2025-06-03 84 瀏覽
食過不少澳南餐廳,日本菜真係少之又少。原來收埋左一間高質餐廳。雖然臨近將軍澳海濱,但天晉匯呢個商場又確實唔太多人注意,大多都會揀隔離 Monterey Place。其實天晉匯都好多餐廳,呢間日本菜環境好,木系感覺舒服,仲有日式榻榻米。落地玻璃窗一樣望到海,又可以選擇坐室外。作為食客最開心見到優惠,呢期1-5都有一送一,而今日就係壽司一送一,夠晒抵食。仲有多款唔同既套餐,一班人嚟食都得。三文魚海膽四色魚生丼 三色刺身 賣相吸引,海膽搶晒鏡,滿有鮮味。三文魚除咗大大片,仲要厚切,一片等於兩片咁大。仲有大量三文魚子同埋松葉蟹肉。套餐包左沙律同麵豉湯。記得加錢要埋三色刺身,一樣件件厚切,好抵食。日本和風特色四色牛肉 四色牛肉好高質,不同部位各有特色,而且會有爐比你自己燒。牛肉香嫩,牛舌厚切,全部自己燒都一樣咁好食,而且有埋醬料跟埋飯,真係食到飽又滿足。三文魚腩壽司 日本帶子壽司 火焰北海道左口魚邊壽司 九州油甘魚壽司 壽司係一送一,抵食既同時,又唔會將貨就價,出品一樣咁高質。牛油果炸蝦卷卷物雖然唔係一送一,不過都係咁大件,而且好足料。牛舌串燒 串燒只叫了牛舌,爽口多汁,無伏。朱古力蛋糕最後食埋
食過不少澳南餐廳,日本菜真係少之又少。

原來收埋左一間高質餐廳。

仲有多款唔同既套餐,一班人嚟食都得。

三文魚海膽四色魚生丼
三色刺身
記得加錢要埋三色刺身,一樣件件厚切,好抵食。

日本和風特色四色牛肉

三文魚腩壽司
日本帶子壽司
火焰北海道左口魚邊壽司
九州油甘魚壽司
壽司係一送一,抵食既同時,又唔會將貨就價,出品一樣咁高質。

牛油果炸蝦卷
卷物雖然唔係一送一,不過都係咁大件,而且好足料。

牛舌串燒
串燒只叫了牛舌,爽口多汁,無伏。

朱古力蛋糕
最後食埋朱古力蛋糕做甜品,非常豐富既晚餐。
2025-06-02
最近同朋友去咗將軍澳南間賀天,真係有驚喜!佢哋依家指定日子做緊壽司串燒買一送一優惠,超級抵食,朋友好鍾意食串燒都唔使就住就住食。串燒一定要試牛舌,燒得啱啱好,唔會韌,入口仲有啲肉汁,買一送一之後個價錢超級吸引,食完再encore,推介! 蒲燒白鱔都唔錯厚切啲,燒得香口又冇腥味。 有啲素嘅選擇都唔錯,好似小甜番薯,小粟米都係燒到皮脆脆、入面好甜。 蘆筍安格斯牛肉卷,牛肉包住蘆筍,咬落去又有肉香又有菜嘅清新感,估唔到有幾夾。軟殼蟹手卷蟹夠大隻又脆,啲紫菜包得好緊實,唔會一咬就散晒。日本帆立貝海膽盛盒配有漬物同味噌湯真心豐富,有蟹肉沙律、帆立貝、海膽、魚籽,啲海膽份量都唔少,識落新鮮唔腥,好滿足。東京時令手握十本壽司配有松葉蟹肉茶碗蒸,日本麻醬沙律味噌湯有三文魚、帆立貝、海膽、拖羅、火炙左口魚邊、天婦羅蝦壽司等等,每一件都好新鮮,賣相又靚,最鍾意就係拖羅壽司啦,入口即溶。賀天價錢合理,食物選擇多,又有買一送一優惠,CP值爆燈。下次會再約朋友去。

