2022-12-07 64 瀏覽
今日既schedule好full,開工前決定要食個滿足既早餐先!呢間係御庭居地下既鋒哥廚房就岩晒我地,啲早餐勁抵!我先叫佐一個雞翼意粉🍝雞翼驚得好脆,啲肉又好滑,好香好正,意粉放湯,傳統港式茶餐廳既意粉,又估唔到真係幾好食,好特別好正!另外我叫佐菠蘿包配荷包蛋🍳🥯正常size既菠蘿包酥皮做得好好,好鬆好脆,入面又軟腍腍好香,配一隻咸既荷包蛋,蛋香十足,好特別好正!而同事就叫佐沙嗲牛肉麵🍜沙嗲味好濃,食到粒粒花生粒,沙嗲湯好香好幼,牛肉好嫩,啲麵又彈牙,茶餐廳名物,出色!大食既同事叫多一個香煎雞扒早餐,有薯餅,太陽蛋,牛角包🥐🍳雞扒有肉汁,皮又脆,肉又滑,薯餅好脆,太陽蛋煎得好靚,牛角包都係好脆好正,高質!
星期日早上,窩夫與蝦子餅去完錦田鄉村俱樂部看大波斯菊,在元朗找地方吃午飯。結果去了鋒哥廚房。窩夫愛吃雪菜肉絲但很久沒有吃過了,所以很快便決定要點常餐3號($52),雪菜肉絲堆成小山丘,份量頗多,味道帶微辣夠惹味。常餐還有丹麥多士和火腿奄列,丹麥多士烘得外脆內軟,火腿奄列不會煎得太熟。乾炒牛河($60)是廚房的考牌作,鋒哥的分數不低,熱辣辣上桌,鑊氣十足。後加了兩個小食,磯煮鮑魚($32)口感彈牙,滲出淡淡酒香。還有生炸BB鴿($42),皮脆肉嫩。飲品方面,點了凍檸茶和凍咖啡。離開時發現晚市有羊腩、雞煲加火鍋,一次過滿足三個願望。

結果去了鋒哥廚房。
雪菜肉絲米粉

丹麥多士、火腿奄列

乾炒牛河

磯煮鮑魚

後加了兩個小食,磯煮鮑魚($32)口感彈牙,滲出淡淡酒香。
生炸BB鴿

還有生炸BB鴿($42),皮脆肉嫩。
凍檸茶、凍咖啡

飲品方面,點了凍檸茶和凍咖啡。

離開時發現晚市有羊腩、雞煲火鍋,一次過滿足三個願望。
2022-12-04
雪菜肉絲米粉
丹麥多士、火腿奄列
乾炒牛河
磯煮鮑魚
生炸BB鴿
凍檸茶、凍咖啡
好鐘意食雞煲同火鍋,近元朗嘅同伴可以選擇呢間,因為可以一次過滿足你幾個願望,有羊腩煲雞煲火鍋仲有小菜㖭㗎。入到去坐低就見到好大個啤酒logo,佢主要都係茶餐廳風格。估唔到288呢個價錢可以飲埋啤酒,真係啱曬同伴一齊啤一啤。🍺🌶️麻辣雞煲🐔鍾意雞煲嘅我哋而家係會揀麻辣雞煲啦。一黎到香噴噴,淨係聞到都覺得又香又辣。材料都好豐富,有齊香蔥、洋蔥,雞肉完全入味,鹹鹹地辣辣地好正。🐷黑蒜豬骨湯+蟹🦀食完個雞煲就開始我哋嘅火鍋,黎返個黑蒜豬骨湯。呢個湯真係有好香濃嘅豬骨味。然後將大大隻蟹放入去豬骨湯之中,就有埋海鮮嘅鮮味啦。再飲返幾杯啤酒,叫返幾碟肥牛豬肉,大家都樂在其中。🤭🤭🤭
好鐘意食雞煲火鍋,近元朗嘅同伴可以選擇呢間,因為可以一次過滿足你幾個願望,有羊腩煲雞煲火鍋仲有小菜㖭㗎。
🌶️麻辣雞煲🐔
🐷黑蒜豬骨湯+蟹🦀

