2021-09-18 63 瀏覽
大角咀嘅那個已經聽聞好耐😍但因為好少去大角咀所以一直未有機會食,今日去開奧海城就專誠入去試下。知道呢間無論咩時候都大排長龍,所以我喺lunch時間前11:45就到左😏去到唔洗等,但其實入面都坐左一半人,我同frd叫左以下2款便當:🍱 香酥脆雞便當 ($64): 知道炸雞同炸排骨係招牌,所以揀左炸雞🐔 有成3大塊雞,d皮炸到好脆,但入面都仲好juicy唔會太乾😋 我叫左鹽酥味咸咸地好惹味👍🏼 大推🍱 玖香啤酒豬軟骨便當 ($76): 呢款都係送多餸勁大條豬軟骨😍 d豬軟骨肉好入味同煮到好淋,撈飯係一流🧋黑糖波霸奶茶 (跟餐+$12): 呢杯奶茶就算中規中矩,無乜特格驚喜。不過始終係夾住台式便當一齊食,好有台灣風味🥲 令人好想去台灣呀!!!!!呢度每個便當都會跟幾款配菜,我嗰日有玉子,炒米粉,炒薯絲同茄子,配菜同樣出色呀,加埋有少少汁,撈哂成碗飯食哂😋 呢間一定會再revisit,到時試埋佢炸排骨😈

2021-09-17 67 瀏覽
台式小店排骨大過塊面 主打台式便當滷排骨便當、古早味滷肉便當等,全部便當都大大份,用心又足料招牌那個滷排骨便當 便當大份 排骨放滿碗面 底層係珍珠米 有埋唔同既配菜 蛋,高麗菜 粉絲 涼菜 拌飯食一流炸粉唔厚 肉嫩多汁 要襯熱食味道更出色玖香啤酒豬軟骨便當,個豬軟骨炆得好淋身 一咬就分開 肉質好軟滑 配埋小菜一齊食 夠熱又美味呢度當然有埋台式茶飲供應!鳳梨古早味紅茶同鳳梨冬瓜茶 香甜好飲又解渴香酥黑白丸 墨丸彈牙鮮味仲食到有芋泥係入面平均消費$100評分8/10大角咀埃華街116-118號地下8A號舖
台式小店
招牌那個滷排骨便當 便當大份 排骨放滿碗面
炸粉唔厚 肉嫩多汁 要襯熱食味道更出色
香酥黑白丸 墨丸彈牙鮮味仲食到有芋泥係入面

平均消費$100
評分8/10
2021-09-12 153 瀏覽
☆ 那個ㄋㄚˋ ㄍㄜ大角咀埃華街116-118號地下8A號舖✦ 那個滷排骨便當勁大塊排骨,好厚身又好淋,淋得黎係實淨嘅d肉,希望有人明我講乜(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)碗飯勁大碗,男仔都一定好夠食,d配菜都好食,粉絲辣得黎又幾開胃,不過我一心以為有滷蛋食,點知比左一塊仔玉子燒我就有少少失望。( ・᷄ὢ・᷅ )✦ 香酥脆雞便當 (鹽酥)成碗野內容同排骨便當一樣,不過就變左係雞,試左一舊真係好脆,放耐左都仲係好脆。(´▽`)
☆ 那個ㄋㄚˋ ㄍㄜ

✦ 那個滷排骨便當

✦ 香酥脆雞便當 (鹽酥)
  • 香酥脆雞便當
今日兩點幾嚟到呢間台灣野,知道平時lunch一定好多人,特登揀個下午茶時段黎食,果然唔洗排隊環境擺設多數用木糸傢俬,比人個感覺好舒服⋯枱面都好乾淨,店舖雖細細間,擺位都唔會好窄,坐得都舒服我哋香味叫咗兩個餐,一個係鹽酥雞便當,配烏龍茶,另一個係蝦卷便當配當日養生湯。另外加錢要咗個台灣腸,甜不辣。嘢食到咗先知原來佢哋嘅配菜全部都一樣,只不過係主食唔同。先講鹽酥雞,可以揀海苔鹽酥同埋香辣,佢哋嘅分別就係台灣唔同嘅粉,我個人覺得海苔其實食落冇乜味,所以都係叫咗鹽酥。食物好有驚喜,因為真係炸得好脆,完全冇骨,但係雞肉都係嫩滑嘅。另一個主菜係蝦卷,第一次食呢一種嘅蝦卷,有少少似打邊爐嗰啲丸,識落就普通,無佢Menu散寫到咁推薦。再講啲配菜,玉子係凍嘅,食落都幾得意,都係似打邊爐既丸,另外個粉絲炒得超好,好入味,涼菜就切到好碎嘅酸菜,又唔會話好酸好鹹,感覺啱啱好;仲有就係粟米,冇可能唔好食。最特別我諗係養生湯,茶樹菇排骨好足料,仲有啲薄蘿蔔,好有咬口,好味~另外就係隻色真係好盒,睇落真係好健康。好有住家湯感覺。因為擔心唔夠食,所以叫左一條台灣腸,同埋甜不辣,兩樣都相對普通,正常味道。而呢個價錢係講

