2024-06-19 2334 瀏覽
[ 迷你毛 Minimal ]深水埗有唔少coffee shop,其中「迷你毛」都幾受區外人歡迎👏🏻,最近推出咗全新菜式👏🏻👏🏻,今日約埋朋友嚟放鬆下食下野。全新菜式🍽️✿ 香辣伏特加茄子肉醬貓耳朵粉(h.) $88醬汁包裹住每粒貓耳朵粉,入口濕糯,香辣惹味🌶️🌶️,鐘意食辣既朋友可以一試👅👅。✿ 明太子醬脆炸軟殼蟹夾餅 配 薯角 $112脆炸軟殼蟹🦀大大隻,誠意之作,外皮夠薄脆。墨西哥夾餅🌮裡面有紅洋蔥牛油果蓉配自家制明太子醬,令蟹味更突出👍🏻。甜品🍮✿ 自家製薄脆拿破崙配軟雪糕 $84自家製薄脆既特別又有口感,味道有d 食緊tiramisu😋,雲呢拿&朱古力軟雪糕🍦上有爆炸糖,令整體口感更豐富。飲品🥤✿ 抹茶鮮奶(西村番茶屋“媛”使用)熱 $46✿ 薄荷朱古力(Valrhoha朱古力粉選用) 熱 $42抹茶鮮奶🍵茶味濃郁,而且唔會好甜;薄荷朱古力香甜濃厚。兩款飲品拉花精美💕總結🫦全新菜式特別得來別具特色,而且餐廳環境舒適,好啱同朋友邊嘆飲品邊食🫶🏻🫶🏻。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿迷你毛 Minimal地址: 深水埗鴨寮街121-123號地舖電話: 5589096
[ 迷你毛 Minimal ]

電話: 55890967
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • 薄荷朱古力
  • 薄脆拿破崙
環境普通,唔係特別打卡able,所以都冇乜興趣去影相,啲位置都逼逼地。叫左兩個主食兩杯飲品,芫茜香辣大蝦扁意粉同安格斯牛扒腱配青醬。食飯味道其實幾好食,但所有餐點份量都好少,包括野品定主食份量都好少。個意粉份量少,一個人食都唔飽。個牛扒係薄薄幾片肉用沙律菜墊高,份量少得過分,但差唔多200蚊太呃錢食完好似冇食過野咁,小烏胃先啱食仲要兩杯飲品都唔係滿,得4分3杯整體價錢偏貴,份量又少,應該唔會再有下次
太呃錢
食完好似冇食過野咁,小烏胃先啱食
仲要兩杯飲品都唔係滿,得4分3杯

整體價錢偏貴,份量又少,應該唔會再有下次

2024-09-14
  • 安格斯牛腰扒配阿根廷青醬
2024-09-13 0 瀏覽
中午工作完唔想喺熱辣辣嘅街道逗留,搵咗間Cafe坐低休息,嗌咗個明太子軟殼蟹夾餅同一杯ice mocha 夾餅脆身,明太子醬牛油果醬好多,所以唔會乾身。軟殼蟹好大隻,真係啖啖肉同一個餐有薯角,佢哋嘅薯角係偏大嚿,個人都係鍾意食薯條多啲!

夾餅脆身,明太子醬牛油果醬好多,所以唔會乾身。
軟殼蟹好大隻,真係啖啖肉

明太子牛油果軟殼蟹夾餅
明太子牛油果軟殼蟹夾餅
2024-09-04 408 瀏覽
炸雞窩夫,呢樣嘢係吸引我哋食嘅一大原因。五六年前喺美國第一次食就已經覺得好好味,可惜當時香港呢一個菜式唔普及,係近年開始有,覺得好開心!而呢一間嘅大家窩夫都做得十分好,炸雞新鮮炸起好香脆Juicy,而窩夫都係正常嗰種唔係croffle,好大嘅加分位!甜品都幾好!見到網上啲人推Tiramisu,我本身唔係Tiramisu控,覺得正正常常啦冇乜特別,但個榛子拿破崙就好有驚喜,拿破崙非常之脆,中間嘅榛子cream都好濃榛子味,cream同榛子都唔算太甜,配合得好好,另外側邊嘅應該係榛子味軟雪糕,質感同味道都非常之好。飲品飲咗凍朱古力,樣就ok但味道麻麻哋,比較稀。

