約了朋友在尖沙咀行街,可能是沒有吃午餐的關係,天未黑便已感到肚餓,於是我們大約下午五時便來到鍋霸準備大快朵頤!😝今次已經不是我們第一次來了,我們喜歡這間餐廳環境乾淨企理,座位寬敞舒適,要是坐在窗邊的位置更有開揚的旺角街景,而且這裏的員工態度殷勤,上菜和收碟的速度都好快,用餐體驗非常好!😎👍🏻吃到飽養生火鍋放題有三款120分鐘套餐可供選擇:1. $273 Prime grade 牛肩胛肉及西班牙無激素豬肉片2. $373 美國Prime grade極上牛頸脊及西班牙伊比利亞黑毛豬 (額外每四位送一碟Prime grade 手切牛頸脊)3. $473 極上Prime grade霜降牛小排及西班牙伊比利亞黑毛豬(額外每兩位送一碟Prime grade 手切牛頸脊)*以上為成人正價時段價格,7pm前離座及9pm後入座以及小童可享優惠價(詳細價錢可參考餐廳餐牌)*以上套餐只要加$40就可以升級為無限時任飲任食*星期五、六、日、公眾假期及假期前夕,每位加$10*另收加一服務費*可另外付費追加酒類飲品我們今次選擇了中間的牛頸脊及西班牙伊比利亞黑毛豬套餐,並升級了無限時任食,確保吃得滿足!😌👍 湯底共

吃到飽養生火鍋放題有三款120分鐘套餐可供選擇:
*以上套餐只要加$40就可以升級為無限時任飲任食
*星期五、六、日、公眾假期及假期前夕,每位加$10
*另收加一服務費
*可另外付費追加酒類飲品

我們今次選擇了中間的牛頸脊及西班牙伊比利亞黑毛豬套餐,並升級了無限時任食,確保吃得滿足!😌👍 湯底共有20款特色養生湯底選擇!只要加$48便可以選擇鴛鴦鍋~作為吃貨的我當然要一次過試兩款啦😝我和朋友各選一款,我揀了藥膳椰子雞🐣涮涮鍋,朋友喜歡吃辣,就選擇了麻辣蕃茄雞肉涮涮鍋。椰子雞鍋椰子味非常突出😋,麻辣蕃茄雞肉鍋我們選擇了小辣,不但辣度適中惹味,蕃茄味亦是很濃郁😝兩款湯底都好夠味,而且雞肉都非常嫩滑😍👍

一開始店員會先送上一款小食,客人可選擇鹽酥雞或是椒鹽花枝丸。每台只可選擇一款,而且這個不是仼點的食物,客人想encore需要額外收費😂 鹽酥雞酥脆可口,花枝丸也十分彈牙😋大家仲可以放入紙袋加入調味粉變成Shake shake 炸魚皮!😜

特別選了幾款火鍋配料推薦給大家:

🔸肉類:

1. 🐮Prime grade安格斯牛頸脊: 牛肉我比較鍾意食呢款,油花漂亮均勻,牛肉味香濃而且嫩滑,大約淥5秒就食得😎👍

2. 🐮Prime grade美國安格斯肥牛: 呢款肉質都唔錯😝,只係冇牛頸脊咁嫩滑,但肉味一樣香濃,一樣淥5秒就食得😙👍🏻

3. 🐷西班牙伊比利亞黑毛豬: 呢款豬肉真係有驚喜,薄切令到口感更加爽彈,食到少少橡木果味而且非常嫩滑,油脂分佈均勻,淥10秒食得,入囗即化😍,一試難忘! 😜😜

4. 🐷西班牙無激素豬肉片: 無激素係一大賣點😎👍,肉質比較結實,而且很少脂肪,多吃也不會有罪疚感🤭

🔸海鮮類:

1. 是日海鮮: 有沙白同蟶子仔,沙白幾鮮甜飽滿,但蟶子仔就有時有啲沙,吐沙功夫可再改善🙊

2. 海蝦: 非常新鮮🦐,鮮甜彈牙!

🔸丸類:

手工三色丸: 墨魚丸幾彈牙又有啲墨魚肉粒🦑,牛丸&豬肉丸的調味剛剛好,細細粒又唔會食到好飽!😎

🔸飲品類:

呢度嘅飲品種類,簡直可以用海量嚟形容!😍 不但有很多款台式茶飲,還有各款汽水,乳酸飲品和水果味烏龍茶。最貼心係除咗有凍飲,竟然有暖櫃!!!😲 就算遇上女性特別日子也不怕沒有選擇😌 我就超級推介佢地自家冷泡茶!😝

1. 冷泡桂花烏龍茶: 烏龍茶配桂花真係好夾,我平時好中意飲烏龍茶,加咗桂花又多咗份花香🌼,我encore咗幾次!😍

2. 冷泡四季春茶: 茶味香濃回甘,非常解膩! 😌

3. 台灣黑糖冬瓜檸檬茶: 冬瓜同檸檬味幾夾,而且不會很甜!😋

🔸甜品:

