越棧越式湯粉專門店

越棧越式湯粉專門店 (已結業)

Viet's Choice
越棧越式湯粉專門店 (已結業)
Tinaw18
越棧越式湯粉
Tinaw18
2022-10-06
關注
味道不錯👍清清淡淡香香的,雞湯或者牛肉湯底都不錯👍👍另加點了青菜😼配送速度也還行,包裝質量很好下次試試別的味道哈哈哈哈哈😄朋友點了胡椒口味的也很香👏👍查看更多
leelede
員工態度非常差 及 食物質素欠佳
leelede
2022-07-27
關注
員工態度非常非常差!食物質素差!(可以用惡劣黎形容).去樂富越呢間棧食過幾次,今次係叫外賣,不過就算堂食/外賣都係極差!員工態度極差,冇禮貌,又靜雞雞係你張單到加錢,問佢攞單先知冇啦啦比人加多左錢,勁唔誠實,之後答你話”幫你扣返囉,一係你加錢轉特飲”😅我話唔洗,之後落單個陣問佢拎一包甜酸醬,但發現佢冇比到,所以我走返轉頭,點知個呀嬸嬸離遠見到我,即刻扮聽電話,我就企係到慢慢等佢講完,之後佢大大聲話有比漏咩,最後佢發現自己冇比,死死地氣比返我,我伸手去拎,但佢放係枱😅 .食物質素差就一定,但冇諗過會有昆蟲啫,打返電話同你地講就話我自己加?我外賣返到去先知,都係同你地講返聲有咁既事,正常餐廳會問你會唔會過黎換個碗,我唔期望你地換,因為我過返黎都要答車,無謂哂時間,但我覺得至少唔係用呢個態度對客!.希望大家日後唔會遇到同我一樣嘅經歷查看更多
love_yanyan831
似家庭式多於連鎖店
love_yanyan831
2021-11-07
關注
想食越南午餐,上網搵搵,就有這間,中午時間大把位,胡椒豬肉同香茅豬扒🐷🐷外貌極相似,唔問會以為大家都係豬扒,而香茅豬扒不覺是原塊,似頭頭尾尾搭夠,碎濕濕,當中仲有一塊超肥,完全不似同一塊所出😩😩😩咖哩牛腩樣子可以,但味道就…….仲要不夠熱👎🏻👎🏻生牛肉湯河還可以,牛肉大大塊,份量有4-5片,湯底夠熱…..唯自助拎水,熱水也是,有點危險⚠️服務態度欠佳,帳單收了兩杯飲品,多問句也黑面查看更多
Rosemary93811
質素一般 特飲用料嚇人
Rosemary93811
2020-06-08
關注
尋日屋企冇飯食見網上外賣平台 有優惠券 $60減$40叫左呢個咩 越式湯河套餐$60 運費$15再扣返優優券俾$35我諗住咁平個分量應該唔多...加上1,2年前成日係尖沙咀嗰間成日食豬排撈檬都唔差 有少少掛住就叫黎食!其實個檬粉都算多 個汁都俾得夠多嘅!但係豬扒好多細細條碎骨仔一路食要好小心個杯特飲 珍多冰真係經典之作D綠色一條條完全係硬身 好似未煮咁同我係泰國鋪買個d一包包未煮咁樣D椰汁溝水稀到一個點嬲到即刻將杯嘢飲到晒落廁所塊豬扒後尾剪碎左比狗仔食我都未試過食嘢差到要上openrice開心share🤦🏻‍♀️另外我真係食到一半先發現冇完整咁影仲有因為太難食所以我決定要俾5粒星等大家試下有幾差查看更多
+ 1
越式豬排撈檬
rita_a
清甜湯底
rita_a
2018-09-24
關注
生熟生肉湯河,睇個碗大大份,其實份量好少,一碗未能滿足,湯頭濃郁清甜,牛肉極少,粉紅嫩肉,半生熟,河粉Q彈。香茅豬扒撈檬,醬汁清新酸寡,撈檬嚼口但吾索味,豬扒香脆,醇厚香茅味。查看更多
