去完playgroup就去搵好嘢食下醫肚仔💓我哋就嚟到對面商場嘅泰國餐廳試吓出名嘅火山骨🤤今晚我哋就叫呢個招牌二人餐🕺🏻🍽️ 泰式火山骨嚟得呢間隱世嘅泰國餐廳當然係想試佢地出名嘅火山骨🌋大大盤酸辣豬骨擺碟擺到成幢火山咁樣😍真係特別吸引,未食先興奮💓味道酸酸辣辣咁樣,係平時喺泰國食嘅泰國味道啊🤤🍽️ 泰式金鑽鮮菠蘿沙律燒菠蘿不嬲都係我嘅最愛,今次仲有金鑽菠蘿沙律,加埋一啲泰式蝦米配埋個菠蘿真係酸酸甜甜🤤又有鹹香夠晒滋味🦐🍽️ 豬肉丸雞絲船麵Lisboy去泰國食得最多嘅就係海南雞飯同埋呢個船麵,呢個船麵面好多雞絲,Lisboy食完啲雞絲已經飽晒😂食埋啲豬肉丸同少量嘅麵就真係飽晒啦~So Yummyyyyyy🤤🍽️ 椰皇三重奏食飽飽就當然要食埋個甜品啦,呢個椰皇三重奏係呢間舖嘅特色甜品,鎮店之寶🍮三重奏嘅意思係有三種椰子嘅口感同口味,個甜品麵加上椰糖配埋椰汁糕同埋椰汁果凍,多層次,真係夠晒刺激同特別🤤🍽️ 串燒、椰汁珍多冰、泰式青檸蜜套餐仲包咗兩串雞肉同兩串豬肉泰式串燒,夠晒惹味😋我哋仲用半價加咗兩杯特飲🍹🍸真係不得了!

🍽️ 泰式火山骨

🍽️ 泰式金鑽鮮菠蘿沙律

🍽️ 豬肉丸雞絲船麵

🍽️ 椰皇三重奏

🍽️ 串燒、椰汁珍多冰、泰式青檸蜜
  • 泰式火山骨
2024-06-19 1435 瀏覽
朋友推介金亞淶泰國餐廳,廚師是泰國人,價錢合理而家份量十足。收工後就約了朋友去試試,位於荔枝角D出口,位置十分方便。餐廳提供了二人餐,四人餐,但不太合我們口味,所以散叫了以下食物。1. 泰式柚子沙律:這道泰式柚子沙律絕對是一道令人驚艷的開胃菜。它擁有大量的柚子、紫洋蔥、葱花和魚仔,配上泰式沙律汁。這個組合帶來了酸甜開胃的口感,柚子的清新味道與其他配料的組合非常完美。2. 泰式蝦餅4件:每一件蝦餅都相當大,充滿了豐富的蝦肉。它們炸得金黃酥脆,內部濕潤多汁。3. 金不換炒魷魚:金不換的味道並不是太明顯,魷魚彈牙配上微辣醬汁。4. 椰汁珍多冰:椰汁味濃,粉條爽口5. 黃咖哩海鮮:包含青口、魷魚、蝦、炸魚、薯仔和青椒等。咖哩醬汁帶有微辣的味道,展現了泰式咖哩的獨特風味。6. 椰汁大菜糕、椰汁芋泥西米糕本來好想試他們的招牌甜品椰皇三重奏,但椰皇缺貨😫😫。但師傅就整了其他甜品,送了兩道美味的甜品。椰汁大菜糕就靠為普通,可能我本身對大菜糕沒有興趣。但椰汁芋泥西米糕先是重點!十分好食!它結合了椰汁、芋泥和西米的經典組合,面上更加了烤過的椰子碎,充滿濃郁的椰汁味!令我更加期待下次來試他們的招牌甜品椰皇三

1. 泰式柚子沙律:

2. 泰式蝦餅4件:

3. 金不換炒魷魚:
金不換的味道並不是太明顯,魷魚彈牙配上微辣醬汁。

4. 椰汁珍多冰:
椰汁味濃,粉條爽口

5. 黃咖哩海鮮:

6. 椰汁大菜糕、椰汁芋泥西米糕
本來好想試他們的招牌甜品椰皇三重奏,但椰皇缺貨😫😫。但師傅就整了其他甜品,送了兩道美味的甜品。椰汁大菜糕就靠為普通,可能我本身對大菜糕沒有興趣。但椰汁芋泥西米糕先是重點!十分好食!它結合了椰汁、芋泥和西米的經典組合,面上更加了烤過的椰子碎,充滿濃郁的椰汁味!令我更加期待下次來試他們的招牌甜品椰皇三重奏。

小總結❤️❤️❤️❤️❤️
📌泰式柚子沙律的酸甜開胃。
📌份量十足
📌CP值高
  • 蒜蓉包
  • 泰式柚子沙律
  • 泰式蝦餅
  • 黃咖哩海鮮配蒜蓉包
2024-04-27 1324 瀏覽
今次超驚喜!去荔枝角睇戲之後搵到一間性價比高的泰國餐廳,食物水準不錯,重點真係超大份勁足料!環境舒適,座位寬敞,傾計好地方。我哋選了招牌2人套餐$358,真係好抵!🌟#泰式金鑽鮮蒞蘿沙律香甜可口,解渴開胃,配上酥脆魚干仔,口感十足!可以encore❤️🌟#泰式火山骨激讚!超巨型的火山骨,啖啖肉,配上秘制醬汁,好正。見到每枱食客都叫,證明性價比好高。🌟#沙嗲豬及雞串燒肉質嫩滑,醬香入味,炭香味撲鼻,滿滿的沙嗲汁,好juicy !🌟#雞絲肉丸船河配料一樣好有誠意!肉丸新鮮彈牙,大大份!用豬骨湯配搭多種香料熬煮的湯汁,好飲!🌟#椰皇三重羹必試!面層桂花甘香鋪面,中間係奶香味十足的燉蛋白,滋陰潤肺同時養顏,底層清甜椰青水羹,清熱解毒,養生美味🤤🌟 #青檸檬薏米水(熱及凍)微甜解膩,大大杯,滿滿的維他命c,岩晒想美顔排毒的朋友。餐廳雖在工廈,位置鄰近地鐵站,附近有不少市集和商店,經過此區的朋友,可以一試!

我哋選了招牌2人套餐$358,真係好抵!
🌟#泰式金鑽鮮蒞蘿沙律

🌟#泰式火山骨

🌟#沙嗲豬及雞串燒

🌟#雞絲肉丸船河

🌟#椰皇三重羹

🌟 #青檸檬薏米水(熱及凍)
微甜解膩,大大杯,滿滿的維他命c,岩晒想美顔排毒的朋友。

• 泰式火山骨
  • 椰皇三重奏
  • 泰式金鑽鮮菠蘿沙律
  • 青檸檬薏米水
2024-03-28 966 瀏覽
陪凍🍋茶係荔枝角玩完playhouse,朋友介紹工廠區有間泰國野🇹🇭幾好食,正宗泰國人主理,地點都方便,食完飯都係行一條街就有巴士或者地鐡🚇返屋企。餐廳有提供2人餐同4人餐,但爸爸吾夠訓無咩胃口食野,我就放棄左叫套餐。泰式咖哩軟殼蟹🦀(嚐新價$168)我真係好鐘意食軟殼蟹,每一啖都啖啖肉,最估吾到連咖哩都好出色,甜甜地帶少少微辣,味道夠香夠濃郁。蒜蓉包 $34蒜蓉包新鮮即整熱辣辣脆卜卜,好彩爸爸提議叫蒜蓉包,用黎點咖哩汁真係好正。泰式全蝦蝦餅 $78嘩👀,點解可以咁大個架,會見到全部都係蝦肉🦐,非常足料。泰式豬頸肉飯 $63豬頸肉有少少燶邊非常爽脆,配埋佢個秘製醬汁,好惹味🤩。招牌泰式奶茶 $18同平時飲開既奶茶有啲吾同,奶味會濃啲。青檸七喜 $20📌金亞淶泰國餐廳 (地鐵D1出口)📍荔枝角長沙灣道883號億利工業中心1樓102號舖#金亞淶 #泰國菜 #工廠區 #荔枝角美食 #荔枝角必食 #荔枝角餐廳 #荔枝角好去處 #荔枝角美食地圖 #餐廳推介#假日好去處 #ilovefood #hkfood #美食推介 #美食日記#親子 #全職媽媽 #金牛座 #育兒日記 #育兒 #育兒日常 #寶寶