雪糕:每人限叫一杯,有HaagenDazs、Movenpick🍨、Dreyer’s、KitKat雪糕俾你揀,我同友人今次就試咗一杯Dreyer’s印度皇家茶味雪糕同一杯Movenpick椰子味雪糕,兩隻味都好正😍
2024-06-22
2 分鐘 (堂食)
  • 火鍋配料
  • 雪糕
  • Prime Grade安格斯牛頸脊
  • 前菜
2024-07-12 86 瀏覽
湯底我地叫左胡椒豬肚雞 同 藥膳竹笙雜菌。先講胡椒豬肚雞,雞肉係用上雞髀肉大大嚿,而且胡椒味香濃,但又唔會太辣,好香口惹味。而藥膳竹笙雜菌,就岩哂想清淡既你,淡淡既雜菌香味,食起黎好清新。 今次我地叫左120分鐘定量火鍋套餐,套餐包2份定量既肉。西班牙無激素豬肉片 肉片中夾住小量油花,肥瘦適中,入口爽脆嫩滑Prime Grade 牛肩胛肉 肉質細嫩多汁,口感同味道都好正西班牙伊比利亞黑毛豬 肉質腍軟,脂肪較多,爽口得黎有小小煙韌而其他火鍋配料同飲品就任飲任食,真係好抵食嫁!!! 多款唔同既火鍋配料 炸物 蔬菜 粉面,我地最中意沙白蜆、手工黑松露墨魚滑、芋泥貢丸。而且仲有大量多款唔同飲品任飲有 自家製茶 罐裝 等等等等。

2024-07-11 68 瀏覽
黎到見到,原來鍋霸已經開幕5週年,推出左全新時間自主吃到飽火鍋套餐,可以揀有限時120分鐘或者無限時 ,而120分鐘套餐7:30離場最平$219就食到喇🫢 我地就每人加多$40就食無限時🙈抵到爆🤤去到坐低後,我地就揀左呢個套餐:- 美國Prime Grade 極上牛頸脊及西班牙伊比利亞黑毛豬- 養生蟲草花桃膠雞涮涮鍋- 日本壽喜燒Sukiyaki鍋依家叫第二個級別同第三級別牛肉套餐, 分別每四位 (第二級別)同兩位(第三級別)額外送多一碟價值$168既手切安格斯prime grade 牛肉,所以記住叫多人一齊打邊爐🙈由於阿卵非常鍾意食壽喜燒鍋,所以1見到新出,就要試試佢😎食落甜度適中,唔會太甜,唔錯👍而且本身亦都有好多菇,非常健康🥰餐廳有樣好,有得加湯,如果覺得太甜,可以加水中和返,非常好👍首先黎既係小食,分別有青瓜、雲耳、鹽酥雞同鹽酥花枝丸,極力推介鹽酥花枝丸,唔會勁咸,食落去彈牙,食完會想要再食,所以一定要叫😘黎到主角,美國Prime Grade 極上牛頸脊同西班牙伊比利亞黑毛豬,牛頸脊雖然簿簿一片,但碌完之後,非常爽口彈牙,而且冇縮水,勁好食🤤而西班牙伊比利亞黑毛豬,碌完之後好香

去到坐低後,我地就揀左呢個套餐:

- 養生蟲草花桃膠雞涮涮鍋
- 日本壽喜燒Sukiyaki鍋

黎到主角,美國Prime Grade 極上牛頸脊同西班牙伊比利亞黑毛豬,牛頸脊雖然簿簿一片,但碌完之後,非常爽口彈牙,而且冇縮水,勁好食🤤而西班牙伊比利亞黑毛豬,碌完之後好香,夠曬肥美,食落去成口油好正🙈

其他配料方面,非常建議大家叫餃類食,餃類真係食落新鮮,而且配搭特別,我地有試到手工香雞軟骨餃,啲雞軟骨好脆,食餃食到咁爽都係第一次🤣

總結:鹽酥花枝丸有水準之作,新出壽喜燒有crossover感覺,食落唔錯👍牛頸脊及黑毛豬非常爽口,連平時唔起眼既餃類,令我地有深刻印象,以台式火鍋店黎講,非常高質🥰
2024-07-02
  • 手工香雞軟骨餃
2024-07-06 93 瀏覽
Better than other hotpot chains🥘& NO TIME LIMIT!🐷overall: 7.5/10🍲BrothStarting with the broths, I opted for the healthy chicken broth and the tantalizing Taiwan-style mala broth. The healthy chicken broth was a perfect choice for someone seeking a light and nourishing base. It was infused with a subtle aroma of herbs and spices, which lent a delicate flavor to the hotpot. The addition of fish maw and tender chicken thigh pieces elevated the broth surprised me as they come in a large portion.🥩Ing

🐷overall: 7.5/10

🍲Broth

🥩Ingredients
Now, let's talk about the star of the show—the unlimited refill of ingredients. The wide range of vegetables, beef briskets, fish, and seafood was all fresh. We ordered the Level 1 Beef Chuck set. The beef briskets are already tender and good enough!

