2025-06-03
食過不少澳南餐廳,日本菜真係少之又少。原來收埋左一間高質餐廳。雖然臨近將軍澳海濱,但天晉匯呢個商場又確實唔太多人注意,大多都會揀隔離 Monterey Place。其實天晉匯都好多餐廳,呢間日本菜環境好,木系感覺舒服,仲有日式榻榻米。落地玻璃窗一樣望到海,又可以選擇坐室外。作為食客最開心見到優惠,呢期1-5都有一送一,而今日就係壽司一送一,夠晒抵食。仲有多款唔同既套餐,一班人嚟食都得。三文魚海膽四色魚生丼 三色刺身 賣相吸引,海膽搶晒鏡,滿有鮮味。三文魚除咗大大片,仲要厚切,一片等於兩片咁大。仲有大量三文魚子同埋松葉蟹肉。套餐包左沙律同麵豉湯。記得加錢要埋三色刺身,一樣件件厚切,好抵食。日本和風特色四色牛肉 四色牛肉好高質,不同部位各有特色,而且會有爐比你自己燒。牛肉香嫩,牛舌厚切,全部自己燒都一樣咁好食,而且有埋醬料跟埋飯,真係食到飽又滿足。三文魚腩壽司 日本帶子壽司 火焰北海道左口魚邊壽司 九州油甘魚壽司 壽司係一送一,抵食既同時,又唔會將貨就價,出品一樣咁高質。牛油果炸蝦卷卷物雖然唔係一送一,不過都係咁大件,而且好足料。牛舌串燒 串燒只叫了牛舌,爽口多汁,無伏。朱古力蛋糕最後食埋
原來收埋左一間高質餐廳。
仲有多款唔同既套餐,一班人嚟食都得。
三文魚海膽四色魚生丼
三色刺身
記得加錢要埋三色刺身,一樣件件厚切,好抵食。
日本和風特色四色牛肉
三文魚腩壽司
日本帶子壽司
火焰北海道左口魚邊壽司
九州油甘魚壽司
壽司係一送一,抵食既同時,又唔會將貨就價,出品一樣咁高質。
牛油果炸蝦卷
卷物雖然唔係一送一,不過都係咁大件,而且好足料。
牛舌串燒
串燒只叫了牛舌,爽口多汁,無伏。
朱古力蛋糕
最後食埋朱古力蛋糕做甜品,非常豐富既晚餐。