一日經過尖沙咀,發現一間人潮熙攘嘅壽司店 - 里木👀。無預備咁上網揾評價,一睹就知道原來係大熱壽司鐵板燒店🔥Omakase Spring Menu🍣我地選咗價值$1780每位的Omakase Spring Menu,份量足夠,種類繁多,大家睇落去就知真材實料!2️⃣揚物: 深海池魚🐟深海池魚油脂得宜,鮮美無比,食落口覺得一啖一啖都係幸福,仲想多食啲!3️⃣鍋肴: 甘鯛立鱗燒配自家製忌廉洋蔥醬🐠甘鯛嘅味道配上自家製忌廉洋蔥醬,鮮美四溢,鐵板燒的火力依然明亮。4️⃣壽司: 北寄貝壽司,海膽壽司,深海池魚壽司, 金目鯛壽司🍣 每款壽司都有特色,味道得宜,精緻得想捧在手心。5️⃣北海道松葉蟹配土佐醋果凍🦀松葉蟹新鮮爽快,有淡淡的海鮮味,配上土佐醋,完全係享受!見完黎見,睇到滿桌嘅美食,無語問蒼天。每一樣都美味,而且價錢公道。性價比之高,絕無僅有,務求每位顧客都享受到最好的服務和最美味的壽司鐵板燒。無論係壽司控定係鐵板燒粉絲,我都好樂意向佢哋推薦呢一間店🥰 下次一定要帶埋更多朋友嚟!👍👍👍

Omakase Spring Menu
2️⃣揚物: 深海池魚
3️⃣鍋肴: 甘鯛立鱗燒配自家製忌廉洋蔥醬
🍣 每款壽司都有特色,味道得宜,精緻得想捧在手心。
5️⃣北海道松葉蟹配土佐醋果凍
🦀松葉蟹新鮮爽快,有淡淡的海鮮味,配上土佐醋,完全係享受!

2024-05-29 43 瀏覽
我最享受嘅就係同閨密相聚,試下新嘅美食。今次我哋去左尖沙咀,發現咗一間新開嘅高檔日本餐廳""里木""。💖Omakase Spring Menu💎我哋試嘅係$1780/人嘅Omakase Spring Menu,每一樣菜式都有師傅嘅最佳之選,真心推介呀💖 💕北海道松葉蟹配土佐醋果凍💕大名鼎鼎嘅松葉蟹配上自家製嘅土佐醋果凍,鮮嫩嘅蟹肉同清新嘅果凍交織的口感,令人回味無窮,留低美好嘅回憶🤤。💖鯛魚刺身配鯛魚白子 🐟細緻彈牙嘅鯛魚肉同滑滑地鯛魚白子搭配,出奇嘅合襯。食得我哋滿口甘香,清爽嘅口感令人難以忘懷😋。🍣 燒吞拿魚腩壽司 🍣每一個細節都喺握壽司師傅嘅掌握中。咬落食呢個燒吞拿魚腩壽司,多油嘅魚腩喺口中爆出滋味,令人著迷 💞。✨海膽壽司 🍣海膽新鮮到鮮甜到香港好少見,配上綿綿嘅醋飯,真係好味到我落眼淚呀😭。🥰赤貝壽司🥙赤貝入口有彈身,質感扎實滑溜,每一口都係自然嘅鮮味。食完之後,口腔留低淡淡嘅甜味,真心推薦呀👍。好飽好滿足,每一樣食物都係水準之上💯,師傅手藝嘅精湛令人佩服。食物、服務同環境都非常優秀。
💖Omakase Spring Menu💎
💕北海道松葉蟹配土佐醋果凍💕
💖鯛魚刺身配鯛魚白子 🐟
🍣 燒吞拿魚腩壽司 🍣
✨海膽壽司 🍣
🥰赤貝壽司🥙

