2021-05-10 387 瀏覽
搵左好耐嘅黃店酒樓 佢同地鐵站個距離唔算遠 行大約10分鐘就到 不過個位好隱蔽差啲就行錯路😂 比起一般酒樓呢間就細咗啲 但係坐嘅位都好闊落,檯亦都夠大推薦食物🤤🙌🏻🥢燒賣呢句燒賣比平時酒樓嘅大粒好多!! 上面嘅蝦亦都好大舊 咬落去唔會好粉 調味亦都啱啱好 唔使落豉油都夠味🥢鵝肝醬鹹水角應該係即叫即炸 超熱仲冒緊煙🤩🤩🥢北菇滑雞飯咁多樣點心入面最鍾意呢個💗啲菇略為少咗啲 不過啲雞好滑 加咗好多分🥳 總共三個人食咗二百幾 勁飽咁走🤰🏽 絕對係抵食之選!

推薦食物🤤🙌🏻
🥢燒賣
大大粒燒賣

🥢鵝肝醬鹹水角
應該係即叫即炸 超熱仲冒緊煙🤩🤩
鵝肝醬鹹水角

🥢北菇滑雞飯

總共三個人食咗二百幾 勁飽咁走🤰🏽 絕對係抵食之選!
蒜蓉芝士鮮蝦長春卷
大大粒燒賣
鵝肝醬鹹水角
2021-05-07 241 瀏覽
屋企人放假一齊嚟食點心,依個馬拉個位我食過最好食嘅😂🥰🥰🥰勁鬆軟有彈性,又唔會過分甜,超級推介👍🏻雖然等位要等耐啲,但係啲嘢食都幾大份超級抵食👍🏻
屋企人放假一齊嚟食點心,依個馬拉個位我食過最好食嘅😂🥰🥰🥰
勁鬆軟有彈性,又唔會過分甜,超級推介👍🏻
雖然等位要等耐啲,但係啲嘢食都幾大份超級抵食👍🏻
2021-05-04 417 瀏覽
好耐冇同朋友飲茶喇!今日就去左試呢間,好味又抵食!😉1️⃣蝦仁燒賣王 - 2粒($25)2️⃣豪隍蝦餃王 - 2粒($25)呢兩樣飲茶必叫~兩款都大大粒,啲蝦又好大隻、好多兼爽口!🤤🤤3️⃣手拍青瓜 ($23)青瓜爽脆,涼拌汁又好味~👍🏻4️⃣ 生煎蘿蔔糕($23) 如果鍾意多臘味既朋友應該麻麻,但我就覺得少臘味開心啲~😜5️⃣爽口滑蝦腸($34)呢度啲蝦係好食,但腸粉皮真心太粉...6️⃣山竹牛肉球($23)又係大大粒!7️⃣ 足料珍珠雞($30) 本來唔係點呢樣~😂好食,但飽到食唔晒!🤣8️⃣流心奶黃包($25)我地最尾先食,凍左都仲流心!正呀~😍☕️茶芥(每位$12)❗️我地中午12點到,等左大半過鐘。如果唔想等咁耐,就可能要早啲去喇~
好耐冇同朋友飲茶喇!今日就去左試呢間,好味又抵食!😉

1️⃣蝦仁燒賣王 - 2粒($25)
2️⃣豪隍蝦餃王 - 2粒($25)
蝦仁燒賣王 - 2粒
豪隍蝦餃王 - 2粒

3️⃣手拍青瓜 ($23)
青瓜爽脆,涼拌汁又好味~👍🏻
手拍青瓜

4️⃣ 生煎蘿蔔糕($23)
如果鍾意多臘味既朋友應該麻麻,但我就覺得少臘味開心啲~😜
生煎蘿蔔糕

5️⃣爽口滑蝦腸($34)
呢度啲蝦係好食,但腸粉皮真心太粉...
爽口滑蝦腸

6️⃣山竹牛肉球($23)
又係大大粒!
山竹牛肉球

7️⃣ 足料珍珠雞($30)
本來唔係點呢樣~😂好食,但飽到食唔晒!🤣
足料珍珠雞

8️⃣流心奶黃包($25)
我地最尾先食,凍左都仲流心!正呀~😍
流心奶黃包

☕️茶芥(每位$12)

