2021-08-16
大角咀除左多酒吧winebar外, 亦都有好多出名小店💛而當中 ‘那個’ 可謂相當有名氣👍🏻.餐廳由三個年青人創辦,旨在帶俾大家最原始台灣風味,當中嘅便當飯為招牌,吸引每日都大排長龍😮($66)大過塊面嘅滷排骨,上嚟賣相已經相當吸睛,咬落更係相當地厚😲,醬汁非常入味,係略嫌會少少鞋口🤏🏻.($64)雞有三款口味可供選擇:鹽酥/海苔/香辣, 是次揀左鹽酥,果然冇揀錯😎 炸雞外皮炸得相當香脆而又唔會好厚粉,鹽酥🧂味恰到好處唔會太咸, 而值得一讚嘅係佢地便當嘅配菜!每星期都會更換一次,是次去嘅配菜有 咖哩炒粉絲、焦糖玉子、蘿蔔絲、涼菜等,令到便當口味唔會咁單調,雖然初初食落會覺得啲飯幾淺🤭 但其實佢每舊排骨/雞都大大舊,加埋啲配菜食就會啱啱好🙆🏻♂️.套餐+$6 配大大杯餐飲(是次遇正兩週年感謝月仲免費升級大杯🥰) 叫了 同 甜度唔會太甜, 係大熱天氣解渴一流👍🏻.總括嚟講雖然味道唔算話好有驚喜,但可以感受到便當製作嘅個份誠意,每週都要轉換配菜餐牌非常有心思,加上價錢都算親民,值得支持嘅小店💛👍🏻
[那個滷排骨便當]($66)大過塊面嘅滷排骨,上嚟賣相已經相當吸睛,咬落更係相當地厚😲,醬汁非常入味,係略嫌會少少鞋口🤏🏻
[香酥脆雞便當]($64)雞有三款口味可供選擇:鹽酥/海苔/香辣, 是次揀左鹽酥,果然冇揀錯😎 炸雞外皮炸得相當香脆而又唔會好厚粉,鹽酥🧂味恰到好處唔會太咸, 而值得一讚嘅係佢地便當嘅配菜!每星期都會更換一次,是次去嘅配菜有 咖哩炒粉絲、焦糖玉子、蘿蔔絲、涼菜等,令到便當口味唔會咁單調,雖然初初食落會覺得啲飯幾淺🤭 但其實佢每舊排骨/雞都大大舊,加埋啲配菜食就會啱啱好🙆🏻♂️
套餐+$6 配大大杯餐飲(是次遇正兩週年感謝月仲免費升級大杯🥰) 叫了 [鳳梨冬瓜茶] 同 [冬瓜烘焙烏龍] 甜度唔會太甜, 係大熱天氣解渴一流👍🏻