2024-05-27 38 瀏覽
同事住喺尖沙咀,佢成日返工都同我勁推介🗣️一間嘅里木。今日約咗男朋友🧍🏻喺呢度食晚飯,對呢間勁高特色嘅壽司鐵板燒廚師發辦餐廳有咗一種新嘅認識。🛑Omakase Spring Menu ($1780/人)🛑佢嘅Omakase Spring Menu係必食✅。深海池魚🐟係最令我驚艷嘅一款菜色,油脂感重但仍然保持住嗰種新鮮嘅味道。每一啖都食到有佢嘅存在,口感厚實得黎完全無腥味,只有鮮甜味😍。同事真係無介紹錯!💁🏻CP 值:🔋🔋🔋🔋🔋💢燻櫻花木煙關西鯖魚💢尤其係佢嘅關西鯖魚(香氣濃郁、鮮味強)再配上燻櫻花木煙嘅香氣🌸,每一口都係一種感覺。藉住佢特有的烹調方法,佢嘅口感令人驚艷。我成日都會食完再返嚟😽。CP 值:🔋🔋🔋🔋🔋⭕️燒吞拿魚下巴⭕️燒吞拿魚下巴又香又嫩,好正👍!一口夾住滿滿的魚腩,食落口感覺就好似融化咁,舒服哂😎。CP 值:🔋🔋🔋🔋🔋♨️池魚壽司 & 大拖羅壽司♨️壽司選用嘅池魚🐠新鮮得來肉質緊緻,而且厚度適中,再配合上完美比例的壽司飯,CP 值:🔋🔋🔋🔋🔋「里木壽司」,全香港都難揾得出第二間同佢咁出色嘅餐廳,CP 值爆表。

CP 值:🔋🔋🔋🔋🔋
長期都mark住呢間餐廳,今次真係黎到呢個食啦,食晚餐鐵板燒套餐$980/人,絕對係物有所值!🔔🤝🤝🤝海鮮沙律🤝🤝🤝一開始,前菜就係海鮮沙律!唔係普通嘅沙律,新鮮嘅海鮮伴上多彩的蔬菜🥗,味道就係唔同凡響!啲海鮮新到你會懷疑佢哋係咪喺你落單後先出海捉返嚟!😻😻😽😽😽 北海道活帶子配新鮮紫菜鰹魚清湯 😽😽😽新鮮海產匯集,北海道活帶子配新鮮紫菜鰹魚清湯相當吸引!帶子肥美,鰹魚清淡,清湯總合大家精華😺😺😺!😻😻😻 A5和牛薄燒 😻😻呢度嘅A5和牛薄燒唔試嘅確實會後悔!肉質嫩滑富有咀感,有一種無以倫比的香濃口感!仲有淡淡嘅肉香,好耐都唔會散喎!🍖🍖食住咁質素的肉,真係令人心满意足!✊🏼✊🏼✊🏼 魚湯✊🏼✊🏼✊🏼喺食肉飽口之後,再嚟碗天然無添加嘅魚湯,既清新又可口!清湯嚴選新鮮魚頭魚骨同埋長時間慢火熬煮,充分提煉魚骨原汁,鮮甜中帶有一份獨特口感。👏🏼👏🏼飲完覺得整個人都醒神咗,能量滿滿!🤌🤌🤠🤠🤠焦糖吐司🤠🤠🤠食完飯當然要嚟個甜品啦!焦糖吐司出奇地好食
🤝🤝🤝海鮮沙律🤝🤝🤝
😽😽😽 北海道活帶子配新鮮紫菜鰹魚清湯 😽😽😽
😻😻😻 A5和牛薄燒 😻😻
✊🏼✊🏼✊🏼 魚湯✊🏼✊🏼✊🏼
🤠🤠🤠焦糖吐司🤠🤠🤠
食完飯當然要嚟個甜品啦!焦糖吐司出奇地好食
2024-05-23 38 瀏覽
今天同朋友黎試咗一間裝修同樣靚,有著日本特色,環境舒服嘅餐廳 — 里木壽司,位置喺尖沙咀,真係好方便,種類豐富到你一定覺得好吸引✨!🌸 ""Omakase Spring Menu"" $1780/一人,每款都好出色。無論係色彩定係口感,都係一流,新鮮無比!💯 🌸 深海池魚,新鮮,油脂感重,有種爽脆嘅口感,係口内融化,簡直係呢度嘅必試之選💚! 🌸 燻櫻花木煙關西鯖魚,真係正到唔得再正🤭,新鮮、肥美,再配搭上啲櫻花木煙燻嘅獨特味道,獨特嘅口感🥰。定必要試嘅!🌸 個燒吞拿魚面頰肉壽司同北寄貝壽司,配合住新鮮嘅海鮮味,吞拿魚面頰肉好rare,再燒一燒,d油香味即刻出晒黎!北寄貝,爽口到冇野好講,你係一定會食得出佢係新鮮野,果種爽甜係真係好好嫁!!!!「里木壽司」嘅食物色香味全都冇得頂,唔試真係會後悔嘅!

