2020-12-02 88 瀏覽
🍴輕明太子,檸香,扁意粉 - $𝟾𝟾明太子味好濃 而且勁多蟹籽 ,有少少檸檬既酸味解滯令到本身容易滯嘅明太子變得清爽少少(但食完都會有啲滯)不過出意粉嘅速度偏慢 等咗𝟺𝟻分鐘😢🍝法式鮮茄醬,煙鮭魚,菠菜,手卷意粉 - $𝟷𝟶𝟾超級濃嘅蕃茄醬汁🥫所以意粉整體係偏咸,裝住意粉嘅石鍋幾特別 !個樣好似凹咗嘅包🥯~而且因為即叫即整,個石鍋到食果陣都仲係暖笠笠🧡🥐煙鮭魚,牛角包,班尼迪(配有機沙律菜) - $𝟽𝟾平時小編👧🏻最愛egg benedict💕呢個蛋夠流心👍🏻成個味道好有層次🤤重點係份量好多 勁大盤!塊煙三文魚仲大過小編半隻手🖐🏻義大利麵轉套餐 + $𝟺𝟻 (配是日餐湯+多士)包一杯$𝟻𝟻以下飲品☕️淹沒(黑糖焙茶) - $𝟺𝟾(小編👧🏻跟餐所以𝙵𝚛𝚎𝚎)黑糖醬配上雲呢拿雪糕🍦再自行將特濃咖啡(似𝚎𝚜𝚙𝚛𝚎𝚜𝚜𝚘)淋上雪糕但因為咖啡味太重 淋咗落雪糕就無哂黑糖味😂📋總括嚟講係幾好食 環境都好靚📋燈光有啲暗 有令人舒服到想訓教嘅𝙵𝚎𝚎𝚕📋不過希望出餐速度可以快返少少🤣📋同埋要注意嘅係一定要𝙱𝚘𝚘𝚔位!📋餐廳得好少枱 𝚆𝚊𝚕𝚔 𝚒𝚗比較難入座雖然小貴 但都值得𝙴𝚗𝚌𝚘𝚛𝚎👍🏻
義大利麵轉套餐 + $𝟺𝟻
(配是日餐湯+多士)
包一杯$𝟻𝟻以下飲品
黑糖醬配上雲呢拿雪糕🍦
再自行將特濃咖啡(似𝚎𝚜𝚙𝚛𝚎𝚜𝚜𝚘)淋上雪糕
但因為咖啡味太重
淋咗落雪糕就無哂黑糖味😂
📋總括嚟講係幾好食 環境都好靚
📋燈光有啲暗 有令人舒服到想訓教嘅𝙵𝚎𝚎𝚕
📋不過希望出餐速度可以快返少少🤣
📋同埋要注意嘅係一定要𝙱𝚘𝚘𝚔位!
📋餐廳得好少枱 𝚆𝚊𝚕𝚔 𝚒𝚗比較難入座
雖然小貴 但都值得𝙴𝚗𝚌𝚘𝚛𝚎👍🏻

2020-12-01 123 瀏覽
首先 我由Book位果下已經開始燥打電話去話要book位 好快有人聽佢問我食幾號幾點 我就同佢講返之後佢就叫我WhatsApp 返呢個電話no.你問完我我又答左你之後你又叫返我WhatsApp?個腦係咪坐住左?都算啦 我照wts講返booking內容同問有冇切餅費收到預設Msg之後等左好耐終於confirm booking 因為當日係朋友生日 會預備蛋糕 上面都講已經一早問佢有冇切餅費然後見到佢個預設msg寫左有$60切餅費OK 咁我就冇再追問多一次好啦 到當日早少少上去想擺低蛋糕員工想知蛋糕鋪係黃定藍 我非常理解大家同路人到檢查完同我講雪櫃冇位?就當我真係冇預先同你講我有蛋糕雪你個雪櫃咁少位就好心同客人講要預早通知同埋我都主動係第一個msg問左你有冇切餅費你都應該同我講聲要放蛋糕就預早通知算啦 我真係當我咁差冇同你講我抵死但係 廢炎期間帶口罩係基本樓面休息唔帶都算 你廚師點都要帶啦下話由我坐低到最後走果下 不論佢食緊野定煮緊野都係冇帶架仲要全部都好後生都唔帶好 唔知以為自己去左廢老餐廳真係仲有好多野不能盡錄上菜要等最快45分鐘 因為佢地6點開始晚市 6點9先會做野仲有啲野食好普通 冇
首先 我由Book位果下已經開始燥
打電話去話要book位 好快有人聽
佢問我食幾號幾點 我就同佢講返
之後佢就叫我WhatsApp 返呢個電話no.
你問完我我又答左你之後你又叫返我WhatsApp?
個腦係咪坐住左?
都算啦 我照wts講返booking內容同問有冇切餅費
因為當日係朋友生日 會預備蛋糕
上面都講已經一早問佢有冇切餅費
然後見到佢個預設msg寫左有$60切餅費
OK 咁我就冇再追問多一次

