2022-11-09 56 瀏覽
放工後,在大角咀附近越南餐廳享用美食。這間餐廳可能是新裝修的關係,非常光猛,座位寬糖,有很多卡位,坐得很舒服。打開餐牌,裏面的食物選擇非常多,我們每人都好想試吓,三心兩意下,選擇了以下美食。喇沙海鮮河 $81這個喇沙海鮮金邊粉絕對有驚喜,湯味非常濃郁,入面的餸菜非常豐富,有豆卜,有蝦,魚片,青口等等以這個價錢,是物超所值。越南小食食拼盤 $88這個越南小食,有牛油蒜蓉雞翼,牛油味非常香濃,雞翼炸得很香脆,另外有炸春卷,同樣新鮮熱辣,炸得香脆。還有沙嗲,扎肉等等用這個小食拼盤做前菜,非常開胃。馬來濃湯蝦面$71 除了越南的食物,還有馬來西亞出名的馬來濃湯下面,我們選擇了要金邊粉,用黑頭牛仔的濃湯,味道濃郁。珍多冰$28珍多冰的椰汁味濃,飲一杯唔夠喉。椰汁綠豆冰$28越旺美食地址:大角咀中匯街37-39號地舖
放工後,在大角咀附近越南餐廳享用美食。

喇沙海鮮河 $81

越南小食食拼盤 $88

還有沙嗲,扎肉等等用這個小食拼盤做前菜,非常開胃。

馬來濃湯蝦面$71

珍多冰$28

珍多冰的椰汁味濃,飲一杯唔夠喉。

椰汁綠豆冰$28

越旺美食
地址:大角咀中匯街37-39號地舖
2022-11-09 30 瀏覽
好多年前晌舊店食過以前成日嗌香茅雞翼咖喱湯河搬到新址後 店面大咗好多新淨光猛闊落今次order咗怪味雞同埋炒紅飯都好好食😋絕對會返嚟再食🔸怪味雞($128/半隻)❇️味道一啲都唔怪,仲好好食!雞非常嫩滑,又多肉汁好白蔥蒜、蠔油、印度香茅味好好食!我食每一啖都會再沾一次汁嚟食😝🔸秘製咖喱羊腩配印度薄餅($70)小店名物,有分越南風、印度風越南風就有加椰奶而印度風偏香料味重仲可以揀辣度,我哋揀3辣,辣度刺激羊腩大件又炆得淋~ 好食!即製嘅手抓印度薄餅熱辣鬆脆🔸香茅雞翼炒紅飯($61)❇️紅飯真係超好食!番茄味咸咸甜甜,又夠鑊氣,粒粒分明雞翼大隻,炸得好脆如果再入味啲會仲正。🔸越南咖啡($18)🔸椰汁綠豆冰($14)滴漏咖啡香濃又有烘焙嘅甘香煉奶比例剛剛好但偏甜少少
好多年前晌舊店食過
以前成日嗌香茅雞翼咖喱湯河
搬到新址後 店面大咗好多
新淨光猛闊落
今次order咗怪味雞
同埋炒紅飯都好好食😋
絕對會返嚟再食

🔸怪味雞($128/半隻)❇️
味道一啲都唔怪,仲好好食!
雞非常嫩滑,又多肉
汁好白蔥蒜、蠔油、印度香茅味
好好食!我食每一啖都會再沾一次汁嚟食😝

🔸秘製咖喱羊腩配印度薄餅($70)
小店名物,有分越南風、印度風
越南風就有加椰奶
而印度風偏香料味重
仲可以揀辣度,我哋揀3辣,辣度刺激
羊腩大件又炆得淋~ 好食!
即製嘅手抓印度薄餅熱辣鬆脆