串燒

蒲燒白鱔都唔錯
厚切啲,燒得香口又冇腥味。

軟殼蟹手卷
蟹夠大隻又脆,啲紫菜包得好緊實,唔會一咬就散晒。

日本帆立貝海膽盛盒
配有漬物同味噌湯

東京時令手握十本壽司
配有松葉蟹肉茶碗蒸,日本麻醬沙律

味噌湯

2025-05-21 79 瀏覽
/碎蔥吞拿魚壽司$48/(買一送一)呢個碎蔥吞係真係好!足!料!睇樣就知同平時食開嘅唔同🙂‍↔️選料好新鮮,口感細緻,仲要買一送一,真係omg🤤🤤🤤如果開我公司附近,仲要有蔥吞丼嘅話,死得-日日爆carb都似😬🍣/九州油甘魚壽司$28/(買一送一)諗左好耐係咪真係要叫多個壽司,油甘魚係我另一個至愛💕而且啲飯其實好好食😂(sorry錯重點)睇相都幻想到個口感有幾飽滿,幾滿足,魚油香簡直讓人欲罷不能🇯🇵/牛肉卷$68/一坐低無耐朋友已經話要呢個!要呢個!每一件其實都好巨型👀而且口感係好融合,個感覺係每一個elements都好軟綿綿,食嘅時候口感好soft🍥🙂‍↕️/燒和牛手卷$58/呢個徹底讓我👀👀👀你地望下啲和牛先啦-見到都知油香十足,好似要緊蒟蒻咁,咬落去牛肉汁四散,但意外地十分驚艷🍙👌🏻/柚子燒日本黑豚肉$68/雖然串燒今日無買一送一,但都係叫左~燒得幾香,口感十足,記得上檯就儘快食呀🐷🐷/日本帆立貝味噌$68/呢個係另一個驚艷之作🫢我諗係白川鄉食過嘅樸葉味噌。每粒帆立貝都索曬味噌醬汁嘅精華🐚有酒飲應該超夾🍶/美國牛小排壽喜鍋$188/湯底甜度係我最愛嘅程度,加上牛小排軟諗,份量都幾多,
/碎蔥吞拿魚壽司$48/(買一送一)

/九州油甘魚壽司$28/(買一送一)

/牛肉卷$68/

/燒和牛手卷$58/

/柚子燒日本黑豚肉$68/

/日本帆立貝味噌$68/

/美國牛小排壽喜鍋$188/
湯底甜度係我最愛嘅程度,加上牛小排軟諗,份量都幾多,同埋壽喜燒最夾嘅粉絲同娃娃菜🥘翻左全日工,有呢個鍋實在太幸福🤗

/和風特色四色牛肉$268/
呢個係上次食完我大推比朋友嘅set dinner-會包日式麻醬沙律,白飯同味噌湯。
牛舌係超軟,加少許彈牙嘅口感,配鹽或者芥末都勁齒頰留香。其他三款牛肉都相當高質,口感係好嫩,而且牛肉味濃,一邊燒,已經香到我流曬口水🤤🥩點燒肉汁之後好食到唔捨得吞

/三色刺身+$58/
有油甘魚、三文魚同蝦,全部都係極鮮🉐🉐🉐三文魚同油甘魚都好厚切,魚油香係口腔徘徊,大滿足😌
  • 賀天四色燒牛肉盛合定食
  • 帆立貝味噌
  • 碎蔥吞
  • 和牛手卷
  • 三色刺身
啱啱係南將軍澳發現到間好正嘅餐廳「賀天」,裝修木系帶點江戶style,刺身丼飯、壽司🍣嘅食材都超級高質和新鮮😍, 我地叫左做緊優惠嘅日本帆立貝海膽盛合丼(折咗 $238),真係超抵!哩個價錢有成四排海膽😳‼️超多帆立貝仲有蟹肉🦀,真係無得頂。除此之外,當晚壽司做緊買一送一🍣,真係超抵食!另外仲叫左個特選蟹皇刺身丼🦀 $268 &安格斯牛肉涮涮鍋 $168,特選蟹皇刺身丼以🦀為主,但都仲有三文魚、海膽、帆立貝,非常豐富,兩個湯飯都有麵豉湯和前菜送。安格斯牛肉涮涮鍋都幾正,牛肉高質,仲配咗蔬菜,飯,日本蛋和甜品,同埋可以低價加配刺身。最後當然唔少得甜品,我地叫左伯爵茶千層蛋糕🍰 & 朱古力蛋糕🍫share,兩款都幾好食,$38 大大件有驚喜😍

日本帆立貝海膽盛合丼

除此之外,當晚壽司做緊買一送一🍣,真係超抵食!