飲品飲咗凍朱古力,樣就ok但味道麻麻哋,比較稀。

#mochicouple旺角搵食團1️⃣ 溫泉蛋什菌牛肝菌汁貓耳朵粉 ($106)🤍牛肝菌汁濃郁,搭配滑嫩的溫泉蛋,讓貓耳朵粉吸收了豐富的鮮味。口感上層次分明,既有嚼勁又不失柔滑好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡2️⃣火龍果乳酪($48)🤍色彩鮮豔,火龍果的清新與乳酪的濃厚完美融合。口味酸甜適中好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡3️⃣草莓朱古力雪山脆脆($52)🤍草莓的酸甜和朱古力的濃郁相互襯托。飲品的面頭有草莓脆脆、爆炸糖和鮮奶油,脆脆的口感更添趣味,每一口都是享受好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡4️⃣ 全日早餐($136)份量十足,內容豐富。雖然食材新鮮,但缺少一些特別的調味,適合想要簡單飽足的食客好味指數:🍡🍡🍡5️⃣招牌波波tiramisu($80)圓滾滾既外表係好輕身既cream, 灑滿可可粉係cream上面,Tiramisu 的口感柔軟,咖啡的香氣令人陶醉杏仁酒好濃,一舀啲酒會滲出嚟,,配埋外層加朱古力脆脆,口感好豐富。🤩店舖的服務非常貼心,還能為朋友的生日寫上「Happy Birthday」,讓這份甜品更添驚喜好味指數:🍡🍡🍡📍 深水埗鴨寮街121-123號地舖🚇深水埗站A1出口🕒 Mon-Sun:11:00 am - 21:00

#mochicouple旺角搵食團

1️⃣ 溫泉蛋什菌牛肝菌汁貓耳朵粉 ($106)🤍

2️⃣火龍果乳酪($48)🤍
色彩鮮豔,火龍果的清新與乳酪的濃厚完美融合。口味酸甜適中

3️⃣草莓朱古力雪山脆脆($52)🤍
好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡

4️⃣ 全日早餐($136)
好味指數:🍡🍡🍡

5️⃣招牌波波tiramisu($80)
好味指數:🍡🍡🍡

📍 深水埗鴨寮街121-123號地舖
🚇深水埗站A1出口
🕒 Mon-Sun:11:00 am - 21:00 pm

#香港#旺角美食#HongKong#foodiehk#香港美食 #香港foodie #旺角cafe#香港美食#角打卡
2024-07-07
  • 意大利芝士蛋糕
  • 草莓朱古力雪山脆脆
  • 牛肝菌貓耳朵粉
  • 火龍果乳酪
2024-09-01 294 瀏覽
到深水埗食嘢,朋友揀咗呢度,原先想喺Openrice訂位,但平日下午茶時段已滿座。最後,我哋walk in,雖然有位,但餐廳有近9成入座率,好多人捧場。午餐包主菜,飲品及甜品係正價減$10,供應至1730。至於喺下午茶時段,餐廳冇推出其他優惠/套餐。烤哈羅米芝士沙律配夏日野苺香醋:最平的午餐;沙律睇落唔細,但因主要由沙律菜墊起,食落唔飽肚。除蔬菜外,沙律中有3樣生果:藍苺、士多啤梨同青蘋果,後兩者切成薄片再鋪開,令沙律睇落大堆頭,若計數量,士多啤梨只有2粒,青蘋果少量,而藍莓則近10粒。我第一次食烤哈羅米芝士,佢的質感有少少似雞肉,唔油,偏乾,冇濃烈芝士味,易接受。香醋味沙律清新、開胃,因量少易消化,份量較難作為午餐,好快肚餓。Dirty:水準一般,味道同賣相普通灸燒北海道帶子海膽卡邦尼闊麵:朋友點;呢款午餐都貴,$138;份量偏少;朋友食咗一啖已勁「彈」,話難食,但口味係主觀既~凍玫瑰咖啡:飲品賣相平平,唯一係呈現少少潮層;朋友覺得味道可以,但飲品過甜整體嚟講,餐廳環境唔錯,裝潢係一般文青cafe格局。咖啡水準一般,食物對我個人而言係合乎期望。午餐優惠(飲品、甜品各-$10)的吸引力

