2009-09-27 44 瀏覽
最近我經常開夜班,無九點都收唔到工,或者班同事今日又要o.t,途經黃埔新村的金滿家日式放題店,店內的設施都企理下,我地九點半入坐送埋任飲啤酒及汽水,我地九個人都慳返佰幾蚊飲野錢,我地又可以暢飲一番啵,真係一舉兩得了!食物又唔錯喎,三文魚(非常新鮮,但係有d唔夠凍囉!)至於其刺身都無問題,有十多種刺身,軍艦都新鮮及齊整.熟食都幾多炸物架!有天婦羅(其中天婦羅蝦隻隻都幾大隻,每碟都有羅白容跟碟)!~海鮮鍋物有(三文魚,鯛魚,雜菇一大鍋,非常美味!)鍋物都有.串燒都可以食得出即叫即做.以後我地班同事又多個地食宵夜啦!
  • 天婦羅 鍋物 刺身 炸物
2009-09-25 44 瀏覽
日式放題似乎在香港太泛濫,有好多掛名日式放題,其實食物選擇並不多,好多時刺身就只有最普通的三文魚&甜蝦提供,連北寄貝,赤貝都要加收費.放題意思就是多元化,金滿家是我吃過日式放題中最切合主題的餐廳.早在兩個星期前已經book位,很期待的一餐,是為慶祝股票升??★我跟男朋友先在黃埔新天地遊街,再行路過德民街.我地選最早,17:30果場,比起繁忙時段再平多10蚊雞.未到5點半,外面已經有幾個family等入場,我地又無無聊聊起出面映相~一到5點半,就逐個叫名埋位.我地被編坐最貼近收銀櫃的一張,4人位兩個人位剛剛好.大家都爭取時間落單,食物都好快送上!如果4個人坐4人位,d食物真係唔知點放好~ 刺身沙律>> encore了一次,不馬虎,刺身蠻多.不過嫌個醬過咸,唔可以食到底. 蟹子沙律>> 又encore了一次,沙律醬太多,青瓜超級多.不過得中意食菜,都ok既~不過冇刺身沙律咁好. 刺身拼盤>> 乜魚都點左幾片,仲有鮑片.成碟個味超級奇怪,有一陣陣咸味.連三文魚都有咸味.本來以為得我地一碟有問題,但我聽到隔離位都投訴唔同味.可惜侍應堅持冇事,我地

刺身拼盤>> 乜魚都點左幾片,仲有鮑片.成碟個味超級奇怪,有一陣陣咸味.連三文魚都有咸味.本來以為得我地一碟有問題,但我聽到隔離位都投訴唔同味.可惜侍應堅持冇事,我地又竟然食埋佢..算數.
金菇肥牛>> 男朋友至愛
encore了一次,份量不太多,肥牛同金菇分配一半一半.好味道~~
豬軟骨>> 有口感,不油,但太肉差d食到反胃.
炸雞軟骨>> 是我至愛.細細粒很脆,加埋檸檬汁超捧!~每一粒炸粉入面都有軟骨,冇呃秤.
牛肉鍋>> 味道勁淡,牛肉少,菜又少得個鍋大.放棄了.
炒薑汁豬肉>> 其實係好味架,不過遲到最後先到已經太飽吃不下.
各款壽司>> 落醋太重手,攪到成舊被酸味遮晒.劍魚未溶晒雪.
炸蝦天婦羅>> encore一次,第一次我地全部食晒,第二次我地食剩舊厚厚既炸粉.蝦好味,南瓜都ok,蕃薯已經飽到唔想食.

講到明放題,就當然冇野飲啦!(飲み放題ではない。。)一杯soft drink好似10蚊.我地10蚊都慳番,狂飲水.

我會再同朋友黎食多次~
紀念日
2009-09-24
星期2係我同男友既2周年紀念日d同事好耐之前講過話e間d野幾好味,價錢又合理所以同男友黎e道試下,去左紅磡,因為唔係好識路所以搵左好耐一入去d待應就比位我地坐,同埋比茶我地飲服務態度真係唔錯,幾親切1叫就叫左壽司/刺身,3文魚真係唔錯,其它就有d腥......之後叫左炸物/串燒果d,真係要讚一讚超好味,有水準不過我同男友坐果個位真係好熱,我見到d待應都流曬汗之後叫左個女待應黎,問佢個冷氣可唔可以開大d之後佢幾有善咁同我講話:唔駛1分鐘,佢就跑反黎同我講:我同男友仲覺得佢細細粒,幾得意tim真係超好禮貌......差唔多食完,咁我同男友就傾下計,果個女仔就幫我地tim水總括黎講,e間野真係唔差囉
星期2係我同男友既2周年紀念日
d同事好耐之前講過話e間d野幾好味,價錢又合理
所以同男友黎e道試下,去左紅磡,因為唔係好識路所以搵左好耐

