擇都挺多的,有海鮮,有肉,有手工配料,有丸,有腸,有菜,有麵等,貴的食材都有,如白鱔片,手工餃子,黑毛肚手工麵等等,基本上下單以後就很快送到了!而且現在入座就送鹽酥雞和炸墨魚丸,配上這裡的幾款調味粉來吃,味道更香!
2024-07-11
Prime Grade 安格斯牛肉+ 西班牙無激素豬肉片$313(無限時) +$40 鴛鴦鍋底藥膳椰子雞+沙茶牛肉湯底呢個無限時火鍋都抵食😜可以又晏晝12點食到凌晨嘅12點😀都有好多個湯底選擇😎今次揀選椰子雞同埋沙茶牛😙椰子雞都香椰子嘅香味😎同埋沙茶醬都幾香😎有少少辣到調味安格斯牛+西班牙豬呢個牛肉油脂分佈正😙薄切一煮就食得😎好香牛味😜豬肉同湯底相輔相成炸鹽酥雞+花枝丸仲可以自己揀四款調味粉shake shake任食是日海鮮沙白、蟶子全部都好新鮮🙂仲有脆肉鯇魚其他配料最印象深刻嘅就係一個超大嘅蟹柳🙂食過好爽😊仲有平時少見黑牛柏葉白牛柏葉😙鍾意食芝士丸一定試佢嘅小籠包芝士丸😜一咬真係即刻爆曬芝士係個口🥰雪糕雪糕方面有HaagenDazs、Movenpick、Dreyer’s同雀巢合共11款可以揀😋飲品除咗基本嗰啲汽水無糖茶之外😌佢仲有配搭四季春同埋桂花烏龍嘅冷泡茶😜最貼心嘅係佢竟然有暖櫃😎如果怕凍人士可以飲熱飲

藥膳椰子雞+沙茶牛肉湯底

安格斯牛+西班牙豬

炸鹽酥雞+花枝丸
仲可以自己揀四款調味粉shake shake

任食是日海鮮
沙白、蟶子全部都好新鮮🙂仲有脆肉鯇魚

其他配料

雪糕

飲品
約了朋友在尖沙咀行街,可能是沒有吃午餐的關係,天未黑便已感到肚餓,於是我們大約下午五時便來到鍋霸準備大快朵頤!😝今次已經不是我們第一次來了,我們喜歡這間餐廳環境乾淨企理,座位寬敞舒適,要是坐在窗邊的位置更有開揚的旺角街景,而且這裏的員工態度殷勤,上菜和收碟的速度都好快,用餐體驗非常好!😎👍🏻吃到飽養生火鍋放題有三款120分鐘套餐可供選擇:1. $273 Prime grade 牛肩胛肉及西班牙無激素豬肉片2. $373 美國Prime grade極上牛頸脊及西班牙伊比利亞黑毛豬 (額外每四位送一碟Prime grade 手切牛頸脊)3. $473 極上Prime grade霜降牛小排及西班牙伊比利亞黑毛豬(額外每兩位送一碟Prime grade 手切牛頸脊)*以上為成人正價時段價格,7pm前離座及9pm後入座以及小童可享優惠價(詳細價錢可參考餐廳餐牌)*以上套餐只要加$40就可以升級為無限時任飲任食*星期五、六、日、公眾假期及假期前夕,每位加$10*另收加一服務費*可另外付費追加酒類飲品我們今次選擇了中間的牛頸脊及西班牙伊比利亞黑毛豬套餐,並升級了無限時任食,確保吃得滿足!😌👍 湯底共

吃到飽養生火鍋放題有三款120分鐘套餐可供選擇:
*以上套餐只要加$40就可以升級為無限時任飲任食
*星期五、六、日、公眾假期及假期前夕,每位加$10
*另收加一服務費
*可另外付費追加酒類飲品

