2020-10-19 40 瀏覽
/𝑇𝑎𝑘𝑒 𝑦𝑜𝑢𝑟 𝑡𝑖𝑚𝑒🇭🇰💛/#sa中環篇 #sa飲品篇 #sa良心小店篇➖➖➖<人氣健康乳酪飲品專門店💛>➖➖➖相信大部分人對呢間店都唔陌生主打果昔、乳酸飲料、乳酪奶蓋唔用現成糖漿 更健康💛第一間店就係天后 都飲過幾次😜最近佢地係中環開左分店👏🏻蓮香樓對面新分店完全係另一種風格 都幾少女系🌸而且舖位較大 窗邊有少量位置仲有新產品咖啡☕️不過飲得太多都係飲招牌🤤➖➖➖1️⃣芒果紅火龍果優格果昔 $40 (M) | $46 (L)因為先前食完野 有啲飽 都係要細啲芒果紅火龍果層次分明 兩者都平衡到先飲到紅火龍果味 有紅火龍果核係底之後係芒果味🥭較清香可加新鮮果肉令芒果味更突出質感方面幾稠身 無冰感 幾smooth ➖➖➖2️⃣芒果優格蓋茶 $38 (桂花烏龍/茉莉綠茶) 可揀茶底 朋友要左桂花烏龍茶底😚面頭嗰層乳酪同平時嘅乳酪味道差唔多 更厚稠飲嘅時候食到桂花同飲到芒果蓉 好fresh 不膩加上乳酪奶蓋較少見 所以都幾推薦👏🏻➖➖➖📍Take your time
/𝑇𝑎𝑘𝑒 𝑦𝑜𝑢𝑟 𝑡𝑖𝑚𝑒🇭🇰💛/
#sa中環篇 #sa飲品篇 #sa良心小店篇
<人氣健康乳酪飲品專門店💛>
相信大部分人對呢間店都唔陌生
主打果昔、乳酸飲料、乳酪奶蓋
唔用現成糖漿 更健康💛

可加新鮮果肉令芒果味更突出
質感方面幾稠身 無冰感 幾smooth
芒果紅火龍果優格果昔

➖➖➖
2️⃣芒果優格蓋茶 $38 (桂花烏龍/茉莉綠茶)
可揀茶底 朋友要左桂花烏龍茶底😚
面頭嗰層乳酪同平時嘅乳酪味道差唔多 更厚稠
飲嘅時候食到桂花同飲到芒果蓉 好fresh 不膩
加上乳酪奶蓋較少見 所以都幾推薦👏🏻
芒果優格蓋茶

📍Take your time

2020-10-12
5 分鐘 (堂食)
芒果紅火龍果優格果昔
芒果優格蓋茶
2020-10-19 51 瀏覽
飲品店開喺上環,位置都幾容易搵⭐️門面有好令既粉擦牆,係到影相📸️都好令🎈平時飲開台式飲品,面頭通常係用芝士奶蓋整,飲得多其實都好肥同滯🙃今次行過見到有新開飲品店係主打健康,都心思思買黎試下😝呢杯咁搶眼嘅紅火龍芒果優格果昔!用紅肉火龍果,芒果再加乳酪同鮮奶嚟打呢個果昔,除咗顏色營養價值更高,飲晒成杯都好似唔會太肥🤪另外仲試左杯茶飲,百香果優格蓋茶💥有好濃嘅乳酪味道之外,同咁酸酸米米既百香果好夾,茶嘅部分都好清香,3總唔同口味好夾💓