再飲返幾杯啤酒,叫返幾碟肥牛豬肉,大家都樂在其中。🤭🤭🤭
2022-12-06 89 瀏覽
💖鋒哥廚房 (元朗)元朗馬田路80號御庭居地下5號舖麻辣雞煲➡️黑蒜豬骨湯👅 lamlam脷指數滿分💯今日同男朋友一齊你食雞煲,呢間餐廳我哋之前已經見過,不過今日見到佢唔算太多人,所以就入咗去食,點不知原來咁鬼正👀呢度食完雞煲可以加湯打邊爐🙌🏻而且食物都係任食任拎😻完全冇限制‼️佢個雞煲辣得好過癮🥵,我同我男朋友揀咗一個中辣嘅雞煲😍。我哋兩個辣到流晒汗,但係仲食緊!因為佢啲雞實在太正啦!超級入味。🥰另外食完雞煲,我哋就轉咗做豬骨湯底,有黑蒜就好似食緊出前一丁湯底咁濃郁😍,大家可以去到自選小料枱嗰度攞唔同嘅自取食品,記得攞烏冬!同埋海鮮都係任食㗎,記得攞蟹!
💖鋒哥廚房 (元朗)
元朗馬田路80號御庭居地下5號舖
麻辣雞煲➡️黑蒜豬骨湯
👅 lamlam脷指數滿分💯

2022-12-06 96 瀏覽
主打海鮮但係喲海鮮唔新鮮,服務認真麻麻,一入黎淨係問食唔食羊腩煲,冇講有醉雞option。一早打電話黎book位,電話入面冇問我地食咩餐,黎到話電話如果冇講明冇得食烤魚餐,都唔會送龍蝦。拎海鮮位1.5米高,好難睇都好難拎。好處只係多款啤酒任飲,同埋movenpick雪糕。每人3百幾蚊完全唔值。
主打海鮮但係喲海鮮唔新鮮,
服務認真麻麻,