🔸香茅雞翼炒紅飯($61)❇️
紅飯真係超好食!
番茄味咸咸甜甜,又夠鑊氣,粒粒分明
雞翼大隻,炸得好脆
如果再入味啲會仲正。

🔸越南咖啡($18)
🔸椰汁綠豆冰($14)
滴漏咖啡香濃
又有烘焙嘅甘香
煉奶比例剛剛好
但偏甜少少
2022-11-08 34 瀏覽
舊鋪年代都食過幾次😙最近原區搬咗新鋪位😎空間大咗,座位闊落咗,環境亦舒適咗😚而且全程手機落Order,方便又快捷😊特式金牛河🐮$71豬頸肉🐷跟餐+$22每次去食越南菜,都一定會叫越式湯河🍜呢款特式金牛河,啱晒我呢位牛魔王😛配料都幾多,有齊牛腩、牛丸、牛肉🐮另外加嘅豬頸肉口感爽嫩有彈性🐽個湯底亦夠清甜,味道都唔錯👍避風塘金蒜炒河🍲$62雞翼(兩隻)🐔跟餐+$18太陽蛋🍳跟餐+$6即叫即炒,勁有鑊氣😋而且份量十足,蒜香味道濃郁🧄食落有少少辣,但辣得夠惹味🌶️雞翼炸到金黃色,香脆可口😚加埋隻精美嘅太陽蛋作伴,非常吸引😘凍食牛肉卷🫔$52呢個米紙卷我真係好鍾意食🥰超多牛肉響入面,配上檬粉同生菜😚沾上獨特嘅醬汁,酸酸甜甜零舍開胃😊越南炸春卷☺️$48餡料豐富,春卷皮好薄😙炸到非常爽脆,口感脆卜卜😛鴛鴦(凍)🧋跟餐+$3越南咖啡(熱)☕️跟餐+$18越式滴漏咖啡,味道濃郁醇厚😚酸味較淡,香醇中略帶苦澀回甘😌越旺美食 (大角咀)大角咀中匯街37-39號地舖
舊鋪年代都食過幾次😙
最近原區搬咗新鋪位😎
空間大咗,座位闊落咗,環境亦舒適咗😚
而且全程手機落Order,方便又快捷😊

特式金牛河🐮$71
豬頸肉🐷跟餐+$22
每次去食越南菜,都一定會叫越式湯河🍜
呢款特式金牛河,啱晒我呢位牛魔王😛
配料都幾多,有齊牛腩、牛丸、牛肉🐮
另外加嘅豬頸肉口感爽嫩有彈性🐽