「里木壽司」嘅食物色香味全都冇得頂,唔試真係會後悔嘅!
喺尖沙咀做完facial,心裡都開始諗緊想食咩好野啦,👀於是就決定去試下新開嘅「里木壽司鐵板燒」,傳聞店入面都係一啲好有特色嘅fusion菜式,真係好吸引!👾👾🤤開去先啦!📷首先,點咗個$980嘅鐵板燒套餐開始,包括咗活龍蝦、甘鯛、活南非鮑魚……🤖抵曬!一開始我都驚會太貴,但食咗呢餐之後我只能講,真係物超所值! 👍個活龍蝦配自家製蝦膏牛油醬汁,我到而家都仲想返去食多次!🎃🦞 呢隻龍蝦夠肥,肉質又甜又脆,除咗賣相之外都有一個好吸引人嘅地方就係佢嘅醬汁,滲入各種滋味,每一口都好滿足。接住就食到嗰個甘鯛,真係出奇嘅新鮮呀!👺🐟食落口又香又滑,配上特製嘅醬汁更加提升咗佢嘅滋味,好有驚喜感,每一啖都想食多啲。再嚟好推介嘅就係櫻花蝦炒飯,新鮮嘅櫻花蝦飯粒充滿炒香味,每一撮都好食,我哋食完都仲想多嚟幾餐!🍚「里木壽司鐵板燒」不單止菜式新穎,而且服務好好、環境都舒適靚仔,好適合約三五好友嚟一齊聚一聚,享受一頓好飯。食完一頓精緻嘅晚餐,做完facial之後的我好似都精神返咗好多,可以繼續執行我嘅行程。👍本身都聽說嗰度嘅fusion菜好好食,但真係去到嗰度一試,真係完全超越我對佢嘅期望!喺尖沙咀呢種地方,

本身都聽說嗰度嘅fusion菜好好食,但真係去到嗰度一試,真係完全超越我對佢嘅期望!喺尖沙咀呢種地方,能夠食到咁高質量嘅食品,實在係唔容易。如果你都係一個愛吃魚嘅人,遲啲記得去「里木」一試,我保證你一定會愛上佢!👌👌👌
2024-05-20 33 瀏覽
半年前我嚟過【里木】,因為好食,我同老公決定再嚟一次。Omakase Spring Menu實在令人難以抗拒,每一樣食物都流露出日本料理嘅工藝與對食材極高嘅敬意。首先登場嘅🐠深海池魚🐠,呢個超鮮甜,師傅令魚生既厚薄岩岩好,保留其鮮味。完全震撼了我👍🏻!仲有鮮甜爽口既赤貝壽司,肥美既大toro壽司,超好食阿,點解可以有d咁好食既壽司,love love love them so much!!!令人眼前一亮嘅美食——甘鯛立鱗燒配自家製忌廉洋蔥醬。甘鯛魚皮燒到超超超超超香脆,味道突出咁仲可以保持魚肉嘅彈性同鮮味。喺呢度要大大讚揚一下師傅獨具匠心嘅廚藝🕺🏻!我仲要特別提一提呢到嘅“壽司蛋糕”,為我嘅生日帶來了驚喜😲。壽司蛋糕細緻入微,並且裝飾華麗,咬一口落去,再配上進口嘅新鮮魚生,又靚又好食,岩晒唔鍾意食甜品既我!總結今次嘅饌嚐,【里木壽司鐵板燒】 絕對成功了解到我對""完美餐廳""嘅定義。除咗可以滿足我嘅味覺同視覺享受,佢嘅環境都好舒服且服務人員都十分親切友好,為我帶黎一次難忘嘅餐飲體驗。
半年前我嚟過【里木】,因為好食,我同老公決定再嚟一次。