午餐(烤哈羅米芝士沙律配夏日野苺香醋)

(午餐)烤哈羅米芝士沙律配夏日野苺香醋

Dirty:水準一般,味道同賣相普通
(跟餐可-$10) Dirty

(午餐)灸燒北海道帶子海膽卡邦尼闊麵

(跟餐可-$10)凍玫瑰咖啡

整體嚟講,餐廳環境唔錯,裝潢係一般文青cafe格局。咖啡水準一般,食物對我個人而言係合乎期望。午餐優惠(飲品、甜品各-$10)的吸引力弱,cafe的咖啡$38或以上,甜品則$80或以上,-$10只係聊勝於無。香港文青cafe林立,呢度暫時未有賣點令我想一再光顧。

2024-08-29
午餐(烤哈羅米芝士沙律配夏日野苺香醋)
(午餐)烤哈羅米芝士沙律配夏日野苺香醋
(跟餐可-$10)凍玫瑰咖啡
2024-09-01 238 瀏覽
食物一般,西班牙豬扒配蜜糖芥末豬扒好硬好嚡口,份量少,唔抵食!中上價格,又貴又無冷氣,想搵間坐得舒適飲杯Hea吓都咁難,都唔明點解有成日有蚊子飛來飛去😡仲要食完出門口再去食過🤦‍♂️裝修殘舊得表面,周圍漏水有水漬,又一次被騙,咖啡唔夠香一般,員工態度一般,這個價格應比點誠意吧,其實黎得深水埗區分食都唔介意,但收這樣價就早之入商場食好過,香港這樣當然趕走晒啲客,想留港消費都難,有時啲食評可信程度成疑!

2024-09-01
2024-08-28 265 瀏覽
ssp好多文青cafe想同朋友閒聊都可以試下呢間環境清淨薄荷朱古力 $42  薄荷味道不夠突出 如果再多dd薄荷味道就完美火龍果乳酪 $48  通便之選原隻蘋果酥盒  味道驚喜 酸酸甜甜 口感層次多變化門口好適合打卡
ssp好多文青cafe

原隻蘋果酥盒  味道驚喜 酸酸甜甜 口感層次多變化

門口好適合打卡
2024-07-15
2024-08-25 384 瀏覽
深水埗的迷你毛 以簡約的淺木色和白色打造文青風空間感十足 隨處可見的打卡位🤍🤍聽他們說𝐌𝐢𝐧𝐢𝐦𝐚𝐥 和 𝐊𝐨𝐛𝐚𝐧𝐞 分別在深水埗和荃灣獨立營運店內主打自家製甜品和西式料理主打將經典甜品加入新元素( ღ'ᴗ'ღ )𖦹明太子醬脆炸軟殼蟹夾餅配薯角 ($𝟗𝟎)軟殼蟹炸得金黃香脆 明太子醬的味道濃郁配上牛油果醬也恰到好處 ୧( “̮ )୨用墨西哥夾餅包住 整體口感豐富𖦹炙燒北海道帶子海膽卡邦尼闊麵 ($𝟏𝟑𝟖)賣相精緻 輕輕火炙的北海道帶子肥厚香口配上闊麵和海膽 面頭加上生雞蛋♡ᜊ♡看起來非常誘人 如有味道更香濃就更好𖦹西班牙豬扒 配蜜糖芥末烤蔬菜 ($𝟏𝟐𝟎)豬扒厚嫩 外層煎得微帶焦脆ʚ(•”̮•)ɞ咬下去充滿肉香 配上蜜糖芥末醬/黑醋汁和旁邊的烤蔬菜一起進食 整體不會過於油膩 𖦹日本柑桔粟米酥盒配乳酪雪葩 ($𝟖𝟒)甜品賣相造型非常可愛 酥盒酥脆可口內餡是粟米味的吉士醬 配上糖漬柑桔和乳酪雪葩 非常適合打卡 但我個人對粟米一般 (ll๐ ₃ ๐)𖦹𝐈𝐜𝐞 𝐦𝐢𝐧𝐭 𝐜𝐡𝐨𝐜𝐨 ($𝟒𝟔)𖦹𝐒𝐞𝐚 𝐨𝐟 𝐭𝐡𝐞 𝐠𝐥𝐚𝐬𝐬 ($𝟖𝟐)湖水藍的𝐜𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥 特調 喜歡打卡的可以𝐨𝐫𝐝𝐞𝐫💙

