2023-07-28 187 瀏覽
⏩️脆脆出雲抹茶 Crunchy Izumo Matcha出雲呢個名本身唔係好理解,但google下發現原來抹茶粉係用左日本出雲市茶園既高級抹茶粉。作為抹茶控,一飲就飲得出抹茶味道好濃郁又帶有淡淡茶香味,而唔係好假嗰種奶精味,真係好正。佢嘅沙冰質地好細緻,入口即化,唔會有粗粗地既冰粒感。而且佢嘅甜度適中,唔會太甜。忌廉topping好邪惡但十分之提味,令到抹茶沙冰味道更豐富。抹茶控真係應該試下啦!⏩️法式草莓牛奶 Strawberry Coulis Milk草莓牛奶看似平凡,但一啲都唔簡單。佢哋根據傳統法式方法將草莓烹煮一番,最後製作成草莓果醬。呢種自家烹煮方法將草莓香氣充分帶出,而且成杯草莓牛奶既味道會更濃郁,果然係100%全天然製作!☀️夏天必飲☀️餐廳: 迷客夏銅鑼灣利園山道17號地舖

⏩️脆脆出雲抹茶 Crunchy Izumo Matcha

法式草莓牛奶

☀️夏天必飲☀️
餐廳: 迷客夏
法式草莓牛奶
炎炎夏日哩幾日真係熱到淨係想不停飲凍飲!🥵 而香港真係好多台式手搖飲品店,當中都各有千秋👍🏻 而今次介紹就係為人熟悉嘅「𝘔𝘪𝘭𝘬𝘴𝘩𝘢」🧋佢地嘅配料除左新鮮又足料之外,小編特別鍾意佢地嘅「米麻糬」🤤 煙煙韌韌好有咬口👍🏻《 米麻糬芋泥鮮奶 》 $43 4.5 / 5新鮮芋泥好有顆粒感,而且味道天然唔會好甜👍🏻 而米麻糬軟糯黏口,同奶製品好夾,份量都好多一杯飲晒都好飽😋《 龍眼椰椰 》 $47 4.5 / 5當凍飲都消唔到暑,沙冰自然係最佳選擇😎 自選兩款配料揀左蘆薈同芋圓,同樣配料都係半杯滿,口感豐盛😍 啖啖清甜龍眼果肉同椰奶都好夾,整體清新解膩😋整體真係要讚一下銅鑼灣店,雖然排隊等叫號同外賣嘅客人好多,但實際要等都只係10-15分鐘時間,店員快手又有禮貌👍🏻———————————————🏠環境舒適度:外賣自取🧋👅舔脷回頭度:💛💛💛💛💛📸打卡able度:💛💛💛💛🙇🏻‍♀️服務滿意度 :💛💛💛💛———————————————

《 米麻糬芋泥鮮奶 》 $43 4.5 / 5

《 龍眼椰椰 》 $47 4.5 / 5

🏠環境舒適度:外賣自取🧋
👅舔脷回頭度:💛💛💛💛💛
📸打卡able度:💛💛💛💛
🙇🏻‍♀️服務滿意度 :💛💛💛💛
———————————————
15 分鐘 (外賣自取)
2023-07-17 279 瀏覽
🥚蛋美每個週末都會有一杯手搖😽全港多間分店超人氣台式手搖飲料✨🤍開心果脆脆宇治抹茶忌廉有驚喜‼️🫶🏻.呢間台式手搖飲品店係我去台灣嘅時候買得最多嘅一間😛✨除咗珍珠深受蛋美寵幸🤭奶蓋都不受冷落🤭🫶🏻不過今次揀多杯邪惡啲😛你間鋪除咗配料好高質之外🥺普遍糖分比其他店係低啲‼️所以真係好啱我心水🥺每次飲都唔會覺得膩🫶🏻.1️⃣脆脆宇治抹茶忌廉 (💰$46)話說近排係開心果節🤭呢一杯上面都有開心果‼️除咗有果仁可以咬下之外忌廉幾輕盈✨最緊要宇治抹茶真係好好飲🥺個茶底好香🥺成杯撈埋飲搵唔到一個位可以批評🥹🙏🏻2️⃣芝士奶蓋烏龍 (💰$36)呢款奶蓋相對我以前飲開嘅會甜少少😛不過真係因人而異🫶🏻我自己本身鍾意飲鹹香味重啲~不過呢杯唔會話好甜但未必話好鍾意😛下次都係叫返珍珠紅茶拿鐵😹😹😹.📍迷客夏 (銅鑼灣)銅鑼灣利園山道17號地舖🤍.#蛋美在銅鑼灣 #香港美食 #銅鑼灣美食 #台式手搖 #奶蓋 #日式茶飲 #手搖 #香港手搖 #台式飲料 #hkig #烏龍 #烏龍奶蓋 #綠茶 #忌廉 #抹茶 #中環黃店 #開心果 #宇治抹茶 #珍珠 #hkfoodig #美食推介 #伯爵茶 #拿鐵 #迷客夏 #milksha #
🥚蛋美每個週末都會有一杯手搖😽
全港多間分店超人氣台式手搖飲料✨🤍
開心果脆脆宇治抹茶忌廉有驚喜‼️🫶🏻
1️⃣脆脆宇治抹茶忌廉 (💰$46)