蝦仁燒賣王 - 2粒
豪隍蝦餃王 - 2粒
手拍青瓜
流心奶黃包
2021-05-01 621 瀏覽
朋友推介呢間黃店茶樓,於是黎呢度試下飯聚。首先排隊拎票等入去,足足排左45分鐘。坐位可以。點心價格尚算可以。食物到餐時間幾快。基本上係叫到成臺都係野食。食完所有野坐左2粒鐘左右,就崔我地埋單。Ok fine. 送我地出門果時笑笑口。到埋單俾錢,我朋友拎$500出黎,收銀找少左$20俾佢。到出門口約1分鐘後經點算發現,入番去同收銀講番,點知佢話岩先啲錢我地無收番,入左貼士箱,呢度有曬CCTV,我地成班員工睇住,唔會俾番你。我立即解釋朋友可能睇漏眼見唔到,佢地頓時黑面同靠惡,呢個服務態度完全不能接受。大大間食肆為左$20兇食客,此舉不會接受,唔會有下次,即時食飯幾好食都無用,永不錄用。
朋友推介呢間黃店茶樓,於是黎呢度試下飯聚。

首先排隊拎票等入去,足足排左45分鐘。

坐位可以。點心價格尚算可以。

食物到餐時間幾快。基本上係叫到成臺都係野食。

食完所有野坐左2粒鐘左右,就崔我地埋單。

Ok fine. 送我地出門果時笑笑口。

排骨飯
2021-05-01
45 分鐘 (堂食)
排骨飯
今次要介紹CP值超級高既點心店,真係超抵食,系觀塘蒲開既朋友仔一定聽過既!餐廳講明係自設點心工場,香港🇭🇰製造,一叫野食,好快就有點心送上,而且每樣點心都熱辣辣🔥既,份量超多、超充料呀,所以每次去幫襯都係座無虛席嫁。🥧 蝦仁燒賣皇 (每盅2粒) (中點)評分: 4/5每籠燒皇都係一盅兩件,每粒size係平時食既2️⃣倍,每粒燒賣面頭都有大大粒蝦仁,仲有彈牙豬肉餡,真係唔野少呀🤩,鍾意食燒賣既朋友仔必試!🦐 豪隍蝦餃皇 (每盅2粒) (中點)評分: 3/5蝦餃皇同燒賣皇一樣係一盅兩件,同樣都係好似用左放大鏡🔍放大左咁大大粒,每粒都包著滿滿既蝦肉,超正,唯皮料較厚,有D遜色。🥩 山竹牛肉球 (每盅3粒) (小點)評分: 3/5唔使講牛肉球都一樣係大粒、充料嫁啦,不過味道就中規中矩。🥯 墨西哥叉燒包 (中點)評分: 4/5食開傳統叉燒包覺得悶,不妨試下依個墨西哥叉燒包啦! 外皮非常香脆,甜度剛好,加上豐富既叉燒餡,正呀☺️👍🏻。🧁 籠仔馬拉糕 (中點)評分: 3/5馬拉糕成個籠咁大🤣,又香又軟熟😋。🫔 爽口滑蝦腸 (特點)評分: 3.5/5同菜名一樣,腸粉好滑之餘,餡料好足,包你每舊腸粉都有爽口彈