一入去d待應就比位我地坐,同埋比茶我地飲
服務態度真係唔錯,幾親切
之後叫左炸物/串燒果d,真係要讚一讚
超好味,有水準
不過我同男友坐果個位真係好熱,我見到d待應都流曬汗

之後叫左個女待應黎,問佢個冷氣可唔可以開大d
之後佢幾有善咁同我講話:[唔好意思ar,我唔太清楚,我幫你問一問la
]
唔駛1分鐘,佢就跑反黎同我講:[兩位對唔住,今日部冷氣壞左,唔好意思!]
我同男友仲覺得佢細細粒,幾得意tim
真係超好禮貌......
差唔多食完,咁我同男友就傾下計,果個女仔就幫我地tim水
總括黎講,e間野真係唔差囉

2009-09-19
紀念日
2009-09-17
某日!經過黃埔區.剛剛想食日本野,經朋友介紹下.到這間日式放題店試下.品賞過後發覺質素唔錯喎!回家再睇返d食評,本人就覺得人地收咁架價錢平均($118)一位,唔通有象拔蚌同和牛食咩,基本上十幾款剌身,已經叫樣樣有了.其他和食同串燒(例如:天婦羅有脆啵,剌身都ok新鮮!都唔會差得去邊啦!加上串燒又串得幾入味啵)賣相同誠意!比起其他放題真的不錯.好似我咁想食豪d,只加多$50一板海膽,$50 3隻牡丹蝦.埋單$360 2位炸,勁食2粒鍾.勁低
  • 剌身
  • 熟食
2009-09-15 7 瀏覽
今天是星期日,中午時份在紅磡打算和母親大人搵野食,剛好經過這間"金滿家日本料理",眼見外面也有poster介紹中午定食.原來星期日也有中午定食,也有我最愛的魚生飯,加上職員又出來介紹,所以今天我們的午飯便來這間-"金滿家".每款定食有前菜,麵鼓湯,飯及汽水,所以今天我便order了1)角切魚生飯-$48本人真是一個日本刺身fans,每次到日本料理選擇定食,本人一定會order什麼魚生飯,今天也不例外. 這個魚生飯,也很大碟而且也有不同種類的魚生.不過,這隻"蝦"一看便知道不太新鮮,大家可以看看"蝦"頭,是黑色的. 本人很喜歡吃"蝦頭",特別喜歡吸蝦頭的海水味,現在眼見是這樣便不敢吸了,只好吃蝦身. 除了這隻蝦頭不太新鮮,其他的魚生也是不錯.2) 海膽拼蔥吞拿魚腩片-$55主要是海膽為主角.這個價錢,可以吃到不算太少的海膽也算不錯.而且海膽也是很新鮮的.前菜只有中華沙律,中華沙律粉量給我相像中多. 整體來說也是不錯的,就算這個魚生飯的蝦頭黑了一點,但其他食物的質素不錯,可以cover到唯一的弱點.相信,我會在不久的將來會來"金滿家"吃吃晚上的日式放題.

每款定食有前菜,麵鼓湯,飯及汽水,所以今天我便order了

1)角切魚生飯-$48

2) 海膽拼蔥吞拿魚腩片-$55

相信,我會在不久的將來會來"金滿家"吃吃晚上的日式放題.
角切魚生飯
2009-09-06
其實一直也想寫係『爸爸』走左之後,我們去了那兒吃午飯。已吃完的男同事先回去,我們4個女仔原本打算去意蠔屋。但意蠔屋門外亦有2—3人在等位,看到對面的日本餐廳有空位便立即進內。點了2個雜錦魚生飯定食,2個浦燒鰻魚飯定食。等了一會魚生飯先上,份量也頗多,2位同事最後也吃不完。她們說鮮度一般,魚肉偏淋, 總括而言味道尚可接受。再等了一會浦燒鰻魚飯才上菜,由於空間較狹窄店員試圖在我與另一位同事身後上菜。見他有點困難,便轉身跟他說: "你俾我!"。接過餐盤時,那男店員說: "小心,睇熱!" 。雖然只時簡單一句話,但對飽受欺凌的我們倍感貼心。燒鰻魚份量頗大與飯的份量亦合比例。燒鰻魚不算太肥美,但頗香軟亦夠熱。鰻魚汁甜美但太少,只是鰻魚肉上有少許。飯無飯香亦無飯味,而且較黏。因為剛才的事件x 燒了很多能量,太肚餓所以全都吃掉。麵鼓湯頗咸,只有少量豆腐及海帶。隨餐還附送1杯汽水,各人都選了凍忌廉。忌廉味道很淡,可能成本關係溝淡了。但很奇怪,忌廉好像有些微酒味,所以我們都只喝了半杯。大慨$38-50左右一個午餐,論食物質素及服務算是合格了。我們一致認同雖然食物質素及師傅手藝是重要,但服務亦佔非常重要的