🍗Appetizer
One aspect that stood out was the appetizer—a few pieces of chicken nuggets. However, what made it unique was the option to shake them with various powders like cheese and garlic powder. This creative twist added a burst of flavor to the nuggets, creating a playful and enjoyable prelude to the hotpot feast.

🆙The restaurant has just reached five years of anniversary. To mark this occasion, they have introduced an unlimited-time buffet extravaganza for just an extra $40!

#鍋霸 #吃到飽 #火鍋 #藥饍 #養生火鍋放題 #足料火鍋 #台式 #古早味 #鍋霸吃到飽台式養生火鍋 #放題 #香港 #相機食先 #打邊爐 #佐敦 #佐敦美食
  • 藥膳養生花膠雞涮涮鍋
📍 鍋霸吃到飽台式養生火鍋 (莊士倫敦廣場) (佐敦)佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場6樓「鍋霸吃到飽台式養生火鍋」以其特色鮮明的養生概念和優質食材,為火鍋愛好者帶來了一次難忘的健康用餐體驗。對於追求養生lifestyle的消費者來說,這無疑是一個不容錯過的好選擇。👉 假日午巿火鍋放題美國Prime Grade極上牛頸脊拼黑毛豬套餐💰173😋😋😋😋.7/5🟢採用美國Prime Grade級別的牛頸脊,肉質嫩滑、入口即融,是真正的頂級牛肉。與之搭配的西班牙伊比利亞黑毛豬,肉質細緻柔嫩,帶有獨特的花香味,口感極其豐富。🟢湯底方面我選擇了兩款精選湯底,分別為日本傳統滋補的壽喜燒sukiyaki鍋,及清香藥膳的胡椒豬肚雞鍋。前者湯頭甜而不膩,能充分交織牛肉和蔬菜的鮮香;後者則以中藥材熬製而成,湯汁濃郁醇厚,非常適合清涼解膩。🟢任點火鍋配料方面,整個套餐共有56款精選配料,包羅了肉類、炸物、海鮮、麵食、蔬菜等,種類繁多、應有盡有。顧客可以自由搭配,大顯身手,享受DIY火鍋的樂趣。🟢任取飲品選擇也很多,有凍飲、熱飲與常溫飲品,也備有無糖飲品,非常貼心❣️回頭:yes yes yes ,套餐集優質食材,
📍 鍋霸吃到飽台式養生火鍋 (莊士倫敦廣場) (佐敦)
佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場6樓

👉 假日午巿火鍋放題
美國Prime Grade極上牛頸脊拼黑毛豬套餐
💰173
😋😋😋😋.7/5

回頭:yes yes yes ,套餐集優質食材,無論是口感還是營養價值,都可謂頂級水準。對於愛好火鍋的饕客來說,絕對是難得的饕餮盛宴。強烈推薦給各位火鍋愛好者,可以坐2小時慢慢食🥰🥰🥰🤭
2024-07-06 116 瀏覽
去佐敦食飯,原來莊士倫敦廣場都幾多嘢食,除咗有港式火鍋仲有韓國燒烤,另外開咗間台式火鍋,發現原來佢做緊優惠,鍋霸開幕五周年推出左全新時間自主吃到飽火鍋套餐‼️可以揀120分鐘或者無限時, 無限時只要另外加多$40就食到啦😍見佢幾抵就同b🐷試吓。計下數,只係$219同7:30之前離場就食到120分鐘套餐,真正時間由你定🤣另外佢哋又有其他優惠😌- 鍋霸選擇第二level牛肉套餐 (每四位額外送多一碟價值$168既手切安格斯prime grade 牛肉)- 鍋霸選擇第三level牛肉套餐,(每兩位便送多一碟價值$168既手切安格斯prime grade 牛肉)地方都夠闊落裝修都幾用心,前菜冷暖飲品🍧甜品樣樣齊,食食吓都差唔多坐滿晒。佢哋仲要送我哋前菜,Shake shake鹽酥雞同埋墨魚丸,我哋每人枱面都已經有芝士粉,紫菜粉呢啲味粉,食之前就要Shake Shake薯條,咁樣。講返主角,我哋食呢個牛肩胛同埋無激素豬肉大大塊無限追加任食唔嬲😂🤣。我哋試咗個胡椒豬肚雞湯湯底,佢哋一啲都唔吝嗇,爽口豬肚同埋大大件嘅雞髀熬湯,所以湯底令到食材都好入味,欣賞佢哋嘅手工餃子同埋手工肉丸,尤其是佢呢個黑松露

