成日係深水埗搵野,今日就行遠啲去大角嘴先,見餐廳門面乾淨光猛,而且有唔少食客食緊飯,應該唔錯👍小食拼盤(大)$108🍱🌯🫓每款有四件,春卷、扎肉、越式串燒、越式蝦片、雞翼,種類都唔少,而且仲有生菜可以包住嚟食減低油膩感香茅豬扒凍檬$51🥩🍜連骨豬扒味道咸左少少,不過配埋檬粉食就岩岩好,仲可以撈埋酸辣汁食,微微酸辣好開胃燒豬頸肉炒河$64🥓🍝份量唔少,熱辣辣味道唔錯,豬頸肉都好爽口蒜蓉焗青口$74🧄🦪香噴噴蒜蓉味,每隻都有四分一隻手掌咁大,焗得岩岩好一啲都唔韌椰青$35🥥清甜多水解渴一流,果肉好易刮落嚟食手原來仲有套餐架,下次試埋先,計落好似平啲💵

小食拼盤(大)$108🍱🌯🫓

香茅豬扒凍檬$51🥩🍜

燒豬頸肉炒河$64🥓🍝
份量唔少,熱辣辣味道唔錯,豬頸肉都好爽口

蒜蓉焗青口$74🧄🦪

椰青$35🥥
清甜多水解渴一流,果肉好易刮落嚟食手

原來仲有套餐架,下次試埋先,計落好似平啲💵
2022-12-07
2022-12-10 86 瀏覽
想用一個親民嘅價錢品嚐一餐唔錯嘅越南菜,可以去位於大角嘴中匯街嘅《越旺美美》,雖然呢度冇豪華嘅裝修,食物賣相都是普普通通的,但味道絕對唔比其他嘅越南餐廳差,不過價錢就相對經濟好多啦!🥰😍我哋點咗咖喱魷魚配薄餅、越式酸辣鳳爪、扎肉卷同馬拉盞炒通菜!勁喜歡呢度嘅咖喱,而我哋就揀咗印度嘅咖喱,貪佢比越式咖喱更濃味,食落倍感滋味!飲品方面就叫咗珍多冰、椰青同越南咖啡!呢度嘅越南咖啡嘅味道相對比較苦澀同正宗,如果你係越南咖啡嘅Fans, 不妨可以嚟試吓!😝😝😝呢度仲有啲碟頭飯選擇的,一般人均由幾十蚊到百零蚊左右,由於價錢親民,所以我見到有好多街坊都嚟買外賣返屋企食的!👍🏻👍🏻👍🏻

2022-12-08 41 瀏覽
呢間餐廳睇落個衛生同環境都唔錯首先就係頭盤前菜, 就係我最鐘意既越式酸辣鳳爪, 首先一定係無骨架啦, 而且酸度很開胃, 成隻食入口都係咁好味菠蘿炒飯雖然呢個菠蘿炒飯係冇菠蘿係上面, 但係個份量同味道都係很不錯的大份到4個人分都可以每人一碗調味一流, 咸咸甜甜的加上不同既海鮮係上面, 成個鮮味同口感都好高質素口水雞半隻呢度既口水雞望落都幾掂, 辣度不錯, 又唔會太辣又唔會太咸, 雞皮連雞肉都係好嫩滑的口感茄汁牛腩煲想像唔到原來茄汁同牛腩都可以咁夾, 牛腩真係超推薦, 嫩滑到完全唔會有渣, 酸酸的口感好開胃, d汁用黎撈飯食都一流
呢間餐廳睇落個衛生同環境都唔錯