大慨$38-50左右一個午餐,論食物質素及服務算是合格了。我們一致認同雖然食物質素及師傅手藝是重要,但服務亦佔非常重要的比重。總不會有人喜歡貼錢買難受吧!
2009-08-25
2009-08-23 11 瀏覽
百多元的放題其實去前已沒多大的期望,但無諗過會真的咁失望。環境方面:首先入到去個位已經好熱,問個waiter 有沒風扇,她一句, "沒" 就算, 完全沒進一步的行動,之後叫個manager 開大d 冷氣,但好似沒開過, 隔了一個鐘再叫佢開, 但我估都係較大一度,我就食到身水身汗,我見個男waiter 仲成頭大汗,唔明點解要慳電費慳到咁的地步。]另外, 由於我地個位可望到廚房, 我們見到有人在內食煙, 好唔合衞生囉d waiter 又成日向個廚房前的一張送餸枱前面食野, 點解唔好好坐低食? 食物方面:刺身: 稍薄質素不太好但尚算可接受。炸物: 粉漿超厚,而且非常之咸,累得我回家後不斷飲水。其中一樣炸豆腐仲係硬的添; 炸蟹鉗=炸麵粉. omg 前菜: 中華沙律, 芝麻八爪魚等上枱時係 熱的... 成間餐廳都唔知有沒雪櫃 =.=鍋物: 湯底用水溝淡咗, 淡而無味,一兩塊牛肉成煲菜都叫牛肉鍋由坐低到走一刻都有好多位,唔明點解唔可以安排個涼少少的位俾我,訂枱時又話好full!!! 基本上我見到走人的枱都有人食剩野, 可想而知食物的質素 .....呢間野已經black list 咗, 下次都係不要
百多元的放題其實去前已沒多大的期望,但無諗過會真的咁失望。

環境方面:

食物方面:
刺身: 稍薄質素不太好但尚算可接受。
炸物: 粉漿超厚,而且非常之咸

呢間野已經black list 咗, 下次都係不要太信這裡的哈哈笑了~~~

2009-08-22
2009-08-15 36 瀏覽
之前聽我個fd 講話而家間幾抵食,但我fd又未食過,佢見食評都唔錯我就同我女友去食了地點好難搵到,好偏僻環境都ok,不過d 野真係好難食魚生唔新鮮,好大食的我,都食得唔多.其他炸物又超咸服務好麻麻,叫好耐先來倒茶
我就同我女友去食了

地點好難搵到,好偏僻
環境都ok,不過d 野真係好難食

魚生唔新鮮,好大食的我,都食得唔多.
其他炸物又超咸
服務好麻麻,叫好耐先來倒茶
2009-05-12
(非會員)
到黃埔行街, 一時想食日本野,上OPENRICE睇下有咩好食,見到有14個笑笑口,就走去試下.我地食5:30至7:30 個節,只係百零蚊.以為好抵,飛身去試.一開始叫左D SASHIMI, 唔係太新鮮,好淋,無質感.又叫左SUSHI, 一般LA,但係無咩款選擇,叫左個手巻,但係D 肉好少,D飯勁多, 好想食串燒,叫左幾串雞軟骨,雞翼同其它野..但係全部乾珍珍,一滴汁都唔比,叫人點乾"近",其實都食得落口,但係我一定唔會再去..平又唔係叫勁平,但係比多少少錢食過D好嘅仲好.