mskater
超差服務~
mskater
2018-08-23
關注
食個午餐,唔想飲咁甜,想飲杯水,佢話茶水自助。Ok, 咁行到去發現 淨係得熱水問佢拎杯凍水望都無望就答我無決定寫野飲果陣又話佢唔係負責寫野 要搵第二個唉,想嘆杯茶都咁難 這餐廳不了-嘩。open rice想評分原來要寫夠二百字咁就再講講個麵嗌咗碗香茅豬排雞絲粉份量少 賣相差其實味道唔錯不過d「香茅豬排」差d紅噹噹咁其實正常一個成年人食完真係唔會夠飽 仲要賣成58$一碗再講多次!這餐廳不了食其他分店都未試過咁不滿查看更多
ccc9359
漏單
ccc9359
2018-05-31
關注
兩個人響下午四點下午茶時間,同d 姐姐落左單。叫左個撈檬,同一碗湯河同一杯凍檸茶。然後我地等左半個鐘,一樣野都未上。眼見其他檯既客人上曬我地連杯凍檸茶都未有。成間舖頭得幾個客,同我地落單果個姊姊掛住同其他姐姐吹水,無理果我地。其他姐姐都無人理過我地。唔好講其他粉啊檬啊,連一杯凍檸茶都未上。嬲得濟,走左。同埋見到入面廚房好亂好拿渣。見到個廚房都唔想食。真係好無奈,連下午茶呢d 非繁忙時間都漏單。浪費時間。查看更多
唐定
港式越南湯粉
唐定
2018-04-09
關注
呢幾年見佢分店越開越多,但係坊間好味既越南粉太多,都未有機會試下越棧。豬扒撈檬,配上紅豆冰,要成$60。撈檬香菜唔夠,豬扒雖然唔硬,但好似放耐左,一點都唔熱,而且無炸豬扒應該有既脆同鬆軟。最失望的就係生牛肉湯河,越南河最應該有既調味青檸係缺乏既。牛肉切得太大塊太厚,似打邊爐既肥牛片多過越南河既牛肉。湯底一d都唔熱,係唔能夠靠熱湯燙熟牛肉,好彩塊牛肉已經熟左8成。市面上好食又唔貴既越南粉餐廳好多,呢間試左一次就夠啦。查看更多
+ 1
hellowae
冇牛味的越南牛河
hellowae
2018-03-14
關注
一向鍾意食越南野,成日去九龍城食, 今日近近地到附近食呢間連鎖店,好耐冇食過,又試一試他們有冇退步先!位於樂富廣場乾淨企理,裝修顏色都10分舒服越南野梗係要食湯河啦,我叫左他們的特別牛河$64套餐包飲品湯底,比較清淡,有應有的香草味道,但係牛味不夠濃,面質雖然彈牙,但係掛不上湯汁,失望這款面有四送:牛肚生牛肉牛腩扎肉他們全部都唔夠牛味,牛肚絲切得太幼,不夠口感,只係個扎肉有少少黑椒味不錯, 分量都夠多!價錢都比一般小店平,始終都係連鎖店查看更多
riceopenadam
清清淡淡又一餐
riceopenadam
2017-11-06
關注
人在樂富,友人今晚想食清淡一點,就提出到越棧用膳,不用排隊,想食就食。一入店內揀左卡位坐,首先睇咗單點美食及菜式,都不太滿足,因為涉獵嘅餸菜不夠多,所以一於食大佢,嗌個二人套餐!首先自己揀咗雞翼豬扒紅米飯,炸春卷。而友人就點了雞絲扎肉湯河,蒸粉包。而飲料分別是椰汁冰及熱紅棗!上菜過程出現小插曲,店員上錯了湯河的配料,變了雞絲豬扒,友人提出之後服務員都很快就換了正確的配料給我們,很配合及合作,亦很迅速!首先我的紅米飯水份非常多,好像食粥一樣,食下去亦有一部份是很硬的,好像飯焦一樣。食粉麵的餐廳還是不要叫飯吃好了。豬扒及雞翼非常細小,抽乾了水份一樣,非常乾身,炸出來的被亦不脆,冷冰冰沒有肉。