我們今次選擇了中間的牛頸脊及西班牙伊比利亞黑毛豬套餐,並升級了無限時任食,確保吃得滿足!😌👍 湯底共有20款特色養生湯底選擇!只要加$48便可以選擇鴛鴦鍋~作為吃貨的我當然要一次過試兩款啦😝我和朋友各選一款,我揀了藥膳椰子雞🐣涮涮鍋,朋友喜歡吃辣,就選擇了麻辣蕃茄雞肉涮涮鍋。椰子雞鍋椰子味非常突出😋,麻辣蕃茄雞肉鍋我們選擇了小辣,不但辣度適中惹味,蕃茄味亦是很濃郁😝兩款湯底都好夠味,而且雞肉都非常嫩滑😍👍

一開始店員會先送上一款小食,客人可選擇鹽酥雞或是椒鹽花枝丸。每台只可選擇一款,而且這個不是仼點的食物,客人想encore需要額外收費😂 鹽酥雞酥脆可口,花枝丸也十分彈牙😋大家仲可以放入紙袋加入調味粉變成Shake shake 炸魚皮!😜

特別選了幾款火鍋配料推薦給大家:

🔸肉類:

1. 🐮Prime grade安格斯牛頸脊: 牛肉我比較鍾意食呢款,油花漂亮均勻,牛肉味香濃而且嫩滑,大約淥5秒就食得😎👍

2. 🐮Prime grade美國安格斯肥牛: 呢款肉質都唔錯😝,只係冇牛頸脊咁嫩滑,但肉味一樣香濃,一樣淥5秒就食得😙👍🏻

3. 🐷西班牙伊比利亞黑毛豬: 呢款豬肉真係有驚喜,薄切令到口感更加爽彈,食到少少橡木果味而且非常嫩滑,油脂分佈均勻,淥10秒食得,入囗即化😍,一試難忘! 😜😜

4. 🐷西班牙無激素豬肉片: 無激素係一大賣點😎👍,肉質比較結實,而且很少脂肪,多吃也不會有罪疚感🤭

🔸海鮮類:

1. 是日海鮮: 有沙白同蟶子仔,沙白幾鮮甜飽滿,但蟶子仔就有時有啲沙,吐沙功夫可再改善🙊

2. 海蝦: 非常新鮮🦐,鮮甜彈牙!

🔸丸類:

手工三色丸: 墨魚丸幾彈牙又有啲墨魚肉粒🦑,牛丸&豬肉丸的調味剛剛好,細細粒又唔會食到好飽!😎

🔸飲品類:

呢度嘅飲品種類,簡直可以用海量嚟形容!😍 不但有很多款台式茶飲,還有各款汽水,乳酸飲品和水果味烏龍茶。最貼心係除咗有凍飲,竟然有暖櫃!!!😲 就算遇上女性特別日子也不怕沒有選擇😌 我就超級推介佢地自家冷泡茶!😝

1. 冷泡桂花烏龍茶: 烏龍茶配桂花真係好夾,我平時好中意飲烏龍茶,加咗桂花又多咗份花香🌼,我encore咗幾次!😍

2. 冷泡四季春茶: 茶味香濃回甘,非常解膩! 😌

3. 台灣黑糖冬瓜檸檬茶: 冬瓜同檸檬味幾夾,而且不會很甜!😋

🔸甜品:

雪糕:每人限叫一杯,有HaagenDazs、Movenpick🍨、Dreyer’s、KitKat雪糕俾你揀,我同友人今次就試咗一杯Dreyer’s印度皇家茶味雪糕同一杯Movenpick椰子味雪糕,兩隻味都好正😍
2024-06-22
2 分鐘 (堂食)
  • 火鍋配料
  • 雪糕
  • Prime Grade安格斯牛頸脊
  • 前菜
2024-07-12 86 瀏覽
湯底我地叫左胡椒豬肚雞 同 藥膳竹笙雜菌。先講胡椒豬肚雞,雞肉係用上雞髀肉大大嚿,而且胡椒味香濃,但又唔會太辣,好香口惹味。而藥膳竹笙雜菌,就岩哂想清淡既你,淡淡既雜菌香味,食起黎好清新。 今次我地叫左120分鐘定量火鍋套餐,套餐包2份定量既肉。西班牙無激素豬肉片 肉片中夾住小量油花,肥瘦適中,入口爽脆嫩滑Prime Grade 牛肩胛肉 肉質細嫩多汁,口感同味道都好正西班牙伊比利亞黑毛豬 肉質腍軟,脂肪較多,爽口得黎有小小煙韌而其他火鍋配料同飲品就任飲任食,真係好抵食嫁!!! 多款唔同既火鍋配料 炸物 蔬菜 粉面,我地最中意沙白蜆、手工黑松露墨魚滑、芋泥貢丸。而且仲有大量多款唔同飲品任飲有 自家製茶 罐裝 等等等等。