特選蟹皇刺身丼

安格斯牛肉涮涮鍋

日本帆立貝海膽盛合丼
特選蟹皇刺身丼
安格斯牛肉涮涮鍋
2025-05-19 54 瀏覽
朋友久違的放假,難得約到一齊食飯,放假去食日式料理⋯點左以下日式定食:西川特上十本壽司總共有十款,每件壽司飯細細件,方便入口墨魚🦑刺身上有雕花紋,被它雕刻吸引住我第一口食佢,意外地好滑,唔痴牙!其他壽司款式入口即溶。日式帆立貝海膽盛盒(期間限定)- 有黃金松葉蟹肉,三文魚籽,帆立貝,海膽,蛋糕🍰松葉蟹碎形式,最為欣賞是三文魚籽,大大粒晶凝通透,食落甜甜的東京富士山牛丼(期間限定)牛肉數量比較多,五成熟,配日本溫泉蛋,日本珍珠米
朋友久違的放假,難得約到一齊食飯,放假去食日式料理⋯

點左以下日式定食:
西川特上十本壽司
總共有十款,每件壽司飯細細件,方便入口

日式帆立貝海膽盛盒(期間限定)

東京富士山牛丼(期間限定)
牛肉數量比較多,五成熟,配日本溫泉蛋,日本珍珠米
2025-05-18 43 瀏覽
將軍澳海天晉匯賀天裝修充滿和風氣息,仲有榻榻米包廂,啱晒想靜靜地食餐好嘅朋友。部分座位有木質隔斷,夠晒私密,適合小型聚會。最正係有露台,可以望到跨灣大橋,夜晚景色靚到不得了 🌉✨。 優惠情報 📢 📅 星期一、三、五:壽司買一送一,壽司控必搶! 📅 星期二、四:串燒買一送一,燒物愛好者天堂! 🍺 生啤買二送一,飲返杯夠晒爽! 食物評價 🍽️ 我哋試咗好多款,全部都好高質,食材新鮮,味道一流。 🐟 油甘魚刺身 & 三文魚腩刺身 —— 魚生超鮮甜,油脂分布均勻,入口即溶,完全冇腥味,食完仲想再叫多碟。 🔥 串燒系列🍗 九州手羽—— 外皮燒得香脆,肉質嫩滑,咬落去仲有肉汁,超正! 🐮 牛舌—— 厚切牛舌爽口彈牙,牛味濃郁,燒得啱啱好,配埋少少鹽更惹味。 🌶️ 日本青椒仔—— 簡單燒烤已經好好味,青椒帶微甜,口感爽脆,食落完全冇苦味。 🍤 鮑魚天婦羅 —— 外皮炸得金黃酥脆,內裡鮑魚鮮甜彈牙,配埋天婦羅汁一流。 🥩 安格斯牛扒(150g,3成熟) —— 外面燒得微焦,內裡保持粉嫩,肉汁豐富,牛味濃郁,3成熟啱啱好,入口即化。 🍣 壽司系列 🐟 中拖羅壽司—— 油脂豐富,魚肉軟滑,配埋醋飯一齊入口,幸

優惠情報 📢
📅 星期一、三、五:壽司買一送一,壽司控必搶!
📅 星期二、四:串燒買一送一,燒物愛好者天堂!
🍺 生啤買二送一,飲返杯夠晒爽!

食物評價 🍽️
我哋試咗好多款,全部都好高質,食材新鮮,味道一流。

🔥 串燒系列

🍣 壽司系列
🐟 中拖羅壽司—— 油脂豐富,魚肉軟滑,配埋醋飯一齊入口,幸福感爆棚。
🦪 日本帶子壽司 —— 帶子鮮甜滑嫩,入口即溶,配埋少少柑橘醬更添層次。
🐟 九州油甘魚壽司—— 油甘魚肉質細膩,鮮味十足,壽司飯比例剛剛好,食完超滿足。

🍺 生啤(500ml,買二送一) —— 冰凍生啤,順滑易入口,配埋串燒簡直係完美組合,飲落去透心涼,超爽!

