2006-06-12 20 瀏覽
我的食評是指荃灣分店成日聽朋友WING姐講E間餐廳好好味同埋LUNCH都好大份的~我自己本身勁鍾意食日本野~所以,叫我朋友帶我來試下~難得佢終於有時間可以帶我去試~但好不幸上星期六唔可以準備1點收工~等到2點才可以收工~同朋友WING姐一齊係屯門出到荃灣都已經成2:30啦~無晒大大份的LUNCH SET了~只餘下細細份的茶餐了!我同WING姐叫左三個茶餐(因為份量真係好細份的)---生姜豚肉飯、唔知咩名的卷物壽司、霜降牛肉拉麵同埋一客燒汁帶子串~!生姜豚肉飯--我覺得好似食緊田中的滑蛋鰻魚飯咁幸福同好味~因為有好多我至愛的洋蔥~真係好好味!唔知咩名的卷物壽司--我本人不太喜歡食卷物的~因為每次都覺得好唔抵同埋不太好味~但今次覺得好例外~雖然細細粒~(只得六粒)...但味道真係好正~超好味!一試難忘~卷物上面還有好多木魚~都幾正嫁!霜降牛肉拉麵--D牛肉係用肥牛個D牛肉~但唔會有太好肥膏~而且..又有好香的牛肉味~正呀!個拉麵都好正~我仲飲左D湯~真係好好味~飲完又唔會覺得好口渴。燒汁帶子串~來到的時候真係有D失望~因為個樣都MENU的相片是完全是兩回事~MENU的帶子大粒好多~當我食的
我的食評是指荃灣分店
燒汁帶子串~來到的時候真係有D失望~因為個樣都MENU的相片是完全是兩回事~MENU的帶子大粒好多~當我食的時候~真係覺得完全唔覺得失望~而且,覺得好開心...因為真係超好味!
食物整體來說,可以話好好味的!
至於環境都幾舒服..可能因為我地食TEA TIME,無咩人食~所以,可以坐耐一點~
服務態度都OK呀^^
因為我今次食唔到大大份的LUNCH SET,所以,我一定會再來試佢地的LUNCH SET的...I'LL BE BACK!
2006-04-23 14 瀏覽
這間舖頭位置比較偏僻,不過街口幾個紅燈籠,好搶眼,都係呢個原因我只會走去睇睇。講番正題:晚市優惠28元六至七舊壽司, 絕對無將價就貨, 用料俾起一般回轉壽司好得多, 推介抵食清酒蜆: 酒味適中, 蜆新鮮, 好似黃麗梅話蜆有蜆味, 正鹽燒雞翼:有水準, 雞既香味好得,味道只略遜世貿魚一丁鹽燒帶子:汁好甜, 帶子不是太新鮮海膽手卷:足料新鮮蔥Tuna手卷:我唔喜歡好多條生蔥, 搶了味, 配青瓜會好d甜品:雪榚,唔知係牛奶公司定係Nestle

講番正題:

清酒蜆: 酒味適中, 蜆新鮮, 好似黃麗梅話蜆有蜆味, 正
鹽燒雞翼:有水準, 雞既香味好得,味道只略遜世貿魚一丁
鹽燒帶子:汁好甜, 帶子不是太新鮮
海膽手卷:足料新鮮
甜品:雪榚,唔知係牛奶公司定係Nestle