深水埗的迷你毛 以簡約的淺木色和白色打造文青風
空間感十足 隨處可見的打卡位🤍🤍
店內主打自家製甜品和西式料理
主打將經典甜品加入新元素( ღ'ᴗ'ღ )

𖦹明太子醬脆炸軟殼蟹夾餅配薯角 ($𝟗𝟎)

軟殼蟹炸得金黃香脆 明太子醬的味道濃郁
配上牛油果醬也恰到好處 ୧( “̮ )୨
用墨西哥夾餅包住 整體口感豐富

𖦹炙燒北海道帶子海膽卡邦尼闊麵 ($𝟏𝟑𝟖)

賣相精緻 輕輕火炙的北海道帶子肥厚香口
配上闊麵和海膽 面頭加上生雞蛋♡ᜊ♡
看起來非常誘人 如有味道更香濃就更好

𖦹西班牙豬扒 配蜜糖芥末烤蔬菜 ($𝟏𝟐𝟎)

豬扒厚嫩 外層煎得微帶焦脆ʚ(•”̮•)ɞ
咬下去充滿肉香 配上蜜糖芥末醬/黑醋汁
和旁邊的烤蔬菜一起進食 整體不會過於油膩

𖦹日本柑桔粟米酥盒配乳酪雪葩 ($𝟖𝟒)

甜品賣相造型非常可愛 酥盒酥脆可口
內餡是粟米味的吉士醬
配上糖漬柑桔和乳酪雪葩 非常適合打卡
但我個人對粟米一般 (ll๐ ₃ ๐)

𖦹𝐈𝐜𝐞 𝐦𝐢𝐧𝐭 𝐜𝐡𝐨𝐜𝐨 ($𝟒𝟔)

𖦹𝐒𝐞𝐚 𝐨𝐟 𝐭𝐡𝐞 𝐠𝐥𝐚𝐬𝐬 ($𝟖𝟐)

湖水藍的𝐜𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥 特調 喜歡打卡的可以𝐨𝐫𝐝𝐞𝐫💙

📍 迷你毛 (深水埗)

#eatwithkeikei #迷你毛
#sweetiedaily_shamshuipo
2024-08-20 599 瀏覽
位於鴨寮街繁華的另一端,一所以白色風格為主的CAFE。💛松露忌廉雞腿肉燴飯淡淡既松露味,唔會搶咗成個飯既味道,反而做到點綴。雞肉大塊而且非常之嫩滑,啲飯入口粒粒分明,每一啖都充滿忌廉,份量岩岩好。💛Jumbo 炸雞煎太陽蛋窩夫大大塊炸雞,外面個皮脆卜卜,雞肉嫩滑多汁。窩夫熱辣辣,入面仲有麻糬,好彈牙,可以配雞一齊食,亦都可以混合糖漿當甜品咁食。💛Tiramisu👍🏻必試招牌甜品!特別的波波造型,勁有空氣感。面層既cheese唔會太甜,入口即溶,配埋中間既酒心蛋糕,令到每一啖都十分滿意。底部仲要有脆脆口感既餅底,成個蛋糕都好夾。果然係非一般嘅Tiramisu!💛Baileys 朱古力🍫超邪惡朱古力特飲,啖啖朱古力味滿到瀉🤤出面加咗好多朱古力碎同朱古力醬,口感十足。
位於鴨寮街繁華的另一端,一所以白色風格為主的CAFE。