一開始叫左D SASHIMI, 唔係太新鮮,好淋,無質感.
又叫左SUSHI, 一般LA,但係無咩款選擇,
叫左個手巻,但係D 肉好少,D飯勁多,

2009-07-25
屋企人生日, 想食放題. 之前試過碗屋, 一生, 郎田, 金田. 全部都係ok 之上 or 叫好o既餐廳. 但間間o係 openrice o既食評都有 "喊".... o依 ~~ 呢間竟然無喊, 仲咁平, 一於試下..............地方都算偏僻, 如果唔係熟紅磡 or 黃埔, 好難搵到呢間, 因為佢o係d橫街最入果間.....食物方面: 選擇真係少, 刺身又唔新鮮, 壽司d 紫菜又 "林", 天婦羅d 粉好厚, 其他食物就普普通通, 唯一好處加 $10 可任飲汽水同啤酒.咁講真, 呢間似係家庭式作業, 唔似其他集團式經營, 水準一定普通, 水準普通又要吸引客人, 唯有價錢平, 每人只係 $128..... 又一定食得飽你o既 ~~唯有下次搵過第二間啦 ~~

唯有下次搵過第二間啦 ~~

2009-07-30
生日
(非會員)
2009-07-30
如果失望有分level的話,今次應該好高我係因為看見之前的食評,加上無人認為唔好食,而且價格十分便宜,所以選擇這間店慶祝入大學的結果,大失所望首先去到間店,等到佢叫我入坐之後先話原來未拾好桌,又呆站左十幾分鐘,手腳慢又冇效率(明明大把空位)還環擠迫,我定五個人位,佢竟然係四人位旁隨便加張椅叫我坐走廊!這算什麼!?叫左野食要等是沒問題,其他來得也算快,唯獨壽司落左單之後成九個字都未有,而且成日錯單,上左好多冇叫o既野食物方面是最大的問題,特別係呢幾樣刺身:一入店就見佢將好多切好o既放係凍櫃,都估佢唔會新鮮得去邊,點知比想像中更差,特別係三文魚,不但冇左佢獨特香氣同魚脂少,更有很強烈的魚腥味,其他差唔多全部又腥又"鞋"天婦羅:算係我食過最難食o既一次,粉漿炸到硬成咁我真係第一次見,而且炸到好老,完全冇香味可言炸物:個薯餅爛到似糊,蟹鉗、帶子同超市貸冇分別壽司:飯明顯係機整,個個size一樣,而且飯同輝比例差好遠,飯超大但料很少,魚同刺身一樣又又腥又"鞋",飯個個都酸到痴線,都唔知點食作為一間日式壽司店,最常見的全都不行,失格!唔好以為我冇講嗰D冇問題,其他o既只要有調味料,全部都好似唔洗錢
如果失望有分level的話,今次應該好高
結果,大失所望

食物方面是最大的問題,特別係呢幾樣
炸物:個薯餅爛到似糊,蟹鉗、帶子同超市貸冇分別
作為一間日式壽司店,最常見的全都不行,失格!
唔好以為我冇講嗰D冇問題,其他o既只要有調味料,全部都好似唔洗錢咁落,其中以串燒、沙律同軍艦為甚,個個都咸到一件送幾碗飯都冇問題,拉麵鹼水味好重
飯冇叫,有牛肉o既冇食(個人問題),其他鍋物大部份都調味都好重,湯冇問題
可以接受的只有燒蔥同壽司薑,都只係因為到到都一樣......

服務態度方面,令我最唔滿意o既係食到一半,個服務員竟然過黎問我"你點o既野係咪真係要送過黎啊?事先聲明,食唔晒要罰錢架"
然後我都已經答佢"冇問題,我地未食夠",佢重要"你地考慮清楚好喎,我地真係罰錢架"
我頂!佢第一次問我都算,我答左佢重唔夠!?重要罰錢罰錢的,大我啊!?
最後當然一件不少清光了(不過好難食),我對自己的食量可是非常有信心的
最後也是最基本的不滿
竟然冇茶!連茶包都冇!得水!!連加水都懶,直接放個壺係我地到叫我地自己加!
醬油明顯唔係專用的,係家月普通醬油,超咸
桌上冇芥末,而且唔叫佢都冇打算比!!更嚴重的是,那些芥末利害到我直接食都冇味..........
明明全部調味料都重到乜咁,唯獨芥末冇味,咩道理......

抵唔抵食?我只能說連那個劣評如潮5X任食的都比這個好.......