2024-07-11 68 瀏覽
黎到見到,原來鍋霸已經開幕5週年,推出左全新時間自主吃到飽火鍋套餐,可以揀有限時120分鐘或者無限時 ,而120分鐘套餐7:30離場最平$219就食到喇🫢 我地就每人加多$40就食無限時🙈抵到爆🤤去到坐低後,我地就揀左呢個套餐:- 美國Prime Grade 極上牛頸脊及西班牙伊比利亞黑毛豬- 養生蟲草花桃膠雞涮涮鍋- 日本壽喜燒Sukiyaki鍋依家叫第二個級別同第三級別牛肉套餐, 分別每四位 (第二級別)同兩位(第三級別)額外送多一碟價值$168既手切安格斯prime grade 牛肉,所以記住叫多人一齊打邊爐🙈由於阿卵非常鍾意食壽喜燒鍋,所以1見到新出,就要試試佢😎食落甜度適中,唔會太甜,唔錯👍而且本身亦都有好多菇,非常健康🥰餐廳有樣好,有得加湯,如果覺得太甜,可以加水中和返,非常好👍首先黎既係小食,分別有青瓜、雲耳、鹽酥雞同鹽酥花枝丸,極力推介鹽酥花枝丸,唔會勁咸,食落去彈牙,食完會想要再食,所以一定要叫😘黎到主角,美國Prime Grade 極上牛頸脊同西班牙伊比利亞黑毛豬,牛頸脊雖然簿簿一片,但碌完之後,非常爽口彈牙,而且冇縮水,勁好食🤤而西班牙伊比利亞黑毛豬,碌完之後好香

去到坐低後,我地就揀左呢個套餐:

- 養生蟲草花桃膠雞涮涮鍋
- 日本壽喜燒Sukiyaki鍋

黎到主角,美國Prime Grade 極上牛頸脊同西班牙伊比利亞黑毛豬,牛頸脊雖然簿簿一片,但碌完之後,非常爽口彈牙,而且冇縮水,勁好食🤤而西班牙伊比利亞黑毛豬,碌完之後好香,夠曬肥美,食落去成口油好正🙈

其他配料方面,非常建議大家叫餃類食,餃類真係食落新鮮,而且配搭特別,我地有試到手工香雞軟骨餃,啲雞軟骨好脆,食餃食到咁爽都係第一次🤣

總結:鹽酥花枝丸有水準之作,新出壽喜燒有crossover感覺,食落唔錯👍牛頸脊及黑毛豬非常爽口,連平時唔起眼既餃類,令我地有深刻印象,以台式火鍋店黎講,非常高質🥰
2024-07-02
  • 手工香雞軟骨餃
2024-07-06 94 瀏覽
Better than other hotpot chains🥘& NO TIME LIMIT!🐷overall: 7.5/10🍲BrothStarting with the broths, I opted for the healthy chicken broth and the tantalizing Taiwan-style mala broth. The healthy chicken broth was a perfect choice for someone seeking a light and nourishing base. It was infused with a subtle aroma of herbs and spices, which lent a delicate flavor to the hotpot. The addition of fish maw and tender chicken thigh pieces elevated the broth surprised me as they come in a large portion.🥩Ing

🐷overall: 7.5/10

🍲Broth

🥩Ingredients
Now, let's talk about the star of the show—the unlimited refill of ingredients. The wide range of vegetables, beef briskets, fish, and seafood was all fresh. We ordered the Level 1 Beef Chuck set. The beef briskets are already tender and good enough!