紅火龍果芒果優格果昔

熱情果優格蓋茶

紅火龍果芒果優格果昔
熱情果優格蓋茶
2020-10-19 1833 瀏覽
晌友人嘅IG睇到呢一間主打乳酪(比起「優格」,小弟較喜歡本土嘅叫法「乳酪」)、健康、全水果製作嘅輕飲店「輕時光」,又位處中環,所以,趁出開街搞搞銀行嘢,就過嚟望望,反正順道而已。嚟之前都睇過友人IG詳文,所以,都知道由「蓮香樓」側邊條大斜路轉上去,正正「九如坊」街口角落位,故此,唔難搵。鋪面以粉色系為主調,兩邊卻有好多壁畫彩繪,明顯喺走小清新路線。而走入店內,裝潢簡約,更晌唔同角落放置唔同嘅盆栽或乾花作點綴,洋溢出一份自然感。而晌門口鋪上薄荷綠階紙皮石嘅石櫈,睇得見一組窗戶都可以打開,打開後感覺感覺會更感開揚,絕對喺一流嘅文青打卡位。其實,餐廳嘅選址都有心思,因為「九如坊」條路闊落又唔算多車,再走入少少好有種類似「大坑」嘅小社區感覺。上文就講過店家主打乳酪、鮮果飲品,依家就介紹吓有咩選擇,包括:優格果昔、優格蓋茶、水果乳酸飲料、超級水果茶、水果冰茶昔、咖啡、純茶、抹茶……等8大類飲品系列,以及鮮切水果嘅優格水果杯,所以,選擇嘅真不少。 從啲單張所見,佢哋仲強調全水果製作,自家熬煮桂花冰糖,更不含化學添味劑,健康之餘,更多份安心。晌等候期間,更見到佢哋有賣兩款自家製純手工嘅保健即沖飲品:
晌等候期間,更見到佢哋有賣兩款自家製純手工嘅保健即沖飲品:「薑汁紅棗桂圓膏」及「陳皮川貝燉檸檬」,順便拎張單張睇睇,又幾多功效,問過店員,每樽賣$168,一向無賣開呢類產品唔知喺平定貴,但一來喺自家製、無添加,二來喺純手工製作,健康無價嘛
薑汁紅棗桂圓膏
陳皮川貝燉檸檬
芒果紅火龍果優格果昔(中杯) $38

小弟對佢哋嘅優格果昔特別興趣,而芒果喺我嘅「飛弗」口味,而且,其中一款更夾埋紅火龍果,更加吸引我。淡黃色色調嘅果昔,泛起一片片粉紅、一片片鮮白,份外好睇。以為只喺得少少紅火龍果,拎到返公司時,已經泛起得更具層次。入口先喺濃郁嘅芒果清甜味,再嚟喺幽幽嘅乳酪酸香,而紅火龍果嘅味道會稍為隱約,整體口感非常之順滑,感覺好天然。
雜莓優格蓋茶(桂花烏龍)$38

優格蓋茶可以自選茶底:桂花烏龍或茉莉綠茶,友人選前者,而以低脂乳酪代替鮮牛乳打成奶蓋,賣相同樣吸晴,而且,份量可不少,店員更溫提,拎返個膠杯嚟再光顧,有減$2優惠。友人話先啜一啜面頭嘅乳酪奶蓋,質感綿密,微微酸香,好醒神;再向下啜一口雜莓桂花烏龍,既有雜莓嘅鮮果香味,又有陣陣桂花烏龍嘅清爽茶味,所以,好有驚喜,而最後再兩攪勻,味道更複雜多變,非常好飲。
雜莓優格蓋茶(桂花烏龍)
再睇番啲單張,原來店家先晌天后開店,依家再擴展到中環,茶飲店開到成行成市,但加入健康嘅低脂乳酪,加上出品確喺有質素,相信晌依家咁困難嘅日子,一樣企得住。
外賣自取
$38 (其他)
2020-10-19 17 瀏覽
開心星期五,和同事食完lunch,回公司途中發現了間新店。淺藍色為主調,鋪面周圍都有繽紛的塗鴉,少女味濃郁。茶飲店主要供應茶飲,招牌是乳酪奶昔,也有乳酸和水果茶等,選擇可不少。不似一般台飲店,這家的口味傾向健康路線。點了一杯芒果一杯紅火龍果優昔,是店員推薦的。飲品新鮮製作,我見紅龍果都是新鮮即打!午飯人潮漸多,個個食完飯途經都被新店吸引。我地等左約10分鐘,飲品終於到手。顏色好靚,淺粉紅色和淺黃色!味道亦有驚喜,不太酸但甜度適中,好啱食完lunch飲。連我位挑剔的同事都話好好飲!