🥧 蝦仁燒賣皇 (每盅2粒) (中點)
評分: 4/5

🦐 豪隍蝦餃皇 (每盅2粒) (中點)
評分: 3/5

🥩 山竹牛肉球 (每盅3粒) (小點)
評分: 3/5
唔使講牛肉球都一樣係大粒、充料嫁啦,不過味道就中規中矩。

🥯 墨西哥叉燒包 (中點)
評分: 4/5

🧁 籠仔馬拉糕 (中點)
評分: 3/5
馬拉糕成個籠咁大🤣,又香又軟熟😋。

🫔 爽口滑蝦腸 (特點)
評分: 3.5/5
同菜名一樣,腸粉好滑之餘,餡料好足,包你每舊腸粉都有爽口彈牙既蝦🦐食。

————————————————————————

🐷 整體食物: 3.4/5
🐷 環境:3/5
🐷 可達度: 4/5
蝦仁燒賣皇  (每盅2粒)
豪隍蝦餃皇 (每盅2粒)
午餐
蝦仁燒賣皇  (每盅2粒)
  • 蝦餃
2021-04-21 406 瀏覽
飲茶,大家可能會選在廣場的地方。但現時都有許多工廈的茶樓都不錯的,而觀塘這家茶樓-豪隍點心就是其中一間。此間茶樓的點心特式都是形狀大的,而且還不收加一服務費用。每次到這飲茶,哥哥都必叫甜品-芒果布甸。是次叫了一個特別的套餐-月光寶盒。這道點心總共有9樣指定食物,如木耳,粉果,咸水角,流沙包,啫喱,蝦餃,蘿白糕,燒賣,青瓜。這個點心寶盒2人份量的,如不夠吃,也可再另叫其他點心。喜歡這家茶樓的其中一個原因是因為點心是即叫即做,而且形狀大的,與其他一般茶樓不一樣。
此間茶樓的點心特式都是形狀大的,而且還不收加一服務費用。
2021-04-13 12995 瀏覽
觀塘區工作的朋友推介的點心店,放假慕名而來,在毫不起眼的工廈後門,看到裡面很多人在後樓梯等位才知道自己找對了。現場除了年青人,還有一家大細以及不少上了年紀的茶客,要行樓梯上豪隍都唔去大酒樓飲茶,食物水準應該真係唔錯。攞籌後大概等了45分鐘便能入座,不過看到現場有唔少吉枱,但可能翻唔切枱,所以安排入座偏慢。看落單紙上的價錢,假日沒有分早午茶市,全日點心價錢由$23-$50不等。豪隍蝦餃皇拼粉果(特)$34 蝦餃好大隻,入面好多蝦,不過水晶皮就略嫌少少厚。粉果都好食,唔似平時食果種煙韌痴牙。蝦仁燒賣皇(中)$25 非常足料,面頭隻蝦仁都好大粒墨西哥叉燒包(中)$25有點似雪山叉燒包,外面少少脆,包質軟綿綿,叉燒餡適中,少少甜。鮑魚雞絲腸(特)$34得獎腸粉好多料,幾滑,不過食唔出鮑魚...但係好食既。生煎蘿蔔糕(小)$23幾厚身,煎得香口,口感唔錯,食得出有蘿蔔絲。足料珍珠雞(頂)$30相對糯米雞,珍珠雞其實無咩料,不過都幾大隻,除在肉仲有一小粒蛋黃。籠仔馬拉糕(中)$25呢個漏左單,落左單差不多成個鐘,食晒其他點心都未上,諗住同職員講話取消,佢就即刻拎過黎。馬拉糕唔係最傳統果種感覺,食落
豪隍蝦餃皇拼粉果

蝦仁燒賣皇

蝦仁燒賣皇(中)$25 非常足料,面頭隻蝦仁都好大粒

鮑魚雞絲腸

籠仔馬拉糕

籠仔馬拉糕(中)$25呢個漏左單,落左單差不多成個鐘,食晒其他點心都未上,諗住同職員講話取消,佢就即刻拎過黎。馬拉糕唔係最傳統果種感覺,食落有點似雞蛋糕。
2021-04-02
55 分鐘 (堂食)
豪隍蝦餃皇拼粉果
蝦仁燒賣皇
鮑魚雞絲腸
2021-04-06 584 瀏覽
《 點心癮起🥠》繼上次飲茶都有幾個月時間,突然又想飲杯茶🫖,傾個偈💬,食件點心🧆。🦐蝦餃拼粉果 $34雙拼來講價錢都算公道,一次過滿足兩個願望。粉果皮薄,內餡有滿滿嘅花生,十分足料。蝦餃蝦仁大大隻,肉質爽口彈牙。🥢蜜汁叉燒腸 $28叉燒腸都唔錯,腸粉皮唔會太厚,叉燒嘅分量亦夠大方,腸粉皮包蔥花一齊蒸,入口有淡淡嘅蔥花香,配甜豉油一流。🥟菜肉雲吞 $25菜肉雲吞夠紮實,件頭又大,菜肉餡嘅比例好平均,配餐廳秘製嘅辣豉油,有辣香但唔會辣而且味道偏甜,中和菜肉雲吞嘅鹹味。🍯墨西哥叉燒包 $25墨西哥包就正正常常啦,墨西哥脆皮甜度適中,包叉燒餡足料,叉燒醬配麵包的確唔錯。
《 點心癮起🥠》
🦐蝦餃拼粉果 $34
🥢蜜汁叉燒腸 $28
🥟菜肉雲吞 $25
🍯墨西哥叉燒包 $25
2021-04-06 362 瀏覽
🤎豪隍點心🤎香港真係好少茶樓係黃嘅🥲所以每一間都應該好好地懲罰,今次我同朋友兩個人去食,都食左幾多野下🤣🤣🤣值得一提嘅係,佢地嘅點心全部都係每日香港製造,新鮮的👍🏻👍🏻👍🏻🤍鮮蝦菜苗餃 3粒 $25必食菜苗餃,真心呢個餃嘅性價比高過蝦餃好多。首先佢入面嘅鮮蝦都幾大粒,啲菜苗係有蒜香味,超級好食,大推👍🏻👍🏻👍🏻🤍豪隍蝦餃皇 2粒 $25可能個菜苗餃真係太好食,所以呢一個蝦餃真係唔吸引,個皮實在太太太厚了🥲🥲所以叫菜苗餃就得了🤍蝦仁燒賣皇 2粒 $25反而個燒賣幾好食,上邊嘅蝦好大粒,遲啲豬肉都好好食,我覺得係幾高質🤍甜奶炸饅頭 3件 $23平時同屋企人飲茶都唔會特別食炸饅頭,所以趁住今次咁同朋友去飲茶就試吓呢一個炸饅頭。呢一個炸饅頭超級好食,外脆內鬆,配煉奶冇得頂🤪🤍鵝肝醬咸水角 3件 $25呢個鹹水角都係不過不失,不過第一次食配有鵝肝醬,都幾特別🤍爽口滑蝦腸 2條 $34呢一款腸粉就不過不失,冇特別驚喜,不過都算幾好食🤍上海生煎包 3件 $23呢一隻生煎包都係普通茶樓個仔,其實我真係好掛住以前去上海食過款立方體生煎包,即係小揚生煎,不過都唔會再去上海食了🥲📍 豪隍點心觀塘敬業街65-
🤎豪隍點心🤎