同朋友喺尖沙咀行街,行到攰再加上餓,體力和胃都告急,隨便揀左「里木」消磨下。佢呢度嘅價格平易近人,有眾多選擇,性價比高,我同朋友就俾佢拉住左落去。▶️鐵板燒套餐$980/人◀️套餐拎上嚟個瞬間先係完整,等個肚一時間好滿足。每款食品都製作得精緻,份量足,夠飽口同滿足一餐嘅食慾👍🏽。▶️海鮮沙律◀️海鮮沙律啱啱好,落口新鮮,配上特製醬汁,有種特別的開胃感覺,沙律裡面嘅食材種類豐富,吃到肚都好舒服😋。▶️活龍蝦配自家製蝦膏牛油醬汁◀️佢地呢個火鍋真系一試難忘。活龍蝦配上特製醬汁,加進牛油一齊煮,感覺嚟就是一道精緻而豐富嘅菜式,我會推薦友人黎試吓👍🏽。▶️甘鯛◀️甘鯛呢款魚我食得少,第一次試真系驚艷我。佢嘅肉質挺嫩,再配上齊心調配嘅醬汁,真系好有層次感,一試難忘,非常唔錯👍🏽。▶️活南非鮑魚◀️南非鮑魚喺我嘅心目中係頂級食材,佢呢度嘅南非鮑魚煮嘅就係絕👍🏽。▶️櫻花蝦炒飯◀️呢道菜最吸引我嘅係櫻花蝦,將口感提升到另一個境界。炒飯紮實,飽肚之餘又給人帶來視覺和味覺的享受。好食到喺邊都搵唔到😄。「里木」,一間你想分享比朋友知,又會再三回訪嘅餐廳。你地都黎試試啦!同朋友分享尖沙咀嘅美食之旅,絕對唔會後悔!😄😄

▶️鐵板燒套餐$980/人◀️
▶️海鮮沙律◀️
▶️活龍蝦配自家製蝦膏牛油醬汁◀️
▶️甘鯛◀️
▶️活南非鮑魚◀️
▶️櫻花蝦炒飯◀️
里木位於尖沙咀,外觀乾淨,好高級feel,食得開心,食得安心!一間完美嘅壽司鐵板燒餐廳,適合朋友聚會,更適合享受美食。♦️ Omakase Spring Menu($1780/人)♦️  首先嚟個Omakase Spring Menu,每一道食物都係藝術品,一試難忘,絕對值得花這個價錢👍。♦️ 華蓮小長井牡蠣 ♦️牡蠣新鮮肥美,吃落去就似飲一口海水,感受到海洋滋味😝😝😝。再配上日本河䐁蔥,牡蠣將清新嘅海味帶出更多層次,簡直好好食!我現在想盡快再品嚐一次!👏🏼👏🏼♦️ 甘鯛立鱗燒配自家製忌廉洋蔥醬 ♦️緊扒著嗱嚟個招牌菜--甘鯛立鱗燒。甘鯛立鱗燒嫩滑鮮美,配上自家製忌廉洋蔥醬,真係非常驚喜!味道豐富,口感順滑,一試難忘😊。♦️ 北海道松葉蟹配土佐醋果凍 ♦️北海道松葉蟹配土佐醋果凍,新鮮又甜美。咬落去有海洋嘅味道,鮮甜又帶點脆口,配上土佐醋果凍,好似食咗一口清新嘅沙律一樣,絕對吸引住你馬上再食多一份!😤♦️池魚壽司♦️一嚿池魚壽司吃落口感熱辣辣,味道醇厚,唔會死鹹,肉汁滿滿,魚嫩軟又彈,而家諗返起都好想再食過!🙋🏼‍♀️♦️大拖羅壽司♦️大拖羅壽司。壽司食落口既滑又嫩,真係一絕。當你咬落去果時,你會驚訝於佢嘅香美

