2021-09-18
大角咀嘅那個已經聽聞好耐😍但因為好少去大角咀所以一直未有機會食,今日去開奧海城就專誠入去試下。知道呢間無論咩時候都大排長龍,所以我喺lunch時間前11:45就到左😏去到唔洗等,但其實入面都坐左一半人,我同frd叫左以下2款便當:🍱 香酥脆雞便當 ($64): 知道炸雞同炸排骨係招牌,所以揀左炸雞🐔 有成3大塊雞,d皮炸到好脆,但入面都仲好juicy唔會太乾😋 我叫左鹽酥味咸咸地好惹味👍🏼 大推🍱 玖香啤酒豬軟骨便當 ($76): 呢款都係送多餸勁大條豬軟骨😍 d豬軟骨肉好入味同煮到好淋,撈飯係一流🧋黑糖波霸奶茶 (跟餐+$12): 呢杯奶茶就算中規中矩,無乜特格驚喜。不過始終係夾住台式便當一齊食,好有台灣風味🥲 令人好想去台灣呀!!!!!呢度每個便當都會跟幾款配菜,我嗰日有玉子,炒米粉,炒薯絲同茄子,配菜同樣出色呀,加埋有少少汁,撈哂成碗飯食哂😋 呢間一定會再revisit,到時試埋佢炸排骨😈