🤍鮮蝦菜苗餃 3粒 $25

🤍豪隍蝦餃皇 2粒 $25

🤍蝦仁燒賣皇 2粒 $25

🤍甜奶炸饅頭 3件 $23

🤍鵝肝醬咸水角 3件 $25
呢個鹹水角都係不過不失,不過第一次食配有鵝肝醬,都幾特別

🤍爽口滑蝦腸 2條 $34
呢一款腸粉就不過不失,冇特別驚喜,不過都算幾好食

🤍上海生煎包 3件 $23

📍 豪隍點心
觀塘敬業街65-67號敬運工業大廈1樓A室
最近試過這間點心工房,點心大件抵食!趁老人家仲行到樓梯,特登帶佢地黎試,佢地都食得好開心,仲食多左野添!不知道為什麼老一輩都喜歡食包?上海生煎包這裏的生煎包煎完仲可以 keep 住個麵包形狀!並非出面那種將包包的底面都壓扁曬來煎 -.- 生煎包裏面都幾多蔥,食落好香,而且餡料煎完都保留到肉汁。鮮蝦腐皮卷平放跟平日的腐皮卷無異,一樣是預先剪開了兩份。直到夾起來,就會見到很多餡料!即使腐皮卷剪開兩邊,主角蝦肉都有多無少!豉汁蒸排骨好大碟排骨!每一舊排骨都是有肉食,並非得舊骨 / 肥膏。老一輩屋企人話:再叫碗靚仔,就可以做排骨飯 😀四寶雞扎隻碟細到唔夠放 😂事關裏面每一樣材料都是厚切有雞件、芋頭、火腿、魚肚魚肚充滿湯汁的味道雞件和火腿食不到雪藏味羅漢齋素腸是日壓軸的腸粉簡直是眼前一亮隔住腸粉皮都見到入面好多料有菇粒、西芹粒、蘿蔔齋腸都落足料真係食腸粉都可以食飽下次一定要試埋蝦腸牛肉腸今次叫的點心都好啱老人家口味有機會再帶佢地黎食!
最近試過這間點心工房,點心大件抵食!
趁老人家仲行到樓梯,特登帶佢地黎試,
佢地都食得好開心,仲食多左野添!

不知道為什麼老一輩都喜歡食包?
上海生煎包

這裏的生煎包煎完仲可以 keep 住個麵包形狀!
並非出面那種將包包的底面都壓扁曬來煎 -.-

上海生煎包

生煎包裏面都幾多蔥,食落好香,
而且餡料煎完都保留到肉汁。

鮮蝦腐皮卷

平放跟平日的腐皮卷無異,一樣是預先剪開了兩份。

鮮蝦腐皮卷

直到夾起來,就會見到很多餡料!
即使腐皮卷剪開兩邊,主角蝦肉都有多無少!