💛松露忌廉雞腿肉燴飯

Baileys 朱古力
  • Jumbo炸雞煎蛋窩夫
  • 特濃朱古力
2024-08-15 699 瀏覽
深水埗 Minimal 以咖啡店的價錢,帶來酒店質素的創意餐點。主食 炙燒北海道帶子海膽卡邦尼闊麵 選用北海道刺身級帶子,火炙後鎖住鮮甜滋味。幼滑的煙肉卡邦尼醬汁充滿海膽鮮味,每一口都是滿滿的大海氣息。溫泉蛋什菌牛肝菌汁貓耳朵粉 以貓耳朵的獨特小碗造型,能更容易地品嚐到牛肝菌和蘑菇製成香濃醬汁,配上嫩滑的溫泉蛋,美味加倍。甜品 日本柑桔粟米酥盒配乳酪雪葩 以香脆的法式酥盒盛載香甜的粟米吉士醬,與糖漬日本金桔和乳酪雪葩一同品嚐,酸甜交織,層次豐富。雞尾酒 Sea of the Glass 以接骨木花湯力水、伏特加和檸檬汁調製而成,一抹湖水藍感覺清新,是餐後放鬆的微醺選擇。Look who found fancy on a budget! Minimal new summer menu is serving up creative dishes at affordable prices. Personal highlight is the grilled scallop & sea urchin carbonara, which let you dive into creamy, seaf
炙燒北海道帶子海膽卡邦尼闊麵
日本柑桔粟米酥盒配乳酪雪葩
Sea of the Glass
Look who found fancy on a budget! Minimal new summer menu is serving up creative dishes at affordable prices. Personal highlight is the grilled scallop & sea urchin carbonara, which let you dive into creamy, seafoody goodness with every bite. Feel the ocean breeze with a ‘Sea of the Glass’ cocktail, which brings you into the ocean blue with vodka, lemon juice and elderflower tonic water.
Mint Choco Mocha
炙燒北海道帶子海膽卡邦尼闊麵
日本柑桔粟米酥盒配乳酪雪葩
Sea of the Glass
Mint Choco Mocha
2024-08-13 1007 瀏覽
已經bookmark左好耐嘅迷你毛,今日終於有機會試,點知成個體驗好似坐過山車咁🤡,完全無諗到食餐便飯都可以咁刺激,香港真係福地黎🙃!-襯住星期六,下午5點鬆未到晚市就帶埋我大佬黎試試佢😋!-白色主調嘅迷你毛,望落乾淨企理,同外邊搭哂棚架污煙漳氣嘅環境好似有啲格格不入(? 一入去會覺得係個飲杯咖啡傾下計嘅好地方,感覺都幾Chill-一坐低店員放低餐牌就走哂去圍爐傾計💬,留低我同大佬在風中獨自凌亂🍂-==============================入返正題,叫左兩碟Main - 1)牛肝菌貓耳朵粉 + 2)海膽帶子卡邦尼闊麵 叫左杯野飲 3)(凍)薄荷朱古力-1)牛肝菌貓耳朵粉 😐賣相睇落都唔錯,聞起上黎,好有菌類香氣,食落唔夠熱兼淡到無味,唔係好知食緊咩🤔勝在貓耳朵粉有咬口夠煙韌 救番小小分數(大佬話未煮夠,但我自己黎講覺得Ok)-2)海膽帶子卡邦尼闊麵 🙄難食到懷疑人生🤢!闊麵似係自己homemade,帶子燒過上色 誠意搭救🫥講番個闊麵 最敗筆就係海膽汁一陣腥味再加埋三文魚籽果種魚油腥臭。再加埋啲卡邦尼蛋汁,食到又油又腥,完全唔知食緊乜嘢🤮(大佬食左兩啖放低左😵‍💫)-3
襯住星期六,下午5點鬆未到晚市就帶埋我大佬黎試試佢😋!