另外佢哋又有其他優惠😌

講返主角,我哋食呢個牛肩胛同埋無激素豬肉大大塊無限追加任食唔嬲😂🤣。我哋試咗個胡椒豬肚雞湯湯底,佢哋一啲都唔吝嗇,爽口豬肚同埋大大件嘅雞髀熬湯,所以湯底令到食材都好入味,欣賞佢哋嘅手工餃子同埋手工肉丸,尤其是佢呢個黑松露墨魚丸🍢,入邊有墨魚粒,真材實料。入邊食物種類都好豐富,海鮮有沙白聖子鮮蝦脆肉鯇魚片,仲有好好食嘅鱔片😌😍😍手工餃子,尤其是雞軟骨鮮肉餃子好出色好特別。金錢肚同埋毛肚都好爽口彈牙。基本台式蛋餅台灣香腸午餐肉呢啲都係基本嘢,最後甜品每人一杯雪糕有H字頭M字頭D字頭都有🤣😍。
想食台式火鍋,第一時間就諗起鍋霸鍋霸唔經唔覺開幕五周年,仲keep到咁多人氣質素一定有保證而家推出全新時間吃到飽火鍋套餐除咗可以揀120分鐘無限食,加多$40仲可以無限時任食,同朋友慢慢嘆慢慢傾偈120分鐘套餐7:30離場最平$219就食到✌🏻我地揀咗第二級,美國🇺🇸Prime Grade 極上牛頸脊同西班牙🇪🇸伊比利亞黑毛豬✨每四位額外送多一碟手切安格斯prime grade 牛肉湯底好多選擇~鴛鴦鍋湯底加$48藥膳沙茶牛肉鍋同藥膳特濃芫荽雞湯兩款湯底都好高質好足料🤤沙茶牛肉湯香濃入味,加咗牛腩熬製好足料!芫荽雞湯變咗芫荽山,好香啊😜Prime Grade 極上牛頸脊薄切,好適合打邊爐淥兩淥就食得,脂肪比例平均,口感軟腍富牛味! 推介台灣手打丸類手工黑松露墨魚丸,陣陣黑松露香味手工三寶丸有墨魚丸、豬肉丸、牛丸細細粒,口感爽口八吋長蟹柳、金沙魚蛋、爆醬濃芝牛丸、芫荽燒賣、午餐肉、台灣鴨血、墨魚仔等款款高質有驚喜!記得留肚食雪糕,每人都可以揀一款🍦仲有好少見嘅焙茶口味添
想食台式火鍋,第一時間就諗起鍋霸

鍋霸唔經唔覺開幕五周年,仲keep到咁多人氣
質素一定有保證
而家推出全新時間吃到飽火鍋套餐
120分鐘套餐7:30離場最平$219就食到✌🏻

✨每四位額外送多一碟手切安格斯prime grade 牛肉

湯底好多選擇~鴛鴦鍋湯底加$48
藥膳沙茶牛肉鍋同藥膳特濃芫荽雞湯

兩款湯底都好高質好足料🤤
沙茶牛肉湯香濃入味,加咗牛腩熬製好足料!
芫荽雞湯變咗芫荽山,好香啊😜

Prime Grade 極上牛頸脊薄切,好適合打邊爐

淥兩淥就食得,脂肪比例平均,口感軟腍富牛味!

推介台灣手打丸類
手工黑松露墨魚丸,陣陣黑松露香味

手工三寶丸有墨魚丸、豬肉丸、牛丸
細細粒,口感爽口
款款高質有驚喜!

記得留肚食雪糕,每人都可以揀一款🍦
仲有好少見嘅焙茶口味添

2024-07-04 65 瀏覽
.佐敦· 任坐任食鍋中之霸.鍋霸吃到飽台式養生火鍋📍佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場6樓.➰講起打邊爐,必定諗起中學年代同一班同學一齊爭住食一碟肥牛嘅開心回憶,打打鬧鬧就一個晚上,但而加坊間好多火鍋都限時限刻,想同朋友傾多陣偈都唔太夠時間,今日同朋友到坊嘅依間餐廳就係主打任食任坐無限時嘅鍋霸,相信唔少鐘意打邊爐嘅朋友都一定幫襯過。.適逢鍋霸開幕五周年,佢地推出左全新120分鐘放題套餐同+💲40就可以有無限時放題套餐,最平嘅120分鐘7:30離場只需💲219就食到,真正時間自主,用餐時間由自己決定。仲有週年優惠:-鍋霸選擇第二個級別牛肉套餐 (每四位送一碟價值$168既手切安格斯prime grade 牛肉)-鍋霸選擇第三個級別牛肉套餐,(每兩位送一碟價值$168既手切安格斯prime grade 牛肉).➿Prime牛頸脊吃到飽 💲413/1 (7點半前離座💲331 / 9點後入座💲352)❀鴛鴦鍋 +💲48-麻辣蕃茄雞肉涮涮鍋 ⭐️4.2/5⭐️-藥膳沙茶牛肉涮涮鍋 ⭐️4.2/5⭐️餐牌上有超過二十款不同湯底混搭,花多眼亂種類超多,心大心細嘅我地選擇左加配鴛鴦鍋試多款唔同湯底,果然兩款湯底都
佐敦· 任坐任食鍋中之霸
鍋霸吃到飽台式養生火鍋
📍佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場6樓