好啦 到當日早少少上去想擺低蛋糕
員工想知蛋糕鋪係黃定藍 我非常理解大家同路人
到檢查完同我講雪櫃冇位?
就當我真係冇預先同你講我有蛋糕雪

因為你個background會不斷有人行黎行去

唉 黃店唔係大哂
加油啦
2020-12-01 78 瀏覽
旺角樓上乾花主題cafe💛🌾開業唔太耐,一直keep住人氣,我地今次星期日12點到就啱啱好walk in有位坐🤪·💛明太子·岩鹽燒蟹棒·鮭魚籽·貓耳朵 $138貓耳朵好好食,個汁香濃🤤,夠哂掛汁,如果貓耳朵份量多啲就更開心😝好多明太子,但三文魚籽就唔太多啦,蟹棒都係得一條😂·💛龍蝦沙律·牛角包·班尼迪 $88龍蝦肉新鮮,份量都唔少,沙律醬都好食Benedict都係正常質素,做到入面流心嘅poach eggs😚😚·💛柚香青檸雞翼 $48有六隻單骨雞翼,姐係3隻雞翼🤣嚟到係熱辣辣,外脆內juicy,味道係好食嘅雞翼嘅柚子味可以再出啲,另有檸檬唧落去調味·💛香蕉朱古力窩夫配焙茶雪糕 $85🧇對呢個窩夫有幾高期望,畢竟應該唔係難事,焙茶雪糕係好食,但食落窩夫太乾身,冇咩醬,雪糕又細,有啲失望呀,不過係食到蛋香味幾正🤤·💛Valrhona Mocha $56朱古力味濃🍫,出過咖啡味☕️Mocha都算幾大杯,用Valrhona朱古力好正👍🏻(烘焙店有買過,係算貴啲嘅朱古力牌子😂)係個價錢就貴咗啲🙊·💛紅寶石朱古力草莓鮮奶 $68朋友叫嘅,話飲落都ok~係個價錢就貴咗啲🙊
💛明太子·岩鹽燒蟹棒·鮭魚籽·貓耳朵 $138
好多明太子,但三文魚籽就唔太多啦,蟹棒都係得一條😂
💛龍蝦沙律·牛角包·班尼迪 $88
龍蝦肉新鮮,份量都唔少,沙律醬都好食
💛柚香青檸雞翼 $48
有六隻單骨雞翼,姐係3隻雞翼🤣
嚟到係熱辣辣,外脆內juicy,味道係好食嘅
雞翼嘅柚子味可以再出啲,另有檸檬唧落去調味
💛香蕉朱古力窩夫配焙茶雪糕 $85
💛Valrhona Mocha $56
朱古力味濃🍫,出過咖啡味☕️
係個價錢就貴咗啲🙊
💛紅寶石朱古力草莓鮮奶 $68
朋友叫嘅,話飲落都ok~係個價錢就貴咗啲🙊
2020-12-01 78 瀏覽
今次嚟到一間非常適合打卡嘅樓上cafe,cafe用咗各種乾花做裝飾💐,感覺真係幾浪漫幾有情調🥰📍 自家製龍蝦鮮茄醬·活海蝦·墨魚意粉 ($128):海蝦都幾彈牙,墨魚意粉正路,但係個龍蝦鮮茄醬酸咗啲,如果鍾意食酸嘢嘅朋友可以試下😛好食指數:3.5/5📍台式·慢煮牛面頰·手卷意粉 ($118):好少食手卷意粉,望落幾得意😙 牛面頰煮得幾soft,唔會韌,個source都係酸咗啲😂 配埋意粉一齊食都ok嘅好食指數:3/5📍法國鵝肝·牛油南瓜·黑醋義大利燉($138):鵝肝煎得幾香,如果份量多啲就更好啦。牛油南瓜source本身都幾唔錯,可惜黑醋落太多,令到入口嘅每啖飯都好酸😕😕酸到最後食唔晒......好食指數:2/5📍鮮奶焙茶(熱$56/凍$60):拉花好靚,仲有乾花裝飾,好啱打卡☺️ 飲落焙茶味幾濃郁,同鮮奶perfect match,甜度固定,我個人覺得偏甜好食指數:4/5🌟主食+$45可以轉套餐,包是日餐湯、多士同一杯$55以下飲品🌸Cafe唔算大,所以座位同座位之間嘅距離比較近,會有少少逼嘅感覺。因為座位較少,walk in可能會無位,記得提早book位呀😉抵食指數:3/5環境指數