總結 🏆
呢間餐廳真心推介,環境舒適,食物高質,優惠抵食,仲有靚景睇,無論約朋友聚餐定情侶約會都啱晒。下次一定要再嚟試埋其他菜式!
食物質素同環境都係水準之上既日式餐廳,餐廳用以木調裝修,感覺溫馨和諧,有室外用餐區域可以望到大橋海景,好適合一家人同朋友聚餐。 日式帆立貝海膽盛盒 (期間限定)- 有黃金松葉蟹肉,三文魚子,帆立貝,海膽,甜蛋。每款魚生都厚切,尤其以黃金松葉蟹肉最為驚喜,海膽鮮甜入口即溶,大滿足之選。跟餐仲有漬物同味噌湯,用料新鮮,口感一流。 東京時令手握十本壽司 - 壽司材料好新鮮,鮮甜好味。跟餐有松葉蟹肉蒸蛋,麻醬沙律同味噌湯,用料新鮮豐豆蒸蛋好滑,好適合鐘意食海鮮既我。 串燒 - 試左牛舌,蒲燒白鱔同埋美國牛柳串,串燒即叫即燒,每款也保留到豐富肉汁,調味亦唔會過鹹。 從食材選擇到調味搭配,讓人感受到廚師用心。 📍賀天 @gatenjapaneserestaurant將軍澳唐俊街28號海天晉滙1樓104-105號舖

日式帆立貝海膽盛盒 (期間限定)

從食材選擇到調味搭配,讓人感受到廚師用心。

📍賀天 @gatenjapaneserestaurant
2025-05-16
賀天將軍澳唐俊街28號海天晉滙1樓104-105號舖味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐⭐今天,我在賀天品嚐了一系列精緻的日本料理。餐廳的環境非常優雅,適合家庭聚會或朋友聚餐,特別是它提供獨立的房間,給人一種私密的用餐體驗。我們點了幾道招牌菜,包括:日本帆立貝海膽盛盒餐 ($238):👍👍👍這道菜非常誘人,帆立貝鮮嫩多汁,海膽的鮮味與米飯相得益彰,口感豐富,讓人回味無窮。東京時令手握十本壽司餐  ($268):❤❤❤實在是壽司愛好者的夢想,十款不同的壽司,每一口都能感受到新鮮的海味,搭配的醬油和山葵恰到好處,讓人欲罷不能。日本和風特色四色牛肉餐加刺身 ($268 + $58):😍😍😍這道菜的牛肉質地鮮嫩,四種不同的位置展現了牛肉的多樣風味,搭配刺身更是完美。此外,我們還點了蘆筍安格斯牛肉卷 ($48):😋😋😋這道菜的口感脆嫩,牛肉包裹著新鮮的蘆筍,令人驚喜。餐廳每逢星期二、四、六的串燒有買一送一的優惠,真的非常抵食!這無疑為我這位喜愛串燒的食客提供了更多的選擇!!!❤❤❤總體來說,這次用餐體驗非常愉快,無論是食物的質量還是餐廳的氛圍都讓人印象深刻
賀天

味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐
環境指數:⭐⭐⭐⭐⭐
服務指數:⭐⭐⭐⭐

我們點了幾道招牌菜,包括:
日本帆立貝海膽盛盒餐 ($238):👍👍👍

東京時令手握十本壽司餐  ($268):❤❤❤

此外,我們還點了蘆筍安格斯牛肉卷 ($48):😋😋😋
這道菜的口感脆嫩,牛肉包裹著新鮮的蘆筍,令人驚喜。

總體來說,這次用餐體驗非常愉快,無論是食物的質量還是餐廳的氛圍都讓人印象深刻。
2025-05-15 30 瀏覽
餐廳環境都幾靚,座位舒適,好岩同朋友嚟打卡傾計。日本帆立貝海膽盛合丼好多帆立貝同海膽,而且都新鮮,食到刺身嘅鮮味。和風特色四色牛肉啲牛肉質素唔錯,侍應好好,教我哋首先燒肥豬肉先,出啲油先再燒牛肉,咁啲肉就更加好味,而且唔會黐底。燒出嚟嘅牛肉真係好有肉味。牛油果炸蝦卷有大大塊嘅牛油果鋪喺炸蝦卷上面,食落去都好夾。軟殼蟹炸得鬆脆,真係幾好食。松葉蟹肉日式蒸蛋都幾足料,上面有好多松葉蟹肉,非常鮮甜,下面嘅蒸蛋好滑。伯爵茶千層蛋糕上面有一啲朱古力醬,同個蛋糕好夾,唔太甜,食完好滿足。另外,仲叫左巨峰乳酸雪糕特飲同抹茶牛奶,好飲👍