🍗Appetizer
One aspect that stood out was the appetizer—a few pieces of chicken nuggets. However, what made it unique was the option to shake them with various powders like cheese and garlic powder. This creative twist added a burst of flavor to the nuggets, creating a playful and enjoyable prelude to the hotpot feast.

🆙The restaurant has just reached five years of anniversary. To mark this occasion, they have introduced an unlimited-time buffet extravaganza for just an extra $40!

#鍋霸 #吃到飽 #火鍋 #藥饍 #養生火鍋放題 #足料火鍋 #台式 #古早味 #鍋霸吃到飽台式養生火鍋 #放題 #香港 #相機食先 #打邊爐 #佐敦 #佐敦美食
  • 藥膳養生花膠雞涮涮鍋
📍 鍋霸吃到飽台式養生火鍋 (莊士倫敦廣場) (佐敦)佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場6樓「鍋霸吃到飽台式養生火鍋」以其特色鮮明的養生概念和優質食材,為火鍋愛好者帶來了一次難忘的健康用餐體驗。對於追求養生lifestyle的消費者來說,這無疑是一個不容錯過的好選擇。👉 假日午巿火鍋放題美國Prime Grade極上牛頸脊拼黑毛豬套餐💰173😋😋😋😋.7/5🟢採用美國Prime Grade級別的牛頸脊,肉質嫩滑、入口即融,是真正的頂級牛肉。與之搭配的西班牙伊比利亞黑毛豬,肉質細緻柔嫩,帶有獨特的花香味,口感極其豐富。🟢湯底方面我選擇了兩款精選湯底,分別為日本傳統滋補的壽喜燒sukiyaki鍋,及清香藥膳的胡椒豬肚雞鍋。前者湯頭甜而不膩,能充分交織牛肉和蔬菜的鮮香;後者則以中藥材熬製而成,湯汁濃郁醇厚,非常適合清涼解膩。🟢任點火鍋配料方面,整個套餐共有56款精選配料,包羅了肉類、炸物、海鮮、麵食、蔬菜等,種類繁多、應有盡有。顧客可以自由搭配,大顯身手,享受DIY火鍋的樂趣。🟢任取飲品選擇也很多,有凍飲、熱飲與常溫飲品,也備有無糖飲品,非常貼心❣️回頭:yes yes yes ,套餐集優質食材,
📍 鍋霸吃到飽台式養生火鍋 (莊士倫敦廣場) (佐敦)
佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場6樓

👉 假日午巿火鍋放題
美國Prime Grade極上牛頸脊拼黑毛豬套餐
💰173
😋😋😋😋.7/5

回頭:yes yes yes ,套餐集優質食材,無論是口感還是營養價值,都可謂頂級水準。對於愛好火鍋的饕客來說,絕對是難得的饕餮盛宴。強烈推薦給各位火鍋愛好者,可以坐2小時慢慢食🥰🥰🥰🤭
2024-07-06 116 瀏覽
去佐敦食飯,原來莊士倫敦廣場都幾多嘢食,除咗有港式火鍋仲有韓國燒烤,另外開咗間台式火鍋,發現原來佢做緊優惠,鍋霸開幕五周年推出左全新時間自主吃到飽火鍋套餐‼️可以揀120分鐘或者無限時, 無限時只要另外加多$40就食到啦😍見佢幾抵就同b🐷試吓。計下數,只係$219同7:30之前離場就食到120分鐘套餐,真正時間由你定🤣另外佢哋又有其他優惠😌- 鍋霸選擇第二level牛肉套餐 (每四位額外送多一碟價值$168既手切安格斯prime grade 牛肉)- 鍋霸選擇第三level牛肉套餐,(每兩位便送多一碟價值$168既手切安格斯prime grade 牛肉)地方都夠闊落裝修都幾用心,前菜冷暖飲品🍧甜品樣樣齊,食食吓都差唔多坐滿晒。佢哋仲要送我哋前菜,Shake shake鹽酥雞同埋墨魚丸,我哋每人枱面都已經有芝士粉,紫菜粉呢啲味粉,食之前就要Shake Shake薯條,咁樣。講返主角,我哋食呢個牛肩胛同埋無激素豬肉大大塊無限追加任食唔嬲😂🤣。我哋試咗個胡椒豬肚雞湯湯底,佢哋一啲都唔吝嗇,爽口豬肚同埋大大件嘅雞髀熬湯,所以湯底令到食材都好入味,欣賞佢哋嘅手工餃子同埋手工肉丸,尤其是佢呢個黑松露