📍 自家製龍蝦鮮茄醬·活海蝦·墨魚意粉 ($128):

環境指數:4/5
推介指數:3/5
2020-11-23
鮮奶焙茶
要食到呢間餐廳真係得來不易..第一次去嘅時候因為冇book位..所以白行一堂..第二次終於用左兩日book到個位😍真係想食好耐..不過建議大家去之前一定要book 🙈成間餐廳望落優雅高貴..成個天花板都係乾花..窗和牆身都係滿滿裝飾品🤩真係每個角落都可以無盡打卡🤳🏻坐底仲有種溫馨同親切感覺..煙鮭魚·牛角包·班尼迪$78沙律菜款式多夠新鮮..酸酸甜甜黑醋醬汁拌..夠開胃煙三文魚配牛角包絕配👍🏻可惜冇乜特別😅黑芝麻拿鐵$56呢個極力推薦... 濃濃黑芝麻好鬼正😍記得攪勻先好飲..底部勁多黑芝麻..一開頭就係睇到個拉花勁靚..一直都唔想摧毁..總括:食物價錢偏貴..食物質素普通..服務態度一般..樓面勁多人手..但係一杯嘢飲都要等咗最少28分鐘先有..不過就咁食個場地都覺得滿足同靚..👍🏻奉勸大家記得着多件衫..超凍

煙鮭魚·牛角包·班尼迪$78
沙律菜款式多夠新鮮..酸酸甜甜黑醋醬汁拌..夠開胃
煙三文魚配牛角包絕配👍🏻
可惜冇乜特別😅

黑芝麻拿鐵$56

總括:
食物價錢偏貴..食物質素普通..
不過就咁食個場地都覺得滿足同靚..👍🏻
奉勸大家記得着多件衫..超凍
2020-11-29 2738 瀏覽
今日同姊妹們一齊相聚,早早訂了位。當然我們都是選良心小店!雖然地方不是很大,裝飾是用好多乾花設計,感覺都幾舒服服務都可以,友善有禮的態度;清潔度就有待改善一下了食物方面,點了2人餐(前菜)麵包及墨西哥脆片,配有果仁牛油及牛油果醬,可以無限添加(餐湯)可加錢轉龍蝦湯,但我們無轉,這個磨菇蓉湯配有忌廉及香草,都幾好飲幾滑小食:(3選1)(4隻青口)好靚好吸引,這個碟好特別!青口好大隻口感不錯,個汁都幾惹味主菜:(6選2)(蜜糖芥末北海道帶子燉飯)燉飯口感不錯,唔會好硬,帶子煎得香脆;配有菇菇片,好味道(和牛定食)定食:有雞蛋、前菜、和牛好嫩口感軟滑配紅酒汁,配有芝麻碎飯,值得點的定食(甜品)迷你窩夫:4種味道選2種,我們點了芒果柚子及玉桂蘋果,上面更有雪糕,唔會太甜,窩夫脆口(黑松露薯條)香脆可口的薯條,配有黑松露醬,普通味道!(白酒大蜆扁意大利粉)這個好惹味,蜆好爽口,微微辣味好正,扁意大利粉口感唔錯,白酒味唔濃
今日同姊妹們一齊相聚,早早訂了位。當然我們都是選良心小店!