蒜蓉包 $34

泰式全蝦蝦餅 $78
嘩👀,點解可以咁大個架,會見到全部都係蝦肉🦐,非常足料。

泰式全蝦蝦餅

泰式豬頸肉飯 $63
豬頸肉有少少燶邊非常爽脆,配埋佢個秘製醬汁,好惹味🤩。

泰式豬頸肉飯

招牌泰式奶茶 $18
同平時飲開既奶茶有啲吾同,奶味會濃啲。

青檸七喜 $20

📌金亞淶泰國餐廳 (地鐵D1出口)
📍荔枝角長沙灣道883號億利工業中心1樓102號舖

#親子 #全職媽媽 #金牛座 #育兒日記 #育兒 #育兒日常 #寶寶日記 #成長記錄 #lemontea.519 #凍檸茶。
2024-03-21
泰式全蝦蝦餅
泰式豬頸肉飯
2024-08-21 152 瀏覽
泰國菜除了去九龍城,我也很推薦這家在荔枝角的金亞淶泰國餐廳,位於地鐵站D出口步行兩分鐘,很方便。餐廳裝修簡潔明亮,環境乾淨。🍍泰式金鑽鮮菠蘿沙律$68 菠蘿是新鮮現切,很甜不會澀口,沙律伴有紅洋蔥和泰式乾蒜,調味咸咸甜甜的很開胃🐮青咖喱牛腩牛筋 $75牛筋炆煮得很軟爛,入口即化,很入味,而牛腩每件都很大塊啖啖肉,不會煮得過老。這個咖哩味道不算很辣,屬於微辣與小辣之間,有濃濃的椰汁風味。加$15有蒜蓉包,一共有4片,點咖喱汁很好味🦐冬蔭公蝦湯(例牌)$88冬蔭公湯味道酸酸辣辣很開胃,蝦有5隻,隻隻都新鮮爽口,足料味道好,喜歡飲冬蔭公湯一定要點這家🐥泰式海南雞油飯 $ 65海南雞以雞胸為主,完全去骨,雖然是雞胸肉但肉質很嫩滑不會老,份量很多,黃油飯調味適中,$65性價比很高🐣泰式酸辣雞翼6隻 $36這個泰式酸辣雞翼是店家秘製,雞翼是炸過的外表很香脆,咬下去肉汁豐富,酸辣汁不會太辣,建議點分開汁上,因為可以保留雞翼的香脆🧃青檸檬薏米水$20 & 泰式龍眼水 $20飲品清甜解膩,而且配料的薏米和龍眼都給了半杯,十分足料

🍍泰式金鑽鮮菠蘿沙律$68

🐮青咖喱牛腩牛筋 $75

🦐冬蔭公蝦湯(例牌)$88

🐥泰式海南雞油飯 $ 65

🐣泰式酸辣雞翼6隻 $36

🧃青檸檬薏米水$20 & 泰式龍眼水 $20
飲品清甜解膩,而且配料的薏米和龍眼都給了半杯,十分足料
2024-08-16 277 瀏覽
菠蘿海鮮炒飯❤一黎到大大碟,飽肚之選!!!食材有菠蘿 肉鬆 蝦球 魷魚等配料,味道夠哂醒胃可口,炒飯堅有菠蘿果香味,炒飯粒飯粒粒粒分明,口感同味道夠哂豐富。泰式豬脾❤又一性價比之選,真係好大碟,肥瘦岩岩好,入口一D唔油膩,而且豬脾肉貿嫩滑,送飯一流!泰式柚子沙律❤中意酸酸辣辣既必點,醬汁好惹味可口,柚子塊塊都大大舊,酸 甜 鹹 辣既味道,夾埋,脆口惹味既炸魚仔,大愛。泰式蒜蓉炒蝦球❤隻隻都爽口,蒜蓉好香,入口唔油膩。2個人share岩岩好泰式酸辣雞翼❤大大隻啖啖肉!!!金鑽鮮菠蘿冰❤金鑽鳳梨果肉香甜,酸甜開胃泰式青檸蜂蜜❤泰式青檸好清香,去膩感一流

