2022-05-03
難得開返晚市堂食,梗係要食返餐好嘅慶祝一下🥳🥳今晚同左朋友2個人去食鍋心八鮮蒸鍋😍😍佢堂食套餐有一個燉湯,兩款指定海鮮同埋10款海鮮或者肉類入面可以揀六款,每樣海鮮仲可以揀唔同嘅醬料去煮添😚😚食完呢啲嘢之後仲有一個八寶蒸飯同埋最後嘅甜品成餐飯勁多嘢食勁滿足😋😋😋今日個例湯係沙參玉竹湯都幾清幾滋潤,一人一盅好方便。我哋揀好咗食邊啲海鮮同埋煮法之後呢,全程有職員幫我哋計時同埋將啲海鮮擺落去蒸,我哋只要坐定定等食就得👍🏻👍🏻好方便而且職員服務好好,我地傾下計食下都食左差唔多兩個鐘,每樣慢慢蒸。各種海鮮食材都好新鮮,龍蝦同元貝配蒜蓉蒸完鮮甜又厚肉,好好食,貝類海產調味岩岩好,蜆揀左泰式醬會分開黎蒸,蒸好點黎食可以自己調教濃淡,仲可以配埋其他海鮮或者菜添,貴妃蚌揀左清蒸,又清甜又唔會有沙,幾特別既係魷魚腸粉,原來配上沙嗲醬好惹味好正🤩🤩仲有清蒸蟹,佢地都會加返少少薑絲一齊去下d 腥味😚😚每款海鮮蒸既時候都會配上蔬菜,咁就食得夠哂健康啦🤪🤪蒸完海鮮已經飽飽地,仲有個人頭份量既蒸飯,一早係30幾款材料入面揀好哂d 配料,職員建議一半肉類一半蔬菜會平衡d 好食d, 我地就揀左佢人氣既蝦醬豬腩肉,秘製雞
今日個例湯係沙參玉竹湯都幾清幾滋潤,一人一盅好方便。
蒸完海鮮已經飽飽地,仲有個人頭份量既蒸飯,一早係30幾款材料入面揀好哂d 配料,職員建議一半肉類一半蔬菜會平衡d 好食d, 我地就揀左佢人氣既蝦醬豬腩肉,秘製雞軟骨肉餅,仲有沙嗲豬頸肉都好好食,值得一試呀!!🐷🐷
食到勁飽仲要上個木瓜雪耳甜品,清潤又冰涼,食完好舒服好滿足🥰🥰
肉蟹餐($228)
龍蝦餐 ($248)
龍蝦肉蟹餐 ($278)
📍 鍋心八鮮蒸鍋 (太子)
太子花園街207-209號地舖
#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #hkfoodie #hkfoodies #food #foodie #foodstagram #foodblogger #berryfoodie #berry太子 #berry火鍋 #蒸鍋 #鍋心 #海鮮