好大碟排骨!
每一舊排骨都是有肉食,並非得舊骨 / 肥膏。

豉汁蒸排骨

老一輩屋企人話:再叫碗靚仔,就可以做排骨飯 😀

隻碟細到唔夠放 😂
事關裏面每一樣材料都是厚切
有雞件、芋頭、火腿、魚肚

魚肚充滿湯汁的味道
雞件和火腿食不到雪藏味

是日壓軸的腸粉簡直是眼前一亮
隔住腸粉皮都見到入面好多料

羅漢齋素腸

有菇粒、西芹粒、蘿蔔

齋腸都落足料
真係食腸粉都可以食飽
下次一定要試埋蝦腸牛肉腸

今次叫的點心都好啱老人家口味
有機會再帶佢地黎食!
羅漢齋素腸
觀塘工廈一向多嘢食,次次經過敬業街都見到呢間野排晒長龍嘅黃店點心,趁假期去試一試佢😚😚果然名不虛傳,排隊排到傻,排左成個鐘😂😂去格離行一行街返黎,時間就岩岩好😜😜//叫咗飲茶必有嘅蝦仁燒賣皇、蝦餃,真係一盅兩件🍴🍴燒賣size大大粒,啖啖肉🤤不過蝦餅皮厚,敗筆🤔🥟鮮蝦菜苗餃一盅3件,菜苗嫩口,蝦仁彈牙爽口,不過水晶皮都係偏厚🤔//🫔香脆春卷有驚喜,蝦肉彈牙爽口,芝士同蒜蓉味唔出,但格離個醬唔太夾。流沙奶黃包d流沙好掂,熱辣辣上台😚鵝肝醬鹹水角,鵝肝味唔出,以普通嘅鹹水角來講都算出色,脆口😂//另外梅菜梅菜肉餅飯🍚啲飯蒸得太耐,有d乾硬雞絲腸同埋叉燒腸有驚喜,皮薄餡多,加埋啲豉油又唔會太鹹😍😍生煎包同炸饅頭係平平無奇,中規中矩😚😚但係員工嘅服務態度有待改善,可能太多流,做到有啲燥底☹️👣 豪隍點心工房 (觀塘)地址:觀塘敬業街65-67號敬運工業大廈1樓A室.5粒👅為最高分:價錢公道👅👅👅 👅食物質素👅👅👅👅環境舒適👅👅👅👅服務態度👅👅👅....#eatgoodwest#cafe #hkig #hkfood #hkfoodie #hkfoodblogger #foodblogger #bi

另外梅菜梅菜肉餅飯🍚啲飯蒸得太耐,有d乾硬
雞絲腸同埋叉燒腸有驚喜,皮薄餡多,加埋啲豉油又唔會太鹹😍😍
生煎包同炸饅頭係平平無奇,中規中矩😚😚
但係員工嘅服務態度有待改善,可能太多流,做到有啲燥底☹️

👣 豪隍點心工房 (觀塘)
地址:觀塘敬業街65-67號敬運工業大廈1樓A室

5粒👅為最高分:

價錢公道👅👅👅 👅
食物質素👅👅👅👅
環境舒適👅👅👅👅
服務態度👅👅👅
#eatgoodwest#cafe #hkig #hkfood #hkfoodie #hkfoodblogger #foodblogger #birthday #lunch #fresh #yummy #yummyfood#hkeat#japanesefood#hkgirl#香港美食 #食咩好 #foodie #食 #美食 #easyeat #yummyfood #香港好去處 #美食推介 #美食指南#飲飽食醉#最緊要食得開心#點心#飲茶

2021-04-05
60 分鐘 (堂食)
位置:🌕🌕🌕🌗🌑觀塘地鐵站B2出口行大概10分鐘,唔算太遠,但係入口比較難搵-環境:🌕🌕🌕🌕🌗勁爆多人,就算下午茶時間冇大半個鐘都等唔到。風格唔係古色古香嘅傳統茶樓,比較現代。-食物:🟡蝦仁燒賣皇真·大件夾抵食。本身淨係嗌咗兩粒,比佢個size嚇親,然後又叫多咗一籠,下午茶時間$19就有兩粒。豬肉彈牙,蝦仁好大粒。評分:🌕🌕🌕🌕🌖🟡豪隍蝦餃皇好多蝦肉,大概有5-6隻。個人覺得個皮有啲厚,但係朋友覺得煙煙韌韌好好食。都係$19有兩粒!評分:🌕🌕🌕🌖🌑🟡養顏紅棗糕我覺得有啲太甜,紅棗味可以再重啲啲。評分:🌕🌕🌕🌑🌑🟡香煎蘿蔔糕蘿蔔糕不過不失,煎得幾香口。比較可惜嘅係店內冇xo醬,淨係得辣椒油。評分:🌕🌕🌕🌑🌑🟡甜奶炸饅頭唔會好油,炸得好脆評分:🌕🌕🌕🌕🌑Overall 評分:🌕🌕🌕🌕🌗
位置:🌕🌕🌕🌗🌑