雖然地方不是很大,裝飾是用好多乾花設計,感覺都幾舒服

服務都可以,友善有禮的態度;清潔度就有待改善一下了

食物方面,點了2人餐
(前菜)
前菜

麵包及墨西哥脆片,配有果仁牛油及牛油果醬,可以無限添加
(餐湯)
菇菇餐湯

小食:(3選1)
(4隻青口)
青口小食

好靚好吸引,這個碟好特別!青口好大隻口感不錯,個汁都幾惹味

主菜:(6選2)
(蜜糖芥末北海道帶子燉飯)
蜜糖芥末北海道帶子燉飯

燉飯口感不錯,唔會好硬,帶子煎得香脆;配有菇菇片,好味道

(和牛定食)
和牛定食

(黑松露薯條)
黑松露薯條

香脆可口的薯條,配有黑松露醬,普通味道!

(白酒大蜆扁意大利粉)
白酒大蜆扁意粉

白酒大蜆扁意粉
  • 蜜糖芥末北海道燉飯
  • 迷你窩夫
2020-11-28 109 瀏覽
平日放假過咗嚟旺角食嘢好彩事先打嚟問一問,原來都要book位㗎 !平日晏晝3:30嚟到,全場爆滿因為太多人關係根本打唔到卡影相,亦都坐唔到自己嘅理想位置,坐咗落嚟,啱啱點完餐就見到有個窗口位嘅客人走咗,問一問職員,佢哋話不設換位,又見未有客人上黎,所以去一去嗰度影相如果覺得唔係咁鍾意嘅咪講聲囉,粒聲唔出,黑面之餘仲掉碟掉memu,全場客人即刻靜晒...真係黑面到一個點某某職員態度真係極之惡劣,真係希望可以好好得到改善講返嘢食先~質素中規中矩,貓耳朵冇我想像中煙靭口感亦都冇我同閨蜜之前去有一間旺角Cafe咁好食雖然係明太子,不過食落唔算好香而且份量偏小而且價錢偏貴呢個貓耳朵要$138雖然係平日,不過如果要轉套餐需另加+$35,只限點選$40或以下嘅飲品,其他需要再補差價,前前後後套餐轉嘢飲一共補咗$46焙茶拿鐵,冇想像中香濃,而且飲落去口感偏杰身,整體而言一般反而我揀呢杯白桃梳打,甜度適中,而且飲落去唔係好夾嘅白桃味,反而呢杯幾有驚喜整體方面食物質素唔算太過有驚喜,回頭率低不過要我回頭之餘都希望可以改善一下佢哋員工嘅態度❤️而且餐廳好細,其實一有人根本就好難可以影到相打卡
平日放假過咗嚟旺角食嘢
好彩事先打嚟問一問,原來都要book位㗎 !
平日晏晝3:30嚟到,全場爆滿

某某職員態度真係極之惡劣,真係希望可以好好得到改善

講返嘢食先~
質素中規中矩,貓耳朵冇我想像中煙靭口感
亦都冇我同閨蜜之前去有一間旺角Cafe咁好食
雖然係明太子,不過食落唔算好香
而且份量偏小而且價錢偏貴
呢個貓耳朵要$138