個湯底亦夠清甜,味道都唔錯👍

避風塘金蒜炒河🍲$62
雞翼(兩隻)🐔跟餐+$18
太陽蛋🍳跟餐+$6
即叫即炒,勁有鑊氣😋

而且份量十足,蒜香味道濃郁🧄
食落有少少辣,但辣得夠惹味🌶️

雞翼炸到金黃色,香脆可口😚
加埋隻精美嘅太陽蛋作伴,非常吸引😘

凍食牛肉卷🫔$52
呢個米紙卷我真係好鍾意食🥰

超多牛肉響入面,配上檬粉同生菜😚
沾上獨特嘅醬汁,酸酸甜甜零舍開胃😊

越南炸春卷☺️$48
餡料豐富,春卷皮好薄😙
炸到非常爽脆,口感脆卜卜😛

鴛鴦(凍)🧋跟餐+$3

越南咖啡(熱)☕️跟餐+$18
越式滴漏咖啡,味道濃郁醇厚😚

酸味較淡,香醇中略帶苦澀回甘😌

越旺美食 (大角咀)
大角咀中匯街37-39號地舖
首次踏足大角咀覓食,附近很多餐廳裝修都比較殘舊,唯獨呢間門面光鮮企理,所以就決定喺呢度食晚飯。餐廳內十分闊落,枱與枱之間有充足空間,坐得好舒服!食物種類豐富,選擇繁多,價錢亦很親民,十分適合一家大細去食。叫左4款食物都只係320,飽到食唔哂首先是日推介係豉椒炒蟶子,啲蟶子又新鮮又大隻,而且好乾淨,完全唔會食到沙。咖喱牛腩,可以揀印度或者椰汁,我哋揀咗椰汁,雖然椰汁味未算好香,但係份量好大亦好惹味,仲包埋2片薄餅,真係好抵食。小食拼盤有齊雞翼蝦片札肉春卷同串燒都只係88蚊,直程係超值抵食,雞翼同春卷都炸到脆卜卜,串燒係一片片新鮮肉片,唔係啲一舊舊既下欄肉,超讚海鮮喇沙鮮甜香辣美味,湯底有鮮蝦味,材料豐富,有蝦有青口有水魷,特別睇咗佢隻青口都有清理過,果然細心到位。

餐廳內十分闊落,枱與枱之間有充足空間,坐得好舒服!

海鮮喇沙
豉椒炒蟶子

海鮮喇沙
豉椒炒蟶子
2022-10-27 53 瀏覽
今天約了個住大角咀的朋友一起吃飯,他介紹這間之前挺多人吃的,而且是新裝修的,那就剛好借機會來吃一下了!咖哩牛腩(59元)這裡可以選轉薄餅,我覺得挺不錯的!咖哩我就選了印度洋蔥口味的,吃起來香料味會重很多,味道濃郁!牛腩就燉煮得非常鬆化和入味,而且牛腩份量都挺多。配上煎香的薄餅,酥酥脆脆的口感,搭上香濃的咖哩,真的很惹味!香茅豬扒炒河(59元)炒河的份量不錯,炒得挺有鑊氣的,帶點焦香,中間帶點爽脆香甜的洋蔥,吃起來鹹香不油膩!而豬扒的量也不錯,全都被壓在河粉下面了,肉質爽滑,香茅味濃!豉椒炒蟶子(78元)原本是想吃蜆的,但店員介紹今天有蟶子,而且價錢只2是貴幾元,就試試看!這個也炒得不錯豉椒香味濃郁,而蟶子比想像中的要大隻和肉厚,吃起來味道鮮甜,肉質彈牙!越南炸蝦餅(58元)炸蝦餅炸得表面非常脆,吃起來爽滑彈牙,蝦味十足,而且還配帶蔥油,吃起來會更香,還有酸甜醬可搭配,兩款不同口味都好吃!青檸樂(半價15元)檸樂就多,但這裡有青檸樂,跟起來會更清爽,有夏天的感覺!椰汁綠豆冰(半價14元)這個不單止有綠豆,下面還有橙色的西米,吃起來挺清爽,綠豆帶點顆粒感,不會太綿,味道也不會太甜,相比起紅

咖哩牛腩(59元)

香茅豬扒炒河(59元)

豉椒炒蟶子(78元)

越南炸蝦餅(58元)

青檸樂(半價15元)

檸樂就多,但這裡有青檸樂,跟起來會更清爽,有夏天的感覺!

椰汁綠豆冰(半價14元)

這個不單止有綠豆,下面還有橙色的西米,吃起來挺清爽,綠豆帶點顆粒感,不會太綿,味道也不會太甜,相比起紅豆冰!
2022-10-27 39 瀏覽
這間位於大角咀的越南餐廳,全天都無加一,晚市有二人套餐,都是百幾二百蚊,十分超值。蝦餅炸至金黃色,蝦肉新鮮彈牙。蒜蓉炒通菜通菜幼身,翠綠爽口又不油膩,而且份量十足。香茅豬扒豬扒有三大件,足2-3人份量,而且厚身又嫩腍,醃得入味。特式金牛河湯底有牛骨肉鮮甜,河粉爽口,牛腩、牛筋、生熟牛肉及牛丸等,配料豐富,牛腩炆得夠腍,牛丸彈牙,還有淡淡金不換香味。越式扎肉粉卷凍粉卷裏面包著檬粉、扎肉及炸蒜等,配上酸甜汁,十分開胃。最後飲返杯青檸梳打,十分豐富又抵食的晚餐。