2020-10-09
10 分鐘 (外賣自取)
午餐
2020-10-19 16 瀏覽
上次去天后嗰間輕時光 店員講中環開左間分店 仲有買一送一優惠 (需憑優惠卷,小妹係天后幫襯嗰陣店員俾的) 緊係揾岩時間幫襯下位置上感覺比天后嗰間方便 就近有黨鐵站 或者巴士站 碼頭相對都近 方便番番工一族黎幫襯下。 門面係以清新既天藍色設計 配合左好簡約既設計, 係嗰頭最清新既一間店 一眼會睇到。 另外依間開門時間比天后嗰間早半個鐘 感覺方便好多入面都設有少量打卡位 一如既往 為了必飲既火龍果優格蓋茶而來的我 當然點了這個 不過今次反而想試試茉莉綠茶底 就order左佢試試比較失望是 個人認為茉莉綠茶茶底與紅火龍果既味道係完全唔夾成個味係好怪 建議冇咩事都係叫番桂花烏龍底...應該會好飲啲😅因為有coupon得到買一送一優惠 就order番桂花烏龍茶底既紅火龍優格蓋茶。 果然都係襯桂花烏龍好飲啲最後 不得不提 紅火龍優格蓋茶係真·促進腸胃蠕動 飲完半日內實肚痛要沖去洗手間。 當然, 依啲唔好日日飲,傷既都係自己。

入面都設有少量打卡位

紅火龍優格蓋茶(茉莉綠茶底)

比較失望是 個人認為茉莉綠茶茶底與紅火龍果既味道係完全唔夾

用餐優惠
優惠券
  • 紅火龍優格蓋茶(桂花烏龍)
2020-10-18 12 瀏覽
ℂ𝕖𝕟𝕥𝕣𝕒𝕝 中環 • 𝕋𝕒𝕜𝕖 𝕐𝕠𝕦𝕣 𝕋𝕚𝕞𝕖 輕時光 ⏳💛📍中環威靈頓街𝟙𝟞𝟞號地下後座🔍中環、天后➰輕時光主打優格果昔和優格蓋茶🍶 全水果製作,自家熬煮桂花冰糖✨𝘛𝘩𝘰𝘶𝘨𝘩 𝘪𝘵’𝘴 𝘧𝘢𝘭𝘭 𝘴𝘦𝘢𝘴𝘰𝘯, 𝘧𝘳𝘦𝘴𝘩𝘯𝘦𝘴𝘴 𝘪𝘴 𝘴𝘵𝘪𝘭𝘭 𝘯𝘦𝘦𝘥𝘦𝘥 𝘥𝘶𝘳𝘪𝘯𝘨 𝘯𝘰𝘰𝘯🌞➰🍹紅火龍優格蓋茶 $38茶底可選茉莉綠茶或桂花烏龍,顏色艷麗,新鮮足料,酸甜不膩😌🥭芒果優格果昔 (M) $38; (L) $44層次感豐富,清新解渴💦————————————
📍中環威靈頓街𝟙𝟞𝟞號地下後座
🔍中環、天后

🍹紅火龍優格蓋茶 $38
茶底可選茉莉綠茶或桂花烏龍,顏色艷麗,新鮮足料,酸甜不膩😌

🥭芒果優格果昔 (M) $38; (L) $44
層次感豐富,清新解渴💦
————————————
2020-10-15 51 瀏覽
茶包上星期去PMQ行下,行上大斜路時,發現天后嘅take your time 輕時光喺呢到開咗分店(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)。⠀⠀茶包偏好酸度十足嘅熱情果,揀咗熱情果優格果昔(招牌系列優格果昔)及紅火龍冰茶昔(配茉莉綠茶)。⠀⠀=ll 熱情果優格果昔 配麥奶 ll=熱情果優格果昔用上新鮮熱情果打碎,再混上低脂優格,整體黎講,入口順滑,奶味濃郁嘅優格混合一起,味道偏有少許偏酸,但熱情果嘅味道真係同優格好夾!如果lunch 想輕食/飲杯嘢,大推呢嗰系列!⠀⠀=ll 紅火龍冰茶昔 ll=紅火龍冰茶昔完美演繹「輕甜」呢一個詞語,可嚐到甜味來自紅火龍天然嘅果糖,再搭配清香嘅茉莉綠茶,清爽解渴!啱晒啱啱爬完斜坡嘅茶包(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)⠀⠀茶包有少少訝異天然果汁店配上優格可以有咁好飲嘅成品,因為坊間大部份都有添加增味增色嘅來貨「果蓉」,但輕時光呢兩款飲品顏色、果香及甜度都源於天然的水果之中,實屬難得!落單嘅時候店主發現茶包有皮膚敏感,建議優格果昔嘅牛奶轉麥奶(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)好貼心啊