泰式酸辣雞翼❤大大隻啖啖肉!!!

金鑽鮮菠蘿冰❤金鑽鳳梨果肉香甜,酸甜開胃

泰式青檸蜂蜜❤泰式青檸好清香,去膩感一流
近日,接連看到大小食店關閉的消息,心中不禁有點慌,港人是否全都北上消費?香港的經濟是否一蹶不振? 商場店舖、地舖接連關閉,那麼樓上舖仍有生存空間嗎?   偶然在網上發明現大家都在分享一道「泰式火山骨」,是位於荔枝角《金亞淶泰國餐廳》的招牌菜,餐廳由正宗泰國人主理,各款菜式都非常吸引!  裝潢簡約,勝在環境光猛,空間感十足。原來,不少食客也像我一樣為火山骨慕名而來。泰式火山骨用上肉瘦脂肪少的長型豬脊骨堆疊成山而成,豬骨炆至軟腍,入口惹味開胃,肉質鬆化,香而不膩,每條骨頭都含有大量骨髓,吃上來非常香口。  一般的做法,會於火山骨表面淋上口感酸辣的青辣椒蒜頭荽茜醬汁,如果你像BeautySearch 一樣,既饞嘴,又怕辣,下單時記得要將醬汁分開上,可按個人口味調節辣度。    每次到泰國餐廳,總習慣點選菠蘿海鮮飯,今次,我們攪攪新意思,揀選了椰青海鮮炒飯。甫上桌,已聞到椰青清香,表層還舖滿香口肉鬆,加添惹味,食材方面,有雞絲、魚肉、墨魚、蝦等,還有清甜爽口的椰青肉,炒飯更吸收了椰青的清香,吃時透出點點香甜,相當不錯。 搭配串燒同吃,是常識吧!今次,我們點選了豬雞各兩串。無論是豬串還是雞串,都
裝潢簡約,勝在環境光猛,空間感十足。

搭配串燒同吃,是常識吧!今次,我們點選了豬雞各兩串。無論是豬串還是雞串,都燒得外焦內嫩,油香豐溢,配上濃濃的沙嗲醬,更為滋味。
椰汁珍多冰,粉條質感爽滑,口感豐富,味道清甜,椰香味濃。

而我則較喜歡泰式龍眼水,因為龍眼具養心安神之用,既滋補,又清甜可口。
甜品時間,必試椰皇三重奏,聽說是清澫傳統甜品,面層散上烤香的椰絲,中層是椰汁果凍,底層是鮮的甜椰皇水果凍,三重椰香融為一體,口感清爽帶椰子甜香,一次過滿足多重椰子口感。
2024-08-01 318 瀏覽
平時出街食嘢次都去商場食 仲要好多餐廳都要+1同事介紹我呢間係工業大廈裏邊相當隱世 平日埋單唔使+1 super nice!!!❣️串燒豬頸肉(4串) $65蜜汁燒豬頸肉勁香勁好味 令立立見到都流口水燒過之後有啲炭香好惹味❣️泰式黃咖哩魚柳 $68魚柳份量超級多 外脆內軟好正 淋上咖喱汁濃烈得嚟仲帶出魚香🥢+$15 蒜蓉包一客無意中加埋蒜蓉包點知原來係個加分位‼️熱辣辣即焗嘅包勁重蒜香🧄點小小咖喱食 真心絕對係prefect match ❣️泰式火山排骨(豬) $168慕名而來嘅火山排骨超超超大份 賣相好震撼 豬肉滾到甩骨 輕輕一撕成塊meet起方便食又夠原汁原味沾小小酸辣汁 令平平無奇嘅排骨更具風味❣️椰汁珍多水 $22粉條幼滑加上濃濃椰汁 對於我呢啲咀嚼控又消暑又過癮❣️泰式青檸蜂蜜 $25酸酸甜甜嘅青檸蜂蜜潤喉又解渴 仲要加上食啲咁重口味嘅 清清喉嚨夠refresh 🍋❣️椰皇三重奏 $42椰子造型嘅甜品成個賣相派頭十足 面頭灑左椰子同色嘅碎碎中層椰奶膏下層椰汁凍 成杯好椰好泰🥥
平時出街食嘢次都去商場食 仲要好多餐廳都要+1
串燒豬頸肉(4串)