仲有週年優惠:

❀鴛鴦鍋 +💲48
-麻辣蕃茄雞肉涮涮鍋 ⭐️4.2/5⭐️
-藥膳沙茶牛肉涮涮鍋 ⭐️4.2/5⭐️
餐牌上有超過二十款不同湯底混搭,花多眼亂種類超多,心大心細嘅我地選擇左加配鴛鴦鍋試多款唔同湯底,果然兩款湯底都各有特色,麻辣蕃茄雞肉鍋除左麻香之外仲有濃郁嘅蕃茄香氣中和,雞件非常厚肉嫩滑,同坊間嘅雞煲比較都亳不遜色;後者藥膳沙茶牛肉鍋亦有陣陣藥膳香氣,加上沙茶醬非常惹味,唔洗點醬汁已經好出色。
麻辣蕃茄雞肉涮涮鍋

✥生猛海蝦 ⭐️4.1/5⭐️
✥炸魚皮 ⭐️4.1/5⭐️
✥爆醬濃芝牛丸(流心)⭐️4.1/5⭐️
✥麻辣鴨血 ⭐️4.1/5⭐️
餐廳提供約幾十款任點任食火鍋配料,相當豐富多款,MVP當然無限任點嘅安格斯牛頸脊,肥瘦適中,入口牛味濃郁有咬感,回本推薦,黑毛豬亦相當不俗,同樣肉味濃郁。
Prime Grade安格斯牛頸脊

另外餐廳亦有台式小食非常出色,與台灣夜市即炸無異,鹽酥雞及花枝丸更配有四款shake shake粉調味,玩得又食得,推薦。
鹽酥雞

火鍋配料之中嘅手打丸類滑類亦好高水準,黑松露墨魚丸入口彈牙,黑松露香氣淡淡散出,仲有芝心牛丸亦係市面少見,相當重本。另外仲有生猛海蝦,帆立貝都係依度特色,蝦肉唔會霉之餘仲彈牙有鮮味,性價比極高,最後當然少不了台式火鍋必定要無限追加嘅麻辣鴨血。
炸魚皮

手打黑松露墨魚滑
食到棒腹之後,侍應再溫馨提示我地可以揀返杯雪杯,有齊movenpick同hagazen,梗有一款啱你心水。
movenpick

➰總結
餐廳主打高質任坐無限時火鍋放題,亦無將貨就價,多款配料亦非常出色,尤其牛頸脊及黑毛豬更係重本之選,丸滑海鮮類都係令人回味三番,想試高質台灣任食火鍋嘅大家必試。

➿➿➿
#鍋霸吃到飽台式養生火鍋
#佐敦美食#hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkfoodporn #852eats #hkiger
#食好西 #相機食先 #香港美食

movenpick
  • 火鍋配料
  • 雪糕
  • 藥膳養生花膠雞涮涮鍋
火鍋放題界無人不知無人不曉嘅鍋霸開幕五周年‼️ 出晒名係冇限時任食⏰ 之前睇有碗話碗推薦bookmark左🤘🏻 自己同朋友就唔係好大食 如果係消化得快嘅朋友可以食好多round😂 但係有得慢慢食唔使趕頭趕命已經好加分💯❣️Prime牛頸脊吃到飽套餐 無限時 $423可以揀120分鐘或者無限時 無限時 加多$40就食到😏 7:30離場最平$219🤯❣️鴛鴦鍋 +$48 ❣️蕃茄濃湯雞肉鍋 ❣️麻辣牛肉鍋非常推薦佢哋嘅蕃茄鍋 酸酸甜甜好夠味🍅又唔會太Heavy食到食材嘅味道😚 湯底已經有幾舊雞腿肉幾滑唔錯🐥麻辣就比較偏藥膳 有啲似紅燒牛肉麵湯底‼️ 唔太辣的 仲有幾塊燉得入味嘅牛肋條🐄❣️鹽酥雞 花枝丸用心嘅小食🥰 炸得好之餘 仲可以自己揀調味粉加落去🐓🦑 紫菜同辣粉幾夾🌶️❣️西班牙伊比利亞黑毛豬❣️Prime Grade安格斯牛頸脊估唔到一盤有咁多‼️ 牛頸脊肥瘦均勻肉味濃🐄黑毛豬有驚喜🐖 睇落肥但係入口勁滑唔油膩👍🏻 四位額外送多一碟手切安格斯prime grade 牛肉 (op$168)😎❣️海蝦 沙白 蟶子海鮮都好新鮮彈牙冇沙🤪 蝦好出色 肉質超結實🦐 ❣️手工黑松露墨魚滑❣️手工三寶丸墨魚滑好彈牙 三寶丸