一入黎淨係問食唔食羊腩煲,
冇講有醉雞option。

一早打電話黎book位,
電話入面冇問我地食咩餐,
黎到話電話如果冇講明冇得食烤魚餐,
都唔會送龍蝦。

拎海鮮位1.5米高,好難睇都好難拎。

好處只係多款啤酒任飲,同埋movenpick雪糕。

每人3百幾蚊完全唔值。
2022-12-01 161 瀏覽
係元朗行過見到間叫鋒哥廚房嘅餐廳,貪新鮮諗住試下,點知有驚喜,係有羊腩煲/雞煲任食,仲有得打邊爐,太吸引了😋😂「枝竹雙冬羊腩煲」呢個真係好正,個羊腩唔會話好蘇,但個羊腩煲真係做得好出色好雞味又好足料,枝竹都好入味好多汁,食完個湯底仲可以用來打邊爐👍🏻「有營蕃茄薯仔湯」就係另一揀左嘅打邊爐湯底,都幾好食,感覺打邊爐都好健康咁,有兩啖湯水可以飲下😆打邊爐食材任食呢樣幾抵幾吸引,叫左響鈴,生根,炸魚皮之類來打下邊爐,好好味,兩個煲都各有味道,各有各好食😙
搬佐黎元朗幾個星期,今日諗住成家去元朗公園玩下,去到附近想搵早餐食就見到呢間鋒哥廚房,原來有做早餐,即刻入黎試下。老公叫左一個沙嗲牛肉麵,大大兜,牛肉都幾多塊,上枱就聞到好濃沙嗲味,湯底應該有加啲花生粒同埋椰奶去煮,好滑好香,沙嗲味夠濃,公仔麵好彈牙煮得岩岩好,老公食得好滋味😆😆我就小小地叫佐一個菠蘿包配荷包蛋,菠蘿包唔係太大個,但好香脆,包又軟熟,勁好食囉!荷包蛋煎得好靚,好香蛋味,好正呀!呢度既凍檸茶都好好飲,茶味濃,檸檬新鮮,正!
呢度既凍檸茶都好好飲,茶味濃,檸檬新鮮,正!
2022-11-29 124 瀏覽
鋒哥廚房係御庭居地下,大大間好好坐,我地今次食聞段既放題,$288一位,食2個鐘,我地食雞煲放題既,超豐富。陳年花雕醉雞煲(一次性)花雕味香濃,酒香濃醇,醉雞煲佐好耐,每一舊都食到酒香,仲要啲肉好嫩,我地好快已經清晒成煲啦😬麻辣雞煲(任食)食完一次性既醉雞煲就轉一轉口味食麻辣雞煲啦,麻度同辣度都好足夠,又麻又辣,啲麻味係愈食愈突出,好過癮,啲雞好多,加上大量蔥粒,超級惹味😈火鍋 - 有營蕃茄薯仔湯(任食)之後就係任食既火鍋,所有配料,包括海鮮都係任食,沙底好清甜好健康,無味精,配料既黑毛豬同牛肉都好靚,肉味好濃好好食🤫任食既海鮮竟然有蟹🦀好驚喜,隻蟹好新鮮,又有膏,另外仲有花螺同蜆,真係好滋味呀🤤呢度任飲既飲品連啤酒都有,仲要即斟啤酒,啲黑啤好香濃囉!!🍻🍻
陳年花雕醉雞煲(一次性)
麻辣雞煲(任食)
火鍋 - 有營蕃茄薯仔湯(任食)
🕔5:00-7:00 $288/位打邊爐唔少得啤酒,但如果打邊爐都可以食埋羊腩煲就更爽。呢間鋒哥廚房就幫到我啦。其實去到去鋪頭門口見到餐牌,都唔只任食嘅,仲有其他小菜,所以都好適合三五知己嚟聚一聚。🍻🐐今次我哋呢都係為羊腩煲而嚟嘅,所以就梗係要試下啦。見到佢嘅支竹嘅顏色唔算好深,所以絕對唔會過鹹。羊肉亦都好大嚿好多肉嘅,同埋都唔會算特別好騷。🍅🥔咁食完羊腩煲滯滯哋嗌返個清啲嘅湯底啦。有營蕃茄薯仔湯就夠曬清新。之後加返幾碟肥牛、豚肉,大家一齊恰下恰下幾開心。啤酒任飲當然都係重點啦,大家飲返幾杯啤酒一齊吹下水,又係開心嘅一日。😁😁
🕔5:00-7:00 $288/位

2022-11-26 112 瀏覽
鋒哥廚房 可以再去✌🏻真。任食海鮮 本身係先烤魚 然後醉雞煲 再轉辣雞煲轉左menu 冇烤魚 轉左係羊腩煲都冇所謂丫 我旨在食海鮮je去到發現佢任食任飲 唔只係個d 平時一罐罐一包包嘅嘢飲 仲有係生啤!!生啤!!! 🍺🍺仲要竟然有凍杯😮😮 我見識少 平時去嘅都唔會有凍杯 我飲開清口嘅 就揀左一杯 Asaki 之後發現有Hoegaarden 即刻將個胃分割一部分出黎裝一杯凍嘅福佳,你個福佳丫!真係飲幾杯都回本 就算入黎唔食野 328 加1飲兩個鐘都唔係唔貴佢仲有個6個鐘任飲任食 好似458 嘅plan 真係飲到你嘔之後慢慢再食番都得海鮮自己出去拎點步署? 乜L都拎番去試啦鮑魚 👍🏻👍🏻👍🏻超新鮮 有d仲有少少喐動 煮啱時間 爽口 印象食左10隻 大推👍🏻貴妃蚌 新鮮卜卜脆 人頭一打走唔甩扇貝 大大隻 正常發揮白蜆 鮮甜 我食隻隻冇砂 同檯就不幸了龍蝦 呢個價錢有得食 都唔會諗太多 肉質正常 唔會浮誇到講龍蝦鮮甜水蟹 嘩 睇相啦 睇下d膏蟶子仔 好食 有d都爽口鮮甜蝦 不過不失啦 有鮑魚嘅情況下 佢就可以食幾隻就夠了螺肉 OK la.......青口 OK la......龍躉 遲入座 好
鋒哥廚房 可以再去✌🏻
真。任食海鮮 本身係先烤魚 然後醉雞煲 再轉辣雞煲
轉左menu 冇烤魚 轉左係羊腩煲