嘢食到咗先知原來佢哋嘅配菜全部都一樣,只不過係主食唔同。

而呢個價錢係講就有啲貴嘅,不過佢嘅嘢食質素都唔錯,唔會有好難食既感覺出現。不過地點就格攝咗啲,未試過有經過嘅話都可以值得一試。

2021-09-11 58 瀏覽
✨ 那個ㄋㄚˋ ㄍㄜ˙📍大角咀埃華街116-118號地下8A號舖———那個滷排骨便當 $66香酥脆雞便當 $64古早味紅茶 (跟餐)花壇茉莉綠茶 (跟餐)個滷排骨真係好好好大塊!唔知係我好彩定係佢覺得我其中一塊排骨細左,我個飯係有2塊排骨😂個滷排骨上面淋左醬,但係個炸皮都仲有小小脆,啲醬甜甜地咁幾好食🥰不過唔知係唔係個排骨太大,我覺得啲醬汁唔算話超入味,出面部分都有少少柴,近骨個啲部分嫩啲好食啲😛脆雞便當係我朋友食,佢話幾好食幾嫩😂佢個日個配菜有熗炒香蒽薯絲,咖哩炒冬粉,醬燒茄子同焦糖玉子。最好食係醬燒茄子,第二係焦糖玉子,咖喱炒冬粉有啲似星洲炒米😂仲有一個是日配菜,唔記得咗係乜嘢🤫杯茶就係普普通通嘅無糖茶,有平時喺出邊買個啲茶咁大杯。總括來講我覺得佢幾抵食,分量非常足夠,價錢亦都比較相宜,不過唔近地鐵站可能唔係咁方便,繁忙時間亦都有一個鐘頭限時。
✨ 那個ㄋㄚˋ ㄍㄜ˙
📍大角咀埃華街116-118號地下8A號舖
———
那個滷排骨便當 $66
香酥脆雞便當 $64
古早味紅茶 (跟餐)
花壇茉莉綠茶 (跟餐)

脆雞便當係我朋友食,佢話幾好食幾嫩😂

📍 ㄋㄚˋ ㄍㄜ˙ 象形文字般嘅台灣拼音 陌生卻很親切餐廳裝修簡單 座位不多但食物質素同價錢絕對會打動你🌀 香酥脆雞便當🍱便當份量超大 飯量唔算太多但鹽酥脆雞嘅份量多到cover哂成個便當🙈鹽酥雞即叫即炸🍗 十分香脆如果覺得調味唔夠 餐廳仲有提供海苔/香辣/鹽酥粉自由添加雞肉嫩滑Juicy✌🏻食落唔會太乾 肉汁依然保留住 抵讚!另外便當有提供配菜🥕 平衡返油膩感當日配菜有玉子燒 大白菜 炒粉絲 同麻婆豆腐成個便當好豐富 ≦那個滷排骨便當≧ 都相當推薦✔️🌀 南投炭焙烏龍厚奶茶紙杯好靚↠ 那個..屬於我們的天空🎆 茶味夠濃 有少許炭焙香氣 建議少甜會更好
📍

便當份量超大 飯量唔算太多
但鹽酥脆雞嘅份量多到cover哂成個便當🙈
鹽酥雞即叫即炸🍗 十分香脆
如果覺得調味唔夠 餐廳仲有提供海苔/香辣/鹽酥粉自由添加
雞肉嫩滑Juicy✌🏻食落唔會太乾 肉汁依然保留住 抵讚!