❣️Prime牛頸脊吃到飽套餐 無限時 $423

墨魚滑好彈牙 三寶丸細細粒可以每樣試吓🥴

❣️爆漿芝士牛丸
❣️足八吋長蟹棒
❣️手工白菜豬肉餃
呢三款都好推介💯 芝士牛丸可以拉絲又好濃郁👍🏻 蟹棒勁吸湯超正啖啖肉🤩🦀
手工皮薄餡靚可以食多幾粒🥟

❣️萵筍
❣️娃娃菜
❣️雜菇拼盤
❣️響鈴
打邊爐食菜係好緊要 有蕃茄湯底更加冇負擔🥬

❣️台灣黑糖冬瓜檸檬茶
❣️冷泡四季春茶
強烈推薦黑糖冬瓜檸檬茶🍋 酸甜個 balance勁夾 好似茶飲店賣緊30幾蚊質素🔥

放題竟然有Movenpick🍦 仲有好多隻味揀👄 雲呢拿係最愛同咖啡味勁少見🤩
  • Prime牛頸脊吃到飽套餐
2024-07-02 60 瀏覽
鍋霸吃到飽台式養生火鍋開幕五周年,推出咗全新時間自主吃到飽火鍋套餐,可以揀食120分鐘或者加多$40無限時任食!但因為我地細食,揀左120分鐘第二級別,可以任食美國 Prime Grade極上牛頸脊、西班牙伊比利亞黑毛豬同埋第一級嘅美國安格斯肥牛、西班牙無激素豬肉片湯底方面,一共有20款可以揀,我地揀左養生蟲草花桃膠雞涮涮鍋同埋台灣麻辣牛肉涮涮鍋;而配料方面,選擇都非常多!除咗普通丸類、蔬菜外,最驚喜嘅係仲有海鮮、手工肉丸、自家製餃子等;飲品櫃亦有唔少自家製嘅冷泡茶俾大家選擇!食飽之後仲可以每人order一杯雪糕,好抵食呀!超級推薦一家大細去慢慢食!

2024-06-18
  • 美國 Prime Grade極上牛頸脊
男朋友帶我食好西!佢之前同班fd食過呢間鍋霸台灣養生火鍋放題,重點係一個價錢無限時🥶真係啱哂班要係咁吹水嘅為食鬼👅餐廳佔咗全層,坐位同自助區都好闊落,飲料區嘅選擇真係好多,除咗紙包&樽裝果汁汽水嗰啲,泰國梳打水都幾suprise🤣有仲有餐廳自家出嘅花茶同果茶~如果唔飲凍嘢佢仲有常温區同熱飲區,滿足唔同食客嘅需要!調味料區平時食開嘅都有,擺位乾淨~☺️重點店員係勁nice勁有禮貌😳會主動serve食客同介紹menu🔥我哋揀咗第一級:Prime Grade 牛肩胛肉同西班牙無激素豬肉片-無限時($313)係打邊爐之前,店員會提供餐前小食~木耳同青瓜,辣辣哋幾開胃㗎👅炸物方面,有鹽酥雞同花枝丸🔥提供四款調味粉(梅子,海苔,芝士同香辣)shake shake好過癮!🤣火鍋湯底有成20款揀😂我哋揀咗藥膳椰子雞涮涮鍋🐔🥥用椰水做底🥥加入新鮮嘅雞肉同埋藥膳材料🐔營造出獨特嘅風味同香氣🥳感覺營養豐富同口感鮮美😝🐂Prime grade極上牛頸脊肉質鮮嫩,味道濃郁☺️佢有好嘅肉質紋理同口感每片牛肉都均勻且細嫩帶有豐富嘅肉汁💦🐖西班牙無激素豬肉片保持住豬肉嘅鮮嫩質感同時釋放出好香嘅味道🔥每一片豬肉片都充滿咗豐

