2023-07-03
又到左一月一度既出糧日🥳又意味住可以獎勵自己食餐好呀🎊人越大就越enjoy自己一個食野既時光,特別係嘆一啲正野既時候就更加想自私食,唔想俾人border,所以今日就靜悄悄咁黎到呢間灣仔既韓燒店,試我人生第一次係香港食既韓牛🐮。🐒Wagyu Feast Set💰$680👉🏻前菜-季節沙律-醬油牛腹-和牛生牛肉佢前菜除有selected items之外,係出面都有唔少既小菜可以refill🥹師奶心態出左黎即刻有種回本既感覺🤪收番埋先,focus翻係menu入面既前菜,對於我黎講真係十分新奇🤩。👉🏻肉品-和牛肉眼-和牛西冷-和牛牛舌-和牛牛柳到牛肉既部分上到枱我更加係無從入手,不過店員都好nice會問我要唔要幫手🥰仲會好細心咁提醒我around咩parts係燒幾耐⏰確保我食到除左質素外,烹調方式都最好既韓牛🐄。👉🏻牛肉海帶湯👉🏻是日精選甜品最後會有埋海帶湯同甜品,我覺得呢個ending非常好,因為熱湯可以幫到我去一去牛脂,再用埋 cake去滿足埋我sweet tooth🍮果然一個月都應該去花費一筆去慰勞下努力工作既自己🤭
🐒Wagyu Feast Set💰$680
👉🏻前菜