這一生我都不會再來這裡
2009-07-29
  • 蔥串燒
2009-07-29 10 瀏覽
同老朋友黎黃埔,都未諗到食乜野,行行下巷仔,見都都幾多野食喎,但都仲未諗食咩好,咁o岩我個朋友想食日本菜,但要食好味既日本菜都幾貴架喎,對於我地呢d平民化的小市民黎講唔係好化算,知道呢頭都有幾多日本餐廳,咪去搵下囉!朋友留意左呢間野都幾耐,不過衰在果間冇任食,今晚我地入黎望下個牌啦,有得食buffet喎,價錢都ok喎 (118加一).又可以食兩個鐘,咁就去試下啦~我地入去果間都係6點半,可能d人未放工,所以好少人,但坐坐下越黎越多人,幾乎坐滿哂,呢度原來都幾旺架喎,加十蚊可以任飲,不過我地都覺得飲水已經足夠啦~朋友勁鍾意食刺身,叫左八爪魚(好正),三文魚(都好新鮮),鯛魚(其實我唔知係咩樣,條條魚都差唔多食得就算),吞拿魚(呢個ok咋喎),魷魚(fresh),白豚肉(應該都係魚既一種,好肥美),鮑魚片(都幾有味),玉子(乜玉子都算係刺身黎既咩?)我就種意食炸物,叫左蝦同冬菇天婦羅(好熱好脆好鮮),仲有吉烈豬(凍既!!!),薯餅(太大啦,食唔落),燒多春魚(都ok大條),炸帶子(同急凍果d差不多),炸雞(哇,好鬼salty!!!),豚肉餃子(冇乜特別,唔食都罷),炸crab鉗(似炸魚蛋多

朋友勁鍾意食刺身,叫左八爪魚(好正)

我就種意食炸物,叫左蝦同冬菇天婦羅
(好熱好脆好鮮),仲有吉烈豬(凍既!!!)
,薯餅(太大啦,食唔落),燒多春魚(都ok大條),炸帶子(同急凍果d差不多),炸雞(哇,好鬼salty!!!),豚肉餃子(冇乜特別,唔食都罷),炸crab鉗(似炸魚蛋多d....),七味雞翼(唔係咁入味喎.....)

此外,我地兩個都係菇痴,所以一定會叫我地最愛既金菇炒牛肉,呢個真係勁好味
,d汁好正之餘牛肉都炒到o岩o岩好
, 其他仲有牛油雜菌,呢個都唔錯,一碟都幾多菇菇呀,仲有叫左個牛肉鍋,雖然牛肉係老左d,但個煲都勁多料,有勁多菇同菜,最o岩食得肉太多時清下腸胃,不過由於係煮完先送上黎,所以湯底冇咁入味......

雖然我地冇加食飲,不過任食果度都可以叫味增湯同豬骨湯,個豬骨湯好入味,一定要encore!!!

我地最後只叫了兩round就已經飽到食唔落啦,同咪都坐左差唔多兩粒鐘,乜都夠哂啦,下次多人d既時候可以叫多d,(仲有冷麵,飯同烏冬既食物)~~~

總體黎講,d野食都叫幾新鮮,以咁既價錢食到咁多刺身,已經值回票價啦!!!
2009-07-28
  • 金菇炒牛肉
  • 天婦羅蝦
  • 八爪魚刺身
2009-07-18 6 瀏覽
果日去咗金滿家食日式放題前幾次去都幾好咁又平,有刺身小食壽司,渺麵等但食得多又好似冇咩野食,都有少少厭,打開點餐紙睇睇有咩未食過''''''''拉麵類?太飽了!見到有冷麵喎,試吓先個樣又幾特別第一次食!!!!!竹片上放了一份冷麵.上面灑了少訐紫菜,冷麵的旁邊一隻小小的蛋打穿了的小蛋伴住青芥醬,蘿蔔蓉及附有冷麵汁,真係有新鮮感又幾得意!睇吓相就知了!
見到有冷麵喎,試吓先

個樣又幾特別第一次食!!!!!

