記得之前嚟過呢間逸壽司CP值幾高。Omakase最平都係$400,已經有10件壽司同手卷同其他野。不過我見到佢宜家有個自選壽司10件$198,咁啱有去開嗰頭,就去咗食飯。迷你海膽杯🍸見到隔籬枱有份好誇張嘅迷你魚生飯,問師傅佢話係小食😅底一層飯,上面加大量吞拿魚蓉,再加兩隻大海膽,仲有幾羹三文魚籽,差D滿瀉。加埋份量有成碗飯咁多,得1/4係飯,我唔執輸叫多一碗。自選十二件壽司🍣剔紙仔有成31款揀,最多每款叫兩件(大拖羅限1件),我就叫12件唔同(見圖),壽司整體可以的,份量食材都有良心。赤身、魷魚等都𠝹斷晒D筋易食D。昆布醬油漬吞拿/山葵八爪魚D野食未嚟之前,問有乜嘢小食推介,師傅裝咗D 昆布漬吞拿/山葵八爪魚俾我試吓,昆布漬吞拿好味,有啲似肉鬆。山葵八爪魚就有得趙下。

迷你海膽杯🍸

迷你海膽杯
自選12件壽司
  • 12件自選壽司
2022-09-01 21 瀏覽
成日都係亞士厘道搵野食,經過呢間壽司店好多次,今晚終於黎試下😄 主要提供omakase同自選壽司set,$198有12件,幾抵食😄 師傅即場整,夠晒新鮮~揀左吞拿魚腩,油甘魚,深海池魚,真鯛,火炙左口魚邊,帶子,赤蝦,魷魚等,全部都好新鮮~ 最特別嘅係師傅比左舊off menu嘅「腦天」比我,原來係吞拿魚嘅頭頂🤣 食落油脂比較重,充滿魚油香味,味道同拖羅有啲類似🤣佢地嘅omakase都係由$398起,價錢親民,下試要黎試下😄

2022-08-26 21 瀏覽
依排好想食壽司,放工禁啱去左尖沙咀,又搵到間好似好ok 既。今次試左「竹」依個omakase set,有前菜、刺身四點、壽司七件、手卷同埋湯。重點嘅係聽師傅講,呢排嘅期間限定會送多隻鮑魚🤩🤩好抵食前菜沙律🥗啲沙律菜好新鮮,加上麻將,開胃一流枝豆~其實個人好鍾意食枝豆,但好少地方會提供枝豆作為前菜,開心😌麵豉湯~唔會過鹹,入面仲有豆腐粒同埋海帶吞拿魚漬物~食落似以前細個食一粒粒包裝嗰啲肉鬆,係回憶既味道😌係會越食越上癮芥辣八爪魚~辣辣地八爪魚好夠開胃🤤刺身四點牡丹蝦🦐~~蝦夠大隻,好彈牙爽口,充滿膠質金目鯛~~相對味道清淡深海間八~燒完好香,帶出少少油花,而且肉質有咬口鮑魚~~期間限定送既鮑魚都禁大隻,會唔會蝕本嫁🤣肉質鮮嫩,夠曬彈牙,加埋少少黑椒係面吊下鮑魚既鮮味,真係正到不得了👍🏻大吞拿魚腩拌紫菜~~拖羅大塊得來好厚身,重點係冇筋,入口即溶🤤壽司七款甜蝦杯~ 加左青檸,好fresh,而且啲蝦好甘甜粒貝~薄切令到鮮味得黎口感清爽左口魚裙邊~燒過左既裙邊好香,加上裙邊好柔軟,所以擺入口溶化鯖魚~魚味清清地加埋紫蘇葉又另一番風味赤鯥~肉質好腍身,肥美得黎好夠油吞拿魚面頰肉~ 肉質好厚身,口