白蜆 鮮甜 我食隻隻冇砂 同檯就不幸了

水蟹 嘩 睇相啦 睇下d膏

蟶子仔 好食 有d都爽口鮮甜

蝦 不過不失啦 有鮑魚嘅情況下 佢就可以食幾隻就夠了

螺肉 OK la.......

青口 OK la......

龍躉 遲入座 好似食到一片咁大把

九肚魚 甜 甜 甜 甜 但 骨骨骨骨骨。。。好L多骨

脆肉鯇 好食 真係脆嘅 放題黎講 係真脆肉嘅 抵讚

牛肉 唔係肥膏牛肉 係少少肥嘅牛肉片 跟日式火鍋個d 唔同 要食 食唔停口

雞煲個雞 肥美 成隻比晒你😮

丸菜個d一舊都冇食過😂

最後見成個鍋幸福痛風個湯頭鮮甜無比
膽粗粗同同檯講問下有冇白飯
嘩!真係有!
即刻食埋d野 放個飯落去
好幸福嘅痛風感😍

最後仲有任食movenpick 士多啤梨雪糕 餐廳裝黎 水dd嘅 偷食左一啖之後都係食番個香芋甜筒 想食最低個個朱古力筒尖🤪
2022-11-25 103 瀏覽
鋒哥廚房確實係好架勢,而家天氣凍,仲要出埋羊腩煲!平時收工差唔多7點幾鐘過嚟食只係$288!呢一間餐廳主打其實就係羊腩煲任食‼️但係佢呢度嘅羊腩煲有個特色,就係可以食完羊腩再食雞煲😍之後再打邊爐🙈,全部都係任食!餐廳仲有好多海鮮都係任食😳啖啖肉嘅羊腩配埋枝竹、腐乳醬,食到停唔到口。帶有一點點膻味,肉質要鮮嫩細緻,味道豐富濃而不膩,記羊腩煲,簡直就係我心入邊嘅第一位❤️雞煲有得自選辣到,食完羊腩就可以叫職員幫忙轉雞煲,鮮雞肉質嫩嫩,勁多雞煲醬汁、配料大家可以隨意搭配。想食咩隨便叫就可以了,食到悶咗仲可以打邊爐!😆

2022-11-24 89 瀏覽
同朋友飯聚,最好就係食放題,多選擇又任食,唔駛驚唔啱食唔夠食。去左元朗馬田路80號御庭居地下5號舖的《鋒哥廚房》。三個鐘任食放題,由5:00食到7:00,每人$288。餐廳主打枝竹雙冬羊腩煲,羊腩煲🐑,羊肉超嫩超腍、羊味超香,肥瘦脂肪比例非常均勻,唔會太油,又唔會太乾,其他配料有支竹,蓮藕,芫茜,蔥,超香,超惹味!麻辣🐔雞煲🍲夠麻辣的麻辣雞煲,材料十足,又好又惹味,唔夠食仲可以再添👍打邊爐要左🍖黑蒜豬骨湯底,睇得出豬骨🦴湯底非常足料👍濃濃的豬骨湯加黑蒜油🧄香味滿溢。雖然豬骨熬湯,但又唔會好油,用嚟打邊爐一流呀!火鍋有蠔🦪,帶子,新鮮大蝦🍤,花蟹,水魷魚,新鮮鮑魚,牛肉,豬肉生根,響鈴,冬菇,菜,麵……好多選擇呀🤩