🟡豪隍蝦餃皇
評分:🌕🌕🌕🌖🌑
豪隍蝦餃皇

🟡養顏紅棗糕
我覺得有啲太甜,紅棗味可以再重啲啲。
評分:🌕🌕🌕🌑🌑

椰汁年糕
蜜汁叉燒腸
  • 蝦餃
2021-03-21 406 瀏覽
依家去飲茶好多時好難先食到熱辣辣嘅點心但豪隍就冇呢個問題而且相當抵食如果唔夠八卦係唔會知觀塘有間咁嘅點心店佢位於一個都幾唔顯眼嘅舊工廠大廈一樓雖然係咁 周末非lunch hour 都起碼排成半個鐘頭隊而且排隊位置仲有啲翳焗入到食店 環境當然唔係勁好但都叫坐得舒服講番點心 真係碟碟都熱辣辣最值得推介係窩蛋牛肉飯雖然個飯一上枱個蛋好似好熟咁但係撩開之後就會發現「漿」如泉湧 甚有視覺衝擊佢嘅牛肉唔單止似彈性十足嘅山竹牛肉而且食落滿口嚟自肉食嘅香味同鮮甜味加上啲飯亦好香口好乾身稱呼為美食絕不為過另一值得推介嘅係鯪魚煎蓮藕餅第一香口 第二口感好 既有蓮藕嘅爽脆度 亦有鯪魚嘅彈牙感(當然如果肉質再實啲會更出色)至於燒賣 亦係水平之上食落彈牙兼啖啖肉亦都滲出甜甜嘅香味不過今次個春卷就真係失望第一 個醬好古怪 似酸過龍嘅芝麻醬 我直頭覺得好似變壞咗咁 第二 我食唔到蒜蓉同芝士味 只食到苦味 真係「出事架嘛」!但整體嚟講 160零蚊一餐茶食得飽肚又有咁嘅質素係借得一再幫襯嘅
依家去飲茶

食落彈牙兼啖啖肉
亦都滲出甜甜嘅香味

不過今次個春卷就真係失望
第一 個醬好古怪 似酸過龍嘅芝麻醬 我直頭覺得好似變壞咗咁
第二 我食唔到蒜蓉同芝士味 只食到苦味 真係「出事架嘛」!

但整體嚟講 160零蚊一餐茶
食得飽肚又有咁嘅質素
係借得一再幫襯嘅

2021-03-20
30 分鐘 (堂食)
  • 窩蛋牛肉飯
  • 鯪魚煎蓮藕餅
2021-03-13 457 瀏覽
今天下午放假,和老公去試吓尼間網上評價不錯,叫了蝦蛟、燒賣、蝦腸、牛肉球都正常;腐皮卷、醬汁茄子拼尖椒,雞扎(魚肚太薄)三款極鹹,我老公是食得重口味之人,連佢也説鹹,可想而知,再這工廠地方,但酒樓價錢,冷氣又唔夠,食到流晒汗。我們坐的位置,頭上有個櫃,我老公離開時撞到了,希望尼間點心店注意下客人安全。總結,無必要再來。☹️😣
2021-03-06 794 瀏覽
我check了openrice 店舖時間內到達,明明寫住營業時間至21:00,山行長水遠去到店舖樓下仍然寫着至21:00,我們17:30 到達,職員話至18:00 完,長途跋涉去到就快點試試,入坐後職員已經問大家吃甚麼,我坐下未夠10 秒,我們不到三分鐘已經落單,10分鐘後到了蒸的點心。坦白講蝦餃、粉果皮子夾起就爆開,皮做得不太理想,蝦是非常多,一般般!腸粉蝦又太少!過多15分鐘先來炸的點心,炸物比較理想,只是腐肉卷太油,其它比較好。全部到齊差不多17:55分,我們食得非常快,突然關掉冷氣,燈也關掉,原來已經17:59 分,有冇離譜一點,比多少許時間我們吃都唔得?員工做法令人氣憤!原來18:00做外賣,為何要關掉電源咁賤格趕客人走,這時我剩下4 碟點心只好打包!