成日都想試尖沙咀K11【野玩田店,Something Wild the Farm】, 名字好特別,室內設試亦充滿田園野外的氣息, 餐廳嘅size都幾大,空間感充足, 感覺非常舒服。今次終於約到朋友一齊去試! 🥰我哋order 咗芝士蘑菇釀雞翼, 燒焗自然美國豬鞍架及燒扒菠蘿配黑醋燒汁, 蟹肉龍蝦汁闊意大利麵。佢哋採用本地食材及可持續發展海鮮,選料非常新鮮! 雞翼充滿濃濃嘅芝士蘑菇, 豬鞍架肉質嫩滑juicy,蟹肉龍蝦汁非常美味!😋💝原來近來還有以下優惠,非常抵食:💫午市85折優惠💫晚市75折優惠💫午餐有salad bar

💝原來近來還有以下優惠,非常抵食:
💫午市85折優惠
💫晚市75折優惠
💫午餐有salad bar
2020-11-11 109 瀏覽
帶子蕃茄意大利飯~🇮🇹色:好靚香:未食就聞到香噴噴番茄味味:佢有唔少椒粒同洋蔥粒,意大利米大粒,加埋啖啖都係香,同埋醬汁好香濃😋個帶子個人覺得正常,未係好靚,但個飯同汁係我想再試的依家仲有75折
帶子蕃茄意大利飯~🇮🇹

色:好靚
香:未食就聞到香噴噴番茄味

依家仲有75折
2020-11-10
2020-11-10 120 瀏覽
之前同朋友去過太子分店食,但原來已經執左,所以今次就去尖沙咀分店試下。炭燒美國頂級自然西冷配黑松露燒汁我地ORDER左5成熟,塊扒燒得好靚,坑紋好深,D肉好粉嫩。趁熱食口感好林身,但我略嫌個燒汁黑松露味唔夠突出日本頂級帶子番茄汁意大利飯帶子都算大隻,口感軟嫩,煎得好香,意大利米濕度啱啱好,口感粒粒有咬口天然蝶豆花伯爵茶湯力呢個係男朋友誠意推介,佢話倒左茶落個杯之後,成杯野飲會慢慢變色,好治癒,果然睇得又飲得,茶香味好重菠蘿黃金樹如果加多兩塊菠蘿喺個杯度,睇落真係幾似菠蘿樹😆雖然杯野真係好高,我下下都要企起身飲,但佢個菠蘿味真係好香甜,愈飲愈開胃

炭燒美國頂級自然西冷配黑松露燒汁

日本頂級帶子番茄汁意大利飯

天然蝶豆花伯爵茶湯力

• 菠蘿黃金樹
1K
這天收到好友mgs約我到"野玩田店"吃飯,沒有想太多就立即答應,放工後火速到地鐵站滙合,再一同到餐廳開餐。精靈的我,早在openrice訂座,那全單就可享75折。說實,餐牌上的食物選擇極多,有75折的話,就是多點亦不會心痛。習慣性先點飲品再點菜,Latte 的味道很香濃,口感細滑,脂香味重,伴著淡淡的咖啡香,讚。炭燒美國大草原自然西冷配黑松露燒汁 (12安士)西冷扒大大片的,挺厚身,而扒上更有美美的網紋1圖案,口感嫩滑不鞋,肉汁豐富,入口帶有炭香,配上圍邊的點點脂肪,令整塊西冷扒的味道變得更甘香。鮮果窩夫伴movenpick 雲尼拿雪糕賣相非常精緻,窩夫上放了大量鮮果及糖果片,味道香甜不酸,而窩夫外層微脆弱內層軟熟,伴著奶味香濃的movenpick雪糕,perfect!