前菜

沙律🥗啲沙律菜好新鮮,加上麻將,開胃一流

麵豉湯~唔會過鹹,入面仲有豆腐粒同埋海帶

芥辣八爪魚~辣辣地八爪魚好夠開胃🤤

刺身四點

牡丹蝦🦐~~蝦夠大隻,好彈牙爽口,充滿膠質

金目鯛~~相對味道清淡

深海間八~燒完好香,帶出少少油花,而且肉質有咬口

壽司七款

甜蝦杯~ 加左青檸,好fresh,而且啲蝦好甘甜

粒貝~薄切令到鮮味得黎口感清爽

鯖魚~魚味清清地加埋紫蘇葉又另一番風味

赤鯥~肉質好腍身,肥美得黎好夠油

吞拿魚面頰肉~ 肉質好厚身,口感好嫩,唔洗用力咬就係個口入面溶咁😌透過火炙將佢入邊啲油迫晒出嚟,簡直係入口即溶

北海道海膽杯~海膽夠鮮味,好欣賞佢即使價錢唔貴,但亦都唔會將貨就價俾啲唔靚嘅海膽👍🏻海膽加埋紫菜食好滿足

手卷
蔥吞拿魚腩手卷~好多吞拿魚蓉,食極都仲有,啱晒鍾意食吞拿魚蓉嘅我

雪糕🍨香芋雪糕

2022-08-26 13 瀏覽
콩 스시집❤️中文在下面👇🏻가성비 일반적이다. 오마카세인데 초밥을 한번씩으로 주셨다. 이가격이 다른 스시집에서 더 좋은 회를 먹을수있다. 員工同師傅都服務態度好好👍🏻枱底有個小掛鉤可以掛遮掛袋,我見有人揹背囊,店員就拉多張凳俾佢,非常貼心🥰另外全部刺身都係日本空運,放在冷凍冰櫃上即叫即切,夠哂新鮮!😍特上壽司盛(10枚) $268餐前小食|麵豉湯、芥末八爪魚和蔬菜沙律特上壽司盛 total 10款壽司吞拿魚腩|色澤均勻,油脂豐富,入口即化油甘魚|啖啖魚油,入口魚油充斥口腔,果感覺好正!深海池魚|比起池魚更鮮甜同肥美池魚|味道甜美,肉質爽口真鯛|味道淡雅,口感彈牙火炙金線鯛|肉質細嫩牡丹蝦|色澤誘人,蝦味清新鮮甜帶子|大大粒,厚身之餘仲好肥美海膽|冇苦澀味,好creamy!三文魚籽|好新鮮,入口粒粒總結:食材新鮮,性價比算高!❤️
콩 스시집❤️中文在下面👇🏻

特上壽司盛(10枚) $268
餐前小食|麵豉湯、芥末八爪魚和蔬菜沙律

特上壽司盛 total 10款壽司
吞拿魚腩|色澤均勻,油脂豐富,入口即化
油甘魚|啖啖魚油,入口魚油充斥口腔,果感覺好正!
深海池魚|比起池魚更鮮甜同肥美
池魚|味道甜美,肉質爽口
真鯛|味道淡雅,口感彈牙
火炙金線鯛|肉質細嫩
牡丹蝦|色澤誘人,蝦味清新鮮甜
帶子|大大粒,厚身之餘仲好肥美
海膽|冇苦澀味,好creamy!
三文魚籽|好新鮮,入口粒粒

總結:食材新鮮,性價比算高!❤️

2022-08-25 23 瀏覽
weekday 食dinner,🥰經過尖沙咀見到哩一間日式Omakase都好唔錯,而且有吧台,😉自己一個人食都可以好寫意。枝豆,💕豆粒飽滿,而且好有營養,食起身清甜爽口。芥末魷魚,🦑晶瑩剔透,而且好新鮮~加上咗芥末醬,微微嘅辣度,更加惹味。吞拿魚,🐟淺粉紅色非常吸引,而且油脂豐富,食落去,入口香滑。🍣三文魚,識食一定食三文魚嘅魚腩位!超香嘅魚油味,令人難以抗拒~油甘魚,魴鮄魚,🥢池魚,仲有我最鍾意食嘅帶子!❤好厚肉,夠鮮甜。