♦️ 華蓮小長井牡蠣 ♦️
♦️ 甘鯛立鱗燒配自家製忌廉洋蔥醬 ♦️
♦️ 北海道松葉蟹配土佐醋果凍 ♦️
♦️池魚壽司♦️
♦️大拖羅壽司♦️
大拖羅壽司壽司食落口既滑又嫩,真係一絕。當你咬落去果時,你會驚訝於佢嘅香美,由內至外流出嘅味道令人回味無窮🥢。絕對係食出日本風味嘅極品壽司
聽左老公介紹,尖沙咀有間里木嘅評價超級好,無論裝修定係服務都一流,自然我地放工就會選擇去試吓佢啦👏🏻Omakase Spring Menu($1780/人)⭐️份量足夠至極,種類多變,任由食客選擇。個人最喜歡佢嘅壽司,真心推薦😽進餐前先來個華蓮小長井 牡蠣, 整體presentation感覺舒適又精緻。 橡筍嘅香氣令人一試難忘,再配上牡蠣嘅天然鮮甜,相得益彰,對於我哋嚟講,絕對係首選😻北海道松葉蟹配土佐醋果凍能一試嘅滋味,各款食材新鮮爽口,食得出店家嘅用心, 搭配得宜,更見對於食材嘅挑選同調配到達一個新高度, 令人回味再三😸特別嘅鯛魚刺身配鯛魚白子,鮮甜口感,色澤明亮,加上鯛魚的鮮美,令人忍不住一口接一口。配埋那鯛魚白子,一個字,讚🌟至於海膽壽司, 金目鯛壽司與壽司蛋糕,口感獨特,味道鮮美無比,實在難以抗拒呢個滋味💛🍣⭐️  當天正好撞咗朋友生日,店家送上來的壽司蛋糕真係驚艷!魚生的新鮮配上米飯的蓬鬆,再鋪上香滑的蛋,營造出全新的美食體驗,真心推薦😉🎂別誤會,「里木」唔止有好食嘅壽司同鐵板燒,仲有不少特色的菜式和東瀛甜點,備有素食選擇。當晚隨便點都冇失望過,重點係環境舒適又乾淨,去過幾次都

至於海膽壽司, 金目鯛壽司壽司蛋糕,口感獨特,味道鮮美無比,實在難以抗拒呢個滋味💛🍣⭐️  當天正好撞咗朋友生日,店家送上來的壽司蛋糕真係驚艷!魚生的新鮮配上米飯的蓬鬆,再鋪上香滑的蛋,營造出全新的美食體驗,真心推薦😉🎂

別誤會,「里木」唔止有好食嘅壽司同鐵板燒,仲有不少特色的菜式和東瀛甜點,備有素食選擇。當晚隨便點都冇失望過,重點係環境舒適又乾淨,去過幾次都會再去,推薦👍🏻
今晚,我同一班老友記去尖沙咀一間叫「里木」嘅壽司鐵板燒餐廳開懷大吃。我哋揀呢度主要係因為呢度有優質美食同性價比高,又坐係交通便利嘅位置😍。首先上檯嘅係北海道活帶子配新鮮紫菜鰹魚清湯🍲。帶子新鮮彈牙,清湯入口溫和滋味,喺舌尖上散發極其細緻嘅海味,飲完整個人都覺得差唔多開胃到最高點!跟住就有活龍蝦配自家製蝦膏牛油醬汁🦞。龍蝦肉質豐實爽口,而且成份十足。而佢嘅蝦膏牛油醬汁,配埋熱辣辣嘅龍蝦肉,真係完美得無法形容。有特選嘅甘鯛🍣。甘鯛嘅新鮮與韌性完全就係王,魚肉同魚皮之間嘅口感對比,實在是人間美味。當然,點可以漏畀你哋呢個最經典,最具代表性嘅日本料理呢? 係我哋嘅牛肉炒飯🥘。肥牛口感香嫩,飯粒鬆散,升味到唔得了,每一口都係滿滿嘅滿足感。最後,佢哋嘅鐵板燒套餐更係一絕🔥。價錢只需$980,但你可以品嚐到多款鐵板燒料理,其中包括有豐富海鮮同頂級牛肉,性價比之高,請你點都要試啲😋。由開始到結束,「里木」嘅每一款料理都係用心烹調,不單只係食材新鮮,而且每一款都做得剛剛好。你可以清楚感受到每一款食物都有佢度身訂做,專為顧客嘅味道。如果你想要一個美食之旅,我好推薦你去「里木」試下。🥰