焙茶拿鐵,冇想像中香濃,而且飲落去口感偏杰身,整體而言一般

整體方面食物質素唔算太過有驚喜,回頭率低
不過要我回頭之餘都希望可以改善一下佢哋員工嘅態度❤️

而且餐廳好細,其實一有人根本就好難可以影到相打卡
2020-11-11
2020-11-26 33 瀏覽
很有詩意的店名~~呢間cafe以乾花為主題,本身想同閨蜜去打卡、影下相post下ig🤣可惜嘅係我地被安排到角落,個位根本無咩花花☹️希望下次坐到打卡位啦!「蜜糖芥末鮮奶油雜菌貓耳朵」💰98第一次食貓耳朵,原來口感係咁煙韌!醬汁非常濃郁又唔會太鹹!雜菌菇味香濃😋 中意食菌類嘅你可以一試~「自家製鮮茄醬鮮蝦扁意粉」💰128賣相都幾靚!但自家製鮮茄醬都係平時蕃茄醬嘅味道,無咩特別。最好食應該係蝦🤣🤣 好大隻🦐 新鮮爽口。我地2個都加左💰35轉套餐,配有餐湯、多士同一杯💰40以下飲品😋個湯係忌廉蘑菇,有粒粒蘑菇☺️唔錯唔錯!
很有詩意的店名~~
可惜嘅係我地被安排到角落,個位根本無咩花花☹️
希望下次坐到打卡位啦!

「蜜糖芥末鮮奶油雜菌貓耳朵」
💰98

「自家製鮮茄醬鮮蝦扁意粉」
💰128

個湯係忌廉蘑菇,有粒粒蘑菇☺️唔錯唔錯!
2020-11-15 163 瀏覽
朋友們想約食飯叫我搵地方,因為朋友係文青們所以係網上睇下冇咩推介。 搵到呢個店名特別,網上圖片既環境好似幾好feel,就決定book呢度,不過冇得電話訂,只可由whatsapp訂枱。我地一行仨人約左2點, 大幾1點45分去到,上到去完來間餐廳超細,出左lift就係門口,可能煩忙時間,未有吉枱,而且細到係冇地方等候,結果我地要係街等多十幾分鐘再上去。 上到去門口已經有人等梗,差d 冇掟企。我地叫左一個飯,一個意粉,一客小食同一份甜品。地方細,音樂有d 過大,所以都有d嘈.如果再幫襯,揀窗口位坐嚟打咭就唔錯。

我地叫左一個飯,一個意粉,一客小食同一份甜品

地方細,音樂有d 過大,所以都有d嘈.
如果再幫襯,揀窗口位坐嚟打咭就唔錯。
蜜糖雞翼

帶子意大利飯

三文魚意粉

士多啤梨窩夫

2020-11-15 93 瀏覽
朋友仔同我慶祝生日,之前見過好多人介紹喱間cafe打咭好靚,就嚟試下~ Book佐枱14:00,限時120分鐘,都好準時要你還枱!環境幾靚嘅~ 但相片中細,如果係諗住嚟影相,記得要book window seat啊!全場應該得10場枱左右!首先就嚟佐兩杯飲品,我哋瘋狂影相啦~ 職員都好好會幫手影相,仲影好多張無諗過all day breakfast份量咁大,一個女仔真係食唔晒🙈 喱個好好食!有好多菜😍😍 龍蝦斑尼迪蛋牛角包喱個配搭好新鮮!不過反而覺得喱個份量有啲小,可能因為咁所以比好多菜🤤話咁快就已經坐佐1個鐘40分鐘,由於餐廳無提供蠟燭,所以朋友係自己帶去架🥰 窩夫夠硊好食!不過影埋相得返10分鐘時間食~ 好趕😅總結場地都靚嘅但好細,食物質素對得起價錢👍🏻 但上菜太慢,不過有可能係佢等我哋食得差唔多先再上下一碟,因為張枱太細🤣