枝豆,💕豆粒飽滿,而且好有營養,食起身清甜爽口。

2022-08-25 14 瀏覽
今日放假一個人出咗嚟尖沙咀行街,突然間好肚餓,上網見到呢間壽司店性價比一流,又好啱一個人前往,於是決定過嚟試吓見到Menu,原來呢間餐廳有Omakase 食,性價比好高,最平只需要$398,下次會同朋友一齊過嚟試吓,今次先叫咗12件自選壽司$ 198,非常抵食仲可以叫一件大拖羅,見到Menu已經心心眼😍當你order完想要嘅壽司,師傅先會喺個雪櫃攞需要嘅食材出嚟,係你面前切所需要的份量,咁樣嘅做法可以確保食材最新鮮,亦都是日本壽司店嘅做法師傅先上咗前菜、芥辣八爪魚🐙、昆布吞拿魚粒、支豆、沙律🥗,前菜非常開胃,芥辣八爪魚好爽口12件壽司分別叫咗吞拿魚腩、吞拿魚、油甘魚、深海池魚、真鯛、魴鮄、火炙左口魚邊、火炙金線鯛、帶子、池魚、赤蝦、蔥吞拿魚腩軍艦✨大拖羅呢個價錢食到咁高質嘅吞拿魚腩,CP值非常之高,大拖羅入口即溶,✨深海池魚都非常值得一試,油脂非常香及爽口✨油甘魚魚香十足,厚切鮮甜✨火炙右口魚邊魚肉甘香,炙燒後油脂感爆發✨ 赤蝦新鮮爽口,超大隻及鮮味總括嚟講,呢間壽司店會經常encore,因為性價比十足,質素比起連鎖店更加高

✨大拖羅
✨深海池魚
都非常值得一試,油脂非常香及爽口
✨油甘魚
魚香十足,厚切鮮甜
✨火炙右口魚邊
魚肉甘香,炙燒後油脂感爆發
✨ 赤蝦
新鮮爽口,超大隻及鮮味

2022-08-25 21 瀏覽
尖沙咀-逸壽司 同朋友行TST K11亞士厘道附近餐廳林立 之前食完阿叔泰麵經過見到以為定價會好高睇真D原來好親同其他壽司店一樣座位對住師傅 又可以欣賞師傅嘅刀工仲可以睇到小店最新鮮的魚生😉除咗有 Omakase,仲有啲壽司set 或者自選壽司都只係$198 12 件,真係幾抵👍🏻先來前菜:枝豆、芥末八爪魚拼吞拿魚粒,食到唔停口可以自選壽司 12 件都幾難揀,btw廚師話揀是日最靚嘅12件🤯😂🙏🏻唔洗諗 實在太好了!❤️大拖、赤身、油甘魚、深海池魚、真鯛、三文魚、赤蝦、甜蝦、魷魚、帶子、金線鯛、左口魚裙邊廚師建議:先食蝦貝、跟住食白魚、油脂越重越後食😂👍🏻赤蝦🦐十分鮮甜,肉質爽滑🤤甜蝦🍤好大隻🤩味道濃郁鮮味👍十足。大拖、中拖、赤身大拖入口即溶超好味最深刻竟然係深海池魚,爽口,油份唔算重,同時好鮮甜,好好味😋迷你海膽杯$228海膽+拖羅蓉+明太籽 好足料同海膽橙黃色,具有鹹中帶甜、濃郁的味道,質感軟軟的,入口即溶整體來講,用料好新鮮,好抵食😋服務好貼心👍🏻睇住佢整,非常衛生,食到飽飽!下次試埋個Omakase 先📌逸 壽司 (尖沙咀)尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈地下A2A及A2B號舖
尖沙咀-逸壽司

