2025-06-11
荔枝角工廈區人氣居酒屋「金酒屋」,下班後全街人影都冇,但在長沙灣道街尾燈火鼎盛,門口仲有客人排隊,真係非常厲害,近期推出全新菜單,簡直係海膽和鵝肝控既天堂,完全啱晒我,今日特別和朋友嚟朝聖🤗🤗▪️海膽拖羅蓉千層脆脆 全新菜單,兩層香口香脆的紫菜天婦羅,放上厚厚的海膽和拖羅蓉,超級鮮美▪️焦糖鵝肝和牛千層脆脆 換上鵝肝和和牛,味道甘香油香四射,非常滋味▪️金酒杯 店舖名金酒杯,海膽、三文魚籽、拖羅蓉、松葉蟹肉,所有食材都是鮮味無窮,配上紫菜和一口日本米飯,超好食▪️金龍珠海膽吞拿魚蓉卷 差不多每台必點,都話呢度係海膽天堂,呢一個卷物有鮮味海膽和吞拿魚蓉,再加埋金龍珠自家醃漬蛋黃,入口油潤甘香▪️滿丼•海膽、鵝肝、三文魚籽飯 三樣食材我都超級愛,不需要解釋有多美味,海膽和三文魚籽食材非常優質,新鮮和鮮味集於一身,鵝肝外脆內軟,伴上白飯大口大口吃,超美味▪️炙燒爆膏四頭巨型虎蝦 成隻手臂咁長嘅巨蝦,蝦肉爽口彈牙,配上鮮味無窮入口甘香蝦膏,超正▪️天婦羅盛盒天婦羅脆漿做得非常好,厚薄適中,配合超彈牙嘅大蝦、番薯、南瓜、冬菇和秋葵,香口酥脆送酒一流▪️金酒屋推介串燒店家推介四款熱賣串,雞皮蝦、牛舌、牛肋肉、豬腩
▪️海膽拖羅蓉千層脆脆
▪️焦糖鵝肝和牛千層脆脆
換上鵝肝和和牛,味道甘香油香四射,非常滋味
▪️金酒杯
▪️金龍珠海膽吞拿魚蓉卷
▪️滿丼•海膽、鵝肝、三文魚籽飯
▪️炙燒爆膏四頭巨型虎蝦
▪️天婦羅盛盒
▪️金酒屋推介串燒
店家推介四款熱賣串,雞皮蝦、牛舌、牛肋肉、豬腩肉,特別喜歡脆口雞皮包住彈牙鮮蝦,另外豬腩肉都係超水準,肥瘦相間油脂滿滿,同埋肉質超爽口👍