=ll 熱情果優格果昔 配麥奶 ll=

=ll 紅火龍冰茶昔 ll=

2020-10-15 27 瀏覽
之前住天后,久不久就會帶著狗狗走到Take Your Time買咗Yoghurt Smoothie take away,但自從兩年前搬離後就沒有再嚐話了。兩年後的今日終於有機會再喝了!因為Take Your Time已進駐中環,正適合中午常買飲料又在在中環上班的我。今日午飯時間帶同事來到新店,感覺地方比天后店大一點,而且室內/外都有些少地方供坐下等候。賣點是天然健康的新派水果乳酪飲品,如優格果昔及水果優格蓋茶,除材料天然外,亦不採用現成糖漿,用的都是自家調配的桂花冰糖水,不含添加劑。《Mixed Berries Yoghurt Smoothie $38/$44(S/L) 雜莓優格果昔 (少冰)》一層雜莓果昔、一層優格,入口微酸又只屬微甜,而且能嚐到果籽,果然是用上新鮮生果。《Pitaya Tea with Yoghurt Top $38 紅火龍優格蓋茶 (少冰)》(Choice of tea : Osmanthus Oolong/ Jasmine Green Tea) 可選: 桂花烏龍茶/ 茉莉綠茶 職員提議配搭味道較清新的茉莉綠茶,出來效果果然不錯,紅火龍清甜配上淡香清新的綠茶

紅火龍優格蓋茶 (少冰)》

職員提議配搭味道較清新的茉莉綠茶,出來效果果然不錯,紅火龍清甜配上淡香清新的綠茶果然很夾,互相不搶味,清甜健宜。

餐可以選擇少冰,天氣涼了也不怕多喝了。
2020-10-09
10 分鐘 (堂食)
2020-10-14 21 瀏覽
之前響天后飲過一次,優格蓋茶!而家響中環開左,響九如坊,近屋企、又多餐廳響左近是日響附近食完碗魚湯拉麵就去買返杯呢個位置好方便好多新鮮水果,睇見就覺得好健康呢個就係可以坐又可以打卡嘅位😆我要左杯芒果優格蓋茶,茶底有兩款可以揀桂花烏龍或者茉莉綠茶我揀咗茉莉綠茶,店員仲主動問我使唔使少甜Yogurt top 襯水果真係好 refreshing,酸酸甜甜,最重要係比X茶果d芝士奶蓋冇咁肥,又健康好多我個朋友要左杯抹茶 Oreo 奶昔好正、好鍾意面頭啲Oreo碎店員好有禮貌,抵讚!
之前響天后飲過一次,優格蓋茶!
而家響中環開左,響九如坊,近屋企、又多餐廳響左近

是日響附近食完碗魚湯拉麵就去買返杯

呢個位置好方便

好多新鮮水果,睇見就覺得好健康

呢個就係可以坐又可以打卡嘅位😆
我要左杯芒果優格蓋茶,茶底有兩款可以揀
桂花烏龍或者茉莉綠茶
我揀咗茉莉綠茶,店員仲主動問我使唔使少甜

我個朋友要左杯抹茶 Oreo 奶昔

好正、好鍾意面頭啲Oreo碎

店員好有禮貌,抵讚!
  • 芒果優格蓋茶
2020-10-14 133 瀏覽
輕時光 Take Your Time @takeyourtime_hk📍 中環威靈頓街166號地下後座.⭐️ 中環又開多一間分店啦,之前喺天后都有試過,好懷念😆 想飲啲健康嘅飲品,就可以揀佢❤️ Lunch Hour有好多OL😳 輕時光主打健康飲品:yogurt同果汁,已乳酪代替奶蓋,或者乳酪smoothie😝 ⭐️ 仲發現原來中環店新推岀咖啡產品,有black/ white/ cold brew/ drip,大家都可以不妨一試😉⭐️ 今次試嘅兩款yogurt smoothie 都好fresh,飲得出係好天然嘅味道🤩 有水果本身嘅酸甜味,配合埋乳酪真係好match又好fresh👍🏼 M size 已經幾飽肚,經過值得一試😆.🍓 草莓優格果昔 $38🥭 芒果優格果昔 $38
📍 中環威靈頓街166號地下後座