睇吓相就知了!
特別的冷麵
特別的冷麵2
2009-07-16
特別的冷麵
特別的冷麵2
2009-07-11 20 瀏覽
話說新工作的人和事總算適應過來, 總算是今年的一個好開始吧是晚慶幸有機會跟同事們進行聚餐活動, 一大夥人來此店食放題...相信沒有任何事情比任食更愉快呢說回正題...當晚有11人出席, 十分齊人, 由於是驅車前往, 碰巧又是週末, 加上位置難找...同事找車位都花了點時間; 由於我們是分兩批出發, 另一批同事比我們早到一步並先行入座, 總算是沒有遲到吧...甫一坐下, 大夥人都立刻落單點選食物!此店供應的食品總類尚算多元化, 但始終比較少見到一些高價食材, 相信都是一般"便宜抵食放題"的通病來吧! 話雖如此, 不過都有例外的事吧小弟一如以往, order了大量的三文魚刺身,同時亦都order了一些燒物及揚物, 但不知為何刺身會比熟食遲了端上來首先說說燒物, 這裡的鹽燒/七味雞翼算是不俗, 但是肉身偏瘦, 有點驚喜的是沒有食到雪藏味, 證明解凍功夫做足, 有點誠意吧~ 同場亦有點選炸雞軟骨、豬軟骨、刺身沙律、天婦羅等等...雞軟骨炸得乾身, 不油膩~ 豬軟骨入味, 味道不錯~ 刺身沙律其實做得不錯, 可惜的是下的沙律醋重手了點吧 天婦羅, 其實感覺上炸粉多於食材, 最瘋刺的是那個紫心番薯
話說新工作的人和事總算適應過來, 總算是今年的一個好開始吧

甫一坐下, 大夥人都立刻落單點選食物!

天婦羅, 其實感覺上炸粉多於食材, 最瘋刺的是那個紫心番薯, 完全沒有甜味可言, 相信騙了不少人的味覺, 不知道是哪來的番薯
另外燒多春魚及金菇牛肉都是推介食品!!
同事都點了幾種鍋物, 看見她們食過不停的樣子, 應該都是美味的呢
食到中途, 小弟點的三文魚刺身終於都端上來呢
看見那滿滿的三文魚刺身...令我想起過往跟朋友食放題的瘋狂事, 令人十分懷念... 原先是order 50份的(每份3片) 但是店員不允許這樣點法...所以改為30片了
由於是放題食店關係...食品更新頻率快, 三文魚刺身新鮮, 可惜的是當晚的三文魚較瘦...油脂較少, 進食是感覺有點粗身, 但肉身頗滑, 味道挽回了點分數, 很久都沒有試過這樣"勁食"魚生...尚有其他放題食品...但不再詳述了

由於是男士的關係, 所以要盡義務為餘下的"包底清", 所以真是很飽很飽

11個人總共食了一千五百多元, 即平均每人$141, 由於沒有每人加$10轉做任飲汽水, 感覺上便宜不少~
同事們食罷了都談笑風生, 確是愉快和睦的一夜, 最喜歡的便是大夥人食飯的感覺
兩小時的飯局便在一片歡樂聲中渡過了~
鹽燒雞翼
三文魚刺身
2009-07-10
鹽燒雞翼
三文魚刺身
  • 燒物
  • 刺身
早幾日同朋友黎金滿家食放題...由於未黎過所以都搵左一陣先搵到...原來唔係係出面..係係巷入面...好彩有book 位...因為8點去已經爆左....望望meau 都叫有得你揀下但唔多...1. salad ok, 麻油夠多, sashimi salad 最好味,d 魚同麻油撈埋比點豉油好味,夠酸開胃,suggest 先叫當前菜, 除左麻油仲有一隻係青瓜做底的2. 刺身都有10幾款揀, 三文魚唔夠甘香,無乜三文魚味,吞拿魚ok, 8爪魚又大塊又切得厚,有咬感又夠魚味, 魷魚鮑魚爽口,其他d 魚唔記得叫咩名,總之全部叫晒就無走雞3. 一品窩好清, 海鮮窩有好多三文魚係入面,湯好鮮4. 燒物只係一般, 雞腎同好硬, 豚肉餃子炸得太乾好硬而且無特別,但炸豆腐唔錯,皮脆入面好滑,燒三文魚/魚頭係燒物入面最好,好多肉5. Tampura 炸蝦炸粉太多, 但炸蕃薯係最好味,因為佢用紫心蕃薯,比炸pumpkin 還要好食左2round 已經好飽, 但係佢食魚係最好,任何魚任何做法都係,其他只係一般,如果你好鐘意食刺身/壽司都幾好,但如果覺得金田貴五月花唔好食o既話依間一定係好選擇...$110 交

望望meau 都叫有得你揀下但唔多...
3. 一品窩好清, 海鮮窩有好多三文魚係入面,湯好鮮

食左2round 已經好飽, 但係佢食魚係最好,任何魚任何做法都係,其他只係一般,如果你好鐘意食刺身/壽司都幾好,但如果覺得金田貴五月花唔好食o既話依間一定係好選擇...$110 交足貨!
2009-06-02