又可以欣賞師傅嘅刀工
仲可以睇到小店最新鮮的魚生😉

先來前菜:枝豆、芥末八爪魚拼吞拿魚粒,食到唔停口

唔洗諗 實在太好了!❤️

大拖、赤身、油甘魚、深海池魚、
真鯛、三文魚、赤蝦、甜蝦、魷魚、
帶子、金線鯛、左口魚裙邊

廚師建議:先食蝦貝、跟住食白魚、油脂越重越後食😂👍🏻

赤蝦🦐十分鮮甜,肉質爽滑🤤
甜蝦🍤好大隻🤩味道濃郁鮮味👍十足。

大拖、中拖、赤身
大拖入口即溶超好味

迷你海膽杯$228
海膽+拖羅蓉+明太籽

下次試埋個Omakase 先

📌逸 壽司 (尖沙咀)
尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈地下A2A及A2B號舖

逸壽司10件自選壽司價錢💲: $178好味程度😋: 4.3/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 5/5!回頭率😚: 4.3/5-係尖沙咀想搵性價比高的壽司,大力推介呢間!佢地有做3個價位的omakase,亦有唔同壽司餐/丼飯餐,價錢好合理!當日揀的自選壽司餐真係有驚喜,望住師傅的bar枱就算一個人食都唔會尷尬🥳-✅✅10件自自選壽司。舊舊都算大件,飯的醋味適中,溫度室溫,如果凍小小的飯就更好😝 呢個餐仲包麻醬沙律同麵豉湯,十舊啱啱夠飽!吞拿魚腩: 唔洗多講🤪粉嫩的顏色,冇筋,入口融化,肥美!油甘魚: 肉質細嫩,帶小小魚油香+柑香。帶子: 大舊厚肉,有質感,可以食多幾件😂火炙帶子: 多左陣炙燒味的帶子都一樣鮮甜,好厚肉。火炙左口魚邊: 軟腍的魚肉,油脂充滿住口腔到,好幸福!火炙金線錭: 第一次食呢隻魚,白身魚來講+火炙完,冇我想像咁多油脂,肉感重D,都唔差😋赤蝦: 大隻,色澤亮麗!咬落鮮甜,肉質彈牙帶小小腍,好新鮮🤓火炙三文魚腩: 繼左口魚之後多油的😋 同埋有條魚瘦肉邊,正!葱吞拿魚腩軍艦: 一堆入口軟綿的吞拿魚蓉🤩加小小辛口的葱同芝麻,不嬲係我的必叫!辣味帶子軍艦:
壽司
10件自選壽司
價錢💲: $178
好味程度😋: 4.3/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 5/5!
回頭率😚: 4.3/5

吞拿魚腩: 唔洗多講🤪粉嫩的顏色,冇筋,入口融化,肥美!
油甘魚: 肉質細嫩,帶小小魚油香+柑香。
帶子: 大舊厚肉,有質感,可以食多幾件😂
火炙帶子: 多左陣炙燒味的帶子都一樣鮮甜,好厚肉。
火炙左口魚邊: 軟腍的魚肉,油脂充滿住口腔到,好幸福!
辣味帶子軍艦: 幾得意的口味,軟腍的帶子撈左啲辣油,難免會蓋過左佢的鮮味,不過可以一試。

呢個餐真係性價比超超超高🤯 去第二度食一定唔係呢個價錢。同埋可以揀的款式都幾多,輕鬆選擇10件😌 推介推介!
同區美食🍧: #piggyfoodiein尖沙咀
臨時臨急要開個call meeting,於是走咗入去食Omakase🤭❤️會議內容即時變咗唔係重點😍遇到個超nice嘅老闆,佢好細心同我介紹啲魚嘅種類,呢啲日本送嚟嘅邊啲最新鮮😃 令我諗起築地嘅魚市場🐟前菜、沙律、麵豉湯同枝豆,都係水準之上,喺等待嘅過程中都好期待😆拖羅超級甜美💘 深海池魚、油甘魚、真鯛、火灸金線鯛都好有層次,口感各異得嚟,咬落魚脂都好香,牡丹蝦好好好滑溜🦐係肥仔蝦呀!肉質大件頭,鮮甜濃郁,可以嚟多半打❤️ 帶子、海膽同三文魚籽都係我嘅至愛之選,會唔會太好味呢?好值得近期火速encore,想試下佢嘅午市套餐呀🐟🙌🏻 呢間仲要係喺我以前打拳嘅拳館對面🫠 等我年尾復操,keep住食先😜
會議內容即時變咗唔係重點😍

好值得近期火速encore,想試下佢嘅午市套餐呀🐟🙌🏻
2022-08-16
下午茶
  • 特上壽司盛
  • 北海道海膽
2022-08-19 19 瀏覽
朋友介紹下,今天和朋友來了這𥚃食午餐,餐廳有很多不同類型午餐,主要係食壽司同刺身,我哋都叫左特上壽司盛(10枚),包括:吞拿魚腩、油甘魚、真鯛、池魚、深海池魚、帶子、牡丹蝦、海膽、三文魚籽及火炙金線錭,由於我哋叫個時,海膽仲未到貨,所以後上。前菜有麵豉湯及沙律,好似like 它們的社交平台還送了枝豆。整體都高質,我最鍾意食吞拿魚腩及海膽,吞拿魚腩油脂甘香,海膽鮮甜,其他都很新鮮,價錢尚算合理。
朋友介紹下,今天和朋友來了這𥚃食午餐,餐廳有很多不同類型午餐,主要係食壽司刺身,我哋都叫左特上壽司盛(10枚),包括:吞拿魚腩、油甘魚、真鯛、池魚、深海池魚、帶子、牡丹蝦、海膽、三文魚籽及火炙金線錭,由於我哋叫個時,海膽仲未到貨,所以後上。

