✨ 必點推薦✨ ✅ 雞白湯特製拉麵 $128-$143湯頭濃郁到黏嘴唇!膠質感超重🐔 (但偏油膩,建議搭配冰水) ✅ 炸雞 $35/5件雖然賣相普通,但咬落肉汁爆發! 醃料入味,配拉麵超夾~ ⚠️ 東京vs香港分店▫️ 湯頭濃度:東京>香港 ▫️ 油膩度:香港>東京 #尖沙咀美食 #雞白湯拉麵 #日本過江龍 後記: 整體水準不錯, 但油膩感略影響食慾... 可能更適合冬天品嚐❄️

✨ 必點推薦✨
✅ 雞白湯特製拉麵 $128-$143
湯頭濃郁到黏嘴唇!膠質感超重🐔
(但偏油膩,建議搭配冰水)

炸雞 $35/5件
雖然賣相普通,但咬落肉汁爆發!
醃料入味,配拉麵超夾~

⚠️ 東京vs香港分店
▫️ 湯頭濃度:東京>香港
▫️ 油膩度:香港>東京

#尖沙咀美食 #雞白湯拉麵 #日本過江龍

後記:
整體水準不錯,
但油膩感略影響食慾...
可能更適合冬天品嚐❄️

2025-05-11
20 分鐘 (堂食)
雞白湯特製拉麵
有啲味道,會喺你舌尖停留;但有啲拉麵,會喺你心入面留下痕跡。最近終於試咗傳說中由東京過江龍拉麵店**「篝 Kagari」帶來嘅雞白湯特製拉麵。地點就係尖沙咀K11銀座**,裝修簡約但質感十足,一入座就感受到沉穩寧靜,彷彿為你預告——呢餐唔止係飽,而係療癒。濃郁雞白湯,乳白色湯底一入口就包圍住味蕾,順滑到好似絲綢咁溜過喉嚨,帶出雞骨與膠原嘅深層甜香。麵條彈牙,份量啱啱好,完全唔會膩。面頭鋪滿色彩繽紛嘅蔬菜配料:甜豆、玉米筍、胡蘿蔔、車厘茄,視覺已經夠療癒,食落更感受到細緻平衡。每一啖,都好似有人輕聲同你講:「你值得,俾自己休息一下。」📸 除咗主麵,仲有一碟特製前菜——香嫩雞肉、半熟蛋、蔬菜拼盤,細緻得黎好有層次。你會唔知不覺間放慢咗食嘅節奏,開始專心感受每一口。

2025-05-11
5 分鐘 (堂食)
雞白湯特製拉麵
2個人去食,分別叫咗最基本嘅。諗住試下食物質素先決定追唔追加小食!🔸️雞白湯拉麵 - $98🔸️雞白湯醬油拉麵 - $98飲啖湯先,雞味一d都唔出,而且偏油!我印象中係日本,湯底係勁濃雞味,好似有好多隻雞煲出嚟嘅感覺!當然無預期會複製到日本嘅味道,但無諗過差咁遠‼️麵就煮到好淋!唯一比較好嘅係片雞肉,都算軟滑。總結:因為第一日營業,所以對服務及流程已經無特別計較!但食物質素確實有落差,希望之後會有改善啦~

🔸️雞白湯拉麵 - $98
🔸️雞白湯醬油拉麵 - $98

飲啖湯先,雞味一d都唔出,而且偏油!

麵就煮到好淋!唯一比較好嘅係片雞肉,都算軟滑。

2025-05-07
10 分鐘 (堂食)