🍓 草莓優格果昔 $38

🥭 芒果優格果昔 $38
芒果優格果昔

芒果優格果昔
2020-10-13 22 瀏覽
食完lunch見到呢間新開既飲品店,原來係天后總店開到黎中環分店!好犀利店舖用左超靚既湖水,小清新風格出面仲有幅好靚靚既彩虹打卡牆以健康為先去製作,主打優格蓋茶、smoothie、果汁、水果茶等等,中環分店仲有咖啡賣,為中環上班族,忙裡偷閒打打氣🥤White咖啡用淺焙咖啡豆,味道會帶點酸,但又唔會好酸,我怕酸都飲到奶可以揀全脂奶/脫脂奶/麥奶/豆奶,飲落順滑,係我中意既味道.🥤超級水果茶水果茶超大杯茶底可以選擇桂花烏龍/茉莉綠茶,而且超足料!用左好多時令水果製作,配埋自家製既桂花冰糖水,嗌咗少甜,味道岩岩好!店內仲有自家製既陳皮冰糖燉檸檬,秋天飲岩哂,好潤喉
店舖用左超靚既湖水,小清新風格

出面仲有幅好靚靚既彩虹打卡牆

🥤White
咖啡用淺焙咖啡豆,味道會帶點酸,但又唔會好酸,我怕酸都飲到

🥤超級水果茶
水果茶超大杯

店內仲有自家製既陳皮冰糖燉檸檬,秋天飲岩哂,好潤喉
今日小妹同朋友係中環食飯, 食飽飽行經蓮香樓發現對面有間新開嘅飲品店🥤, 原來係位於天后輕時光嘅分店嚟, 之前小妹一直都好想試😍, 今次一場嚟到無理由唔試下😆! 輕時光係走健康路線, 用yogurt代替傳統奶蓋, 加埋新鮮水果同自家熬煮嘅冰糖製作出健康飲品!小店外觀色彩繽紛非常吸睛👀, 而且有多個影相打卡位🤳🏻📸, 非常igable😉! 飲品方面選擇非常多有yogurt果昔, yogurt蓋茶, 水果乳酸, 水果茶, 水果冰茶昔等等……! 茶底亦有桂花烏龍同茉莉綠茶!超級水果茶🍊🍉🍋🍍🍎🥤首先E杯水果茶真係好好好大杯好重秤🙈, 入面有多款水果非常足料! 我地叫左桂花烏龍茶底, 入口桂花味道清香, 茶味濃郁, 甜度同冰度適中, 配埋酸酸甜甜嘅水果, 非常清新解渴!紅火龍果果昔(L)粉紅色嘅外型填滿哂小妹嘅少女心♥️, 未飲都已經有70分🤗, 相當吸引igable😍! 入口有淡淡嘅紅火龍果味, 仲有一d好碎嘅火龍果籽 , yogurt味道濃厚, 口感細滑, 整體唔太甜, 而且幾飽肚, 大滿足😋!

超級水果茶🍊🍉🍋🍍🍎🥤

紅火龍果果昔(L)
2020-10-10
  • 紅火龍果果昔
  • 超級水果茶
2020-10-13 23 瀏覽
🍓雜莓乳酪奶蓋桂花烏龍茶$38🍒📎輕時光上環新開台式飲品店 但呢間好特別 係健康嘅水果乳酪飲品🥛店主自創乳酪奶蓋 主要以低脂乳酪打成有好香濃嘅乳酪味道 而且淡淡桂花蜜糖味道因為店主堅持唔用唔健康嘅糖漿選用自家制嘅桂花蜜桂花烏龍茶底mix左雜莓沙冰 🍇🍓🍒清甜粒粒果肉新鮮水果食材果然令飲品質素高d🤓✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿. 𝚈𝚞𝚖:👅👅👅👅/𝟻𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝﹕💃🏼💃🏼💃🏼💃🏼/𝟻𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎﹕ $50/𝚑𝚎𝚊𝚍.˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞☞ ☞ 輕時光 (中環)中環威靈頓街166號地下後座˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞
🍓雜莓乳酪奶蓋桂花烏龍茶$38🍒

新鮮水果食材果然令飲品質素高d🤓

✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿

. 𝚈𝚞𝚖:👅👅👅👅/𝟻
𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝﹕💃🏼💃🏼💃🏼💃🏼/𝟻
𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎﹕ $50/𝚑𝚎𝚊𝚍.