蝦餅
炸至金黃色,蝦肉新鮮彈牙。

蒜蓉炒通菜
通菜幼身,翠綠爽口又不油膩,而且份量十足。

香茅豬扒
豬扒有三大件,足2-3人份量,而且厚身又嫩腍,醃得入味。

越式扎肉粉卷
凍粉卷裏面包著檬粉、扎肉及炸蒜等,配上酸甜汁,十分開胃。

最後飲返杯青檸梳打,十分豐富又抵食的晚餐。

呢間大角咀老字號越南菜,近排搬咗去位於中匯街嘅新舖。新舖第一次過嚟食,之前舊舖環境就逼夾啲,而家環境真係好咗好多,空間大之餘仲好坐咗好多!每次嚟到都必點奶油蝦同埋印度洋蔥或者越式椰香咖喱,當然唔少得印度薄餅。兩款咖喱都好推薦,鍾意惹味香濃嘅就揀印度咖喱,鍾意creamy醇滑椰奶嘅就揀越式。呢間餐廳嘅價位相當平民化,主打街坊生意,絕大部份菜式都只係$100內。幾個朋友叫到成枱都係都唔使$200一位越式小食拼盤。推介!蝦片扎肉脆口感豐富,牛油雞翼香口之選!馬來奶油蝦。必點!奶油超級香濃,好重牛油香味。鮮蝦爆油後連蝦殼都可以食埋🤭呢個奶油香味好正,真係一定要試👍🏻👍🏻👍🏻印度咖喱牛腩。必點!洋蔥咖喱味好重好入味,牛腩爽口啖啖肉。配印度薄餅一流三色冰 。必點!可惜今次冇 咖喱大頭蝦粉絲煲,下次再嚟一定要試。
呢間大角咀老字號越南菜,近排搬咗去位於中匯街嘅新舖。

越式小食拼盤。推介!蝦片扎肉脆口感豐富,牛油雞翼香口之選!

印度咖喱牛腩。必點!洋蔥咖喱味好重好入味,牛腩爽口啖啖肉。
配印度薄餅一流
三色冰 。必點!

可惜今次冇 咖喱大頭蝦粉絲煲,下次再嚟一定要試。
2022-10-23 30 瀏覽
朋友介紹呢間東南亞菜,佢話食咗好多年。價錢平民化主要做街坊生意。我哋兩個人叫咗一個小食拼盤share,再各自叫咗兩個主菜,炒通菜同兩杯三色冰。每一碟份量都好足料,食到捧住個肚🤣人少少就推薦叫小食拼盤,可以一嘗幾款特色小食。個人非常推薦蒜蓉牛油雞翼同埋越式春卷。雞翼炸得香脆鬆化,好香蒜蓉牛油味。而春卷夾埋生菜點越式酸汁一齊食,非常之開胃醒神。我朋友就叫咗豉椒炒蟶子加白飯🤣 食到汁都撈埋。另外,門口見到推介叻沙海鮮河,果然名不虛傳。叻沙湯底香濃好重海鮮味,入邊有好多款海鮮,青口、鮮蝦、魷魚、魚片,仲有出邊好少嘅海螺。好味到飲晒碗湯👍🏻最後叫咗個馬拉盞炒通菜 ,又係好大碟,成座山咁🤣三色冰都好好飲,椰子汁香滑配啫喱西米。