另外佢哋又有其他優惠😌

講返主角,我哋食呢個牛肩胛同埋無激素豬肉大大塊無限追加任食唔嬲😂🤣。我哋試咗個胡椒豬肚雞湯湯底,佢哋一啲都唔吝嗇,爽口豬肚同埋大大件嘅雞髀熬湯,所以湯底令到食材都好入味,欣賞佢哋嘅手工餃子同埋手工肉丸,尤其是佢呢個黑松露墨魚丸🍢,入邊有墨魚粒,真材實料。入邊食物種類都好豐富,海鮮有沙白聖子鮮蝦脆肉鯇魚片,仲有好好食嘅鱔片😌😍😍手工餃子,尤其是雞軟骨鮮肉餃子好出色好特別。金錢肚同埋毛肚都好爽口彈牙。基本台式蛋餅台灣香腸午餐肉呢啲都係基本嘢,最後甜品每人一杯雪糕有H字頭M字頭D字頭都有🤣😍。
想食台式火鍋,第一時間就諗起鍋霸鍋霸唔經唔覺開幕五周年,仲keep到咁多人氣質素一定有保證而家推出全新時間吃到飽火鍋套餐除咗可以揀120分鐘無限食,加多$40仲可以無限時任食,同朋友慢慢嘆慢慢傾偈120分鐘套餐7:30離場最平$219就食到✌🏻我地揀咗第二級,美國🇺🇸Prime Grade 極上牛頸脊同西班牙🇪🇸伊比利亞黑毛豬✨每四位額外送多一碟手切安格斯prime grade 牛肉湯底好多選擇~鴛鴦鍋湯底加$48藥膳沙茶牛肉鍋同藥膳特濃芫荽雞湯兩款湯底都好高質好足料🤤沙茶牛肉湯香濃入味,加咗牛腩熬製好足料!芫荽雞湯變咗芫荽山,好香啊😜Prime Grade 極上牛頸脊薄切,好適合打邊爐淥兩淥就食得,脂肪比例平均,口感軟腍富牛味! 推介台灣手打丸類手工黑松露墨魚丸,陣陣黑松露香味手工三寶丸有墨魚丸、豬肉丸、牛丸細細粒,口感爽口八吋長蟹柳、金沙魚蛋、爆醬濃芝牛丸、芫荽燒賣、午餐肉、台灣鴨血、墨魚仔等款款高質有驚喜!記得留肚食雪糕,每人都可以揀一款🍦仲有好少見嘅焙茶口味添
想食台式火鍋,第一時間就諗起鍋霸

鍋霸唔經唔覺開幕五周年,仲keep到咁多人氣
質素一定有保證
而家推出全新時間吃到飽火鍋套餐
120分鐘套餐7:30離場最平$219就食到✌🏻

✨每四位額外送多一碟手切安格斯prime grade 牛肉

湯底好多選擇~鴛鴦鍋湯底加$48
藥膳沙茶牛肉鍋同藥膳特濃芫荽雞湯

兩款湯底都好高質好足料🤤
沙茶牛肉湯香濃入味,加咗牛腩熬製好足料!
芫荽雞湯變咗芫荽山,好香啊😜

Prime Grade 極上牛頸脊薄切,好適合打邊爐

淥兩淥就食得,脂肪比例平均,口感軟腍富牛味!