☞ ☞ 輕時光 (中環)
中環威靈頓街166號地下後座

2020-10-12 14 瀏覽
Fresh yogurt drink😍/Take your time & don’t stress yourselves out./🎈Take your time芒果火龍果優格果昔($40)Mango Pitaya Yogurt Smoothie一入口有住濃濃火龍果味 好鍾意❤️優格奶味都好重 加上新鮮即整 飲落覺得好濃厚好rich 一開頭芒果味可能唔係太出 但係飲到落尾 芒果味會慢慢滲透番出嚟 飲完都唔會覺得滯🥰雜莓優格蓋茶/茉莉綠茶($38)Mixed Berries Tea with Yogurt Top雜莓有蔓越莓 士多啤梨等莓莓🍓新鮮榨汁而成 加上茉莉綠茶做底 優格代替奶蓋立即變健康又得 得左😂 整體味道酸酸甜甜開胃 叫正常糖都唔會太甜呀😋上層嘅乳酪可以用杯蓋上面嘅窿飲 一次過可以飲到乳酪同莓茶底嘅混合版 層次感會更加豐富 🙆‍♀️雖然茉莉綠茶會比莓味覆蓋左少少 但茶味飲到落底就會慢慢出返黎😌仲有好鍾意呢度嘅外牆 覺得好特別嚟到呢度有種要慢活 Take your time既感覺💕
Fresh yogurt drink😍

🎈Take your time

芒果火龍果優格果昔($40)
Mango Pitaya Yogurt Smoothie
一入口有住濃濃火龍果味 好鍾意❤️
優格奶味都好重 加上新鮮即整
飲落覺得好濃厚好rich
一開頭芒果味可能唔係太出 但係飲到落尾
芒果味會慢慢滲透番出嚟 飲完都唔會覺得滯🥰

雜莓優格蓋茶/茉莉綠茶($38)
雜莓有蔓越莓 士多啤梨等莓莓🍓新鮮榨汁而成
加上茉莉綠茶做底 優格代替奶蓋
立即變健康又得 得左😂
整體味道酸酸甜甜開胃 叫正常糖都唔會太甜呀😋
仲有好鍾意呢度嘅外牆 覺得好特別
嚟到呢度有種要慢活 Take your time既感覺💕

• 芒果火龍果優格果昔
2020-10-12 23 瀏覽
呢間飲品舖之前同朋友喺天后已經試過一次,最近終於喺中環開咗新分店啦,所以就決定同朋友再嚟試吓,牆身以藍色作為主調,感覺舒服得黎亦啱晒打卡,飲品採用全水果製作,而且仲使用左桂花冰糖,飲落去會冇咁甜,亦不含化學添味劑,行行吓街飲番杯都唔錯㗎_芒果優格蓋茶 $38呢度有多款同優格相關嘅飲品選擇,店員推介我哋試吓呢杯☺️平時喺出芝士奶蓋就飲得多啦,用yogurt做base 感覺比較健康,入口亦都幾順滑,除咗芒果之外呢度亦都有好多唔同嘅水果選擇,大家可以因應自己喜好揀返自己想飲嘅蓋茶_藍莓優格果昔 $38(M)朋友比較鍾意飲smoothie所以就叫咗杯嚟試吓,幾鍾意呢度嘅飲品都唔會好甜,呢杯yogurt味會比較重_呢度亦都有水果茶、咖啡等等,下次有機會再試下先☺️

芒果優格蓋茶 $38

_
藍莓優格果昔 $38(M)

_
呢度亦都有水果茶、咖啡等等,下次有機會再試下先☺️