另外便當有提供配菜🥕 平衡返油膩感

茶味夠濃 有少許炭焙香氣 建議少甜會更好
香酥脆雞便當
香酥脆雞便當
2021-09-10 34 瀏覽
長期要排隊既人龍店滷香雞球便當成碗野超有heart💛!配菜每款都好有心機調味!至於雞球,比起香酥脆雞,呢款滷過既炸雞少左一份油膩感,食落無咁滯。食到飽飽先六十幾蚊,仲包杯廢水😝,抵!
長期要排隊既人龍店

滷香雞球便當

食到飽飽先六十幾蚊,仲包杯廢水😝,抵!
  • 那個滷香雞球便當
2021-08-29 112 瀏覽
每次經過呢間餐廳都大排長龍,一直有啲好奇。台灣菜雖然好食,但係間間都大同小異。應該因為係黃店又改咗個台灣風文青店名,所以先咁多人喇?懶排隊嘅我今日經過見到落大雨得兩個人排,終於排隊一試。排隊時店員已經送上餐牌,望到配菜餐牌已經有啲期待。我一向為食,鍾意每餐食多幾款食物。佢足足有五款配菜,仲有我鍾意嘅滷白菜同粉絲。我叫咗一份啤酒豬軟骨便當。豬軟骨...驚為天人😳😳佢應該我食過最好食嘅豬軟骨。肉質好冧但係又唔鬆散,加上惹味嘅醬汁,太太太好食,醬汁甜度+軟糯口感完全係我嘅口味。下次一定要帶個廚神朋友黎,叫佢研究下係點煮😂配菜全部都好適合配飯,竟然仲有菜脯食。粉絲入味又有咬口。焦糖玉子又甜又煙韌,唔鍾意食蛋嘅我完全食唔出有蛋腥味。朋友嘅滷排骨便當更誇張,塊肉仲大過個碗。我試咗一塊。炸皮吸晒醬汁,滷汁好香好入味,配飯一流。如果廚房可以幫手切開就更加好,用筷子比較難撕開咁大塊肉。呢間真係超意外驚喜!_ _ 喇,睇黎以後要加入排隊大軍🥺🥺🥺

啤酒豬軟骨便當

滷排骨便當

10 分鐘 (堂食)
啤酒豬軟骨便當
滷排骨便當
  • 那個滷排骨便當
2021-08-27 104 瀏覽
無得去旅行唯有去搵台灣野食,呢間不得了,我連個名都唔識讀😂 anyway佢有好多款唔同嘅台式便當🍱叫左個招牌「那個滷肉排骨便當 $66」+「香酥脆雞便當 $64」,跟餐會有個湯,每個星期都唔同款,今次係「麻油雞湯」🐓,好甜好好飲!😍佢唔算好重麻油味,但係加咗白蘿蔔,成件事清甜好多,飲落去好舒服😌至於個招排滷肉排骨便當🐷,個排骨(豬扒)成塊面咁大塊,好激動🤣 佢係炸完再用滷汁去煮,keep到脆邊而且唔乾,最正係塊豬扒嗰邊位有啲肥膏🤤 個滷汁係鹹鹹甜甜,但係略嫌鹹咗少少🤏 但配菜都勁好味,特別係個汁燒野菌勁香 好送飯。再講埋個香酥脆雞便當🐔 個雞係上地瓜粉炸,超鬆脆!而且個雞都醃都好香😆 下次會再食呢個🤡 最後叫多咗杯蜂蜜青檸寒天冰茶🥃,裏面嘅寒天口感似蒟蒻,酸酸甜甜好解膩🧊食完係超超超級飽!!好滿足~💛😌P.S. 店員非常nice❣️.🦖山田比10個like🎏那個ㄋㄚˋ ㄍㄜ˙ (大角咀)大角咀埃華街116-118號地下8A號舖