柚子檸檬梳打、荔枝冰茶

全日早餐

龍蝦沙律。牛角包。斑尼迪蛋

蘋果肉桂窩夫雪糕

全日早餐
龍蝦沙律。牛角包。斑尼迪蛋
蘋果肉桂窩夫雪糕
2020-11-14 134 瀏覽
留意番,book枱係要whatsapp book既,改人數就麻煩少少喇,我後尾加多一個人,朝早9點whatsapp留言比佢佢都冇覆,咁我最後都照上去,book左2點既,後尾都安排左張枱比我地,係角落位黎,店面係好細間的,所以多人既話就難安排d。變左我地個位就梗係冇果堆乾花影相位咁靚啦!食物方面,我地叫左4個意粉1個扒3個小食4杯飲品,食物份量細,擺盤靚,但味道都麻麻,但小食&杯咖啡就唔錯既!小食叫左鷄亦,黑松露薯條,芝士波,鷄亦普通,薯條唔夠黑松露味,反而芝士波有驚喜,好味喎!個扒都好食,有牛味,淋既,而意粉偏甜,我唔岩食,幾款意粉黎講個貓耳朵最好味,但超少啊!我女仔胃口唔算大,但食唔飽。見佢用黎裝意粉既器皿就知,厚成咁,入面意粉得少少。仲有個卡邦尼意粉唔記得影,但唔好食,最後淨一半食左$13xx,5個人食。

仲有個卡邦尼意粉唔記得影,但唔好食,最後淨一半

食左$13xx,5個人食。
2020-11-13 165 瀏覽
喺餐廳名同乾花嘅吸引下,約咗中同嚟食嘢,同好緊要嘅 — 港女打卡!👧🏻💐📸驚人多要等所以都預先book定位,店舖唔算大,但同朋友置身花海中,坐得舒服,影相又滿意!👍🏻

明太子·岩鹽燒蟹棒·三文魚籽·貓耳朵
鮮奶抹茶
香蒜牛油·櫻花蝦·扁意粉
2020-10-26
香蒜牛油·櫻花蝦·扁意粉
為左靚靚既少女心爆棚既乾花裝修而黎🌸🌹!原來店舖比想像中細好多!係一眼望哂!食物質素就不過不失💪🏼可以更好!而份量唔大,真係適合女仔食only,男仔應該唔夠😆我地食晚市,最好book位🙏🏻1️⃣慢煮54度澳洲穀飼和牛($278)呢個包埋白飯、牛蒡及溫泉蛋!牛已經切好!熟度大概係五成熟🖐味道調校得剛好!牛蒡亦好開胃😋2️⃣北海道刺身帶子·蜜糖芥茉香草醬($138)帶子鮮甜而且熟度剛好,唔會rubbery !意大利飯亦唔太硬身,整體味道幾好!3️⃣白酒鮮大蜆扁意粉($148)大蜆係新鮮冇沙,但個意粉就比較淡味而且太硬身,唔太好食😔4️⃣明太子·岩鹽燒蟹棒·鮭魚子貓耳朵($138)呢個基本上係招牌菜😄果然都冇令我失望💋雖然不至於驚艷,但明太子醬配鮭魚子鹹香度配合得剛好!貓耳朵嘅口感幾煙韌🥰5️⃣北海道鮮蟹膏·蟹肉·小法包($78)蟹膏蟹肉份量適中,味道唔錯,但可惜法包若為乾硬,如果轉做香脆多士會更理想6️⃣黑松露炸薯條($68)無咩特別,薯條亦不夠香口。7️⃣巨峰提子有汽梳打(原價:$48)《主菜+$45可轉套餐有是日餐湯+多士+$55以下飲品》小編飲呢個提子味味道正常,唔會過甜!飲到最後都仲夠氣😌夠大杯!8️⃣餐湯+多士

1️⃣慢煮54度澳洲穀飼和牛($278)

2️⃣北海道刺身帶子·蜜糖芥茉香草醬($138)

3️⃣白酒鮮大蜆扁意粉($148)
大蜆係新鮮冇沙,但個意粉就比較淡味而且太硬身,唔太好食😔

4️⃣明太子·岩鹽燒蟹棒·鮭魚子貓耳朵($138)

5️⃣北海道鮮蟹膏·蟹肉·小法包($78)