炭燒美國大草原自然西冷配黑松露燒汁 (12安士)

鮮果窩夫伴movenpick 雲尼拿雪糕
2020-10-29
2020-11-09 74 瀏覽
一直好想試呢間,聽講用新鮮既材料同埋主打本地農場產品,好彩有book到位,7點度已經坐滿晒人。叫左個吞拿魚沙沙酥盒配分子醋汁賣相超精緻,吞拿魚都有一般放題既貨色,配酥盒口感相當豐富。牛油果青瓜水牛芝士包意大利飯上面係滿滿既芝士,見到都好吸引,岩晒芝士控既我,攬拌後意大利飯均勻充滿芝士同埋忌廉,配搭淡啖既牛油果香,惹味得黎又好refreshing。香草燒美國原隻自然雞配燕麥松子仁係推介之一,當然要試下啦,隻雞烤得勁香,油脂分布卻比一般雞比較少,可以話隻雞好fit,食落啖啖都係瘦肉,但肉質又唔會好粗糙,反而都幾juicy,燕麥片比較香脆,食落去似係薯片多過麥皮,都幾好味,就算平時唔食麥皮嘅我都食咗幾啖蘋果酥配movienpick雲呢拿雪糕最後梗係唔少得甜品啦,呢個蘋果酥真係要試吓,外皮好香脆但入面好鬆化,配埋moviepick忌廉雪糕,真係甜而不膩。
叫左個吞拿魚沙沙酥盒配分子醋汁

賣相超精緻,吞拿魚都有一般放題既貨色,配酥盒口感相當豐富。
牛油果青瓜水牛芝士包意大利飯

香草燒美國原隻自然雞配燕麥松子仁

蘋果酥配movienpick雲呢拿雪糕

2020-11-09 1312 瀏覽
今日森仔到左尖沙咀搵食🥰🥰🥰我搵到一間幾好既健康美食店係k-11。地點非常之方便,地鐵🚇行過去不用5分鐘不過,店舖既真實位置,又真係要搵下。因為佢係好多店入面,真係要四周搵下🙊餐廳🍴環境幾好,空間足夠讓人可以安心係入面慢慢食飯談天。環境新淨光鮮🤭🤭🤭餐牌製作得非常漂亮,亦有很多食物圖片,讓人看得清楚仔細才叫。最正既係食物相,全部都影得真實精緻🤣🤣當日我叫左燒焗美國自然豬胺架及燒扒菠蘿🍍配黑醋燒汁,牛仔肉配野菌闊條麵和炸魷魚配千島醬😚😚😚全部野食都好好食,賣相亦好精緻,100分💪🏻😘😘😘燒焗美國自然豬胺架及燒扒菠蘿🍍配黑醋燒汁餐廳真係用左美國🇺🇸頂級既自然豬胺架所以肉質鮮嫩,重豬味又不帶一點蘇。一食落去,就知係靚豬。個人感覺比黑毛豬更好食😋而廚師👨🏻‍🍳亦善用了材質,用網燒鎖住肉汁。其後再放入焗爐,烤熟豬胺!微微粉紅既嫩滑豬胺架就完成👍🏼再配上燒扒菠蘿🍍清新微甜既菠蘿更可以讓我有效清一清味蕾和油膩感🤩一流!牛仔肉配野菌汁闊條麵味道一流!雖然比較清淡,但係佢既調味真係好好。佢既牛仔肉嫩滑,滿有牛味,絕對不是冷涷既牛肉。配上野菌汁和各種新鮮既野菌,真係好正!而寬條麵係人工手造,不是機造。所以
今日森仔到左尖沙咀搵食🥰🥰🥰
我搵到一間幾好既健康美食店係k-11。
地點非常之方便,地鐵🚇行過去不用5分鐘
不過,店舖既真實位置,又真係要搵下。
因為佢係好多店入面,真係要四周搵下🙊