整體都高質,我最鍾意食吞拿魚腩及海膽,
吞拿魚腩油脂甘香,海膽鮮甜,其他都很新鮮,價錢尚算合理。
  • 特上壽司盛
  • 海膽軍艦
2022-08-18 669 瀏覽
亞士厘道不嬲都多野食,成日經過,終於可以試吓喇除咗有 Omakase,仲有啲壽司set 或者自選壽司都只係$198 12 件,真係幾抵👍🏻一於試試先來前菜:枝豆、芥末八爪魚拼吞拿魚粒,食到唔停口吞拿魚壽司盛 $198大拖、中拖、赤身、腦天(即是頭頂)、火炙臉頰肉,蔥吞拿魚腩手卷大拖入口即溶超好味😋第一次食腦天同面頰肉,腦天嘅油分都幾重,like it 👍🏻自選壽司 12 件對於我呢類選擇困難症嘅人,都幾苦惱🤯😂廚師話揀12款最靚嘅俾我🙏🏻太好了!佢揀嘅亦係我鍾意嘅❤️大拖、赤身、油甘魚、深海池魚、真鯛、三文魚、赤蝦、甜蝦、魷魚、帶子、金線鯛、左口魚裙邊廚師建議:先食蝦貝、跟住食白魚、油脂越重越後食另外佢見我地女仔人家,仲好貼心問我洗唔洗少飯😂👍🏻最深刻竟然係深海池魚,爽口,油份唔算重但都有魚油DHA,鮮甜,好好味😋其他其實件件都好好食😋整體來講,用料好新鮮,好抵食😋服務好貼心👍🏻睇住佢整,非常衛生,食到飽飽!下次試埋個Omakase 先
亞士厘道不嬲都多野食,成日經過,終於可以試吓喇

先來前菜:枝豆、芥末八爪魚拼吞拿魚粒,食到唔停口

吞拿魚壽司盛 $198

廚師建議:先食蝦貝、跟住食白魚、油脂越重越後食
另外佢見我地女仔人家,仲好貼心問我洗唔洗少飯😂👍🏻

• 12件自選壽司
2022-08-13 38 瀏覽
落咗幾日雨,假期要出來走走。睇過亞士厘道終於選這間試試🤭坐位唔多,圍住整壽司師傅😊餐牌選擇多:平、中、貴價都有悉隨專便心👍男朋友一邊食一邊說:啲魚生好新鮮,真新鮮,尤其鯛魚,其餘都好好食😱我從未聽過他超讚一間食店👏👏主廚好見談,介紹貨源、季節限定有那款❤️生日或特別節日還有驚喜🧐開店只有一年都算好好,食評有讚少彈。因為學主廚話:食材要新鮮,放太久食材情願掉都唔會畀客食😀👍入貨數目都要識入,先會保持食材新鮮度。一定要緊守堅持手則👏👏我其實好細食,易飽。魚生壽司我都全部食清🤣今晚唔使食飯囉!
2022-08-13
2022-08-13 516 瀏覽
平時最鍾意食壽司既我經常都會發堀下有無咩又抵又高質既壽司店!今次黎到呢間逸壽食食個late lunch估唔到以$300幾呢個價價食到質素相當唔錯既omakase set.逸上沙律&前菜胡蔴醬沙律,枝豆,芥末魷魚及醃菜作為餐前開胃菜清新開胃.刺身三點油甘魚魚油甘香而且肉質清脆爽甜.牡丹蝦甘甜,肉質軟綿中帶彈牙口感.蜜柑鯛入口清甜帶一陣蜜柑既柑蜜甜味.鯛魚同樣帶出魚身既香甜彈牙感.壽司七點吞拿魚腩入口充滿豐腴既魚油甘香,入口無筋係口中慢慢融化.油甘魚爽甜厚身同刺身同樣新鮮真鯛彈牙魚身同樣香甜.池魚鮮嫩肥美既魚加上少少薑蓉為魚身提鮮.海膽入口綿滑既海膽味道甜而不腥.帶子爽彈既帶子味道鮮而甘甜.金線鯛經輕輕炙燒過後,魚身既油香更突出.手卷蔥吞拿腩手卷充滿蔥香又爽脆既青蔥配上綿香既吞拿魚腩特別鮮甜.麵豉湯食完咁多刺身最後飲返碗暖胃既麵豉湯.甜品清爽既乳酪雪葩最後清新一下口腔,清新又唔膩.