食完係超超超級飽!!好滿足~💛😌
P.S. 店員非常nice❣️

🦖山田比10個like
🎏那個ㄋㄚˋ ㄍㄜ˙ (大角咀)
2021-08-25 54 瀏覽
近排一直都好想食台灣菜,所以就去咗大角咀一直都好出名既〈那個〉試下😍😍係星期六日去食真係一個挑戰,因為呢間餐廳出咗名係要排長隊先食到😂😂所以當日都提早咗去奧運站,可以行一行街,再行去大角咀食六點幾左右去到都已經幾多人排緊隊但好彩店內都幾多位,等咗半個鐘左右都入到👍👍👍今次試咗臺南蝦卷便當配綠茶,加咗夜市雞皮卷入座前,就要先落單,臺南蝦卷便當有鹽酥/海苔/香辣口味的調味粉可以揀雖然一開始只可以簡一款,但如果想試下其他口味,枱面上都仲有三支鹽酥/海苔/香辣調味粉可以比客人自己搭配😉😉因為比較鍾意食辣,所以香辣粉係最推介既口味調味粉本身唔會好辣,同香脆既蝦卷好夾,同雞皮卷都好夾不得不提既係便當既配菜整體味道唔會好重口味,岩岩好同炸物有一個調適既作用粉絲、玉子、豆腐同白菜既配菜,有一種好煮家飯既親切感加上餐廳環境温馨,配上木製餐具,令人成餐飯都食得好放鬆💕💕

所以當日都提早咗去奧運站,可以行一行街,再行去大角咀食
六點幾左右去到都已經幾多人排緊隊
但好彩店內都幾多位,等咗半個鐘左右都入到👍👍👍

今次試咗臺南蝦卷便當配綠茶,加咗夜市雞皮卷

因為比較鍾意食辣,所以香辣粉係最推介既口味
調味粉本身唔會好辣,同香脆既蝦卷好夾,同雞皮卷都好夾
不得不提既係便當既配菜
整體味道唔會好重口味,岩岩好同炸物有一個調適既作用
粉絲、玉子、豆腐同白菜既配菜,有一種好煮家飯既親切感
加上餐廳環境温馨,配上木製餐具,令人成餐飯都食得好放鬆💕💕
2021-07-19
30 分鐘 (堂食)
  • 臺南蝦卷便當
🍴那個ㄋㄚˋ ㄍㄜ˙ 😆• 今次嚟到位於大角咀嘅那個ㄋㄚˋ ㄍㄜ˙🤎依間小店真係好高質 亦都深受大家歡迎!次次去親都要排晒長龍🥺回訪咗幾次都冇一次係唔使排隊🙀可想言之佢有幾受歡迎‼️————————————————❶ 那個滷香排骨便當 $66 🌟🌟🌟✏️如果係第一次食建議大家試呢個招牌菜✨一嚟到嘅時候見到塊排骨真係大過塊面!而且相當厚身 加上骨嘅部份唔多 仲會幫你切開 所以食落啖啖肉😋 排骨炸得鬆脆而一啲都唔乾 肉質鬆軟🤤✏️店家先將排骨醃製再炸 最後淋上特製嘅滷水醬汁😆由於炸完再淋醬汁的關係 所以唔怕熱氣😋醬汁帶點鹹香之餘仲有啲甜味和蒜香‼️米飯用咗珍珠米 食落一啲都唔乾唔硬 質地啱啱好🔍每款便當附上5款配菜🤩每日嘅款式都會唔同 我最近食嘅時候有熗炒香蔥薯絲、咖喱炒冬粉、醬燒茄子、焦糖玉子和本日涼菜✌🏻 每一款都非常高質而且用心製作 (如果大家有邊款配菜唔食,都可以預先講定先)😋🔎以前食過嘅配菜有螞蟻上樹、麻婆豆腐、酸菜和溏心蛋!就算款式唔同 但其實每一款都送飯一流👍🏻❷那個滷香雞球便當 $66 🌟✏️便當有4件大大件嘅炸滷雞球✨每件都差唔多3/4個拳頭咁大🙀 雞球炸得香脆 但肉質仲係好嫩滑又
🍴那個ㄋㄚˋ ㄍㄜ˙ 😆