餐廳🍴環境幾好,空間足夠
讓人可以安心係入面慢慢食飯談天。
環境新淨光鮮🤭🤭🤭
最正既係食物相,全部都影得真實精緻🤣🤣

燒焗美國自然豬胺架及燒扒菠蘿🍍配黑醋燒汁
餐廳真係用左美國🇺🇸頂級既自然豬胺架
所以肉質鮮嫩,重豬味又不帶一點蘇。
一食落去,就知係靚豬。
個人感覺比黑毛豬更好食😋
廚師👨🏻‍🍳亦善用了材質,用網燒鎖住肉汁。
其後再放入焗爐,烤熟豬胺!
微微粉紅既嫩滑豬胺架就完成👍🏼

牛仔肉配野菌汁闊條麵
味道一流!
雖然比較清淡,但係佢既調味真係好好。
佢既牛仔肉嫩滑,滿有牛味,絕對不是冷涷既牛肉。
配上野菌汁和各種新鮮既野菌,真係好正!
而寬條麵係人工手造,不是機造。
所以麵條🍝十分彈牙,亦更有口感。
同時,亦更容易掛上汁,吸了野菌汁既味道👍🏼👍🏼👍🏼
真係好少何,濃味怪森仔會鍾意❤️較為清淡既麵食。

炸魷魚配千島醬
e個小食真係幾正。
上枱時,係超級熱辣辣,新鮮炸起。
炸魷魚🦑入面係非常新鮮。
佢炸粉不厚,魷魚新鮮彈牙,鮮味十足🥰🥰🥰
配上濃濃既千島醬真係正到不得了!🤣🤣🤣
又惹味,又香濃,食到森仔我停唔到口😁😁
  • 燒焗美國自然豬胺架及燒扒菠蘿
2020-11-08 80 瀏覽
去k11行完街後想不到吃什麼,見到間好多人去,而且好天然感覺嘅餐廳,就去了睇下。原來係野玩田店,記得餐廳之前在灣仔有間同系列的餐廳,食物quality好好的,所以二話不說的入了去。原來餐廳唔止堂食有75折,外賣都有7折!餐廳行自然風,所以食物都是比較健康的~難得可以食西餐食得健康🐟烤海鱸魚配青檸牛油汁配燒薯仔:製作得非常用心和出色,魚肉表面煎得香脆,配上非常嫩滑的魚肉,上面的牛油半溶狀態,好香!魚下面全是各種蔬菜,好有田園風🌱🌱而且好健康🌟雞肉意大利飯:比較健康的整法,不像一般餐廳靠creamy去調味,還有很多雞肉粒撈在一起,食西餐都可以好健康😉🍹紅菜頭、奇異果、檸檬汁及蜜糖smoothie:這裡的飲品也充滿田園風,全是蔬果製成,難得地在街外也喝到如此健康,純蔬果製成的飲品真的是市區難得一見的田園風健康餐廳,有機會再來田園吃好東西!

原來餐廳唔止堂食有75折,外賣都有7折!