逸上

沙律&前菜
胡蔴醬沙律,枝豆,芥末魷魚及醃菜作為餐前開胃菜清新開胃.

刺身三點
油甘魚
魚油甘香而且肉質清脆爽甜.

牡丹蝦
甘甜,肉質軟綿中帶彈牙口感.

蜜柑鯛
入口清甜帶一陣蜜柑既柑蜜甜味.

鯛魚
同樣帶出魚身既香甜彈牙感.

壽司七點
吞拿魚腩
入口充滿豐腴既魚油甘香,入口無筋係口中慢慢融化.

油甘魚
爽甜厚身同刺身同樣新鮮

真鯛
彈牙魚身同樣香甜.

池魚
鮮嫩肥美既魚加上少少薑蓉為魚身提鮮.

海膽
入口綿滑既海膽味道甜而不腥.

帶子
爽彈既帶子味道鮮而甘甜.

金線鯛
經輕輕炙燒過後,魚身既油香更突出.

手卷
蔥吞拿腩手卷
充滿蔥香又爽脆既青蔥配上綿香既吞拿魚腩特別鮮甜.

麵豉湯
食完咁多刺身最後飲返碗暖胃既麵豉湯.

甜品
清爽既乳酪雪葩最後清新一下口腔,清新又唔膩.
午餐
2022-08-10 41 瀏覽
尖沙咀超高性價比OMAKASE❤️❤️🥰都食過好多間日本餐廳,呢間都算真係抵食又好味!今次揀咗平平哋$398既「梅」,呢個餐會包10款壽司,一款手卷,三款前菜,沙律同埋麵豉湯🫢仲有杯茶。首先想讚下佢每樣食材都處理得好乾淨新鮮,尤其係海膽🥰除咗係杯裝上,仲會有兩種唔同口味嘅海膽(日本和韓國🇰🇷)比你自己返嚟食❤️口感好creamy 而且超級新鮮冇任何腥味。$398有咁嘅質素😋已經覺得好值得推薦。其他壽司都絕對唔馬虎,壽司師傅即切即整,個人最鍾意間八同埋大拖羅🫢入口油脂好豐富,肥美又嫩滑。壽司師傅係整吞拿魚蓉手卷嗰陣好足料🤣🤣食咗一半仲有好多魚蓉❤️值得一讚嘅係連前菜,師傅都整得好用心。紅色嘅個款食落好香口,本身以為係牛肉乾定唔知咩,同師傅傾偈先知道佢係吞拿魚!!!🤣好食又有新鮮感,我成碟清左😂😂😂食到一半已經覺得好飽🤣🤣咁足料得唔得架!性價比好高🥳經過附近絕對會再食🏠 逸 壽司 (尖沙咀)尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈地下A2A及A2B號舖

🏠 逸 壽司 (尖沙咀)
尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈地下A2A及A2B號舖
見到好多食評說這間食Omakase,今次我是平日中午到訪這條街,所以不是食Omakase ,而是食午餐。入內店舖細細,座位圍著師傅工作檯坐,有點似迴轉壽司一個圈的坐法。由於座位不多,所以每個人人貼人地圍圈坐,面對師傅,既可獨自食,二人食都ok. 不過疫情就無任何隔板,所以一個食就兩邊都近距離坐唔識嘅人 ,但大家唔講嘢問題不大。兩個人食就有少少危險,因為大家打側和旁邊朋友傾計,換言之再隔一個都係食哂口水。建議食不言會好些。lunch是有不同set選擇,是次選了:刺身角丼飯:大碗又抵食,性價比高又新鮮8件壽司加手卷:壽司很新鮮,飯的鬆軟度握度都適中。手卷一到侍應即提要快食免紫菜軟掉,不過我即刻食都已經軟咗。性價比以午餐來說不算很高,但好味亦夠飽嘅。餐是有湯和沙律,正常無特別。尖沙咀食有些質素的日本菜,是正常可接受的價錢,當返工的lunch就除非果日想食豪食/食餐好/約了心儀對象/好朋友先好選擇這間食lunch, 亦要預早訂位或早些到,因為座位比較少,門外環境也不宜排隊等候。至於這環境晚上食Omakase我未想像到,環境感覺較迫欠缺高級感。但食物相信就有水準嘅。整體食物好食的。
lunch是有不同set選擇,是次選了:
刺身角丼飯:大碗又抵食,性價比高又新鮮
餐是有湯和沙律,正常無特別。
整體食物好食的。

2022-07-11