我朋友就叫咗豉椒炒蟶子加白飯🤣 食到汁都撈埋。

最後叫咗個馬拉盞炒通菜 ,又係好大碟,成座山咁🤣

三色冰都好好飲,椰子汁香滑配啫喱西米。

• 叻沙海鮮河
2022-10-21 38 瀏覽
📍 越旺美食 Yuet Wong Restaurant🌍 大角咀中匯街37-39號地舖G/F, 37-39 Chung Wui Street, Tai Kok Tsui📝 整體評分:9 /10大件夾抵食,超抵食之餘仲要勁高質,加埋$300,2個人食飽到上心口,3個人食就差唔多。空間闊落,中間暢通無阻,唔會密密麻麻擺滿哂枱櫈。晚市二人套餐 $240 好夠食仲有凸,我地2個女仔平時食量都比較大既,驚死唔夠食就叫多個主食,結果眼闊肚窄。小食🥢越式豬頸肉🥢豬頸肉肉質軟爽,再灑上贊香既蔥油提香。時菜🥢馬拉盞炒菜心🥢勁多蒜末,炸乾葱,加埋蝦醬,用左好多油去爆香,勁香口惹味,不過就鹹左D,配白飯就會岩岩好。小菜🥢炆牛腩🥢好軟淋、好入味、好多肉!只係一塊生菜墊底,其餘都係肉呀!主食🥢金牛河🥢’材料豐富,有牛腩、牛丸、牛肉、滑牛,牛肉片,成碗都係餸最好食係滑牛,軟滑索汁;牛丸都好正,彈牙多汁。濃濃牛骨湯底加埋香葉同青檸,fresh一fresh。🥢香茅豬扒炒河🥢 $59豬扒有底味,足香香茅,肉質鬆軟,好值得單點黎食。佢個河粉條條分明,有芽菜、蔥段、紅蘿蔔絲,香口得黎又有D清甜。
📍 越旺美食 Yuet Wong Restaurant

🌍 大角咀中匯街37-39號地舖

📝 整體評分:9 /10

空間闊落,中間暢通無阻,唔會密密麻麻擺滿哂枱櫈。

小食🥢越式豬頸肉🥢
豬頸肉肉質軟爽,再灑上贊香既蔥油提香。

時菜🥢馬拉盞炒菜心🥢

小菜🥢炆牛腩🥢
好軟淋、好入味、好多肉!只係一塊生菜墊底,其餘都係肉呀!

主食🥢金牛河🥢’
材料豐富,有牛腩、牛丸、牛肉、滑牛,牛肉片,成碗都係餸
最好食係滑牛,軟滑索汁;

🥢香茅豬扒炒河🥢 $59

2022-10-18 844 瀏覽
係大角咀番工,成日lunch就會過嚟食。呢間食越南河粉好好食,味道好,價錢又便宜!前排無食以為執左,行錯地方,兜左個圈,竟然俾我搵到!原來搬左一間大鋪,係順豐站隔離。生牛肉河好多牛肉鋪係面,真係半生熟咖,牛肉嫩滑有牛味。再試下個湯底先,夠熱濃味但唔咸,真係忍唔住飲多幾啖。特式金牛河其實呢個應該類似火車頭,乜都有少少。入面有生熟牛肉,牛腩,牛丸。湯底係一樣嘅,最欣賞佢係啲河粉完全唔會碎,明顯的一條條。仲有入口好滑溜,又唔會有米漿味!不過啲牛腩比較鞋口太乾。越酸辣式鳳爪唔知係咪因為越式嘅關係,所以佢無咁辣,反而我中意食,佢係酸啲嘅,而且好入味,入口一件又一件,應該有差不到10隻俾我食哂。。越式豬頸肉一份應該大概有10片,啲邊位燒得好香口。燒豬頸肉真係好好食,就算唔沾醬一樣咁吸引!馬拉盞炒通菜哇哇!勁大份,完全無諗過係咁大份咖。成碟菜係炒到好香口,夠鑊氣!通菜又爽脆,又俾我Ko一碟😎😎越式蒸溜咖啡☕️真係好特別,呢杯咖啡係飲落有煉奶嘅甜味,但又唔蓋過咖啡嘅香味。簡直係高評價!話梅冰話梅加梳打水。清新酸酸甜甜咁。估唔到有好多人幫襯,我見餐廳人客keep住係滿座,呢間小店真係幾好食。今餐好滿足😆

生牛肉河

越酸辣式鳳爪

越式豬頸肉

馬拉盞炒通菜

越式蒸溜咖啡☕️
真係好特別,呢杯咖啡係
飲落有煉奶嘅甜味,但又唔蓋過咖啡嘅香味。
簡直係高評價!