雞肉意大利飯

紅菜頭、奇異果、檸檬汁及蜜糖smoothie

雞肉意大利飯
紅菜頭、奇異果、檸檬汁及蜜糖smoothie
2020-11-07 79 瀏覽
今日喺尖沙咀行街,行到攰,見到依間野玩田店環境幾靚幾大,嘢食都好似唔錯幾吸引,就走咗入去試吓啦。咁咁啱晚市做緊七五折所以兩個人都叫咗唔少嘢食。咁係嘢食黎之前都俾咗個餐包我哋,估唔到個包又幾好食,幾有驚喜。煙三文魚大蝦沙律配青檸醋,煙三文魚份量好多,煙得好好食,又勁大塊,真係好正。大蝦都有三隻,隻隻都好大隻,食落去好Juicy。咁個青檸醋酸酸地,令到成碟都好開胃。蟹肉龍蝦汁闊意大利麵,個汁又係好好食,蟹肉都好多同意大利粉撈得好好,佢用咗闊意大利麵比起幼嘅意大利粉好好多,因為可以每條闊意大利麵都吸到好多龍蝦汁,所有嘢加埋都好夾。同埋佢俾咗少少蘆筍,即刻令到成碟昇華左。法國羊肚菌雞肉意大利飯,咁個意大利飯唔會好濕唔會好油,水份啱啱好,食落去唔會好膩。佢羊肚菌同雞肉都好多,成個飯都撈得好平衡,食落去每一啖都食到羊肚菌,雞肉同意大利飯,真係好正好好食。Super kale,佢用咗羽衣甘藍,檸檬汁,蜜糖一齊整,飲落去好Fresh,好清新,即刻覺得成件事健康咗好多,佢唔會太甜嗰下先至正。依杯真係好好飲。蘋果酥配movenpick雲呢拿雪糕,個蘋果酥焗得好好食,好鬆脆,入面蘋果都好多。每一啖都加啲雲呢
煙三文魚大蝦沙律配青檸醋
蟹肉龍蝦汁闊意大利麵
法國羊肚菌雞肉意大利飯
Super kale
蘋果酥配movenpick雲呢拿雪糕,個蘋果酥焗得好好食,好鬆脆,入面蘋果都好多。每一啖都加啲雲呢拿雪糕一齊食,都唔會覺得好甜,反而有啲凍有啲熱個口感好正,依個甜品真係必點。
蘋果酥配movenpick雲呢拿雪糕
2020-11-04
煙三文魚大蝦沙律配青檸醋
蟹肉龍蝦汁闊意大利麵
法國羊肚菌雞肉意大利飯
Super kale
蘋果酥配movenpick雲呢拿雪糕
2020-11-07 106 瀏覽
逛完充滿藝術色彩的商場後日本頂級帶子蕃茄汁意大利飯論賣相當然很吸睛,燴飯以蕃茄汁做的汁底酸酸甜甜很開胃。帶子當然是這度菜式的重點,好大隻好鮮甜,開胃又有充足營養。主菜選燒焗自然美國豬鞍架及燒扒菠蘿配黑醋燒汁12 安士,很輕鬆就開,肉質外層有燒焗的香口, 內裡嫩滑。燒菠蘿很香甜,沾上小小酸味的黑醋燒汁令豬鞍架的油膩感大大減低。每到菜色上青綠色的的就是自家種的本地水耕菜苗,香港土地運用只要不盲目傾斜是有足夠天然條件去實行農業的。我們需要支持他們。最後甜品選了蘋果酥配 movenpick 雲呢拿雪糕,賣相已經取滿分,其紅色糖裝飾不算太甜。 酥脆皮很香脆,內裏的蘋果更加是甜到合適,充滿果香。值得一讚是這裡的餐包,外脆內軟而且很香。
逛完充滿藝術色彩的商場後

帶子當然是這度菜式的重點,好大隻好鮮甜,開胃又有充足營養。

值得一讚是這裡的餐包,外脆內軟而且很香。

2020-10-21
位於尖沙咀的野玩田店,是一間以野外生活為主題的西餐廳。品牌致力打造園野氣息,採用新鮮美味的本地食材、本地肉類、可持續發展的海鮮,帶給客人置身於郊外用餐的感覺。 餐廳地方頗大,木系裝潢,打造出農埸的氣氛。不過燈光略為昏暗,如果光線充足,整體感覺會更佳啦。 最近野玩田店推出超值優惠,晚市堂食會有75折優惠,難怪店內人頭湧湧啦。晚市的甜品餐單非常吸引,大家不要錯過啦。 黑松露炒蛋意大利麵 $138 第一次看歐姆蛋配意粉的組合,感覺非常新穎呢! 切開黑松露歐姆蛋,內𥚃是滑溜濕潤的質感,入口滑嫩幼細,超好吃的。意粉用香草調味,味道略淡,濃一點更好。 蟹肉龍蝦汁闊條麵啦 $158 相對於黑松露意粉,蟹肉龍蝦汁闊條麵的味道更濃郁,更合重口味人士胃口哦! 濃稠濃香的龍蝦味撲鼻而來,闊條麵被醬汁和大量蟹肉包裏,調味適中,味道不俗。 芝士蘑菇釀雞翼 $88 一客四隻脹卜卜雞翼,每隻包著芝士蘑菇,一咬芝香四滋,小朋友也一定喜歡哦!鮮果窩夫配Movenpick雲尼拿雪糕筒$108 嘩~賣相非常吸引的鮮果窩夫,很推薦大家試試呀! 窩夫色彩繽紛,充滿蛋香,更加入麻糬,口感煙煙靭靭,配上Movenpick雲尼拿雪糕
位於尖沙咀的野玩田店
,是一間以野外生活為主題的西餐廳。