❶ 那個滷香排骨便當 $66 🌟🌟🌟

❷那個滷香雞球便當 $66 🌟

✏️便當有4件大大件嘅炸滷雞球✨每件都差唔多3/4個拳頭咁大🙀 雞球炸得香脆 但肉質仲係好嫩滑又juicy 再加上秘製醬汁甜甜地 而且幾濃味😋

✏️即使淋左滷汁喺炸雞球表面😆都雞皮仍然好脆身‼️ 配埋配菜食就夠晒滿足✨

❸ 香酥脆雞便當 (鹽酥/海苔/香辣) $64

✏️同上面嘅那個滷香雞球便當好相似 分別只係依款係冇落滷汁🌟個人鍾意上面嗰款多啲🤣因為感覺落咗滷汁 冇咁熱氣 同埋個味道濃郁啲✨

➍西西檸炭焙烏龍 少糖少冰 (+$10)🌟🌟🌟

✏️最欣賞佢跟餐送一杯$25野飲 而店內大部份台式飲品質素都幾高✨個人最鍾意西西檸炭焙烏龍😋

✏️如果你鍾意飲炭焙烏龍就一定要試吓✨飲落真係有炭焙味‼️絕對唔係平時出邊hea你個啲😾飲到炭焙嘅味好重而且有餘韻 再加上檸檬帶有清新嘅感覺
(個人覺得應該就咁嗌炭焙烏龍都已經會好好飲😂加唔加檸檬就睇你自己個人喜好)🌟

❺冬瓜炭焙烏龍 少糖少冰

✏️個人覺得冬瓜味比炭焙烏龍出🤣 所以唔算話好飲到茶底嘅味道 但佢嘅冬瓜味唔係假個啲 飲落好香好清甜✨

❻麻辣鴨血 ($32) 🌟🌟🌟

✏️成碗大約有8-9塊鴨血😋每塊鴨血唔算話好大舊 但食落冇腥味 而且味道入味 質地嫩滑🙀

✏️個人最欣賞麻辣湯汁✨湯汁會見到少量香料例如花椒和八角 飲落味道非常濃郁😋而且好香麻味 辣味算溫和 而辣度就大約小辣🌶

❼台南蝦卷 2條($18)

✏️個人覺得有少少乾🥺不過調味啱啱好對比其他食物唔算特別出色!不過如果掛住台灣味道又想過吓口癮都可以試吓🥰

✏️整體來講個人真係好鍾意食那個依間小店🤣價錢合理 而且性價比相當之高 加上又有唔同嘅配菜 所以食完會好滿足
而且食得出佢地真係好有心機整食物💛所以都幾推薦大家試吓🌟

📍大角咀埃華街116-118號地下8A號舖
  • 那個滷排骨便當
  • 那個滷香雞球便當
2021-08-18 116 瀏覽
一黎到餐廳門口已經見到唔少人排緊隊,排左大概20分鐘後就成功入坐。排隊嘅過程中員工會比定張餐牌我哋睇,餐牌嘅選擇就唔算話好多,但每一樣都吸引😍 我哋分別叫左:香酥脆雞便當 ($64): 便當可以選擇鹽酥味,海苔味同埋香辣味,而我地今次就揀左鹽酥雞。雞扒嘅份量真係唔講得笑,有成隻手掌咁大,炸衣亦唔算厚,配埋鹽酥粉一齊炸食落好香口,肉質都保持到嫩滑而且又多汁,食落完全唔會乾。另外,跟餐嘅麻油雞湯有驚喜,味道濃得黎又唔會太油膩,不過略嫌鹹左少少。玖香啤酒豬軟骨 便當 ($76): 依個係期間限定便當,啤酒同豬軟骨兩樣都好吸引到我🤤 豬軟骨有驚喜,炆得好腍又夠入味,加埋微微嘅酒香味,成件事夾得黎又好食!台灣腸 ($12): 黑椒味嘅台灣腸冇得輸,烤得好香口,而且黑椒味濃郁,雖然好邪惡但真係值得一試!

那個成立兩週年那天特地去打卡了💛為了試下新推出的期間限定小速龍雞腿便當🍗到店大約等了半小時?入座,已經在排隊的時候選定了便當和湯,又另外加了一份秘制麻辣鴨血😍便當上來看到油亮又大隻的雞腿一下就超有食慾!不僅賣相一流吃起來也能感受到從選材到製作的用心?入味之餘皮滑柔嫩,配上香軟米飯(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)小菜有熗炒香蔥薯絲、咖喱炒冬粉、醬燒茄子,焦糖玉子等,全!部!都!好!好!吃!當然我最愛的還是醬燒茄子🍆軟軟的超級入味但吃起來又不會覺得油油der😋下次去如果配菜沒換的話想問能不能多加茄子🤣麻辣鴨血並沒有很辣不過麻味很足😋還擔心一個人吃不掉結果全都吃掉了🤣蘋果花豆掌瓜(其實兩樣東西我都沒見過所以才點了這個湯?)湯也很好喝,清甜清爽😋小速龍雞腿便當 7.5/9秘制麻辣鴨血 7.0/9OVERALL 7.5/9