味道非常一般炸春卷亦有生菜附上,但炸春卷亦比較硬,沒有什麼味道,春卷的餡亦太乏味了吧。蒸粉包算是最有味道的一道菜色,但亦不算得很好食,包餡裏面都很豐富,很飽肚而友人的河粉似乎亦得不到友人的鍾愛,算是平平無奇。值得一提的是椰汁冰亦比以往的差了,十分淡味,基本上飲不到椰汁的味道,有點粗製濫造的感覺,連招牌都大不如前,令我很失望。希望下次來的時候能夠改善!總括而言,大約$200食這一餐晚飯性價比不高,都不太推薦二人餐。查看更多
+ 4
Epicurezuis
性價比不錯
Epicurezuis
2017-10-13
關注
當時我門四個人去看到這家店,發現正好有份四人餐可點,而且也不需要等,就打算去嘗試一下(之前我門都沒有什麼試吃的經驗,而且有三人也沒層嘗試過越南的菜系),服務態度還算熱情,點餐很順利,我們當中的內地人也可以自由地用普通話跟店員溝通,點餐後基本沒等多久就吃到了。最初是四人餐的價格吸引到我門,後來發現的確很值,我門很高興花了較少的錢還能將四人餐中的飲料隨便換。菜的種類很豐富,味道還可以,份量也很適合我門,環境也不錯。推薦一下吧。查看更多
Mrjirachi
湯河同其他分店無分別,服務可以再好啲
Mrjirachi
2017-08-26
關注
摩士踢完波11點去左樂富個商場揀左越棧,坐底得兩三枱客下,就揀左豬扒雞絲湯河粉食,個河粉講真間間分舖都差不多,不過個人覺得呢間分店一般,因為塊豬扒好多碎同硬既小骨,另外服務都係一般,個待應見我地唔加野飲同只叫碗麵就miu左一眼走左。查看更多
mosesbabe
越南午餐
mosesbabe
2017-07-19
關注
來到樂富吃午餐,這裡算是有很多餐廳選擇,而且位置頗集中。很久沒有去越棧了,見不用等位,就試下吧!天氣炎熱胃口淡淡,所以來一碗湯河作午餐。這是我人生中第一次吃生牛肉湯河,我本來以為生牛肉真的是「血淋淋」的牛肉,但原來也不是,我估牛肉是煮得有9成半熟吧!這碗湯河的牛肉不算滑,但也屬於淋的,而且味道也不錯,不過份量偏少,不想吃河粉的可以選擇檬粉或金邊粉 。午餐包冷熱飲品一杯,朋友說她的紅棗蜜不錯。如果想吃飽一點,可以選擇賣相也不俗的紅米飯呢!查看更多
colin111
越南湯河
colin111
2017-06-25
關注
這間越棧越南餐廳,分店遍佈港九新界,樂富這間是第一次。這次點了套餐,港幣三百元左右,不算貴。食物方面,我覺得豬扒雞亦湯粉好食,湯底材料多,入味香濃,而豬扒雞亦炸得香脆可口。至於河粉,滑而彈身,口感滿包。而拼盤之中,炸蝦餅好脆好新鮮,非常彈牙入味,不錯!查看更多
茄穎
性價比不錯的下午茶
茄穎
2017-04-23
關注
樂富廣場的食肆林立,想起都有一段時間沒吃過越棧了,便再來試試。這次吃的是下午茶餐,也有很多好選擇,$36的價錢,可以吃到小食套餐或湯粉套餐,包括一款自選飲品,算是合理。一如以往,偏好香芧豬扒撈檬的我也點了這款,及配上凍檸茶。新裝修是以藍黃色為主題,頗有格調,而且座位寬敞,可以舒適地享受悠閒的下午。香芧豬扒撈檬的份量適中,足以飽肚。我把橙色的撈檬汁灑上檬粉,甜酸味吃起來很開胃!略嫌豬扒的香芧和香煎味不足,但味道是足夠的!查看更多
+ 2