最近野玩田店推出超值優惠,晚市堂食會有75折優惠

黑松露炒蛋意大利麵 $138

蟹肉龍蝦汁闊條麵啦 $158

芝士蘑菇釀雞翼 $88

鮮果窩夫配Movenpick雲尼拿雪糕筒$108

嘩~賣相非常吸引的鮮果窩夫,很推薦大家試試呀! 窩夫色彩繽紛,充滿蛋香,更加入麻糬,口感煙煙靭靭,配上Movenpick雲尼拿雪糕、香甜吉士醬、鮮草莓、奇異果等等,美味完美,誰能抗拒呀?!
2020-11-03
2020-11-06 116 瀏覽
今日嚟到K11係一個比較隱藏嘅位置搵到一間高質西餐,外邊睇嚟好似一間小店,但係入到去裏邊空間感非常十足,裝修勁有日本北海道嘅感覺,一坐低職員攞咗個箱俾我哋放袋,體貼細心我哋嗌左芝士磨菇釀雞翼,牛仔肉配惹菌闊條意大利闊條麵,美國大草原自然西冷配黑松露燒汁呢一個芝士蘑菇雞翼嘅超級好味,食落去個芝士同個蘑菇好夾,拼出黎嗰陣味唔講可能都未必知係芝士同蘑菇,味道10分出色,雞翼煎得外脆嫩,口感層次豐富牛仔肉闊條麵牛仔肉非常淋滑,完全可以帶出牛仔肉個效果,個醬汁味道都好特別,應該係打住自然味道嘅關係,個醬汁味道唔濃,啱啱好唔使咁膩我哋叫咗三成熟嘅美國西冷,火候掌握得好好,切開中間嫩粉紅色,肉香多汁,但我覺得唔配燒汁味道更佳諗住食一個閒飯,估唔到呢間野咁出色,遲啲可以再encore,亦都適合三五知己過嚟聚餐

近日同事經常講起戶外露營, 令我不期然想起「野玩田店」, 呢間店係以戶外生活為主餐廳主題, 係餐廳入面食嘢, 感覺就好像置身大自然咁!今日放工就約咗bff一齊嚟食飯, 講真, 餐牌既食物款款都好吸引, 我係點菜時, 真係用咗好長時間~Soup of the Day是日餐湯係蘑菇湯, 菌香味好突出, 湯底唔稀唔杰, 湯質細滑, 入面仲有少少蘑菇粒, 好味~美式薯條配黑松露蛋黃醬薯條炸到條條金黃色, 入口好酥脆, 而薯條跟咗兩款醬汁, 包括蕃茄汁及黑松露蛋黃醬, 黑松露蛋黃醬帶有濃郁黑松露香味, 同薯條味好夾, 好好食~炸魷魚圈配千島醬炸魷魚圈同樣係炸到金黃色, 炸漿唔厚, 薄薄一層, 口感脆卜卜, 魷魚圈好鮮味,配埋味道酸酸地既千島醬, 可以中和油炸既膩滯感, 加上魷魚圈份量好多, 好抵食!炭燒美國大草原自然西冷配黑松露燒汁 (12安士)西冷扒好大塊, 用炭燒方式烹調, 不但令牛扒上出現一個個既格仔紋, 入口仲有濃厚既炭香, 而牛肉肉質軟淋, 肉味重, 有脂香, 大力推介~Hazelnut Berry Smoothie呢款smoothie既味道好特別, 內裏主要用藍莓及雪梨呢2款水果打成

