2020-01-02
心血來潮想食壽司,諗住試下日本過江龍壽司郎,點知上到去,就連排隊等食既機會都冇🤦🏻♀️。咁唯有轉移陣地,睇下附近有咩好食既壽司啦🍣,因為實在太想食壽司喇🤣-唔打唔撞,上左依間位於佐敦既樓上舖,見到都有唔少明星幫襯過,感覺似係高級壽司舖咁。雖然有壽司set,但係最後都決定散叫,可以揀自己想食既壽司🤭🤭🤭。 total嗌左10件壽司,包括特長三文魚壽司($19), 玉子($14), 帶子($30, 鰻魚($32), 芥辣八爪魚($20, 油甘魚($30, 甘蝦($28) 壽司價格比一般壽司舖貴十幾蚊,但係我想講係值得架👍🏻!因為真係食材好新鮮,完全唔會有腥味,雪藏味!不得不讚鰻魚壽司,入口油脂充足,冇魚骨,肉厚,而且燒得好香,如果有錢,我真係會嗌10舊自私食哂佢🤤。整體來講,所有壽司都好好味,高質!高質!-另外我地怕唔夠飽😂,嗌左2個丼飯,分別係魚生丼($108)同埋原條鰻魚丼($128)。-講左個魚生丼先,唔好睇佢細細碗,超足料,啖啖都會食到魚生落口,面頭舖左d天婦羅脆脆🍤,增加口感,不過個人認為唔加,簡簡單單仲好食😋,當然唔洗多講,鮮味十足啦😌-至於依個鰻魚飯,出色!鰻魚肥美香口,撈埋
至於依個鰻魚飯,出色!鰻魚肥美香口,撈埋飯食一流,芽菜有麻油香,加左泡菜,冇d似韓式伴飯,而且泡菜酸酸辣辣,十分之開胃,中和左食太多鰻魚既油膩感,而且出奇地鰻魚飯價錢並唔貴,可以話係抵食👍🏻,必嗌😆😆😆