2020-11-06 116 瀏覽
今日嚟到K11係一個比較隱藏嘅位置搵到一間高質西餐,外邊睇嚟好似一間小店,但係入到去裏邊空間感非常十足,裝修勁有日本北海道嘅感覺,一坐低職員攞咗個箱俾我哋放袋,體貼細心我哋嗌左芝士磨菇釀雞翼,牛仔肉配惹菌闊條意大利闊條麵,美國大草原自然西冷配黑松露燒汁呢一個芝士蘑菇雞翼嘅超級好味,食落去個芝士同個蘑菇好夾,拼出黎嗰陣味唔講可能都未必知係芝士同蘑菇,味道10分出色,雞翼煎得外脆嫩,口感層次豐富牛仔肉闊條麵牛仔肉非常淋滑,完全可以帶出牛仔肉個效果,個醬汁味道都好特別,應該係打住自然味道嘅關係,個醬汁味道唔濃,啱啱好唔使咁膩我哋叫咗三成熟嘅美國西冷,火候掌握得好好,切開中間嫩粉紅色,肉香多汁,但我覺得唔配燒汁味道更佳諗住食一個閒飯,估唔到呢間野咁出色,遲啲可以再encore,亦都適合三五知己過嚟聚餐