1)牛肝菌貓耳朵粉 😐

2)海膽帶子卡邦尼闊麵 🙄

難食到懷疑人生🤢!

闊麵似係自己homemade,帶子燒過上色 誠意搭救🫥

3)(凍)薄荷朱古力
嗯😐!就係凍朱古力!你期待緊啲咩?🤡

當我地食完佢兩碟Main,大佬已經萌生去意
大佬話:「不如我地去第二間食埋個甜品算啦🥹?」
我都唔知自己當下點解會仲想比機會呢度,我話:「唔伏都伏左,不如食埋個甜品佢啦,雖然佢就算甜品幾好食我都一定Blacklist佢架喇😅」

大佬最鍾意食甜品,當然無拒絕我😌

殊不知⋯原來呢Part先係高潮位🫣!

我地叫左 A)蘋果酥盒 B)Tiramisu

A)蘋果酥盒 🍎🍏

我想講~大癲🥵!!!

擺盆有心思,淨係個視覺效果我都覺得要加分💪🏻!

上面原隻大大粒嘅蘋果糖化處理 蘋果酸甜度完美Balance,食到個蘋果中間仲有蘋果蓉響入面!

酥餅脆,香,酥!連旁邊嘅Cream 青蘋果片 都係有佢存在嘅價值 🍏!

誠意十足 絕對係推薦之作🙌🏻!

B)Tiramisu

抱住無期待就無失望嘅心情食,點知呢個Tiramisu就成為左我暫時其中一個最有印象嘅Tiramisu🥹!

上面啲碎碎,中間嘅Cream Cheese,核心嘅酒心蛋糕,每part 都處理得近乎完美,底部仲有焦糖化嘅脆脆口感有戲院爆谷感覺🍿,作為全個Tramisu嘅點綴!驚喜分爆棚!🥳

都係果句,食得出嘅心機!誠意推薦過到嚟呢度,不妨一試🙂‍↕️!

總結今次探店體驗,我收番我會Blacklist果句野!

「對唔住,係我錯!」

甜品真係一試難忘,啲主菜真係難食到想喊,好難想像係同一間餐廳嘅出品🥲!絕對係過山車式嘅體驗🎢~
牛肝菌貓耳朵粉
海膽帶子卡邦尼闊麵
蘋果酥盒
蘋果酥盒
2024-08-12 776 瀏覽
深水埗鴨寮街嘅呢間小店係我其中一間至愛,環境舒適好錯坐唔在講,lunch同朋友嚟食飯傾計,十二點半坐到四點都唔會趕客,咁有時傾得開心坐耐啲我哋都會識做,叫多杯咖啡,叫多件兩份甜品,食物質素係相當有保證。minimal間唔中會轉餐牌,其實好多款我哋都食過,大部分嘅pasta都有水準,特別係個汁做得唔錯,risotto就個人口味唔係太喜歡,另外佢嘅全日早餐都好好食。甜品方面最好食當然係tiramisu,我覺得係佢哋嘅signature,成個波波咁好有特色,裏面有好多nuts。有款french toast聽講好好食,但一直冇機會食,因為同行嘅朋友唔想試。咖啡就大家一致都好喜歡rose latte,基本上每次都係飲呢款。其實仲有好多特色飲品想試,但每次都係對杯玫瑰拿鐵念念不忘,最後都係會叫返。唯一希望改善嘅就係拆走疫情時候裝上嘅嗰啲隔板,好礙眼,食嘢時又會頂住手踭好唔舒服。