Soup of the Day

美式薯條配黑松露蛋黃醬

炸魷魚圈配千島醬

炭燒美國大草原自然西冷配黑松露燒汁 (12安士)

Hazelnut Berry Smoothie
呢款smoothie既味道好特別, 內裏主要用藍莓及雪梨呢2款水果打成, 再加入榛子及蜜糖調味, 入口時有濃濃既雪梨同埋蜜糖甜香, 配埋粒粒榛子, 加強層次口感, 飲完有一種清新既感覺~
2020-10-30
今晚去K11 shopping ,順便在那兒吃晚飯。行到去其中一角落,原來有一個餐廳,見到仲有75折,我哋係精明嘅消費者,當然去試吓喇!原來此餐廳主打本地農場產品,讓人食得健康又放心。芝士磨菇釀雞翼 $88以前也有吃過類似的釀雞翼,但沒有太大的好感,但今次卻例如外,溶了的芝士,加上磨菇和鷄肉,比相像中來的夾,值得推薦。蟹肉牛油果羅馬菜沙律配田園汁 $138一向都喜歡蟹肉牛油果此類沙律,羅馬菜真的很新鮮,非常爽脆。韓式和牛面配雜菜粉絲 $358當侍應將這碟放上枱時,那刻其實有點失望,因為是整晚最貴的一碟菜式,但食落卻有驚喜,和牛肉很腍很嫩,和牛肉汁很惹味,越食越好味,好快就給我們「KO」了!香草燒美國原隻自然野雞配燕麥松子仁 $268雞烤得很香脆,配合燕麥松子,除了吃得更健康,也增添口感。菠蘿黃金樹 $78好可愛的外形,單是处貌已加分不少,是一杯香濃的菠蘿汁。友人要了藍妹雪梨榛子及蜜糖 ($68),賣相比較普通,但友人説味道也不錯,兩杯飲品擺在一起,非常有趣,高矮肥瘦站在一起!😂