首先就係頭盤前菜, 就係我最鐘意既越式酸辣鳳爪,
首先一定係無骨架啦,
而且酸度很開胃, 成隻食入口都係咁好味

菠蘿炒飯

大份到4個人分都可以每人一碗

口水雞半隻

茄汁牛腩煲

2022-11-27
2022-12-04 36 瀏覽
越旺美食 (大角咀).酸辣鳳爪- 食泰國嘢越南嘢必要嘅餐前小食,貪佢開胃又好食.大小食拼盤- 要個大嘅就可以四個人share食,越式春卷,串燒等都係人頭四件.豉椒炒蟶子- 今日去到嘅時候店員曾經有同我哋講今日有啲咩,咁啱就係有蟶子,咁梗係要叫黎試吓!佢個味道有少少似港式茶餐廳炒嘅,濃味蟶子無沙!.叻沙煲-叻沙都有啲辣,但係勝在濃味得來入邊所有嘢都好好食,牛肉腍身,豆卜入味,入面仲要有啲粉絲.馬拉盞炒椰菜苗-今日其中一樣是時令產物就係椰菜苗,本身呢種菜就好嫩口💚不論用馬拉盞定係蒜蓉都好夾!.越旺美食 (大角咀)大角咀中匯街37-39號地舖
越旺美食 (大角咀)

酸辣鳳爪- 食泰國嘢越南嘢必要嘅餐前小食,貪佢開胃又好食

大角咀中匯街37-39號地舖
2022-12-01 59 瀏覽
朋友推介這裏的美食,因為假期關係,便來到一試。馬來濃湯蝦麵$70,可以選摻摻,即係油面溝米粉,湯底味道鮮甜,如果加上自家特製醬料,味道層次更加豐富。越南咖啡另加$18,咖啡味道甘香,非常濃郁可口。生牛肉河$52 ,牛骨湯底,味道香甜,牛肉鮮嫩可口,加上指天椒和青靈的味道,非常有越南特色。凍檸茶加$3,檸檬和茶的比例適中,很有香港的特色。蒜蓉炒芥蘭$56,大懶爽脆可口,蒜蓉味道香濃。炸蝦餅$28,爽口彈牙,加點醬汁味道更佳。炸香茅雞翼$28,外脆內軟,肉質豐富,如果脆漿薄一點更好。越南粉卷,免費下午每人兩件,雖然是免費的,不過質素一點都不會差勁。
朋友推介這裏的美食,因為假期關係,便來到一試。

越南咖啡另加$18,咖啡味道甘香,非常濃郁可口。

凍檸茶加$3,檸檬和茶的比例適中,很有香港的特色。

蒜蓉炒芥蘭$56,大懶爽脆可口,蒜蓉味道香濃。

炸蝦餅$28,爽口彈牙,加點醬汁味道更佳。
炸香茅雞翼$28,外脆內軟,肉質豐富,如果脆漿薄一點更好。

2022-12-01 26 瀏覽
越旺美食 (大角咀).呢間平靚正越南野,食物性價比高之餘店員服務仲好好🤭.晚市三人套餐$352我地叫個三人套餐再加一啲小食四個人食非常夠食!.▪️小食拼盤▪️.小食拼盤轉左大就可以四個人食,入面有蝦片札肉,豬肉串燒,春卷,雞翼等.▪️ 豉椒炒蟶子▪️.今日難得有蟶子緊係試下,估佢唔到無沙之餘仲要幾惹味!.▪️叻沙煲▪️.呢個幾推薦大家叫,叻沙濃味,入面有豆卜,螄蚶,菇,牛肉等,最重要有粉絲!.▪️馬拉盞炒椰菜苗▪️.椰菜苗真係好好食,嫩口,又炒得入味.▪️凍食蝦卷▪️.味道較清淡,入面有菜,濛粉以及大蝦,係食完清新嘅味道.▪️越南炸蝦餅▪️.咬落唔夠爽實,呢個比較失色🥹.📌 越旺美食 (大角咀)大角咀中匯街37-39號地舖.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
越旺美食 (大角咀)

呢間平靚正越南野,食物性價比高之餘店員服務仲好好🤭

晚市三人套餐$352
我地叫個三人套餐再加一啲小食四個人食非常夠食!

▪️小食拼盤▪️

▪️ 豉椒炒蟶子▪️
今日難得有蟶子緊係試下,估佢唔到無沙之餘仲要幾惹味!