2024-08-11 552 瀏覽
店內環境簡約舒適,不少綠植作裝飾柔和色調設計,令人感到溫馨放鬆門口位有個圓形梳化喺必影打卡位最近亦推出新菜式,約埋朋友仔嚟試試先提提大家深水埗minimal 同荃灣kobane分開咗獨立營運,甜品師只會喺深水埗minimal 製作甜品!✾ 灸燒北海道帶子海膽卡邦尼闊麵篤穿橙黃蛋黃拌勻闊麵令麵條濕潤軟滑濃濃鮮甜海膽汁中帶點煙肉鹹鮮同油脂甘香灸燒過嘅北海道帶子表面微微焦香肉質鮮嫩彈牙,令人食唔停口✾ 西班牙豬扒配蜜糖芥末豬扒厚肉,外層煎得焦脆香口肉質柔軟多汁,搭配蜜糖芥末很惹味底層加有黑醋汁,將豬扒沾點黑醋汁突顯肉香✾ 明太子醬脆炸軟殼蟹夾餅配薯角 軟殼蟹大隻炸得金黃香脆,用墨西哥夾餅包著搭配明太醬同牛油果醬,底層加以沙律菜口感層次豐富又減輕膩感✾ 日本柑桔粟米紫菜酥盒乳酪雪葩甜品喺粟米造型,好可愛❤️酥脆法式酥盒富牛油香,鋪滿粟米吉士醬兩片紫菜作粟米葉,入口鹹甜鹹甜幾得意搭配糖漬柑桔同乳酪雪葩令層次更飽滿✾ Sea of the glass清徹碧綠嘅Cocktail,加以薄荷葉作點綴以Vodka同Caribbean Pineapple為Base搭配接骨木花湯力水同青檸汁入口酸酸地
店內環境簡約舒適,不少綠植作裝飾
柔和色調設計,令人感到溫馨放鬆
門口位有個圓形梳化喺必影打卡位
最近亦推出新菜式,約埋朋友仔嚟試試先

✾ 灸燒北海道帶子海膽卡邦尼闊麵
篤穿橙黃蛋黃拌勻闊麵令麵條濕潤軟滑
濃濃鮮甜海膽汁中帶點煙肉鹹鮮同油脂甘香
灸燒過嘅北海道帶子表面微微焦香
肉質鮮嫩彈牙,令人食唔停口

✾ 西班牙豬扒配蜜糖芥末
豬扒厚肉,外層煎得焦脆香口
肉質柔軟多汁,搭配蜜糖芥末很惹味
底層加有黑醋汁,將豬扒沾點黑醋汁突顯肉香

✾ 明太子醬脆炸軟殼蟹夾餅配薯角
軟殼蟹大隻炸得金黃香脆,用墨西哥夾餅包著
搭配明太醬同牛油果醬,底層加以沙律菜
口感層次豐富又減輕膩感

✾ 日本柑桔粟米紫菜酥盒乳酪雪葩
甜品喺粟米造型,好可愛❤️
酥脆法式酥盒富牛油香,鋪滿粟米吉士醬
兩片紫菜作粟米葉,入口鹹甜鹹甜幾得意
搭配糖漬柑桔同乳酪雪葩令層次更飽滿

✾ Sea of the glass
清徹碧綠嘅Cocktail,加以薄荷葉作點綴
搭配接骨木花湯力水同青檸汁
入口酸酸地幾易入口,酒味唔會太重

✾ 洛神花蜂蜜青檸梳打
顏色層次分明,入口酸酸甜甜好清爽
解膩開胃,好啱夏天飲

2024-08-05 684 瀏覽
这家餐厅的牛排肉质鲜嫩多汁,烹饪精湛,肉香四溢,满足肉食者的味蕾,是当之无愧的美味佳肴。提拉米苏口感柔滑,咖啡香味与奶油甜度恰到好处,入口即化,令人欲罢不能。苹果甜品酥脆松软,果肉香甜多汁,清爽不腻,搭配香醇奶油,令人回味无穷。意大利饭米粒分明,蔬菜新鲜,佐以香浓番茄酱,营养丰富,既简单又美味可口。最後,-杯即磨咖啡香气扑鼻,醇厚浓郁,一口下去回味无穷,令人沉醉其中,流连忘返。十分适合情侣,朋友小聚。

十分适合情侣,朋友小聚。
  • 玫瑰咖啡
  • Tiramisu