話梅冰
話梅加梳打水。清新酸酸甜甜咁。

2022-10-18
下午茶
2022-10-17 34 瀏覽
今日去左大角咀一間叫越旺美食既餐廳食野馬來奶油蝦🦐呢個經店員介紹 係佢地必食既推介 佢用左牛油🧈 奶🥛 蒜🧄 咖喱葉 去煮出黎既醬汁 去同呢個蝦混埋一齊 令到蝦有呢個味道 好好食 好夾😋馬拉盞炒通菜🥬 越南春卷而呢2樣都好食既 但就比較普通 可能出面其他鋪頭都食得到既味道 但味道係唔差既😌😌咖喱牛腩煲🐮呢個咖喱比較稀 唔係好濃 所以唔食得辣既我 都食得到🤪 而重點係牛腩好霖好好食 再吸到咖喱嘅味道 絕對推介👍👍薄餅🍕我冇揀到白飯 而加錢轉薄餅黎食 我將薄餅點去馬來奶油蝦嘅醬同咖喱牛腩煲嘅咖喱 可以話2個都好好食 但我更加推介奶油個個醬 始終都係必食😋真係好好食 第一次唔係溝咖喱咁食薄餅 真係好出色👍👍😋
今日去左大角咀一間叫越旺美食既餐廳食野

馬來奶油蝦🦐

馬拉盞炒通菜🥬 越南春卷

咖喱牛腩煲🐮

薄餅🍕
2022-10-16 35 瀏覽
今日約左朋友去大角咀揾食,朋友提議話想食去越南菜,咁我就諗起我之前食過抵食又好食的「越旺美食」。我地今次就叫2人晚餐$200,2人晚餐內有1個小食、1個菜、兩個飯或粉、兩杯飲品。而我同朋友再叫左兩個小食,叫左越南春卷及蒜蓉牛油雞翼。酸辣鳯爪我最初都以為呢個鳯爪會似泰式鳯爪味道,但一啲都唔似,呢個鳯爪比較酸啲好開胃。香芧豬扒飯果豬扒醃得好入味好香香芧味、同埋果豬扒一啲都唔鞋,果蔥油都整得好香。雞絲扎肉河粉湯底好清,同埋呢雞肉同殺肉都是幾多👍🏻。越南炸春卷呢個新鮮熱辣揸得好香脆,加埋啲生菜一齊包住食更清新。牛油蒜蓉雞翼呢個蒜蓉味給牛油味都好香濃,如果雞翼炸外脆內裏好Juice。馬拉盞炒通菜馬拉盞嘢味,而果通菜好有鑊氣。飲品我地就叫左珍多冰同凍檸茶。我地食咁多野埋單都只係$330,真係好抵食

酸辣鳯爪

香芧豬扒飯

雞絲扎肉河粉
湯底好清,同埋呢雞肉同殺肉都是幾多👍🏻。

越南炸春卷
呢個新鮮熱辣揸得好香脆,加埋啲生菜一齊包住食更清新。

牛油蒜蓉雞翼

馬拉盞炒通菜
馬拉盞嘢味,而果通菜好有鑊氣。

飲品
我地就叫左珍多冰同凍檸茶。

我地食咁多野埋單都只係$330,真係好抵食
2022-10-13 35 瀏覽
經過見到呢間店舖,試一試味道如何先,叫了一個生牛肉河、一個特式金牛河、一個越式酸辣鳳爪、越南炸蝦餅。生牛肉河同特式金牛河都偏咸,牛肉就普普通通,尤其是特式金牛河既牛腩、牛丸同湯底都過咸。而酸辣鳳爪既酸辣味道似平時係某大超級市場購買一包包即食既酸辣味道;而炸蝦餅係薄身既炸蝦餅,粉都比較多,無咩蝦味。總括來說,呢幾樣既食物味道一般,叫做試過下。