6️⃣黑松露炸薯條($68)
無咩特別,薯條亦不夠香口。

7️⃣巨峰提子有汽梳打(原價:$48)
《主菜+$45可轉套餐有是日餐湯+多士+$55以下飲品》

8️⃣餐湯+多士
係雜菌湯,濃郁好飲,唔會好水,食左少少菇粒!呢個多士唔脆,普通

整體黎講,回頭率不大,去一次就足夠🙃
2020-10-16
2020-11-06 86 瀏覽
走過十萬八千里找到你— 店名真係好特別好有情調,裝修都幾靚,以乾花為題,幾文青🌿 光暗方面可以光番少少,因為覺得有啲太黑😂.香蕉窩夫配焙茶雪糕$85+麻糬$15,窩夫好脆好煙韌,我地話窩夫唔洗後上,但真係黎得太快,我哋未食熟食就已經上左個窩夫🧇 但係整體黎講個窩夫真係幾好食,所以會比較推薦🧡明太子岩鹽燒蟹棒鮭魚籽貓耳朵$138,加套餐連湯麵包$55以下飲品再+$45,價錢上有啲貴,差唔多成$200先有食物連飲品🍝 明太子好creamy,貓耳朵都幾煙韌,軟硬適中,幾好食,但係d蟹棒得一條有啲少同埋份量都唔算好多🙈紅寶石巧克力草莓鮮奶$68,草莓鮮奶味道一般,鮮奶下面有好多草莓果肉,但係我個人可能麻麻哋食啲果肉,覺得唔夠解渴,所以有下次嘅話我會想飲其他飲品😂 佢哋d staff都好多,服務好好,整體來講啲食物都幾好食,環境有特色,只不過係價錢貴咗少少🥰

2020-11-05 137 瀏覽
想搵靚嘅Cafe打卡?呢間Cafe就最啱啦!入到去會見到係全!女!班!👧🏻👧🏻👧🏻個個嚟到梗係想同啲乾花可以影吓相啦!📸入邊嘅環境真係好靚,一出𨋢已經見到天花板有好多乾花,的確係一個打卡勝地,氣氛亦都非常浪漫。不過,可唔可以影到靚相其實就好睇彩數啦!😶首先呢間Cafe係一定要book先至可以入得,唔可以walk in,仲要起碼要早一個禮拜前book,有試過早七日都係無位😩,難得book到,但預約到嘅位置就有啲差😅我所坐嘅位置頭頂就只有呢一束花,比較難影靚相,喺某啲座位餐枱上面亦都會有乾花同埋蠟燭做裝飾,但好可惜我嗰張就冇🥱如果真係想去到真正嘅打卡位食嘢,就一定要book四人!否則只會坐二人位,影唔到靚相,就好似我咁...😢望住人哋影靚相,自己就冇。嘢食方面,嗌咗一個明太子意粉($88)其實就同韓式飯團冇乜分別,就係啲飯轉咗做麵😂,味道叫不過不失啦,唔算難食。相信入到去都冇乜人會嗌嘢食食?🤣所以質素真係不太好但另外嗌咗呢一個窩夫就真係好好食!雜莓窩夫($85)。首先擺碟靚,可以免費加字。然後相信個窩夫仲係即叫即整,因為等咗35分鐘先到🤣趕時間嘅朋友,呢間餐廳就唔啱你啦,但等咗咁耐都係值得

但另外嗌咗呢一個窩夫就真係好好食!雜莓窩夫($85)。首先擺碟靚,可以免費加字。然後相信個窩夫仲係即叫即整,因為等咗35分鐘先到🤣趕時間嘅朋友,呢間餐廳就唔啱你啦,但等咗咁耐都係值得嘅!呢個窩夫真係外脆內軟,配合埋伯爵茶味嘅雪糕,同雜莓漿,真係一流!士多啤梨同埋其他雜莓都好新鮮,非常之甜。微暖嘅窩夫加有少少溶咗嘅雪糕,真係好好食。雖然有好多配料,但窩夫本身嘅蛋漿味依然保留到,好好食。

總括而言,呢間Cafe價錢真係唔算平,而對於為咗打卡嘅你,就的確係適合不過!但如果你係想黎品嚐美食,咁似乎呢間餐廳會令你有啲失望。但都推介各位想打卡嘅人士嚟試吓佢嘅窩夫!四個人食啱啱好,仲可以去到靚位坐!不過就記住早啲預約啦!
2020-10-09