小速龍雞腿便當 7.5/9
秘制麻辣鴨血 7.0/9

OVERALL 7.5/9
大角咀除左多酒吧winebar外, 亦都有好多出名小店💛而當中 ‘那個’ 可謂相當有名氣👍🏻.餐廳由三個年青人創辦,旨在帶俾大家最原始台灣風味,當中嘅便當飯為招牌,吸引每日都大排長龍😮($66)大過塊面嘅滷排骨,上嚟賣相已經相當吸睛,咬落更係相當地厚😲,醬汁非常入味,係略嫌會少少鞋口🤏🏻.($64)雞有三款口味可供選擇:鹽酥/海苔/香辣, 是次揀左鹽酥,果然冇揀錯😎 炸雞外皮炸得相當香脆而又唔會好厚粉,鹽酥🧂味恰到好處唔會太咸, 而值得一讚嘅係佢地便當嘅配菜!每星期都會更換一次,是次去嘅配菜有 咖哩炒粉絲、焦糖玉子、蘿蔔絲、涼菜等,令到便當口味唔會咁單調,雖然初初食落會覺得啲飯幾淺🤭 但其實佢每舊排骨/雞都大大舊,加埋啲配菜食就會啱啱好🙆🏻‍♂️.套餐+$6 配大大杯餐飲(是次遇正兩週年感謝月仲免費升級大杯🥰) 叫了 同 甜度唔會太甜, 係大熱天氣解渴一流👍🏻.總括嚟講雖然味道唔算話好有驚喜,但可以感受到便當製作嘅個份誠意,每週都要轉換配菜餐牌非常有心思,加上價錢都算親民,值得支持嘅小店💛👍🏻

[那個滷排骨便當]($66)大過塊面嘅滷排骨,上嚟賣相已經相當吸睛,咬落更係相當地厚😲,醬汁非常入味,係略嫌會少少鞋口🤏🏻

[香酥脆雞便當]($64)雞有三款口味可供選擇:鹽酥/海苔/香辣, 是次揀左鹽酥,果然冇揀錯😎 炸雞外皮炸得相當香脆而又唔會好厚粉,鹽酥🧂味恰到好處唔會太咸, 而值得一讚嘅係佢地便當嘅配菜!每星期都會更換一次,是次去嘅配菜有 咖哩炒粉絲、焦糖玉子、蘿蔔絲、涼菜等,令到便當口味唔會咁單調,雖然初初食落會覺得啲飯幾淺🤭 但其實佢每舊排骨/雞都大大舊,加埋啲配菜食就會啱啱好🙆🏻‍♂️

套餐+$6 配大大杯餐飲(是次遇正兩週年感謝月仲免費升級大杯🥰) 叫了 [鳳梨冬瓜茶] 同 [冬瓜烘焙烏龍] 甜度唔會太甜, 係大熱天氣解渴一流👍🏻

大角咀人氣小店💛 6點半去到都要排半個鐘左右入面環境唔算大 不過頗有台灣風味台面仲有三枝唔同口味嘅粉:海苔 辣 鹽酥比你唔夠喉自己再追加😇叫左個香酥雞便當(鹽酥)同埋蝦卷便當(海苔)鹽酥雞份量都好多,而且都好香口好鬆脆🤤個蝦卷雖然冇鹽酥雞咁突出,不過都有蝦味,而且好襯海苔粉☺️但係我最欣賞佢個飯嘅配菜,因為始終食咁熱氣邪惡嘅嘢😈多啲菜類響隔離感覺會良好好多嘢飲方面嗌咗青檸蜂蜜寒天同埋梅子綠茶好飲 不過就酸左少少 甜左少少唔知係咪我唔記得嗌少甜定係本身冇得揀不過整體來講係好食嘅,8.5/10🤪
大角咀人氣小店💛 6點半去到都要排半個鐘左右
入面環境唔算大 不過頗有台灣風味
台面仲有三枝唔同口味嘅粉:
海苔 辣 鹽酥
比你唔夠喉自己再追加😇

叫左個香酥雞便當(鹽酥)同埋蝦卷便當(海苔)

鹽酥雞份量都好多,而且都好香口好鬆脆🤤
個蝦卷雖然冇鹽酥雞咁突出,不過都有蝦味,而且好襯海苔粉☺️

嘢飲方面嗌咗青檸蜂蜜寒天同埋梅子綠茶
好飲 不過就酸左少少 甜左少少