餐廳環境都幾靚,座位舒適,好岩同朋友嚟打卡傾計。

牛油果炸蝦卷有大大塊嘅牛油果鋪喺炸蝦卷上面,食落去都好夾。

軟殼蟹炸得鬆脆,真係幾好食。

另外,仲叫左巨峰乳酸雪糕特飲同抹茶牛奶,好飲👍
2025-05-13 32 瀏覽
呢晚喺海天晉滙商場發掘咗間日本餐廳,環境闊落,仲有無敵海景,感覺相當舒服。餐廳餐牌選擇相當之多,二人套餐及四人套餐分別價錢為五百幾至千零蚊,價錢相當合理。東京時令十本壽司($268)- 呢個相信係餐廳嘅招牌菜之一,選用新鮮的生魚片,以當季食材為主,口感鮮甜。多款刺身,例如吞拿、拖羅、海膽等食材入口都非常新鮮。壽司套餐亦跟埋松葉蟹肉蒸蛋,蛋味香濃,蟹肉鮮甜,頗有驚喜。安格斯牛扒定食 ($238)- 安格斯牛扒點咗七成熟,肉質依然鮮嫩,外焦內嫩。搭配的米飯和味噌湯,非常豐富及好味嘅定食之選。主食加$38仲可以追加關東煮,關東煮湯底清淡卻充滿鮮香,食材有獅子狗卷、芋絲、魚蛋及魚片等,清淡得來味道亦唔錯。西京銀鱈魚($168) - 西京銀鱈魚保留了魚肉的鮮美,外層焦香,內裡軟滑。搭配沙律醬汁,更加帶出魚嘅鮮味。餐廳逢星期二,四,六,仲做緊串燒買一送一優惠,我哋點咗燒雞翼同燒牛舌,非常之抵食。九州燒手羽($58) - 燒雞翼外焦內嫩,油脂香加埋少少鹹味,非常香口好味。牛舌($58)同樣燒得十分香,牛舌的肉質厚實,口感鮮嫩。味醂魚乾($88) - 味醂魚乾燒得好香,口感酥脆,微甜的味道,點埋沙律醬

壽司套餐亦跟埋松葉蟹肉蒸蛋,蛋味香濃,蟹肉鮮甜,頗有驚喜。

味醂魚乾($88) - 味醂魚乾燒得好香,口感酥脆,微甜的味道,點埋沙律醬食,好開胃嘅一道小食。

2025-05-13 25 瀏覽
超超超超抵食呀!用$1000食咗勁多嘢,見到佢哋有壽司買一送一優惠,即刻比優惠吸引左!我唔係住喺呢頭好少揾到咁入,原來將軍澳近海邊都有幾多幾Chill嘅餐廳,同埋座位闊落,坐得幾舒服,如果坐outdoor仲可以對住個海🌊佢啲壽司真係幾新鮮,就算買一送一都唔係hea你,特別有印象嘅係大拖羅壽司同埋三文魚籽壽司,大拖羅啲油脂,嘩,一咬落去,好鬼正!三文魚籽壽司啲魚籽粒粒都勁大,咬落去口感好彈好爽😝好抵食!同埋都好推介西京銀鱈魚!煎得外脆內嫩,個魚皮邊好脆,魚肉好滑,入口即溶,又多油🤤!呢個係平時唔鍾意食魚嘅朋友仔都可能會鐘意🤣

今次約朋友去一向有美食沙漠之稱既將軍澳覓食!居然俾我搵到一間環境清幽 有得坐榻榻米 仲可以望靚景既日本料理店😼買一送一壽司優惠 食落新鮮彈牙🩵✔️ 活赤貝壽司 ✔️ 火焰三文魚壽司 ✔️ 日本北海道海膽壽司✔️ 黃金松葉蟹肉壽司 ✔️ 八爪魚壽司✔️ 車海老壽司✔️ 甘海老壽司✔️ 中拖羅壽司✔️ 日本帶子壽司 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀🍖【蘆筍安格斯牛肉卷】$48 呢款串燒有驚喜!入口牛肉味濃郁多汁🐂蘆筍爽脆 蔬菜汁提鮮 口感層次豐富😍🍱【豐洲刺身定食】$268 刺身拼盤款式幾多!有6-7款刺身😋樣樣都食到!最驚艷係吞拿魚大腹!入口即化 油脂爆棚🥰其他刺身都非常新鮮!值得一讚!仲會有一份鰻魚炒飯添🙂‍↕️👉🏻+$38加購關東煮 好入味 暖胃之選👍🏻⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀🍲【安格斯壽喜燒涮涮鍋】$168 上檯即刻有shabu shabu既感覺👅 肉量十足!牛肉味道濃郁!壽喜燒汁打邊爐唔會出錯🙂‍↕️👉🏻另外追加了一份300g牛小排($98)👈🏻最後份量多到同友人兩位食唔曬😳超抵食💯高性價比之選~📍 賀天 將軍澳唐俊街28號海天晉滙1樓104-105號舖 #賀天 #刺身定食 #日本料理