原來此餐廳主打本地農場產品,讓人食得健康又放心。

芝士磨菇釀雞翼 $88

蟹肉牛油果羅馬菜沙律配田園汁 $138
一向都喜歡蟹肉牛油果此類沙律,羅馬菜真的很新鮮,非常爽脆。

韓式和牛面配雜菜粉絲 $358

香草燒美國原隻自然野雞配燕麥松子仁 $268
雞烤得很香脆,配合燕麥松子,除了吃得更健康,也增添口感。

菠蘿黃金樹 $78
好可愛的外形,單是处貌已加分不少,是一杯香濃的菠蘿汁。

2020-10-27
  • 菠蘿黃金樹
  • 芝士磨菇釀雞翼
  • 韓式和牛面配韓式牛肉汁
2020-11-02 285 瀏覽
黎到K11見呢間餐廳有D種植植物,感覺幾清新健康,同埋而家做緊午市85折,晚市75折優惠,見咁抵一於入黎幫襯下先👍🏻今次叫左香煎日本頂級帶子伴青瓜莎莎($138)、黑松露汁炒野菌($78)、美國自然豬柳白菌闊意大利麵($158)、炭燒美國大草原自然西冷配黑松露燒汁(12安士) ($368)、菠蘿黃金樹($78)、Hazelnut Berry($68) 餐包🍞:免費送上,質素都唔錯,麵包鬆軟軟熟,甜甜地幾香麥味,牛油唔會太硬好難搽😃香煎日本頂級帶子伴青瓜莎莎:不愧為頂級帶子😍夠晒厚肉,表面少少煎香,食落非常鮮甜無比🥰配埋底下青瓜番茄莎莎粒黎食,入口清新黑松露汁炒野菌🍄:叫左碟SIDE黎食下,野菌份量都唔少,本身菇味都幾香,再用上黑松露汁黎炒,真係菇味十足非常香口🥰美國自然豬柳白菌闊意大利麵🍝:平時餐廳都係普通幼身意大利麵多,不過其實我幾中意食闊意大利麵,覺得個口感更加正👍🏻軟硬度煮得適中,每一條都掛滿醬汁,豬柳肉味香,唔錯😁先黎張合照炭燒美國大草原自然西冷配黑松露燒汁(12安士)🥩:呢個西冷真係正到不得了🤩今次我地ORDER左5成熟,上菜時已經見到個西冷燒得D坑紋好靚好吸引,切開時好容易
餐包
黑松露汁炒野菌
先黎張合照
炭燒美國大草原自然西冷配黑松露燒汁(12安士)
炭燒美國大草原自然西冷配黑松露燒汁(12安士)🥩:呢個西冷真係正到不得了🤩今次我地ORDER左5成熟,上菜時已經見到個西冷燒得D坑紋好靚好吸引,切開時好容易切開,見到裡面D肉好粉嫩🤤真係啱啱好5成熟,冇過左火喉搞到太熟硬晒👍🏻食落勁重牛味,外層燒得好香,而內裡肉質保留晒肉汁兼好嫩滑🤤未點醬食原味已經係非常之正,點知再點埋個黑松露燒汁直情令成個西冷更加出色惹味,非常絕配,必食之選🥰
Hazelnut Berry
Hazelnut Berry🍓🍐🍯:主要由藍莓、雪梨、榛子及蜜糖混合而成嘅smoothies,沙冰夠綿易入口,藍莓味唔會好重遮住雪梨同蜜糖嘅甜味,飲落清甜,而飲品上面加左榛子,所以感覺都覺得健康d😜
菠蘿黃金樹
菠蘿黃金樹🍍:名符其實真係成棵樹咁高😆成個杯好高身勁吸引,要用個架裝起以免倒下😆菠蘿味香甜唔會酸😋
菠蘿黃金樹、Hazelnut Berry
對比下就知菠蘿黃金樹有幾高身😆

見佢挑選D食材都幾高質素,都係以天然健康為主題,優質食材之外亦煮得非常出色,味道一流🤤趁而家做緊折扣優惠就抵食D😁遲D試埋佢LUNCH嘅SALAD BAR先至得😋
補MENU
2020-10-27
餐包
黑松露汁炒野菌
Hazelnut Berry
菠蘿黃金樹、Hazelnut Berry
2020-10-31 194 瀏覽
最近又發現左一間可以帶埋素食朋友一齊去嘅高質餐廳,依家系OpenRice book仲有折,都真係幾抵食,而且食物嘅質素都唔錯炸魷魚圈配千島醬$88魷魚唔會炸得太乾身,外層脆得黎又唔會油膩,同個醬好夾😋吞拿魚莎莎酥盒配分子醋汁$108莎莎酥盒好鬆化,配合埋香滑嘅吞拿魚,口感好豐富,沙律菜仲好鮮甜🥗日本頂級帶子蕃茄汁意大利飯$198看似喺一個平面嘅碟上,但其實系個碗裝住,所以都好夠份量,個飯軟硬適中,蕃茄汁唔會酸,加埋個刺身級帶子,Yummy ‼️必食推介👍🏻天然碟豆花伯爵茶湯力$78俾佢個賣相吸引住,好似個天藍色嘅水晶球🔮打卡一流,飲落有少許苦苦地嘅感覺鮮果窩夫配MOVENPICK雲呢拿雪糕$108睇落去好有凌亂美嘅感覺,有我鍾意食嘅水果👉🏻士多啤梨🍓奇異果🥝同埋藍莓,重點系唔會酸,窩夫外層唔會太硬身,裡面軟軟的,點上吉士或雪糕都一樣甘好味

炸魷魚圈配千島醬$88
魷魚唔會炸得太乾身,外層脆得黎又唔會油膩,同個醬好夾😋

天然碟豆花伯爵茶湯力$78

• 日本頂級帶子蕃茄汁意大利飯