麻辣🐔雞煲🍲
夠麻辣的麻辣雞煲,材料十足,又好又惹味,唔夠食仲可以再添👍
2022-11-22 114 瀏覽
住佐元朗咁耐近日先發掘到呢間鋒哥廚房,原來依家有做羊腩煲放題,$288食2個鐘;-)O(∩_∩)O~ 枝竹雙冬羊腩煲羊腩煲任食真係好少見,諗到都覺得餐廳會蝕呀!呢康既羊腩好足料,好大舊,俾既都係多肉少骨既腩位,肥美香口,羊腩好嫩,點啲腐乳咁食會好香,羊騷味唔會太濃,超級出色!(。・ω・。)任食海鮮火鍋配料之後火鍋係任食,海鮮都係其中一類任食既配料,選擇激多,有蟹、蜆、鮑魚、青口、蟶子、魷魚,基本上講得出既都有,每樣都好新鮮,即日運到,唔係急凍,唔會有雪味,只有海鮮既鮮味!淨係鮑魚我地都食唔停,好爽口好有咬口,超爽的!(´▽`)有營蕃茄薯仔湯/黑蒜豬骨湯湯底我地叫佐兩款,試下唔同味,蕃落薯仔湯夠清甜健康,飲緊屋企煲既湯咁,豬骨湯就濃味啲,黑蒜味好濃,湯好奶白色好滑,兩個打邊爐都岩晒!打邊爐配埋任飲既啤酒就岩岩好啦🍻
O(∩_∩)O~ 枝竹雙冬羊腩煲
(。・ω・。)任食海鮮火鍋配料
(´▽`)有營蕃茄薯仔湯/黑蒜豬骨湯
打邊爐配埋任飲既啤酒就岩岩好啦🍻
2022-11-21 77 瀏覽
呢間鋒哥廚房係元朗,位置都算方便易搵,今日入冬,天氣凍佐勁多,彭住放題就同老公黎試下呢度既廿羊腩煲放題,$288,5點食到7點,超級多野食,Highlight如下:枝竹雙冬羊腩煲🦙呢個係任食既,中意食羊既真係岩晒🌟羊肉好嫩,羊味濃,但又唔會過騷,冬菇馬蹄果啲都好入味,開心!之後仲可以任食麻辣雞煲,只可惜我地唔太食得辣,直接跳去火鍋放題!我地簡佐有營蕃茄薯仔湯,住家靚湯既味道呀😝蕃茄好多好新鮮,薯仔都好多,愈煲愈變粉,好入味。我地叫佐好多配料,全部都任食,海鮮好多選擇,鮑魚我地食佐勁多隻,好彈牙好好食,蠔又好肥美,蟶子又無沙又肥🤭其他配料都好出色。呢度既甜品都任食,雪糕係movenpick添🍨超抵食超正,食完2個鐘成個人暖笠笠超舒服呀😴
2022-11-18 121 瀏覽
聽元朗啲friend講話呢度有間好抵食嘅任食,最平288,有埋羊腩煲雞煲同任食火鍋,見咁抵我哋當然要去試下啦。🏃等食火鍋之前我哋就揀咗食🍗麻辣雞煲🍗。一嚟到嘅有熱辣辣嘅蒸氣,仲有炸炸嘅聲音真係令人滾動。香蔥同洋蔥都非常之香,每一嚿雞肉都好嫩滑、啖啖肉,亦都充滿曬蔥香嘅味道。重頭嘅火鍋我哋揀咗🦴黑蒜豬骨湯🦴。非常之香氣濃郁同埋蒜香味好濃。裏面一嚿豬骨,令湯底完全滲入曬豬肉嘅味道。呢度有🦀原隻蟹提供,我哋將隻蟹成隻放入去更加充滿鮮香。蟹肉都算新鮮,啖啖肉仲有膏。另外仲有🦪蠔肉。同樣日新鮮同埋都算大舊,放入湯底索曬啲汁之後簡直一流。⭕5:00-7:00時段 $288/位

⭕5:00-7:00時段 $288/位