2️⃣芝士奶蓋烏龍 (💰$36)
📍迷客夏 (銅鑼灣)
🤍[8.5/10]
#蛋美在銅鑼灣 #香港美食 #銅鑼灣美食 #台式手搖 #奶蓋 #日式茶飲 #手搖 #香港手搖 #台式飲料 #hkig #烏龍 #烏龍奶蓋 #綠茶 #忌廉 #抹茶 #中環黃店 #開心果 #宇治抹茶 #珍珠 #hkfoodig #美食推介 #伯爵茶 #拿鐵 #迷客夏 #milksha #milkshahk #烏龍奶蓋 #炭焙烏龍 #芝士奶蓋
大甲芋頭鮮奶🥛$36呢個茶飲源於對大自然和土地既熱愛😋率先使用鮮奶及天然無添加食材😀每日堅持現場蒸、煮、炒、熬各種配料😎手工製作出嚟嘅芋頭、黑糖、米麻糬、洛神、冬瓜、茶凍、草莓Coulis、仙草🤓超多選擇今次特登叫佢個top 1鮮奶芋頭🍠芋頭打碎咗所以好容易飲到芋頭嘅粒粒口感😍同鮮奶非常之夾😇又唔算好甜😆係解渴嘅好選擇水蜜桃烏龍冰茶🍑$36見到佢個新款出咗桃味茶😍有綠茶同烏龍茶底😋揀咗烏龍桃茶😊🍑嘅香味同烏龍茶相輔相成😊雖然甜度固定😇但係唔算好甜😌最正仲有🍑食到
大甲芋頭鮮奶🥛$36

水蜜桃烏龍冰茶🍑$36
1K
2023-06-20 483 瀏覽
炎炎夏日除咗食雪糕雪條消暑,當然唔少得嘆返杯冰凍嘅飲品———————————————╰☆手感芋圓芋泥鮮奶 $41見佢係Top .1 好吸引🤩就揀佢啦!芋泥綿密,加上鮮奶,每一啖都可以啜到粒粒芋頭同Q彈嘅芋圓,又唔會過甜,芋圓控唔好錯過~———————————————╰☆水蜜桃🍑烏龍 $36揀咗烏龍茶底,茶味幾出,有回甘,仲食到清甜嘅桃肉,幾有層次感💥〰〰️〰️〰️〰️✨ 迷客夏 銅鑼灣利園山道17號地舖
炎炎夏日除咗食雪糕雪條消暑,當然唔少得嘆返杯冰凍嘅飲品

╰☆手感芋圓芋泥鮮奶 $41
見佢係Top .1 好吸引🤩就揀佢啦!