火鍋湯底有成20款揀😂我哋揀咗藥膳椰子雞涮涮鍋🐔🥥

🐂Prime grade極上牛頸脊
肉質鮮嫩,味道濃郁☺️
佢有好嘅肉質紋理同口感

帶嚟獨特嘅口感同香氣🔥

🐂手工牛丸
牛丸煮熟之後
帶來濃郁嘅牛肉風味🐂

海鮮都唔少㗎,我食咗生猛海蝦同魷魚🦑🦐

🦐生猛海蝦
保持住鮮嫩質感😝
同時令佢吸收湯底嘅風味🥥🐔

🦑魷魚
嫩滑同有彈性😛

火鍋配料類有好多選擇🤣見到有芫茜燒賣好正!🤣仲要有花膠片美顏一下,性價比高!👅

🦑花膠片
質地彈牙😛
同時能夠吸收湯底嘅風味😍

🍢金沙魚蛋
味道濃郁~
有一種特別嘅鹹香味🥳
同時亦帶有微微嘅甜味😍

🐂爆漿濃芝牛丸(流心)
芝士🧀會喺嘴裡爆出💦
肉質保持咗彈牙嘅質感~
蔬菜類方面,又係勁多選擇🤣🥬

🥬油麥菜&唐生菜
爽口彈牙,吸椰子雞湯勁夾🤤

🍨甜品有十零款,每人可以揀一款🤣包括Movenpick,HaagenDazs呢啲貴價嘢都有!我揀咗KitKat雪條👅為呢餐火鍋畫上完美句號🤤
💕鍋霸開業五周年,推出全新時間自主任食火鍋套餐
可以揀120分鐘或者無限時,無限時只需加$40就可以任食
120分鐘套餐最平$219,就可以食到7:30離場
真正時間自主,你可以自行決定用餐時間😛

第二級別嘅牛肉套餐,每四位顧客都可以額外獲得一碟價值$168嘅手切安格斯prime grade牛肉🥓
如果揀第三級別嘅牛肉套餐,每兩位顧客都可以額外獲得一碟價值$168嘅手切安格斯prime grade牛肉🥓
2024-06-20
2024-06-26 44 瀏覽
有時晏晝都唔知想食咩好,比較鍾意係可以坐得舒服嘅地方,同朋友想吹吓水自然想有寬敞嘅環境,同埋食自己鍾意食嘅嘢,所指嘅係打邊爐,因為兩個都鍾意打邊爐😂😂呢間之前已經食過,今日決定咗encore,我哋今日食第一級果個餐:Prime Grade 牛肩胛肉 加 西班牙無激素豬肉片。一入門口見到已經唔覺唔覺佢地都開幕五周年,所以店員話佢地有個吃到飽火鍋套餐,可以揀120分鐘或者無限時, 仲話120分鐘套餐7:30前離座最平$219就食到😄好抵呀餐前小食,炸花枝丸同埋鹽酥雞,另外有四個味粉俾你選擇,可以Shake Shake😌 我哋今次試吓佢嘅蕃茄麻辣牛肉鍋,我發現蕃茄同麻辣都好襯,之前喺啲乜乜米線舖食過,蕃茄加麻辣個味道好夾,所以今次都試吓。佢蕃茄湯入邊有洋蔥,蕃茄粒,牛腩,唔會太搶喉嘅麻辣味,整體感覺唔錯,酸酸甜甜咁。因為任點任食,所以我哋就嗌咗牛肉,花膠,腐竹,豆卜,同埋佢哋最特別嘅台灣手工拉麵。牛肉質素好平均,薄薄地,唔會好肥。另外佢個手工拉麵好好味,好煙靭。仲有台灣必食嘅王子麵,呢個又係好鬼正。另外我哋仲嗌咗是日海鮮,淮山,白蘿蔔,芫荽燒賣,雜菇拼盤。朋友話芫荽燒賣好彈牙,佢真係好有芫荽

另外我哋仲嗌咗是日海鮮,淮山,白蘿蔔,芫荽燒賣,雜菇拼盤。朋友話芫荽燒賣好彈牙,佢真係好有芫荽味,非常豐富。

另外飲品區喺放題嚟講都算豐富,有自家製嘅茶飲,特別喜歡佢嘅山楂烏梅飲,酸酸地,呢個就係真正台灣嘅味道。同埋黑糖冬瓜茶都好解渴,味道清新。朋友喜歡燒仙草爽,佢話好適合夏天飲喎。
2024-06-26 45 瀏覽
同一個好耐無見的舊朋友相聚。由於他有事經常不能出外食飯。為了方便他。去到他樓下一間火鍋餐廳相會。鍋霸火鍋改得幾特別的名稱。入到去室內環境好闊。樓底有高。沒有一般火鍋店的局促。手打墨魚滑。新鮮處理的墨魚滑入口彈牙。鮮甜滑喉。盡顯師傅用心。胡椒豬肚雞湯鍋。好特別的火煱湯鍋。一上枱就會出煙的氣勢之鴻。胡椒豬肚雞湯鍋一定要先飲湯。因配料十足。足足有四五件大雞件。胡椒豬肚味道十足。絕無虛假。再加很多些料令到湯鍋更鮮甜美味。仲有好多不同火鍋配料。即沖特別飲品。除了平時的標準飲品。不同茶類。最重要好多不同食物任食。樣樣新鮮。特別係海鮮類極為新鮮。