❣️串燒豬頸肉(4串) $65
蜜汁燒豬頸肉勁香勁好味 令立立見到都流口水
燒過之後有啲炭香好惹味
泰式黃咖哩魚柳

❣️泰式黃咖哩魚柳 $68
魚柳份量超級多 外脆內軟好正 淋上咖喱汁濃烈得嚟仲帶出魚香

🥢+$15 蒜蓉包一客
泰式火山排骨(豬)

❣️泰式火山排骨(豬) $168
沾小小酸辣汁 令平平無奇嘅排骨更具風味

❣️椰汁珍多水 $22
粉條幼滑加上濃濃椰汁 對於我呢啲咀嚼控又消暑又過癮

❣️泰式青檸蜂蜜 $25

❣️椰皇三重奏 $42
2024-07-17
串燒豬頸肉(4串)
泰式黃咖哩魚柳
蒜蓉包
泰式火山排骨(豬)
2024-07-31 238 瀏覽
今晚下班後和家人一些去吃個晚飯。近荔枝角D1出口,位置十分方便。聽說廚師是泰國人,而且看了一下餐單,性價比非常高,份量十足。看照片「泰式火山骨 」是很大的一份,於是我們點了個招牌二人套餐$358(平日免加一!)性價比高的泰國餐廳,環境舒適,座位寬敞,是聚餐的好地方。食物水準不錯,重點真係超大份很足料耶!前菜:1. 泰式金鑽鮮蒞蘿沙律香甜可口很開胃,配以酥脆魚干仔,口感十足。2. 沙嗲豬及雞串燒烤得香味撲鼻,肉質嫩滑,沾滿沙嗲汁很惹味。主菜:3. 泰式火山骨真的比想像中超大的一份,激讚!超巨型的火山骨,啖啖肉,配上秘制醬汁,性價比真的好高!4. 雞絲肉丸船河肉丸新鮮彈牙,用上豬骨湯配搭多種香料熬煮的湯汁,很香味。甜品:5. 椰皇三重羹椰汁產品最近很火! 桂花香鋪在椰奶上面,底層清甜椰青水羹,清熱解毒。奶香味看似是一層燉蛋白,好像很滋陰潤肺的樣子,吃這個甜品也很養顏。飲品:6.青檸梳打 ⭐️⭐️⭐️⭐️7.椰汁珍多冰 ⭐️⭐️⭐️⭐️
今晚下班後和家人一些去吃個晚飯。
近荔枝角D1出口,位置十分方便。
聽說廚師是泰國人,而且看了一下餐單,
性價比非常高,份量十足。
看照片「泰式火山骨 」是很大的一份,
於是我們點了個招牌二人套餐$358(平日免加一!)
性價比高的泰國餐廳,環境舒適,
座位寬敞,是聚餐的好地方。
食物水準不錯,重點真係超大份很足料耶!

前菜:
1. 泰式金鑽鮮蒞蘿沙律
香甜可口很開胃,配以酥脆魚干仔,口感十足。
2. 沙嗲豬及雞串燒
烤得香味撲鼻,肉質嫩滑,沾滿沙嗲汁很惹味。

主菜:
3. 泰式火山骨
真的比想像中超大的一份,激讚!
超巨型的火山骨,啖啖肉,
配上秘制醬汁,性價比真的好高!