╰☆水蜜桃🍑烏龍 $36

〰〰️〰️〰️〰️
✨ 迷客夏
外賣自取
🧡🩷❤️天氣熱熱 蜜桃甜甜🍑水蜜桃甜甜蜜蜜有誰不愛?😝將依個元素放入冰茶,又爽又甜!✨好啱夏天🌞🤎水蜜桃烏龍茶🤎 $36烏龍茶茶味濃郁,會飲到回甘!🤩水蜜桃香甜果肉可以中和返茶味!🤤💚水蜜桃綠茶💚 $36綠茶味道清新又爽!😳同水蜜桃好夾,又唔會過甜!🍑一邊飲仲食到粒粒桃肉添!🥰今次Milksha嘅新品真心正,😏繼續期待下次驚喜新品!🤤📍迷客夏📍銅鑼灣利園山道17號地舖
🧡🩷❤️
天氣熱熱 蜜桃甜甜🍑

🤎水蜜桃烏龍茶🤎 $36

💚水蜜桃綠茶💚 $36
水蜜桃綠茶

今次Milksha嘅新品真心正,😏繼續期待下次驚喜新品!🤤

📍迷客夏
📍銅鑼灣利園山道17號地舖
2023-06-14
2023-06-14 240 瀏覽
-//位於銅鑼灣·再次到訪嘅人氣台式飲料店😍之前都介紹過奶蓋系列,呢排見出咗新系列就係水蜜桃冰茶🍑咁啱經過見到就買嚟試下但前排原來Follow IG 仲可扣$5蚊🥺錯過了..📍水蜜桃綠茶 $36呢款用上新鮮水蜜桃,唔單止飲到啖啖桃肉鮮甜多汁之餘,每啜一啖都聞到好香甜桃味綠茶底就比較清爽啲,夏天飲會消暑解渴🥵鍾意食水蜜桃嘅朋友仔,記得買返杯試喇!📍水蜜桃烏龍茶 $36另一款同樣都係濃濃水蜜桃香味☺️價錢一樣但就轉左個茶底,變左烏龍茶底🤎甘醇濃郁味道唔會好苦🤣不過個人覺得綠茶味清新啲加埋水蜜桃令到杯野層次更豐富,口感幾好飲品餐牌
//位於銅鑼灣·再次到訪嘅人氣台式飲料店😍
之前都介紹過奶蓋系列,呢排見出咗新系列
就係水蜜桃冰茶🍑咁啱經過見到就買嚟試下
但前排原來Follow IG 仲可扣$5蚊🥺錯過了..
📍水蜜桃綠茶 $36

呢款用上新鮮水蜜桃,唔單止飲到啖啖桃肉
鮮甜多汁之餘,每啜一啖都聞到好香甜桃味
綠茶底就比較清爽啲,夏天飲會消暑解渴🥵
鍾意食水蜜桃嘅朋友仔,記得買返杯試喇!

📍水蜜桃烏龍茶 $36

另一款同樣都係濃濃水蜜桃香味☺️價錢一樣
但就轉左個茶底,變左烏龍茶底🤎甘醇濃郁
味道唔會好苦🤣不過個人覺得綠茶味清新啲
加埋水蜜桃令到杯野層次更豐富,口感幾好
飲品餐牌
2023-05-31 368 瀏覽
pm夏日熱辣辣真係出親街都要買杯野飲,不嬲知Milksha有好多分店一直想試下,行開見到佢圖文並茂既餐牌好吸引,就買左兩杯singature飲品!🌟大甲芋頭鮮奶 $36芋泥份量超多,差唔多佔左三分一杯,我仲叫左走冰所以啖啖都係芋頭🤤 芋頭打到好碎好漓又夠淋,香甜鮮奶滲透係每粒芋頭表面好正😚🌟龍眼椰椰3.2 $46有足足32粒龍眼,飲落啖啖果肉,仲可以係蘆薈、仙草、芋圓入面揀兩款配料,真係真材實料
pm

🌟大甲芋頭鮮奶 $36

🌟龍眼椰椰3.2 $46
2023-05-28
  • 大甲芋頭鮮奶
👑 手感芋圓芋泥鮮奶($41)作為皇牌No.1真係毋庸置疑👑芋圓煙韌,仲有啲芋泥粒😚而且配料佔左3分1😆真材實料得黎亦飽肚感十足😇🍓米麻薯草莓鮮奶($43)真係由頭飲到尾都啖啖飲到超軟綿綿既米麻薯😆加埋粒粒草莓肉令到杯野飲好有層次🤩比起之前試過既米麻薯鮮奶,更推介有埋士多啤味,味道更出😍本身杯野飲設定係去冰既,夏天記得趁涼快啲飲☺️Momo&Boo指數 (5分最高)⁣⁣⁣⁣⁣味道: 😋😋⁣⁣😋⁣😋價錢: 💰環境: 🤩🤩🤩🤩🤩性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
👑 手感芋圓芋泥鮮奶($41)