買一送一壽司優惠 食落新鮮彈牙🩵

👉🏻+$38加購關東煮 好入味 暖胃之選👍🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🍲【安格斯壽喜燒涮涮鍋】$168

👉🏻另外追加了一份300g牛小排($98)👈🏻
最後份量多到同友人兩位食唔曬😳超抵食💯高性價比之選~

📍 賀天
將軍澳唐俊街28號海天晉滙1樓104-105號舖

#賀天 #刺身定食 #日本料理 #壽司 #壽喜燒 #壽司優惠 #約會餐廳 #香港美食 #香港必食 #將軍澳美食 #將軍澳 #遊客推薦 #香港打卡 #香港美食指南 #香港美食日記 #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodlover #foodiehk #852food
2025-05-10 24 瀏覽
以前食過覺得唔錯,今次嚟食水準差左好多。 午市剛好唔駛等位,餐廳麵滿滿人。午餐都多野揀,想食熟食。 午餐價錢唔貴合理。揀咗和風豬扒煮$98,套餐帶茶碗蒸、湯、沙律。茶碗蒸較乾實、唔夠熱,似放耐左。味道ok! 湯都係唔夠熱但可接受,帶豆腐粒。沙灘正常。和風豬扒煮鍋內湯汁超咸又超甜,好濃味。豬扒一般。蛋就半生熟自己撈。整體味道都唔好食。 好失望。 飯夠大碗夠熱,熟度剛好! 以前嚟食壽司都唔錯,今次食熟食真心唔ok……..

以前嚟食壽司都唔錯,今次食熟食真心唔ok……..
極上賀天魚生丼 (+$58仲有三色刺身)有齊拖羅,三文魚,帶子,甜蝦,八爪魚,魚子。每款魚生都厚切,尤其以拖羅最為驚喜,油脂甘香,入口即溶,夠晒滿足。跟餐仲有麻醬沙律同麵豉湯,用料好新鮮,口感一流。串燒仲要逢星期二,四,六都買一送一,試左牛舌,日本黑豚肉萵筍,蘆筍安格斯牛肉卷,同埋柚子燒日本黑豚肉。串燒即叫即燒,每一款都保留到豐富肉汁,調味亦唔會過鹹。餐廳用上木質調裝修,感覺溫馨和諧,亦有室外用餐區域,仲可以望到海景,好適合家人同朋友聚餐。
極上賀天魚生丼 (+$58仲有三色刺身
跟餐仲有麻醬沙律同麵豉湯,用料好新鮮,口感一流。

串燒即叫即燒,每一款都保留到豐富肉汁,調味亦唔會過鹹。

2025-05-08 9 瀏覽
以為佢好貴,裝潢高級得嚟有啲距離感,差啲就唔敢行入去…點知企喺門口睇Menu嘅時候,發現個價錢出奇地親民!一入去坐低,真心想講一句——CP值爆燈!今次我試咗以下幾款精選菜式賀天雜錦刺身丼:刺身夠新鮮,份量又唔吝嗇,鍾意食魚生嘅朋友絕對會滿足。我覺得成間嘢嚟講刺身係最吸引最好食。追加三色刺身:只係$58就有三款刺身,多叫一碟都唔肉赤。日式和風特色四色牛肉:係用石板燒嘅,睇住佢滋滋聲煎緊已經好吸引~當中牛舌真係不得了,口感煙韌又唔韌,好有驚喜!白色海之戀(100%推薦!):只係$98!相片可能睇落好似唔多,但上枱一刻你就會知,夠晒份量,味道亦非常出眾,真心唔可以錯過!另外我哋仲叫咗幾款小食:雞泡魚乾、雞軟骨,做得有誠意,當配酒小食一流!
以為佢好貴,裝潢高級得嚟有啲距離感,差啲就唔敢行入去…
點知企喺門口睇Menu嘅時候,發現個價錢出奇地親民!
一入去坐低,真心想講一句——CP值爆燈!
今次我試咗以下幾款精選菜式
追加三色刺身:只係$58就有三款刺身,多叫一碟都唔肉赤。
白色海之戀(100%推薦!):只係$98!
另外我哋仲叫咗幾款小食:
雞泡魚乾、雞軟骨,做得有誠意,當配酒小食一流!
2025-04-28
用餐優惠