推介台灣手打丸類
手工黑松露墨魚丸,陣陣黑松露香味

手工三寶丸有墨魚丸、豬肉丸、牛丸
細細粒,口感爽口
款款高質有驚喜!

記得留肚食雪糕,每人都可以揀一款🍦
仲有好少見嘅焙茶口味添

2024-07-04 66 瀏覽
.佐敦· 任坐任食鍋中之霸.鍋霸吃到飽台式養生火鍋📍佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場6樓.➰講起打邊爐,必定諗起中學年代同一班同學一齊爭住食一碟肥牛嘅開心回憶,打打鬧鬧就一個晚上,但而加坊間好多火鍋都限時限刻,想同朋友傾多陣偈都唔太夠時間,今日同朋友到坊嘅依間餐廳就係主打任食任坐無限時嘅鍋霸,相信唔少鐘意打邊爐嘅朋友都一定幫襯過。.適逢鍋霸開幕五周年,佢地推出左全新120分鐘放題套餐同+💲40就可以有無限時放題套餐,最平嘅120分鐘7:30離場只需💲219就食到,真正時間自主,用餐時間由自己決定。仲有週年優惠:-鍋霸選擇第二個級別牛肉套餐 (每四位送一碟價值$168既手切安格斯prime grade 牛肉)-鍋霸選擇第三個級別牛肉套餐,(每兩位送一碟價值$168既手切安格斯prime grade 牛肉).➿Prime牛頸脊吃到飽 💲413/1 (7點半前離座💲331 / 9點後入座💲352)❀鴛鴦鍋 +💲48-麻辣蕃茄雞肉涮涮鍋 ⭐️4.2/5⭐️-藥膳沙茶牛肉涮涮鍋 ⭐️4.2/5⭐️餐牌上有超過二十款不同湯底混搭,花多眼亂種類超多,心大心細嘅我地選擇左加配鴛鴦鍋試多款唔同湯底,果然兩款湯底都
佐敦· 任坐任食鍋中之霸
鍋霸吃到飽台式養生火鍋
📍佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場6樓

仲有週年優惠:

❀鴛鴦鍋 +💲48
-麻辣蕃茄雞肉涮涮鍋 ⭐️4.2/5⭐️
-藥膳沙茶牛肉涮涮鍋 ⭐️4.2/5⭐️
餐牌上有超過二十款不同湯底混搭,花多眼亂種類超多,心大心細嘅我地選擇左加配鴛鴦鍋試多款唔同湯底,果然兩款湯底都各有特色,麻辣蕃茄雞肉鍋除左麻香之外仲有濃郁嘅蕃茄香氣中和,雞件非常厚肉嫩滑,同坊間嘅雞煲比較都亳不遜色;後者藥膳沙茶牛肉鍋亦有陣陣藥膳香氣,加上沙茶醬非常惹味,唔洗點醬汁已經好出色。
麻辣蕃茄雞肉涮涮鍋

✥生猛海蝦 ⭐️4.1/5⭐️
✥炸魚皮 ⭐️4.1/5⭐️
✥爆醬濃芝牛丸(流心)⭐️4.1/5⭐️
✥麻辣鴨血 ⭐️4.1/5⭐️
餐廳提供約幾十款任點任食火鍋配料,相當豐富多款,MVP當然無限任點嘅安格斯牛頸脊,肥瘦適中,入口牛味濃郁有咬感,回本推薦,黑毛豬亦相當不俗,同樣肉味濃郁。
Prime Grade安格斯牛頸脊

另外餐廳亦有台式小食非常出色,與台灣夜市即炸無異,鹽酥雞及花枝丸更配有四款shake shake粉調味,玩得又食得,推薦。
鹽酥雞

火鍋配料之中嘅手打丸類滑類亦好高水準,黑松露墨魚丸入口彈牙,黑松露香氣淡淡散出,仲有芝心牛丸亦係市面少見,相當重本。另外仲有生猛海蝦,帆立貝都係依度特色,蝦肉唔會霉之餘仲彈牙有鮮味,性價比極高,最後當然少不了台式火鍋必定要無限追加嘅麻辣鴨血。
炸魚皮