▪️叻沙煲▪️

▪️馬拉盞炒椰菜苗▪️
椰菜苗真係好好食,嫩口,又炒得入味

▪️凍食蝦卷▪️
味道較清淡,入面有菜,濛粉以及大蝦,係食完清新嘅味道

▪️越南炸蝦餅▪️
咬落唔夠爽實,呢個比較失色🥹
📌 越旺美食 (大角咀)
大角咀中匯街37-39號地舖
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
2022-12-01 42 瀏覽
今日食既呢一間係係大角咀區都幾出名的越菜店野食選擇都算多,而且除左越菜仲有不同種類既菜選擇粉絲什菜煲呢個粉絲煲都幾大而且材料都好足下,菜有幾種唔同既種類,湯都幾清甜,而且好淋好入味香草牛仔骨呢一個係有少少燒烤既感覺,一份既份量都幾大,有大約5塊,上面既香草勁香,點埋個蜜糖芥末醬真的很不錯,必須要加碗白飯一齊食就一流咖哩牛肉煲黎到呢度一定要食呢個重要推介既,咖哩係有分越式同泰式,我個人就鐘意越式多d,加埋少少辣真係無敵配呢個薄餅勁夾牛肉好嫩滑,而且都幾多塊下!
今日食既呢一間係係大角咀區都幾出名的越菜店
野食選擇都算多,
而且除左越菜仲有不同種類既菜選擇

粉絲什菜煲

呢個粉絲煲都幾大而且材料都好足下,
菜有幾種唔同既種類,湯都幾清甜,而且好淋好入味

香草牛仔骨

點埋個蜜糖芥末醬真的很不錯,必須要加碗白飯一齊食就一流

咖哩牛肉煲

配呢個薄餅勁夾

牛肉好嫩滑,而且都幾多塊下!
2022-10-10
有日同小妹係大角咀打完泰拳🥊之後,諗住係附近搵食~見到「越旺美食」嘅晚市套餐幾抵食,就入去試下啦。晚市2人套餐,$200起,包自選越式小食、炒時菜各一款,兩款自選炒粉麵飯,和兩杯飲品。因為小妹想食豬頸肉嘅關係,所以我哋就揀咗C餐($240)~😂成個餐嘅份量都好足,3個人share食都得!越式豬頸肉(原價$60)豬頸肉外皮微脆,唔會太熱氣,味道不錯,勝在足料,一份有20塊切片豬頸肉!😳👍🏻馬拉盞炒通菜(原價$63)嘩,份量係平時坊間食嘅1.5倍!真係好抵食,通菜新鮮爽脆,馬拉盞炒微辣惹味,正!越式炆牛腩(原價$68)味道冇我想像中咁越式(蕃茄香茅),比較似港式的柱侯醬味道。😂不過勝在份量足!一碟有2x件牛筋腩!😳超抵食!特式金牛河(原價$71)配料好豐富,好似火車頭咁,鋪滿成碗河粉!😎有生熟牛肉、牛腩、牛筋、牛丸等,最正係生牛肉,肉香嫩滑,牛骨湯頭清香,一啲都唔油膩,值得一試!套餐包兩杯嘢飲,凍飲加$3,升級特飲半價。椰汁綠豆冰(原價$28)椰汁香濃,配上開邊綠豆,清熱解毒,更添咬口。紅豆冰(原價$28)味道正常,紅豆有三份一杯,都算合理。最後,我地仲追加左一份印度薄餅($15)配印度咖
有日同小妹係大角咀打完泰拳🥊之後,諗住係附近搵食~
見到「越旺美食」嘅晚市套餐幾抵食,就入去試下啦。

晚市2人套餐,$200起,

因為小妹想食豬頸肉嘅關係,
所以我哋就揀咗C餐($240)~😂
成個餐嘅份量都好足,3個人share食都得!
晚市2人套餐C餐

越式豬頸肉(原價$60)
豬頸肉外皮微脆,唔會太熱氣,味道不錯,
勝在足料,一份有20塊切片豬頸肉!😳👍🏻
越式豬頸肉

馬拉盞炒通菜(原價$63)
嘩,份量係平時坊間食嘅1.5倍!真係好抵食,
通菜新鮮爽脆,馬拉盞炒微辣惹味,正!
馬拉盞炒通菜

越式炆牛腩(原價$68)
不過勝在份量足!一碟有2x件牛筋腩!😳超抵食!