4. 雞絲肉丸船河
肉丸新鮮彈牙,
用上豬骨湯配搭多種香料熬煮的湯汁,很香味。

甜品:
5. 椰皇三重羹
椰汁產品最近很火! 桂花香鋪在椰奶上面,
底層清甜椰青水羹,清熱解毒。

飲品:
6.青檸梳打 ⭐️⭐️⭐️⭐️
7.椰汁珍多冰 ⭐️⭐️⭐️⭐️
2024-07-21 363 瀏覽
我地係星期日下午茶時段黎,原本想食既冇開見到就諗住試下。豬頸肉船面係佢既推介就試下,個湯底咸到頂唔順(平時都係重口味開),然後個豬頸肉冇乜特別。食左小小已經真係好口渴係咁要飲水。另外,個菠蘿炒飯圖文不符,張圖上面既腰果一粒都見唔到。個飯入面竟然有三色豆⋯⋯仲有臘肉???重點係一啲都唔好食。又唔係平,都成88蚊😓我地仲有叫個迷你椰皇三重奏,呢個反而ok唔錯,但我唔會剩係為左呢個甜品再黎多一次囉😑
我地係星期日下午茶時段黎,原本想食既冇開見到就諗住試下。

2024-07-21
  • 椰皇三重奏
2024-07-18 346 瀏覽
今天晚上我和同事來到荔枝角工作,就在附近的金亞淶泰國餐廳吃泰餐。豬頸肉船河湯金邊粉船河湯帶有濃郁的肉香,豬頸肉香脆可口,粉條Q彈有勁,完美地吸附住湯汁的鮮美,香氣回甘持久!黃咖哩豬扒豬扒香氣撲鼻,酥脆的豬扒淋上馥郁迷人的黃咖哩醬,更加誘人,咖哩香氣和豬扒肉相互碰撞,在口中激蕩出陣陣美妙的滋味!泰式柚子沙律當您的叉子刺入柚子肉時,柔軟多汁的柚子果肉清甜爽口的滋味配合著洋蔥的微辣,花生粒則添加了一絲鹹香,以及小魚幹脆脆的口感,調和其中的酸甜醋汁,讓整道菜的味道層次豐富!椰汁涼粉冰冰涼順口的涼粉,帶有清香椰子味,沁涼解渴!金鑽鮮波蘿冰鮮甜多汁的菠蘿果粒多多,清爽可口!椰皇三重奏奶香濃郁,口感滑順!串燒豬雞各2串香氣四溢,肉質軟嫩!泰式炒生菜油光閃閃,碧綠嬌嫩,爽脆清新!

豬頸肉船河湯金邊粉

黃咖哩豬扒

泰式柚子沙律

椰汁涼粉冰
冰涼順口的涼粉,帶有清香椰子味,沁涼解渴!

金鑽鮮波蘿冰
鮮甜多汁的菠蘿果粒多多,清爽可口!

椰皇三重奏奶香濃郁,口感滑順!

串燒豬雞各2串香氣四溢,肉質軟嫩!

泰式炒生菜油光閃閃,碧綠嬌嫩,爽脆清新!

2024-07-07 255 瀏覽
想試泰式火山骨好耐啦,未去到泰國食,不妨去荔枝角試吓三百幾蚊二人套餐已經有一個泰式火山骨,好抵食。2人餐 $358泰式金鑽鮮菠蘿沙律鮮甜多汁菠蘿上面放有魚乾同紫洋蔥,多重口感,清新開胃。泰式火山骨好大盆火山骨,近骨位置的肉特別香滑,淋上泰式特有醬汁,酸酸甜甜食落一啲都唔漏。沙嗲豬、雞串燒大大串串燒,食肉獸最愛。雞絲肉丸船河船河其實好大碗,兩個人都好夠食。椰皇三重奏椰皇必點項目, 有驚喜!椰絲係面,中間係奶凍,底下係椰汁啫喱,好好味。荔枝角工廈入邊好多嘢食,呢間都比較特別,值得一試。