🍓米麻薯草莓鮮奶($43)

Momo&Boo指數 (5分最高)⁣⁣⁣⁣⁣
味道: 😋😋⁣⁣😋⁣😋
價錢: 💰
環境: 🤩🤩🤩🤩🤩
性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
  • 米麻薯草莓鮮奶
2023-05-23 256 瀏覽
∘⠁⠄❀✰ Milksha ★∘✰❀⠄⠁天氣又開始熱起來,最岩梗係要飲杯凍野解渴先👀經開銅鑼灣,見到 #Milksha, 台灣超過200間分店,梗係要去試吓啦~🥤脆脆可可伯爵茶凍忌廉外貌非常吸引,原本係沙冰🍧打出來,忌廉上面有好多細細粒嘅花生仔,好滋味呀!入面仲有麻糬粒粒,超好飲呀!而且伯爵茶嘅味道亦都好濃烈。🥤法式草莓鮮奶草莓🍓味道好清香,加上滑滑鮮奶,好滿足呀!夠晒creamy🥛小朋友岩晒呀❤️
∘⠁⠄❀✰ Milksha ★∘✰❀⠄⠁

🥤脆脆可可伯爵茶凍忌廉

🥤法式草莓鮮奶

2023-05-18 284 瀏覽
☀️天氣炎熱,來一杯消暑恩物 — 巨峰葡萄優格。🧊🍇巨峰葡萄分三款,有芝芝,優格和冰茶。由於對芝芝不太興趣,毫無疑問地選了優格品嚐。🍸🍹葡萄沙冰酸酸甜甜,味道天然一點「藥水味」都沒有。而且入面有大量葡萄果肉,很有咬口。沙冰超解渴,消暑一流。📍 迷客夏 (銅鑼灣)🏠 銅鑼灣利園山道17號地舖⏰ 12:00 - 22:15🚙 港鐵銅鑼灣站F1出口#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hkfoodporn #hkfoodies #instafood #hkfoodbloggers #hkigers #ilovesharingfood #openrice #hkinfluencer #foodiehk #相機食先 #香港美食

☀️天氣炎熱,來一杯消暑恩物 — 巨峰葡萄優格。🧊

📍 迷客夏 (銅鑼灣)
🏠 銅鑼灣利園山道17號地舖
⏰ 12:00 - 22:15
🚙 港鐵銅鑼灣站F1出口

2023-05-05
2023-05-14 312 瀏覽
聽朋友推介迷客夏最近推出咗個燕麥奶系列聽完感覺好心動 於是一齊去試下💖******************************🍵丸久抹茶燕麥奶 ($42)抹茶味意外的濃 感覺好讚💕換上燕麥奶底感覺更健康兩者嘅味道非常夾 真係好推介🍇巨峰葡萄優格 ($47)我哋喺芝芝同優格中十五十六咗好耐最後揀咗好似健康啲嘅優格😜葡萄味嘅沙冰感覺好解渴 夏天飲啱晒味道甜甜的 帶微微酸味 非常可口裡面仲有好多果肉添❣️好易飲飲下就飲晒******************************小結:幾鐘意佢呢個茶味燕麥奶新系列 好創新除咗抹茶味 仲有其他口味 焙茶同大甲芋泥同樣好吸引 有機會都想試埋呢~
聽朋友推介迷客夏最近推出咗個燕麥奶系列
聽完感覺好心動 於是一齊去試下💖
🍵丸久抹茶燕麥奶 ($42)
抹茶味意外的濃 感覺好讚💕
換上燕麥奶底感覺更健康
兩者嘅味道非常夾 真係好推介

🍇巨峰葡萄優格 ($47)
我哋喺芝芝同優格中十五十六咗好耐

小結:

幾鐘意佢呢個茶味燕麥奶新系列 好創新
除咗抹茶味 仲有其他口味
焙茶同大甲芋泥同樣好吸引
有機會都想試埋呢~

2023-05-13 185 瀏覽
Cheers to my favourite bubble tea shop in Hong Kong! I still love how they offer Oat Milk options, I still have not found a bbtea store that offers this. Perfect for those who are lactose intolerant/sensitive. I got my all time favourite 多芒之之. Perfect for the warmer weathers. They got stores all over Hong Kong so be sure to check them out 🤍.
2023-04-30 407 瀏覽
-//位於銅鑼灣·極人氣·手搖飲品嘅專門店🥰香港暫有11間分店,但台灣竟超過200間了飲品方面好多選擇😚牧埸鮮奶茶、鮮奶系列 手作特調茶類等,可以加配不同配料:珍珠蘆薈、仙草凍、芋圓、米麻糬🥳 亦可揀甜度📍多芒芝芝奶蓋🥭 $46呢款Sha樂冰係人氣王牌飲品🍸 有多款口味芒果、葡萄、士多啤梨、抹茶,仲有伯爵茶我就叫咗兩款都係奶蓋系列😏首先呢款芒果真係用上新鮮芒果肉🥭 每啖都飲到粒粒果肉認真好足料,將芒果打成冰沙,飲完好解渴仲要個奶蓋芝士味係好突出😍濃厚嘅芝士香呢杯飲落真係好有層次,絕對可以飲多次😍📍巨峰葡萄 芝芝奶蓋🍇 $47另一款飲品同樣好多果肉嘅就係 巨峰葡萄🫶🏻同樣打成冰沙,同樣大量奶蓋,同樣不錯👍🏻呢間奶蓋個質地好綿密架😜飲落真係好順口搭配凍到上腦嘅沙冰🤣絕對係夏天之選飲品呢款飲品好清甜,不知不覺就會成杯飲哂🥰

//位於銅鑼灣·極人氣·手搖飲品嘅專門店🥰
香港暫有11間分店,但台灣竟超過200間了
飲品方面好多選擇😚牧埸鮮奶茶、鮮奶系列
手作特調茶類等,可以加配不同配料:珍珠
蘆薈、仙草凍、芋圓、米麻糬🥳 亦可揀甜度
📍多芒芝芝奶蓋🥭 $46

呢款Sha樂冰係人氣王牌飲品🍸 有多款口味
芒果、葡萄、士多啤梨、抹茶,仲有伯爵茶
我就叫咗兩款都係奶蓋系列😏首先呢款芒果
仲要個奶蓋芝士味係好突出😍濃厚嘅芝士香
呢杯飲落真係好有層次,絕對可以飲多次😍
📍巨峰葡萄 芝芝奶蓋🍇 $47

另一款飲品同樣好多果肉嘅就係 巨峰葡萄🫶🏻
搭配凍到上腦嘅沙冰🤣絕對係夏天之選飲品
呢款飲品好清甜,不知不覺就會成杯飲哂🥰
外賣自取
milksha specializes in natural and healthy bubble tea without non-dairy creamer 🌿 their white pearls have no preservatives and artificial colouring and are boiled with honey and sugar 🍯milksha 主打天然 健康 唔用奶精嘅珍珠奶茶 🌿 白珍珠 冇防腐劑 無色素 晶瑩剔透 用台灣蜂蜜同砂糖煮過 🍯🧋珍珠伯爵紅茶拿鐵 (珍珠鮮奶茶) bubble earl grey milk tea (一份糖 ,微冰) HKD$30那杯係 Milksha top 2 🏆茶底夠濃 鮮奶夠順滑 伯爵茶獨特嘅佛手柑香味慢慢滲出來 🍂雖然 milksha 得伯爵紅茶 茉香綠茶 高峰烏龍,個人比較鍾意普通紅茶底 但今次飲落伯爵紅茶都不錯 珍珠係白珍珠 口感煙韌彈牙 如果可以加大 更滿足🍬 甜度可以揀無糖/一份糖/二分糖/微榶/正常🧊 冰量可以揀微冰/少冰/正常/常溫/溫熱

那杯係 Milksha top 2 🏆
茶底夠濃 鮮奶夠順滑