越式炆牛腩

特式金牛河(原價$71)
配料好豐富,好似火車頭咁,鋪滿成碗河粉!😎
有生熟牛肉、牛腩、牛筋、牛丸等,
最正係生牛肉,肉香嫩滑,
牛骨湯頭清香,一啲都唔油膩,值得一試!
特式金牛河

套餐包兩杯嘢飲,凍飲加$3,升級特飲半價。
椰汁綠豆冰(原價$28)
椰汁香濃,配上開邊綠豆,清熱解毒,更添咬口。
椰汁綠豆冰

紅豆冰(原價$28)
味道正常,紅豆有三份一杯,都算合理。
紅豆冰

最後,我地仲追加左一份印度薄餅($15)配印度咖喱汁($18)🍛
薄餅酥軟,配上風味馥郁嘅印度咖喱,夠晒惹味。

印度薄餅配印度咖喱汁
晚市2人套餐C餐
越式豬頸肉
馬拉盞炒通菜
椰汁綠豆冰
紅豆冰
印度薄餅配印度咖喱汁
2022-11-28 39 瀏覽
好同事話越旺美食價格親民好抵食,約我放工一齊晚餐。 我們點左越南烤庶蝦$60(2隻)脹卜卜又大支,啖啖蝦肉,鮮甜味美,沾泰式甜酸醬很好吃👍豉椒炒蜆 $72,頗大隻蜆肉沒有沙,鑊氣足香噴噴,豉椒味道香濃,很惹味道剛好😍。咖喱羊腩配千層薄餅$70,羊腩味香濃微辣帶甜,薯仔炆得焾又入味,鬆軟的薄餅沾咖喱汁很夾很美味。😘越南炸蝦餅湯檬粉$57,蝦餅爽口彈牙,很鮮甜,真不錯。椰汁綠豆冰(跟餐加$14):奶味香濃,甜度適中。
好同事話越旺美食價格親民好抵食,約我放工一齊晚餐。
我們點左

越南炸蝦餅湯檬粉$57,蝦餅爽口彈牙,很鮮甜,真不錯。

椰汁綠豆冰(跟餐加$14):奶味香濃,甜度適中。
  • 越南烤庶蝦
  • 豉椒炒蜆
  • 咖喱羊腩配千層薄餅
2022-11-26 32 瀏覽
今日去左朋友屋企個會所打保齡球,打完保齡球就行去大角咀食飯,朋友帶咗我食呢間新開嘅越南餐廳,佢話近排都成日幫襯,話味道唔錯之餘價錢又合理。餐廳環境都幾乾淨,而且好寬躺,一啲都唔侷促。秘製咖喱牛腩 : 朋友叫咗呢個,佢比咗啲我試,咖喱分別有印度洋葸 / 越式椰汁咖喱選擇,辣度就有 1 至 5 級選擇,朋友揀咗 1 級辣度。咖喱味相當濃郁,牛腩炆得幾軟腍,而且份量測亦幾多,朋友唔想食飯所以揀咗薄餅。馬來濃湯蝦麵 : 自己就叫咗呢個熱賣推介,麵可以選擇摻摻。湯底勁鮮甜,材料有豆卜、炸魚片、腩片同主角大蝦 🦐 大蝦非常彈牙爽口,麵嘅份量亦非常多。