大家好👋,我今晚來到尖沙咀的「里木」,享受壽司鐵板燒之旅。餐廳的大廚親自在場烹飪,邊說笑邊享受美食,讓人有種舒適又溫馨的感覺🌝。首道嘅「海鮮沙律」,由新鮮蕃茄和多種海鮮合璧而成,呢道沙律清新得好,海鮮的清甜與沙律的脆感搭配一流,令人不禁一口接一口🫕。接著,我食到「北海道活帶子配新鮮紫菜鰹魚清湯」,入口就感受到新鮮而脆嫩的帶子,湯底帶有鰹魚的香,加上紫菜的鮮味,一粒帶子,一口湯,舌尖都係新鮮的味道。😊再來就係重頭戲,「活南非鮑魚」和「A5和牛薄燒」😜。活鮑魚的口感讓人讚不絕口,爽脆的口感令人回味無窮;而和牛的燒烤工藝更是讓人感動,肉質鮮嫩,幾乎是入口即化,果然名不虛傳🤭。至於「日本雜菜」,味道雖然簡單但卻清新可口,食落口裡有種說不出的誘惑力量,讓人無法抗拒。🥳最後,結束美妙的晚餐,就由「鐵板燒套餐$980/人」來為我們畫上完美的句點✨。鐵板燒的獨特烹飪方式,讓食物的鮮味完全被鎖在內,不論是海鮮還是肉類都足以滴出原汁原味。😌揮別美好的晚餐時間,相信我會留下深刻的印象。如果你們也想要一段優質的飲食體驗,「里木」壽司鐵板燒絕對是你不二的選擇,我會向任何愛吃日本料理的朋友推薦,期待與大家在「里木