2人餐 $358
泰式金鑽鮮菠蘿沙律
鮮甜多汁菠蘿上面放有魚乾同紫洋蔥,多重口感,清新開胃。

泰式火山骨

沙嗲豬、雞串燒
大大串串燒,食肉獸最愛。

雞絲肉丸船河
船河其實好大碗,兩個人都好夠食。

椰皇三重奏

荔枝角工廈入邊好多嘢食,呢間都比較特別,值得一試。

2024-07-03
星期日下午幫襯,一入門口數緊人數,講咗兩次唔同人數比佢聽,店員已經大聲質問:「究竟你地幾多個?!」坐低啦,明明好多空枱空凳,店員就堅持要我地十幾個人迫埋兩張枱。之後有另一枱人入咗尼,佢地訂咗位,8個人想坐兩張4人枱,個店員又唔比,話佢地只可以坐指定坐位。之後對方覺得不被禮貌對待,嗌走,店員先至讓步,比佢地坐兩張4人枱,但又堅持唔比人拍埋兩張枱⋯⋯明明勁多位,完全唔明點解要咁樣安排👎🏼之後上菜又混亂,未食完又趕住要收晒啲嘢,找錢又找錯⋯⋯食餐飯咁受氣,乜都管住晒,咁多空位又唔比人坐疏啲,態度又差⋯⋯唔會再幫襯🤬
之後上菜又混亂,未食完又趕住要收晒啲嘢,找錢又找錯⋯⋯
冬陰功豬肉丸雞絲湯河
2024-06-23
上網見呢間泰國菜有好多好評👍🏻今次就同朋友一齊嚟試試佢😍因為每樣野都好吸引 唔小心叫咗好多野食🤭🥘泰式拼盤拼款好豐富, 有齊泰式春卷、魚餅、雞串、豬串,岩哂樣樣都想試下嘅朋友, 又真係樣樣都好食, 夠哂香口😆🐟泰式咖哩魚柳朋友好鍾意食魚柳, 所以今次叫咗個黃咖喱!咖喱椰香好突出,配白飯🍚一流! 我仲特登叫埋蒜蓉包配咖喱😆 外脆內軟 正!🍍菠蘿海鮮炒飯💛必食💛炒飯夠乾身, 粒粒分明, 飯除咗黃薑之外,仲有少少咖喱味😍配埋肉鬆超級香口, 食到唔停得口😋🥥椰皇三重奏💛必食💛椰皇燉奶燉得好滑,下層仲有啫喱,有啲似大菜糕質感, 全部嘢加埋好夾! 強烈推薦大家必叫!!咁多野食$400都唔洗, 好高CP值! 😍
上網見呢間泰國菜有好多好評👍🏻

🥥椰皇三重奏
咁多野食$400都唔洗, 好高CP值! 😍
2024-06-20
2024-06-17 211 瀏覽
这!么!好!吃!来香港很久了,作为一个吃过很多菜系的美食达人,自认为没有什么美食可以轻易征服我的味蕾。没想到这次吃的这家泰国菜馆着实给了我不小的震撼~这家店离港铁荔枝角站非常近,在一个工业大厦的一层里,还没进门就已经感受到了浓烈的泰式风格!high到爆的泰国摇滚超热血有没有!他们家的菜不仅分量很大,而且味道都特别棒!⭐火山排骨作为泰国菜的扛把子,这道菜的地位自不用说,味道甜甜的,肉质软嫩,绝对值得一试!⭐泰式猪颈肉有一说一,能把这道泰式家常菜做的这么好吃真的是非常难得了,不仅肉质很棒,而且油脂均匀,吃起来真的不要太舒服!⭐泰式烤猪腿真的好软糯啊!吃起来不要太满足,十分推荐,不试一下绝对是巨大的损失!而且,配的酱料也特别好吃,简直绝配!!!这家店的老板,不仅国语说的很好,英语也很棒,附近的uu们一定要来试一试!
这!么!好!吃!
他们家的菜不仅分量很大,而且味道都特别棒!
⭐火山排骨
⭐泰式猪颈肉