總括來說,呢幾樣既食物味道一般,叫做試過下。
生牛肉河
越式酸辣鳳爪
越南炸蝦餅
 大角咀美食攻略2022年9月10月今期大角咀多了很多唔同餐廳呢度有間越南泰式菜坐位夠多夠大間,WALKIN大把位環境好,夠乾淨,本身已經幾出名,搬了大鋪越旺美食,主打泰越菜先黎一碗金牛湯河有牛丸,牛肉片,香葉,青檸同一般牛河好唔同,牛骨湯清色淡但入口湯味清甜配料豐富好大碗,呢度特色夠大碗牛骨湯完全無味精,飲完唔會口乾,加埋青檸更添泰式風味青檸可樂,最LIKE呢度特飲多又抵飲小食有好多款想一次試曬就可以點拚盤炸雞翼,牛腩蝦餅,札肉片,素春卷,豬串燒夠2人份享用,雞翼用香料醃好再炸脆嫩肉多,好食之餘好熱辣辣牛腩放在蝦餅上,脆,嫩,牛味濃郁~幾好食素春卷,超脆口,入面有幾種食材夾埋味道清爽唔油膩~整體水準高湯河一流,牛腩出色,湯底濃郁評分8/10消費$155大角咀中匯街37-39號地舖G/F, 37-39 Chung Wui Street, Tai Kok Tsui

大角咀美食攻略
2022年9月10月
今期大角咀多了很多唔同餐廳
呢度有間越南泰式菜
坐位夠多夠大間,WALKIN大把位
環境好,夠乾淨,本身已經幾出名,搬了大鋪

越旺美食,主打泰越菜

先黎一碗金牛湯河
有牛丸,牛肉片,香葉,青檸
同一般牛河好唔同,牛骨湯清色淡
但入口湯味清甜
配料豐富好大碗,呢度特色夠大碗

牛骨湯完全無味精,飲完唔會口乾,加埋青檸更添泰式風味

青檸可樂,最LIKE呢度特飲多又抵飲

小食有好多款
想一次試曬就可以點拚盤
炸雞翼,牛腩蝦餅,札肉片,素春卷,豬串燒

夠2人份享用,雞翼用香料醃好再炸
脆嫩肉多,好食之餘好熱辣辣
牛腩放在蝦餅上,脆,嫩,牛味濃郁~幾好食
素春卷,超脆口,入面有幾種食材夾埋
味道清爽唔油膩~

整體水準高
湯河一流,牛腩出色,湯底濃郁
評分8/10
消費$155
大角咀中匯街37-39號地舖
2022-10-03 59 瀏覽
想當年家姐介紹追越旺加喱牛腩好味,事隔多年越旺開左新店~鋪面面積應該有以前三倍,而家舖面好寛躺亦好多卡位,坐得舒服~menu方面除左有二人,四人餐方面仲有三人餐~每個餐前菜主菜方面都有幾個選擇比你揀~滿足幾唔同需要~記得印度薄餅出色係必嗌item,而且呢度可以只叫加喱汁只需$18~咁唔使特登叫多個肉,值得一讃!而且個咖喱汁有分越式同印度式,仲可以俾你揀埋難度非常貼心!小食方面嗌咗越式春卷春卷熱辣辣炸起,穩陣好味,生菜都好新鮮!庶蝦大大支,啖啖蝦肉,而且仲配埋蔥油喺面份外惹味👍主菜方面嗌咗豬頸肉炒河、即叫即炒!河粉比較幼身,係越式嘅河粉!配襯埋咖喱汁辣辣地好回味👍👍

庶蝦大大支,啖啖蝦肉,而且仲配埋蔥油喺面份外惹味👍