餐廳環境都幾乾淨,而且好寬躺,一啲都唔侷促。

2022-11-21 33 瀏覽
今日陪個朋友喺大角咀整車,整完車就順便喺附近食埋晚飯,經過呢間越南餐廳,見到環境幾乾淨又幾光猛,之後再望望餐牌見啲嘢食都好似唔錯。晚市二人套餐都有三款選擇,而且仲有晚市三人套餐,不過最後都係選擇單點。越南小食式拼盤 ($88) : 拼盤都幾豐富,有雞翼、春卷、串燒、蝦片、扎肉。春卷餡料非常多,用生菜包住食口感更加爽脆。馬拉盞炒畤菜 ($63) : 揀咗炒通菜,估唔到份量咁大碟真係比佢嚇親,通菜鮮嫩爽脆,味道非常濃郁。豉椒炒蟶子 ($78) : 正正常常喺出面食碟豉椒炒蟶子都起碼接近一百先落到樓,但係呢度竟然呢個價錢就食到,所以真係超級超級超級抵食,而且份量唔少之餘蟶子亦係肥嘟嘟超鮮甜。馬來奶油蝦 ($102) : 奶油味道香甜又濃郁,而且蝦非常大隻,底下重有啲檬粉,撈埋啲奶油汁,好食到停唔到口,配返個白飯食一流。

2022-11-19 43 瀏覽
好耐冇食越南菜,途經大角嘴有點餓,見越旺搬咗舖,一於去試吓,地方比以前更大,枱與枱之間好有空間,坐得舒服正值午餐與下午茶時段, 二者都好抵食,叫套餐就送蒸粉包,雖然粉卷是送的但一點也不馬虎,粉皮不太厚,加埋甜酸醬,更惹味牛柳粒炒紅飯,切粒的牛柳粒咬落軟熟,醃得入味,紅飯加入粟米和切粒紅蘿白,味道更加豐富,份量也很多,最後都係食唔晒要打包越南烤蔗蝦,即叫即煮的蔗蝦,蝦膠打得彈牙香滑,啖啖肉,好味店員推介海鮮剛到貨,就試吓豉椒炒蟶子,豉椒香味十足,芡汁不會過杰,濃淡度適中,蟶子新鮮爽口又美味再來一個馬拉盞炒時菜,碧綠通菜掛上馬拉盞醬汁,非常惹味另外小吃再叫了香茅雞翼,炸得外皮香脆,內裏juice咸檸檬梳打,清新怡人,非常解渴

越南烤蔗蝦,即叫即煮的蔗蝦,蝦膠打得彈牙香滑,啖啖肉,好味

再來一個馬拉盞炒時菜,碧綠通菜掛上馬拉盞醬汁,非常惹味

另外小吃再叫了香茅雞翼,炸得外皮香脆,內裏juice

咸檸檬梳打,清新怡人,非常解渴
餐廳食物選擇非常多!整體份量好足好大份,食物又高質,抵讚!個人黎講比較推介小食拼盤、濃湯蝦麵、咖喱雞配薄餅!越南小食拼盤 $88 👍🏻成個拼盤性價比好高,一次過滿足你所有願望!春卷充滿芋香,豬肉串燒配上甜甜嘅沙爹汁好好食,蝦片上有沙爹醬蒜片蔥碎粉絲幾特別,雞翼香滑,仲有咸香扎肉!馬來奶油蝦 $102 👌🏻奶油好香甜呀。除左蝦,底下仲有檬粉添,撈埋奶油食好邪惡!馬來濃湯蝦麵 $71 👍🏻挨近已經聞到好濃烈嘅蝦香!建議唔好點醬住,試下個湯先。個湯非常香甜又濃蝦味,好好飲!秘製咖哩 - 印度洋蔥咖哩雞 $59 👍🏻有辣度選擇,食唔食到辣嘅朋友仔都啱哂!(有分0~5級辣,我地揀左1級乍🤭)嗰種辣係慢慢滲出嚟,辣得黎好香!配埋鬆軟嘅薄餅,一流!舊雞都好入味呀!珍多冰 $28 (跟餐特飲半價 $14) 👌🏻適合唔鍾意太甜嘅人,粉條都幾多~

越南小食拼盤 $88 👍🏻

馬來奶油蝦 $102 👌🏻
奶油好香甜呀。除左蝦,底下仲有檬粉添,撈埋奶油食好邪惡!