揮別美好的晚餐時間,相信我會留下深刻的印象。如果你們也想要一段優質的飲食體驗,「里木」壽司鐵板燒絕對是你不二的選擇,我會向任何愛吃日本料理的朋友推薦,期待與大家在「里木」再見!👋🥴
天氣超濕熱,一到尖沙咀真系想搵間餐廳避下熱。就系搵間權宜、價錢又相宜,同時環境系度又要滿分咁。系度經過一間系度名叫里木嘅餐廳,一入去就好似嘆咗口長氣咁舒服🔥。無論裝修、擺設、餐具都系都好鍾意,玩幾幾都系對面嘅地鐵站,吾洗行曬大半條街,真系方便得黎😝👍🏻 @深海池魚♦️池魚味道鮮美之餘仲帶有天然嘅甘甜香味,海洋風情系口中蔓延開嚟,係份爽脆嘅享受。@燻櫻花木煙關西鯖魚♥️手工精緻的鯖魚,濃郁的木煙嘅香味再加上關西鯖魚嘅甘香,令人一試愛上。然後再嚟一個@海膽壽司, 燒赤鯥壽司, 赤貝壽司 ♣️每一種壽司的口感都不同,海膽滑嫩,燒赤鯥魚味濃郁,赤貝肉質鮮美,挑戰你的味蕾。而家餐廳都係打卡熱點,網美最愛,一仲要影得女隊📸。無論你來這邊度假還是約會,里木都能滿足你,值得你嚟試試。🥳
@深海池魚♦️
@燻櫻花木煙關西鯖魚♥️
然後再嚟一個@海膽壽司, 燒赤鯥壽司, 赤貝壽司 ♣️
尋找尖沙咀範圍內,可以安心落座,享受優品日式料理嘅話,咁里木日式鐵板燒就一定係你嘅首選之處。入面照明充足,環境舒適,仲可以邊賞味細緻嘅日本料理,邊聊天嘅好去處。首推Omakase Spring Menu ($1780/人)⬅️啦,津津有味,色香俱全,食材新鮮,清爽可口,一試之下就感受到呢個Menu真係匠心之作的👍🏽。餐牌上都有專為愛吃海鮮嘅朋友精選嘅華蓮小長井牡蠣⬅️,每一口都係海洋嘅味道,牡蠣入口即化,配上日本河䐁蔥,淡淡清新口感更是無法抗拒😋。而甘鯛立鱗燒配自家製忌廉洋蔥醬⬅️,魚烹煮得恰到好處,嫩滑得來又保持嗰份新鮮味!忌廉洋蔥醬幾得黎香濃滔滔,真系每一口都好過癮👍🏽👍🏽👍🏽。北寄貝壽司同海膽壽司⬅️,每一碟壽司,每一個刺身都係由專業壽司師傅仔細挑選,確保新鮮嘅同時,仲要令食客啖啖有肉,感受到海洋帶嚟嘅味道,食完呢兩道菜真係開心到想立即再點一份😁。再推介一項食物就係密瓜⬅️,清新甘美嘅口感,食後餘香在口中久繫,無論對於甜品愛好者定係想用來作爲飯後清口的都十分適合💪🏽。總括嚟講,對於一個優質嘅食店,環境,食材,價錢都係非常重要的。而里木日式鐵板燒,就係擁有這些優點的餐廳。如果你喜愛嘗試新鮮和

總括嚟講,對於一個優質嘅食店,環境,食材,價錢都係非常重要的。而里木日式鐵板燒,就係擁有這些優點的餐廳。如果你喜愛嘗試新鮮和適合價格的食物,那麼咁您就應該去尖沙咀的里木日式鐵板燒了。喺度,美食之旅等緊你!😊💪🏽
啱啱呢間月尾同朋友約咗食餐好野,咁就去咗位於尖沙咀嘅壽司鐵板燒餐廳 - 里木!✨ 喺呢到食嘅係Omakase Spring Menu($1780/人),真係好好好食啊!🤗🤗 由頭盤到甜品,每一款料理都好有層次感,好令人驚喜。😍✨ 燒吞拿魚下巴。香噴噴嘅吞拿魚下巴配上入口即化嘅脂肪,非常滿足,我真係好好好鐘意!🥰✨ 鯛魚刺身配鯛魚白子。肉質緻密又有彈性,味道清新淡雅又帶有一抹甘甜味,而鯛魚白子味道清爽,口感綿密,吃多都唔會覺得膩。女生食身體好,真係會令人難以忘懷!💯✨ 海膽壽司。每一口都充滿海膽嘅鮮味,口感綿密又豐富,配合粘性十足嘅壽司飯,係呢個季節裏更是美味!🍣✨再嚟件燒赤鯥壽司!赤鯥肉質肥美又無骨記,烤過後更是入口即化,同壽司珍珠白飯一入口,就即刻引爆口腔中滿滿嘅海洋鮮味。👍😋✨ 最後,食一份甜到不得了嘅密瓜,帶點清新嘅味道,收尾真係好得嚟!🍈👍總括嚟講,雖然價錢都算比較高,但里木嘅食物都十分精緻,味道又正,尤其係佢嘅Omakase Spring Menu,感覺真係物超所值!佢個氣氛好舒服,好適合朋友聚餐,重點係呢度嘅性價比極高,絕對係我會再多次推薦嘅!😊👏👏