手打黑松露墨魚滑
食到棒腹之後,侍應再溫馨提示我地可以揀返杯雪杯,有齊movenpick同hagazen,梗有一款啱你心水。
movenpick

➰總結
餐廳主打高質任坐無限時火鍋放題,亦無將貨就價,多款配料亦非常出色,尤其牛頸脊及黑毛豬更係重本之選,丸滑海鮮類都係令人回味三番,想試高質台灣任食火鍋嘅大家必試。

➿➿➿
#鍋霸吃到飽台式養生火鍋
#佐敦美食#hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkfoodporn #852eats #hkiger
#食好西 #相機食先 #香港美食

movenpick
  • 火鍋配料
  • 雪糕
  • 藥膳養生花膠雞涮涮鍋
火鍋放題界無人不知無人不曉嘅鍋霸開幕五周年‼️ 出晒名係冇限時任食⏰ 之前睇有碗話碗推薦bookmark左🤘🏻 自己同朋友就唔係好大食 如果係消化得快嘅朋友可以食好多round😂 但係有得慢慢食唔使趕頭趕命已經好加分💯❣️Prime牛頸脊吃到飽套餐 無限時 $423可以揀120分鐘或者無限時 無限時 加多$40就食到😏 7:30離場最平$219🤯❣️鴛鴦鍋 +$48 ❣️蕃茄濃湯雞肉鍋 ❣️麻辣牛肉鍋非常推薦佢哋嘅蕃茄鍋 酸酸甜甜好夠味🍅又唔會太Heavy食到食材嘅味道😚 湯底已經有幾舊雞腿肉幾滑唔錯🐥麻辣就比較偏藥膳 有啲似紅燒牛肉麵湯底‼️ 唔太辣的 仲有幾塊燉得入味嘅牛肋條🐄❣️鹽酥雞 花枝丸用心嘅小食🥰 炸得好之餘 仲可以自己揀調味粉加落去🐓🦑 紫菜同辣粉幾夾🌶️❣️西班牙伊比利亞黑毛豬❣️Prime Grade安格斯牛頸脊估唔到一盤有咁多‼️ 牛頸脊肥瘦均勻肉味濃🐄黑毛豬有驚喜🐖 睇落肥但係入口勁滑唔油膩👍🏻 四位額外送多一碟手切安格斯prime grade 牛肉 (op$168)😎❣️海蝦 沙白 蟶子海鮮都好新鮮彈牙冇沙🤪 蝦好出色 肉質超結實🦐 ❣️手工黑松露墨魚滑❣️手工三寶丸墨魚滑好彈牙 三寶丸

❣️Prime牛頸脊吃到飽套餐 無限時 $423

墨魚滑好彈牙 三寶丸細細粒可以每樣試吓🥴

❣️爆漿芝士牛丸
❣️足八吋長蟹棒
❣️手工白菜豬肉餃
呢三款都好推介💯 芝士牛丸可以拉絲又好濃郁👍🏻 蟹棒勁吸湯超正啖啖肉🤩🦀
手工皮薄餡靚可以食多幾粒🥟

❣️萵筍
❣️娃娃菜
❣️雜菇拼盤
❣️響鈴
打邊爐食菜係好緊要 有蕃茄湯底更加冇負擔🥬

❣️台灣黑糖冬瓜檸檬茶
❣️冷泡四季春茶
強烈推薦黑糖冬瓜檸檬茶🍋 酸甜個 balance勁夾 好似茶飲店賣緊30幾蚊質素🔥

放題竟然有Movenpick🍦 仲有好多隻味揀👄 雲呢拿係最愛同咖啡味勁少見🤩
  • Prime牛頸脊吃到飽套餐