馬來濃湯蝦麵 $71 👍🏻

秘製咖哩 - 印度洋蔥咖哩雞 $59 👍🏻

珍多冰 $28 (跟餐特飲半價 $14) 👌🏻
適合唔鍾意太甜嘅人,粉條都幾多~
近年香港有不少東南亞菜餐廳,但好吃的不多,而大角咀的越旺美食是我和家人都喜歡的一家。由奧運站出發步程不用10分鐘就到店,餐廳空間大,座位很寬敞,吃著也舒服。餐牌選擇不少,越式馬來印度都有。也有二人餐三人餐,散點選擇更多。馬來濃湯蝦麵可以選辣度,麵可以摻摻。這種細節位都兼顧到,未吃已先加分了。中間是兩只大蝦,魚片豆卜腩肉青菜伴著,還撒了蔥花和炸蒜,橙色的湯頭看著就覺濃郁,還有那個紅紅的靈魂辣椒醬,賣相很不錯。味道也果然沒失望,米粉油麵摻著吃,一口盡是吸滿鮮甜蝦湯的米粉和口感實在的油麵。馬來奶油蝦7只肉嫩彈牙的大蝦,每只由外到內都沾滿了濕潤的奶油汁,奶香牛油香咖喱葉香非常濃郁,必需用嘴巴剝殼,一點不留的把蝦身上的奶油汁啜乾啜淨。有條件的(不怕胖)建議加點一個白飯,這個奶油汁絕對下飯。越式炒雜菜抱著"越式即是什麼味道呢?"的心態來點了一份。菜芯,西蘭花,椰菜,芽菜,切片雞脾菇,蕃茄,洋蔥,多種蔬菜混合以蒜蓉爆炒,口感很是豐富,味道帶著一點點甜,再撒上炸乾蔥,更是惹味。看似平凡,吃著呢,又覺很不錯麻。其他菜式:餐牌:

馬來濃湯蝦麵

馬來奶油蝦

有條件的(不怕胖)建議加點一個白飯,這個奶油汁絕對下飯。

越式炒雜菜
抱著"越式即是什麼味道呢?"的心態來點了一份。

其他菜式:

餐牌:

今日去大角咀揾個朋友食飯,佢話我地以前食過嗰間越旺搬咗新鋪,裝修得企理乾淨,問我有無興趣,我二話不說就話好掛住佢啲美食。嚟到見到餐廳外部就有種東南亞渡假feel。內裹簡單光猛,空間寬闊舒適,環境乾淨真係幾好。睇下啲食物有無唔同開始就比門口張相吸引住,所以呢個馬來濃湯蝦麵就係必點真係唔錯蝦濃郁鮮美,材料又多,有2隻大蝦,3,4塊花肉,魚餅(魚片),同吸滿蝦湯豆卜,味道正常,只係略為帶甜,但配上廚師秘製辣醬同摻摻粉,真係好印式咖哩羊腩,單睇外表,我仲意為啲羊會好硬,但原來正正相反,肉質軟霖,入味,而且份量岩岩好。越式炒什菜 馬來奶油蝦 ,食返3年無食過嘅味道,呢道奶油蝦係馬來名菜,當中咖哩葉嘅配料係香港少見。所以令我好懷念。個汁好肥,但撈飯真係好好味豉椒炒蟶子 ,落單位同事極力推介,火喉夠,蟶子肉質飽滿,唔錯。珍多冰,椰味香濃,但我個人覺得唔夠甜。整體搬左新鋪嘅越旺美食環境乾淨左,舒服左。食物質素保持,員工亦有禮,所以我會再來。

嚟到見到餐廳外部就有種東南亞渡假feel。

內裹簡單光猛,空間寬闊舒適,環境乾淨真係幾好。

睇下啲食物有無唔同

開始就比門口張相吸引住,所以呢個馬來濃湯蝦麵就係必點

越式炒什菜

珍多冰,椰味香濃,但我個人覺得唔夠甜。