手打墨魚滑。新鮮處理的墨魚滑
入口彈牙。鮮甜滑喉。盡顯師傅用心。

最重要好多不同食物任食。樣樣新鮮。特別係海鮮類極為新鮮。
2024-06-21
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
2024-06-24 58 瀏覽
每次去完旅行🛫最掛住打邊爐🍲見到鍋霸開幕五周年推出優惠,120分鐘套餐7:30離場最平$219就食到,加多$40仲可以無限時😍,啱曬一班朋友約埋一齊去食食食湯底有好多選擇,選擇困難症既👧🏻揀咗鴛鴦鍋藥膳椰子雞涮涮鍋超濃椰子味,鍾意椰子嘅朋友千祈唔好錯過👍麻辣蕃茄牛肉涮涮鍋蕃茄味超濃郁,湯底仲有牛肋條炆到入曬味😋Prime Grade 牛肩胛肉及西班牙無激素豬肉片兩款肉質好鮮嫩,唔會太肥/太瘦火鍋配料選擇多,推介:雞髀肉,大大舊啖啖肉好滿足😋😋😋滷水大腸,滷得勁冧😍足八吋長蟹棒、各式手打丸、餃類、爆漿濃芝牛肉丸👍👍👍👍👍野飲有凍有唔凍,十分貼心最值得一讚,服務員態度好好,枱面有空碟就會即刻收走,而且座位好闊落,醬料自助區乾淨!
每次去完旅行🛫最掛住打邊爐🍲

湯底有好多選擇,選擇困難症既👧🏻揀咗鴛鴦鍋
藥膳椰子雞涮涮鍋
超濃椰子味,鍾意椰子嘅朋友千祈唔好錯過👍
麻辣蕃茄牛肉涮涮鍋
蕃茄味超濃郁,湯底仲有牛肋條炆到入曬味😋

Prime Grade 牛肩胛肉及西班牙無激素豬肉片
兩款肉質好鮮嫩,唔會太肥/太瘦

火鍋配料選擇多,推介:
雞髀肉,大大舊啖啖肉好滿足😋😋😋
滷水大腸,滷得勁冧😍

足八吋長蟹棒、各式手打丸、餃類、爆漿濃芝牛肉丸👍👍👍👍👍

野飲有凍有唔凍,十分貼心

原來鍋霸開幕五周年啦🙈🙈今次同朋友去莊士敦廣場分店食個lunch,環境寬敞,座位間隔分明,坐得舒服🫶同一般任食火鍋環境有啲分別😂佢哋最近-推出全新時間吃到飽火鍋套餐😍😍客人可揀120分鐘或者無限時!揀無限時只需要 加多$40就食到啦😆而120分鐘套餐7:30離場最平$219就食到用餐時間由自己決定💯💯- 我同朋友選擇左第二級別牛肉套餐(每四位仲額外送多一碟價值$168既手切安格斯prime grade 牛肉)😍😍😍入座後有送前菜同台式小食,仲有4款shake shake 粉,可以配埋炸魚皮shake ❤️好啦,打邊爐最緊要系湯底,湯底有成差唔多20款可以選擇😍最後鍋底我哋嗌左鴛鴦鍋-花膠雞湯壽喜燒花膠雞湯&壽喜燒湯底火鍋味道都非常獨特。花膠雞湯底火鍋的味道清淡,帶有濃郁的雞肉香味,花膠的軟嫩口感與鮮美滋味能夠提升湯底的豐富度。壽喜燒湯底使用豚骨和醬油熬煮而成,濃郁的豚骨湯底帶有醬油中咸香味道。安格斯prime grade 牛肉-WoW 😁D牛好靚呀🫶一碟碟牛泥時候都舖排得好靚😍呢種既高品質牛肉,其肉質細嫩。脂肪的均勻分佈使得其更加多汁。西班牙伊比利亞黑毛豬-濃郁既油脂和濃厚豬肉味道而出名
原來鍋霸開幕五周年啦🙈🙈
今次同朋友去莊士敦廣場分店食個lunch,
環境寬敞,座位間隔分明,坐得舒服🫶
同一般任食火鍋環境有啲分別😂
佢哋最近-推出全新時間吃到飽火鍋套餐😍😍
客人可揀120分鐘或者無限時!
揀無限時只需要 加多$40就食到啦😆

而120分鐘套餐7:30離場最平$219就食到
用餐時間由自己決定💯💯

我同朋友選擇左第二級別牛肉套餐

鍋底我哋嗌左鴛鴦鍋-花膠雞湯壽喜燒
花膠雞湯&壽喜燒湯底火鍋味道都非常獨特。

安格斯prime grade 牛肉-
WoW 😁D牛好靚呀🫶一碟碟牛泥時候都舖排得好靚😍

西班牙伊比利亞黑毛豬-
濃郁既油脂和濃厚豬肉味道而出名。肉質細嫩、多汁,含有豐富的油脂,使其具有特殊口感同味道。
佢既肉質顏色偏紅,豬肉的細肉紋理和脂肪的均勻分佈使得其肉質極為柔軟。呢種豬肉還具有天然鮮香味道,可以火鍋食落去嘅時候更加香口💯

飲品-
有自家製冷泡茶,山渣茶同冬瓜茶等等😍
好多嘢飲🙈

最後食完火鍋每位客人都有一客雪糕選擇

✨鍋霸吃到飽台式養生火鍋 (莊士倫敦廣場)
佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場6樓